Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W sumie na EX 2012 nie Vinnie nie bał się tak o zdrowie Ceny i wyszło to bardzo fajnie. Jak dla mnie to taki bump - tylko pozornie wygląda grożnie, a ryzyko kontuzji Johna byłoby większe właśnie z walczącym stiffowo Lesnarem niż upadając bezpiecznie (White i Cena to profesjonaliści i nie spieprzą sprawy, najlepszy przykład Backlash 2009) na stół.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289411

W sumie na EX 2012 nie Vinnie nie bał się tak o zdrowie Ceny i wyszło to bardzo fajnie. Jak dla mnie to taki bump - tylko pozornie wygląda grożnie, a ryzyko kontuzji Johna byłoby większe właśnie z walczącym stiffowo Lesnarem niż upadając bezpiecznie (White i Cena to profesjonaliści i nie spieprzą sprawy, najlepszy przykład Backlash 2009) na stół.

Nie mam pojęcia jak niebezpieczny jest taki bump (nie znam się na tym), ale wydaje mi się, że upadek z kilkumetrowej klatki na nieprzygotowany stół komentatorski (czy na powierzchnie otaczającą kwadratowy pierścień) jest o wiele niebezpieczniejszy niż przyjęcie kilku mocniejszych uderzeń na gębę (jak to mówią ryj nie szklanka, się nie zbije :P ), a taki upadek może się nie najlepiej skończyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289416

nieprzygotowany stół komentatorski

No właśnie, ale jak zaplanują tą akcje to stół będzie przygotowany :twisted: . Głównie chodzi mi o to że jeśli się dobrze wykona taki bump to nic się nie może stać, a walcząc z takim Brockiem który (możecie mówić co chcecie ale to nie było planowane) wali łokciami na prawo i lewą a także przechodzi przemianę z zawodnika MMA w wrestlera w czasie walki :roll: ryzyko kontuzji jest dużo większe i potencjalnie gorsze od "siniaków na plecach od uderzenia w stół" bo uraz ręki czy nogi jest zawsze najgorszym we wrestlingu. Oczywiście też nie jestem specjalistą, ale tak to widzę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289417

o uraz ręki czy nogi jest zawsze najgorszym we wrestlingu.

O! Właśnie o takie coś mi chodzi. Zły upadek i... Jasiu przez kilka miesięcy wypada z telewizji.

Co do jego starcia z Brockiem to bym się spierał. Moim zdaniem takimi ciosami wiele stać się nie mogło - oczywiście były stiffowe, ale też bez przesady. Gdyby Lesnar bił z całej siły to Jasiu by tam bardzo szybko KO wyłapał :P

Zauważyłem pewną sprzeczność - w pierwszym pości piszesz, że Vince nie bał się zabookować stiffowej walki na Extreme Rules, a natomiast w drugim, że walący łokciami na lewo i prawo Lesnar nie był planowany.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289418

Nie bał się zabookować stiffowej walki - mam na myśli sposób wykonania kimury która moim zdaniem mogła na prawdę zrobić poważną krzywdę (mogłem to napisać, bo rzeczywiście wyszła sprzeczność) , nie wliczam w to początku w wykonaniu Brocka czyli krwawienie Johna. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289419

Na razie wersja inter.

O KUR*** To jest to o czym mówiłem. Jeden SD i Clay, SinCara, Ryback jeden po drugim. Co za tandeta. Ładne gówno WWE sprzedaje za granice. I oni chcą robić 3 godzinne RAW.??!!

Drew z planów o pushu, zmiany gimmicku na playboya później geja playboya skończył jako jobber. TNA czeka.

