Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie podoba mi się ta akcja z MITB.

- Zawodnicy są wyłonieni z dupy "bo tak". Nie ma walk kwalifikacyjnych.

- Mistrz US jest w walce grupowej zamiast bronić pasa

- gdzie są takie randomy jak Dillinger, Rowan czy Harper?

Celebracja Jindera wyszła fajnie. Kolorowo, słodko, skaczące hindusy no i wielki master Maharadzia :D Brakowało tylko żeby Orton przebrał się za tańczącego hindusa i nagle wskoczył do ringu żeby zaatakować pomocników Jindera no bo przecież Randalll jest idiotą i nie atakuję swojego przeciwnika w walce tylko pomocników. A potem traci pas.

Dodam jeszcze że jak dla mnie jest za mało kobiet w WWE. Powinny zatrudnić kilka przy okazji tego tunieju. Po prostu żeby były i roster nie składał się z 6 osób bo to wygląda idiotycznie :D

[ Dodano: 2017-05-24, 19:33 ]

McMahon dostąpił zaszczytu pojawienia się w Fashion Files. Breeze i Fandango nie znikają z mapy i to mi się podoba.

On tam był od początku. Ogólnie za nimi zawsze jest sporo easter eggów jeśli można to tak nazwać.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422333

• Urządzenie:  Windows

Sześciu gości w MITB Matchu. Rozumiem, że pominięcie Owensa było po to, by przedłużyć segment? Bo więcej sensu to nie miało. Ale dobrze, że Kev się pojawił, bo był najlepszy. Te reakcje na mikrofon Corbina czy mina po usłyszeniu engrisha Nakamury - priceless.

Segment Mahala może nie był wybitny, ale wejściówka jakby z pałacu wychodził - śliczne. Widać minimum kreatywności. A teraz spójrzcie na te kółka na jego pasie - różnica jest.

Nowe Fashion Files, szybkie singles matche, walka o pasy z nawet jednym wiarygodnym near fallem. Breezango dało trochę rozrywki. Oby nie przepadli, bo New Day wraca.

Gdzie jest Rusev?

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422338

• Reputacja:   2

Przemowa Shane'a McMahona

Owens jest najlepszy z tej stawki na mikrofonie to po raz kolejny było widać w każdym calu. Co do składu MITB to uważam, że jest naprawdę solidny. Są zawodnicy z pierwszego planu i z drugiego, ale wszyscy na bank mogą dać dobre show w pojedynku z drabinami. Wybór kandydatów ot tak to już nie pierwszyzna w WWE. Szkoda, bo można byłoby kwalifikacjami urozmaicić show i przy okazji dać się wykazać takiemu Harperowi np.

Pierwsza walka - Carmella & Natalya vs Charlotte & Becky Lynch

Najpierw miałem jakieś ucinki i "teleportację" Becky z jej wejścia prosto do ringu i uścisku z Carmellą, a potem zwinęli walkę w mały ekranik i na duży walnęli reklamy. Womens Revolution pełną parą. Chyba nawet moja przeglądarka podarowała mi zbędnych minut. :shock:

Wygrana Becky nie zaskakuje. Committee wygrało na PPV to teraz pocierpią.

Druga walka - Baron Crobin vs Sami Zayn

Było do przewidzenia, że Sami będzie cierpieć za wygraną na PPV, ale wyniku to się nie spodziewałem. :lol:

Nakamura słuchający się AJ'a? Nope. :twisted:

Segment z Fashion Police głupkowaty, ale całkiem spoko. W sumie o to chodzi.

Święto Punjabi

Otoczka bardzo ładna. Indyjski klimat, stroje, muzyka, kolorowo (pomarańczowy świetnie wpasowuje się w wyświetlacze pod ringiem :D ). Czar trochę prysł kiedy Jinder się odezwał. Wypadł dużo słabiej niż w segmencie na PPV i dodatkowo ta chrypa. Chyba pochlał. :twisted:

Trzecia walka - Jay Uso vs Tyler Breeze

Znowu wygrana w kilka sekund i jeszcze ośmieszenie mistrzów.

