Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Kolejny nudny odcinek niebieskich:

* Ogólnie jeśli miałbym mówić o Sheamusie jako mistrzu to powtórzę metaforę którą usłyszałem z ust jednego z polityków a pasuje ona do obecnego championa jak ulał: z Sheamusem jako posiadaczem pasa World Heavyweight Championship jest dokładnie tak jakby wziąć suchy kawałek chleba, obsypać go cukrem pudrem, naponczować, obłożyć szczelnie bitą śmietaną, dodać wisienkę na wierzch i wmawiać wszystkim że jest to tort śmietanowy od Coppenrath & Wiese- w sumie Sheamusa nawet śmietanką nie trzeba obkładać on i tak jest wystarczająco biały :twisted: (mimo wszystko Otunga fajnie go przyćmił w początkowym segmencie)

* Masowa demolka w wykonaniu Rybacka zaczyna mnie już powoli nudzić. Facet powinien dostać już jakiś feud (jeśli nie mają na niego pomysłu to pewnie prędzej czy później zostanie zesłany na Superstars)

* Ciekawi mnie rola Kane'a w feudzie Punk vs Bryan (bo raczej nie łudzę się że to on przejmie pas na No Way Out PPV)

* Cieszy powrót Sin Cary, znów niebieskie tygodniówki będzie miło pooglądać przynajmniej przez 5 minut (jak cała reszta kuleje)

* Cieszy mnie fakt powolnego odłączania Zigglera od Vickie i Swaggera. Facet powinien już kręcić się wokół pasa WHC a nie kisić się w towarzystwie panny Guerrero i jobbować Brodusowi

* Big Show demoluje Rydera i Marellę... Szkoda tylko że sam zostanie zdemolowany za kilka tygodni na PPV przez zabójcze combo Jasia

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289011

• Reputacja:   0

Powiem tylko jedno - chciałbym, aby powróciło JeriShow, na co jest dosyć duża szansa, zważywszy, iż Jericho "tak jakby" został przeniesiony na Smackdown. Dałoby to wielki plus.
po co tak marnować chrisa? przecież on powinien dostać pas jak najszybciej, żeby mógł kozaczyć ile wlezie, że wannabes wszyscy mogą marzyć o tym co on ma kolejny raz. jego gimnick będzie warty tylko jak będzie przy pasie, a on jobuje na prawo i lewo./
Ja też uważam, że mógłby chociaż dostać (znów, bo w 2010 miał już) WHC. Potem to jak tam może być. Show powalczyłby trochę z Ceną, ew. wygrałby walkę z Ceną na NWO (taa, Show i Steel Cage Match :|), a później chciałbym, żeby jako tako powróciło JeriShow. No bo po co patrzeć na takiego Kofi'ego i Trutha lub Epico i Primo? W ogóle nie widać prawie żadnych tag teamów (może tam losowe, jak na Superstars czy tam NXT, jak pamiętam to tak było), a tak, to nie widzę nikogo na pretendentów, jak i nie chcę widzieć takiego Kofiego z Truthem jako mistrzów. Szkoda, że wrestlerzy kiedyś odchodzą albo idą sobie na emeryturę, obejrzałbym jeszcze DX lub The Legacy (np. obejrzcie sobie dwa mecze TT'owe z Breaking Point z 2009 roku). Ogólnie kiedyś WWE lepiej wyglądało, lepsze mecze były, ale niestety, gwiazdy odchodzą...
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289039

Taaaak najlepiej gdyby teraz urządzić triple threat tornado tag team match: Rated RKO vs DX vs JeriShow :D

No ale niestety te czasy minęły kiedy dla dziadka Vinca pasy drużynowe znaczyły coś więcej niż zapychacz do tygodniówek...

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289060

• Urządzenie:  Windows

Ciekawi mnie rola Kane'a w feudzie Punk vs Bryan (bo raczej nie łudzę się że to on przejmie pas na No Way Out PPV)

Jest to uwarunkowane dwoma rzeczami:

1) Nie ma obecnie gdzie wcisnąć Kane'a, który ma dość wysoką pozycje (vide Orton i Jericho na Over The Limit).

2) Istnieje dużo prawdopodobieństwo, że Daniel może zgarnąć pas, a Punka nie chcą podkładać. Kane pasuje jak ulał. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289113

Jest to uwarunkowane dwoma rzeczami:

1) Nie ma obecnie gdzie wcisnąć Kane'a, który ma dość wysoką pozycje (vide Orton i Jericho na Over The Limit).

