Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nawiązując do powyższej dyskusji. Nie sądze żeby były konieczne mieszania w rosterze SD! z zawodnikami RAW. Chodzi tylko, o to że na Smacku(na RAW zresztą też) kompletnie nie ma midcardu! Obaj obecni mistrzowie nie mają rywali. Na SD! mamy kilku low-carderów pokroju DiBiase, Mahal, Hunico ale ich promocja nie robi z nich wiarygodnych pretendentów. Narazie Cody ma robotę z Goldustem(Nie wiem czy ich walka odbędzie się na WM-ce, bo ponoć mają już walczyć na Royal Rumble) ale po tym programie trzeba jakoś wypromować DiBiase'ego lub Ezekiela, bo obecnie nikt nie kupi wygranej jednego z nich nad prawie maineventerem Codym. Na RAW Ryder też nie ma z kim walczyć. Ale tu metoda jest prosta. Zrobić jakiś triple-threat między Hawkinsem, Rileyem, Swaggerem. Zwycięzcy dać wygrać później jakieś dwa mecze i już można go zajobbować Zackowi na RR.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272510

Alacer wypromowany tak mocno pas, który w końcu coś znaczy, ma zdobyć DiBiasie, Mahal czy Ezekiel ? :roll: Cody powinien stoczyć dobry feud z kimś dobrze wypromowanym, kto będzie godny tego tytułu. A sam Cody nie musi do końca czysto tego przegrać. Może być tak jak piszesz, że mógłby się w to wtrącić np. Booker. Z tym się zgadzam, ale wcale nie musi tak być, że ktoś pomaga pokonać Codiego. I po tym Rhodes niech idzie w górę. Stworzyłby napewno fajny feud z Danielem Bryanem, gdyby nie jego heel turn. Jednak byle mid-carder nie powinien teraz mieć pasa IC. WWE zrobiło błąd...wypromowało pas IC i jego posiadacza, a zabrakło promocji pretendentów. Przy US jest lepiej. Wyskoczył Zack, który akurat według mnie jest ok jako mistrz i nie obniżył prestiżu, teraz pewnie dostanie Swaggera, co też pasuje do jego gimmicku, bieganie z pasem US i uważam, że on jako mistrz za jakiś czas to też będzie bardzo dobra decyzja. Z pasem IC jest gorzej. Czy Dolph dużo stracił na tym, że przegrał z Zackiem ? Nie. W ogóle. Większą część feudu dominował, jednak przegrał z Zackiem, ale poszedł w górę mimo to. Cody mógłby mieć podobnie. Dobry feud, który przegra i straci tytuł, ale z kimś wiarygodnym. Wtedy nie straci nic ze swojej pozycji, uwolni się od tytułu i pójdzie w górę. Starcie z Dustinem to tylko po to, bo sam Goldust chyba tego chce, a WWE widzi w tym szansę godnego pożegnania Pana Złotego. Podtrzymuję swoją opinię, że lepszy dla Codiego byłby feud z kimś z rosteru, by w końcu stracić pas i pójść w górę. Jednak nie przekreślam feudu z bratem. Muszą to tylko dobrze poprowadzić.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272514

Szczerze powiedziawszy to jak czytam większość postów to mam tylko takie "Ja pierdole".

Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, ale nie potrafię do cholery zrozumieć tej nagłej krytyki wobec Dragona.

Nawet kiedy Christian przeszedł heel turn i zachowywał w podobny sposób jako mistrz WHC to nie miał tyle hejterów co teraz Danielson.

Jak ktoś słusznie zauważył jego zachowanie było bardziej zbliżone pod Edge'a, widać było jak jego mózg pracował na "pełnych obrotach" kiedy znalazł się między Showem a Henrym, takie "co by tu wykombinować".

Kolega wyżej napisał że odgrywa obecnie najbardziej irytującego mistrza w ostatnim czasie.

Really? Really? I stwierdzasz to po jednym SmackDown? Gratulację zatem.

Edge w swoich promach potrafił tarzać się po ringu krzycząc do ludzi "You were wrong, wrong" i wygrywać kantem walkę za walką, czy to tygodniówka czy PPV. Spierdalał z ringu aż miło przy swoich feudach z Takerem czy Ortonem, potrafił przez parę minut uderzyć w ślimaka z Vickie wzbudzając zarówno irytację jak i niesmak.

