Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Przyzwoite SD!. Zdecydowanie lepsze od innych show(nxt , Raw) serwowanych w tym tygodniu przez wwe.

Gala zaczęła się od walki Reya z Kanem. Prawdopodobnie była to ich ostatnia walka w najbliższym czasie(i dobrze bo ich pojedynki już się przejadły) , chyba że wrzucą tego pierwszego do walki o pas whc na NoC. Po walce Alberto zdemolował jeszcze Mysterio co jest już chyba oficialnym początkiem ich feudu.

JTG vs Punk. Cieszy mnie powrót Cm do ringu. Odświeżenie anaconda vise jest dobrym posunięciem. Ciekaw jestem co będzie dalej z SES. Nie miałbym nic przeciwko rozbiciu stajni . Punk do ME ,a Gallows i Mercury polączeni w TT.

Ziggler vs Kingston. Walka całkiem niezła ,ale po co ona znowu na tygodniówce ? Wiele wskazuje na to że ta dwójka i tak spotka się na nadchodzącym ppv , więc nie widzę sensu by mieli oni walczyć na SD.

Konfrontacja braci destrukcji bardzo fajna. Klimatyczne promo wgłębiające widza w ich feud i podgrzewające atmosfere przed starciem w ringu.

Do tego wszystkiego jeszcze zwyczajowo dobry segment Codiego i Alberto niszczący jobbera.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-199339

Początek walki i od razu No DQ. Szkoda tylko, że ta walka polegała na użyciu kendo i krzesełka - a więc niewiele. Trochę krótka walka, po której pojawia się Albercik i demoluje jeszcze Mysterio. Dwie walki, tydzień po tygodniu przegrane przez małego luchadora. Jakież to niespodziewane!

CM Punk pokazuje co należy robić, aby utrzymać się w Straight Edge Society. Gładka wygrana z odkurzonym JTG i świetnie, że wróciła Anaconda (ostatni raz była promowana chyba przed Submission Matchem z Undertakerem?), ale nie spodziewam się, by na długo. Na koniec pogawędka z SES - Punka nie da się chyba umieścić w minusach.

Hornswoggle wraca. On zawsze wraca. Tydzień temu miałem nadzieję, że to jednorazowe się pojawienie, aby przypomnieć, że jeszcze tutaj jest, ale teraz widac, że tworzą z jego udziałem jakiś większy storyline i to mi się absolutnie nie podoba. Czyżby to miała być jakaś podbudowa przed pojawieniem się na SD Kavala?

Cody po swojemu.

Ziggler wygrywa przez count out, to są jakieś jaja :evil: Rozumiem Majonez, ale Ziggler ma predyspozycje by być KIMŚ i takie akcje w stylu heelowego Ortona (zachować pas, a mieć to gdzieś w jakim stylu). Szkoda - z racji tego, że Ziggler nie obronił czysto pasa, szykuje nam się ich walka na Night of Champions.

Swaggie dominuje w zapasach. Tak przypatrzyłem się jego sylwetce i do Olympic Hero mu sporo brakuje. Ale plus dla WWE, że do ich inteligentnych główek nie wpadł pomysł, aby Montel rozwalił Swaggera, bo wtedy te gadki o tej bogatej historii Swaggera w tej dyscyplinie poszłyby się kochać.

Alberto Del Rio pokonuje jakiegoś jobbera. Swoją drogą - koleś wchodzi, cisza i nie wiadomo co się dzieje. Po przedstawieniu jego miejsca pochodzenia - wrzawa publiki. W trakcie walki dostał nawet trochę okrzyków, co świadczy wyłącznie o tym, że Albercik dobrze sobie radzi w swojej roli. Jest plus i minus jego feudu z Mysterio. Plus - na NoC Rey nie znajdzie się w karcie o WHC, minus - takie feudy o bohatera Meksyku to pójście na łatwiznę i stworzenie najprostszego feudu jaki mógł im wpaść do głów.

Big Show demoluje Luke'a Gallowsa. Tak sobie patrzę na niego i gdyby nie robili z niego worka treningowego dla Showa, byłby z niego dobry materiał na championa (oczywiście sporo pracy trzeba byłoby poświęcić). Ładnie złożył się po K.O Punch, Show wygrywa i Luke pewnie leci z S.E.S, Serena z oczywistych powodów również, a co z Joeyem? Mógłby zostać i z kimś taga założyć (nie, nie z Morrisonem). Swoją drogą, szkoda Sereny - poświęciła się dla pracy (bo wątpię, by jej marzeniem było pozbycie się włosów) a tutaj Sereny nie ma. I cieszę się z końca S.E.S. Punk zasługuje na dużo, dużo więcej.

