Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

SmackDown był taki jak ostatnio zdążyłem się przyzwyczaić czyli oglądnąłem i za chwile zapomniałem co tam się działo.

Alberto znów odgraża się wygra royal rumble i ma kolejną potyczkę ze śpiewakiem - kto to w ogóle wymyślił - przecież to dla niego kilka kroków wstecz a i K-Kwikowi nic nie przybędzie, podłożenie Rhodes'a też rozpatruje w kategoriach bookerskiej głupoty.

Nexus 2 czyli odszczepieńcy z dawnej stajni z RAW zadebiutowali w ładnym stylu w nowym brandzie tyle że to już grali. Tylko po co ten Zeke , wcześniejsza stajnia Barretta miała jakiś wspólny mianownik (wszyscy byli "świeżakami" którzy brali udział w nxt) a tu tego nie ma tego elementu , o tyle bardziej mnie to boli że Tarver już się wykurował i na Skipa też nie trzeba będzie długo czekać.

Z jednej strony jest to plus dla "góry mięśni", bo na pewno zostanie mu poswiecone wiecej uwagi, ale z drugiej wydaje mi sie, ze dolaczenie go do stajni jest krokiem w tyl. "Ezekiel, znowu nie mam dla Ciebie pomyslu, a boimy sie z Ciebie zrobic niszczyciela, na jakiego Cie zapowiadamy przy okazji kazdego przeskoku do innego brandu." Ahmed Johnso... ekhm ...znaczy Ezekiel Jackson, pokazal, ze mozna w niego inwestowac... potrzeba tylko odwagi. Odwagi, ktorej brakuje w tej federacji od lat.

To chyba jest maksimum jakie można wycisnąć z postaci Ezekiela, ten apan wydaje się bycia bodyguardem jakiegoś Anglika gdyż na tym jego przydatność się kończy. Dobrze że WWE nie zdecydowało się inwestować w niego pushu jako singla, bo przecież niestety ringowo Zeke to ta sama "klasa" co Mark Henry czyli dno i kilkanaście metrów mułu a i w innych materiach jakoś specjalnie nie błyszczy.

Drew przegrywający z kimś kogo publika nie znała a WWE i tak nie zainwestuje to też jakieś nieporozumienie, chyba ze bierzemy pod uwagę że Baretta jest jednym z niewielu face'ów z którymi Szkot nie walczył.

Po dłuższym odpoczynku od WWE postanowiłem pobrać galę Smackdown i obejrzeć ją w całości. Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony.

Na początku gali Ricardo Rodriguez zapowiedział Alberta, który trochę pomówił o Royal Rumble, następnie na ringu pojawili się R-Truth, Cody Rhodes oraz Rey Mysterio. Oczywiście wszystko zakończyło się walką, którą zapowiedział Theodore Long. Walka była trochę nudnawa, a jej wynik był do przewidzenia.

podłożenie Rhodes'a też rozpatruje w kategoriach bookerskiej głupoty.

Muszę się z tym zgodzić. Zastanawiam się co to WWE chce zrobić z Cody'ego, przyszłego main eventera czy wypełniacza karty, bo jeżeli tak dalej będzie to Cody nic nie osiągnie w tym WWE. A mógłby, bo gimmick ma ciekawy z tego co zauważyłem, może trochę gorzej z umiejętnościami, ale wszystko da się nadrobić, a Cody robi spore postępy jeżeli chodzi o walkę.

Wygrana Trenta z Drew(n)em to miłe zaskoczenie. Wcześniej jakoś nie zwracałem uwagi na Barretę. Mój szacunek zdobył tym wyskokiem podczas wcześniejszej walki z McIntyre'm. Powiem też, że całkiem niezły jest ten wątek z divą i Drew'em. W ostatnim czasie Drew tylko wychodził na ring, strzelał wkurzające minki, zero jakiegoś zwracającego uwagę story, w którym mógłby pokazać coś więcej.

Mogę się tylko pod tym podpisać. Chociaż to (n) był nie potrzebne :P. Również uważam, że Baretta jeszcze może coś osiągnąć, bo ciekawie się zapowiada. Dobrze jednak, że potem Drew dopadł go, bo jakby to wyglądało, że Trent wychodzi z ringu i śmieje mu się w twarz... Ogólnie rzecz biorąc ciekawy wątek, ale o tym już pisaliście wcześniej.

W końcu walka Big Show vs Wade Barrett, czekałem długo i było ciekawie. Jak zobaczyłem Justina Gabriela i Slatera to sobie pomyślałem, że ekipa z RAW wraca na SD, ale Ezekiel to już przegięcie, oczywiście pozytywne... Myślę sobie, aha - pomoże Big Showowi, a tu patrzę, pomaga Barrettowi i całemu Nexus. To trzeba zaliczyć do plusów gali, bo Ezekiel mógłby być kimś, mało wrestlerów w WWE wyniesie Big Show'a i nim rzuci. Ciekawi mnie jak potoczy się dalej ten feud, bo rozpoczął się co najmniej "dobrze".

mam nadzieję, że nie będą feudować z Nexus v1 prowadzonym przez Punka, a raczej doprowadzą do zajęcia obu brandów.

