Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Smackdown już pojaiwł się w Australii, więc czas na komentarze bez tagu"spoiler". No to jedziemy:

- Del Rio miał całkiem duży heat na wejście, widać proma jednak coś dały. Kłótnia z Reyem mogła się podobać, ale Alberto brakuje nieco charyzmy. Nie jest jakoś źle, ale by odgrywać gimmick milionera trzeba czegoś więcej, niż cwaniackego uśmiechu.

- Dolph i Kofi za często ze sobą walczą. Czy oni muszą ten feud ciągnąć ciągle w ringu? Perfekcyjny czuje się dobrze przy mikrofonie, Kingston też sroce spod ogona nie wypadł... Więc w czym problem? Dać im jakiś segment, niech Ziggler powkurza publikę, a Kingston podśmieje się z kształtów Vicki i nie będzie tragedii. Czarę goryczy przelewa końcówka walki. Wiem, iż Guerrero ma niezłego bica, ale żeby kobieta wywaliła jedną ręką upper midcadera z narożnika? Szkoda słów... No ale wreszcie to Ziggler wygrał jeden segment. Niezłe zaskoczenie.

-SES chyli się ku upadkowi. Segment przed pojedynkiem, despotyczny Punk... Nawet to zwycięstwo ich nie uratuje.

A sam mecz tag-teamowy miał na celu chyba tylko pokazanie Sereny, która BTW też cudów nie wyczyniała.

-Monster daje świetne promo ,choć to bardziej zasługa klimatycznej muzyki, oświetlenia, archiwalnych klipów i basu podłożonego pod śmiech Jacobsa, niż faktycznych umiejętności aktorskich Glena. W każdym razie trochę się boję o image Kanea. Teraz nie jest potworem, który krzyczy wściekłym głosem, wygłaszając pełne emocji proma. Nie, aktualnie BRAKM to jakiś zimny psychol ze szczątkami emocji i płaskim wyjasnieniem zemsty. Boję się, że jego regin skończy się w "Noc Mistrzów", bo Undertaker pewnie za tydzień znowu dostanie od brata.

-Drew walczył z Christianem, a za stolikiem komentatorskim siedział Cody Rhodes. To mówi wszystko. Pewnie w niedalekiej przyszłości będziemi świadkami jakiegoś meczu tagowego. Co do pojedynku, to mielismy tę samą kliszę, jaką widzimy na każdym smackdownie. Nuuuuuuuuuda.

-Wow, Swagger żyje!!! Tylko dlaczego musi mi on o tym przypominać w segentach, a nie w ringu? Co się dzieje? Ten człowiek przez kilka miesięcy był mistrzem śwata, a teraz nawet nie załapie się na żadną walkę? Halo, WWE, pobudka!!! Po co te wszystkie zwycięstwa, promowanie i najważniejszy pas? Żeby utknął w midcardzie, albo w ogóle się nie pojawiał? Takiego talentu się nie marnuje.

-Ten Caras to jednak podróba JBLa, jak tylko zobaczyłem ten samochód, ręcznik na barach i personalnego announcera... Po co takie powroty do przeszłości? Nie możecie wymyślić czegoś nowego? W każdym razie pojedynek był znośny, wybijał się względem poprzednich, ale nic ponad to. Szczerze mówiąć nie oglądałem zbyt dużo Alberta przed WWE, ale jak na razie wygląda mi on "tylko" na solidnego wrestlera.

Sheamus musiał zakumplować się z potrójnym H, aby w przeciągu kilku miesięcy stać się mistrzem WWE. Nie mogę sobie jednak wyobrazić przez co przeszcedł Del Rio, aby w debiucie pokonać drugiego największego babyfacea i drawa federacji przez cholerne PODDANIE. No ok, armbar jest bolesny, ale widzieliśmy już Mysterio wytrzumującego WoJ przez pół minuty. Poza tym nawet Swagger, promowany latami przez federację młodziak, kreowany na specjalistę od submissionów nie dał rady zmusić do poddania bardzo mocno kontuzjowanego Mysterio, a ten Bogacz dopiero co wchodzi do Smackdown, parę razy wali rękę Reya o schody, zakłada dźwignię, a "luchador" nie wytrzymuje nawet dziesięciu sekund? Nikt, i secoresner ma na myśli NIKT nie zasłguje na tak wielki push w debiucie. Nie obchodzi mnie, co wujek Vince chciał zrobić. Przecież to ustawia "świeżaka" niemal pod Main Eventy! Gdzie te czasy, kiedy szacunek w federacji zyskiwało się długą i ciężką pracą?

