Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Żartujesz, prawda? :) Alberto fajnie to zagrał. Przez chwile mi także wydawało się, że się zaciął. Ale po tym jak przywołał Ricardo wiadomo już było, że chodziło o obrażenie publiczności. Alberto to w końcu pyszałek i ignorant.

po 1 to Ricardo sam podszedł i mu podpowiedział żeby ratować sytuacje ....

po 2 gdyby to było specjalnie powiedział by coś więcej na ten temat, skrytykował jakoś dodatkowo publiczność

po 3 reakcja komentatorów była taka , że wyczuć można było że się nie spodziewali czegoś takiego

po 4 widać było zdziwienie na twarz osób będących w ringu

Dużo by wymieniać , prawdy i tak się nie dowiemy zapewne .... Można się tylko domyślać czy to było zaplanowane czy też nie ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220265

http://www.youtube.com/watch?v=xoGZPSJFwJ4

Dla niecierpliwych - przewińcie do 1:30

I czester zobacz sam:

Wyraźnie widać jak Alberto woła Ricardo - 1 punkt obalony

Po co? Sama ta sytuacja mocno zirytowała publikę - 2 punkt do dyskusji

Cole wybuchł śmiechem, Booker i Josh nie zareagowali - 3 punkt obalony

Ricardo się podśmiechiwał, Rosa była zdegustowana(zachowaniem Alberto względem publiki), mały nie wiedział o co chodzi, interesował się piniata - 4 punkt obalony

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220281

Ja tam uważam, że to było zaplanowane.

Scena miała wyglądać tak, jak niektórzy politycy przyjeżdżają walczyć o głosy wyborców i mówią jakie to fantastyczne miejsce, nie wiedząc/nie pamiętając gdzie są.

Gdyby to nie był fake to Del Rio nie robił by tego tak ostentacyjnie, tylko sam podszedłby do Ricardo. A to było ostentacyjne zawołanie asystenta.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220290

Kolejnym argumentem na to, że ta scenka była zaplanowana jest to, że Alberto lubi ostatnio robić podjazdy po amerykańskiej kulturze jednocześnie wychwalając meksykańską. Można uznać, że powyższy segment był jednym z rodzajów ośmieszenia Ameryki. W ogóle nie przyszło mi na myśl, że ktoś to uzna za prawdziwą wpadkę
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220291

po 1 to Ricardo sam podszedł i mu podpowiedział żeby ratować sytuacje ....

po 2 gdyby to było specjalnie powiedział by coś więcej na ten temat, skrytykował jakoś dodatkowo publiczność

po 3 reakcja komentatorów była taka , że wyczuć można było że się nie spodziewali czegoś takiego

po 4 widać było zdziwienie na twarz osób będących w ringu

Dużo by wymieniać , prawdy i tak się nie dowiemy zapewne .... Można się tylko domyślać czy to było zaplanowane czy też nie ;)

NIE WIERZĘ! :D

Po pierwsze to Alberto odwrócił się samemu w stronę Ricardo i zadał pytanie. (obejrzyj sobie to jeszcze raz).

Po drugie nawet jeżeli byłaby to sama inicjatywa Ricardo, żeby podejść do Alberto i mu podpowiedzieć - to działa to raczej na korzyść argumentu, że wszystko było wyreżyserowane.

Po trzecie to są do diabła profesjonaliści. Jak czegoś zapominają to nie wołają kolegów, żeby im podpowiedzieli tylko kontynuują gadkę lub zastępują kwestię, którą zapomnieli czymś podobnym.

Po czwarte - Alberto fanów nazywa przyjaciółmi, z którymi chce podzielić się prezentami, żeby sekundę później okazało się, że nawet nie wie w jakim miejscu się znajduje. Ma to wzmocnić efekt - Alberto ignoruje fanów, w ogóle go nie obchodzą i nie można mu ufać gdy próbuje pokazać "ludzką twarz".

Po piąte komentatorzy dziwią się różnym rzeczom. I w ogóle stwierdzam, że argument o komentatorach jest mocno na wyrost. Siedziałeś przy nich i widziałeś jak strzelają karpia po czym zaczynają szeptać "o k...a Alberto zapomniał kwestii"? Bo oni się raczej śmiali, że Alberto "zapomniał",w której części USA się znajduje.

Po szóste - z tymi osobami na ringu to też poleciałeś w kosmos. Oni mieli przez cały segment wyraz zdziwienia/niedowierzania/zszokowania na twarzy - ale nie z powodu tego, że Alberto nie znał miasta ale, że pojawił się na ringu i zaczął swoje show.

