Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

...ale co te dwie walizki mają tu wspólnego? :roll: Corbin w zwyczajny sposób uwalił, tu nie ma podstaw, by odwracać decyzję.

A Ellsworth w zwyczajny sposób pomógł Carmelli zdobyć walizkę, tak jak Jasiek pomógł Mahalowi zachować pas. I tu, i tu ingerencja w walkę z zewnątrz, z jednej strony odebranie neseserka, z drugiej pewnie nic, chociaż zobaczymy, bo mogę się mylić.

Edytowane przez Carrik
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425101

...ale co te dwie walizki mają tu wspólnego? :roll: Corbin w zwyczajny sposób uwalił, tu nie ma podstaw, by odwracać decyzję.

A Ellsworth w zwyczajny sposób pomógł Carmelli zdobyć walizkę, tak jak Jasiek pomógł Mahalowi zachować pas. I tu, i tu ingerencja w walkę z zewnątrz, z jednej strony odebranie neseserka, z drugiej pewnie nic, chociaż zobaczymy, bo mogę się mylić.

Nie no, jest jednak pewna różnica między "ktoś go rozproszył i przegrał via roll-up" a "ktoś inny wszedł na drabinę i zdjął walizkę ZAMIAST uczestnika walki". Pomijając już, że ja i w tym drugim przypadku bym walizki nie odbierał, ale ok, beznadziejny GM jest beznadziejny, trudno... :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425102

Mahal ciągle gada to samo. "Kocham Indie, kocham moich ludzi, jebać Amerykę". Tydzień w tydzień. Ciekawostka: podobno Indie nie lubią Mahala. Nie dziwię się. Niby dlaczego ktoś ma się cieszyć jak go reprezentuje ktoś, kto ciągle dostaje oklep od białych ludzi, a jak już wygrywa, to tylko przez oszukiwanie.

Natalya przynajmniej nie przegrywa przed walką o pas.

Myślałem, że RuRu i Gable zrobią jakąś dobrą walkę, a tu double countout w minutę :E

Stylowy AJ obroni pas w niedzielę, a dalej się zacznie feud Owensa i Shane'a. Innej opcji nie widzę.

Breezango wraca za 2 tygodnie! Chcę więcej Fashion Files. Jedyna rzecz na jaką czekałem na każdym SD.

Corbin próbuje cash-inu i przegrywa w kilka sekund. HAHAHAHA. Opcja mi się podoba, bo pokazuje, że zdobycie walizki to nie jest automatycznie zdobycie pasa. Corbin według mnie nie był odpowiednim zwycięzcą walizki. Baron nie pokazał od dawien dawna żadnego progressu i wydawał się taki mocno mdły i nijaki. Ale chociaż DQ i nie wykorzystanie walizki daje jakiś sens walce Ceny i Barona na PPV. Ciekawe, czy WWE już się znudziło Corbinem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425105

Mówcie co chcecie, ale to było najlepsze Smackdown ever, a Cena i Mahal powinni sobie zbić pionę, ciekawe jakby został przyjęty ich tag team? :D

Kto tu pisze o podkładaniu Ceny komuś takiemu jak Corbin? Zbicie do nieprzytomności po walce, nawet przegranej przez Barona, to raczej nie podkładanie

To miałoby podstawy, gdyby Jasiek faktycznie znowu robił sobie przerwę od WWE, a po powrocie mógłby od razu spokojnie udać się do rosteru RAW, jednak dziwnym byłoby, gdyby nie dokończył niezałatwionych spraw z Corbinem, a wtedy Baron musiałby podczas shake up również zmienić barwy.

Tak więc pewnie nic takiego się nie wydarzy, przystopują push Baronowi, Cena go zleje i zakończą feud.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425107

Uśmiechnąłem się, gdy Corbin wtopił, bo i tak wcześniej zdążył mnie wkurzyć swoim nieprofesjonalizmem. Co chwilę zerkał czy Cena stoi za linami. Wyglądało to jakby wczoraj wyszedł z PC. To jedynie potwierdza jak zielony jeszcze jest. Jest parę opcji dlaczego tak się stało: mocno z nim przystopują, transfer na RAW albo chcą coś ugrać na tej przegranej, budując go w typowy już dla niego sposób. Ja bym był za pierwszą opcją :).

