Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Nie wiem, ile można chwalic Alberto, ale jeśli będzie dalej trzymał taki poziom swoich segmentow, to ma stałe miejsce w plusach niebieskiego brandu.

Minusy:

* - Jesli chcecie podpromowac Kane'a przed Elimination Chamber, to nie uzywajcie do tego jobberow z rosteru Superstars, bo nie robi to wrazenia.

Inne:

* - Wmieszanie Kelly we feud o pas mistrzowski nabralo sensu. Zblizylo to Drew do Edge'a. Kto wie, czy sa na tyle odwazni, zeby to szkot (a nie Christian) przeszkodzil w skuteczniej obronie na WM? Choc opcja z bylym partnerem/bratem mistrza, jest o wiele ciekawsza

* - Mozliwe, ze zbliza sie rozpad LayCool

na plus także kolejna wygrana ADR, oby tylko nie przegrał z Kofim na EC bo pewnie do ich pojedynku dojdzie

Nie masz sie, co martwic. Porażka Del Rio z Kofim przed starciem o pas na WM, bylaby strzalem w stope WWE. Wiem, że oni mają tendencje do glupich pomyslow, ale to juz bylby wyzszy stopien uposledzenia. W ogole nie jestem pewny, czy dojdzie do tego pojedynku na EC.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-220980

Ciekaw jestem jak to rozwiążą (Cole w końcówce krzyczał "Dolph is a new champion!")

Ja bym się nie spodziewał że Vickie coś wymyśli i odbierze pas Edge'owi.

No i ja słyszałem "Shut up Cole" z ust Josha Mathewsa. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-220987

Plusy:

* - Mozliwe, ze zbliza sie rozpad LayCool

Oby nie, zanim połączyły siły divy mnie w ogóle nie interesowały (czasem obejrzałem końcówkę walki, tyle), jeszcze mi się LayCool nie znudziły, więc mogłyby dostać jakiś ciekawy feud. Szkoda jedynie, że są lekko szmacone - we dwie nie radzą sobie z jedną marną face divą - ale to już uroki WWE. A jeśli już mają się rozpaść to oczekuję jakiegoś naprawdę ciekawego scenariusza, a nie dlatego że jedna uderzy przypadkowo drugą, bądź przegrają walkę. Dotąd były przyjaciółkami choćby nie wiem co, więc to byłoby nierealne.

na plus także kolejna wygrana ADR, oby tylko nie przegrał z Kofim na EC bo pewnie do ich pojedynku dojdzie

Nie masz sie, co martwic. Porażka Del Rio z Kofim przed starciem o pas na WM, bylaby strzalem w stope WWE. Wiem, że oni mają tendencje do glupich pomyslow, ale to juz bylby wyzszy stopien uposledzenia. W ogole nie jestem pewny, czy dojdzie do tego pojedynku na EC.

Po tym co bookerzy robią z Miza dosłownie wszystko jest możliwe. Jak tu teraz patrzyć na Ortona, skoro Lawler bez problemów radzi sobie z Mizaninem i Rileyem, kiedy to Orton stracił przez nich/dzięki nim pas. Superdziadek w wieku 60 lat dostał push na miarę main eventu Wrestlemanii, bo jak inaczej nazwać pomiatanie mistrzem WWE i jego kolegą + słabszym Milion Dollar Manem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-220988

No to po SmackDown!. Od razu przejdę do konkretów.

Nie podobało mi się:

- Przerwanie promo del Rio przez S.O.S.;

- Walka Kane'a - żenada;

- Walka Div - bez komentarza;

- Ogólnie usypiało mnie to SD!.

Podobało mi się:

- To, że nie robią z Kofiego lamusa i nie podkładają go Alberto ot tak (choć i tak wiadomo, kto wygra ten feud);

- Solidne pushowanie Corre'a;

- Backstage Edge'a (tekst o świniach i Vickie);

- Gadka McIntyre'a, może być ciekawie;

- Chantowanie "Go Pack Go" podczas badziewnej 'walki' Div;

- Oczywiście końcówka, Packers jako sędzia.

Po całym dość przeciętnym epizodzie, końcówka była naprawdę dobra. To pozwala mi dać, no... 6+/10. Teraz czekam na RAW, które będzie pewnie ciekawsze. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-221006

Od kiedy powstało The Corre, dla mnie wieje nudą na kilometr.Na RAW kiedy Wade był to prawie całe raw kręciło się w okół jego osoby i jego stajni.W 90% Nexus za czasów Wade'a bardziej błyszczało od ówczesnego mistrza WWE.Na SD nic ciekawego się nie dzieje.Ezekiel niszczy każdego clothslinem -.-. Jak dla mnie brakuje iskry.

