Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ahh ten Jinder. O ile na początku nie byłem aż takim przeciwnikiem jego runu, tak teraz skłaniam się do większości opinii - jego run jest po prostu słaby. Tu na gwałt potrzeba jest zmiana mistrza. Czy Nakamura będzie lepszym mistrzem? Nie wiem, ale jestem w stanie dac mu szansę. Może zostawią go z Zyanem? Albo z Finnem, który ponoć ma iść na SD? Widzialbym też go w walce z Lesnarem, albo Reignsem.

Corbin wmozyl walizkę i z jednej strony szkoda trochę walizki, a z drugiej gdyby Baron zrealizował kontrakt, to bylby kolejnym po Jinderze mistrzem, który nie jest po prostu na to gotowy. Corbin nawet nie ma porządnej sylwetki. Mic Skill czy ring skill również za nim nie przemawia.

W sumie od dawna zbierałem się do napisania tego posta, ale jakoś tak brakowało mi chęci. W tej jesteśmy świadkami końca pewnej ery w WWE. Nie wiem, czy tylko ja mam takie uczucie, ale czuje sentyment do takich postaci, jak Kane, Mark Henry, Big Show, R-Truth o Takerze, Mysterio czy Batiscie nie wspominając. W ich erze <2011> zacząłem swoją przygodę z wrestlingiem. Niestety teraz jest/był ostatni czas, w którym mogliśmy te postacie oglądać. Dajcie Kane'owi jakiś porządny, pożegnalny run bo gość to dla mnie najbardziej niedoceniany wrestler ever. Henry również zasługuje na jakiś porzegnalny feud.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425263

• Reputacja:   1

W sumie od dawna zbierałem się do napisania tego posta, ale jakoś tak brakowało mi chęci. W tej jesteśmy świadkami końca pewnej ery w WWE. Nie wiem, czy tylko ja mam takie uczucie, ale czuje sentyment do takich postaci, jak Kane, Mark Henry, Big Show, R-Truth o Takerze, Mysterio czy Batiscie nie wspominając. W ich erze <2011> zacząłem swoją przygodę z wrestlingiem. Niestety teraz jest/był ostatni czas, w którym mogliśmy te postacie oglądać. Dajcie Kane'owi jakiś porządny, pożegnalny run bo gość to dla mnie najbardziej niedoceniany wrestler ever. Henry również zasługuje na jakiś porzegnalny feud.

Nie tylko ty tak masz. Mi też brakuje tych gigantów którzy w teorii mieli rozwalać wszystko. Zacząłem oglądać wrestling w Listopadzie 2009, i czasy gdy Jeri-show królowało w dywizji Tag teamowej było dla mnie czymś niesamowitym. Skoro mieli wszystkie możliwe tytuły ówcześnie w WWE to musieli coś znaczyć w WWE. Teraz mi jednak czegoś takiego brakuje. Może za długo oglądam WWE i mnie to nudzi, ale po części czasy też się zmieniły. Po części na dobre, po części na złe. Ale fakt, ci którzy niedługo przejdą na w pełni zasłużoną emeryturę powinni jeszcze coś dostać na koniec kariery. Choć parę lat temu Kane dostał walizkę którą tego samego dnia zrealizował, więc po części coś tam dostał. Heniek w sumie nie walczy od dawna.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425268

• Urządzenie:  Windows

Niezłomny Owens. Każdy Open Challenge jego. Co ważniejsze, każde promo jego. Gość świetnie nawiązuje do faktów, przez co genialnie się go słucha za każdym razem.

Odkąd jesteś na SmackDown, masz niewiele do roboty. Znów to zrobił :wink: Wszystkie segmenty w poszukiwaniu sędziego miały w sobie sporo uroku.

GLORIOUS! Tak po prostu - lubię to! Jinder powinien zacząć polerować pas, bo właśnie przyszedł godny następca :wink: Skoro uwalony został Aiden, to należy zakładać, że Bobby robi za face'a. Trochę dziwie się, że podłożyli Englisha. Ostatnio wygrywał, to mogli rzucić na pożarcie kogoś innego, a śpiewakowi dać się powoli rozwijać jakimiś zwycięstwami w low-midcardzie.

Ten debiut to też dobra informacja dla... Stronga. Wierzę, że Roderick będzie ścigał Roode'a nawet tutaj.

Ledwie skonczyłem się cieszyć na widok byłego championa NXT, a zaraz pojawił się Benjamin. Choć debiut nie był przesadnie widowiskowy, to warto czekać na przyszły tydzień.

Wait, to Hype Bros istnieja?