To co się dzieje wokół pasa WWE to jest jakaś parodia feudu. To jest straszne, że nawet walka o pas Cruiserweight ma większą podbudowę i wywołuje jakieś emocje. Tu nie ma nic. Tu nawet nie chodzi o "first time ever" Nakamury, bo Mahal to żadne dla niego wyzwanie i nie generuje to jakichkolwiek emocji. To jest "NXT feud", czyli jestem pretendentem i będę z tobą walczyć. Sęk w tym, że ten motyw nie jest wykorzystany nawet w połowie a i walka nie będzie na poziomie NXT. Najgorszy feud roku, najgorsze "coś" roku.

Jaki jest motyw przewodni SD! do cholery? Bo o ile wcześniej był ten feud Styles/Owens tak teraz nic się tam nie wyróżnia. Dlatego WWE musi reklamować takie walki jak Cena vs. Mahal jako wielkie wydarzenie. To jest niemożliwe jak tak szybko można spłycić program. To jest coś w stylu zapowiedzi przez Authority na początku RAW jakie walki będą na show - wtedy już się wie, że show dupska nie urwie. Próbują oprzeć tygodniówkę na walkach.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425111

Segment Mahal-Nakamura, ktoś tam tańczy, ktoś tam śpiewa... Zieeew...

Coś pogadali, skończyli gadać, koniec.

Podbudowa Natalyi przed walką o pas, a Carmella przypomina, że ma walizkę.

Wygląda na to, że Lana stanie się menadżerką Taminy.

W sumie nie wiem czemu Cię nienawidzę, ale skoro to robię, to nie dam Ci powiedzieć zdania.

Shane obrywa, zapewne będzie mieć czynny udział w zakończeniu walki na SummerSlam.

New Day, zadziwia mnie, że ciągle mają reakcję, ja już mam ich dosyć.

Corbin uwala walizkę, czyli projekt Corbin także uwalony, a przynajmniej opóźniony.

Ratingi spadają, że muszą sięgać po walki z PPV tydzień przed?

Fun fuct, w historii MiTB 3 razy nie wykorzystano walizki, przy każdej z nich Cena miał swój udział.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425113

Corbin umoczył walizkę? 5 dni za wcześnie! Bardzo bym się cieszył, z tej porażki, gdyby nie fakt, że dodawało to dramaturgii walce na SS - czy bezpłciowy Jinder zachowa pas, czy bezpłciowy Shinsuke zdobędzie pas, czy bezpłciowy Corbin zdobędzie pas, ale jednak - Baron na mistrza z tej trójki najmniej się nie nadaje... tak... najmniej się NIE nadaje... bullshit. Universal Title, z którego pół forum śmiało się rok temu ma teraz prestiż dużo większy od WWE Title... gdybym tworzył bazę danych do TEWa to pas WWE miałby tam prestiż z 70%, a pas UNI ~85... tak... brawo WWE! Potraficie zjebać wszystko, nawet swoją markę i swój główny pas, a teraz jeszcze cashingiem, który sam w sobie był z dupy, bo Baron powinien wyczekać aż Mahal będzie poobijany po jakimś 20 minutowym meczu, albo coś... najgorszy posiadacz pasa WWE ever, najgorszy posiadacz walizki ever, i najgorszy cashing ever...
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425114

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Android

Powiem tak - ten numer z Corbinem nie jest taki głupi jak by się mógł wydawać. Po pierwsze - Korba nie zasługiwał na Złoto, tak więc nie ma co nad nim płakać. Po drugie - taki ruch wprowadzi choć trochę niepewności w kwestii przyszłych walizek MITB, bo do tej pory, kontrakt MITB niemal na 100% równał się Nowemu Mistrzowi. Po trzecie - dostajemy choć trochę niepewności w walce na Summer Slam, bo z walizą Baron przejebałby to na bank (wiadomo jak Vinnie lubi szmacić posiadaczy neseserka, a później "zaskakiwać" dając Złoto), a tak - zawsze mogą mu jobnąć Jacha (przynajmniej jest tu jakiś element niepewności), jeżeli chcą go dalej pushować (a przecież wisi nad nim kontynuacja feudu z Nakamurą, a więc najpewniej feud o Złoto, które Japończyk powinien na SS przejąć).

Ogólnie rzecz biorąc - jak dla mnie, to same pozytywy :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425115

Cała historia na linii Nakamura-Mahal-Cena-Corbin pokazuje jedno. Federacja momentami gdy stara się uratować cokolwiek nie zastanawia się zbyt długo tylko robią co im do głowy przyjdzie. Tak było z Mahalem - chcieli zdobyć indyjski rynek to dali mu najważniejsze złoto. Teraz chcieli pogrzać atmosferę na linii Cena - Baron to zdecydowali, że zrobią wielki szum, zmarnują walizkę i pokażą, że ten konflikt jest tak piekielnie dobry, że masz włączyć w niedzielę Network i obejrzeć to starcie.