A tu większość pojechała Dragona tylko dlatego że w promie na backu pokazał swoją arogancję i to że wygrał przez DQ i cieszył się z tego jak głupi, nie on pierwszy i nie ostatni.

Rated R nawet podczas pinu, nie wiem jak to ująć, tupał nogami (?) jakby miał doznać orgazmu. I to nie jest post przeciwko niemu, bo uwielbiam go właśnie za te momenty, ale nie rozumiem tej fali krytycyzmu po jednym SD! czyżby syndrom Ortona i Ceny? Póknijta się większość w łepetynki.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272516

spX, bo to jak wyglądał podczas "celebracji" było irytujące. Może to wina braku umiejętności aktorskich, które w.w. przez Ciebie Edge posiadał? Jeżeli zrobią z niego coś na wzór psychola-brutala (o którego proszę już chyba -enty raz) to będzie okej, bo w tej roli sprawdza (a przynajmniej się sprawdzał) świetnie. Tutaj biegał jak idiota i wymachiwał łapskami i mimo ogromnej sympatii do Danielsona to zwątpiłem po końcowym akcencie odcinka.

Myślę, że i Ty chciałbyś go w bardziej poważnym gimmicku, bo na taki zasługuje...

N!KO, wspomniałeś o okrojeniu w tym momencie move-setu... pewnie kilka bardziej widowiskowych "ruchów" mu zabiorą, ale może dadzą coś starego-nowego, heelowego? W Indy miał kilka dość brutalnych motywów (np. seria MMA Elbows) i miło byłoby je teraz przy okazji turnu zobaczyć.

;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272521

Tak sobie przeglądam ten temat , czytam nie które posty i czegoś tu nie rozumiem. Wypisujecie( co niektórzy) że zmienili Bryana w pizdeczkowatego heela , chociaż dopiero co ten turn przeszedł i tym złym był ledwie kilka minut. Sporo userów przbąkiwało że ta zmiana może nie długo nadejść i tak też się stało. Ja osobiście chciałem by pozostał facem , bo porostu go w tej roli kupowałem i mi się podobał. Teraz kiedy jest już heelem , czego wiele osób chciało , od razu zaczęły się narzekania i nie do końca wiem z czego one wynikają. Mówicie że jest irytujący . Być może to właśnie jest na niego pomysł. Ja osobiście chciałbym jakiegoś heela który na prawdę by mnie denerwował(który spełniał by tym samym swoją rolę) , bo tak na prawdę po za Colem takiego nie ma w federacji. Piszecie również że zrobią z niego cipko-heela. Nie wykluczam takiej możliwości , ale kurwa to dopiero pierwsza tygodniówka i nie można jeszcze tego przesądzać. Wygrał walkę z Showem przez dq , zgadza się , ale jaki heel tak na prawdę czysto pokonuje faceowego Big Showa ? prawie żaden. Do tego na minionym smacku dostaliśmy tak mocno zbookowanego Daniela jakiego nie widziałem od dawna. Sporą część walki dominował nad przeciwnikiem i zapiął na nim oba swoje kończące submissiony. Porównując to starcie chociażby do tego gdy walczył z kontuzjowanym Henrym , kiedy to Bryan był facem , od razu widać gdzie rozpisany był mocniej.

Zgadzam się oczywiście z opinią że Dragon dostał ten pas zbyt wcześnie , ale tego już się nie odwróci. Ja mam jednak nadzieję że zaczną go teraz promować , tak jak wspomniał mattdamon na porządnego heela skurwiela i uwiarygodnią go jako mistrza.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272529

• Urządzenie:  Windows

Dopiero teraz obejrzałem SD! i tą sytuację z Bryanem i szczerze, ja nie odebrałem tego jak heel turnu. Oczywiście, fani buczeli na niego, ale ja bardziej odebrałem to jako dalszą część budowania gimmicku nerda i outsidera. Dlatego myślę, że z dalszą oceną tego, musimy poczekać do następnego SD!
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272531

Kolega wyżej napisał że odgrywa obecnie najbardziej irytującego mistrza w ostatnim czasie.

Really? Really? I stwierdzasz to po jednym SmackDown? Gratulację zatem.

