Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Właśnie mam teraz pytanie, czy Dolph będzie teraz przedstawiany jako były WHC ? No i Edge 11 raz posiada pas?
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-221847

Na angielskiej wikipedii pisze że Edge jest 7-krotnym posiadaczem WH title, a Ziggler 1-krotnym.Nie ma nic natomiast przez ile sekund/minut nim był.

+/- SD!

+

- Opener

- Promo Cody'iego

-

- Promo Rocka (NIKO napisał już o tym)

- Przywrócenie Longa, Vicki jest 10x ciekawszym GM'em od Longa.

Liczył ktoś przez ile sekund Ziggler był posiadaczem WHC?^^

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-221855

SD! jakoś tak bez emocji.

Plusy:

+12 Man Tag Team Match

+Cody Rhodes i jego promo

Minusy:

-Walka Div

-The Corre - dzisiaj mnie zawiedli. Ich Nexus zajmował sporo czasu na RAW, a Corre tylko się pojawia na SD!.

-Long znowu General Managerem. Vickie budziła emocje.

Inne:

*Main Event do przewidzenia. Wiadome było, że Dolph nie dostanie pasa w taki sposób. Wiadomo było też, że to nie Edge zaatakował Longa. Myślałem jednak, że wtrąci się Kelly Kelly i ona w jakiś sposób pomoże zachować pas WHC Edgowi.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-221868

Dość znaczące SD! za nami, było to 600. odcinek oraz ostatni przystanek przed Elimination Chamber.

Dobre strony:

# Booker T na stoliku komentatorskim i sprzeczki z Cole'm

# promo Rhodes'a;

# del Rio w meczu S.O.S. z Mizem;

# Cobra od Santino - po wstaniu jak HBK. ^^

# powrót Teddy'ego - lubię go. ;)

Średnio fajne:

# 'wielki match tag team' choć wszystkie finishery wykorzystane, średnio mnie się podobał.

Złe strony:

# promo Rock'a - było ono genialne, ale to jest SD, a nie RAW, a to promo zabrało 12 minut z czasu antenowego SD;

# segment z Corre (choć i tak są lepsi niż New Nexus)

# rozwiązanie z mistrzem WHC - zanim Dolph został oficjalnie ogłoszony, Teddy mógł wejść i powiedzieć, że nie ma aktualnie mistrza, a Rated R i Ziggler będą o niego walczyć - wtedy Edge zachowałby swój 10x Champion (co brzmi tak bardziej 'kozacko' :D niż 11x Champion).

Dolph był mistrzem 7 minut, 36 sekund (od momentu ogłoszenia przez Vickie do 'odklepania' Dolpha przez Edge'a).

Reasumując, SD! na 4+/6, za mało jak na 600 epizod. No nic, czekamy na następne i (prawdopodobnie) początek właściwego feudu del Rio vs. Edge! :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-221882

Chyba po raz kolejny zmienili lekko piosenkę dla Corre. Druga wersja była najlepsza.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-221907

Będą się pewnie bawić z nią tak jak z themem i titantronem McIntyre'a i themem Nexus v1.0

Mogli by zostawić 1 lub 2 wersję a nie ciągle przerabiać, co jest bez sensu...

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-221908

uważam iż pierwsza wersja themu wykonywana przez zupełnie inny zespół była o wiele wiele lepsza od obecnej
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-221917

Smackdown jak na 600 epizod trochę rozczarował

12 man tag team match - nic specjalnego. Każdy w ringu był dłużej lub krócej. Obejrzeliśmy każdy finisher i wynik dośc oczywisty.

Segment z Vicky i Edge'em - było wiadomo że po spear'rze Vicky tak nie zostawi. Choc troche mnie zdziwiło zwolnienie Edge'a, ze względu na atak na Teddy'ego,miimo nie okazania dowodów

Cody Rhodes coraz więcej zyskuje w moich oczach. "Sprzedaje" się jako Dashing genialnie

Divy jak zawsze przewinąłem. Choc jest na czym oko zawiesic :D

Rozumiem że Rock wrócił. Wielkie wydarzenie ale żeby zmarnowac czas na przypomnienie zamiast na promowanie walk na EC. WWE powinno pokazac skrót z tego zamiast całego.

Kofi vs. Miz - Jak zawsze Cole zaciesza na widok Miz'a i trzyma jego stronę aż do granic.

sama walka była średnia/dobra. Oczywiscie Del Rio musiał sie pokazac. Fajny sposób rozpraszania.

Ranking tygodniowych Show troszkę nie potrzebny, ale Smackdown goni GunSmoke'a

Walka o Tag Team Championship - troche wiało nudą. Santino gest w strone HBK'a. plusik za to. Już miałem nadzieję że Ezekiel stanie do walki z Big Show'em. Można sie spodziewa na EC i walki i Corre sie wmiesza.

Teddy is BACK!- Sama koronacja nie zachwyciła, ale Teddy "stara sie " ratowac Show. Vicky mnie zaskoczyła tym że sie sprzedała z planem Ziggler'a

Ogłnie średnie ale mogło by lepiej

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-221921

Smackdown było bardzo dobre w tym tygodniu

Świetny opener,dla takich walk ogląda się tygodniówki WWE.Wszyscy pokazali się z jak najlepszej strony,tylko chyba zły zwycięzca

Babki sobie odpuszczę

Niepotrzebnie powtarzane promo Rock'a,lepiej jak byłby tam na żywo(znaczy się na tapingu),ale nie będę jakoś specjalnie narzekał,bo promo można wiele razy oglądać

Walka Miza z Kofim dobra.W 2009 panowie mieli feud i kręcili nawet dobre walki,ta też była dobra,tyle że za krótka.Przewidywalna interwencja Del Rio,mam nadzieję że na EC zrobią dobrą walkę i że Del Rio wygra

Corre faktycznie w tym tygodniu specjalnie nie dominował,ale przynajmniej dostali title shota na EC(co mnie pod względem jakościowym nie cieszy,gdyż walka pewnie zassie,no ale przynajmniej ugruntują swoją pozycję).Czyżbyśmy na WM zobaczyli Ezekiela z Big Showem w meczu?