Ricardo aka "Rudy" kontra prawdziwy Rudy. Musze przyznać, że nie widziałem między nimi różnicy. Ricardo z powodzeniem może go dublować.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289431

Ricardo jako Sheamus...mnie coś takiego nie śmieszy, może dlatego, że nie mam 13 lat a ostatnie gale WWE są przeznaczone dla osób głównie w tym wieku. Nie nazwałbym tego nawet kabaretem, bo to mnie nie śmieszy. Poza tym ten motyw przebranego Ricardo był kontynuowany przez całe show. Nie kręci mnie to, i moim zdaniem cofa ten storyline do czasu jego poczatku, a właściwie jak on się zaczął? :|
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289434

• Reputacja:   1

ReDstanDarD nie, to było właśnie tak jak aRo93 podał podczas walki Van Dama z Kane'm:

Co do wykonania WMD na Jaśku, to nie musi być to wcale trudne... Cena na klatce kuca, ponieważ jego szyja jest w objęciach łapy Showa, który stoi na narożniku... Zaczęli się obaj napieprzać punchami i w pewnym momencie pada WMD, a Cena jako, że klęczał, to poleciał do tyłu na stół... Czy ma to sens, tego nie wiem, ale rozwiązanie jest.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289437

• Reputacja:   1

Ja także obejrzałem wersję interkontynentalną i cóż mogę rzec... Tragedia (odcinek chyba jeszcze gorszy od tego z zeszłego tygodnia). Wycięto proma Drewa z HHH i Christiana, brak był Danielsona i Punka...

Jedyne co mi zapadło w pamięć to Ricardo przebrany za Sheamusa (w sumie nie mam dalej co wymieniać bo nic wartego uwagi się nie zdarzyło)

WWE musi koniecznie coś z tym zrobić: od dłuższego czasu fundują nam takie słabe tygodniówki i zarazem nie widać starań by jakoś zahamować spadające ratingi (stały powrót McMahona do telewizji problemu nie rozwiąże). Całą nadzieję na odwrócenie tego niekorzystnego trendu upatruję w tym "letnim wielkim storylinie" którzy rzekomo jest przygotowywany- to jedyna szansa żeby wyjść z tego dołka z którym już od dłuższego czasu zmagają się McMahon i spółka...

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289445

Tygodniówka słaba jak tydzień temu i dwa tygodnie temu, ale muszę wspomnieć kilka rzeczy... nie wiem czy to dzień dobroci dla zwierząt, ale po kolei...

Kur*a, zaczynam kupować Rybacka, przynajmniej dzisiaj. Muzyka fajnie tutaj pasuje, gość ma niezłą mimikę twarzy i się sprawdza ogólnie w tej roli. Wszystko fajnie, ale brakuje tu kreatywności kreatywnych (heh) żeby zrobić z nim coś konkretnego, wplątać w jakiś feud. Przydałby mu się menago, coś na wzór Heymana przy boku Lesnara.

Sin Cara nie botchuje i dzisiaj dało się go oglądać! Bardzo możliwe, że to zasługa Drew, który dość fajnie wkomponował się w tą walkę i nie oglądało się tego aż tak tragicznie jak poprzednie spot-festy. Drażnią mnie tu jedynie Hurricanrany z "tyłka", które momentami wyglądają sztucznie i mega naciąganie. Również koleś potrzebuje menago...

Sheamus jako face jest fajny jak wpada wkurwiony i robi rozwałkę, wtedy mógłbym go kupić jako hooligana, który jednak w serduszku ma trochę dobroci. Uśmiechający się Rudzielec nadal mnie niestety drażni...

A jego feud z Del Rio to nadal miernota. Ricardo jako rozrywkowa postać spisuje się fajnie, ale początkowy segment z małpowaniem Rudego mnie nie ruszył. Bądź co bądź, Rodriguez w minutę przedstawił nam jak ostatnio wygląda postać Irlandczyka, identycznie jak opis któregoś z naszych userów jakiś czas temu! :D

Zły Brodus również jest to kupienia, jednak potańcówki z dzieciarnią już mnie denerwują. Jeżeli feud Show vs Cena się skończy, żądam wręcz feudu Brodus vs Show i promocji młodego. Czas na promocję innych Paul! 8)

I tyle... czas na Euro! ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289493

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Z tego co wyczytałem w newsach to Show ma zawalczyć z Punkiem na SS, a jaką promocję miałby Wright jakby przepierprzył z Ceną?

