Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Na pewno będą mieli pojedynek, jak nie oni to kto? Tylko wolałbym żeby rozwiązali to w lepszy sposób, oglądanie ich 3 walk w ciągu 3-4 tygodni to męczenie materiału, a są inne sposoby żeby zbudować ich rywalizację, chociażby nieporozumienie w ich walce TT vs Owens&Miz.

Też nie jestem fanem oglądania powtórek z tygodniówki na PPV, ale lepsze to niż rewanż za Fastlane na Wrestlemanii, na największej scenie mają zapewne dostać coś nowego, a szkoda by było ograniczac tak fajne zestawienie tylko do jednego pojedynku. Na PPV prosiłbym jednak o jakiś 2 out of 3 falls, lub coś podobnego i będe zadowlony, mimo, że już to widziałem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-397995

Właśnie o to mi chodzi, dlaczego nie można zabookować tak angle'a żeby nie było powtórek tych samych walk, a rywalizacja się rozwijała? WWE przestało korzystać ze starych trików na rozwijanie feud'ów, mało wykorzystują segmentów mówionych czy na zapleczu czy to w ringu żeby budować feud, tylko najwięksi dostają mikrofon. O tych walkach TT, gdzie jakoś łączą feudujących to i tak ciągle widzimy te same pary zamiast pokazać w ringu coś nowego. Teraz wychodzi to tak, że jak jest jakaś rywalizacja, to rywal bawi się w komentatora, na ostatnim Smacku robili to Ziggler i Jericho, jak dla mnie to za już przesyt.

Rywalizacja AJ vs Y2J jest o nic, a robią nam 3 pojedynki bazując na tym, że to weterani o ugruntowanej pozycji. Zarzuca się WWE, że nie myślą długofalowo, a po obecnych feudach widać, że brakuje im pomysłów na zainteresowanie/zaskoczenie odbiorcy w krótkim okresie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-398007

Theme song AJ Stylesa z TNA na Smackdown... w promie Braya Wyatta :lol:. Ciekawe czy był to zamierzony efekt? Żeby nie wstawiać dwóch zdań: podoba mi się feud Jericho ze Stylesem. Chris niby gra heela, ale jednak jest (jeszcze) facem, co wpływa na jakość. Feud nie jest jednostronny, każdy ma swoje racje i trudno opowiedzieć się po którejś ze stron. Po prostu szary feud na tle biało-czarnych, rzadko spotykany.

Oby tak dalej ze SmackDown, z tygodnia na tydzień robi się coraz ciekawiej i coraz więcej się dzieje.

Edytowane przez LAN
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-398231

• Reputacja:   1

Dobry występ outcastów mimo że każdy wiedział jak finalnie skończą. Styles powoli staje się najważniejszą postacią na Smackdown i bardzo fajnie, bo dzięki temu naprawdę to da się już oglądać.

Bully Ray!! Świetne promo Raya, a motyw z wyniesieniem stołów bardzo dobry. Teraz czekam na tak Bubby na bracie i chcę by poszedł on wyżej.

Evil Ways Stylesa w filmiku przed promem Wyattów :D Bray tradycyjnie dał radę, a Rowan znowu pokazał jaki jest chujowy.

Walka wieczoru zacna jak na tygodniówkę (*** i 3/4). Zdecydowanie przebili swoją pierwszą walkę, a po wyniku można stwierdzić, że szykuje się 3 walka między nimi na Fast Lane. Styles raczej tam wygra, lecz ciekawi mnien kogo dostanie na WM.

W tym tygodniu - SD>Raw

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-398232

* SmackDown kręciło się głównie wokół feudu Stylesa z Jericho i wyszło to zdecydowanie za dobre. Panowie mieli dwie walki jednego wieczoru, a main event wyszedł naprawdę dobrze. Mam jednak nadzieję że największe działa wytoczą dopiero na PPV :) Mnie również bardzo ciekawi kogo AJ dostanie na WMkę, gdyż raczej nie ma wątpliwości że konflikt z Chrisem zakończy się na FastLane.