Segmenty Del Rio na SD mają jakiś sens. Na RAW dla mnie nic ciekawego nie było, na SD widać taki "klimat".Oczywiście poziom wypowiedz dobry.Jego walka z Kofim mi się średnio podobała.Na pewno Del Rio nic ciekawego nie pokazał.Dalej jestem zdania, że od jego debiutu po za bardzo dobry gimmickiem i bardzo dobrym talentem za mikrofonem w ringu prezentuje się "średnio".Alberto ma dużo różnych akcji, ale i tak w jego walka wieje nudą.

Dziwne, że Kane tak długo się męczył z JTG.Ta walka powinna trwać 20 sekund, przynajmniej było by mniej przewijania.Niech JTG występuje na SD, ale nie w takich walkach i z taką osobą.

Podobała mi się końcówka gali, zdecydowanie jasny punkt gali i dopiero wtedy publiczność się obudziła :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-221023

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Może to zabrzmi odrobinkę brutalnie, ale co tam - jeśli na przyszłotygodniowym SmackDown Vickie nie odbierze pasa Edge'owi, wtedy będzie to dla mnie jasny znak, że bookerzy WWE zamienili się na głowę z tymi z TNA (co jest chyba najgorszą obelgą). Zasady były jasne - Spear jest zbanowany i Edge jeśli go użyje, traci tytuł (co moim zdaniem powinno stać się już na Royal Rumble, bo stypulacja nie zakładała "Edge może używać tej akcji, jeśli Vickie nie widzi). Nie interesują mnie żaden kolejny, któryś tam title shot dla Zigglera. I jestem świadom, że WWE nie zdecyduje się na to, by zabrać pas Edge'owi, co oznacza nie mniej nie więcej tyle, że za tydzień będzie można sobie poużywać po WWE za nieprzestrzeganie własnych stypulacji.

Myślę, że WWE może zawakować tytuł i zrobić stypulację, że wygrany ze Smackowego Elimination Chamber - zostaje nowym mistrzem (co wygra oczywiście... Edge), tak coby dodać element niepewności w kwestii main eventu WrestleManii. Wkurzyłoby mnie jednak takie rozwiązanie i to, że Copeland ponownie nabija sobie statystyki ilości pasów mistrzowskich na koncie :roll:

ujko napisał/a:

Martwić się jest o co. Jeżeli będzie to walka o tytuł, to bardzo prawdopodobne, że Alberto nie wygra tego starcia (stawiam wtedy na interwencje Edge'a, który np. jakoś rozproszy Arystokratę i przyczyni się do jego porażki - tak aby podkręcić ich feud). Sądzę, że WWE może zastosować taki myk w celu "pomniejszenia" szans Del Rio na wygranie podczas WM'ki, bo na chwilę obecną wydaje się on być 100-u procentowym kandydatem na opuszczenie WM'ki z tytułem na koncie. Takie małe wprowadzenie elementu niepewności :wink:

Edytowane przez -Raven-
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-221025

W ogole nie jestem pewny, czy dojdzie do tego pojedynku na EC.

Ja mam nadzieję że dojdzie bo nie może braknąć zwycięzcy RR na EC. Mieliśmy całkiem długą walkę na Smackdown i wygraną w miarę czysto przez Del Rio więc myślę że kolejny singles match nie miałby sensu i to na PPV. Myślę że dobrym rozwiązaniem byłby Singapore Cane match który pasowałby do ostatnich wydarzeń na Smackdown pomiędzy Alberto i Kofim.

Co do vacantu pasa byłoby to logiczne tylko szkoda że w wypadku wygranej Edge'a tak jak wspomniał -Raven- znowu byśmy mieli bezsensowne nabijanie statsów (jakby Edge powalczyć jeszcze z 3 lata to uznałbym że Edge ma większe szanse na zbliżenie się do rekordu Rica Flaira niż Triple H) Przy vacancie pasa dobrą perspektywą byłoby gdyby na EC Edge został zaatakowany przez powracającego Christiana i Captain Charisma zdobyłby pas WHC i na WM mielibyśmy triple threat ale z drugiej strony to by bardzo zmniejszyło szansę Alberto Del Rio na zdobycie WHC na WM i raczej trzeba zejść na ziemię bo pomimo plotek Christian nie dostanie title shota na WHC i rola jaką widzę dla niego na WM to bycie zapychaczem w Mitb Matchu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-221031

