Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

* - Kiepska fryzura dla Pani Torres. Odstawaly jej uszy, i wygladala jak Dumbo. Stwierdzam to z przypkroscia, bo wciaz widnieje ona w moim Fav Five - w obecnym wizerunku, chyba stoi na szczycie.

* - Christian chyba jest tutejszym DeVonem, ktory dzielnie walczy kazdego tygodnia. Rzucanie mu ogorkow, to ewidentna degradacja. Czekamy na wartosciowy storyline Kanadyjczyka. Jak mogli go przywrocic i nie dac mikrofonu do tego czasu?

* - Kompletnie zbedny zabieg z nedznym humorem. Rodrigueza stac na wiecej.

* - Big Show za takie podsmiechujki zostal zwolniony. Dlaczego z Rudym tego nie zrobia? Best of luck in Your future endeavors!

* - Big Show doskonale wyjasnil swoje dzialanie... na poprzednim RAW! Po co mi byl ten sam segment w wersji rozszerzonej na SmackDown? Nie dowiedzialem sie kompletnie nic, czego juz bym nie wyniosl z poniedzialkowego wystapienia.

* - Bryan stapa po cienkim lodzie - czeka go program z Kanem, zaraz po porazce z Punkiem na No Way Out - a Alberto zgarnia walke o tytul. Mimo, ze swietnie prezentowal sie pojedynek Orton vs Sheamus, gdzie dostalismy mase malych smaczkow budujacych atmosfere, to sluszna decyzja ze strony zarzadu, zeby to odlozyc. Trzeba poczekac do SummerSlam, a do tego czasu Del Rio moze pojobbowac Rudemu. (Mam nadzieje, ze spotkanie z Viperem zakonczy run obecnego mistrza. Moze nie za pierwszym razem, ale heel-turn Randyego przy drugiej probie bedzie strzalem w "10")

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288558

Początek gali, czyli kompletny brak pomysłu na ciągłość dobierania contenderów do Rudego. Który to już raz na przestrzeni ostatnich lat do ringu właziło kilku zawodników z dennymi argumentami i prosiło o title-shoota? Szkoda, że będą nas męczyć nudnawym obecnie Del Rio i jeszcze gorszym Sheamusem.

Może to i dobrze. Przynajmniej teraz nie dali nam feudy z Ortonem, który wg. mnie powinien mieć miejsce dopiero w drodze do Summerslam. Ale przyznam, mnie też takie argumentowanie o miano pretendenta z dupy wkurwia.

Jestem ciekawy jak poprowadzą feud Christiana z Rhodesem? Bo kolejna porażka Cody'ego w ME go raczej nie pchnie, a na takiej przegranej dużo straci.

Jak mogli go przywrocic i nie dac mikrofonu do tego czasu?

Mnie bardziej ciekawi, kiedy mu ten mikrofon w końcu dadzą.

Szczek i Young z tym swoim Bilion Milion są świetni :D Ogólnie segment z parodiującymi siebie Usos i Titus&Young wyszedł fajnie wg. mnie. Walka jak na 3 minutową też ciekawa.

Ehh, nierozumiem jak Santino może być cały czas US Championem :? Takie komedie jak ta z Ricardo są żenujące... chyba, że to nie miała być komedia, to przepraszam bardzo.

Speech Sheamusa nie był taki straszny, ale to jechanie Big Johny'ego przez każdego topowego face'a zaczyna być już nudne -.-. Walka Swagger vs Rudy bardzo dobra jak na tygodniówkę. Wg. mnie Amerykański Amerykanin ma duży potencjał do wykręcania dobrych walk.

Sandow ma naprawdę zajebisty gimmick. Proszę WWE, nie spieprz tego, bo przy odpowiednim prowadzeniu postaci Damiena może on zajść daleko. Zbyt dużo o tym jak walczy to za dużo powiedzieć narazie nie mogę, bo z Yoshim to zaprezentował za przeproszeniem wielkie gówno.

Speech Showa podobny do tego z Raw, ale nawet dobry. Wyjaśnił wszystkie motywy swego działania i teraz jest już złym gościem pełną gębą.