Dolph Ziggler wrócił i zaczął szydzić ze wszystkich. Oby więcej tego, tylko z korzyścią dla zainteresowanego. Show...on

Dali mu wybrać sędziego i jeszcze go oszukali :cry:

RAW 16-18 SmackDown

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425458

Owens to jedna z niewielu postaci na SD! dla których zawsze warto włączyć ten program. Tutaj "rządził i dzielił". Wprawdzie jego zbliżający się feud z Shanem mnie nie grzeje, ale to zawsze gwarancja że będzie ważną częścią niebieskiej tygodniówki.

Świadomie wspomniałem o postaciach dla których warto włączać SD! bo wczoraj straciliśmy Johna Cenę, ale za to pojawił się Bobby Roode. Szczerze mówiąc trochę się tego spodziewałem, ale nie widzę w tym nic złego bo to bardzo dobra wiadomość. Gość dostał świetną reakcję i myślę że już wkrótce stanie się tu ważną postacią.

Jak się okazało nie był to jedyny nowy zawodnik, bo powraca Shelton Benjamin i z miejsca trafia do drużyny z Chadem. Bardzo fajny pomysł na jego przywrócenie do WWE (znajomy Kurta itd.). Chad Gable na pewno sporo na tym zyska, no a my dostajemy nowy team myślę że mogący z miejsca włączyć się do walki o pasy TT.

Poniekąd jako wzmocnienie można też nazwać powrót Dolpha. Mam tylko nadzieję że mają na niego jakiś pomysł, bo jeśli znów będzie zamulać tak jak ostatnio, to niech lepiej zrobi sobie dłuższą przerwę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425460

Niech dają pas od razu Bobby'emu. Nie ma na co czekać, to już gotowy produkt. On nie ma mankamentów jak Mahal czy Nakamura . On sprawi, że ten tytuł znowu bedzie wartościowy.

To raczej nie dziwne, że Owens garuje Stylesa na mikrofonie. Raz, że gra tego złego. Dwa, AJ bez parodiowania Ceny jest na MiCu po prostu nudny. To, że ktoś podnosi głos w prawie każdym wyrazie, jak robi to AJ, nie znaczy że daje dobre proma.

To co, Sami niedługo zawita na 205 Live? I tak nie ma co robić na SmackDown.

Dolph wrócił. Fajnie, tylko oby mieli na niego pomysł. Facet jest dobry, tylko musi mieć prawdziwą szansę, żeby się wykazać.

Rusev tak dostał w pizde na SummerSlam, że nawet go nie pokazali w TV. Ortona w sumie też. Co ten feud i walka zbudowały? NIC! Pogrążył tylko Ruseva, który jest naprawdę dobrym workerem #PushRusev #PushanaL

Nakamura obil Mahala, ale kogo to obchodzi? Nawet w NXT mają bardziej bogate story o pas, niż feud o WWE Title. #GoAway

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425461

Owens obnażył jeden z wrestlingowych idiotyzmów, ten ze szklanymi sędziami. Jego obiekcje bezzasadne, był rope break i koniec pieśni. Kevin zawsze bardzo dobrze wypada w takim wymuszaniu swoich racji.

Bobby Roode się pojawił. Na razie bez określonego celu, czekamy na rozwój wydarzeń. Jest też Shelton Benjamin. Chad Gable dostał nowego tag partnera, lepsze to niż nic lub jobbowanie.

Znalazł się Dolph Ziggler, do tego jest sfrustrowany. Zapowiada się dobra telewizja.

Sędzia próbujący kogoś wydymać to zawsze fajny motyw. Tutaj dodatkowo mocno podgrzał się feud Owensa z McMahonem.

Tak jak na RAW, na SmackDown otworzyło się kilka furtek, ale czerwoni wybiegli za daleko, żeby niebiescy mogli ich dogonić.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425462

Owens dalej z pretensjami, słusznymi zresztą, do Shane'a. Niby dostał kolejną szansę na odzyskanie pasa, niby wybrał swojego sędziego, a na koniec i tak trykot w czarno-białe paski przywdział McMan. To musi się skończyć walką Kevina z synem Vince'a. Pytanie tylko, czy już na Survivor Series, czy dopiero na WrestleManii.

Nakamura rozprawił się i z Singhami, i z Mahalem. To nie koniec feudu Japończyka z Kanadyjczykiem. Wszystko zmierza do przejęcia głównego pasa przez Shinsuke. Niech ma, napiszą historię pierwszego Azjaty ze złotem w WWE.

Carmella nie przestaje straszyć walizką. Zmienił się tylko obiekt prześladowań. Taka Królewna to bardzo dobra Królewna. Uśpi czujność Nattki, wykorzysta szansę. Nie ma innej opcji.