Skończy się na tym, że Vickie zażąda na następnym SD! kolejnej walki o WHC Edge vs. Dolph, bo wcześniej Edge wygrał oszustwem. I znowu Dolph przegra. Albo wróci Long i przywróci Speara. Być może też Kelly Kelly się wtrąci i jakoś uratuje Rated R Superstara.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-221032

Marzeniem wielu z nas jest to aby odbył się Triple Treat o Pas WHC między Christianem, Edgem i Alberto. Naturalnie Christian musiał by być heelem. Ja oczywiście nie wierzę w push dla Christiana ale mam fajny pomysł:

1. W obec ostatnich bezsensownych wydarzeń na Smackdown! (zgadzam się z Menezem) pas zostaje zawieszony (to wasz pomysł)

2. Elimination Chamber skład pozostaje bez zmian, wszyscy zawodnicy wszedli i czekamy na szóstego. On this day i see clearly Edge śmiga wolnym krokiem do komory, ale zaraz zaraz od tyłu atakuje go Christian! uniemożliwiając mu wejście do komory eliminacji i zajmuję jego miejsce w meczu. Mamy powtórzoną sytuacje jak z NWO 2009 gdzie Kofi został zaatakowany przez Edga. A na dodatek w prosty sposób Christian zostaje heelem. Wygrywa pas na EC. Christian tłumaczy swoje czyny tym, że chciał zdobyć WHC za wszelką cenę bowiem nie chce dopuścić do tego, że Alberto wygra pas (pamiętamy, że ADR był tym który kontuzjował Capitana) lub typowy motyw zazdrości taki jak w przypadku Matta Hardiego z 2009

3. Edge używa standardowego argumentu, że nie miał okazji walczyć o pas WHC którego był poprzednim posiadaczem i jakoś łapie się na WMke

4. Alberto oczywiście też jest w tym meczu i wygrywa

Koniec fantasy booking. Kupił bym tą sytuację w 100%. Moim zdaniem wszystko idealnie i logicznie pasuje, ale jeden wielki problem czyli szanse na push dla Christiana które sięgają jakiś 5% a to trochę mało

Co do Smackdown! Rzeczy na które zwróciłem uwagę:

"It's about the equals" - ta zasada przejawia się w pushu dla wszystkich członków The Corre (Wendy trochę odbiega). Wade wygrywa i jest sobą pokazuje swoje charyzmatyczne zdolności do liderowania mimo, że nim nie jest (oficjalnie). Ezekiel miażdzy Big Showa (coś czuję, że możemy być świadkami personalnego konfliktu między nimi na zasadzie 1vs1, z drugiej strony ciężko o taki feud jak Zik jest członkiem Corre). Justing wygrywa z Kozlovem czysto (prawie) oraz z Edgem. Trochę Slater odstaję, ale też wygrał na poprzednim SD! z obecnymi mistrzami TT

* - Jesli chcecie podpromowac Kane'a przed Elimination Chamber, to nie uzywajcie do tego jobberow z rosteru Superstars, bo nie robi to wrazenia.

Zgadzam się. Jestem ciekaw co dalej z Kanem. Chyba wsadzą go do meczu MITB na WM'ce jak zawsze i nic tam nie ugra i w sumie dobrze, jego czas się skończył na TLC

Chris Master - w sumie szkoda, że jest gwiazdą superstars. Nieźle wygląda, walczy poprawnie, nie żebym chiał go na main eventa, ale zasługuje ten zawodnik na więcej

Na początku chwaliłem feud Dolpha z Edgem, ale teraz to przesadzają. Nie chce co tydzień meczu o pas WHC :(

Byłem pewien, że Alberto dostanie singla z Kofim na EC. Wygrana arystokraty na dzisiejszym Smacku sprawia, że szanse na ten pojedynek maleją. W sumie się nie ździwie jak ADR na EC odegra taką samą rolę jak Miz podczas Summerslam 2010. Wyjdzie odwali promo, że on wygra na WM'ce i pójdzie. Ktoś wyżej napisał o meczu z patykami, ja taki pomysł kupuję. Kofi dostanie po dupie i git

Booker T się rozkręcił. Głos ma jak typowy nigga, nawet przyjemnie mi się go słucha. Kolejny plus dla Cole. Vince chyba już mu do słuchawki nie krzyczy, widać, że Cole ma w chuj więcej swobody niż kiedyś w obecnym gimmicku i to procentuje