Czwarta walka - Jimmy Uso vs Fandango

Dobra... Poszli po całości w komedię. Przynajmniej nie zrobili idioty z Jimmy'ego. Breeze chciał wbiec na ring, więc reakcja Usosa tutaj nie dziwi.

Piąta walka - SmackDown! Tag Team Championship: The Usos © vs Breezango

Nie pamiętam kiedy ostatnio ci sami goście mieli 3 pojedynki pod rząd. Dania pasa na szali już samo w sobie zaspoilerowało wynik.

Możecie się kłócić i gryźć dziewczęta. I tak wygra Charlotte. :twisted: Albo ma przynajmniej duże szanse. :roll:

Szósta walka - AJ Styles & Nakamura vs Dolph Ziggler & Kevin Owens

Całkiem dobry ME. Początkowe obijanie Nakamury było dosyć nudne na szczęście potem się rozkręciło jak to zwykle bywa. Szkoda, że ponownie nie dali za bardzo wykazać się Japończykowi, który jest promowany jak wirtuoz ringu, a właściwie jedynie zakończył pojedynek. Pozostała trójka napracowała się dosyć mocno.

Nie było wystrzałowo, ale oglądało się lepiej niż czerwonych.

Edytowane przez Pavlos
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422352

Lepsze od RAW ale to chyba żaden wyczyn. Ktoś wie jakie są ratingi tych wspaniałych programów? Chciałbym zobaczyć, czy to tylko moje chore odczucie czy naprawdę jest tak fatalnie ...

Skład MITB prezentuje się fajnie. Ale Owens v Styles spokojnie mogłoby wypaść z tej układanki. Sami mógłby nie wypadać. Do tego dorzucić Harpera i Ruseva i gra gitarra.

Jinder Mahal jest mimo wszystko, za krótki by bronić pasa na SummerSlam, więc jego run będzie krótki ...

Te New Day mogłoby wrócić i zacząć działać zarówno jako TT ale też jako solowi zawodnicy. Kofi czy Big E spokojnie mogliby zostać dodani do tej walki o MiTB. Są już TT od tak dawna, że po prostu muszą odświeżyć ich postaci.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422365

Lepsze od RAW ale to chyba żaden wyczyn. Ktoś wie jakie są ratingi tych wspaniałych programów? Chciałbym zobaczyć, czy to tylko moje chore odczucie czy naprawdę jest tak fatalnie ...

średnia oglądalność SD:

April 4, 2017 - 2,885,000 viewers (Post-WrestleMania)

April 11, 2017 - 3,105,000 viewers (Superstar Shake-Up)

April 18, 2017 - 2,544,000 viewers (mecz o no. 1 contender)

April 25, 2017 - 2,493,000 viewers

May 2, 2017 - 2,300,000 viewers

May 9, 2017 - 2,348,000 viewers (Londyn)

May 16, 2017 - 2,175,000 viewers (go home show przed Backlash)

May 23, 2017 - 2,328,000 viewers

średnia oglądalność Raw:

April 3, 2017 - 3,767,000 viewers (Post-WrestleMania)

April 10, 2017 - 3,429,000 viewers (Superstar Shake-Up)

April 17, 2017 - 3,346,000 viewers

April 24, 2017 - 3,007,000 viewers (go home show przed Payback)

May 1, 2017 - 2,870,000 viewers

May 8, 2017 - 2,696,000 viewers (Londyn)

May 15, 2017 - 2,751,000 viewers

May 22, 2017 - 2,615,000 viewers

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422402

Kiedyś były walki kwalifikacyjne do MiTB. Teraz w zasadzie członkami takiej walki...są wszyscy z upper mid-cardu i main eventu. Jeszcze jeden efekt uboczny podziału na brandy...Ale przynajmniej poziom powinien być całkiem wysoki.

Celebracja Jindera. Czy gdzieś jej nie widziałem? A tak! The Great Khali miał podobną! Tylko lepszą. Raz, menago Khali'ego mówił lepiej od Jindera, Khali mówił lepiej od Jindera, zaś na koniec pojawił się Batista i rozpierdziel zrobił, czyli to, co powinien zrobić Orton. Tutaj Mahal powiedział kilka zdań łamiącym się głosem, ludkowie se potańczyli...i koniec. Przeciętnie to wyglądało, gorzej niż te kilka lat temu.