Shelton sparowany z Gable'em, czyli wszystko zgodnie z planem. Nie zdziwię się, jeśli Chad ugra więcej od Jordana po drugiej stronie barykady.

Zmiana postaci Zigglera może mu wyjść tylko na dobre. Jeśli wypali, niech szturmuje upper-midcard/main event. Dobry worker z dobrymi skillami na majku zawsze się przyda.

Niech dają pas od razu Bobby'emu. Nie ma na co czekać, to już gotowy produkt. On nie ma mankamentów[...]

Nie ma, poza tym że jest zamulający w ringu, jednostajny za mikrofonem, skalkowany z jego wizerunkiem za ostatniego, heelowego runu z TNA. Niech dają mu pas, ale IC, bo na ten moment pas WWE dostałby chyba tylko za przeszłość i płaszcz wyjęty z garderoby Flaira.

Edytowane przez Carrik
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425463

Rusev tak dostał w pizde na SummerSlam, że nawet go nie pokazali w TV. Ortona w sumie też. Co ten feud i walka zbudowały? NIC! Pogrążył tylko Ruseva, który jest naprawdę dobrym workerem #PushRusev #PushanaL

Podobno Rusev poprosił WWE o rozwiązanie umowy :(

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425466

Niech dają pas od razu Bobby'emu. Nie ma na co czekać, to już gotowy produkt. On nie ma mankamentów[...]

Nie ma, poza tym że jest zamulający w ringu, jednostajny za mikrofonem, skalkowany z jego wizerunkiem za ostatniego, heelowego runu z TNA. Niech dają mu pas, ale IC, bo na ten moment pas WWE dostałby chyba tylko za przeszłość i płaszcz wyjęty z garderoby Flaira.

To tym bardziej niech dają mu złoto szybko, zanim zdąży się przejeść - póki co ma, jak każda świeżynka (40-letnia, heh) kredyt zaufania. Zresztą kto, jak nie on? Jobber jako mistrz ssie, Nakamura ostatnią wartą uwagi walkę zaliczył z rok temu i obecnie bardziej irytuje niż cieszy, Styles i Owens są zajęci, Corbina, Ruseva i Zayna pogrzebano... to co, Ortona znowu windować? Zigglera albo Harpera wydobywać z niebytu? Khalego ściągać z Indii?

Edytowane przez Kcramsib
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425470

Bobby Roode na SD, GLORIOUS :D Pytanie, co z nim zrobią. Po dzisiejszym występie może być nawet face'em. Byleby mieli na niego jakieś pomysły.

Shelton Benjamin wraca i jest nowym TT partnerem Chada. Dziwię się, że czekają z pierwszą walką jeszcze tydzień. Żywa publika może się już nie trafić, dzisiaj była pewna.

Zmiksowali theme Nakamury z wersją graną live - no i dalej jest ekstra, tego się nie da spieprzyć.

Ziggler dostał na łeb :D Jestem ciekaw, z czym wystrzeli za tydzień. Możemy zobaczyć jednorazowe, niepowtarzalne wejście.

Mierzyli go do Złota, teraz jest przydupasem przy US Title - sędzia, który dostanie shota, jeśli wygra gość bez szans! A skoro i tak AJ chce nowego rywala co tydzień, może mieć wynik gdzieś. Brawo Corbin!

Teraz Owens pójdzie na Shane'a, a Styles będzie się bawił w Open Challenge. Może z tego wyjść dobra TV. Przynajmniej z tego drugiego.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425474

RAW ma Miza, SD! ma Owensa. Kevin znów dał popis na mikrofonie i jak już ktoś napisał, celnie wypunktował O'Maca. Również segmenty z Kevinem na zapleczu były mocnymi punktami tej tygodniówki a moment z Breezango był wręcz genialny :lol: Faktycznie Corbin na majku jest jednym z gorszych zawodników w WWE a na SD to na pewno. Tylko czemu Shane interweniował, że Corbin źle sędziuje? Że za szybko odliczał? Ja jebe, trochę to dziwnie wyglądało wiedząc jak sędziował Shane. Strasznie mnie to raziło po oczach. Chyba koniec feudu Aja z KO. Nie wierzę, że przeciągną walkę Owensa z młodym McMahonem aż do WM, feud już się bardzo daleko posunął i musi się to zakończyć na SS. Co dla AJa?

SmackDown is Glorious! Fajnie widzieć Roode'a u schyłku kariery w WWE. W ringu zamula, niepotrzebnie macha tymi rękoma przy każdej okazji, łudząco podobna wejściówka do Flaira ale to wciąż najlepszy kandydat do złota na SD, przynajmniej na razie. Zawsze wybroni się gimmickiem i miciem. Baaardzo duże wzmocnienie....

