Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie no, zgadzam sie, zawodnik wygrał walke po swoim finisherze, to jest kurwa chore i tragiczne, ja sie pytam, czy ci z CT mają rozum i godność człowieka?

/sarkasm mode off

WWE ostatnio całkiem dobrze sie prezentuje, więc hejterzy sie chyba nie mają już do czego przypierdalać xD

Mają się do czego przyczepić Triple H vs Roman Regins :twisted:

A tak na poważnie to ostatnia Road to WrestleMania była chujowa, a tu widać ciut, ciut poprawę chyba chcą przyciągnąć więcej widzów nie tyczy się to Smackdown, ale całego produktu. Co do samego Smackdown, stwierdzam że jak tak dalej będzie to w cale nikogo nie będzie na tej widowni nic nie dało to przejść na USA Network póki Road Dogg będzie głównym kreatywnym tej tygodniówki to chuja tam dostaniemy :D Ale zawsze warto zerknąć dla Stylesa i Ambrose czyż nie. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397327

• Reputacja:   1

Nie no, zgadzam sie, zawodnik wygrał walke po swoim finisherze, to jest kurwa chore i tragiczne, ja sie pytam, czy ci z CT mają rozum i godność człowieka?

/sarkasm mode off

WWE ostatnio całkiem dobrze sie prezentuje, więc hejterzy sie chyba nie mają już do czego przypierdalać xD

Ależ czy ktoś tu hejtuje WWE? No może w odrobinie, ale to raczej nie jest post w kierunku ,,hejt na WWE" tylko bardziej pokazanie, że jestem zawiedziony. Po RR i RAW wydawało mi się, że ten finisher będzie tak długo pompowany, aż nadejdzie chwila, gdzie wykona go a fani oszaleją. Wygórowane oczekiwania. Ale żebym za to hejtował WWE? Bitch please... Są pewne granice 8)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397332

• Urządzenie:  Windows

/sarkasm mode off

Ależ czy ktoś tu hejtuje WWE? No może w odrobinie, ale to raczej nie jest post w kierunku ,,hejt na WWE" tylko bardziej pokazanie, że jestem zawiedziony. Po RR i RAW wydawało mi się, że ten finisher będzie tak długo pompowany, aż nadejdzie chwila, gdzie wykona go a fani oszaleją. Wygórowane oczekiwania. Ale żebym za to hejtował WWE? Bitch please... Są pewne granice 8)

No właśnie może w tym problem. Mam nadzieję, że czasami niektórzy zbyt bardzo wkręcają się w swój fantasy booking i oczekują po Dablju w chuj nie wiadomo czego ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397335

Masz racje, ale po tym jak promowali GTS miałem nadzieję na podobną promocję tego finishera.

Big SHow oficjalnie przeszedł face turn, holly shit

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397337

• Reputacja:   228

Panowie, Wy tak serio z tym Styles Clash'em? :shock: Przecież to tylko "zwykły" finiszer (a więc niby czemu mieliby go chować tylko na okazje, typu PPV?) i to na dokładkę wizualnie dość słaby (bo wygląda jakby AJ - który leci na mordę z większej wysokości - bardziej go odczuwał niż jego przeciwnik). Przecież to było oczywiste, że jeżeli AJ dostanie Styles Clash'a za finiszer, to będzie go napierdalał na każdej gali.

W WWE tylko F5 i Spear Romana jakoś się jeszcze bronią.

KO Punch Showa trzyma się jeszcze całkiem nieźle, oraz... 3D, bo kiedy po zaaplikowaniu Dudleye przechodzą od razu do pinowania, to niemal nikt nie odkopuje.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397352

Clash moim zdaniem wygląda bardzo fajnie, ale faktycznie, wygląda troche tak jakby to AJ go przyjmował :D Może nie jest mega widowiskowy, no ale ta nazwa jest tak wypromowana na świecie, że szkoda aby w WWE poszło to w niepamięć, tak po prostu. Oczywiście to odgrywa najmniejszą rolę w postaci zawodnika, no ale taki szczegół mnie zaintrygował :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397355

• Reputacja:   228

-Raven- napisał/a:

3D, bo kiedy po zaaplikowaniu Dudleye przechodzą od razu do pinowania, to niemal nikt nie odkopuje.

No jakby Ascension czy inne Outcasty odkopywali po 3D to byłoby dziwne :lol: .

Akurat 3D zawsze było killerskim finiszerem, a już zwłaszcza jak na tagi i tylko nielicznym było dane po nim odkopać (szczerze mówiąc, z pamięci, miałbym problem żeby kogoś wskazać, kto odkopał, po akcji + natychmiastowym przejściu do pinu)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397405

Przecież to było oczywiste, że jeżeli AJ dostanie Styles Clash'a za finiszer, to będzie go napierdalał na każdej gali.