Sami Zayn cały czas ma tryb ratlerka. Dajcie mu jakiś gimmick, błagam!

Uso'si pierwtnie zrobieni na głupków, by później po całkiem fajnej walce odprawić tancerzy. Breeze i Fandango, jak nie pajacują, to naprawdę wykonują kompetentną robotę w ringu. Widziałbym ich kiedyś w walce z AA. To by mogło być serio dobre.

ME to solidny wrestling. Tylko tyle i aż tyle, biorąc pod uwagę mizerotę, jaką nam dablju funduje. Generalnie ten odcinek SD jaj nie urwał, ale i tak jest lepszy od RAW. Może warto dać hybrydzie TNA/GFW/CZW jeszcze jedną szansę?

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422411

Kiedyś były walki kwalifikacyjne do MiTB. Teraz w zasadzie członkami takiej walki...są wszyscy z upper mid-cardu i main eventu. Jeszcze jeden efekt uboczny podziału na brandy...Ale przynajmniej poziom powinien być całkiem wysoki.

To nie tyle efekt podziału na brandy, co efekt stworzenia dedykowanego PPV dla tego gimmick matchu. Gdy MITB odbywał się na Wrestlemanii to siłą rzeczy występowali tam zawodnicy, którzy nie załapali się tego wieczora na coś poważniejszego.

Edytowane przez K-PEL-K
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422415

• Reputacja:   306

www.youtube.com/watch?v=SdWpMeTWjmc

Tak sobie myślę, jakby robili więcej takich segmentów i rozpisywali to ze sensem, to Romuś byłby lubiany nawet, a tak to zjebali to po całości, oglądalności leci w dół, bo każdy wie że dostanie Tag Team Match w Main Evencie RAW, albo kolejny nudny segment za mikrofonem..

Gdyby robili więcej kontrowersyjnych rzeczy, jak jakaś akcja z McMahon'em lub Hunterem, to o wiele lepiej by się to oglądało bo to by miało sens i Historię.

Tutaj jeszcze Romek w miarę był odbierany, a tak to z głównej twarzy stał się największym znienawidzonym zawodnikiem w Historii Wrestlingu (gorzej niż Mahal)...

Choć są zmiany w postaci Romka, bo już nie cukrzy tak i nie robi podśmiechujek, to już jakiś mały okaz zmian, ale nie za dużych niestety.

Zarząd CT chciał zmienić przeprowadzić Turn Romana przed Wm 33, to oczywiście zablokował go Maakmen, to co że koszulki schodzą? Przecież jak go Turnują to przecież jeszcze większe będzie zainteresowanie produktem, nie rozumiem Vince'a i jego głupiego toku myślenia, taki niby biznesmen, a nie potrafi uratować jednego zawodnika z uciążliwego Hate'u...

Zastanawia mnie się jak to dalej będzie się toczyć, choć statek tonie to kiedyś może go uratują, za jakiś czas.

Co do Mahala, dla mnie to strzał taki konkretny w stronę Muzułmanów i Arabów, gościu wygląd jak ewidentny Arab a nie jak Hindus...

Vince idzie złą drogą popierając takie gówno, bo za jakiś czas to ktoś na jego gali się wysadzi w imię Mahala (Allaha :P ) wtedy dopiero dostaniemy szokującą telewizje Live.

Do tego doszlifowali mu tak gmmick, że wygląda jak boss Chidżadystów lub Boss Arabskiej Mafii, ta limuzyna, ten dywan alladyna...

Może to coś świeżego, ale powinni dać Walizkę Rusevowi, zarazem go Turnować i ten powinien dojebać Mahala, gładziutko później jakaś konfrontacja z Ortonem który też przeszedł by Turn i byłoby jasne, na dodatek Rusev odcina się od Lany więc małe zmiany na pewno będą w jego postaci...