Gdzie wylane hektolitry potu Sheltona, Haasa, Finlaya, Bournea, Christiana, Hardego i spólki? Szkoda gadać...

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-198051

Rozpoczynamy zabawę z piątkową galą od Reya, a kończy się to wszystko jego walką z Del Rio w Main Evencie. Nowa meksykańska ikona ze SmackDown dostała 6-1-9 i to tyle, jeśli chodzi o emocje. Nie lubię takiego rodzaju gadek w segmencie otwierającym, mówiąc szczerze, dlatego podszedłem do tego tak sobie, bez większego zainteresowania.

Cody'ego rady pominę i idźmy dalej, do rewanżu o pas Interkontynentalny. Cholera, niech oni w końcu skończą robić takie przewidywalne końcówki, bo to naprawdę jest żałosne. O ile Sheamus nie może pojechać Ortona (można to zrozumieć, w końcu RKO stał się czołowym facem w WWE) tak Dolph mógł spokojnie odliczyć Kingstona. A nie - fartem wygrał pas, jakoś przetrwał na SummerSlam, teraz obronił go przez DQ... W szerokim wachlarzu WWE pozostaje jeszcze count out. Damn. A to, że Ziggler po walce zniszczył Kingstona zwiastuje tylko ciągnięcie się tego feudu dalej, dalej na następne PPV, a może jeszcze dalej (a tak poza wszystkim, to ten kopniak na powtórce w zwolnionym tempie naprawdę mocarnie wyglądał).

Żeby nie było tak różowo - Hornswoggle wrócił. Pewnie będzie się plątał w mało ambitnych segmentach no i zawsze lepsze to, niż swego czasu na RAW, gdy wtrącał się do naprawdę dobrze się zapowiadających walk (DX vs. JeriShow). Przy okazji przypomniało mi się, jak na Drafcie zrobił idiotę z obecnego mistrza Interkontynentalnego.

Straight Edge Society i dowiadujemy się, że Gallows i Serena będą walczyć o swoje życie w S.E.S. I a propos samej walki - Kelly Kelly nigdy nie wyglądała mi na niską divę (choć nie wiem ile ma wzrostu, ale wydaje się być całkiem wysoka) to naprawdę przy Big Showie po prostu śmiesznie wyglądała. I jeszcze drobna uwaga - zawsze, kiedy widzę Showa rzucającego koszulkę, ciekaw jestem po co ona fanom? Dwie z niej robią? Co do samej walki to po jej przebiegu można dojść do wniosku, że face turn przydałby się Gallowsowi. Wtedy może skorzystaliby z jego predyspozycji do dobrego power wrestlera i przestałby być workiem z ziemniakami dla Big Showa? S.E.S. wygrywa, dobrze, na koniec zachowanie Punka, który nawet takim głupim gestem jak bicie brawa potrafił mnie autentycznie "rozwalić".

Następnie mamy kolejne promo Kane'a. Ale ja nie o tym, bo jakie to promo było to każdy przecież wie. Mam nieodparte wrażenie, że WWE może jeszcze na Night of Champions "utrzymać" ten stan zdrowia Takera i dopiero sprawa rozstrzygnęłaby się na Hell in a Cell. Podobnie było rok temu, prawda? Po powrocie Deadmana od razu wydawało się, że CM Punk straci swój tytuł, a tutaj przetrwał nawet Subbmision Match (swoją drogą co się dzieje z Anacondą? szkoda, że odkurzyli ją tylko na czas feudu z Takerem) i stracił pas dopiero na PPV Takera.

Christian wygrywa z Drew - podoba mi się to. Po walce Dashing i Chosen One niszczą Christiana i Hardy'ego. Nie wiem na ile ta rzekoma kontuzja Matta okaże się prawdziwa, ale można się spodziewać tag team matchu między nimi.

Przemówienie Swaggera do mającej słuchawki w uszach Rosy pominę - lubię Jacka.