Może troche przesadziłem - miałem na myśli ostatnie wydarzenia związane z Bryanem. Bardzo lubiłem jego wczesniejszy gimmnick i postawę gdy starał się o pas w walkach z henrym itp. Wg mnie odgrywa takiego psychola teraz. Szczególnie wkurza mnie to jego pajacowanie po walce. No ale coż.. Zobaczymy na kolejnym SD co się wydarzy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272532

Szczególnie wkurza mnie to jego pajacowanie po walce.

Ale to nie jest pajacowanie. Tak jak napisałem wyżej, Bryan ma gimmick nerda i outsidera, tak więc musi się tak cieszyć. To jest cześć jego gimmicku, bo on, teoretycznie tak słaby zawodnik wychodzi zawsze w jakiś sposób z opresji i nadal jest mistrzem. I nie obchodzi go to, jak broni pasa, ważne, że nadal jest mistrzem i spełnia swoje marzenie.

Ja to tak odbieram.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272537

bo to jak wyglądał podczas "celebracji" było irytujące. Może to wina braku umiejętności aktorskich

Może trochę przesadziłem z tym postem, ale naprawdę, tak jak wspomniał Janko Muzykant, to dopiero pierwsza tygodniówka w Dragonem jako heel'em (o ile teoria z gimmickiem nerda i outsidera się nie sprawdzi) a już wszyscy narzekają i wieszają na nim psy. Więszkość forum chciała tego turnu (w tym Ja) i może racja że nie ma jakiś wybitnych zdolności aktorskich i nie potrafiłby zaatakować laptopa z taką precyzją jak Rated R Superstar, ale tak na dobrą sprawę ile on dostał czasu na tym SD?

W moim mniemaniu w promach na backstage wyszedł poprawnie o ile nie dobrze, a walka no jak to walka, był aktywny w ringu itp. itd. a że na koniec wyszło jak wyszło, to jeszcze nie powód by tak po nim jechać.

Zobaczymy, może na następnej tygodniówce pójdzie mu lepiej - tylko niech mu dadzą jakiś czas i mica do ręki.

Swoją drogą reakcję forum można porównać do reakcji tego całego cholernego WWE universe - Danielson zainkasował walizkę i zdobył WHC (Hurra) Danielson śmiał wygrać przez DQ (Buuu) :D

+ lubię sobie podyskutować czasami, ale to co się dzieję tutaj ostatnimi czasy to jakaś porażka.

Każdy jebie swojego posta równo, nie czytając wypowiedzi poprzednika - przez co dyskusja nt. danej gali wygląda że każdy napisał to samo, tylko w innej treści.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272552

Ja uważam, że trzeba czekać na to co wyjdzie z tym Dragonem. Muszą zmienić jednak jego postać. Jeśli chodzi o mnie to on nie irytuje mnie jako heel(którym nie wiadomo w ogóle czy jest). On mnie irytuje jako face...maly619 fajny gimmick mu wymyślił. Jako ten "mistrz dźwigni" byłby wiarygodny tak pokonując każdego w rosterze, nawet takiego olbrzyma jak Big Show. Zagranie z SD to było takie chamskie cwaniactwo :P Nie wiem co wymyśli WWE, ale może nawet ten cipo-heel będzie lepszy od obecnej postaci Bryana. Obecny face Daniel jest nijaki i absolutnie nie zasługuje na ten tytuł. Powinni najpierw go promować. A potem dawać pas. A jak już dali pas to z pasem go promować. A oni nawet teraz dają mu wygrywać przypadkiem przez roll up jak na RAW z Codym. Zagranie z SD było dość fajne, jednak wolałbym Daniela face'a w gimmicku wymyślonym przez malego. Jeśli WWE chce z niego zrobić heela, to mam nadzieję, że to będzie lepsza postać niż obecny Dragon. Nie kupuje jego gimmicku Nerda, nie z pasem WHC. Rozumiem cipo-heel, ale cipo-face ?