Promo braci interesujące. Moim zdaniem, bo zapewne dojdzie do tej walki, na Night of Champions Kane zachowa pas (skutki 'stanu wegetatywnego' trzymają Takera), a Phenom odwdzięczy się na Hell in a Cell i tam odzyska tytuł mistrza świata.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-199370

Pojadę po kolei :

Kane i Rey pokazali dobrą walkę, cieszę się, że chociaż trochę było broni, nieźle spisały się kij i krzesełko podnosząc ocenę pojedynku, dobre zakończenie, fajnie pokazał się znowu Alberto, mam nadzieję, że ich feud potrwa dobre kilka miesięcy i Del Rio zakończy karierę Reya. Świetnie, że CM Punk wraca do walki, wygrana przez Anaconda Vise ? Bardzo dobrze. Oby SES się rozpadło, nie lubię ich. Szkoda mi, że JTG jest jobberem, chciałbym żeby to on a nie Kinston feudował o pas IC, nie lubię Kofiego, mógłby trafić do jakiegoś tag teamu i walczyć o pasy z Hartami, ale nie więcej.

Z goleniem nóg Cody'ego przegieli :lol: Ale nic, oby podpromowali go w tym gimmicku. Walka Kofiego z Zigglerem bardzo dobra. Jedna z lepszych ich walk, zgadzam się z poprzedzającymi opiniami, ale też mnie już nudzą ich 'fajty' tydzień w tydzień, niech już co innego porobią do NoC. Można by im dać segment, w którym skorzystali by z mikrofonów, Kofi pośmiałby się z dziewczyny Dolpha, trochę by się pokłócili i by było spoko. Dobra walka MVP ze Swaggerem. Mam nadzieję że ich feud trochę potrwa, dwóch dobrych zawodników. Może i powtórka sprzed roku ale sporo się zmieniło od tego czasu. LayCool uwielbiam :D Dwie urodziwe panie, najlepiej nawijające ze wszystkich div WWE. Fajnie zapowiada się Alberto Del Rio. Ładnie szybko pokonał jobbera, tak jak miało być. Dobrze, że Show wlał Gallowsowi, to przybliży SES do rozpadu. I na koniec oczywiście bardzo dobra konfrontacja Kane'a i Takera, podoba mi się śmiech Kejna :)

Ogólnie SD! 7,5/10. Najlepsza gala WWE tego tygodnia.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-199371

Ja się z poprzednikami nie zgodzę...

Słabiutki Smack!

Walka no dq polegająca na tym, że Kane wrzucał przedmioty na ring, aby Ryjek mógł ich na nim użyć :lol: Co za idiotyczny booking! Jak zabrał Mysterio stick to go nie użył tylko odrzucił..

Interwencja Albercika w porząsiu. Na marginesie uczta się hiszpańskiego :D Niedługo prom nie zrozumiecie...

Pozostałe walki przewidywalne do bólu. Walka alberta była moim zdaniem zbędna, bo powinni mu podłożyć kogoś z midcardu WWE (chyba tydzień temu rozwalił ME, nie?), a nie jakiegoś ciecia. Mam nadzieję, że Albercik w przyszłości rozwinie moveset, bo jeden rzut i armbar to troche mało.

Proma braci przedniej jakości, choć... Kaszlący Deadman mnie rozbawił. Nie wiem czy to było planowe, czy Mark się przeziębił. Jeśli planowe, to strasznie głupie. Taker mógł się chwiać jak zombie, aby pokazać że nie jest w pełni sił.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-199372

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Ja tak na marginesie zapytam. Czy wam się wydaje tak samo jak mi że CM Punk zrobił sobie tatuaż na klatce piersiowej ? Przeglądałem zdjęcia ze SD i nie mogę się przypatrzeć. Dobrze by było jakby ktoś mi jeszcze podał co on oznacza bo mnie to ciekawi.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-199426

CM Punk zrobił sobie tatuaż na klatce piersiowej ?

To że Punk posiada nowy tatuaż jest już wiadome od SummerSlam.

