Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

krolik.ronnie

Jak dla mnie to zła wiadomość, bo DiBiase nawet jeśli by nie wygrał tego meczu, to chociaż by go zapełnił. Każde takie wypadnięcie midcardera będzie skutkowało oglądaniem w RR matchu kogoś takiego jak Johnny Curtis czy Titus O'Neil. Ja tam bym Bogu nie dziękował.

Głównie liczę na to że Gabriel wejdzie bo na takiego Titus O'Neil nie masz co liczyć ale z drugiej strony to Ted to małe zło gorzej z takim Ezekielem Jacksonem bo on pewnie wystąpi a go w ringu nie trawie

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-275030

• Urządzenie:  Windows

McIntyre nadal przegrywa... Jeśli chcą mu dać push i ten rok ma być jego, to niezłym pieprznięciem byłaby jego wygrana na RR. To prawie niemożliwe(na typerze za nic bym nie oddał na niego głosu), ale byłoby ciekawie :P

Na Rhodesa nie ma pomysłu? Pewnie pojawi się w RR Matchu i zostanie wyrzucony przez powracającego Goldusta, wtedy coś z nim ruszy. A te parę tygodni przed RR musieli mu czymś zapchać, w tym wypadku Gabrielem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-275052

McIntyre nadal przegrywa... Jeśli chcą mu dać push i ten rok ma być jego, to niezłym pieprznięciem byłaby jego wygrana na RR. To prawie niemożliwe(na typerze za nic bym nie oddał na niego głosu), ale byłoby ciekawie :P

Na Rhodesa nie ma pomysłu? Pewnie pojawi się w RR Matchu i zostanie wyrzucony przez powracającego Goldusta, wtedy coś z nim ruszy. A te parę tygodni przed RR musieli mu czymś zapchać, w tym wypadku Gabrielem.

Coś mi sie wydaje, że McIntyre podzieli los Chavo Guerrero, który jobbował i w końcu wywalili go na zbity ryj

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-275115

• Reputacja:   1

Coś mi sie wydaje, że McIntyre podzieli los Chavo Guerrero, który jobbował i w końcu wywalili go na zbity ryj

Coś ci się zdaje.

Chavo sam rozwiązał swój kontrakt, a nie został zwolniony od tak przez zarząd WWE. A z McIntyrem to jest story line prowadzący mam nadzieję, że do czegoś bardzo dobrego i dla mnie i dla Szkota.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-275118

Szkoda A-Raya, nie wiedziałem, że spadł tak nisko. Po tym jego tańczeniu miałem nadzieję na jakąś zmianę, może Dancing Tag Team z Brodusem, a tymczasem został sprasowany jak każdy inny jobber. Zobaczymy co Brodus pokaże na RR.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-275357

na tanpingu smackdown została podana szóstka zawodników którzy zawalczą o pas world heavyweight champion na elimination chamber PPV

oto i ona:

Big Show, Wade Barrett, Randy Orton, Cody Rhodes, The Great Khali i Daniel Bryan.

Edytowane przez gregorq17mn261
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-275935

Wersja IC obejrzana, czas na szczegóły...

Khali w EC? Matko... przecież on miał nie wracać w najbliższej przyszłości. Mam nadzieję, że odwalą motyw podobny do tego Edge'a i ktoś go przed wejściem wyeliminuje, bo nie strawię go w tej walce. Może Mark się ogarnie i to on go zniszczy po raz kolejny? Daj Boże...

Nie wiem o co chodzi, ale chcą zrobić z Daniela gorszą wersję Punka z czasów SES? Namawianie do bycia wegetarianinem? Holly Shit!

Sheamus wchodzi, niszczy i odchodzi... powiem wam, że lubię kolesia i doceniam jego dość duże postępy, ale jak na mój gust brakuje mu jakiegoś bardziej konkretnego gimmicku, a facet który niedługo już będzie na szczycie powinien takim operować. Dlatego zapytam, jak Wy podchodzicie do gimmicku irlandzkiego brutala, który czasem niszczy, a czasem opowiada żarciki o ziemniakach? ;)

A tak na boku, "Rudy" dostał nowy, trzeci już finisher i jest to Over The Shoulder Belly-To-Back Piledriver. Dobrze, że rozszerzają mu move-set, to się chwali i oby więcej takich zawodników w WWE jak Sheamus, czy Rhodes.

http://www.youtube.com/watch?v=bMi-bIKyDCs

To jak Daniel wbiegł po walce Ortona i "celebrował" aby udowodnić szefowi brak strachu przed wężami rozjebało mnie na łopatki, niestety negatywnie. To "Yes, yes, yes [..] yes" jest cholernie dennym i tandetnym motywem, nie wiem jak wam, ale to zachowanie przypomina mi pajacującego Cole'a. Tak jak uwielbiałem Danielsona tak teraz zaczynam nie trawić i hejtować Bryana... ależ magia tego "yes", które tworzy z niego takiego heela, że nawet smartowe towarzystwo zaczyna go nienawidzić. Genialne...! :D :???:

I to tyle spostrzeżeń, miłego dnia... ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-276208

Khali w EC? Matko... przecież on miał nie wracać w najbliższej przyszłości. Mam nadzieję, że odwalą motyw podobny do tego Edge'a i ktoś go przed wejściem wyeliminuje, bo nie strawię go w tej walce. Może Mark się ogarnie i to on go zniszczy po raz kolejny? Daj Boże...

