Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jasne, gaf jest wiele, lecz to Ty zamiast się przyznać do błędu i zakończyć temat, wykłócasz się, że są gorsze. Pewnie każdy post da się odczytać, nawet te z wieloma błędami, lecz czy nie wygodniej jest czytać treści poprawne? Rozumiem, że nie zwracasz uwagi na wiadomości, w których ktoś pisze "muj" bądź "wziełem", to tylko błędy.

Czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem, w pierwszym poście cie przeprosiłem. !

:roll:

Co do Rybaka - to kompletnie nie rozumiem tego newsy z przed nie całego roku jakoby Vince chciał z niego zrobić drugiego jaśka. Gościu ma tak zaszufladkowany wygląd, że ja nie mogę. Ten pierwszy gimmick z NXT pasował do niego idealnie(przygłup z którego można sie pośmiać)

Jeśli chodzi natomiast o feud Kane'a i Ortona i jego prawdopodobne zakończenie na ostatnim SD to można śmiało powiedzieć ze gorszego feudu nie było od lat. Nie dość ze z dupy strony zaczęty to jeszcze skończony bez zadnych prom w wykonaniu obu zawodników w meczu na tapingu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-283944

Niby możliwe, ale czy to nie Trypel właśnie ściągnął Sin Care? Wg mnie wcale nie jest powiedziane, że Hunter po prawdopodobnym objęciu władzy po swoim teściu będzie skupiał się tylko i wyłącznie na 190 centymetrowych kolosach z górą mięśni. I wątpię, by Punk (po tym co zrobił dla federacji, jakie jej przynosi zyski i jaką ma opinię wśród smartów) miałby jobbować. Najzwyczajniej w świecie byłoby to "bad for business" :) .

No i gdzie wyczytałeś, że HHH ma jakąś szczególną awersję do Bryana? Z tego co ja wiem, to ten po prostu cholernie lubi Sheamusa. Poza tym, z niedawnych newsów można było się dowiedzieć, że squash Daniela na WM'ce właśnie nie był podyktowany jego złymi stosunkami z kimkolwiek na backstage'u tylko idiotyczną chęcią pobicia jakichś pojebanych rekordów.

Nie wiem czy akurat wspominanie tego, że to Triple ściągną Sin Care jest na miejscu. Ściągnął go, i co ?? I koleś jest totalną tragedią !! Nie wiem czy zjadła go trema czy za bardzo chciał się pokazać. Ale był/jest totalną porażką. Każda jego walka to był botch. Doszedł do takiej perfekcji, że nawet potrafił z bochować własne wejście. A już nie mówiąc o tym, że w pewnym momencie koleś który udawał Sin Care był lepszy od kolesia który był Sin Carą. A już nie mówiąc o tym, że po nawet nie pełnym roku koleś już został zawieszony. A później sam się wyłączył z wrestlingo po, właśnie botchu w czasie walki i zahaczeniu o line. Już nawet nie chce aż tak bardzo kopal leżącego i przypominać, że nawet nie potrafi mówić po angielsku. Więc raczej jakiś title runów mu nie wróżę o ile wróci do wrestlingu.

No tak zapomniałem Triple jak Rutkowski co tydzień robi konferencje prasową i mówi kogo nie lubi. Nie jest tajemnicą, że Triple jeżeli chodzi o pasy mistrzowskie woli koksów niż zawodników takich jak Daniel czy Punk. I to o to mi chodziło jeżeli chodzi o nielubienie kogoś. I oni prywatnie mogą się nawet całować ale jeżeli chodzi o pasy to HHH ma swoje wyrobione zdanie na ten temat. I z tego co pamiętam to nawet Punk o tym wspominał kiedy toczyli swój feud. Dodatkowo jak Bourn napisał na necie, że nie tylko on "balował" ale tylko on za to został zawieszony. To przecież Triple chciał go zwolnic i w tedy w jego obronie stanęła Stephanie. Jestem ciekaw czy jak by jakiś taki koksik tak zrobił to czy Tripl też zaraz chciał by go zwalniać. (PS: Co do Bourna to czuje, że jego już nie zobaczymy. Zostaje zawieszony raz, ma wrócić, drugi raz, ma wrócić, dostaje dziwnej "kontuzji" stopy, która może oznaczać dla niego koniec kariery w WWE. )