...a Sheltonem to już się w ogóle nie jaram. Pamiętam go sprzed paru lat z NJPW Climaxa i facet dawał walki na baaardzo przeciętnym poziomie. Może coś się teraz zmieniło. Za bardzo nie śledziłem wrestlingu za jego czasow w WWE ale dużego nazwiska odmówic mu nie można. Fajny dodatek do Chada chociaż chciałbym zobaczyć Gable'a w solowej karierze. Powinni pójść po pasy TT.

Carmella dobrze buduje swoją pozycję na SD i nie jest już tak irytująca jak od razu po awansie do MR.

Bardzo dobre SmackDown. Dużo się działo, nowe programy, debiut oraz powrót i żywa publika. SD>NXT TV 9tygodniówka) RAW czyli bez zmian :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425479

• Reputacja:   526

OK. najpierw ważne rzeczy :

- Jebać średniego ROOOOOOOOOO, Shelton is back baby. Hype jak nic. Teraz wiem czemu New day straciło pasy (rozpad), mistrzowie muszą być heelami, bo ultrafece'owe Benjamin&Gable rozpierdalatory w ringu będą nuiedługo ogarniać pasy od Usosów i to będzie zajebiste. Czekam na Wrestlemanię i Ziggler vs Benjamin o IC czy US. Tym samym zaczynają się powroty/awanse, zaraz zabawie się w proroka wieszczza i wytypuje.

- Koniec feudu Owens - AJ.

I inne pierdoły teraz proroctwo co do awansów z NXT i powrotów :

1) Ziggler przyteasował powrót i będzie to gimmick gościa, który szydzi ze wszystkiego, kogo dostanie u boku? Oczywiście Peyton i Kay, które z tego słyną. Z tego trio może coś być.

2) AJ jest wolny, więc zgodnie z obietnicą zrobi open challenge, na który odpowie.. No Way Jose. Oczywiście przegra, a potem znowu pomysłu na niego i innych nie będzie i utonie w lowcardzie.

3) Teraz mam problem z Authors of Pain. Pójdą na RAW i po odbębnieniu rewanżu Sheasaro zaatakują nagle Shield albo to oni okażą się goścmi, którzy ujebali Breezango (inna opcja Wyacci).

4) Benjamin z Gablem pójdą w bój z Usosami, a New dAy może w końcu się rozpadnie, choć sprzedają dużo merchu, więc może to nie być dobra opcja.

Nie wiem, nie pamietam już kto tam jeszcze miał przyjść.. (Strong i kontynuacja feudu z NXT? Bez sensu skoro Bobby jest facem).

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425486

• Reputacja:   306

Co jak co.. ale Face Turn Owensa wisi w powietrzu...

Ten segment ze Zaynem dał mi do zrozumienia że WWE przychyla się do rychłego Turnu tego zawodnika, inna zmiana podejścią do ex-przyjaciela itd. ich rywalizacja była zacięta, a ci sobie teraz normalnie rozmawiają, do tego Owens zaczął sam gadkę...

Te wszystkie segmenty itd. to jest małe podłoże do Face turnu, po za tym Shane zaś wyruchał Owensa, bo Corbin normalnie odliczał więc zaś kolejna podstawa do Turnu McMahona...

Czekam na rozwój wydarzeń, bo Face Turn Kevina to może być coś, to może mu pomóc, a zarazem jeśli Nakamura nie skroi z pasa Mahala, to największe szanse na to będzie miał właśnie Kevin Owens.

Roooodee na RAW, ta wejściówka jest tak kozacka, że ja mogę oglądać ten Entrance w kółko...

Serio to się nigdy nie znudzi! Gloooorius! Jeśli oni go rozpiszą dobrze, nie będą go podkładać takiemu Ortonowi, to może być z niego na prawdę, bardzo dobra topowa gwiazda...

Może w ringu to on nie jest jakiś wspaniały, ale predyspozycje na mistrza to on ma.

Wygląda na to że będziemy oglądać Face'ową twarz Bobby'ego.

Shelton Benjamin wraca! Tag Team z Chadem to najlepsze co może być...

Niech panowie jak najszybciej zgarną pasy Tag Teamowe na prawdę, bo to może być bardzo dobra telewizja.

Harpera nie widać, dalej to boli ale cóż przyzwyczaiłem się..

Ciekawe co oni zrobią z tym Zigglerem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425491

I inne pierdoły teraz proroctwo co do awansów z NXT i powrotów :

1) Ziggler przyteasował powrót i będzie to gimmick gościa, który szydzi ze wszystkiego, kogo dostanie u boku? Oczywiście Peyton i Kay, które z tego słyną. Z tego trio może coś być.