2) Istnieje dużo prawdopodobieństwo, że Daniel może zgarnąć pas, a Punka nie chcą podkładać. Kane pasuje jak ulał. :)

Raczej obstawiam tą pierwszą opcję gdyż z kim Kane miałby feudować? Big Show jest na RAW i toczy program z Ceną, Orton zawieszony, Rhodes toczy boje z Christianem, (no chyba że oficjele dali by mu feud z Rybackiem który obecnie nudzi się już tym zmasowanym rozwalaniem grup jobberów)... Rola Kane'a w tym feudzie kiedyś się skończy (obstawiam że program będzie się kończył już tylko pomiędzy Punkiem a Danielsonem a postać Kane'a jest tam wciśnięta tylko "przejściowo" do czasu aż kreatywni znajdą mu jakiegoś rywala) i co potem będzie robił? Niech od biedy już przygotowują mu feud z Rybackiem (Kane nic by tym nie zyskał ale przynajmniej postać Rybacka zostałaby solidnie wypromowana w starciu z legendą jaką bez wątpienia jest Big Red Machine zamiast 'promować się" wygrywając kolejnego squasha). Zostaje jeszcze Tensai którego feud z Punkiem odłożono na bliżej nieokreślony czas i aktualnie nie ma rywala (więc Kane pasuje tutaj jak nic)...

PS. jakby nie patrzeć to Twoja pierwsza opcja i tak łączy się z drugą bo na 99,9 % moim zdaniem to właśnie Kane zostanie przez kogoś z pozostałej dwójki przypięty i po tym "wypadnie" z feudu który będzie się już toczyć wyłącznie pomiędzy Punkiem i Bryanem

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289124

Niech od biedy już przygotowują mu feud z Rybackiem (Kane nic by tym nie zyskał ale przynajmniej postać Rybacka zostałaby solidnie wypromowana w starciu z legendą jaką bez wątpienia jest Big Red Machine zamiast 'promować się" wygrywając kolejnego squasha). Zostaje jeszcze Tensai którego feud z Punkiem odłożono na bliżej nieokreślony czas i aktualnie nie ma rywala (więc Kane pasuje tutaj jak nic)..

Nie wiem czy wiesz ale: Ryback, Kane i Tensai to Heele więc feud między nimi jest niemożliwy, no chyba, że zakładasz przejście na dobrą stronę mocy jednego z panów, czego ja osobiście bym nie chciał.

Co do samego SD to już od samego początku wiało nudą, właściwie to ciężko mi wypunktować jakieś plusy po za walką wieczoru i to sceną z AJ kleczącą między Punkiem a Bryan'em. Takie wewnętrzne rosterki AJ, miejmy nadzieję, że wyniknie z tego coś godnego uwagi.

Wiele osób w plusach umieszcza tą rozwałkę Big Showa. Nie rozumiem tego, bo ja kompletnie tego nie kupiłem. Po co on to robił? Chyba tylko po to aby pokazać markom, że on jest teraz ten zły... lipne to było.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289140

Nie wiem czy wiesz ale: Ryback

Tak, heelem, który zbiera pozytywną reakcję od publiczności, takie jak ''Goooldberg'', czy też razem z nim krzyczą ''Give Me more!'' I to taki heel, który kopie dupy lokalnym zawodnikom obrażających publikę... Ryback to nie heel! To face ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289141

Ja z innej beczki - jak myślicie, czy kiedyś pojawi się w WWE ktoś, kto wybije się po W.M.D.? Na Over the Limit byłem troszeczkę zaskoczony tym, że po W.M.D. trochę to trwało, nim Laurinaitis odliczył Cenę, a i tak ten nie wstał - to chyba jasny przekaz, że WWE traktuje ten finisher bardzo poważnie. Dlatego jak uważacie? Czy mają zamiar może wypromować kogoś, kto niespodziewanie kick outuje po tym? Moim zdaniem wybicie się po takiej akcji to byłoby coś niesamowitego i spory push dla tej oosby - jeśli to byłaby naturalnie jakaś nowa postać, nie John Cena :wink: Jak wy uważacie?
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289142

Możliwe, że chcą wypromować WMD na bardzo niszczycielski finisher, ale raczej w to wątpię, bo pewnie Cena wybije po nim już na No Way Out. Dowiemy się tego jednak dopiero po tym PPV, ale gdyby miało takie coś nastąpić to pewnie osobą, która przerwałaby WMD byłby Ryback (przez kilka miesięcy pewnie porządnie go wypromują) lub Sheamus (z Rudzielca niestety robią właśnie drugiego Jasia), bo raczej ktoś postury Punka czy Bryana nie dałby rady tego przeżyć w oczach Vince'a. Jest jeszcze inna opcja, że po prostu Ace miał szybciej przypiąć Ceną, ale jak to ma w zwyczaju zrobił lekkiego botcha :D
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289144

