Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Przemowa Shane'a McMahona

To było do przewidzenia, że doświadczymy pojedynku opiekunów obu brandów. Po tym RAW nie sądzę, że by ktoś nie widział McMahona w ekipie niebieskich. Największą robotę w ringu będą robić inni, a on dostanie jakiś spot z Kurtem i może coś jeszcze na boku.

Pierwsza walka - Bobby Roode vs Dolph Ziggler

Podobał mi się ten pojedynek. Cieszę się, że Bobby nie wygrał aż tak łatwo, a Dolph mógł zaliczyć jeden pin. Mimo wszystko dobrze, że to właśnie "glorious" wygrał. O ile lubię Dolpha i pamiętam, co odwalił podczas Survivor Series w 2014 podczas rebelii przeciwko Authority to na chwilę obecną mocniejszą częścią zespołu Smack'a będzie Bobby.

W końcu udany segment z udziałem ND. Kofi nawet podobny. :D

Druga walka - US Championship: Baron Corbin © vs Sin Cara

Sin Cara w szale wściekłości zmarnował sobie szansę na tytuł, ale to nie był jego ostatni raz. Przed PPV bym nie odbierał, jednak tytułu Baronowi. Corbin vs Miz prezentuje się lepiej przynajmniej na papierze.

Shelton właśnie zrodził szereg nowych gifów. :lol:

Trzecia walka - Samir Singh vs AJ Styles

Dobra strona tego, że Jinder się wyżył. Przynajmniej zrobił coś więcej niż kolejny tydzień pod rząd gadanie do mikrofonu. Niech P1 po Survivor Series zabiera mu ten pas.

Kevin vs Shinsuke o miejsce w składzie. Jak duży wkład będzie miał Sami? :twisted:

Czwarta walka - Rusev vs Big E

Za te stroje to nawet nie obraziłbym się jakby Big E wygrał, ale Bułgar też musi mieć coś z życia.

Dobra wygranej ze Stylesem za tydzień mu nie wróżę. :roll:

Cara tylko potwierdza, że idzie na wojnę z Baronem, a PG wersja Jingsawa porywa Ascension i policjantów. Tye i Konnor mieli swoje momenty. :D

Piąta walka - Kevin Owens vs Shinsuke Nakamura

Był sami na pomoc Owensowi, ale Orton wolał Japończyka w ekipie. W sumie intryguje mnie opcja z Kevinem i jego kanadyjskim kumplem "sabotujący" nadchodzące PPV. Zwłaszcza po tym, co tu się wydarzyło.

Nie było to wybitne, ale więcej razy się uśmiechnąłem tutaj niż na RAW, więc punkt dla niebieskich.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427517

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Nie ukrywam, że Sami z Kevinem mi uratowali początkowy segment, który prowadził donikąd. A i New Day się rozkręciło, kiedy heele pojawili się na rampie. Docinki całkiem miłe dla ucha, co nie jest gwarancją u kolorowych.

Rusev ominął Team SmackDown, co akurat jest dobrą informacją. Lubie gościa, ale ostatnio znaczy tak malo, że psułby wizerunek ekipy. Facet zaczął trzymać się Aidena, co nie mogło oznaczać nic dobrego. Może faktycznie face-turn rozwiąże sprawę.

Czyżby to był koniec Ellswortha? Jak pogoniła go Carmella, to prawdę powiedziawszy nie widzę dla niego przyszłości. Ewentualnie mógłby się za parę miesięcy związać z pretendentką do swojej ex, która do tego czasu będzie posiadać pas.

Styles mistrzem? Akurat taką zmianę przyjmuje w każdym momencie. Tylko, jak już budowali tego Mahala tyle czasu, to pozbawienie go tytułu na SmackDown nie było jakimś "fenomenalnym" pomysłem.