I nie zdziwię się jak tak rzeczywiście będzie, zwłaszcza że chodzą plotki że te dwie panie mają zadebiutować w Main Rosterze. Zresztą Ziggler z wieloma laskami się szlajał (tymi ładniejszymi typu AJ Lee, Lana, Kailtyn, Taryn Terrell, Maria Kanellis-Bennett; a także tymi pokroju Vickie Guerrero)

A poza tym sama Peyton Royce na fotkach z instagrama wychodzi naprawdę super.

Bobby debiutuje na Smackdown! Super że plotki się spełniły, bo Bobby będzie solidnym punktem Smackdown Live! Jeśli dobrze go poprowadzą to za rok o tym czasie może latać z pasem WWE (a kto wie może i nawet szybciej)

Face'owy Owens tak blisko jest,oczekuj go! Face'owy Owens już puka do naszych drzwi! To będzie dobry projekt, zwłaszcza że Owens...on był facem w WWE? Nie licząc momentu od debiutu do zaatakowania Samiego gdy ten zgarnął NXT Title.

To kto teraz pójdzie na Stylesa i jego U.S Title? No chyba nie Corbin, którego spuścili w klopie w parę godzin.

Shelton wraca! No w końcu, przynajmniej coś się będzie więcej działo w dywizji Tag teamów na Smackdown, a nie tylko w walkach o pasy Usosi i The New D/G AY

Babki coś tam zrobiły i tyle. Nowy strój Carmelli extra! Czekam na jakieś jej wpadki z tym strojem (prędzej czy później się taka trafi :D)

Shinskey masakruje całe Brudas Brother, a także ich naczelnego brudasa. Niech główny brudas traci w końcu kurwa ten tytuł. Pomijam że ranga tego tytułu spadła już na samo dno dupy, bo taki mistrz jak Mahal to nie mistrz tylko nadal zwykły jobber. Jeszcze brakuje wyjebania tego tytułu do śmietnika, jak to kiedyś zrobiła Madusa z innym tytułem.

Ktoś coś wspomniał o Harperze. Harper jakieś 2 tygodnie temu na Live Evencie był w tag teamie z Sin Carą. Co ciekawe, Harper wystąpił w masce (fotka poniżej)

http://dailywrestlingnews.com/newdwn/wp-content/uploads/2017/08/sin-cara-luke-harper-620x350.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425495

Zdenerwowany Owens powinien wyjść jemu samemu jak i nam na zdrowe. Oznacza to albo faceturn albo powrót do starego Kevina, który naprawdę był jasną postacią na tygodniówkach. Nie powinien już domagać się title shotów, powinien skupić się na Shanie. W segmentach może wyjść naprawdę spoko program, walka oczywiście nie porwie za bardzo chyba, że to sprytnie obejdą bo w planach podobno jest Survivor Series Match między drużynami tej dwójki. U byłego US-Championa podoba mi się punktowanie w segmentach wydarzeń, wszystko co mówi ma jakieś podstawy i nie można mu nic zarzucić.

Dla Stylesa znowu nie mamy zbytnio jakiegoś przeciwnika. Niby zakręcił się Corbin ale czy to będzie on na dłuższą metę? Nie wiem czy bym chciał skoro w rosterze naprawdę mamy fajnych workerów, którzy zasługują na szanse.

Apropo tych, którzy zasługują na szansę - Roode i Benjamin. Pierwszy może i nie dostał na pożarcie w debiucie wielkiego nazwiska, ale pokazał się z dobrej strony i mam nadzieję, że dostanie push bo jest postacią dobrą. Może nie Main Eventerem, ale solidnym workerem, który powinien sobie poradzić w każdym programie (no może nie z Mahalem). Powrót Sheltona również mnie ucieszył, dodatkowo że sparowali go z Chadem, który miałem obawy, że zostanie zapomniany przez akcję z Jasonem. Teraz tworzą tag-team i najprawdopodobniej pójdą prosto na pasy. A samo starcie między nimi, a Usosami znowu może skraść show na PPV. Dajcie im po prostu nawet 30 minut i niech się napieprzają.

Co więcej? Nakamura kontynuuję "story" z Mahalem. I na ten moment to jest najsłabszy punkt całego show od niebieskich. Dopóki tour do Indii się nie skończy i Japończyk nie dostanie jakiegoś w miarę przeciwnika to program o główny pas federacji będzie naprawdę denny. I na to niestety nic nie możemy poradzić.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/506/#findComment-425496