I na koniec main event i coś, co nie dawało mi spokoju od przeczytania wyniku tapingów. Rey Mysterio przegrywa z debiutantem - ok, zdarza się. Ale Rey Mysterio odklepuje? Rozbawił mnie jego uśmiech, gdy stanął na rękach Reya. I właśnie, a propos ręki. Wygrał przez submission, ale kolejna końcówka po której można powiedzieć: "Ok, ale gdyby nie poniszczył wcześniej ręki Reya, to ten by się nie poddał". Niemniej jednak przegrana to przegrana, poddanie to poddanie i Alberto dostaje nie duży, ale ogromny kredyt zaufania i byłoby dobrze, gdyby zdołał spełnić pokładane w nim nadzieje.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-198057

Cholera, niech oni w końcu skończą robić takie przewidywalne końcówki, bo to naprawdę jest żałosne. O ile Sheamus nie może pojechać Ortona (można to zrozumieć, w końcu RKO stał się czołowym facem w WWE) tak Dolph mógł spokojnie odliczyć Kingstona. A nie - fartem wygrał pas, jakoś przetrwał na SummerSlam, teraz obronił go przez DQ... W szerokim wachlarzu WWE pozostaje jeszcze count out. Damn.

Jeżeli Cię ciekawi co wymyślili z tą dwójką w przyszłym tygodniu to rozwiń spoiler, gdyż w związku z wyprawą do Japonii całej federacji nagrano oprócz RAW także SD! i NXT

* Kofi Kingston defeated Dolph Ziggler via count out.

A oto jakie walki w przyszłym tygodniu na SD! zobaczymy (bez wyników):

No DQ match: Kane vs Rey Mysterio

Kofi Kingston vs Dolph Ziggler

JTG vs CM Punk

Luke Gallows vs Big Show

Alberto del Rio vs local wrestler

MVP vs Jack Swagger

A tutaj z wynikami:

* Kane defeated Rey Mysterio in a No DQ match. Alberto Del Rio came out after the match and laid Rey out.

* Kofi Kingston defeated Dolph Ziggler via count out.

* CM Punk defeated JTG.

* Big Show defeated Luke Gallows.

* Alberto Del Rio beat a local wrestler by submission.

* Jack Swagger beat MVP via DQ. There was a stipulation where the match was a technical match. MVP broke the stip and was DQ’d for punching Swagger. Swagger put MVP in the Ankle Lock after the match.

* SmackDown ends next week with The Undertaker cutting a promo. Taker said his brother Kane had big trouble coming his way.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-198064

Co do Alberto Del Rio to pracownicy którzy pracują nad stroną machnęli się przy wstawianiu biografii Del Rio:

A tutaj cytat z Wrestlenewz jak to wyglądało:

WWE’s website crew made a mistake last night before they put Del Rio’s bio up on the SmackDown roster page. It appears Del Rio’s bio was made public before the website editors removed their notes to each other. Courtesy of Michael Grady, here’s a screencap of the page before it was edited:

http://i37.tinypic.com/33f6zbo.jpg

Także WWE naprawdę może mieć co do niego duże plany.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-198113

Gdy widziałem odklepującego Mysteria, to...wbiło mnie w fotel :o .Co najdziwniejsze, była to czysta walka, nie przypominam sobie ani jednej brudnej akcji Alberta.Co do jego konfrontacji na początku gali ,to wypadł całkiem dobrze, mic skille ma dobre.Gdy słuchałem jego speech'u, już wtedy wiedziałem wszystko o jego gimmick'u, "Meksykańskiego, aroganckiego milionera", jego wejście przed walką z Rey'em, było bardzo klimatyczne i świetnie oddało jego postać.Noi ten specjalny konferansjer :-) .Licze, że będzie odgrywal dużą role na SD!, przydałby się wkońcu jakiś nowy heel, bo kolejnych feudów "Mysterio-Swagger" i "Mysterio-Punk", naprawde nie chce się oglądać ;/.Przemówienie Kane'a, poprostu klasa sama w sobie.Pod względem wrestlingowym ,to SD! wypadło szaro-buro.Gdy widzialem zapowiedz walki Kofi vs Adolph, od razu ją przewinąłem.Oczywiście musieli wrąbać Mixed Tag-Team match, jedyne co mnie cieszyło w tej walce to wynik.Żal patrzeć, jak członek genialnej stajni, dostaje bęcki od Kelly Kelly...Walka Drew vs CC, już była lepsza, nie jakaś, niewieadomo jaka dobra, ale nie ssała i możnabyło ją oglądać.Po ME, spodziewałem się naprawde wiele, starsznie ciekawił mnie jaki moveset będzie miał Alberto.Troche się zawiodlem, nie robil jakiś cudów, ale po ringu ruszal się b. dobrze i widac było, że wyszkolenie ma.Gdy zrobil tą dzwignie ,myślałem, że wszystko będzie standardowe, a więc "wymyk" Rey'a, po czym podciącie rywala na liny i SIX-ONE-NINE!A tu niedpodzianka, na debiucie, Alberto pokonuje czołowego Main Eventer'owskiego, Babyface'a SmackDown.Mam nadzieje, na lekkie odświezenie ME SD!, przez Del Rio :grin:
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-198122

Początkowy segment z Alberto i Reyem , całkiem fajny. Del Rio dobrze wypadł i jest naturalny , Mysterio też dało się słuchać mimo że przy micu często mnie irytuje.

