Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Bardzo fajne Ambrose Asylum. Śmieszkujący Dean mnie dzisiaj rozbawił, oddanie Mizowi participation award było świetnym motywem. Fakt, feud stoi w miejscu ale zapchali tygodniówkę czymś naprawdę fajnym.

Podoba mi się sposób w jaki turnują Zigglera. Trzyma się kupy, ma poparcie w historii. Nie wiem czy prowadzi to Dolpha do jakiegoś tytułu ale na pewno jeszcze przed RR pojedzie Crewsa i Kalisto. Dawno nie byłem tak zainwestowany w postać Zigglypuffa, serio, jeśli ktoś zyskał na brand splicie to on.

Fakt, za szybko przeszli do budowania tarcia w rodzince. W Royal Rumble Matchu pewnie Luke wyrzuci Ortona albo Orton Luke'a i Wyatta. Do Elimination Chamber powinno jeszcze się im udać to pociągnąć, potem wejdziemy na drogę feudu Randalla z Brayem i kulminacje na Wrestlemanii. Chyba, że skończą to wcześniej a Orton na WM'ce pójdzie na Stylesa.

Hejtuje Corbina. Jest dla mnie gorszy nawet od Romka ale dzisiaj z Jasiem zaprezentował się całkiem przyzwoicie. Fajny pojedynek, trochę śmieszy mnie to, że Baron padł po comebacku ale cóż, ograniczenia czasowe ;D. Jak dla mnie Corbin na WM'ce może być nawet w Andre The Giant Memorialu, tam pewnie upchną większość stawki, która powinna być w karcie ale nie zasługuje na singlowy pojedynek

Edytowane przez DashingNoMore
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-415918

Jezu jak mnie drażnią te losowe sekundowe ujęcia na twarzy ludzi na arenie w czasie akcji w ringu

Feud z Mizem bardzo pomógł Ambrose'owi. Pas WWE facetowi kompletnie nie służył i teraz wraca do starej dobrej formy, skoro zaczyna mi się go przyjemnie oglądać.

Porażka Zigglera z Kalisto- nie. Masakracja krzesłem Reya i Lashleya- tak tak tak. Agresywny Ziggler zapowiada się ok...kwestia jak zacznie się typowy dla WWE cipo-heel.

Rywalka Carmelli to jakaś koleżanka Fabulous Moolah? ;) Może też zrobi karierę jak Ellsworth swoim niecodziennym wyglądem :D

Zaskakująco dobrze wypadł Corbin w promie przed walką. Nadal ma problem z kończeniem zdania, bo często brzmi to jakby w to nie wierzył, ale słyszę i widzę powolny, ale jednak progres.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-415919

• Urządzenie:  Windows

Kręcenie gwiazd, jak idą na backu, bo za chwilę mają walkę, zawsze wydawało mi się mało naturalne. Teraz to chociaż nieźle wykorzystali - atak w momencie, który zdążył nas przyzwyczaić do standardu.

Ziggler jest taki zły, że na wejściówce przestali wspominać o tym, jak to z pasją popiera WM Reading Challenge!

Nie wiem, co mi bardziej nie pasuje przed ekranem: Carmellsworth czy CJ Lunde?

Mówiło się jakiś czas temu o feudzie Ceny z Corbinem. Ale że Jaś będzie walczył o pas, a potem pewnie w ważnej walce na WM, czemu nie podłożyć Barona w walce bez znaczenia? ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-415920

A nie słyszałeś, że podobno planują na WMce Ladder Cruiserów? Moim zdaniem to nawet lepiej i dla cruiserów i dla WWE i dla pasa IC, bo jeśli US dostanie walkę Jericho vs. x, to IC też powinno mieć niezłe nazwiska w walce a nie jakieś Rydery i inne Moja...

Na pewno będzie jakaś wielo-osobówka o pas. Nazwiska w starciu o IC coś znaczą, małpki o pas CW nic nie znaczą. Tak naprawdę, to jeśli na WMce powinna być jakaś walka o pas CW, to powinien to być single match ale znając pomysły WWE zrobią z tego jakiś elimination match z całym rosterem albo inny Battle Royal, Ladder Match nie ich progi. Zresztą co zrobić z takimi Zigglerami, Mizami, Corbinami czy Harperami?