Tak, tyle że trochę zamotali publikę z niewykorzystaniem tej akcji wcześniej. Bo miał kilka okazji na Rumble, miał w walce z Jericho, ale z jakiegoś powodu nie zdecydowali się tego użyć. Pewnie powód był prosty i trochę obawiali się żeby AJ nie złamał komuś karku w live tv, więc woleli poczekać na taping żeby w razie czego to wyciąć :twisted:

Tak czy inaczej, rozumiem konsternację wielu fanów bo sam zastanawiałem się niczym Tomasz Lis "Co z tą Polską", tzn. "co z tym finisherem" i trochę się łudziłem że może zrobią z tego trochę większe halo i powiedzmy pierwszy raz AJ użyje tego podczas Fastlane, czy nawet na Manii przyklepując sobie jakiś mid-carderowy pas. Ech, marzenia :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397408

-Raven- napisał/a:

3D, bo kiedy po zaaplikowaniu Dudleye przechodzą od razu do pinowania, to niemal nikt nie odkopuje.

No jakby Ascension czy inne Outcasty odkopywali po 3D to byłoby dziwne :lol: .

Akurat 3D zawsze było killerskim finiszerem, a już zwłaszcza jak na tagi i tylko nielicznym było dane po nim odkopać (szczerze mówiąc, z pamięci, miałbym problem żeby kogoś wskazać, kto odkopał, po akcji + natychmiastowym przejściu do pinu)

Chris Sabin, reklamowali to jako pierwsze w historii odkopanie po 3D. Fakt natomiast był taki, że ileśtam niezliczonych lat wcześniej ktoś jeden raz odkopał przed Sabinem. 3D to finisher z kategorii "nawet nie pierdnij".

Bo miał kilka okazji na Rumble, miał w walce z Jericho, ale z jakiegoś powodu nie zdecydowali się tego użyć. Pewnie powód był prosty i trochę obawiali się żeby AJ nie złamał komuś karku w live tv, więc woleli poczekać na taping żeby w razie czego to wyciąć

Pewnie dlatego, że przypięcie kogoś po Styles Clashu to zakończenie feudu i wysłanie delikwenta do niebytowni, a na RAW feud Jericho ze Stylesem miał się tylko rozpocząć. To materiał na jakieś PPV, gdzie Chris zapewne otrzyma swoje.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397410

• Reputacja:   2

Pierwsza walka - The New Day & The Miz vs The Usos, Tytus O'Neil & Dolph Ziggler

Nie wiem czy to za udzielanie się w różnych akcjach charytatywnych, czy dobrą robotę przy reklamach WWE Shop, ale Tytus rośnie nam w hierarchii. Jeszcze zrobią z niego US Championa. :twisted:

Druga walka - US Championship: Neville © vs Kalisto

Tak po prostu Anglik dostaje walkę o pas. Ok, trzeba dodać runowi Kalisto trochę goryczki, chociaż nikogo to nie ruszy, bo i tak wiadomo, że pas przy nim zostanie. :roll: Wbrew pozorom przyjemna walka, boje pokazali na, co ich stać.

Highlight Reel

Nikt nie wierzy w Ambrose'a. Celowe robienie z niego underdoga. Mnie to pasuje, niby nigdy nie walczył z Lesnarem, ale ten szajbus nie boi się nikogo i byłbym nawet za tym żeby zaserwowali spot, po którym byłbym w stanie zamarkować i uwierzyć w jego wygraną.

Ten nagrany, sztuczny crowd. :lol: Wystarczy porównać z reakcją z RR na wyrzucenie Romka z ringu przez HHH. :twisted:

Trzecia walka - Curtis Axel vs AJ Styles

Z rywalem takiej... "rangi" było oczywiste, że AJ użyje finishera. W zasadzie nie wiem czego ludzie oczekiwali... Że Styles Clash równa się z przyjęciem atomówki na klatę i będzie go trzymał tylko na specjalne okazje, czy może po prostu powinien go pokazać dopiero w jakiejś walce o stawkę na PPV? Drugą opcję jestem w stanie zrozumieć, bo w rzeczy samej trzymali nas trochę w niepewności tymi nieudanymi próbami na RR czy RAW. Dostaliśmy, jednak go wcześniej i jakoś świat się raczej nie zawali.

Czwarta walka - Charlotte vs Natalya

Właściwie przebieg do przewidzenia. Becky jako jedyny Face w tym feudzie musiała się zjawić. Tylko gdzie psiapsiółka Paige? :twisted:

Miałem obawy, co do pomysłu połączenia Trutha i Goldusta. Z jednej strony to może wypalić. Takie Booker T & Goldust 2.0 tyle, że tutaj czarnoskóry jest jeszcze większym przygłupem. :lol:

Piąta walka - Bray Wyatt, Luke Harper & Erick Rowan vs Chris Jericho, Dean Ambrose & Roman Reigns

Show podkreśla swój Face turn ratując tyłek pozostałym. Rodzinka zaczyna mi przypominać Heelowe The Shield tyle, że zaczynają z każdym nie wiadomo po, co.