Jeszcze wracając do sytuacji z WM. Z braku faców, Rudy przechodzi wymuszony face turn. Przez prawie pól roku nie mają na niego żadnego konkretnego planu. Pojawia się na SD wygrywa swój pojedynek jako face i idzie do domu. I później w swoim profilu ma wpisane, że koleś ma win streak. O którym nikt nawet nie pamięta. I jedyną rzeczą którą zapamiętałem z tego "face runu" jest to, że wielki Rudy gadał z małym Rudym mapetem, że nie przyjedzie na rodzinny zjazd. I to, że jego wujkowie, kuzynowie, dziadkowie, itp itd. maja przejebane życie. I teraz ten niemrawy face wygrywa z dupy RR. (Teraz wielu ludzi po RAW pisało w swoich postach dla czego feud Punk vs Y2Ja się rozkręca po WM a nie przed) Przypomnę, że wygrać miał Y2J ale oczywiście Hunter stwierdził, że chcą zaskoczyć ludzi, bo Y2J jest zbyt pewnym zwycięzcą i dają wygrać Rudemu. Dziwny zbieg okoliczności,że Rudy jest podopiecznym Huntera. I teraz w poniedziałek zamiast dostać promo Jericho. Dostajemy fela Rudego. A Jericho tylko atakuje Punka podczas jego pojedynku co już automatycznie zabiera 1 tydzień z promocji.(No jeszcze przegrana na EC) Dalej dwa następne tygodnie to promowanie oczywiście Huntera i jego walki z Takerem. I dopiero jak z tym kończą to zaczyna się promocja Punka vs Y2J. Ale już oczywiście jest za późno. I feud o pas mistrzowski WWE prezentował się przed WM tak jak się zaprezentował.

I teraz już naprawdę wracając do Rudego na WM. Ciekawe, że to bicie rekordu musiało odbyć się w pojedynku w którym to dziwnym trafem koks, podopieczny Tripla walczy z małym Danielem o pas który jest jednym z dwóch najważniejszych pasów. A nie np. zacząć pojedynkiem Showa z Codym i jak już Cody miał przegrać to też mógł paść po 18 sekundach. I to nie musiało być kierowane osobistą niechęcią Tripla do Daniela. Tylko wystarczyło, że pasowało jego wizji. Czyli duży koks pokazał małemu chudemu gdzie jego miejsce. PS: Pamiętaj, że wiesz o próbie bicia rekordu tylko dzięki newsom po WM. Gdyby nikt się nie dowiedział to odbierane to by było zupełnie inaczej. No może nie tak bardzo bo i tak większość odbiera to negatywnie.

A już nie mówiąc o tym, że Alberto zdobył pas, furory nie zrobił zabrali mu go. Punk był zagrożony odebraniem pasa bo raitingi spadały ale się uratował. A Rudy już na starcie dostaje gwarancje długiego runu ... no kurwa.

Nie przesadzaj. Podobno Punk bardzo dobrze się dogaduje z Tryplem i z pewnością jobowanie przez antypatie Huntera mu nie grozi.).

Po przejęciu pełnej władzy przez Tripla pas mistrzowski też mu nie będzie groził.

Od dawna tajemnicą poliszynela jest to, że Vince, po swoim odejściu, sceduje władzę w McMahonlandii na Stefkę i Trypla. Nie na darmo Hunter ostatnio coraz mniej walczy, a bardziej przyucza się przy Vinnie'm do pełnienia zakulisowej roli.

I to jest właśnie problem. Pytanie jest jeszcze jak podzieli procentowo ich władzę czy jednak Stephanie będzie miała większą czy Triple.

PS: Co do koszulki Daniela, to WWE mogło by zrobić konkurs w przedszkolu na zaprojektowanie tej koszuli. I myślę, że te małe dzieci wpadły by na dużo lepsze pomysły niż ten koleś co ja wymyślił. Żal patrzeć jak to głownianie wygląda. Zaraz zrobię sobie też taką tylko, że białą. Ale najpierw muszę znaleźć czarny flamaster.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-283962

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Manieq returns to watch wrestling on PC, babies :lol:

Zaczynamy segmentem z Laurinantisem i Longiem. Dosyć fajnie się go oglądało, jednak sądzę, że takie coś doprowadzi do jednego....Long zostanie GM obu brandów. Oby tak się nie stało. A propo owy segment skojarzył mi się z jedną rzeczą, która była na tym forum - Fed Fantasy, gdzie Long był przez pewną rzecz służącym jednej pani, która została po nim nowym GM'em. Nie zdradzam szczegołów, przeczytać sobie, co się stało :P

Potem rewanż za WMkę, czyli Kane vs. Orton. Chyba dawno nie słuchałem themu Randy’iego, bo gdy usłyszałem „głosy w mojej głowie”, to zatęskniłem za tym Randallem z 2008 - 2009 roku. Walka z początku zamulała, jednak na szczęście powoli (nawet bardzo) tempo pojedynku przyspieszało się. Niezła walka obu panów, tylko mogli poużywać tych krzesełek więcej razy czy czegoś innego (po kij Kane wrzucał tyle krzeseł). Liczyłem na jakiś Chokeslam from Hell czy nawet zwykły, jednak Viper w ramach rewanżu musiał pokonać „Big Red Monstera” po RKO.