Rywalka Carmelli to jakaś koleżanka Fabulous Moolah? Może też zrobi karierę jak Ellsworth swoim niecodziennym wyglądem

Nie zrobi, zbotchowała finalną sekwencję i tyleśmy ją widzieli. Zresztą bardzo dobrze. Zabawne, że Ellsworth bierze udział w segmentach z innymi jobberami. A co do jego postaci to trochę żałosne, że zrobili z niego nieudacznika, prawiczka.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-415922

Cholernie mi się podoba story Mizów i Ambrose'ów - wszystko trzyma się swojej kupy. Tak samo jak podoba mi się to story, tak motyw u Wyattów mnie już niezbyt jara - w moim świecie to oni zaczynaliby rozpad dopiero przed Summerslam.

Przeciwniczka Carmelli to najlepsza rzecz ever jaką wypuścili do tv w tym tygodniu, w Dabju. Znaczy się, w ringu to oczywiście katastrofa (ten finish), ale wygląd ma strasznie pocieszny. Carmella zabiera Ellswortha na zakupy ... no tak, ktoś przecież musi nosić jej torby. Niby story jest łatwe do zrozumienia ('Mella dorwała sobie kapciowego), ale wciąż ciężko mi się to strawia.

Strasznie bezemocjonalnie padł Corbin z Jachem - żadnej walki o życie, interwencji mistrza siedzącego w komentarzu, ot, 5 Knuckle Shuffle, FU, und alles klar. Marna to pozycja wyjściowa dla Barona ale zawsze to daje mu "pretekst" aby interweniować podczas RR. Jak na kogoś kogo tak ambitnie promują to strasznie dziwny przebieg walki.

Za tydzień Alexa i Becky w klatce. Niiiiice. Szalonych spotów nie będzie, ale nie będzie też wjazdów Mucha Lucha (czyt. oryginalna idea użycia klatki w wrestlingu).

Legendy głoszą że Natalya i Nikki kontynuują swoje story - ktoś coś wie na ten temat? Ja byłem chyba zbyt zajęty, a raczej zbyt przejęty tekstem zapłakanej Paige, obawiającej się że jej ringowa kariera dobiegnie końca.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-415923

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Zresztą co zrobić z takimi Zigglerami, Mizami, Corbinami czy Harperami?

Najlepiej nic. W zasadzie prócz Miza, bo gość zasłużył na walkę na wm , jak mało kto. Po kij znowu robić 15 pojedynków na karcie mani. Naprawdę , lepszym pomysłem jest jak dostaniemy 7 -8 pojedynków wypromowanych w kij, niżeli kolejne zlepki ladder matchy. Ileż można.

Kiedyś w karcie znajdowali się faktyczni ludzi, których strata była odczuwalna, bolesna. Potem dali mitb i tylko ta jedyna alternatywa miała racje bytu.

Dla przykładu

Heelowego Dolphusia można promować w nowym sezonie.

Wm zrobiłbym jak ss 2013 gdzie karta pierdziała fajerwerkami a promowani ludzie jak Axel czy Ryback dostali szansę tuż po gali.

Edytowane przez Caribbean Cool
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-415924

Najlepiej nic. W zasadzie prócz Miza, bo gość zasłużył na walkę na wm , jak mało kto. Po kij znowu robić 15 pojedynków na karcie mani. Naprawdę , lepszym pomysłem jest jak dostaniemy 7 -8 pojedynków wypromowanych w kij, niżeli kolejne zlepki ladder matchy. Ileż można.

Ale nie można inaczej :) Pomijając aspekty finansowy, bo WM będzie trwać jakieś co najmniej 6H z Kick-Offem to walki mniej ekscytujące muszę być między tymi bardziej. Zwyczajnie ciężko być podjaranym przez 3H gali do tego każdym kolejnym pojedynkiem coraz bardziej. Poza tym ostatnio niemal każdy członek rosteru coś robił na WMce, myślę że w tę stronę idzie WWE, wykorzystać cały roster na maksa. Zatem nie staram się zmienić gry, tylko grać w nią jak najlepiej dostępnymi kartami. :)

Bardzo prosto umotywować ladder match o pas IC. Pas IC dla Bryana był ostatnim, który zdobył a to już dostateczny powód by taką walkę zrobić. Już teraz większość zapowiedzi to singlowe starcia, zatem jakiś bardziej liczebny pojedynek wchodzi w grę a do Ladder Matachu zawsze fajnie wpakować jakiś dobrych workerów, coby rozgrzać publikę na start.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-415925

Bardzo prosto umotywować ladder match o pas IC. Pas IC dla Bryana był ostatnim, który zdobył a to już dostateczny powód by taką walkę zrobić. Już teraz większość zapowiedzi to singlowe starcia, zatem jakiś bardziej liczebny pojedynek wchodzi w grę a do Ladder Matachu zawsze fajnie wpakować jakiś dobrych workerów, coby rozgrzać publikę na start.