Nie wiem czy wiesz ale: Ryback, Kane i Tensai to Heele więc feud między nimi jest niemożliwy, no chyba, że zakładasz przejście na dobrą stronę mocy jednego z panów, czego ja osobiście bym nie chciał.
Doskonale zdaję sobie z tego sprawę. No i co z tego? Nie może być feudu heel vs heel (Kane nie musiałby się przecież wcale turnować)? Takich programów w WWE w przeszłości było wiele i jakoś nikt nie robił problemów (feudy face vs face też się zdarzają- np początek programu Ortona z Christianem z zeszłego roku jeszcze przed turnem Captaina Charismy czy ostatnio w okresie WrestleManii Triple H vs Undertaker). Przecież nie jest powiedziane że w świecie wrestlingu zawsze musi być face vs heel :)

A Rybacka i Tensaia wymieniłem ponieważ aktualnie nie mają z nikim feudu i ewentualna rywalizacja z taką personą jak Kane mogłaby być dla tych zawodników ogromną promocją. Sam Kane i tak już pewnie będzie powoli odchodził na emeryturę więc może jeszcze kogoś solidnie wypromować (bo w jego title run to już raczej nie za bardzo wierzę)

[ Dodano: 2012-06-04, 21:26 ]

Ja z innej beczki - jak myślicie, czy kiedyś pojawi się w WWE ktoś, kto wybije się po W.M.D.?
Jeśli Jasiek się po tym nie wybije to nie ma opcji żeby ktokolwiek w WWE dał radę :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289152

• Urządzenie:  Windows

Co do niszczycielskiego movesetu - czy ktoś już przerwał Hell's Gate Takera?
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289155

Z Hell's Gate? Triple H na przykład i Michaels.

Co do Rybacka, to z biznesowego punktu widzenia nie jest to głupi pomysł. Sam jego fanem nie jestem, postać Terminatora ostatnio wiele u mnie straciła (...tym motywem z czerwonym okiem...), jednak patrzę na to poza swoją sympatią: jeśli dawne ploty o tym, że Sheffield to ma być "big thing" i "drugim Jasiem" są chociaż w pewnym stopniu prawdą, takie coś strasznie podbudowałoby jego pozycję. Samo W.M.D. jest w całym WWE na razie jedynym poważnym finisherem, z którego nie da się wyjść, dlatego przerwanie tego to naprawdę byłaby duża rzecz.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289156

Samo W.M.D. jest w całym WWE na razie jedynym poważnym finisherem, z którego nie da się wyjść, dlatego przerwanie tego to naprawdę byłaby duża rzecz.

Ja takich finisherów od vinc-a teraz na szybko mogę przedstawić ze 4 : RKO , Broughe Kick , STF-u , G2S itp , itd... Jak widzisz są to finishery z brzegu 4 czołowych ME , po WMD już też kick outowali jak i po wyżej wymienionych , z tym że zdarza się to nad wyraz rzadko i tylko jeżeli stoją przed sobą 2 ME , raczej rzadko o ile w ogóle w wwe jakiś Midcarder odbił by po tych wymienionych tutaj , rzecz w tym że WMD jest tylko jednym z wielu kończących akcji w cyrku pana M po których rzadko kto odbija , a że Cena nie odbił po WMD , po pierwsze było to z zaskoczenia (nie spodziewał się tego nasz jan) po 2 nie podniecał bym się tym WMD bo na NWO Cena pewnie odbije po nim ze 2 razy (wydaje mi się też że po chokeslamie który notabene też jest jedną z akcji kończących Show-a też by w walce z Ace-m John nie odbił z tym że nie było by tego elementu zaskoczenia ) więc podsumowując nie nie jest to najbardziej wywindowany finisher w wwe od jeden z wielu

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289162

Że niby kiedy Cena wybił się po W.M.D.? :o Ja nie pamiętam, w związku z czym zestawienie tego z pozostałymi czterema finisherami, po których ludzie wychodzili, jest nie na miejscu.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289184

Że niby kiedy Cena wybił się po W.M.D.? Ja nie pamiętam, w związku z czym zestawienie tego z pozostałymi czterema finisherami, po których ludzie wychodzili, jest nie na miejscu.

Ale czy to musi być cena nigdzie nie napisałem że to johnny się wybił po WMD po prostu widać jak wypromowany jest ten finisher i jest na równo z innymi ME finisherami wystarczy się cofnąć troszkę wstecz i zobaczyć ile ludzi kickoutowało po WMD trochę powagi bo wydaję mi się że jeden jedyny raz kiedy po WMD nie odbił cena i już tutaj sieją teorie jak o Tombstonie Callwaya :lol: (który notabene odbiłjał tak i michaels jak i nochal kilkukrotnie podczas pamiętnych wm-kowych pojedynków i nie wmówisz mi tutaj że tombstone nie jest wyżej w hierarchii od takiego WMD ) Próbuję ci uzmysłowić jedynie że to że Cena nie odbił po WMD praktycznie Gówno znaczy

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/211/#findComment-289190