Obrót spraw z Zigglerem mi się nawet spodobał,walka była za krótka zeby cokolwiek o niej powiedzieć.Nie podoba mi się tylko,że nabija się staty Edge'owi(11 tytuł,który przetrwa raczej tylko do WM,żeby Del Rio sobie tytuł zdobył).Ale Vickie zachowała się jak typowa sucz,zdradzając Dolpha :)

5\6 bardzo dobra tygodniówka

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-221922

• Reputacja:   1

[ Dodano: 2011-02-19, 09:24 ]

Najnowsze SD:

Wypadło średnio ,

Walka 12 Man team:

Nawet dobra , zakończenie tylko lipne gdzie jak zwykle 619 musi zakończyć walke swoją akcje , potem spear .

Kingston vs TheMiz

coś czuje że po mału zbiżają się do tego aby zunifikować pasy US z WWE , a IC z WHC ja tam jestem bardziej za tym niż przeciwko .

Walki o wwe champion gdzie ten pas jest najważniejszy a lipne walki sa o niego Lawler vs Miz :lol:

US walka o ten pas kiedy była ostatnio :roll:

IC champion coś tam sie dzieje wokół niego ale to już za niedługo sie skonczy.

WHC tak jak kolega Omer wkeił newsa że ten i IC będą zunifikowane .

Co do samej walki to żałosne bybyło gdyby Miz przegrał z Kingston'em a na Miza mi się już wogóle nie chce patrzeć drewniackie ruchy , badziewny finisher jedynie jakiś mic skill go ratuje .

TT title:

To też już dawno się znudziło , Cobra to było dobre jakiś czas temu a teraz poprsotu tak jak w przypadku Miz'a gdzie dobrze było go zobaczyć na początku a teraz jak napisałem powyżej .

Walka nudnaaa

Ziggler vs Edge

I właśnie mnie to zastanawiało jak to się wsdzystko skończy skoro Ziggler ma push na WHC , a nie dużo czasu zostało do WM gdzie DelRio ma walczyć o ten pas . Szkoda troche Ziggler'a że tak kretyńsko zakończył swój run na WHC champion .

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-221928

Jak już kiedyś pisałem, to nabijanie Edge'owi title runów to być może próba zatuszowania przez Vince'a rekordu Flaira (16-krotny mistrz) tak samo, jak w 2004 roku, z zielonego jeszcze Ortona zrobił na szybko mistrza aby "zdrajca" Lesnar nie figurował jako najmłodszy champ w historii.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-222171

Edge juz nie 'zatuszuje' rekordu Flaira, pojawiły się plotki że w 2012 ma zakończyć karierę, a obecny rok jest jego ostatnim w WWE. Myślę że rekord ten pobije ktoś z tej dwójki: Orton - Cena. Vince na nich stawia, publika ich lubi, mic skille niezłe. na SD! nie widzę narazie nikogo kto by miał pobić ten rekord, chyba że w najbliższym czasie arystokrata zacznie zostawać wielokrotnym Champ'em.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-222174

Ciekaw jestem kogo wrzucą do EC zamiast Dolpha, no i co zrobią z samym Dolphem. Jest za dobry w ringu zeby się go tak po prostu pozbywać. Kolejne pytanie to czy Vickie dalej będzie miała taką władzę, przewiduję, że nie.

Cała sprawa się zakończyła a nie wziął w niej udziału Tarver, który miał być "czarnym koniem" tego scenariusza. Może on faktycznie tylko się pokazuje a nic nie będzie robił.

Cody w tej przezroczystej masce wygląda genialnie, mogli by mu zrobić maskę w stylu Hannibala z "Milczenia owiec" - dobry gimmick do tego i było by extra.

PS. Tak krytykujecie Cobrę, ale paradoksalnie jest to jeden z najniebezpieczniejszych finisherów gdyby wykonać go w 100%. Silne uderzenie w tętnicę może spowodować momentalny zator i zgon. Ja zdecydowanie wolę Cobrę niż np GTS przy którym zawodnik nim traktowany sam musi celować głową w kolano bo CM tak wysoko nogi nie podniesie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-222203

@TheBeast

Cobra jest wykonywana w tętnicę? Zawsze myślałem iż jest ona wykonywana pomiedzy w oczy,ale na 100% nie jestem pewny :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-222255

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Ja zdecydowanie wolę Cobrę niż np GTS przy którym zawodnik nim traktowany sam musi celować głową w kolano bo CM tak wysoko nogi nie podniesie.

A jakie znaczenie ma to, na jaką wysokość podniesie nogę Punk? Przecież CM zrzuca z barków oponenta i w odpowiednim momencie zasadza mu kolano na twarz. Kolo siłą ciężkości sam spada a Punk wystarczy, że tylko w odpowiednim momencie nawet minimalnie uniesie kolano (wysokość nie gra roli. Przyciąganie ziemskie robi swoje). GTS to jeden z najbardziej wiarygodnych finisherów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/47/#findComment-222266