Następnie mamy Daniela Bryana obwiniającego AJ za porażkę na Wrestlemanii. Widać było pracę dźwiękowców z WWE, gdyż podczas wejścia ludzie „cicho” wołali „Yes”, a gdy AJ mówiła, to jakimś cudem to Yes było głośne. Ogółem wychodzi na koniec związku Danielsona z byłą uczestniczką NXT, a segment dosyć fajnie wyszedł.

Na koniec Main Event o title shota, czyli Alberto del Rio vs. Sheamus. Pojedynek gorszy od walki Kane’a i Ortona, często wpadały jakieś wpadki (np. Celtycki wojownik na narożniku, ADR wstaje, 1-2 sekundy mijają, po czym World Heavyweight Champion leci na arystokratę). Końcówka fajnie wymyślona (a’la ś.p. Eddie Guerrero). Teraz ciekawy jestem, gdzie dojdzie do pojedynku o główny pas SD! – czy właśnie na tygodniówce czy na PPV. Osobiście wolałbym na Smackdown!, a na Extreme Rules Triple Threat – Sheamus vs. Daniel Bryan vs. Alberto del Rio.

Jako, że pobrałem wersję International to proma Sandowa, walki Skipa i div nie było (może wie ktoś, dlaczego). Obejrzałem sobie to dwie pierwsze na Youtubie. Sandow jakoś mnie nie zaciekawił, wręcz przeciwnie – znudził. Walka Rybacka to squash, jednak tutaj już Sheffield mnie zainteresował swoim move-setem, bo te 2 ostatnie ciosy ciekawie wyglądały, a w szczególności finisher, tylko problem w move-secie wygląda tak, że...wykonuje ruchy typowe dla power wrestlerów, a wykonuje bez siły. Miejmy nadzieję, że to poprawi, albo zostanie kolejnym zwykłym nudnym wrestlerem. Z wyglądu skojarzył mi się z Rhino oraz z RVD. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu dostaniemy już przeciwnika dla niego z WWE, a nie lokalnego jobbera. Tylko zaczniemy od poważniejszej rzeczy - kogo gra? Czy face'a czy heela, a może jeszcze tweenera? Zapewne zobaczymy to w najbliższych tygodniach.

Ocena w skali szkolnej: 4-

PS. Koszulka D-Bryana niezła. Może na RAW w Gdańsku sprawię sobie taką.

EDIT: Wiem, że zeedytowałem moją opinie o koszulce, jednak były to chyba efekty uboczne energetyków z Lidla :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-283971

Może dla ratowania postaci Rudyego zrobią z niego Tweenera? Który face kosi sędziego tak paskudnie?
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-284005

Ok powiem to, co chyba każdy myśli, ale tego nie napisze - Sheamus to beztalencie. Ma ZERO charyzmy ZERO mic skilla, a Ring skille ssą niemiłosiernie. Pas dostał tylko dlatego, że lubi go Tryplak, który chwile przed RR (!) stwierdził, by sobie rudy wygrał (powiedział to w którymś z wywiadów, mówie by nie było, że bajki pisze). Jak to ma być, że jeden z głównych Faców SD dostaje większy heat niż Del Rio, czy Bryan, którzy są mocnymi heelami? (Mówie oczywiście o RAW, a nie o tym podkładanym gównie na SD). Mam nadzieje, że potrójny się opamięta, bo najpierw udupiał Miza, za słaba walke z Rockiem i Ceną, a teraz pushuje tego rudego popierdolca. Jak tak to ma wyglądać, to wole, by Great Khali przejął władze, i robił Kiss Camy na każdej gali.

Co do SD, to w oczy rzuca się tylko pare rzeczy

-Powrót Rybacka. Zrobił na mnie średnie wrażenie. Ma całkiem niezłe Ring Skille, jak na mięso, i fajny open, ale jego strój zasysa bardziej niż K2, a i Titantron (tzn. to coś na dole, na czym jest napisane Ryback) za bardzo wtapia się w tło SD, które także jest niebieckie. Na RAW za to fajne kontrastowało by się z czerwonym.