W sieci nie ma na razie żadnej dobrej jakości foty przedstawiającej jego nowy nabytek, ale z tego co zdążyłem przyuważyć na ostatnim SD! to jest to bodajże trupia czaszka i/lub smok.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-199430

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

To że Punk posiada nowy tatuaż jest już wiadome od SummerSlam.

Akurat jego walki na Summerslam nie widziałem...Sorry za offtop, ale ciekawi mnie jak będzie wyglądał w wieku Rica Flaira z tymi wszystkim tatuażami.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-199434

Dolph Ziggler vs Kofi Kingston na SD po raz n-ty w ciągu kilku tygodni. Fuck it.

Kane vs Rey Rey - spoko walka. Na pewno nie jakaś wybitna, ale to tylko SD.

WWE Universe nienawidzi Alberto del Rio. Angle z atakiem na Reya dostał odpowiednio dużo czasu, nie przedobrzyli. Dobry follow-up do zeszłotygodniowego zwycięstwa. Ciekawy feud się szykuje.

CM Punk squashuje JTG. Cieszę się tym faktem. Promo po walce za krótkie. CM Punk mógłby gadać przez 2 godziny i by mnie nie zanudził.

Rosa Mendes i jej biust trenują. Podoba się to nie tylko Teddy'emu. Dalej już było debilnie. Jak ludzie mają uwierzyć, że to wszystko jest naprawdę gdy Hornswoggle mówi tylko w języku skrzatów?

Cholera, nie jestem dashing :(

Widzielismy każdą dobrą walkę Dolpha i Kofiego poza tym, że tym razem sędzia spieprzył jeden z countów. Vickie zainterweniowała więc będzie rematch. Po walce Kofi pogonił Dolpha, jak słodko.

MVP vs Swagger w Bullshit Bullshit Invitational. Bullshit.

Low Ki mówiący "flawless" to rzecz do zapamiętania na długo :D Ten segment był świetny jako skit.

Jakob Hammer... Ricardo Rodriguez rządzi. Mówiłem to już? Alberto Del Rio vs AAA Campeon de Parejas Mixtas Alex "local jobber Carlos Sanchez" Koslov. Dobra walka. Nie będęsię już czepiał braku maski u Alberto. Ten gość ma twarz, mimikę wręcz stworzoną do pro wrestlingu. Poza tym słyszałem tłumaczenie, że nikt w jego rodzinie nie stracił maski w pojedynku i po tym jak sam się jej zrzekł, on także jest niepokonany w mask vs mask matchu. Tak więc dobrze mu bez maski, ma świetna twarz do występów, zrobi karierę w WWE.

Walka Big Show vs Luke Gallows się odbyła. Najlepsza była w niej mina CM Punka po przegranej Luke'a.

Sposób wygłoszenia proma przez Takera i Kane'a był dobry. Sam tekst już nie. Oby za tydzień było już lepiej.

A samo SD na 3/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-199455

Walka Kane'a z Mysterio dobra.Znów Del Rio rozwalił Rey'a,dostaje spory push.Czy nie za szybko?Zobaczymy.Na razie Alberto dobrze się spisuje.JTG jobbnął Punkowi.Cieszy powrót przywódcy SES do ringu.Po walce fajny segment.Ten storyline z karłem niepotrzebny,będzie tylko zabierał czas w telewizji.Pojedynek o IC title niezły.Nie podoba mi się sposób prowadzenia tego feudu między Kingstonem a Zigglerem.Same walki,zero mikrofonu.Swagger vs MVP-żenada.Dla Meksykanina mogli dać jakiegoś lepszego rywala.Ostatnio czysto wygrał z Rey'em, a teraz walczy z jobberem.Bez sensu.Main event słaby.Kiepska walka.Świetny segment braci.Mroczny.Bardzo mi się podobał.

SmackDown oceniam 3+/6.

;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-199533

Zmusiłem się do oglądania tej gali bo ktoś mi powiedział że w walce Kane vs Rey w ruch poszła broń...

Kpina, śmiech na sali, to jest Sh@#!TQ a nie no DQ...

a reszta gali... taka średniawka...