Dobrze by było, ale bookerzy WWE często lubią spieprzyć sprawę o czym już nieraz się przekonaliśmy.

No i na koniec segment z Edge'em, Doplh'em i Vickie. Muszę przyznać, że fajny segmencik. Szkoda tylko, że Edge nie zakończył tego wszystkiego Spear'em na Vickie. Cóż na RR, Edge vs Dolph, ale chyba nikt nie wierzy, że Ziggler może tą walkę wygrać.

ale chyba nikt nie wierzy, że Ziggler może tą walkę wygrać.

Że się tak "wtrącę" ;) No właśnie nikt nie wierzy a WWE lubi nas "zaskakiwać" co prawda małe a raczej zerowe szanse na wygraną Dolph'a to jednak jest jakaś nadzieja. Ew. może po przegranej walce swojego chłopaka, Vickie jakoś ukradnie pas Edge'owi, Dolph z nim pobiega i na następnym PPV dojdzie znów do ich walki którą wygra tym razem Ziggler? Wiem, że to jest nie logiczne i na 99% się tak nie stanie ale zawsze CT może wykombinować coś podobnego, ze ponownie skrzyżują się drogi Edge'a i Dolph'a.

No właśnie nikt nie wierzy a WWE lubi nas "zaskakiwać" co prawda małe a raczej zerowe szanse na wygraną Dolph'a to jednak jest jakaś nadzieja.

Wystarczy wspomnieć o TLC 2009, gdzie Cena walczył z Sheamusem. Wtedy też wszyscy byli wręcz przekonani, że Cena zrzuci bez problemu Rudego na stół. Stypulacja co prawda inna, ale być może dadzą Dolphowi wygrać - jeśli nie pas, to przynajmniej przez count out, na przykład. Czy Ziggler z pasem w chwili obecnej to dobry pomysł? Powiem, że tak. Skoro tytuł ma Miz, to dlaczego swojej szansy miałby nie dostać Dolph? Niszczy go w blokach startowych jednak fakt, że: a) Edge pas wygrał na ostatnim PPV, więc to zdecydowanie za wcześnie na zmianę właściciela; b) zbliża się WrestleMania i mam wrażenie, że WWE nie jest gotowe, by pozwolić bronić ten tytuł komuś świeżemu i jedynie naprawdę stuprocentowe przekonanie się do kogoś może to zmienić (przykładem jest Miz, niestety) ;).

Stypulacja co prawda inna, ale być może dadzą Dolphowi wygrać - jeśli nie pas, to przynajmniej przez count out, na przykład.

Jak by wygrał przez count out to by Edge nadal został mistrzem.Mistrz możę zmeinić sie tylko poprzez pinfall albo submission :)

• Urządzenie:  Linux

Menez napisał/a:

Stypulacja co prawda inna, ale być może dadzą Dolphowi wygrać - jeśli nie pas, to przynajmniej przez count out, na przykład.

Jak by wygrał przez count out to by Edge nadal został mistrzem.Mistrz możę zmeinić sie tylko poprzez pinfall albo submission :)

To to każdy wie, tym bardziej Menez. Jemu chodziło o to, że Edge zatrzyma pas, a Dolph będzie miał zwycięstwo nie dające mu pasa (można powiedzieć pyrrusowe zwycięstwo :) )

Ostatni SmackDown świetny. Lepszy nawet od poniedziałkowego RAW w którym to jedyną fajną rzeczą było odejście Slatera i Gabriela z N.

Pokuszę się tylko o postać Ezekiela. Faktycznie dziwne posunięcie, koleś był Facem na RAW, potem znika, zapowiadają go jako "Wielkiego Niszczyciela" i pojawia się na Smack jako heel dołączając do Nexus2.

Twórcy chyba zapomnieli o jednej rzeczy (albo postanowili z niej zrezygnować, albo trzymają ją na specjalną okazję). Pamiętacie Survivor Series? Nexus pomógł wygrać Kaneowi. Wpadli, okopali Undertakera i zwiali. A na którymś kolejnym RAW Otunga powiedział do Barreta (cyt. z pamięci) "Zrób to, albo powiem wszystkim po co pomogliśmy Kaneowi w jego walce z Undertakerem". Ciekawe czy ten wątek jest aktualny w umysłach twórców.

