Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Strasznie irytuje mnie próba na siłę przypisania Danielowi gimmicku wegana. Rozumiem, był to fajny motyw na początku ale bez przesady. Każdy speech Bryana nawiązuje jedynie do tego że źli ludzie jedzą mięso, czy to naprawde dla niego jedyny sposób na heat? Pozytywnie zaskoczyła mnie AJ podczas wywiadu z Colem, spodziewałem się że wypadnie to dużo gorzej, jednak Daniel powinien dostawać do walki chociaż midcarderów pokroju Teda żeby pokazać że wciąż potrafi wygrywać przez submission. Przez sposób bookowania obecnego mistrza jest dla mnie pewne że to Viper opuści elimination chamber z pasem mistrzowskim. Aksana moim zdaniem świetnie nadaje się na menadżerkę tzn. nie tyle menadżerkę, a osobę która towarzyszy jakiemuś zawodnikowi (jak kiedyś Maryse Tedowi) . Skończył by się cyrk z Longiem a jej postać mogła by się na coś przydać. Myślę że do Codiego by pasowała zwłaszcza biorąc pod uwagę bardzo prawdopodobny feud z Goldustem z którym miała w przeszłości wiele wspólnego.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277318

zaktualizować go i wywalić osoby, których tam ani widu ani słychu :wink:

Jeśli chodzi ci o Takera to czytałem news, że go ostatnio wypierdzieli z intro oraz rosteru Smackdown.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277325

Ale przecież właśnie przez to istnieją takie tygodniówki jak Superstars czy NXT by ten "chłam" mógł się tam pojawiać i walczyć ;)

Nie oglądam NXT i Superstars, więc niewykluczone, że gadam pierdoły, ale czy NXT nie pełni już roli takiego trzeciego rosteru dla w/w chłamu? Jeśli tak, to czemu nie zrobić takiego pełnoprawnego rosteru, nawrzucać tam wszystkie beztalencia i na tym budować to show? Podobne wrażenie miałem w końcówce ECW...

Jeśli chodzi ci o Takera to czytałem news, że go ostatnio wypierdzieli z intro oraz rosteru Smackdown.

Na tej stronce wciąż widnieje -> http://www.wwe.com/shows/smackdown

Ale mniejsza o Undertakera. Gdzie jest Curtis? (wiem, że NXT) Co robi Ranjin Singh? (wiem, że jest bookuje SD bodajże), Trent? Regal? Nie ma nawet Chimela. Często przez to wydaje się, że roster Smacka jest bardzo rozbudowany, a w ostateczności okazuje się, że duża część zawodników jest w ogóle niewidoczna.

Takie pytanie - wie może ktoś, kiedy powróci Layla?

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277327

• Reputacja:   1

Nie oglądam NXT i Superstars, więc niewykluczone, że gadam pierdoły, ale czy NXT nie pełni już roli takiego trzeciego rosteru dla w/w chłamu? Jeśli tak, to czemu nie zrobić takiego pełnoprawnego rosteru, nawrzucać tam wszystkie beztalencia i na tym budować to show? Podobne wrażenie miałem w końcówce ECW...
Jak widać pełni, ponieważ już dawno powinien się ten V sezon zakończyć (wystartował 8 marca ubiegłego roku i jeszcze się nie zakończył) więc można powiedzieć że stał się nieoficjalnie trzecim brandem WWE.
Nie ma nawet Chimela
Chimel jest aktualnie ring announcerem na NXT- zwolnił miejsce na SD Lillian Garcii
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277329

Witam przede wszystkim, ponieważ jest to pierwszy post na tym forum

Według mnie na Elimination Chamber Bryan straci tytuł na rzecz Rhodes'a lub Barrett'a. Feud na linii Danielson-Celtic Warrior dla mnie nie jest niczym niezwykłym, na pewno nie czymś godnym "Main Eventu" na Wrestlemanii, chociaż znając życie będzie to opener. Obecnie do konfrontacji z Sheamus'em widzę tylko jednego człowieka - Cody Rhodes. Zawodnik ten ostatnimi czasy robi dużą karierę na Smackdown i mógłby zostać pierwszym od dłuższego czasu Dual Championem co by go mocno wypromowało i mógłby zmierzyć się z Rudym o oba tytuły, co by następnie pod promowało Sheamus'a. Cody zasługuje na tytuł mistrza, o to nie ma się co sprzeczać a konflikt Sheamus vs. Cody na pewno byłby lepszy niż Wegan vs. Mięsożerca.

Edytowane przez Benio707
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277356

Wegetarianin

Wegan/Weganin, a nie wegetarianin :) Zasadnicza różnica :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277387

Wygaśnie :)

Wiem, że to może nie miejsce, ale przy okazji skorzystam. O co chodzi z tym "wygaśnie"? Widziałem to już w kilku miejscach, ale w regulaminie nie ma o tym słowa. To jest jakieś info dla Adminów, ze mogą wywalić post czy jak?