RAW 25-20 SmackDown

50608915156a3743c1fa34.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427612

W końcu. I dzięki Bogu, że czasami newsy i kursy się nie sprawdzają. O ileż lepiej wygląda teraz main event jednej z największych gali ppv od WWE. Lesnar vs AJ. Zwycięzca pewnie i tak jest znany bo żeby namaścić Romka podczas Wrestlemani na króla to musi on odebrać pas od super groźnej Bestii a nie od takiej która moczy na prawo i lewo.

Sama zmiana mistrza dla mnie na plus. Nawet jakby odbyła się na live evencie.

==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427613

Trochę zawiodłem się walką Ellswortha z Becky. Oczywiście gdy walczy Ellsworth ciężko oczekiwać czegoś innego niż pójścia w komedię. Miałem chyba jednak nadzieję, że WWE wykaże się troszkę odwagą i pokażą nam coś więcej.

Mam tylko nadzieję że to nic poważnego u jednego z Usosów i za chwilę nie będą zmuszeni ściągnąć z nich pasów TT.

Ładnie zaskoczyli anglików. Wczoraj zmiana mistrzów TT na RAW, a dziś coś jeszcze mocniejszego czyli AJ przejmuje pas. Założę się że znajdą się osoby narzekające na to, bo zmiana na tygodniówce itd.

Widzę jednak że w większości odbiór tego jest raczej pozytywny i co się dziwić? To tylko dowód na to, że Mahal był nieudanym eksperymentem. Zmęczył mocno ludzi. I oby nie wpadli na pomysł by znów dać mu pas.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427614

• Reputacja:   1

Mahal ten pas prędzej czy pózniej przejmie. W końcu na tour w Indiach reklamowany jest jako 2 time Champ :(

24571150556b9ddab2c677.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427618

• Reputacja:   1 208
  • Styl:  Ciemny

Mahal ten pas prędzej czy pózniej przejmie. W końcu na tour w Indiach reklamowany jest jako 2 time Champ :(

Może się coś zmieni, bo jak widać plany nie zawsze się sprawdzają. Większość była pewna, że Mahal spokojnie wyjdzie ze złotem z pojedynku z AJ'em, ale WWE pozytywnie w tym wypadku zaskoczyło. Btw., nie wiem czy to tylko moja wersja, ale pojedynek o pas nie miał u mnie nawet wejściówek, nie mówiąc o początku walki. Szkoda, bo chciałem zobaczyć szczególnie wejścia obu zawodników, bo podobno Mahal został kompletnie olany przez publikę. Jak wiemy brak reakcji najbardziej boli. Możliwe, że jednym z powodów tak mocnej edycji tej walki były chanty, które leciały w stronę byłego champa. Może później pojawi się lepsza wersja, ale wątpię :wink:

~AGAINST MODERN AMERICAN PRO-WRESTLING~

newok.jpg.66f31db45aada9882177f70c00d7c8ba.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427619

Mahal ten pas prędzej czy pózniej przejmie. W końcu na tour w Indiach reklamowany jest jako 2 time Champ

Wcale bym się nie zdziwił gdyby Jinder zgarnął pas na pierwszej tygodniówce po SS gdzie Lesnar przejedzie się po AJ'u w trzy minuty. Vince po prostu nie chce przypominać ludziom jakim jobberem był Mahal i woli poświęcić Stylesa :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427621

Zayn vs Kingston to bardzo dobry pomysł na tygodniówkowy zapychacz.

Nie miał walki ze Stylesem, i tak nie dostanie się na SS. Biedny Rusev :(

Pora przemianować Manchester na Womanchester. Jak się w końcu trafia Intergender Match, szansę dostaje Ellsworth. W sumie... to musiał być jakiś lamus, bo Women's Revolution musi trwać. I tak miał chyba za dużo ofensywy w starciu z Becky.

Za tydzień Natalya vs Charlotte o pas. Będzie kolejna zmiana? Byłoby szkoda - Szarlotka powinna spotkać się z Asuką.

Koniec walki o pasy TT dziwny. Jeśli jednemu z Usosów coś się stało, powinni przerzucić tytuły - był count-out, więc może być i rewanż za tydzień (ewentualnie wakat i 2 ekipy walczące o mistrzostwo). Byłoby szkoda, ale co zrobić.