PS. nie mogę się coś przyzwyczaić do tego WWE-owskiego theme songu Stylesa. Bardziej by mi pasował "Get Ready To Fly" z TNA.

* Normalnie nie oglądam walk kobiet ale zawsze gdy zobaczę w raportach że walczyła, bądź wystąpiła na tygodniówce Banksówna to po prostu muszę to obejrzeć od deski do deski (mam chyba do Różowowłosej mega słabość ;) ) . Zresztą z każdym kolejnym występem The Boss, przekonuję się że ciągle widzę w niej AJ Lee: jej gimmick, sposób jak wygłasza proma czy jej ring skille- ciągle mi ją przypomina. Ona po prostu musi zostać następczynią AJ Lee w roli twarzy dywizji kobiet, nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Mam też nadzieję że dane jej będzie w przyszłości wygłosić równie mocarny Pipebomb co swego czasu Pchełka, gdy pojechała po pannach występujących w Total Divas. Żadna Paige, Becky czy Charlotte. To Sasha jest przyszłością Divas Division. Amen.

PS. zresztą feud AJ Lee vs Sasha mógłby być mega interesujący, świetny materiał na WrestleManię. Szkoda niestety że prawdopodobnie nigdy do niego nie dojdzie.

* Faktycznie Bubba zachowywał się jak Bully Ray, gościu po prostu rozwala wszystkich swoją gadką jako heel. Także miałbym nadzieję że w końcu odłączy się od Devona i dadzą mu zawojować fedkę podobnie jak robił to w TNA.

No i widać że jednak da się zrobić dobrą tygodniówkę, bez udziału Romana czy Ambrose'a. Jestem w szoku ale muszę to powiedzieć: SD w tym tygodniu było lepsze niż RAW.

Edytowane przez TakerFanKrk
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-398243

Swoją drogą fajnie, że AJ może jednak używać znaku po skrzyżowaniu rękawic. Trochę się bałem, bo przez pierwsze 2 tygodnie go nie używał, jakby był jakiś Copyright od innych federacji.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-398246

• Reputacja:   627
  • Urządzenie:  Windows

Swoją drogą fajnie, że AJ może jednak używać znaku po skrzyżowaniu rękawic. Trochę się bałem, bo przez pierwsze 2 tygodnie go nie używał, jakby był jakiś Copyright od innych federacji.

Też mnie to zastanawiało, bo AJ robił ten taunt wszędzie, więc nikt inny nie mógł mieć praw do tego. Dopiero pierwszy raz użył tego na RAW w tym tygodniu, więc nie wiadomo dlaczego z tym czekali. Teraz WWE powinno wprowadzić do swojego sklepu rękawice Stylesa by ludzie mogli je kupować. Gwarantuję, że wśród dzieciaków szybko by się przyjęły. :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-398250

Obecny run Chrisa w federacji w końcu jest jakiś. Nawet po nim widać, że mu się chce. Do tego zacny przeciwnik i jest to ciekawe. Social Outcast prezentują się lepiej od LoN. A przynajmniej mnie bardziej zaciekawili.

Divy w głównym rosterze znów coraz mniej mnie ciekawią. Może debiut Bayley na Raw po WM znowu mnie przyciągnie do oglądania ich walk w całości.

Bubba zaciekawił już na początku oparty na linie. Takiego go chcę oglądać. Taki zapewni mi rozrywkę. Zapewne jeszcze trochę pobuja się z bratem. Tak szybko po turnie ich nie rozdzielą.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-398255

Smackdown jak najbardziej na plus w sumie przebiło RAW, choć na RAW było kilka interesujących segmentów to i tak dzisiejsze Smackdown było lepsze.

AJ Styles cały czas zaskakuje jak dostanie taki interesujących przeciwników jak Jericho to będzie dobrze. Bo raczej do pasa go nie dopuszczą, co jest przykre moim zdaniem, ale mniejsza z tym. Póki co jego program z Chris'em jest jednym z najważniejszych punktów Smackdown, otworzyli SD zamknęli SD, w sumie niby zajeżdża tutaj turnem Chris'a, ale i tak nadal jest Baby Face'em, zbija piątki z fanami, więc ten program jest na podstawie Face vs Face, ujdzie, bo fajnie się to ogląda.