Rozumiem, patrzysz oczami Vinca :D

Według mnie ladder match był dobrym pomysłem na raz, tym bardziej, że program z kradzieżą pasa przez Trufla był jakiś. Co w dzisiejszym wwe już znaczy sporo. Teraz podłoże storylinowe pewnie będzie robione na siłę. Odwołają się do tego o czym mówisz i przypomną, że 2 ostanie wm , również miały taki macht o pas ic i pewnie tyle. Może i dobra zapchajdziura, lecz w dalszym ciągu zapchajdziura.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-415927

Rozumiem, patrzysz oczami Vinca

Patrzę oczami realisty :) Nie da się zrobić gali z samymi zajebistymi i dobrze wypromowanymi pojedynkami. Zwłaszcza jak chce się robić show gdzie będzie z 5H walk. Część musi być słabsza, by odbiór innych był lepszy.

Na WM 32, Ladder Matchu był w moim odczuciu najlepszy, więc taka walka na 33 nie będzie aż takim crapem, w końcu skład podobny :) Od kiedy nie ma walki o walizkę na WMce to większość mid-carderów nie ma miejsca na gali zatem wieloosobowy pojedynek o pas nazwałbym mniejszym złem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-415928

CJ Lunde to bodaj Thunderkitty, zawodniczka występująca głównie w Shimmer i temu podobnych "babskich" fedkach. Nie żeby warto było o tym pamiętać, po turbo-botchu w końcówce przypuszczać należy, iż więcej jej już nie zobaczymy. W sumie może szkoda, pociski JBL-a wywołała bowiem zacne ;)

Pozostając w temacie kobiet... wiem, że to mega płytkie z mojej strony, ale tym razem muszę przyznać: na grafice reklamującej przyszłotygodniowe starcie Becky i Alexa wyglądają jak 10 mln $ każda. Fedkowi graficy postarali się jak nigdy.

C121sA9UkAA-lDe.jpg:large

Z rzeczy innych, żeby nie było że piszę tylko o paniach... heelowy Dolph jest nieco ciekawszy, sporo czasu jednak minie, nim mnie do siebie w pełni przekona - miesięcy (lat?) bycia nudnym nie przekreśli się w tydzień. Chyba, że jest się Mizem, który jednym promo w Talking Smack urósł do rangi człowieka z topki. Ale Dolph to nie Miz.

Kto by pomyślał, że będzie trzeba użyć kiedyś takich słów?

Rodzinka stała się wreszcie jakaś, co więc z nią robimy? Rozpad! Yay, genialne... tylko czekać, aż wrócimy do starego systemu "Bray atakuje main eventera->Bray gada o pierdołach->Bray przegrywa"...

A, i Baron Corbin dostał kolejną fajną zajawkę - tylko po to, by posłużyć za mięso armatnie dla Jasia. Cóż, nie on pierwszy, nie ostatni pewnie...

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-415930

• Reputacja:   2

Ambrose Asylum

Ci Panowie raczej są gwarancją dobrego segmentu. Tutaj śmieszkujący Ambrose był dobrym Ambrosem. Nagroda za uczestnictwo dobry motyw. Dean zrewanżował się Mizowi za podobną pamiątkę. :D Zdobycie pasa, oklepanie Mizanina i miejsce w RR. Mocny czas dla Deana. Mike też w Rumble się znajdzie, co raczej nikogo nie zaskoczyło.

Pierwsza walka - Natalya vs Nikki Bella

Tak się rzuciła, że aż się zacząłem martwić żeby się nie połamała... I noga poszła. Nie tak dawno latała w gorsecie teraz będziemy mieli na dwóch brandach laski z gipsem na nodze. Wspaniale.

Druga walka - Dolph Ziggler vs Kalisto

Spodziewałem ciut dynamiczniejszego starcia niż trzymanie w chwytach. O ile sposób w jaki przebiega przemiana Zigglera mi się podoba to trochę smuci, że tutaj przegrał. Prawdopodobnie plan jest taki, że po tych wszystkich porażkach Dolph ma po prostu się niemiłosiernie wkurzyć i być ciut agresywniejszy po turnie. Mam nadzieję iż nie spartolą, bo to może być dobra zmiana postaci Showoffa.

Pierwszy raz dostajemy wywiad z AA. Nie był tak żywiołowy jak ten z Ceną, ale nie kują w uszy.

Trzecia walka - SmackDown! Tag Team Championship: Randy Orton & Bray Wyatt vs American Alpha ©

Pojedynek ożywił się na krótko przed końcem. Obijanie AA było powolne i nudne. Obrona pasów raczej również nie zaskakuje chociaż ponownej zmiany mistrzów w jakimś procencie małym można było podejrzewać.