Tak jak byłem sceptycznie nastawiony do sposobu w jaki doszło do tej walki, tak sam Main Event był według mnie świetny. Dużo akcji, każdy coś pokazał, nie było przestojów. Do tego ciekawie dzieje się na linii Kane-Bryan. Dragon fajnie zabookowany jak dla mnie, mimo to, że uciekł przed Kanem. Ale w sumie - to kto przed nim by nie uciekł? :twisted:

Ogólnie rzecz biorąc to był to solidny epizod SD. Dobre walki (nielicząc komedii Santino-RR i dwóch squashy), fajne segmenty - dla mnie bomba :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288603

No i za tydzień wraca Botch Cara :D Ciekawe czy czegoś się nauczył podczas tej nieobecności. No i ciekawe jak sobie radzi Wade Barrett. Dawno już o nim nie słyszałem, ciekawe co z jego ręką.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288607

Odniosę się tylko do Sandowa. Nie wiem jaki miał finisher w FCW, bo oglądałem to raz na ruski rok ale ten Neckbreaker stanowczo się nie nadaje na główny roster. Ogólnie podoba sie mi jako heel szczególnie z tą gadką: "Referee do your job!" i widać, że ludzie na niego reagują bo przecież buczenie to pożądana reakcja.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288615

• Urządzenie:  Windows

-Ricardo genialnie gra kogoś niezapoznanego z ringiem. Widziałem już co potrafi, powinien pozamiatać Santino i przejąć pas :twisted:

-Ryback ładuje finishera na 2 oponentach naraz... I tak jest nudny...

-...w przeciwieństwie do Sandała, którego pewnie i tak spieprzą. Kiedy trafi na lepszych i zacznie przegrywać, to już nie będzie to samo.

-Christian musi w końcu chwycić za mikrofon, bo teraz przypomina mi jakiegoś szaraka, a nim absolutnie nie jest.

-Z Bryanem może być nieciekawie. Oby zarząd wycofał się z pomysły Rhodes-WWEC. Niech Cody rozniesie bladego :D Daniel ma teraz ciągnąć program z Punkiem i mógłby choćby na miesiąc przejąć pas.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288617

widać, że ludzie na niego reagują bo przecież buczenie to pożądana reakcja.

Jak dla mnie na Smacku żadna reakcja na zawodnika nie jest w 100 % pewna, skąd wiadomo czy WWE troszkę tego nie podrasowało ? :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288622

Powiem tak: zaskoczyła mnie skala heatu jaki otrzymał jednak wydaje mi się i jest to tylko moje subiektywne odczucie, że nie było to wynikiem tylko edycji. Oczywiście buczenie było trochę jakby za głośne ale miny ludzi już nie były wyedytowane napewno.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288623

Finisher Rybacka na dwóch ogórkach to kompletny niewypał, może i będzie stosował tą akcje częściej, ale mnie nie przekonuje takie drewno, on jako Heel a Brodus Clay jako Baby Face...więc może jakiś program pomiędzy nimi?

Ricardo - Santino to nie wrestling a zwykły kabaret, WWE nawet w dobry sposób nie potrafi ukazać nieporadności konferansjera.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288639

• Reputacja:   1

Przemowa Eve Torres

- Kiepska fryzura dla Pani Torres. Odstawaly jej uszy, i wygladala jak Dumbo.

No może trochę, ale i tak wygląda świetnie. 8) Wracając do tematu:

Lauraunitis wciąż jest menadżerem i niestety nie ma go na tej gali (ku wielkiemu uciesze tłumu) jednak w jego imieniu Eve wybierze rywala dla Sheamus'a na NWO. Ma także przeprosić, że potrącił szefa na RAW. W tym momencie zjawia się Del Rio i miłymi słówkami chce przekonać Eve żeby wybrała go na rywala dla Sheamus'a. Gdy Eve sprawia wrażenie jakby ulegała wbija żmija. W jej rękach jest decyzja ważna i niech pozwoli, aby ludzie zadecydowali. Oczywiście publika po stronie Ortona, a ponieważ to People power to ich głos chyba jest najważniejszy. Nadchodzi Kane i także domaga się walki. Torres zarządza triple threat match. Cóż za niespodziewana decyzja... .

Pierwsza walka - Christian vs Hunico

No i mamy powrót na niebieski ring nowego mistrza interkontynentalnego. Naturalnie wygrywa. Jestem ciekaw tylko czemu pozamieniali jego ruchy. Teraz splash jest jego finisher'em? I ten jego face turn taki nie zrozumiały. Nawet w czasie kontuzji trzymał z Lauraunitis'em, a teraz wraca jako grzeczny chłopiec. Może jednak to dobrze. Jeśli ma być takim heel'em jak przed kontuzją to już wolę face'a.

Druga walka - Darren Young & Tytus O'Neil vs The Usos

Dawno nie było braci na Smack'u. Po segmencie na backstage'u wiadome, że Darren z Tytus'em się odegrają. Ponadto chyba mają nową muzykę. Tamta była lepsza dla mnie.