Buba Ray naprawdę jest bardzo dobrym mówcą, brakuje topowego Heela, więc z pewnością na niego postawią. Cóż zdziwię się jak na niego postawią i go rzeczywiście wypromują na topowego Heela, bo gościu już ma swoje lat i oni po tylu latach zauważają w nim potencjał, ale lepiej późno niż wcale. Jak najbardziej segment ze stołami na plus…

Boże jak mnie Wyatt wkurwia, taka grubaśna kopia Undertakera, ale z bagien… Niby widać w nim potencjał, ale na co to jak? Strowman ma dostać mega push po WrestleMani i zostać Main Eventerem, kurwa lepiej być nie może, a znając debilnego Vinnsa postawi na kolejnego klocka, przy Braunie to Roman bogiem w ringu jest… To jest nie sprawiedliwe, że taki kloc będzie Main Eventerem, inni czekają na to z 10 lat, a ten zadebiutował z dupy i stał się od razu Vince'a ulubieńcem (Serio Vince jest pedałem, że takich wielkoludów uwielbia?) coraz bardziej mnie utwierdza w przekonaniu, że Vince powinien zakończyć karierę Bossa w WWE, bo totalnie się na niego nie nadaję.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-398267

Strowman ma dostać mega push po WrestleMani i zostać Main Eventerem, kurwa lepiej być nie może, a znając debilnego Vinnsa postawi na kolejnego klocka, przy Braunie to Roman bogiem w ringu jest… To jest nie sprawiedliwe, że taki kloc będzie Main Eventerem, inni czekają na to z 10 lat, a ten zadebiutował z dupy i stał się od razu Vince'a ulubieńcem (Serio Vince jest pedałem, że takich wielkoludów uwielbia?)

Biznes jakim jest wrestling musi mieć na szczycie zawsze kilku kolosów i nikogo nie będzie obchodziło jacy są słabi. Każda federacja (nawet te indysowe) chcą mieć u siebie chociaż jednego giganta i bardzo często go mocno promują niezależnie od tego czy potrafi coś w ringu. Teksty o tym czy Vince jest pedałem, bo lubi sporych gości są głupie. McMahon jest mądrym gościem, który wie, że dzięki takim zawodnikom sporo zarobi.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-398269

• Urządzenie:  Windows

Może lekko przesadzę, ale jak Wy, ale ja bardziej czuję Road to WrestleManię właśnie na SmackDown! niż na RAW :D W tym tygodniu było naprawdę mało słabych punktów. Jedynie czego nie rozumiem, to po co odkopywanie po kilku miesiącach feudu Cosmic Wasteland (ba, że oni jeszcze istnieją w tej formacji! Ascension chyba z dwa miesiące nie widziałem na głównych tygodniówkach) z Luchasami i Nevillem.

Jeżeli Jericho i AJ dalej będą szli wzwyż z poziomem ich walk, to na Fastlane dostaniemy wisienkę na torcie. Mam jednak nadzieję, że później dostanie kogoś kolejnego, chociażby Owensa i na WMce nie będzie miał byle jakiego rywala jak na to nazwisko przystało.

No i zniszczyli mnie tym motywem Evil Ways w promie Wyatta. Czyżby chcieli lekko zagrać na nosie TNA? :twisted: W sumie piosenka zajebiście pasowała do gimmicku AJ'a jako samotnika, więc tym bardziej pasuje do pokręcony Wyattów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-398273

Może lekko przesadzę, ale jak Wy, ale ja bardziej czuję Road to WrestleManię właśnie na SmackDown! niż na RAW :D
Nie tylko Ty ;) Ostatnie odcinki niebieskiej tygodniówki tak bardzo mnie pozytywnie zaskakują, że czasem sobie myślę czy przypadkiem nie przyszedł ktoś nowy na stanowisko głównego bookera Smacka? Edytowane przez TakerFanKrk
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-398275

Strowman ma dostać mega push po WrestleMani i zostać Main Eventerem, kurwa lepiej być nie może, a znając debilnego Vinnsa postawi na kolejnego klocka, przy Braunie to Roman bogiem w ringu jest… To jest nie sprawiedliwe, że taki kloc będzie Main Eventerem, inni czekają na to z 10 lat, a ten zadebiutował z dupy i stał się od razu Vince'a ulubieńcem (Serio Vince jest pedałem, że takich wielkoludów uwielbia?)