Oj nie wiem, czy chciałbym oglądać taki motyw. Nie, że chcę Khaliego w EC, ale bałbym się, że WWE pokusi się o rozwinięcie tego feudu i wrzuci nam w kartę WMki "pojedynek gigantów" Khali vs Henry. I nie uważam, że byłoby to mało prawdopodobne. Pamiętajmy, Khali w Indiach jest bardzo popularny, a więc jego walka na WMce, mogłaby znacznie podnieść sprzedaż gali w jego kraju.

Niech sobie ten Khali będzie w EC. Chyba wytrzymamy, te dwie, trzy minuty jego dominacji, gdzie będzie walić Chopami :P Poza tym, jeśli wyeliminuje go ktoś z tych mniejszych, czyli Bryan lub Cody, to mogą trochę zyskać. Wiem, że Khali nie ma jakiejś mega pozycji, ale jednak, gdy ktoś mniejszy eliminuje giganta, to zawsze robi to wrażenie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-276211

Sheamus wchodzi, niszczy i odchodzi... powiem wam, że lubię kolesia i doceniam jego dość duże postępy, ale jak na mój gust brakuje mu jakiegoś bardziej konkretnego gimmicku, a facet który niedługo już będzie na szczycie powinien takim operować. Dlatego zapytam, jak Wy podchodzicie do gimmicku irlandzkiego brutala, który czasem niszczy, a czasem opowiada żarciki o ziemniakach? ;)

Lubię Sheamusa. A w zasadzie lubiłem jako heela. Jako face kompletnie mi nie pasuje. Nie ma żadnego konkretnego feudu, nie bierze udziału w żadnym story. To chyba przez to mam tak negatywne wrażenie o nim. Wygrał RR, ale w ogóle mi się to nie podoba. Jericho i jego koniec świata to miałoby sens z wygraną RR, a tak wyszła kicha...Dali Rudego. Lepszym rozwiązaniem byłoby zostawienie tytułu WSM i jego feud z Sheamusem zakończony na RR wygraną Rudego. Do WM pociągnąłby z pasem, a wtedy walizkę skasował by Bryan. Tu dochodzimy do drugiej sprawy...

Daniel...jak on mnie drażni. Widziałem w nim potencjał jako mistrza. Za słabo był promowany z walizką, z pasem też jest tragedia. Kompletnie zniszczyli jego postać. Wygrana na WM po dźwigni to by było coś. A tak pizdowaty mistrz. Na cipke to nadawał się Christian. Pasował mu taki gimmick i te kolejne starcia...Kupowałem CC. Mogli mu tylko dać więcej czasu z pasem. Bryan jest beznadziejny w tej roli.

Ostatnia sprawa, która mnie ciekawi to Hunico i Camacho. Uwielbiam ich :grin: Pasuja im te gimmicku i są oni materiałem na pasy TT. Primo i Epico to dobrzy mistrzowie. Jednak Meksykańce tez na to zasługują. Może kiedyś. Zresztą Hunico to dla mnie materiał na pas IC, ale to w przyszłości.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-276216

• Reputacja:   1

Smackdown:

1.: Sheamus ma na prawdę zaje**istego ring skilla i move seta. Standing Green Bay Plundge, nie raz podciągnie się na narożnik niczym highflyer i pamiętamy jego walki z Henrym, gdzie potrafił mnie mocno zaskoczyć. I mam takie wrażenie, przeczucie, że próbują z postaci Irlandzkiego barbażyńcy zrobić coś na wzór Goldberga to nawet da się wyczuć. Przed wygraniem RR niszczył jobberów, lower i mid cardów zobaczymy jak to dalej będzie wyglądało, ale ja jestem przeciwny temu, aby robić z Irlandczyka Goldberga V2, bo i tak to się nigdy i z nikogo zrobić kogoś w pewnym stopniu na wzór takiej legendy! Sheamus i Celtic Cross akcja, którą miał jego rodak Finlay, ostatnio wykonał ją David Otunga a w rozwojuwce ma ją Dean Ambrose jestem ciekawy co oni mają takie parcie na tą akcję kończącą.

2.: Jeżeli mają w planach dalsze robienie z Sina Cary drugiego Mysterio to niech te plany co do niego sobie odpuszczą a skupią się na Hunico! Ten gość to jeden z lepszych zawodników w federacji. Kłodzie mówię fuck out! On już nie idzie do ringu, on człapie do ringu!