Trzecia walka - Brian Edwards & Kevin Bendl vs Ryback

"Ryback in Action"? Nie mówcie, że tak zawsze będzie się pojawiał i kosił lokalnych zawodników. :? I tak w ogóle to, co z jego okiem? Po ostatniej walce czy zrobili mu to specjalnie żeby straszniej wyglądał?

Czwarta walka - Santino Marella vs Ricardo Rodriguez

No to mamy chyba rewanż za RAW. :lol: Oczywiście cała walka była dla śmiechu. Ricardo dobrze gra taką niezgułę. Liczyłem po cichu na niego, ale Marella wygrał.

Przeprosiny Sheamus'a

Naturalnie nie było szczerych przeprosin tylko ironiczne. Zjawia się Vickie, a po niej Swagger i mamy kolejną walkę.

Piąta walka - Sheamus vs Jack Swagger

Szczerze myślałem, że walka będzie o wiele krótsza, a tym czasem Swagger miał swoje chwile przewagi. Ładnie przyjął brogue kick. :twisted:

Szósta walka - Yoshi Tatsu vs Damien Sandow

Rewanż sprzed tygodnia, a właściwie pierwsza walka, bo przecież do niej nie doszło w zeszły wtorek. Także pierwsza oficjalna Sandow'a. Wygrana w parę chwil. Podoba mi się jego gimmick - "Do your job ref!". Mam nadzieję, że WWE tego nie zwali, bo to jest ciekawy zawodnik.

"You're Welcome!"

Muszę przyznać, że nawet podobało mi się promo NWO. :lol:

Przemowa Big Show'a

Znów o tym, że źle go traktowano. Zaprzecza fanom jakoby się sprzedał. Nikt z nich o niego się nie martwił i teraz on nie będzie się martwił o nikogo. Po wszystkim, co dla nich zrobił otrzymuje takie podziękowania, nie ma przyjaciół, jest sam na tym świecie. Gdy uderzył Cena'ę otrzymał nowy kontrakt, pomagając Ace'owi w końcu się odegrał. Jedno uderzenie przyczyniło się do porażki John'a. Na NWO zrobi to ponownie. Czyli już w pełni przeszedł heel turn.

Siódma walka - Kane vs Alberto Del Rio vs Randy Orton

Na początek wbija Bryan i atakuję Kane'a. Na początek wyglądało to jakoby chciał go wyeliminować go i sam stanąć na przeciwko pozostałej dwójki. Jednak prawdopodobnie będziemy mieli feud między nimi. Jako, że z opóźnieniem obejrzałem te show to mialem okazję dowiedzieć się, że wygrał Alberto w związku z, czym nie było już takiej ciekawości i emocji. Niepotrzebnie chyba patrzyłem, ale trudno. Pod koniec walki znów wtrącił się Daniel, gdy Kane przejął inicjatywę. RKO na dużym, a potem Alberto zadaje kopniaka Orton'owi i sam przypina potwora. Naturalnie na koniec musi się pokazać Sheamus, więc atakuję za placów meksykanina, gdy ten świętując opuszczał ring.

Muszę przyznać, że w tym tygodniu niebieska gala przypadła mi do gustu. Zdecydowanie wyższy poziom niż ostatnio. Może coś w końcu ruszy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288671

• Urządzenie:  Android

Odniosę się tylko do Sandowa. Nie wiem jaki miał finisher w FCW, bo oglądałem to raz na ruski rok ale ten Neckbreaker stanowczo się nie nadaje na główny roster. Ogólnie podoba sie mi jako heel szczególnie z tą gadką: "Referee do your job!" i widać, że ludzie na niego reagują bo przecież buczenie to pożądana reakcja.
Jak dla mnie dość fajny finisher, bo podobny do RKO, minus to to że za długo się do niego zbiera
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288677

• Reputacja:   1

Odniosę się tylko do Sandowa. Nie wiem jaki miał finisher w FCW

Rolling Cutter, taki jak miał początkowo Santino Marrella w MR.

Jak dla mnie dość fajny finisher, bo podobny do RKO, minus to to że za długo się do niego zbiera.

Finisher Sandowa powiem, że się mi bardzo podoba. Akcja ma to coś według mnie. Co do porównywania jej do innych akcji, to najbardziej przypomina mi ona Regal Cutter lub Ravishing Neckbreaker (Rick Rude).