Edytowane przez Grins
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422434

• Reputacja:   1

Piszecie o walkach kwalifikacyjnych jakby był jakiś duży roster smackdown i jakby zestawienia walk kwalifikacyjnych, z których jedna jak i druga strona mogłaby wyjść jako zwycięzca. To nie raw, gdzie roster jest przesycony. Harper, Dyllinger, Rowan, Mojo? Oni mają już jakieś inne programy, a więc interwencje z zewnątrz byłby jak najbardziej wskazane, ale to byłoby to bardzo głupie, więc odbyło się bez walk kwalifikacyjnych. Żałuję, że mitb nie jest przeznaczone dla raw.

PS. Po feudzie Ziggler- Nakamura chciałbym zobaczyć program pomiędzy tym pierwszym a Dyllingerem :)

Edytowane przez 8693
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422454

Tak sobie myślę, jakby robili więcej takich segmentów i rozpisywali to ze sensem, to Romuś byłby lubiany nawet, a tak to zjebali to po całości, oglądalności leci w dół, bo każdy wie że dostanie Tag Team Match w Main Evencie RAW, albo kolejny nudny segment za mikrofonem..

Gdyby robili więcej kontrowersyjnych rzeczy, jak jakaś akcja z McMahon'em lub Hunterem, to o wiele lepiej by się to oglądało bo to by miało sens i Historię.

Tutaj jeszcze Romek w miarę był odbierany, a tak to z głównej twarzy stał się największym znienawidzonym zawodnikiem w Historii Wrestlingu (gorzej niż Mahal)...

Choć są zmiany w postaci Romka, bo już nie cukrzy tak i nie robi podśmiechujek, to już jakiś mały okaz zmian, ale nie za dużych niestety.

Zarząd CT chciał zmienić przeprowadzić Turn Romana przed Wm 33, to oczywiście zablokował go Maakmen, to co że koszulki schodzą? Przecież jak go Turnują to przecież jeszcze większe będzie zainteresowanie produktem, nie rozumiem Vince'a i jego głupiego toku myślenia, taki niby biznesmen, a nie potrafi uratować jednego zawodnika z uciążliwego Hate'u...

Zastanawia mnie się jak to dalej będzie się toczyć, choć statek tonie to kiedyś może go uratują, za jakiś czas.

po 1. Piszesz w temacie o Smackdown o gościu który jest na RAW i nawet nie dałeś nawiązania do SD (porównanie do Mahala w nawiasie się nie liczy :D )

po 2. Dałeś link do filmiku z Vincem. Tobie się to podobało? Pamiętam że jak ja to oglądałem to czułem się zażenowany przed samym sobą. Wiem że to wrestling ale to wyglądało tak przesadnie nierealistycznie jak gdyby w Grze o Tron pojawiło się UFO. Do tego tam był ROMAN ŚMIESZEK! Roman który się uśmiecha i próbuje być fajnym gościem to nielubiany i nie fajny Roman. Wiesz jak ja bym zabookował Romana w tamtym segmencie? Sprawiłbym że wali speara McMahonowi a następnie napierdala sanitariuszy którzy chcą Vincentowi pomóc. Tak widziałbym booking Romana :twisted: .

Edytowane przez Johnny Ryper
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422562

Przykre jest to, że gdyby ktoś mnie zapytał, jakie jest następne PPV, to bez pomocy internetu, bez wahania wskazałbym na Money in the Bank. SmackDown o niebo lepiej nakreśla tą galę, niż na RAW zrobili z Extreme Rules.

A teraz na serio, co o Chrisie Jericho, powiedział do Owensa Nakamura? Im bardziej będę wierzyć w jego Angielski, tym gorzej dla nas. Tak jak slabo dla Ruseva, że Sami żyje po zeszłym tygodniu :shock:

Kłótnia tagów spoko. Usosi całkiem nieźle wypadają za mikrofonem, jak pozwolą im się rozkręcić.

Fashion Files trochę jak z feudu z Vaudevillains :wink:

Potwierdziły się newsy o MitB kobiet. W sumie spoko, bo ciężko coś pierwszego jeszcze zrobić w tym biznesie. Zastanawiam się tylko, komu z tych dziewczyn ten kontrakt jest potrzebny. Mam wrażenie, że wcisną to Szarlotce, ale prawdę powiedziawszy, to ona potrzebuje tego najmniej. Najlepszym wyborem byłaby Carmella. Walizka zawsze lepiej wygląda u heela. A jak tak zapędzam się w swoim rozmyślaniu, to mimo, że walkę z chęcią obejrzę, to walizka nie jest potrzebna... żadnej z nich. Dywizja kobiet jest tak plytka, że nikomu nie jest niezbędny szybki push z czymś takim.