Jeśli chodzi o Dolpha, jestem na 100% pewny, że bardzo istotna będzie tam Vickie. To co zrobiła na poprzednim Smacku pokazuje, że jak nie ma Teda to ona może wszystko. A pozbycie się Teda wcale nie jest trudne :D

Rozwiązaniem byłaby np walka, w której po zwycięstwie Edga zmieniamy stypulacje na 2/3. W każdym razie Vickie na pewno nie będzie obojętna.

PS. To mój pierwszy post więc przy okazji witam wszystkich. Czytam opinie i komentarze już od jakiegoś czasu i postanowiłem się włączyć w dyskusję.

Pokuszę się tylko o postać Ezekiela. Faktycznie dziwne posunięcie, koleś był Facem na RAW, potem znika, zapowiadają go jako "Wielkiego Niszczyciela" i pojawia się na Smack jako heel dołączając do Nexus2.

Nie wiem jak Ty, ale Ja uważam, że Ezekiel bardziej pasuje jako heel. A w Nexus będzie mógł pokazać się z dobrej strony. W końcu typek o takiej sile, masie i wyglądzie jak On nie pasuje na gościa, który będzie uśmiechał się do publiczności.

Jeśli chodzi o Dolpha, jestem na 100% pewny, że bardzo istotna będzie tam Vickie. To co zrobiła na poprzednim Smacku pokazuje, że jak nie ma Teda to ona może wszystko. A pozbycie się Teda wcale nie jest trudne :D

Pewnie skończy się na tym, że Edge przyłapie Zigglera na jakimś "lizaniu się z inną divą" i będzie po herbacie, a Vickie zrobi wtedy wszystko, aby zniszczyć Dolpha.

Że się tak "wtrącę" ;) No właśnie nikt nie wierzy a WWE lubi nas "zaskakiwać" co prawda małe a raczej zerowe szanse na wygraną Dolph'a to jednak jest jakaś nadzieja. Ew. może po przegranej walce swojego chłopaka, Vickie jakoś ukradnie pas Edge'owi, Dolph z nim pobiega i na następnym PPV dojdzie znów do ich walki którą wygra tym razem Ziggler? Wiem, że to jest nie logiczne i na 99% się tak nie stanie ale zawsze CT może wykombinować coś podobnego, ze ponownie skrzyżują się drogi Edge'a i Dolph'a.

Wątpię żeby to się sprawdziło, chociaż...Dolph mógłby zdobyć pas teraz i stracić go na EC bo następne PPV.Jest to nierealne.Edge jak już straci pas to na EC albo dopiero na WM'ce.

Wątpię żeby to się sprawdziło, chociaż...Dolph mógłby zdobyć pas teraz i stracić go na EC bo następne PPV.Jest to nierealne.Edge jak już straci pas to na EC albo dopiero na WM'ce.

Kane kisił pas dość długo bodajże przez 5 PPV. Dlatego się z wami nie zgodzę i uważam, że Edge pas straci po WM, może jak rok temu walizka MITB będzie zrealizowana na WHC. Myślę, że WWE poszło po rozum do głowy i nie będą dawać głównych pasów na miesiąc czy dwa.

5222687824ef430518b3f7.jpg

Nie wiem jak Ty, ale Ja uważam, że Ezekiel bardziej pasuje jako heel. A w Nexus będzie mógł pokazać się z dobrej strony. W końcu typek o takiej sile, masie i wyglądzie jak On nie pasuje na gościa, który będzie uśmiechał się do publiczności.

Z jednej strony masz rację, przydałby się ktoś kto mógłby w równej walce pokonać Big Show-a, z którego zrobili jakąś twierdze (4 finishery z rzędu nawet na PPV większość nie wytrzymuje, a on to przeżył na tygodniówce) no i wygląda przerażająco. Jak to powiedział Lawler "He's got muscles in places where I don't even have places"

Z drugiej strony jak wchodził taki uśmiechnięty, radosny i machał do ludzi to był taki pocieszny, ale ta rola już jest zarezerwowana dla Big Showa (chyba wolałem go w NWO).

Ostatnie SmackDown! ogólnie bardzo dobre

Plusy:

segment JTG,przynajmniej mnie rozśmieszył

Choć krótka,to walka McIntyre'a i Barretty mi się podobała.Ten feud idzie w dobrym kierunku,może na następnym Smacku trochę więcej wycisna

Ujawnienie się nowego Nexusa + promo Wade'a jak porównuje się do Cezara;koks

Nawet dobra walka pań

Walka Kofiego i Swaggera

Cutting Edge był zarąbistym podsumowaniem kolejnego udanego show WWE w tym roku

Minusy:

Romance story McIntyre'a i Kelly Kelly-nie kupuję tego,a na dodatek trochę mnie to nudzi

Inne:

Początkowa walka i segment fajne,tylko czemu Cody i Alberto znowu jobbują?