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288691

Akcja fajna, aczkolwiek na finisher troszeczkę ryzykowna i zarazem ciekaw jestem czy będzie tego Sandow używał. Ogólnie to jest postacią ciekawą, swoim wejściem wprowadza ciekawy nastrój, a i gada trochę inaczej od innych (nie, że od rzeczy) Ciekawa postać.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288707

Ja się obawiam, że może być zbyt inteligentny dla szarych amerykanów. Patrząc na miny niektórych po akcji Big Showa mam wrażenie, że nie do końca będą rozumieć, że on ich obraża. A chodzi przecież o reakcję. Proma, które wygłaszał przed walkami nie wzbudzały za dużo odzewu.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288713

Smacka nie mogę oglądać od początku do końca. Niektóre walki i proma po prostu przewijam. Za to jak pojawia się Daniel Bryan, to z karpiem na twarzy oglądam. Aż drżę na myśl co też mu kreatywni tym razem wymyślą: zeszmacą czy może Danielson znowu czymś przykozaczy. No i do tego dochodzi świetna reakcja widowni, ludzie z koszulkami „yes!” na trybunach, chantujący wbrew zamysłom Vince’a. Z tego co widzę i słyszę, to już tego nie edytują i nachodzi mnie optymistyczna myśl, że pogodzili się z faktem, że Bryana można lubić (zwłaszcza, że ściągnięto go z feudu z Rudym, który - zdaje się - stał się pupilkiem szefostwa, a zwłaszcza Triple H ).

Na tym Smacku jednak Bryan lekko przykozaczył po tym jak obił Kane’a krzesłem. Od razu pomyślałem sobie, że fajnie byłoby, gdyby Danielson na jakimś ppv w ramach lizania ran pojechał z Big Red Monsterem. Chociaż nie ma co marzyć o tap out, to o „zwykłej” wygranej - czemu nie… No i już myślę o następnej WM-ce. Rewanż z Rudym i wygrana po yeslocku… To byłoby piękne. Ale na razie należy niestety zejść na ziemię i liczyć, że kreatywni nie spierdolą tego, co dzieje się z Bryanem. W kontekście CM Punka trudno jednak nie być rozdartym. Ja osobiście życzę Brooksowi runu z pasem do - powiedzmy - kolejnego Extreme Rules (zajefajnie gdyby Punk obronił pas na kolejnej WM-ce w walce z jakąś wielką gwiazdę, może SCSA?), ale z drugiej stwierdzam, że jeżeli już miałbym przeboleć stratę pasa - to tylko na rzecz Daniela Bryana. Nie chciałbym jednak, żeby Danielson przejął pas na miesiąc. Wolałbym, żeby Bryan dzierżył pas dłużej, po lepiej prowadzonym feudzie (na razie nie widzę jakiś ekstra pomysłów na angle Punka z Bryanem) i żeby tym razem nie zjebano jego momentum. Jak dla mnie feud tej dwójki mogliby szybko zakończyć i rozpocząć solidne promowanie Bryana (tak jak miało to miejsce z Rudym). W grę wchodziłoby jakieś poważne zwycięstwo na SummerSlam (może właśnie z Kanem?), oczywiście wygrana na Royal Rumble i walka o pas na WM-ce. Natomiast nie chciałbym, żeby Bryan przejął pas na miesiąc i po ptakach. Generalnie cokolwiek się wydarzy - chciałbym, żeby zarówno Punk jak i Bryan grali pierwsze skrzypce i żeby nie spuszczono ich do midcardu. Bryana powinni ewidentnie przeprosić za to, co się stało na WM-ce - hołubić go przynajmniej tak jak w ostatnim czasie CM Punka.

Co do Sheamusa, to widzę jeden pozytyw w tym wszystkim. Jak już go skroi ktoś z pasa, to będę naaaprawdę szczęśliwy. Bardzo chciałbym, żeby stało się po czystej walce… Pewnie jednak długo tego nie doczekam… Rudy zaczął znowu zgarniać pop co mnie smuci. Pamięć amerykańskich widzów jest krótkotrwała. Na szczęście również pop dla Bryana nie cichnie i yes-mania trwa.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288754

• Urządzenie:  Android

Co do Sheamusa zauważyliście jedną ciekawą rzecz? Jest on jednym z czołowych face'ów federacji, a także dużo udziela się w "Be a STAR", tej kampanii WWE przeciw pomiataniu dzieci sobą nawzajem. Jak do tego się ma koszulka Brogue Kick Hooligans (jego nowa), przecie Hooligans jasno nawiązuje do tradycji kibolskiej z Wielkiej Brytanii, a wśród hoolsów, to bullying jest najmniejszym zmartwieniem.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/208/#findComment-288765