Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

to zostaje Khali. Bo Brodus to jednak jeszcze nie półka na mecz o WHC, zresztą, on chyba jest z RAW.

To czyli rozumiem, że Khali to jest odpowiednia półka? Skoro Brodus nią nie jest. Właśnie WWE popełniło błąd z tym, że Clay nie jest międzybrandowy czasem tutaj się pokarze a czasami tutaj mogli trochę pomyśleć o tym.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276250

• Reputacja:   0

Wybaczcie Panowie OT, MasterKing mógłbyś używać znaków interpunkcyjnych? Nie obraź się kolejny raz, ale Twoich postów nie da się czytać... nawet na trzeźwo.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276251

E_9, odpowiadając na poprzednie pytanie wiem ze wrestling jest wyreżyserowany Khaliego wsadzili do tej walki od tak z dupy po prostu, a dlatego ze już dawno nie mógł walczyć o pas i kreatywni o nim pomyśleli to dobrze z ich strony troche kosztem fanów którzy woleli by dynamiczna walke 2 gigantów to jednak trochę za dużo
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276254

To czyli rozumiem, że Khali to jest odpowiednia półka?

Khaliego fani WWE znają już dłużej i wiedzą co on już robił. WWE kreowało go kiedyś przecież na monster heela i fani pamiętają go jako kogoś kto jest w stanie rozwalić na swojej drodze przeciwników. Brodus w WWE jest od kilku tygodni( nie liczę NXT ) i tak naprawdę to poważnego sprawdzianu w oczach widzów jeszcze nie miał.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276255

krolik.ronnie, ma racje przecież Khali to były mistrz Wagi Ciężkiej i fani już go dobrze znają, Brodus jako The Funkasaurus jest fanom narazie mało znany wiec pewne i zrozumiałe jest posuniecie WWE niema co się dziwić
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276259

SD! obejrzałem, wielkiego wrażenia na mnie nie wywarło, ale to dopiero początek RTWM w niebieskim brandzie.

Nawet nie zdziwię się, jeśli ich walka na SD! była już ostatnim aktem w tym feudzie.

Też mam wrażenie, że to może być ostatnia konkretna walka na linii Barrett - Orton. Później zaczną ich wstawiać w jakieś 3 on 3 tag teamy i tak dalej, a zakończenie wskazywało raczej na jakże zaskakujące(!) :roll: zakończenie feudu.

Już sam nie wiem o co chodzi z Natalyą... Zakładam, że nie może tak po prostu co tydzień być nakrywana tym drobnym ciałem przez Taminę, więc pytanie co się stało, że właśnie tak się dzieje jest na miejscu. A nie znalazłem nigdzie newsa, aby coś przeskrobała. Feud Kharma - Beth Phoenix przesądzony.

Podczas oglądania ostatniego SD! zastanawiałem się, czy przypadkiem nie spróbują uwolnić Rhodesa od IT dając go Gabrielowi i coś mi się wydaje, że jest to prawdopodobne w dłuższym okresie czasu - trochę po WM-ce. Ktoś go przecież musi prędzej czy później oswobodzić ;)

Co do Wielkiego Białego/Zielonego/Rudego Sheamusa to dobrze, że próbują coś z nim robić, może mnie przekona. Niesamowitym paradoksem jest to, że rok temu on i Bryan nie zmieścili się w ramówce WM-ki, a teraz mają walczyć o jeden z najważniejszych pasów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276267

SD obejrzane, moim zdaniem była to niezła tygodniówka pierwsza po RR.