CM Punk mi się podobał... jednak kiedy klękli... nie rozumie tej federacji Wybaczcie

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-199608

Walka z Kane'a z Reyem przyzwoita, za dużo rzeczy się nie działo jak na no dq match ale narzekać nie można, dobrze że Kane wygrał bo to beznadziejnie wygląda jak dużo mniejszy wrestler wygrywa z monsterem, ale to wszystko w ramach ostatniego pushu dla Kane'a, bo przecież pół roku temu Mr 619 pewnie by wygrał. Atak Del Rio mi się podobał, nie był ani za krótki ani za długi, zebrał spory heat, zaledwie dwie gale i już WWE Universe go nienawidzi, zapowiada się kontynuacja feudu, mam nadzieję że Del Rio wyjdzie z tego zwycięsko, jak na razie on góruje w tym feudzie i pewnie na następnym SD dla równowagi w końcu oberwie od Reya. Potem walka Punka, dobrze że wraca do walk, ładny speech jak zwykle, trzeba żałować że taki krótki bo Punka przyjemnie się słucha przy mikrofonie ale to pomiatanie nimi zdecydowanie wskazuje na rozpad SES co jest niedobrym rozwiązaniem, ta stajnia miała taki gigantyczny potencjał a został on zmarnowany, Punk powinien mieć WHC i dowodzić grupą omamionych przez niego wyznawców sXe, wyszło nie tak jak chciałem ale i tak pozytywne wspomnienia zostaną po SES. Potem kolejna walka Dolpha z Kofim... pojedynek na dobrym poziomie ale już trochę się to ciągnie, możliwe że dojdzie do ich kolejnych walk, na Night of Champions mam nadzieję że dołożą im jeszcze kogoś a jak nie to na pewno będzie finał tej konfrontacji, niech Dolph obroni pas i zacznie feud z kimś nowym. Swagger vs MVP totalny cyrk, widać że WWE lubi wracać do punktu wyjścia, rok temu był feud MVP vs Swagger jak obaj zanikali w nicości RAW, potem nagły push dla Swaggera i szybki spadek i to z powrotem do feudu z MVP. To tak jak z Kozlovem, od jobberów do niemalże ME na SD a potem draft do ECW i znów zaczynanie od squashów z jobberami, tu WWE postąpiło podobnie ze Swaggerem, feud z MVP, WHC, i znów feud z MVP tylko na SD. Potem coś na dalsze podpromowanie Del Rio, squash z "lokalnym jobberem" (pisze w cudzysłowie bo to był Alex Koslov). Fajny motyw z własnym ring announcerem ale rzeczywiście tym razem nieco zapachniało tutaj Chikarą. Niech go promują bo naprawdę Del Rio zasługuje na push, daje rade przy mikrofonie świetny wygląd i mimika twarzy, jest to materiał na gwiazdę. Kolejna walka słaba, warte uwagi tylko to że Kelly Kelly zaczyna być managerką Big Showa i porażka Gallowsa jeszcze bardziej przybliża do rozpadu SES. Promo na koniec nie takie jak za dawnych lat ale jednak ponownie poczuć podobny klimat coś wspaniałego, wiem że to było ale dla fana Takera i Kane'a nie może być nic lepszego niż ich feud, nawet jak nie wyjdzie tak jak kiedyś (bo na pewno nie wyjdzie) to i tak dzięki temu z większą chęcią sięgam po Smackdown. Cieszy mnie powrót Takera na Smackdown, bez niego było pusto i jak odejdzie na stałe to już na pewno nie będzie to samo. Smackdown oceniam na 3/6, przyzwoita gala.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-199622

Sama gala była trochę kiepskawa. Opener powinien przyćmić cały show, przecież była to walka o pas wagi ciężkiej bez dyskwalifikacji, a tutaj wyszło osłabianie nóg Kane'a i chokeslamm na krzesło. I tak istotniejsza była akcja Alberto, która była najwyraźniejszym sygnałem, że wewnątrzmeksykanską rywalizację dobra ze złem czas rozpocząć na 200%.

Punk wrócił w pełni sił na ring, lecz nawet zdolny JTG, podłożony niemalże bez walki liderowi SES. A już walka Luke'a i Showa była tragiczna. Gallows jakoś starał sie być w ruchu, ale Big klepał swojego praciwnika jak dziwke po tyłku. Walka w wykonaniu chops razy 623? i koncząca pięść nie mogła chyba nikomu przypaść do gustu. A co teraz będzie ze Społeczeństwem? Może feud lidera z ostatnim przegranym wypromuje byłego Festusa? Też wymyśliłem. Choć sama stajnia może zostać rozwiązana, gdyż cóż więcej mozna z niej wyciągnąć? Serena powinna odnaleść się w dywizji div lub pozostać ostatnią wyznawczynią Punka, postać Luke'a została wytłumaczona transformacją wiejskiego,upośledzonego głupka faszerowanego lekami itd, tylko nie wiem, po co ten Mercury?