Jak można olać wejściówki przed walką o Złoto? :?

Starcie i emocje - spoko. Sama zmiana mistrza na tygodniówce to nie jest zła rzecz. Cieszę się z wyniku, choć... Problem w tym, że to Mahal wyzwał Lesnara na pojedynek i ostatni miesiąc stracił sens. To nie to samo, co na TLC - tam były kontuzje i trza było kombinować. Tutaj nie było widać, że coś jest z Hindusem nie tak, więc ciężko zrozumieć decyzję. Czekam na newsy.

Jedno im trzeba przyznać - Lesnar vs Styles wygląda dużo lepiej niż Lesnar vs Mahal. Ludziom się też podoba, co jest oczywiste. Reakcje - każdy widział. A na YT filmik z końcówki już przebił milion wyświetleń!

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427625

Mimo że raczej nie mam ulubionych wrestlerów to jednak AJ Styles jest wyjątkiem i mam wielki szacunek do tego gościa. Nie chciałem jednak tej zmiany posiadacza, bo za kilka tygodni pas powróci do Jindera, który ruszy z nim na tour po Indiach. Kretyńskie nabijanie statystyk.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427627

Gość w białej marynarce z pierwszego rzędu, chyba przyleciał do Anglii razem z nimi.

Rusev znów przegrał z Ortonem. Czy za tym kryje się jakaś grubsza intryga?

Podobał mi się cały motyw z Ellsworth vs Lynch. To już może być definitywny koniec „związku” Jamesa z Carmellą. A skoro Carmella byłaby wolna, mogłaby wykorzystać walizkę.

Reklamy podczas weściówek pretendenta i mistrza to trochę dziwne rozwiązanie. WWE dało dupy z przerzuceniem tego pasa w Anglii i puszczeniem newsa ze spoilerem przez aplikację, ale najważniejszy jest tu wynik. Pas w końcu został zdjęty z miernoty, cieszy mnie to niesamowicie. To była najciekawsza obrona pasa w panowaniu Hindusa. Oby tylko nie zdecydowali się na robienie z Mahala dwukrotnego mistrza. To, że Styles uporał się z całą trójką można uznać za kropkę nad „i”, ale nigdy nic nie wiadomo.

A przy okazji, gdy oglądałem SmackDown, z aplikacji WWE przyszło powiadomienie, że ostatnim członkiem drużyny na SS jest John Cena. To daje przeciwwagę dla Strowmana i praktycznie wyrównanie szali między drużynami, będzie ciekawie.

I Miejsce - Typer NXT 2017
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427629

Gość w białej marynarce z pierwszego rzędu, chyba przyleciał do Anglii razem z nimi.

Dokładnie, on ma chyba większy staż niż połowa rosteru i jest częściej w tv niż Zack Ryder

punkkiss.jpg

To ten sam?

Tym razem Smackdown > RAW bez dwóch zdań, działo się wiele dobrego, Rusev co prawda znowu wmoczył, ale kilka godzin później wyszło nam na dobre, że zostało wolne miejsce w drużynie SD, ostatnimi uczestnikami mieli być Roman i Rusev a zostali Jordan i Cena - szanse od razu nieco się wyrównały :D

Walka Becky z półmężczyzną miała swoje plusy, myślałem, że Ellsworth 100% walki przerobi za popychla, a jednak potrafił wykorzystać swoją oczywistą przewagę, szkoda, że nie zebrał jakiegoś roll-upa i psim swędem nie wygrał, skoro już wspomniałem o określaniu płci, to Becky chyba schudła i jej bary nie są już tak odstraszające, jak dotychczas, awansowała na 17. miejsce w moim rankingu płci przedziwnej w WWE.