Dla mnie w tej całej sytuacji są dwa pozytywy i jeden negatyw. Zacznijmy od minusa - jeśli kogoś nie jesteśmy pewni, że nie nadaje się na mistrza to nie wrzucajmy mu walizki. Kontrakt jest raz w roku, teraz prawdopodobnie dla każdego rosteru co dwa lata jak będą się zmieniać PPV - nie psujmy tego. Pierwszy plus to brak Barona jako mistrza dziś, za miesiąc czy dwa. Niestety, federacja chciała z Corbina zrobić duży draw. Niestety, od czasu awansu do głównego rosteru nie pokazał nic, na mikrofonie słaby, w ringu średniak, a w połączeniu z kimkolwiek wychodziła kicha. Drugi plus to fakt, że Mahal-Nakamura jest już zdecydowani dennym storyline'm to dorzucenie jeszcze tam Corbina z walizką zrobiłoby z tego jeszcze większe dno niż aktualnie jest.

Trzeba ratować sytuację z pasem WWE. Nakamura jako mistrz według mnie też się nie sprzeda, chyba że będzie miał kogoś do pary kto cały program poprowadzi za niego, a ten po prostu do swojej muzyczki tydzień w tydzień będzie wchodził. Jeśli Owens/Styles są zajęci, a w obwodzie nie widać nikogo innego (chyba że ten cały Superstars ShakeUp będzie i znowu przeniosą na SD kogoś) to może jednorazowy draw dla Zayna? Program będzie słaby, ale sama walka może skraść show (raz już w NXT to zrobili, tutaj może być podobnie albo i lepiej).

Edytowane przez Mishka
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425119

• Urządzenie:  Windows

Jaś powinien dać Baronowi wygrać z Jinderem :wink: Ma już z nim zabookowaną walkę, bo są w środku (zażartego :twisted: ) feudu. Nakamura jest pretendentem, więc musiałby walczyć tam gdzie złoto, a Jinder dostałby obligatoryjny rewanż. Fatal 4 Way, ale zawsze to o mistrzostwo. Głupi Jaś :wink:
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425122

Jaś powinien dać Baronowi wygrać z Jinderem :wink: Ma już z nim zabookowaną walkę, bo są w środku (zażartego :twisted: ) feudu. Nakamura jest pretendentem, więc musiałby walczyć tam gdzie złoto, a Jinder dostałby obligatoryjny rewanż. Fatal 4 Way, ale zawsze to o mistrzostwo. Głupi Jaś :wink:

To wychodzi na to, ze Jas to taki troche "Janusz" z zartow co podstawi noge sasiadowi byleby ten sie tylko wypieprzyl nawet jak przypadkiem i jemu zlamie noge.

A co do decyzji... swietna, narzekamy na przewidywalnosc - wieeeelu z nas koncowke walki na SS juz mialo ulozona: Jas wygrywa, Corbin inkasuje, Mahal bez pasa, Nakamura plusik w statystykach. A teraz jest o wiele ciekawiej. A Barona tez nie szkoda, nie byl wypromowany, nie pokonal nikogo waznego na drodze do wielkosci, wiec i latwiej uwiezyc ze jako jeszcze zielony zawodnik w taki sposob nam sie pokazal w walce o mistrzostwo

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425125

• Reputacja:   526
  • Urządzenie:  Windows

Chciałem napisać posta, ale Raven mnie uprzedził, a napisał dokładnie to samo co ja chciałem :D

W skrócie - jedziesz na dyskoteke, kupujesz gumy, ale nie zawsze zaruchasz :twisted:

Zwiększają atrakcyjności tygodniówek różnymi wydarzeniami (strata walizki, przejmowanie pasa CW), bo chyba słabo ratingi ciągną, ale też jest mniej przewidywalnie. Nawet co do Summerslam namieszali, ale o tym w odpowiednim temacie.

Edit : dla fanów Corbina (też gościa lubię za postać) - zapewne jeszcze w tym roku będzie mistrzem.