Swoją drogą reakcję forum można porównać do reakcji tego całego cholernego WWE universe - Danielson zainkasował walizkę i zdobył WHC (Hurra) Danielson śmiał wygrać przez DQ (Buuu) :D

Ja chciałem tego pojedynku Daniela na WM. Jednak jak dostał pas teraz to byłem raczej zadowolony, że ma ten tytuł, mimo braku promocji jego osoby. Myślałem sobie tak, że ma teraz pas to zrobią z nim coś fajnego. Póki co jest nijaki. Może jednak przejdzie ten pełny heel turn i jako ten cwaniaczek da radę. Oby, bo wierzę w niego, ale trzeba zmienić jego postać.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272557

Zakładanie po ostatnim SD, że robią z Briana "cipo-heela" pokroju Christiana, Edge'a czy Jericho z okresu "best in the world at what he does" (by przywołać tych najlepszych), wydaje mi się kompletnym nieporozumieniem. Tzw. cipo-heel ma to do siebie, że choć dużo i chętnie gada o tym, jakim jest chojrakiem, tak naprawdę sam nie wierzy w swoje możliwości, a tym samym puszcza oko do publiczności - "weźcie proszę na mnie poprawkę". To także powód, dla którego cipo-heel nigdy nie będzie heelem z prawdziwego zdarzenia - zbyt silnie wyczuwa się u niego ironiczny dystans (nawet marki "heatują" takiego niejako z przyzwoitości).

Na razie wiele (choć ciągle za mało) wskazuje na to, że Bryan będzie "psycho-heelem". A psychol, poza wszystkim, to ktoś, kto nie tyle wierzy, ile wie na pewno. Nie oferuje ludziom swoich przechwałek ("jestem najlepszy" etc.) do wierzenia, by ostatecznie zostały odrzucone jako niewiarygodne - on wie, że jest najlepszy. Oczywiście każdy "psychol" potrzebuje gwaranta, na którym opiera swoją pewność. Dla Daniela jest to pas (dla dawnego Randy'ego - głosy). Można było łatwo zauważyć z jakim namaszczeniem się z nim obnosi (inni też to robią, ale jednak w jego zachowaniu dało się dostrzec subtelną różnicę). Dla Dragona to już coś więcej niż zwykły fetysz - to integralna część jego tożsamości, to warunek "bycia bardzo dobrym wrestlerem" (trochę analogiczna sytuacja, tylko nieskończenie bardziej infantylna, była z Abyssem i jego / Hogana pierścieniem).

Mały619 napisał, że odebrał to jako "dalszą część budowania gimmicku nerda", ale myśle, że tu chodzi o coś dokładnie przeciwnego. Nerdem jest AJ, która już zdążyła wspomnieć, że coś dziwnego dzieje się z ego Daniela (po czym podchodzi ten ostatni i jakby nigdy nic mówi: "czemu się z nią [Alicią Fox, face'm] zadajesz?"). Dlatego konflikt na linii "zakochanych" jest nieunikniony. I oby skończył się na ostro.

Wracając jeszcze do walki z Big Showem. Słusznie pisze Janko Muzykant, że starcie było promowane jako potencjalny squash, a skończyło się niemal zwycięstwem Daniela. Tak się nie bookuje cip.

Edytowane przez mattdamon
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272561

Myślę, że heelturn (zakładam, że na ostatnim SD! do takowego doszło, a w kolejnych odcinkach będziemy mieli kontynuację przechodzenia Danielsona na "ciemną stronę mocy") może wpłynąć zbawiennie na postać Bryana. Gorzej z bookingiem walk. Bo skoro już za face'a jobbował na lewo i prawo, to boję się myśleć w jaki sposób będzie bronił pasa WHC jako heel. Myślę, że może być totalnym cipo-heelem w stylu Christiana albo jeszcze gorzej. Jedyna nadzieja, że Bryanaowi uda się stworzyć jakiś ciekawy gimmick i opinie o braku charyzmy i nienajlepszych mic-skillach będzie można włożyć między bajki.

Wobec heelturnu Bryana rośną w każdym razie akcje Sheamusa jako faworyta na wygraną w Royal Rumble Matchu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272563

• Reputacja:   228

czy Reya Mysterio, którego Cody pojechał czysto rok temu na WM.

Cody pojechał Krasnala na WrestleManii kantem. W żadnym razie nie było to czyste zwycięstwo (jeżeli był atak maską - czyli "niedozwolonym obiektem", to za cholerę nie można tego uznać za czysty pin fall. Bez jaj!) :wink:

Walka młodego Rhodesa z Goldustem jest ok, jeżeli ich feud nie będzie przeciągany. W żadnej mierze nie chciałbym, aby Goldust spierdolił bratu spot na WrestleManii (jedna, max 2 walki - i pa pa Goldie). Rozwalenie brata nie będzie niczym promującym Cody'ego, ani też przybliżającym go do main eventów.