Wkurzyło mnie wywalenie marka i umieszczenie w walce Khaliego, no ale cóż, z drugiej strony to dobrze, że w walce będziemy mieli 2 wielkich. Znowu słabo słuchało mi się Rudego, który jakoś do mnie nie przemawia, gdy wbił Cody zrobiło się o wiele ciekawiej i milej się tego słuchało.Sama Walka tych dwóch panów była niezła, lepiej by było jakby Cody przegrał przez DQ. Zdenerwowało mnie to, że Khali zniszczył Hunico, którego lubię i uważam, że powinien w najbliższym czasie zgarnąć jakiś konkretny push. Walka Epico&Primo vs Santino i USA, miała na celu podpromowanie mistrzów i dobrze, że była krótka.Nie można zapomnieć o Rosie, która jest Cudowna :D. Pierda Natalki :lol: , santino poległ w smrodzie :twisted:

Main Event SD był dobrą walką. W większości walki przeważał Orton, ale Barrett też miał swoje momenty. Nie podoba mi się przybijanie piąteczek Ortona z dzieciaczkiem. Barrett chyba coś źle przyjął pierwsze RKO, ale drugie na krzesełko było już dobre. Irytuje mnie Yes Yes pana D.Bryana, za tydzien walka z Ortonem, może być ciekawie. Zapomniałbym Bryan z Big Showem - ciężko się tego słuchało, AJ zatrzymała Bryana przed KO Punch :P

SD 6/10

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276272

O co chodzi z tym pierdzeniem Natalii? To jest kurde jakaś paranoja. Albo coś cholernie przeskrobała, albo dostała sporą podwyżkę skoro się na to godzi. Fajnie, że Beth staje się hell-heelem.

Smok kontra Żmija. Pomysł ciekawy, szkoda, że Bryan nie wygra przez submission bo było by to coś fenomenalnego. Miejmy nadzieję, że w ogóle wygra.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276392

Bawią mnie te pierdki Natalii, ale powinna otrzymać jakiś push, a w tym momencie Jobbuje na prawo i lewo jakiejś Taminie z 5 razy i jeszcze Aksanie. No za tydzień SD zapowiada się ciekawie, a szczególnie interesować mnie będzie walka Bryana z Ortonem, oczekuję bardzo dobrej walki, zapewne wygra orton przez DQ.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276399

Bawią mnie te pierdki Natalii
O co chodzi z tym pierdzeniem Natalii?
Pierda Natalki

Czy to przypadkiem Beth nie była autorką tych "pierdów"?

Co do występu Khaliego w Elimination Chamber Matchu to radziłbym podchodzić z dystansem, gdyż może się okazać jak przy SummerSlam 2010, gdzie miał wystąpić, a jednak go zamienili. Ja właśnie liczę na takie coś, tylko, że w tym przypadku Wspaniały Khali padłby ofiarą Mahala, co wg mnie byłoby już o niebo lepsze.

Mecz Anglika ze Żmiją był dosyć długi, a zarazem dobry (jak nie najlepszy ze wszystkich meczy) co może wskazywać na koniec ich programu. Mnie to szczerze cieszy, tylko martwi fakt, że teraz Randall może wystąpić na WrestleManii w postaci pretendenta do pasa wagi ciężkiej, niech już dadzą Sheamusa i Daniela w Singles Match. Już z paru newsów wyczytałem, że Viper ma pojedynkować się z Del Rio i bardzo dobrze, nie mieli okazji jeszcze ze sobą walczyć, więc to byłoby coś nowego, WWE mogłoby ustawić tę walkę jako "SmackDown vs. RAW" Była już taka, bodajże na WrestleManii 24. Detal, ale zawsze jakoś to ulepszyłoby kartę na WrestleManii.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276405

Nie, w zeszłym tygodniu Natalka pierdziała w pokoju Teddy Door-a. Wtedy też w te wywiewy wpakował się Santino.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276418

A ja właśnie chciałbym zobaczyć na WM TTM lub nawet F4WM Bryan vs Sheamus vs Orton i jak Fatal Four Way to jeszcze Barrett. Zawsze walka Triple Threat lub Fatal Four Way będzie lepsza niż walka single match pomiędzy Sheamusem i Dragonem, ja chcę Ortona w tym meczu na WM.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276421

Nie, w zeszłym tygodniu Natalka pierdziała w pokoju Teddy Door-a. Wtedy też w te wywiewy wpakował się Santino.