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277410

Pamiętam nawet jak w tamtym okresie RR pisał że zawsze starał się oglądać Smacki w każdy piątek (zresztą ja również, na każdy kolejny epizod czekało się z niecierpliwością po całym długim tygodniu czekania) ;) A jaki jest ten dzisiejszy Smack made in 2012?

Skoro mnie wywołałeś do odpowiedzi, to tamten SMackdwon był po prostu wyrównany rosterowo i ciekawy. Teraz? Wrestling widzieliśmy wyłącznie w walce Hunico i diBiase.

W walce tagteamowej postacią wkurzającą był Wright, który chodził i nawalał plaskacze za plaskaczami, drużyna heeli była jakoś dziwnie rozpisana, totalnie lękliwie.

Main event oczywiście zepsuty przez kreację Daniela, ratującego się przez szukanie na siłę kontaktu z Showem i dyskwalifikacji...no nuda

A tak poza tym, jeżeli ktoś mi napiszę, że Orton to jest tweenerem to ja chyba zacznę napierdalać kopniaki na twarz....Orton ot Orton, przez swoją karierę, nie wrzucanie na publikę oraz wywołanie emocji będzie tym facem, choć specyficznym.

A nie widzieliście, że w ten piątek był pierwszy ruch ku heel turnowi Big Showa? Niby Wrestlemania i Shaq się zbliża :twisted:

[ Dodano: 2012-02-12, 11:47 ]

Strasznie irytuje mnie próba na siłę przypisania Danielowi gimmicku wegana. Rozumiem, był to fajny motyw na początku ale bez przesady. Każdy speech Bryana nawiązuje jedynie do tego że źli ludzie jedzą mięso, czy to naprawdę dla niego jedyny sposób na heat

No kopia, tandetna kopia straight edge Punka..który takimi gadkami o tym truciu, a tym że jest lepszy wkurzał publiczność smackdown kilka lat temu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277418

O matko, ale to było słabe. Widzę dwa pozytywy w całej, półtoragodzinnej gali Smackdown.

Primo - świetnie sobie poradzili Rhodes z Barrettem w początkowym segmencie, a tekst do Showa, że Snooki ma większy streak na Wrestlemanii niż on, rozwalił mnie :twisted:

Secundo - Brawl Showa z Ortonem, choć może nie sam brawl, a fakt, że doszło do niego pomiędzy dwoma największymi (odliczając Sheamusa, który nudzi) face' ami Smackdown. Ciekawe, czy sprawdzą się pogłoski o turnie Showa, choć patrząc na reakcję fanów na niego, jest to wątpliwe.

Poza tym - Bryan wkurwiający booking, podoba mi się jego gimmick, ale coraz mniej. Wywiad Cole' a z AJ to zabieranie czasu np. Kiddowi (segment z Natalyą, japierdole :???: ). Wrestling widziałem jedynie w starciu Hunico z DiBiasem (czuję, że dostaniemy ich starcie na No Way Out) i trochę w tagach, choć booking Rhodesa i Wade' a był chejowy. Słabiutka gala, ciekawe jak rating, ale generalnie, nie polecam.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277521

Secundo - Brawl Showa z Ortonem, choć może nie sam brawl, a fakt, że doszło do niego pomiędzy dwoma największymi (odliczając Sheamusa, który nudzi) face' ami Smackdown. Ciekawe, czy sprawdzą się pogłoski o turnie Showa, choć patrząc na reakcję fanów na niego, jest to wątpliwe.

Tak, bo Orton czy płaczący Gigant są tak ciekawymi postaciami, że Celtycki Wojownik się do nich nie umywa... Nie przesadzajmy z tym, że Irlandczyk jest tak słabą postacią, bo to zdecydowanie nie prawda. Wyróżnia się na tle całego rosteru i gdyby nie Cody byłby najjaśniejszym elementem niebieskiej gali (co ewidentnie pokazuje jaki ona ma poziom). Celt to może nie nazwisko by sprzedać WrestleManie ale przy tym jak beznadziejnie prowadzone są postacie jego kolegów (z SmackDown), nie powinno nikogo dziwić, że się tam znalazł. Osobiście nie mogę się doczekać, aż zdobędzie złoto (choć jest duże prawdopodobieństwo, że run będzie słaby), bo będzie wtedy szansa na odświeżenie katastroficznej piątkowej tygodniówki.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277525

• Urządzenie:  Windows

Mnie w ocenie Shemusa przez wielu zastanawia jedno. Od heeli oczekujemy, że będą niszczycielami, że będą kozakami i nie będą ociekać, bo to strasznie nas wkurza. Natomiast, gdy dostajemy takiego face'a, to strasznie narzekamy, że postać nudna, że nijaka itd.