Po siódme - Alberto po tym "zapomnieniu" machnął ręką i kontynuował swoją gadkę do karła na zasadzie "i tak mam wszystkich w d..pie". Jakieś tam wyzywanie ludzi było niepotrzebne. Po takiej "gafie" wystarczył już tylko szelmowski uśmieszek Alberto.

Po ósme ta "gafa" świetnie pasuje do heelowskiego gimmicka Aleberto. Gdyby np. John Cena zapomniał w jakim miejscu się znajduje (a on przecież szanuje fanów) to rzeczywiście można by było domniemywać, że wtopił. Ale nie w przypadku Alberto.

Po dziewiąte Alberto to jeden z najlepszych mówców w WWE i jak na wrestlera - niezły aktor. Nie bez przyczyny dostaje tak dużo czasu na swoje przemówienia. Wierzysz, że taki mówca jak on mógłby tak bardzo wtopić?

Po dziesiąte zazdroszczę ci poniekąd, że łyknąłeś tą sprawę. Przypomniały mi się stare dobre czasy jak też łykałem podobne zagrywki.

I mógłbym tak jeszcze długo. Stwierdzam, że Alberto naprawdę ma talent skoro są ludzie, którzy uwierzyli, że zapomniał miejsca.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220301

Właśnie to podejście Ricardo bardzo urealniło tą całą sytuację. Czuć było w tym naturalność i o to właśnie chodzi. czester666 nie zauważyłeś, że Alberto zawsze krytykuje miejsca w których się znajduje? Jak wtedy kiedy mówił o stolicy Coutry po czym stwierdził, że to nie muzyka, bo prawdziwa muzyka jest w Meksyku? To samo było tutaj:

"Mam dla was wspaniały prezent moi przyjaciele z.... z...., a chuj z tym"

Doskonałe odwrócenie wypowiedzi, najpierw trochę się przymilić, żeby potem przywalić ze zdwojoną siłą.

Wracając do Smacka

Jestem ciekaw walki z Vickie jako sędzią. Próbuje wymyślić zakończenie i jedyne co mi przychodzi do głowy to napad osób trzecich na Dolpha. Vickie w przypływie emocji "wali w gong" żeby zdyskwalifikować EDGE-a, a jak wiemy, przy dyskwalifikacji pas nie zmienia właściciela.

Booker T całkiem spoko, ale musi się trochę nauczyć wysławiać bo czasem cieżko go zrozumieć. Fajne było przywitanie The Giant i Booker T :D

PS. Nie wiem czy zauważyliście jak Booker T dał prztyczka w nos WWE (chyba ze to przypadek). Jak wchodził na ring zaprezentowano go jako "6-time world champion". Natomiast w którejś z dyskusji z Colem Booker T powiedział "I am 5-time WCW champion" :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220303

zależy jak to liczyć :)

WCW World Heavyweight Championship (5 razy) oraz WWE World Heavyweight Championship (1 raz)

:D

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220304

W ostatnim SMackdownie zainteresowało mnie jedno- dywizja kobiet w main evencie. Czy to jest początek jakiegoś lepszego i poważniejszego traktowania rywalizacji div u McMahona, nawet posługując się takim naciąganym storylinem z Kelly Kelly, czy po prostu takie poboczne wplątanie sprawy kobiet w rywalizację o pas wagi ciężkiej? Mam nadzieje, że to pierwsze, gdyż jeżeli do rosteru wsadzą takiego potwora jak Awesome Kong, to ogólny poziom wrestlingowy kobiet musi jakoś wzrosnąć, może nawet czas antenowy rozstanie rozszerzony o to, jak wielka czarna pani bije laleczki z WWE, a kobiety ogarnięte wrestlingowo- Natalka czy Beth będą pokazywały wyżyny swoich możliwości. No ale dali pas Div zdupy nowy EVe, praktycznie za nic, więc nie wiem co z tego wyniknie i co będzie z tą dywizją.

A tak, całą gale oglądaliśmy przyzwoite walki o to, kto wejdzie do piekielnej klatki na elimination chamber. No i jak to na Smackdown, jest dość lekko wagowo, dość sprawnie i może być ciekawie, przy zestawieniu, że obecny mistrz może pojechać każdego z tej stawki.

A tak poza tym,Alberto jak zwykle pokazał na czym polega gra heela, zostanie mu podłożony na krótki feud Kofi, by jeszcze podbudować Meksykanina przed Wrestlemanią- całkiem rozsądne rozwiązanie.