Mi się wydawało, że wtedy sprawcą byla Aksana i było to związane z jej anglem z Teddym Longiem ;)

Edit: Obejrzałem to jeszcze raz i faktycznie to była Natalya...może spowodowane jest to złym odżywianiem i szykuje się jej program z Bryanem, który ją nakłoni na weganizm :D

Edytowane przez Toxx
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276475

"Bądźcie jak Ja, bądźcie weganami. Nie jedzcie mięsa. [...] Jedząc mięso, zabijacie niewinne zwierzęta." - Boże, co to ma być?! Marna kopia fenomenalnego gimmicku CM Punka, aż nie wiem czy wypada to porównywać, bo syf jaki dostaliśmy na SmackDown od Bryana chyba nie jest tego godny. To już nie chodzi o to, że to marna kopia gimmicku Phila ale o to, że już po jedynym promie mam poważne wątpliwości by Danielson potrafił sobie w takim gimmicku poradzić. Gdyby to potrafił moja krytyka byłaby pewnie zdecydowanie mniejsza, bo odpowiednia osoba mogłaby z takiego gimmicku wycisnąć naprawdę dużo. Zresztą wynikłyby z tego na pewno ciekawe segmenty w, których przeciwnicy takiego zawodnika robiliby mu na złość, robiąc coś niezgodnie z jego przekonaniami np. wpierdzielając na backstage stek niczym Big Show. Dragon takiego gimmicku jednak dostać nie powinien, bo jednak do tego zdecydowanie się nie nadaje i mam nadzieje, że był to tylko jednorazowy wybryk (możliwe, że związany z wprowadzeniem Tysona do Hall of Fame).

BTW. Bawi mnie to, że osoby, które nawołują do tak naprawdę dobry rzeczy jak skończenie z nałogiem alkoholowym (CM Punk) czy namawianie do zaprzestania zabijania zwierząt (Daniel Bryan) dostają/wali ogromny heel heat. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276478

Aksana i było to związane z jej anglem z Teddym Longiem ;)

Właśnie...ten mega kiepski angle Aksany z Teddym. Po co to? To nie jest ani ciekawe, ani śmieszne. Aksana mogłaby się odnaleźć jako menedżerka jakiegoś "ruskiego wrestlera" typu Kozlov. W tym story z Teddym jest żałosna. Może to przez Longa? Zupełnie nie kupuje jego postaci. Jest jak całe te story - ani ciekawy, ani śmieszny. WWE powinno poszukać nowego menedżera Smackdown, który może by rozruszał ten brand. Ktoś typu Edge, a może nawet Michael Cole jako GM by się sprawdził. Byle by coś zrobili z tym Longiem.

Co do Smackdown, nie tyle co ten odcinek, a ogólnie cały brand, to nie jest tak źle. Brakuje SD do dobrego poziomu, ale tragedii nie ma. Dzieją się tu czasami ciekawe rzeczy. Mogłoby być naprawdę dobrze, gdyby nie to, że WWE źle rozdzieliło roster podczas draftu i co ciekawsze to dzieje się na RAW. Nawet Kane po powrocie wskoczył na RAW, chociaż był gwiazdą SD. Do tego mistrzem jest kiepski w tej roli Daniel Bryan. On ma charyzmę, ma to coś, żeby być dobrym WHC, ale WWE pcha go w złą stronę. Jak wspomniałem wcześniej, na Cipe to pasuje Christian, super to grał, a Daniel powinien być nerdem, nawet obijanym często w walce, ale potrafiącym się postawić i na koniec zniszczyć przeciwnika dźwigną. Gimmick Everyone Taps jest super dla niego. Wtedy jako mistrz byłby super postacią. Na SD jest też Sheamus. Wygrał RR, ale był już od dawna prowadzony bez feudu, bez żadnego story. To jest ciekawa postać, ale też źle prowadzona. Do tego dochodzi Jinder Mahal. Również w nim widziałbym potencjał. Te story z Khalim jako jego ochroniarzem miało sens, ale szybko to skończyli...Szkoda, mogli oni nawet zdobyć pasy TT. A potem Mahala stopniowo promować na pas IC.