Biznes jakim jest wrestling musi mieć na szczycie zawsze kilku kolosów i nikogo nie będzie obchodziło jacy są słabi. Każda federacja (nawet te indysowe) chcą mieć u siebie chociaż jednego giganta i bardzo często go mocno promują niezależnie od tego czy potrafi coś w ringu. Teksty o tym czy Vince jest pedałem, bo lubi sporych gości są głupie. McMahon jest mądrym gościem, który wie, że dzięki takim zawodnikom sporo zarobi.

Serio twoim zdaniem McMahon jest mądrym człowiekiem? Mam do niego szacunek za to, co zrobił dlatego biznesu, bo kilkanaście lat temu potrafił zaserwować przekozacki produkt itd. Ale to, co teraz robi, nie jest normalne. Rzeczywiście sporo zarabia, że większość fanów zrezygnował z tego nędznego WWE Network, bo serwują gówno. Niestety, ale prawda jest bolesna Vince'a dopadła jakaś poważna choroba, bo na dzień dzisiejszy federacja na tym cierpi, a wiadomo, że jak mu się ktoś sprzeciwi to od razu dostaję karę za karą. W sumie może sobie go tam bronić, bo głupi tok myślenia, że ma zyski na koszuleczkach, networku to jest już nudne moim zdaniem ciągle powtarzają się te same argumenty, a nie zauważyłeś może, że zainteresowanie spadło? Ratingi idą w dół a zainteresowanie galami na WWE Network maleją więc nie wiem czy Chariman WWE ma dobrze z głową jeśli widzi taką sytuację to powinien ją ratować a nie robić na przekór fanom którzy później się na niego wypchną.

Teraz tak sobie patrzę i nie wierzę kolejnego kloca promuje. Ja rozumiem, że on chce wypromować jakiegoś potężnego wielkoluda, ale niech robi to dokładnie, a nie wpycha kogoś nam na chama. Dostał złe reakcje na Strowmana na forach… To po chuj chce go promować jak to znowu nie wypali?! Będzie tak samo jak z Romkiem, choć Romek to bóg w ringu z porównaniem ze Strowmanem, którego będą nam na chama wciskać.

Poza tym logika tej federacji jest tak po pierdolona, że masakra, kiedyś z kimś już na ten temat pisałem! Czemu Czarno Skóry człowiek nigdy nie miał głównego pasa w WWE?! Bo Kurwa Vince to rasista i on jest w porządku? Taki utalentowany koksu jak Apollo Crews mógłby śmiało zawojować w Main Evencie przez kilka miesięcy, ale nie! Bo stary pierniki nie lubi czarnych. Na dodatek zgrywa niby pozory miłego szefa, a tak naprawdę ma wyjebane na innych, bo ma biliony.

Kiedyś potrafił wypromować zawodników jak mu się kasa nie zgadzała, ale jak mu już ta 70 pieprznęła to całkiem mu się w tej mózgownicy po przestawiało. Ja rozumiem jest to starszy człowiek, ale no bez przesady… Doprowadzać federacje do takiego shitu, generalnie chodzi mi o Main Eventerów o Mid-Carder'ów to się nie martwię potrafią sobie poradzić i chociaż tam ich pozycja jest dość mocna.

Undertaker, Kane, Big Show, Brock Lesnar, Batista itd. Potrafił ich wypromować i to dokładnie potrafił z organizować odpowiednie walki i rozpisać to konkretnie. Kiedyś również potrafił dobrać gmmicki idealnie zawodnikom, teraz to co? Wymyśla jakieś gmmicki do bani i nic nad zwyczajnego i się dziwi że fani mają w dupie jego produkt.