A ja uważam, że Sheamus, jako taki niszczyciel spisuje się bardzo dobrze i nie widzę go w innej roli. Zgadzam się z tym, że lepszy z niego heel, ale czy jest aż takim złym facem?

Druga sprawa to Daniel Bryan. Zgadzam się ze stwierdzeniem, że to ciągłe podkreślanie, że jest weganem staje się nudne i jest marną kopią Punka z czasów SES. Ostatnio jednak na SD! Bryan zaczął mówić o segregowaniu śmieci, ratowaniu świata itp. i to uświadomiło mi, że jest to dalsza cześć budowania w nim gimmicku nerda.

Czy jest to dobra droga dla Bryana? Wiadomo, że każdy z nas byłby wniebowzięty, gdybyśmy dostali stiffowego, submissionowego killera. Na taki gimmick nie ma jednak szans. I w sumie powiem, że podoba mi się ta konsekwencja WWE. Od początku kariery Daniela, robili mu gimmick nerda i teraz nie starają się to zmienić, a jeszcze bardziej to budują. A to, że nas wkurza i jest irytujące? Czy taki nie powinien byc dobry heel ;)?

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277534

Tak, bo Orton czy płaczący Gigant są tak ciekawymi postaciami, że Celtycki Wojownik się do nich nie umywa... Nie przesadzajmy z tym, że Irlandczyk jest tak słabą postacią, bo to zdecydowanie nie prawda. Wyróżnia się na tle całego rosteru i gdyby nie Cody byłby najjaśniejszym elementem niebieskiej gali (co ewidentnie pokazuje jaki ona ma poziom). Celt to może nie nazwisko by sprzedać WrestleManie ale przy tym jak beznadziejnie prowadzone są postacie jego kolegów (z SmackDown), nie powinno nikogo dziwić, że się tam znalazł. Osobiście nie mogę się doczekać, aż zdobędzie złoto (choć jest duże prawdopodobieństwo, że run będzie słaby), bo będzie wtedy szansa na odświeżenie katastroficznej piątkowej tygodniówki.

Nie napisałem, że Orton i Wight są ciekawszymi postaciami od Rudka. Napisałem tylko, że Sheamus w obecnej postaci, po prostu mnie nudzi. Rozumiem, że jako triumfator Royal Rumble, niszczy low i mid carderów, ale on to robił od dłuższego czasu, przez co staje się nieciekawy. Inna sprawa, że Szejm pewnie dostanie swój title reign, ale ja osobiście liczę na draft jakiejś sporej gwiazdy, by podnieść star power Smackdown.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277540

ja osobiście liczę na draft jakiejś sporej gwiazdy, by podnieść star power Smackdown.

Prawdopodobnie stanie się to, o czym pisałem jakiś czas temu, czyli Del Rio na SD! Czemu tak uważam? Pojawił się on na live evencie SD!

Jeszcze tylko Christian i SD! powinno byc o wiele ciekawsze ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277541

TheRebel, ale ty mówisz o sytuacji po heel turnie Ceny, czyli zakładamy, że po WMce. SD! od zaraz potrzebny jest ktoś, kto to show pociągnie. Po Elimination Chamber dostaniemy prawdopodobnie nowego mistrza, ale czy to coś zmieni? Nie, bo mistrzem będzie Orton, a na niego też wszyscy będą narzekać. Dlatego ja liczę na powroty mocnych nazwisk takich jak Del Rio, czy Christian (i tak BTW jestem ciekaw, czy coś szykują im na WMkę i co to może być).
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277568

• Reputacja:   1

Smackdown:

Pierwszy segment w miarę miejscami podobał mi się ogólnie był w miarę dobry. Cheer podczas wejścia kłody albo mi się zdaje, albo był podłożony. Jak któryś user mnie o tym uświadomił, że nawet jobberom podkładają cheery. Beth niszczy i bardzo dobrze nie mogę się doczekać po raz pierwszy walki Div a wiadomo jakiej :) TT Match nie mogę za nic zrozumieć głupoty Creative Teamu raz z dwóch młodych wilków robią skurwie** idących łeb w łeb z Ortonem a raz... Jeden okrzyk ze strony fanów wszystko idealnie podsumował: ''Boooringg!''. Ładny Missile Dropkick od Cody'ego. Main Eventu nie mam zamiaru oglądać.

Zaje**ście podoba mi się styl walki w ringu jakim dysponuje Hunico. Gwałtowne wykręcanie kończyny i jeb o ring. Jak już kiedyś pisałem WWE chce drugiego Reya to niech zrobią V2 z Hunico.

Ogólnie: Boring.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/189/#findComment-277574