Co do Daniela i jego turnu, to bądźmy realistami... Przy takich gabarytach jakie posiada Dragon, to u Vince'a za chuja nie będzie mocnym heelem. Cipo-heel a'la Christian, to jedyne czego możemy się na 99% spodziewać.

Pomysł z "submission-killerem" całkiem niezły, ale jeśli Bryan pozostałby face'em. Vince nie zrobi z takiego heelowego "przecinka" (znacie przecież jego uwielbienie dla "Dużych Chłopców" :D ) kogoś, kto zmusza do tap'owania mocnych face'ów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272569

Walka młodego Rhodesa z Goldustem jest ok, jeżeli ich feud nie będzie przeciągany. W żadnej mierze nie chciałbym, aby Goldust spierdolił bratu spot na WrestleManii (jedna, max 2 walki - i pa pa Goldie). Rozwalenie brata nie będzie niczym promującym Cody'ego, ani też przybliżającym go do main eventów.

To kto mu tego spota nie spierdoli ? Z Sheaumsem ma walczyć o IC title ? Rozumiem, że każdy go chce jak najwyżej ale jako mistrz interkontynentalny nie powinien wdawać się w feudy z Main Eventerami.Ja jestem absolutnie za tym by pojechał braciszka na WM'ce tym samym kończąc jego kariere bo może to go nie wypromuje na Main Eventera ( i wcale nie ma ) ale pokaże, że jako mistrz tych "słabszych" jest nie do pojechania i tylko ktoś z górnej półki może mu ten pas zabrać.Moim zdaniem Cody powinien wygrywać z takimi wrestlerami jak Goldust czy Booker, którzy go nie wypromują jakoś znacząco ale każdy mark sobie pomyśli "On jest dobry, trzeba by takiego Ortona by go pokonać " po prostu potrzebuje wygranych. Jak zacznie zwyciężać z zawodnikami pokroju Randalla to będzie w takiej samej sytuacji co Ziggler czyli stara się o główne złoto ale ciąży mu tytuł midcardowy i zacznie się promocja jakiegoś jobbera typu Alex Riley czy Ted DiBiase by mu ten pas zabrać.Chłopak powinien rozwalać sobie tych słabszych i czekać spokojnie na kogoś typu Misterio, który finalnie zabierze mu mistrzostwo i wtedy iść w stronę WHC.

Edytowane przez Anapolon
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272571

ArriS napisał/a:

czy Reya Mysterio, którego Cody pojechał czysto rok temu na WM.

Cody pojechał Krasnala na WrestleManii kantem. W żadnym razie nie było to czyste zwycięstwo (jeżeli był atak maską - czyli "niedozwolonym obiektem", to za cholerę nie można tego uznać za czysty pin fall. Bez jaj!) :wink:

No dobrze. To nie była czysta wygrana tak jak podręczniki podają :P Co nie zmienia faktu, że było to solidne starcie i bardzo wiarygodna wygrana Rhodes'a, która sporo mu dała. W końcu pojechał Reya na WM i wcale nie wyszedł na mega cipe jak często heele w WWE.

Co do feudu Goldusta z młodszym bratem to wypowiadałem się się wyżej i nie jestem zwolennikiem tego starcia. Wolę kogoś z rosteru, żeby wypromował się trochę i zabrał pas IC, a Cody niech miesza w Main Evencie :)

Anapolon wyobrażasz sobie jakiegoś face'a z okolic ME, który pogoni za pasem IC. A wtedy kto takiemu Reyowi ten pas odbierze jakby on go zdobył? Też nie będzie mocnego na niego. Muszą kogoś wypromować z mid-cardu. Tak jak na RAW Zack, a teraz pozycje buduje sobie Swagger, który chyba zakręci się przy tym pasie. To samo musi być na SD. Wypromują kogos solidnego, nie mocnego, ale wiarygodnego do odebrania tytułu IC. Dolph stracił coś na porażce z Ryderem? Nie. Poszedł w górę. Cody ma mocną pozycję, a porażka z kimś w starciu o tytuł IC tego nie zmieni. Cody się uwolni od tytułu i pójdzie w górę jak Dolph. Jestem dalej za feudem z kimś z rosteru.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/179/#findComment-272572