Szkoda, że WWE nie wykorzystuje lepiej potencjału tych osób. Samo show na tym by zyskało. Zamiast tego dużo czasu dostają giganci. Za dużo. O ile Mark Henry i jego Hall of Pain to strzał w 10, to sam feud z Showem był nudny i po wmieszaniu w to Daniela nie jest lepiej. Mark został też zniszczony przez WWE. Jego niszczenie wszystkich po kolei to było coś, podobało mi się to. Mark mimo swoich braków na majku czy w ringu sprzedawał się dobrze. Niestety dali mu Showa i koniec dobrego prowadzenia postaci...Wolałbym jego feud z Sheamusem o pas. Z nim mógł stracić tytuł, może wtedy Rudy nie wygrałby RR.

Są też sprawy, które bardzo mi się podobają. To co ostatnio dzieje się z Barrettem. Po przejściu na SD powinien był być prowadzony na głównego heela. Niestety stopniowo tracił pozycję, zdobył pas IC, ale w złym momencie. Teraz bardziej by pasował z tym tytułem, nie bardziej od Rhodesa, ale bardziej niż Barrett z okresu po WM. Na szczęście WWE chyba wciąż widzi w nim to coś i buduje jego pozycję na nowo. Zaczął znowu wygrywać, ma jakiś gimmick i co najważniejsze, wyszedł dość mocno w feudzie z Ortonem, z którym wygrywał znaczące pojedynki. Nawet jeśli ostatecznie przegra, to nie był typową pizdą w tym starciu. Teraz Barretta znowu można kupić jako WHC. Jedna z ciekawszych postaci. Druga sprawa to mocno wypromowany tytuł IC. Rhodes jest dobrze prowadzony. IC ma renomę i znowu coś znaczy. To samo było na RAW z pasem US, gdy posiadali go Ziggler i Ryder. Swagger to dobry wrestler do odebrania tego tytułu Zackowi, ale znowu zabrakło promocji zawodnika. Mam nadzieje, że Zack wróci i odzyska pas US. Na SD jest Rhodes ze srebrem i jest ok, brakuje tylko dobrego pretendenta, ale to kwestia kilki tygodni i ktoś będzie wiarygodny do starcia z Codym. Podobają mi się na SD eż Tag Teamy. Primo i Epico, bracia Usos i Hunico i Camacho. Są to teamy, a nie zlepki singlowych zawodników. Hunico z Camacho może nie do końca, ale pasują do siebie w swoim gimmicku i są materiałem na pasy TT. Na razie niech swój run prowadzą Primo z Epico, ale mam nadzieję, że dostaną niezły program z braćmi Usos, a potem niech do walki wskoczą Hunico i jego ziomek. Zresztą Hunico to też materiał na pas IC. Nic więcej, ale pas IC to jest to co może osiągnąć. No i jest Orton, który co by nie mówić jest facem numer jeden i potrafi rozruszać nudne SD. Nie wiedziałem, że to powiem, ale tak chcę aby to on odzyskał pas WHC. Najlepszą opcją w tym momencie byłby Barrett wychodzący z tym pasem z komory i jego feud z Sheamusem, ale coś czuje, że będzie to Orton. Mimo wszystko lepsze to niż pizdowaty Daniel.

SD ma potencjał, może być tygodniówką trzymającą pewien poziom, ale zbyt dużo postaci jest źle prowadzonych i często brakuje tutaj ciekawych i logicznych feudów dla niektórych postaci. Star power jest mniejszy niż na RAW, to tez ma wpływ na poziom show, jednak tragedii wielkiej nie ma i naprawdę przy innym rozegraniu pewnych story byłoby dobrze. Mam nadzieję, że chociaż Taker będzie na SD się pojawiał...

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/186/#findComment-276526