Pewnie taką samą jak Brock "Jestem Maszyną Do Kopania Dup" Lesnar, przepieprzający z Jaśkiem swoją pierwszą walkę, zaraz po powrocie :D

Wg. mnie Show pokona Jaśka (jeszcze nie wiem jak, ale pokona) na NWO.

Wg mnie Jasiek będzie musiał się "odbudować" w oczach marków, po upokarzającej porażce z Ace'em, tak więc danie mu do poskładania Showa - nadaje się do tego wyśmienicie :wink: Ewentualnie Show może go coś tam potyra po walce, ale sądzę że z tego starcia to Janusz wyjdzie "z tarczą".

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289518

Pewnie taką samą jak Brock "Jestem Maszyną Do Kopania Dup" Lesnar, przepieprzający z Jaśkiem swoją pierwszą walkę, zaraz po powrocie :D.

To bylo piekne pokazanie Brockowi ze Vince pamieta, jego negatywne komentarze po odejsciu.

Jeszcze to ze Cena wstal i normalnie swietowal w ringu po walce, a nie tak jak chcial Brock, ze ledwo z niego zejdzie :D

Porazka Big Showa przed jego wlka o pas? To idiotyzm, ale moze to tylko plotki a o pas walczacego zobaczymy Cena, dawno o to nie walczyl

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289519

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

-Raven- napisał/a:

Pewnie taką samą jak Brock "Jestem Maszyną Do Kopania Dup" Lesnar, przepieprzający z Jaśkiem swoją pierwszą walkę, zaraz po powrocie :D .

To bylo piekne pokazanie Brockowi ze Vince pamieta, jego negatywne komentarze po odejsciu.

Jeszcze to ze Cena wstal i normalnie swietowal w ringu po walce, a nie tak jak chcial Brock, ze ledwo z niego zejdzie :D

Mi się też to podobało :D , bo nie trawię arogancji Lesnara, a pamięć mam długą... Ale z marketingowego punktu widzenia - był to idiotyzm najwyższej próby (zjebali momentum Lesnara i zabili jego gimmick "killera z UFC")

Porazka Big Showa przed jego wlka o pas? To idiotyzm, ale moze to tylko plotki a o pas walczacego zobaczymy Cena, dawno o to nie walczyl

Sęk w tym, że porażka z Jaśkiem, to obecnie w WWE żadna ujma (nawet w kwestiach pushu), bo akurat z nim - finalnie niemal wszyscy przepierdalają :D Kwestia po jak bardzo wyrównanej (lub jednostronnej na rzecz Wight'a) walce, Show by to zmoczył.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289521

Rybacka w roli Terminatora bardziej "kupuję" niż jego odpowiednika z przeciwnej federacji. Sheffield ma warunki, a jego wygrane - mimo, że nad jobberami - są przekonujące. Generalnie ta postać na dłuższą metę może się sprzedać, WWE potrzebuje tylko w końcu dać mu kogoś poważniejszego, bo w końcu to obijanie zawodników bez kontraktu z federacją się znudzi i ten najważniejszy moment w karierze (kiedy Ryback będzie najbardziej over) mogą po prostu przespać...

Co do Sin Cary, to jednak ta kontuzja nic mu nie dała. Nadal nie jest wrestlerem - jest zawodnikiem do spotów. Jego akcje całkiem ładnie oglądałoby się w jakiejś reklamówce, ale nie w ringu, gdzie trochę tej psychologii trzeba pokazać. W związku z czym nie dziwię się, że WWE mu nie ufa i prawdopodobnie nie dostanie w najbliższym czasie (a przynajmniej - nie powinien) dostać dłuższej walki na PPV, bo znowu poszłyby chanty "boring". Jest efektowny, ale tak naprawdę ma niewiele do zaoferowania.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289527

Sin Cara ma cały czas ten sam problem, zbytnio nie przemawia do ludu, właściwie to nie przemawia...W USA trzeba złapać za mikrofon i coś powiedzieć, to nie meksyk gdzie liczy się widowisko i walki Mask vs Mask, tutaj nie można byc anonimowym i nie przemawiać. Cara powinien nauczyć się chociaż łamanego angielskiego, a taki akcent u babyface'a byłby pewnie do kupienia.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/213/#findComment-289531