Ted i Hornswoggle próbują się dogadać-ani to śmieszne ani ciekawe, fragment do przewinięcią.

Pojedynek MVP i Swaggera bazujący na konkurencjach podobnie jak z wcześniejszego feudy MVP- Matt Hardy o pas Stanów Zjednoczonych- stare czasy, lecz klimat może byc bardzo podobny i trochę nudnawy tym razem.

Nudno robi się wokół pasa interkontynentalnego- kolejna walka panów których cenię i lubię, lecz znowu Vickie, rozwiązania heel a'la WWE i to wszystko może znudzić.

Na plus dobre fragmenciki z Codym oraz LayCool omawiające Melinę

Pogawędka braci też na plus, lecz to trzeba posłuchać a nie omawiać.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-199633

W spoilerze wiadomości ze SmackDown, które do obejrzenia będzie w piątek:

The Big Show defeated CM Punk and Luke Gallows in a handicap match. Punk nailed Gallows with the GTS after the match.

No i chyba Straight Edge Society oficjalnie przechodzi do historii. Czy szkoda? Na pewno to zależy od tego w jakim kierunku pójdą członkowie stajni. Gallows z Mercurym mogliby się pokusić o jakiś tag team, natomiast CM Punk... cóż, do czasu aż jest heelem chyba na nic więcej niż regularne dostawanie po tyłku z Big Showem nie ma co liczyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-200106

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - His name is Alberto Del Rio ... but ... You already know that. Wzieli sobie do serca promocje nowej meksykanskiej twarzy SmackDown. Lubie aroganckich heeli, wiec i Alberto mi podpasowal. Dobrze sie go slucha i dal niezle promo (kiedy mielismy innego debiutanta, ktory nie dosc, ze pokonal jedna z najwiekszych gwiazd.. to jeszcze tak szybko otworzyl taping wielka fetą?). Do tego doszedl Captain Midcarder..., ktory nadal potrafi wiele za mikrofonem i Vince nie potrafiac wybaczyc poprzednich wystepkow tego czlowieka, wiele traci. Takich poczatkowych segmentow poprosze wiecej.

* - Rhodes dostal mikrofon przy wejsciu i poradzil sobie z wywyzszaniem sie nad innymi.

Minusy:

* - Proba nauczenia mowic tepego karla, to przykra strata czasu antenowego...

* - SES sie skonczylo. Nie jestem tym pocieszony, choc wiem, ze wielu na forum tego oczekuje. Problem w tym, ze nie mam gwarancji iz Punk zyska na odejsciu swoich wyznawcow... Najbardziej moze zyskac Gallows, ktory dostanie program ze swoim niedawnym bozkiem.

Inne:

* - Michelle pokonala Kelly, by pokazac jak dominujaca jest kobieta w tej federacji. Najpewniej to ona stanie z Melina do walki o unifikacje.

* - Dolph Ziggler wreszcie stanal w ringu z kims innym niz Kofi.

* - VIP Lounge wraca. Niestety pod przewodnictwem Swaggera. Dalo sie to obejrzec, ale nie stalo sie nic specjalnego. Midcarderowy feud dostaje wiecej czasu w segmentach od angle'a wokol IC Title... ... Poza tym martwi fakt, ze writerzy wokol Swaggera walkuja te same zagrywki. Przeciwnicy mu sie tylko zmieniaja, bo juz Show mu nie tak dawno rzucal pucharami, a jego ojciec poczul gniew Kane'a

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-200282

Fajne SD! You are JBL :D rozwalilo mnie to :P Captain Carisma zajebiście robił sobie jaja z Alberto. Fajna walka Christiana z Drew o dziwo, ale zauważyłem, że Drew się rozwija ringowo. Mistrz interkontynentalny wygrywa czysto bez pomocy Viki co zajebiście mnie ucieszyło.

Fajnie się słuchało Codiego, zrobił dobrą walkę z Mattem.

Div nie oglądałem, mam nadzieję, że dużo nie straciłem 8-) .

Fajne promo Kane i undertakera, takie klimatyczne i wogole ten smiech Kane'a fajny :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/18/#findComment-200333