Motyw z celebrującym Smokiem przy Żmiji mnie rozśmieszył (dziwne mam poczucie humoru), ale mało co się nie popłakałem ze śmiechu :) .

Ocena: 8-/10

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-276232

Może i Daniel Bryan wkurza tym swoim "Yes", ale mi się to podoba. Jest to irytujące, ale takie właśnie ma być. O wiele bardziej przeszkadzało mi na SD! namawianie do bycia weganem, czy wegetarianinem, czy czym on tam jest. Mam nadzieję, że był to tylko jednorazowy wybryk i nie wstawią mu tego w gimmick na stałe.

A co do gimmicku, to w moich oczach Daniel Bryan dalej świetnie buduje postać tego underdoga z pasem, który chce go zachować za wszelką cenę. Bardzo podobało mi się pojawienie AJ i moment w którym Bryan odchodził z nią po rampie obiecując, że będzie ją chronił itp. a co chwile odwracał się do Showa i miał minę idealnie mówiącą: "znów mi się udało"

Beth znów dokonuje zmiany w walce w dosyć agresywny sposób i widzimy, że zaczyna być złą wśród złych. Wszystko wskazuje więc, że Kharma przejdzie face turn i jako ta dobra zmierzy się na WMce z Beth.

Tak przy okazji SD! kolejny raz obejrzałem promo Ceny, które tak było chwalone podczas Royal Rumble. Wtedy nie zwracałem na nie tak mocno uwagi, więc teraz zwróciłem i zgadzam się, naprawdę mocne. Powiem nawet więcej, to promo jest na tyle mocne, że przez chwilę przeszła mi myśl, że nie chcę Ceny heel'a, tylko właśnie takiego, jaki jest: Rise Against Hate itd. Na szczęście szybko wróciłem na ziemię :P

Na koniec sytuacja na linii Barrett - Orton. Szczerze, nie wierzę, że zobaczymy ich walkę na WMce. To trwa już zbyt długo. Nawet nie zdziwię się, jeśli ich walka na SD! była już ostatnim aktem w tym feudzie. Widzieliśmy zresztą, jak zakończyła się gala. Powoli zaczynamy dostawać Ortona w feudzie o pas i jak na razie jestem pewien, że to on wygra na EC.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-276235

Powoli zaczynamy dostawać Ortona w feudzie o pas i jak na razie jestem pewien, że to on wygra na EC.

Jak dla mnie nie musi on wcale wygrywać EC - marków bardziej ucieszy jego zwycięstwo na WM. Podejrzewam, że WWE pójdzie najprostrzą drogą tzn. Randy zostanie oszukany przez D-Bryana, po czym dostaniemy prawie dwu mięsięczną powtórkę z czasów feudu z CC ( RKO dla Daniela na koniec co drugiego SD!)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-276245

* - Zawieszenie Marka Henryego to wielki cios dla komory SmackDown. Przynajmniej na wlasne zyczenie, bo z jakiej racji znajduje sie tam Khali? Ten czlowiek wielokrotnie udowadnial, ze sie nie nadaje na tak wysoki poziom (mistrzostwo). Wielokrotnie udowadnial, ze sie nie nadaje do ... czegokolwiek (kazda walka). Takie miejsce mogli dac komus innemu - nawet Jinder Mahal.

* - Podteksty w segmencie z Aksana wreszcie trafily w sedno. Brawo

* - Wycofanie sie z feudu Cole'a i Bryana bylo bledem. Rozumiem, ze Daniel przechodzi na zla strone mocy, ale to nie blokowalo Michaela od nienawisci do nerdow... Poza tym, to nie podoba mi sie ta wegetarianska krucjata mistrza. To nie jest dobra telewizja. Jednorazowy wyskok byl w porzadku, ale z tego przeciez nie mozna wyciagnac czegokolwiek. Pokazcie mi kto na to wpadl, bo nie moze byc to fan obecnego championa. Speechu sluchalo sie ciezko

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-276247

bo z jakiej racji znajduje sie tam Khali?

Wydaje mi się, że WWE uparło się, że w komorze musi znaleźć się dwóch gigantów, żeby nawzajem się rozwalali. Mamy Big Showa, Heniek wyleciał to zostaje Khali. Bo Brodus to jednak jeszcze nie półka na mecz o WHC, zresztą, on chyba jest z RAW.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-276248

Znajac WWE Orton wygra EC jednak ja tego bym nie chciał tylko jestem ciekawy jak to sie potoczy w koncu Sheamus ma title shota na Wrestlemani ale chyba dorzuca tam Ortona czy tam Bryana zalezy ktory bedzie mistrzem na Wrestlemani i dostaniemy Triple Threat Match szczerze to chciałbym długi,dobry i wyrownany feud Bryan z Ortonem ktory wygrałby Danielson no ale pewnie tak nie bedzie,stanie sie tak jak z Christianem czyli zle
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/185/#findComment-276249