Czemu Swagger nie wygrał walki?W końcu to nie było o pas.A tak to pogrąża się coraż bardziej w Midcardzie i raczej nic nie zapowiada nagłej zmiany.A chciałbym zobaczyć tych dwóch na RR w walce o pas,ale żeby to był ladder match

Tak jak obserwuję Edge'a od dłuższego czasu to odnoszę wrażenie, jakby stwierdził, że jest już na tyle ważny w federacji, że nie musi się starać. Wiele rzeczy robi trochę na odwal się. Może oceniam go surowiej niż innych zawodników, ale od swojego ulubionego wrestlera wymagam trochę więcej niż takiego tumiwisizmu. Cutting Edge w porządku ale obecny mistrz wagi ciężkiej potrafi zrobić promo o wiele lepsze niż "w porządku". Teraz mam nadzieję, że da z siebie wszystko w ringu aby podpromować Dolpha na Royal Rumble. Tak jak to zrobił niegdyś na tygodniówce z Funakim, kiedy kilkanaście tysięcy ludzi cheerowało jobberowi jakby był co najmniej upper carderem,a wszystko ze względu na sposób, w jaki Edge sprzedawał walkę.
Believe in The Shield

Nie chce mi się za bardzo rozpisywać także do rzeczy. SmackDown po prostu wymiotło, wg. mnie jest to obecnie najlepsza gala WWE tzn. najlepsza tygodniówka, na SD po prostu się czeka, człowiek myśli co się stało z Long'iem, co zrobi znów The Corre, jak rozwinie się feud Ziggler - Edge, co się stanie jak pojawi się Big Show po prostu człowiek jest ciekawy a na RAW? Na RAW już nie ma takiego zaskoczenia, już sie nie czeka, aż tak bardzo ponieważ New Nexus nie są już tak ciekawi, może gdyby był tam Gabriel i Slater bo tak jakby to oni są Nexus Originals no ale.. Czy tylko ja tam widziałem Tarver'a? Tzn. gdy Teddy został zaatakowany stali tam Ziggler, Vickie i właśnie chyba Tarver? Czyżby to oznaczało, że Tarver dołączy do The Corre? Myślałem, że zamiast Mason'a pojawi się w Nexus Tarver ale jednak tak się nie stało więc to byłoby nawet logiczne. Walki wcale nie zassysały, Trent cały czas mnie zaskakuje na prawde pokazał się z dobrej strony podczas walki z Drew, ten głupi storyline co ma niby połączyć Drew i 2x Kelly no i doprowadzić do face turnu Szkota według mnei jest beznadziejny i nie potrzebny no ale.. Wracając jeszcze do Teddy'ego, mam nadzieje, że przez troche go nie zobaczymy w TV i Vickie znów będzie rządzić SD.

Smackdown! w tym tygodniu było fajne, pobiło Raw na łeb, na szyję. Obejrzałem całe bez przewijania i na prawdę, od długiego czasu SD nie przyciągnęło mnie tak bardzo jak dziś. Co należy zaznaczyć?

- The Corre, dobra stajnia, "rdzeń Nexus", jak to określił Barrett: stajnia nie ma lidera, chociaż wyraźnie widać, że Wade w pewnym stopniu odstaje od reszty.

- Dolph Ziggler na prawdę wygląda jak przyszła gwiazda WWE, zachowuje się zajebiście w segmentach, itd. Przypomina mi młode gwiazdy WWF z ery Attitude.

- Ezekiel Jackson to materiał na ME w przyszłości. Jest świetnym powerem. Ale rozwalenie mistrza Clotheslinem to przesada, i to spora.

- Heath Slater, nie wiem czy ktoś jeszcze podziela moje zdanie, to totalna porażka na micu. Mówi przez nos, jest nienaturalny, po prostu tragedia. Reszta Corre przy micu ma wszystko ogarnięte.

- Edge jest świetnym mistrzem i wrestlerem, ale nie kupuję go jako face`a. To samo tyczy się Ortona.

- Story pomiędzy McIntyrem a Kelly Kelly jest śmieszny. Gdyby na miejsce Kelly weszła Tiffany, kupiłbym to, wszak ekipa WWE lubi wrzucać relacje ze świata realnego do storylineów. Ale Kelly jest po pierwsze - blond altetką, która rok czy dwa temu odgrywała gimmick słodkiej, tępej idiotki. Teraz nagle jest taka poważna? Po drugie - tak mi się nie podoba jej praca przy mikrofonie, że zachciewa mi się zrobić kupę jak jej słucham - serio.

- Mam dość Kofiego Kingstona jako mistrza IC, już od jego poprzedniego title runu. Get the f out of my ekran.

- Za mało Del Rio przy mikrofonie. Koleś jest tak genialny, że właściwie powinien dostać główny program na Smackdown.