Podobno bardzo mało ludzi przybyło na galę. Może w końcu "Dablju" pomyśli żeby coś zrobić i nie olewać tak niebieskiej tygodniówki.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397426

Smacka odpaliłem głównie dla starcia o pas US, rzadko bowiem ogląda się walkę w której to Neville robi za tego większego i silniejszego ;) Ale niestety, mogło i powinno być lepiej, szczególnie zakończenie z dupy. Uwagę moją zwrócił za to Lawler - coraz bardziej heelowy się ostatnio robi, bardzo mi to pasuje - jako słodkopierdzący face od lat był koszmarny... czyżby degradacja go zmotywowała? ;)

No i Styles Clash, wreszcie go zobaczyliśmy - szybciej niż myśleliśmy, ale cóż... tak widać być musiało. Zresztą ten mecz i tak za długo był wyrównany, lubię Outcastów, ale AJ powinien ich roznieść w chwilę. No i znowu wspomnieć muszę o Lawlerze... "tu w WWE mamy zasadę, że jeśli coś nie działo się w WWE, to nie działo się wcale"... prawda tak bardzo :twisted:

A tak poza tym ten nowy komentator wciąż mi się podoba, szczególnie to, że nazywa akcje - coś, czego gadacze z Raw unikają jak ognia, cholera wie czemu...

Dogrywanie publiki lvl hard.

edit: Show turnował idzie na Strowmana, któremu pewnie grzecznie jobbnie na Fastlane ;)

Edytowane przez Kcramsib
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397437

Fajna walka o pas US, rzadko kiedy jesteśmy w stanie uświadczyć tak dynamiczny i tak niebezpieczny pojedynek w WWE.

Z ciekawostek, które wychwyciłem to Lawler mówiący o AJ Stylsie, że w 48h jeszcze nic nie udowodnił w WWE, bo to czego dokonał wcześniej się nie liczy w WWE. Jak wiemy 48h od debiutu AJ minęło we wtorek, a Smackdown był w czwartek więc coś się Jerry'emu dni pomyliły ;)

No i paskudny editing gali, pal licho te dogrywane dźwięki bo to jest od dawna i ich dodawanie w taki sposób tylko psuje odbiór, to wycięcie końcówki submissionu na Nattie jest co najmniej żenujące. Szarlotka dwa razy źle zapięła figure four i za pierwszym razem wycięli, no żoden by się nie skapł.

Czy aby ME Smackdown nie był powtórką jakiejś walki z PPV z udziałem wyżej wymienionych? Jakieś NoC? Tak mi śmierdziało tym turn'em Show'a. Piątki z publiką po zjechaniu Social Jobbers, te płacze z segmentem z Rock'iem już były mocno podejrzane, a na Smacku zwieńczenie i potwierdzenie. He's a face now! 14 msc bycia hell'em to dużo czy mało jak na częstotliwość jego turn'ów? :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397439

Z ciekawostek, które wychwyciłem to Lawler mówiący o AJ Stylsie, że w 48h jeszcze nic nie udowodnił w WWE, bo to czego dokonał wcześniej się nie liczy w WWE. Jak wiemy 48h od debiutu AJ minęło we wtorek, a Smackdown był w czwartek więc coś się Jerry'emu dni pomyliły ;)

Smackdown nie jesf emitowane na żywo - puszczają galę nagrywaną we... wtorek. Lawler nie popełnił żadnego błędu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397447

Smackdown nie jesf emitowane na żywo - puszczają galę nagrywaną we... wtorek. Lawler nie popełnił żadnego błędu.

Tak, ale skoro już Jericho stwierdził "Thursday Night Jericho", to komentatorzy też mogliby się tego trzymać. Oczywiście są to tylko drobne szczegóły ;)

Ja za to wychwyciłem jak Neville dość głośno powiedział "Kontra" i będzie zapewne materiał do Botchamanii w segmencie "He's talk to much" ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397461

Właśnie o to chodzi, że przyznając, że gala jest nagrywana we wtorek tak jakby złamał keyfabe, więc popełnił błąd. Przecież wszyscy utrzymują, że to Thrusday Night Smackdown. Oglądając NXT słyszymy, że zobaczymy za tydzień jakieś wydarzenie, a wszyscy dobrze wiemy że kilka odcinków jest nagrywanych jednego wieczora itd. Dla mnie Jerry popełnił babola, bo wyszedł z roli/ze skryptu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/401/#findComment-397471