From Greeeen Baaaaay Wisconsin Miiiiiista... shjet nie ten temat, nie ta federacja ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-221037

W sumie to lubię Smackdown za wyrównany poziom zawodników i dość ciekawy midcard. I o dziwo, ostatnimi czasy najciekawszym średniakiem na piątkowych galach jest Drew McIntyre. Kiedyś wieszałem na nim psy i rzucałem werbalnym gównem, a teraz, po kilku walkach w których pokazał dobry wrestling, a w tym tygodniu po sprawnym skontrowaniu Mastersa zaczynam lubić Szkota. Zakochany Drew pokazujący wrestling, choć nadal brutalny robi o na mnie o wiele większe wrażenie aniżeli jakiś Wybraniec brawler przynudzający w ringu.

Urokiem tej gali było też oczko Kingstona i spuszczenie małego łomotu Alberto, który i tak wygrał ostatecznie pierwszą walkę wieczoru. I gdy w I segmencie Booker krzyczał - Do it pomyślałem oczywiście marzycielsko, jak mogłaby się rozwinąć postać Kofiego. Dać mu człowieka z Harlemu jako menadżera :P

Walka Kozlov Justin mogłaby być dłuższa i lepsza, gdyż lubię takie zestawienie brutal i siłacz kontra technik i high flyer.

I już się bałem, że Wade może jobbnąć Reyowi i tego bym nie zdzierżył.

Kane rozwalił jobbera, a kogo ma kućwa rozwalać?

Jesli chcecie podpromowac Kane'a przed Elimination Chamber, to nie uzywajcie do tego jobberow z rosteru Superstars, bo nie robi to wrazenia.

A w żadnym sensownym feudzie z kimś konkretnym przecież nie rywalizuje, to za tydzień też mu podłożą kogoś. Proste, logiczne.

A tak poza tym, ciekaw jestem, kto spierdolił Main Event? Bookerzy czy ten Clay Matthews który może za późno wybiegł? Chyba jednak walka została tak beznadziejnie napisana, byśmy za tydzień włączyli Smacka tylko po to, by dowiedzieć się, co teraz będzie z pasem, na 3 dni przed PPV. hahhaha....zamierzenie dobre, wykonanie kiepskie. choć z drugiej strony, Edge mógł nie widzieć, że jakaś świnia leży po ringiem i się na niego patrzy :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-221044

Chris Master - w sumie szkoda, że jest gwiazdą superstars. Nieźle wygląda, walczy poprawnie, nie żebym chiał go na main eventa, ale zasługuje ten zawodnik na więcej

To naprawdę zaskakujące, że człowiek, którego wielu chciało zwolnić, spalić, zakopać, odkopać i powtórzyć tę czynność, naprawdę ostatnimi czasy radzi sobie nieźle i - o dziwo - ogląda się go naprawdę dobrze. Nieco zapomniany, ale Chris pokazuje ostatnio naprawdę kilka akcji i śmiem twierdzić, że momentami wyróżnia się repertuarem ciosów, na tle innych gwiazd SmackDown (choć fakt faktem, że jego walki są krótkie i pokazuje te swoje akcje w 3-4 minuty, a nie wiemy, czy przy np. 10 wciąż byłoby tak samo). Niemniej jednak chciałbym, by dali mu do feudu kogoś porządnego, bo mogłoby wyjść ciekawie. Nie wiem, czy nie zaryzykowałbym stwierdzenie, że w chwili obecnej lepiej byłoby zobaczyć Mastersa w komorze niż Drew, który ostatnio pokazał kilka fajnych akcji, ale teraz wrócił coś do swojego starego stylu walki, który do mnie średnio trafia. Problemem Mastersa jest to, że nie ma praktycznie żadnego gimmicku i powinni mu jakiś przydzielić, by był "kimś", bo na razie jest jedynie "facetem w gaciach".

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-221045

ostatni smackdown!

początek gali: ADR znów świetuje, lubie kolesia, ale z tym serduszkiem ze swoim zdjęciem przesadzil. Kofi wlatuje na ring i obkłada jakimś kijem arystokrate. W sumie niezła zemsta po tym jak w zeszłym tygodniu kofi dostał po plerach. potem single match, szczerze to wiedziałem, że alberto wygra przez submission bo to juz sie stało jego wizytówką. Ogólnie walka nie była najgorsza.