-Speech Bryana. Chyba najlepszy speech odkąd przeszedł heel turn. AJ też się nawet nieźle spisała, żałuje tylko, że Daniel nie zaśpiewał jej pod koniec "Na na na goodbye" :D I co do za chejowe wyciszanie YES? Triplaczka boli, że Heel zdobywa większy pop od jego przydupasa?

-Walka Del Rio z Sheamusem. Co to miało być? Bardzo kiepski popis umięjętności obu panów. Alberto nieco zassał, stać go na więcej, Sheamus gówno robił. Podobało mi się tylko zakończenie walki, przez chwile skojarzyło mi się z Eddie Guerrero. Btw. mogli by Albercikowi dać taki gimmick cwaniaczka. który kantami wygrywa walki, publiczności się to podobało.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-284033

Nie spodziewałem się, że napisze takie zdanie, ale produkt WWE staję się coraz bardziej agresywny. Może widzę to co chce widzieć, ale ostatnie gale sprawiły, że spoglądam w przyszłość trochę bardziej pozytywnie niż miało to miejsce jeszcze 3 miesiące temu. Oczywiście mogę to wszystko odszczekać bardzo szybko i jest to opcja o wiele bardziej prawdopodobna, ale to jak na mnie i tak dużo. :wink:
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-284055

Ja tam pozytywnie się zapatruję na Sheamusa. Ja tam go lubię, a uważam, że zrobił z Alberto całkiem niezłą walkę (a obydwaj w opinii smartów mają słabego ring skilla). :D

Ryback jak się sprawdzi może być dosyć wysoko w hierarchii na SD!/WWE. Jak na powehouse'a, imho nie wypadł źle.

No i bardzo fajny segment Laurinaitisa i Otungi, który chyba miał być takim zakończeniem feudu Longa z Ace'm.

Ogólnie SD ciekawsze niż wiekszość tych z RTWM, warto powiedzieć, że nie długo będzie draft, więc może być jeszcze ciekawiej (ofc draft może mieć niestety odwrotne skutki...).

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-284065

By nie było, ja hejciłem go ODKĄD TYLKO ZOBACZYŁEM JEGO BLADY RYJ. Mam gdzieś, czy on jest heelem, tweenerem czy facem. On ssie. Zasysa na całej lini, takie moje zdanie było, jest, i prawdopodobnie będzie, bo wątpie by on się kiedykolwiek poprawił

Bez przesady. W obecnej postaci Sheamus rzeczywiście jest taki sobie. Blady taki :P Jednak nie można powiedzieć, że ssie...Ma wyróżniający go wygląd, w ringu coś tam umie, a przede wszystkim poprawia się, może nie w jakimś super tempie, ale poprawę jakąś widać...Tylko ten face do niego nie pasuje. Zbierał do tej pory spory pop. Teraz ma pecha, że Daniel stał się gwiazdą, tylko dlatego otrzymuje heat, ale gdyby pas odebrał takiemu WSM, to pewnie dalej miałby ogromny pop. Przecież na wielu galach przed WM zbierał bardzo dobre reakcje. No i być może ludziom jednak znudził się jako ten dobry, bo jego prom są przeciętne, jednak heelowy Celt, z tym swoim akcentem, potrafił zaskoczyć na majku. Nie jest to jednak wybitny wrestler, ale solidny zawodnik, który mimo wszystko, jak na standardy WWE, zasługuje na bycie 3-krotnym mistrzem świata.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-284075

Sheamus moim zdaniem stał się ofiarą czegoś co nazywam "ofiara pushu". Nawet nie jest w WWE 3 lata a ma na swoim koncie juz:

*2x WWE Ch.

*1x WHC

*1x US Ch.

*King of The Ring

*Royal Rumble Match

*Wygrany feud z Tryplem (co moim zdaniem było znaczącym pushem)

Przez takie przepushowanie powinien się cieszyć, że dostaje spory pop (nie wliczam sytuacji po Miami, bo ona nie była od niego zależna). Po takiej serii w trackie 2,5 roku mało kto nie był hejtowany.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-284078

*Wygrany feud z Tryplem (co moim zdaniem było znaczącym pushem)

Z tego co pamiętam, to potrójny ten feud wygrał, wracając podczas któregos speechu rudego, i go niszcząc.