RAW 8-14 SmackDown

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422569

Powrót (debiut?) New Day najbardziej zaszkodzi Breezango. Jestem przekonany, że gdyby nie fakt że WWE chce feudu heel vs face to Breeze i Fandango mieliby pasy na swoich barkach. Druga rzecz która mnie martwi w Breezango to aż za mocne pójście w stronę komedii. Fashion Files jest świetne. Zastanawiam się tylko czy przenoszenie komedii do walk to dobry kierunek. Może jest to śmieszne, bawię się przy tym całkiem nieźle, ale przez to są oni odbierani mało poważnie.

Świetna sprawa z kobiecym MitB Ladder Matchem. Wpisuje się to w rewolucję kobiet w WWE. Faworyt? Zdecydowanie Carmella. Ma dostać push, jako heelowa postać idealnie będzie jej pasować walizka. No i nie mogę doczekać się Ellswortha biegającego z walizką, a potem z pasem ;)

Ciekawe że i na RAW i na SD! głównym daniem są masowe walki i w obu przypadkach starają się wyrównać poziom stawki. Tak odbieram wygraną Zigglera nad AJem, w końcu Dolph moczył ostatnio wszystko i z każdym.

Szczerze mówiąc na obu tygodniówkach działo się mało. SD! trochę lepsze, ale niewiele.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422571

Coraz gorzej z tymi przydomkami. O ile Shinsuke Namakura jako „The Artist”, byłoby ok, tak „Rock Star” nie jest. Tak można nazwać Chrisa Jericho bo są na to podstawy, u Nakamury jedyną podstawą takiego stanu rzeczy, może być fakt wzorowania się na Jacksonie i Mercurym, co i tak średnio tu pasuje.

New Day w końcu dotarło na SmackDown i zgodnie z oczekiwaniami, śmieszki uderzyli do Usosów. Zatem na Money in the Bank zmiana mistrzów.

Fashion Police słyszą swoje myśli, genialne :D RAW ma swój wątek kryminalny, SmackDown nie może być gorsze. W tym przypadku sprawa jest nieco mniej kompleksowa.

Zatem jednak MITB kobiet. Podoba mi się ta wizja. Dobrze, że postawiono tu na no contest, bo to zawsze daje jedną osobę w stawce więcej. Tak jedna poszłaby na Naomi, a tylko cztery po walizkę. Były jakieś plotki o heel turnie Becky. Walizka stworzyłaby do tego idealne warunki. Gdy Charlotte ustabilizuje swoją face’ową pozycję i zgarnie pas, otworzyłoby to furtkę do fajnego feudu.

W main evencie dream match. Niestety było mało czasu. Liczę na rewanż w bardziej sprzyjających okolicznościach. Taki na PPV, z pasem w tle :)

Edytowane przez Rogos
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422572

Rock star? Ale badziewie. Kompletnie nie pasuje do Shinsuke. Nie wiem czy mają prawa do King of Strong Style ale powinni iść w tym kierunku. Rock star, japier@#%e, gorsze niż Aleister Black :lol:

SMackDown duuuuuuużo lepsze od RAW gdzie tylko motyw z Gravesem i Kurtem był ciekawy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422574

Highlight początkowego segmentu - sprzeczki Owensa z Corbinem. Lanie Zayna przez 15 lat i Cartman :D Sorry, Shinskay, nie zabłysnąłeś. I pierwszy raz nie mam pojęcia, co powiedziałeś.

Nowa sprawa dla Breezango! New Day wrócili(od razu z shotem na MITB), ale poprzedni pretendenci nie przepadną - miło.

MITB kobiet - spoko. Ale pretendentki nie ma. Naomi sobie odpocznie. Drugie PPV z rzędu bez obrony.

AJ był u siebie, więc Ziggler musiał wygrać. trololo

Gdzie zapowiedź Lany? :D Tyle to ciągną i nagle nic.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/493/#findComment-422578