Widać planują większy rozpad. Może to i ciekawsze niż po prostu zdrada Ortona. Żeby tylko Bray nie zaczął znowu przegrywać pojedynek za pojedynkiem i znowu łączyć się z "braćmi" na nowo. :?

Steel Cage z Becky i Alexą kupuje. Może być dobre.

Czwarta walka - CJ Lunde vs Carmella

Junior wersja Fabulous Moolah złożona w ofierze, aby sojusz z Ellsworthem jeszcze bardziej się zacieśnił. Ja dalej nie wiem po kiego?

Piąta walka - John Cena vs Baron Corbin

Zabookowali dosyć wyrównaną walkę, więc Corbin za wiele nie traci. Porwał się na ważne nazwisko i przekonał, że nie będzie tak łatwo. Nie za dużo to wnosi i zmienia, bo na Cenę są inne plany chociaż do PPV jeszcze trochę czasu.

W tym tygodniu niebiescy obniżyli loty. Punkt dla RAW.

Edytowane przez Pavlos
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-415937

Post napisany na przypał, tak jak ostatnie Smackdown:

Ziggler moczy, hehe, oczywiście finalnie ubije zarówno Kalisto jak i Cruza, ale bookerzy dają nam jasny sygnał, że Ziggy nie pójdzie drogą Neville'a i nie stanie się niszczycielem w swojej midcardowej dywizji.

Walka AA z Wyattami miała fajne podłoże emocjonalne, storylajnowe i wygrana nowych mistrzów wcale nie była w 100% pewna, a jednak mnie uśpili, załapałem tylko końcowy superkick Harpera na Bray'u, na RR się rozlecą, props dla Ortona że wytrzymał zacznie dłużej niż Bryan w Rodzince.

Carmellsworth to jedna z rzeczy, na które czekałem, świetny segment po walce, to znaczy segment jak segment, ale gdy James zamiast odświeżacza oddechu wyciągnął z kieszeni paczkę gumek i rozerwał ich opakowanie zębami...XD

Co do rywalki fryzjerki - gdyby Dziecko Rosemary było dziewczynką, nie diabłem, pewni tak by teraz wyglądało.

Corbin dostaje po dupie od profesora w strasznie bezpłciowy sposób, ostatnio był na tyle mocno promowany, że oczekiwałem przynajmniej jednego odkopanego AA, a tymczasem nie zdążyłem przejrzeć wszystkich wstawek w divas corner i usłyszałem muzykę Ceny po walce :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-415940

Od kiedy nie ma walki o walizkę na WMce to większość mid-carderów nie ma miejsca na gali zatem wieloosobowy pojedynek o pas nazwałbym mniejszym złem

Z większością się zgadzam, lecz tutaj, gdy ty widzisz mniejsze zło ;)w ledder matchu , ja widzę większą promocję w atgmb(jeśli ta koncepcja jeszcze istnije) Wolałbym by ci midcarderzy, skoro i tak już gdzieś muszą zawalczyć, to niech podpromują, zwiększą star power preshow'owgo dotychczas battle royalu. Po co się rozdrabiać. Bądźmy szczerz i ten triumf , jak i i.c title znaczy dokładnie to samo.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-415958

Talking Smack bez Bryana to nie to samo. On coś przeskrobał że drugi tydzień go nie ma? Bo trzeba przyznać że nie raz jak go słucham to myślę że przekroczył pewne granicę. Mam nadzieje że oni po prostu próbują nowych rzeczy jak to mówi motto Smackdown i że Daniel w końcu wróci do TS.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-415978

• Urządzenie:  Windows

Jesli ktos wierzy, że Styles utrzyma pas na Royal Rumble, to już Elimination Chamber pewnie nie przeskoczy. Przykro :sad: Ale bawi mnie to, że zareagowałem na tą informację tak, jakby WWE sobie tego życzyło. Mark mode wrecz.

Walczył Styles z Mizem, a wygrał Cena :wink:

Ziggler był okrutnie słaby na dworze Króla. Podobał mi się bardziej, jak nie mówił nic. Fajnie, że poruszył temat ataku serca, WWE mądrze chce go sprzedać jako heela, ale ta tonacja, którą narzucił, to nie dość, że sztampa, to jeszcze w jego wykonaniu sztuczna sztampa.

Ok, odkrycie Luchadory było spoko. Fajny dodatek do rosteru SmackDown. Znów jej odbiło :wink: Ale w tym tygodniu RAW bylo lepsze. 2-1 dla czerwonych w tym roku.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/471/#findComment-416213