Też mi się tak wydaję. Sheamus na ER tylko kontuzjował HHH, a ten po powrocie się zemścił ostatecznie kończąc feud.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-284080

No, ale po tym feudzie wyszedł na dość mocnego kozaka. Przecież odesłał go na przymusowy urlop, według storyline'u. A HHH odpowiedział później jednym atakiem na niego. Mimo wszystko Celt solidnie wyszedł z feudu z Tryplakiem. Nie jestem jego fanem, ale napewno Sheamus nie ssie na tyle, żeby go hejtować za osiągnięcia.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-284081

No, ale po tym feudzie wyszedł na dość mocnego kozaka. Przecież odesłał go na przymusowy urlop, według storyline'u. A HHH odpowiedział później jednym atakiem na niego. Mimo wszystko Celt solidnie wyszedł z feudu z Tryplakiem. Nie jestem jego fanem, ale napewno Sheamus nie ssie na tyle, żeby go hejtować za osiągnięcia.

Nie hejtuje go za same osiągnięcia, ale za okres czasu, w którym je zdobył. Rozumiem jakby to wszystko zdobył przez 4 lata i rozłożył to na różne okresy. Teraz Sheamus odchodząc z WWE na pewno nie byłby brany pod uwagę jako jakaś wielka gwiazda, jaką był Brock Lesnar. On nie wygrał tyle ile Sheamus, ale jego kariera była prowadzona stopniowo. Nie dostał na start pasa. Wpierw bardzo ładnie się pokazał i zdobył tytuł króla, potem pokonał Rocka i można powiedzieć, że w 6 miesięcy był już zawodnikiem, którego postrzegano jako main eventera z krwi i kości. Sheamus gdyby nie feud z Tryplem, to by w sumie nigdy nie pokazał tego, że potrafi rywalizować z Main Eventerami. Pierwszy feud z Ortonem wygrał, bo akurat trafił na Ortona mającego problemy z Legacy i to właśnie Cody wygrał za niego feud z RKO. Potem dostał feud z Tryplem i na ER pokazał oblicze skurwiela i zamiast pójścia za ciosem, to po zdobyciu pasa WWE nadal chujowo się prezentował jako mistrz. Potem zdobył koronę, po której znowu coś nie poszło po jego myśli i niemal stał się jobberem i tylko dlatego dostał te pedigree od Huntera. Znowu brakowało kropki nad i. Kiedy już wreszcie zdobył pas US, to znowu wybił się trochę w hierarchii, ale potem znowu spadło mu momentum, bo przegrał pas bez żadnego feudu z walką z dupy z Kingstonem. Następnie trafił na SD i tam stał w cieniu Ortona i Christiana. Wygrywał walki z jobberami, które rzekomo miały odbudować jego markę. Potem doszło do tego RRM, który wygrał. Następnie ZNOWU brakowało zaznaczenia tego sukcesu, bo nie dostał żadnego feudu z Bryanem i zdobył pas w iście kontrowersyjny sposób.

Edytowane przez PiTeRo
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-284083

Co do sukcesów Rudego to pasowałoby wspomnieć jeszcze o jednej dość ważnej rzeczy. Mianowicie zakończenie kariery świetnego, ale szmaconego zawodnika Jamiego Noble'a. Na którymś z RAW miało to miejsce. I to też wlicza się w ramy pushu przecież.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-284084

No, ale po tym feudzie wyszedł na dość mocnego kozaka.

No tu muszę się zgodzić, pokonanie jednej z największych gwiazd WWE i wysłanie na 10 miesięczny urlop na pewno negatywnie nie wpłynie.

Ja osobiście nie hejtuje Sheamusa i lubię go, ale nie podoba mi się robienie z niego kolejnego herosa. Muszą naprawdę dużo w nim widzieć skoro tak go pushują. Nawet poprzez szybkie zwycięstwo na WM nie tylko chcieli pobić rekord, ale też zrobić z Brouge kick'a najbardziej rozpoznawalny finisher zaraz po SCM i RKO. Moim zdaniem trochę za wcześnie na takie coś.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-284086

Ojj, bo zaraz wyjdzie na to, że jestem jedynym, który go nie lubi ze względu na śmieszne mic skille i brak charyzmy... Nie no, jak mam tak patrzeć, to jako heel był nawet znośny, ale danie mu pasa tak szybko było błędem. Zresztą, WWE znane jest z niszczenia wrestlerów poprzez niepotrzebne turny, tak jak w przypadku Rudzielca, czy chociaż by Bryana. Teraz wiele osób chce jego Face-Turnu, nie dziwie się, jak gra cipo heela. Ogólnie, praktycznie każdy face obecnie turnowany, który nie jest wielkim koksem robi się stopniowo ciposzem.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/201/#findComment-284098