Nie odliczałem dni do końca panowania Mahala, który okazał się być runem, jakich w WWE było wiele, jednak wygrana Stylesa ucieszyła mnie równie bardzo, co fanów na widowni, świetny moment, historyczny wręcz, bo dostaliśmy pierwszą zmianę mistrza WWE na brytyjskiej ziemi, spodziewam się, że Jinder nie złożył broni i niebawem tytuł może odzyskać, jednak na samą myśl o Survivor Series, gdzie dostaniemy najlepszego zawodnika fedki przeciwko najbardziej wartościowemu marketingowo, od razu robi się ciepło na macicy.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427640

• Reputacja:   359

Założę się że znajdą się osoby narzekające na to, bo zmiana na tygodniówce itd.

Widzę jednak że w większości odbiór tego jest raczej pozytywny i co się dziwić? To tylko dowód na to, że Mahal był nieudanym eksperymentem. Zmęczył mocno ludzi. I oby nie wpadli na pomysł by znów dać mu pas.

Nie o to chodzi. Jasne, że niemal każdy (no może poza Arkao :wink: ) chciał zmiany Mistrza, ale skoro Mahala już tak na siłę promowali, to nie powinni podkładać go tak... "bez znaczenia". Nie chodzi tu tylko o sam job na tygodniówce, ale o podłożenie go w walce z dupy (bez porządnego feudu) właśnie na tygodniówce, a to robi różnicę. Nie po to przez tyle miechów "przekonywali" fanów, że Mahal to nie jober tylko prawdziwy "duży gracz", żeby teraz go upierdolić jak zwykłego szczocha, w randomowym starciu.

Jasne, że fajnie że to AJ pójdzie podczas SS na Lesnara, bo jak rozsądnie rozpiszą Stylesa, to - pomimo gwarantowanego jobowania - powinien on wyciągnąć z Brocka 110% (z Genderem to by była ringowa żenua. Gwarancja Poxipolu). Szkoda tylko, że przejęcie pasa nie było wisienka na torcie w jakimś konkretnym feudzie pomiędzy Hindusem a AJ'em. Mała rzecz, a jednak robi sporą różnicę.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427646

Dokładnie, on ma chyba większy staż niż połowa rosteru i jest częściej w tv niż Zack Ryder

Nie było ich w Anglii, ale do tego grona należą jeszcze gość w jaskrawozielonej koszulce i będący zazwyczaj w jego pobliżu, długowłosy człowiek w białej koszuli. Jeśli event odbywa się na środkowym-zachodzie, do kompletu dochodzi jeszcze Brock Lesnar Guy. Ci to mają życie.

I Miejsce - Typer NXT 2017
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427647

Początek bardzo dobry. Fajnie nawiązali do wczorajszego angle z New Day i kontynuowali feud pomiędzy Shanem, Kevinem i Samim. Jednak potem do samego main eventu nie było żadnego pierdolnięcia. Ani walka tagów nie udana (chociaż nie wiem, czy tam Usos nie złapał prawdziwej kontuzji), babę bijącą faceta też się nie fajnie oglądało, Ruseva gdy przegrywa też się źle ogląda. Main event na szczęście fajny. Według mnie najlepsza walka Mahala w jego karierze. Styles dostał ogromną reakcję i dostaliśmy wreszcie ten moment gdy Ginger stracił pas. W dwa dni pozmieniali 1/3 karty na Survivor Series. Z TLC im wyszło, to mam nadzieję, że teraz zmiany mistrzów wpłyną na dobre. Mam nadzieję, że Brock chociaż z AJem zrobi zjadliwą walkę. Z Joe mu się nie chciało. Z Braunem mu się nie chciało. A dla niego przeciwnicy takiej postury są idealni.

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427648

Nie o to chodzi. Jasne, że niemal każdy (no może poza Arkao :wink: ) chciał zmiany Mistrza, ale skoro Mahala już tak na siłę promowali, to nie powinni podkładać go tak... "bez znaczenia".

Powinni, nie powinni. Nie zmienia to faktu że i tak przyjąłem to z radością.

Generalnie zgadzam się że takie oddanie pasa jest średnie. Chciałoby się jednak powiedzieć, że jaki mistrz taka strata pasa ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/516/#findComment-427656