Edytowane przez CzaQ
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425126

• Reputacja:   1

Z rana była dziewczyna mi pisze - Mam ubaw z tego co się stało. No to ja do niej - co się stało? Ona do mnie na to z tego co się działo na smackdown, to się jej pytam co się stało, a ta do mnie - Corbin przejebał walizkę. No kurwa w te i nazat, wchodzę szybko na www, sprawdzam,czytam i serio - Corbin przejebał. Ale miałem ubaw. Fakt że przeszła mi taka myśl w nocy około 2 (szkoda że tego nie napisałem na forum to bym został forumowym nostradamusem :D) ale sobie pomyślałem - pierdolisz dawid, idź spać.

No a teraz co do tematu - właśnie obejrzałem smackdown. Komuś rzuciła się w oczy fanka która jaśkowi pokazała "faka" gdy ten miał ubaw z przejebki Corbina?

A samego Barona to chyba spuścili w klopie na Amen.

Choć nie zdziwi mnie scenariusz jak Corbin po walce Nakamura vs Mahal wbije z nowym kontraktem/czymś tam innym co dogadał z GM'em Smackdown.

I tu właśnie pojawia się kolejne ale. Nakamura ma dostać extra wejściówkę przed walką,tak? No a w WWE większość tych co dostaje takie wejściówki na ogół przegrywa, tak więc.... tu dopiszcie sami.

Pokręcili ci w WWE na maksa. Fakt że zaskoczenie przejebką Barona C. jest ogromne, ale równie ogromne będzie zapewne teraz zamieszanie z związku z WWE Title. Zwycięstwo Jądera Mahala na Summerslam to będzie mega bullshit. Przynajmniej jest ciekawie, tyle dobrego. Zobaczymy w nocy z niedzieli na poniedziałek co to nasze kochane(?) WWE wymyśli.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425138

Z rana była dziewczyna mi pisze - Mam ubaw z tego co się stało. No to ja do niej - co się stało? Ona do mnie na to z tego co się działo na smackdown, to się jej pytam co się stało, a ta do mnie - Corbin przejebał walizkę. No kurwa w te i nazat, wchodzę szybko na www, sprawdzam,czytam i serio - Corbin przejebał. Ale miałem ubaw. Fakt że przeszła mi taka myśl w nocy około 2 (szkoda że tego nie napisałem na forum to bym został forumowym nostradamusem :D) ale sobie pomyślałem - pierdolisz dawid, idź spać.

Long story short, ex zafundowała Ci spoilera ;)

/wygaśnie (sorry, nie mogłem sobie odmówić)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425141

• Reputacja:   2

Przemowa Jindera Mahala

Trochę prychłę jak Jinder mówił, że to dla niego ludzie kupują WWE Network i to on sprawił, że WWE jest wielkie. Co do pierwszego to może w Indiach. :P Ogólnie segment za dużo nie wniósł, ale przynajmniej występ był ładny i kolorowy.

Pierwsza walka - Becky Lynch vs Natalya

Nattie nie mogła przegrać przed samym PPV.

Czy tylko ja mam wrażenie, że Naomi nie wiedziała, co powiedzieć na stołku komentatorskim? Bardzo cicho mówiła, a jak już coś powiedziała to w ogóle bez emocji.

To teraz Lana będzie szefową, czyli wraca tylko do ładnego wyglądania?

Bryan musi być dużym fanem gimmicku Usos. :D

Druga walka - Rusev vs Chad Gable

Trochę mi szkoda Gable'a. Bułgar dostaje RKO na łeb i pewno na Summerslam zobaczymy to ponownie.

Segment z AJ Stylesem, Shanem McMahonem i Kevinem Owensem

Shane znowu dostaje z kopyta tym razem od KO. Prawdopodobnie Styles obroni pas. Jeżeli Kevin pójdzie na Shane'a, to kto następnym pretendentem do US?

Chanty "ECW!" po Superkicku? Really people? :?

Trzecia walka - Kofi Kingston & Xavier Woods vs The Usos

Walka całkiem spoko. ND przeważało, ale wtopiło. Na PPV obronią tytuły.

Ascension cały tydzień jadło to ciasto? :D Two B? Hm... .

Czwarta walka - Jinder Mahal vs John Cena

Mistrz znowu ledwo dawał radę. Całe szczęście, że zjawił się Corbin, co trochę zwiększyło emocje. Na pewno zaskoczyli. Jeżeli Baron faktycznie naraził się na zapleczu i dlatego stracił walizkę to pewno też uwali z Jaśkiem i dopiero zatrzyma się w miejscu. :D Mimo wszystko nie wykluczałbym opcji, że jeszcze mu się uda. Uśpią czujność widzów odbierając mu walizkę, a koniec końców i tak on tytuł zgarnie.

Na RAW działo się więcej.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/505/#findComment-425171