Edytowane przez RR
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220397

zależy jak to liczyć :)

WCW World Heavyweight Championship (5 razy) oraz WWE World Heavyweight Championship (1 raz)

:D

Bardziej chodziło mi o to, że w WWE raczej starają się nie używać skrótu WCW i przy ew. mistrzostwach mówią po prostu World Champion. A Booker celowo jeszcze nie policzył sobie mistrzostwa WWE jakby uważał je za "gorsze rangą" :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220446

Ogłaszanie się 5-krotnym mistrzem WCW było/jest pewnym elementem gimmicku Bookera. Huffman unosił wtedy swoją rękę i przypominał nam, że osoba, którą teraz widzimy na ekranie to "5-time, 5-time, 5-time, 5-time, 5-time WCW Champion". Choćby w TNA jeżeli dobrze pamiętam Booker nie wspominał nic o szóstym tytule mistrza świata, cały czas zasypując nas swoim "niesamowitym" tauntem, który opisałem powyżej. Mogłem się w którymś elemencie pomylić z racji tego, że nigdy nie oglądałem uważnie segmentów z udziałem Bookera.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220457

A tak poza tym,Alberto jak zwykle pokazał na czym polega gra heela, zostanie mu podłożony na krótki feud Kofi, by jeszcze podbudować meksykanina przed Wrestlemanią- całkiem rozsądne rozwiązanie.

... co szybko sugeruje walizeczkę dla Kofiego niedługo...

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220458

co szybko sugeruje walizeczkę dla Kofiego niedługo...

Aż tak idziemy w przyszłość? Pas dla del Rio i walizeczka dla Kingstona? No jakoś nie wiem, czy to wszystko się tak potoczy tak pozytywnie dla zawodników pukających do main eventów. Kofi na pewno się tam znajdzie na Wrestlmanii i będzie latał po drabinach, ale nie wiem, czy walizeczkę zdobędzie. No rok temu to WWE wymyśliło Swaggera, :twisted: który teraz powrócił do midcardu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220461

No rok temu to WWE wymyśliło Swaggera, który teraz powrócił do midcardu.

Z tym, że to jego wina. Ponoć zmenił się nieźle po zdobyciu tytułu co nie spodobało się nikomu, wiec teraz musi latać w midcardzie. Kofi dobrze wykonuje swoją robotę od trzech lat, więc walizeczka by się przydała.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220471

A tak poza tym,Alberto jak zwykle pokazał na czym polega gra heela, zostanie mu podłożony na krótki feud Kofi, by jeszcze podbudować meksykanina przed Wrestlemanią- całkiem rozsądne rozwiązanie.

... co szybko sugeruje walizeczkę dla Kofiego niedługo...

Nie wydaje mi się. WWE raczej nie będzie powtarzać błędu z przed roku. Wtedy to dali walizkę, a później pas słabo wypromowanemu zawodnikowi który do tego jako mistrz był strasznie chujowo prowadzony. Jeżeli ja miał bym obstawić kogoś w tej chwili jako zwycięzce mitb to był to Dolph Ziggler. Jest aktualnie dobrze wypromowanym midcarderem , a że raczej niema szans na zdobycie pasa w "normalnej walce" to czemu mieli by nie posłużyć się walizeczką i dać mu whc powiedzmy za pół roku.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220472

Kofi dobrze wykonuje swoją robotę od trzech lat, więc walizeczka by się przydała.

Tyle, że jest strasznie bezbarwny i po prostu przynudza... Nabierał trochę kolorów rok temu, ale spaprał w walce z Ceną i Ortonem, przez co wszystko wskazuję na to, że będzie to wieczny mid carder. Wg. mnie Kofi to nie jest potencjał na Main Eventera, choć w ringu prezentuję się ponadprzeciętnie to na mikrofonie jest mizernie(nie żebym go do Miza porównywał :P ) a ten aspekt w WWE liczy się i to bardzo.

jako mistrz był strasznie chujowo prowadzony.

Swagger był chujowo prowadzony dopóki nie został mistrzem, bo w momencie gdy otrzymał najważniejszy tytuł na SD! jego postać przeszła zmianę na lepsze. Jack zaczął chodzić w garniaku i wreszcie porzucili te głupkowate pompki podczas entrance, mógł być przyszłą twarzą WWE, ale że złoto uderzyło mu do głowy, to teraz musi pokutować. Choć niewykluczone, że Jack jeszcze będzie górował w którymś z brandów WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/43/#findComment-220474