Wiedziałem ze kiedyś tak będzie że fani położą chuja na ten produkt bo nikt ich nie słucha. Pomyśl ktoś ci na chama wpycha jedzenie do buzi? A ty nie chcesz? Co robisz dajesz sobie wpychać te jedzenie? No nie! Tak teraz fani pokazali Vince'owi Fucka jeśli on im nie daje tego czego chcą tak oni nie dadzą mu zarobić proste i logiczne. Fani chcą oglądać jakiś utalentowanych zawodników z charyzmą a nie jakieś klocków dobra niech se tam promuje ale niech nie daje im wygrywać każdej walki bo to w chuj śmieszne jest :/

Możesz sobie myśleć co chcesz mam też szacunek do Vince'a, ale to co teraz robi nie jest normalne na dodatek to tylko moje zdanie.

Po za tym kiedyś ktoś pisał że szef LU wyśmiał WWE za to co serwują nam obecnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-398277

Ależ ten rewanż był dobry.... must see television. Rożnica poziomów między tą walką a tą z Raw jest taka ... dokładnie taka jakiej można się spodziewać kiedy jedna z walk jest rozgrywana na odpierdol i kiedy akcje są wymyślanę na szybko, a druga jest skrupulatnie przygotowana na zapleczu, przez przynajmniej tydzień. I jeszcze Lawler ciągle cisnący z włosów AJ oraz Ranallo w swoim primie ... cudo walka, nie wiem jak oni na Fastlane to poprawią. Krzysiek jeszcze nie powiedział ostatniego słowa w ringu - po tamtym Raw miałem pewne wątpliwości ale znowu pokazał jakim jest kozakiem. A AJ? Tą walkę może śmiało sobie wpisać do najlepszych bojów ze wszystkich federacji.

BTW. Magia promocji walki - promowali tą walkę tydzień, dali dwóch kilerów ringowych i nawet na tapingach nudnego SD dostajemy publikę oglądającą walkę na stojąco - to JEST takie proste.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-398282

Serio twoim zdaniem McMahon jest mądrym człowiekiem? Mam do niego szacunek za to, co zrobił dlatego biznesu, bo kilkanaście lat temu potrafił zaserwować przekozacki produkt itd. Ale to, co teraz robi, nie jest normalne. Rzeczywiście sporo zarabia, że większość fanów zrezygnował z tego nędznego WWE Network, bo serwują gówno. Niestety, ale prawda jest bolesna Vince'a dopadła jakaś poważna choroba, bo na dzień dzisiejszy federacja na tym cierpi, a wiadomo, że jak mu się ktoś sprzeciwi to od razu dostaję karę za karą. W sumie może sobie go tam bronić, bo głupi tok myślenia, że ma zyski na koszuleczkach, networku to jest już nudne moim zdaniem ciągle powtarzają się te same argumenty, a nie zauważyłeś może, że zainteresowanie spadło? Ratingi idą w dół a zainteresowanie galami na WWE Network maleją więc nie wiem czy Chariman WWE ma dobrze z głową jeśli widzi taką sytuację to powinien ją ratować a nie robić na przekór fanom którzy później się na niego wypchną.

Co ty pierdolisz? Jak można w ogóle używać argumentu ratingu, które maleją, bo jest coraz wiecej stacji i programów, które typowy widz sobie odpali zamiast Raw, bo kiedys ich nie było. Network to genialna inicjatywa, którą używa ponad milion osób jednoczesnie, a to daje 40mln miesięcznie. Vince doskonale rozumie zmieniające sie czasy i dlatego pozwala nam cieszyć się Bryanem, Ambrosem, Rollinsem czy Kalisto, ale doskonale wie, że monster heele też są potrzebni. Strowman, Reigns czy corbin w NXT to osoby, które dostają heat i dzięki temu też są jacyś, bo najwazniejsza jest reakcja.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/404/#findComment-398284