Kozlov vs. Gabriel-gdyby nie The Core to Justin by nie wygrał. Rozwaliło mnie jak santino pokazał Heath Slaterowi KOBRE! za co potem dostał oklep. no i oczywiscie jak to Core musieli dopiąć swego i dali dobitke santino i kozlovowi

Masters vs Drew McIntyre

No nie spodziewałem się tak szybkiej przegranej Chrisa, ale cóż. nie było na co popatrzeć

Wade Barret vs Rey M.

no tu już było co oglądać, pare ładnych akcji Mysterio, Wade nie był dłużny. No i oczywiście standardowa dobitka. I tu oczywiście było do przewidzenia, ze wyleci Big Show(co mnie bardzo cieszy bo lubie goscia) nawet udało mu się wypchnąć za ring Jacksona rozwalając przy tym cały Core, ale i tak na koncu leży w pół przytomny..

walki div pomijam

Dolph Ziggler vs. Egde

to już mnie zaczyna nudzić, jeszcze troche i walka o WHC co tydzien bedzie przyjęta jako standart.. Jeszcze do tego ta skrzecząca kobieta :| Niech Teddy w koncu wróci, przywróci Spear i odbierze GM`a Vicky raz na zawsze i spokój. Pan Perfekcyjny jak zwykle dostaje po pysku od Edga. (jak ktoś wspomniał wcześniej Pani Guerrero bedzie rządała rewanżu ponieważ Rated R użył NIELEGALNEGO Spearu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-221047

• Reputacja:   1

Najnowsze SD:

wypadło dobrze :D

Początkowy speech

Był jak zawsze w którym jest Del Rio dobry.

Walka McIntyre vs Masteripece

Walka dobra . Jak napisałem kiedyś szkot zaskakuje mnie co raz bardziej z walki na walke tak też było tym razem , ciekawa kontra na zakonczenie i FutureShockDDT (ciekawi zapowiada się EC match) . wcześniej narzekałem na ten finisher aby mu go zmienili ale już tydzień temu zmieniłem zdanie widząc jakie może perfekcyjnie zakonczyc nim walke .

JTG vs Kane

pewnie pomysłu brakło dla tego członka EC matche więc chyba przez to z wrestlerem z superstars roster walczył hahahah . Walka przewidywalna.

ME

Taki jakiś troche szajs , ponieważ Vickie zbanowała Edge'owi spear'a a ten pod jej nie uwage go wykonał , ale nie ma co narzekać w miare ciekawie się tą walke oglądało.

Del Rio vs Kingston

walka również dobra , również ciekawe zakończenie finisherem czuć było tą MOC finishera.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-221060

Ja odniosę się tylko do ME. Uważam, że jego zakończenie było TOTALNIE KRETYŃSKIE. Wcześniejsze speare na RR można było znieść (sędzia i vickie nieprzytomni). Natomiast tutaj? Vickie wyraźnie patrzyła na EDGA, dlaczego zamiast się cieszyć była przerażona i zła? Powinna natychmiast oddzwonić koniec walki, a nie patrzeć jak tępa kura.

Wydaję mi się, że tam został popełniony błąd. Albo EDGA miał nie robić drugiego Speara albo Vickie miała go nie widzieć.

Inna sprawa...koleś z widowni zostaje sędzią? WTF? To co, każdy kto wejdzie na ring w koszulce sędziego może odklepywać? Tak, wiem, on wygrał SuperBowl....ale kogo to obchodzi? Ja doskonale wiem, ze wrestling jest udawany, ale za czasów WCW takich kretyńskich numerów nie było. Przynajmniej starali się, żeby to wyglądało poważie, a teraz? Robiąc coraz większe kretynizmy.

PS.

aaaa jeszcze jedno...

Czemu mówicie o zawieszeniu tytuły na EC. Przecież walka w EC BĘDZIE o pas WHC, nieważne kto wejdzie jako mistrz i tak zwycięzca zgarnia pas.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-221079

Ja mam nadzieję że dojdzie bo nie może braknąć zwycięzcy RR na EC.

To przypomnij sobie zeszłoroczne EC.

Czemu mówicie o zawieszeniu tytuły na EC. Przecież walka w EC BĘDZIE o pas WHC, nieważne kto wejdzie jako mistrz i tak zwycięzca zgarnia pas.

Bo Vickie widziała spear'a i za tydzień może zawiesić tytuł. Ale wątpie, że to tego dojdzie bo za tydzień

jest 600 odcinek Smacka i będzie walka 12 man Tag Team Match: John Cena, Randy Orton, R-Truth, John Morrison, Edge, Rey Mysterio vs CM Punk, Wade Barrett, Sheamus, Drew McIntyre, Kane, Dolph Ziggler

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/45/#findComment-221080