Walka o pas IC. Po 1 z jakiej paki Kofi dostał znowu rewanż. Walki między tymi dwoma wrestlerami już mi się zaczynają nudzić. Na NOC mogą spokojnie dać Zigglerowi innego przeciwnika , oby.

Fajne segmenty na Backstagu i zwyczajowo dobre grooming tips , martwi mnie tylko powrót karła.

Kane znowu dał popis umiejętności przy micu, świetne, klimatyczne promo.

Christian vs Drew. Tu bardziej skupiłem się na komentarzach Rhodesa i Strikera , zabawne to było. Co do walki to było w niej pare fajnych akcji(DDT od Christiana czy hurricanrana) i cieszy mnie wynik .

ME całkiem niezły , udany debiut Alberto , niech tylko zmieni te złote gacie bo komicznie wygląda. Zdziwiłem się nieco obrazem odklepującego Ryjka. W końcu uwalniał się z o wiele bardziej wypromowanych submissionów-finisherów.

Żal patrzeć, jak członek genialnej stajni, dostaje bęcki od Kelly Kelly

ocb ?

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-198125

Dobry segment na początku.Del Rio dobrze się spisuje przy mic'u.Świetnie gra heela.Niech odsuną Jamajczyka od pasa.Dla Zigglera przydałby się jakiś świeży przeciwnik,bo nudno się robi wokół IC title.Walka tag team słaba,nie ma co pisać.Świetne promo mistrza wagi ciężkiej.Coś niesamowitego.Kane jest genialny z mikrofonem w ręku.Pojedynek Drew vs Christian słaby.Zapowiada się feud Christian/Hardy vs Rhodes/Drew.Może będzie ciekawy.

Nie spodziewałem się porażki Mysterio.Ale to dobrze,że WWE stara się wypromować nowego zawodnika.Main event średniawy,ale nie było źle.

Dobre SmackDown.Plusy za promo Kane'a i porażka Rey'a.

:-)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-198144

Dorosły gość z gołą klatą nie chciał puścić głowy biednego Rey Reya. Jakby ktoś nie wiedział to Rey wtajemniczył ludzi w to, że to Kane ubił Takera. Przerwał mu debiutujący po kilku tygodniach hype'u Alberto Del Rio. Lubię gościa i jestem pewien, że czeka go dobra przyszłość w WWE. Ma wygląd, ma mic skille, ma dobry gimmick. Do boju Dos Caras Jr!

Dashing! Dashing Cody jest świetnym midcardowym gimmickiem. Nigdy nie będzie main eventerem - mnie to cieszy.

Kofi dostał rematch za walkę przerwaną przez Nexus. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że oni przerwali walkę gdy Dolph Ziggler był kilka chwil od pokonania Kofiego i obronienia pasa. Todd Grisham powiedział o kopie Kofiego Pele Kick. Ciekawe czy Smackdown to dom który zbudował Ghańczyko-Jamajczyk? Vickie interweniowała i mamy DQ. Jedna z niewielu walk, w których Dolph nie zrobił żadnego głupiego bumpa. Po walce Ziggler niszczył Kingstona przy aplauzie Vickie, która była kuszącym go demonem! Powinni robić build-up do momentu, w którym Kofi w końcu nie wytrzyma i zrobi swój 540 kick na Vickie G. Poza tym lubię Kofiego z pazurem i chciałbym, żeby kiedyś stał się facem, ale jednak rudebwoyem.

LayCool. Little Bastard wrócił! Przebrany za kwiatek!

Serena, you've never been in a match! - BULLSHIT! Serena niszczy wzsystkie panie, które obecnie występują na SD. Za mało CM Punka w tym segmencie. CM Punk jest tak świetny, że jestem pewien, że 2 godziny CM Punka biegającego po Chicago byłoby lepsze niż niektóre gale WWE czy TNA.

Łysa Serena wygląda lepiej niż Kelly Kelly. Dlaczego? Imię Kx2 zobowiązuje(Barbie nie mają mięśni twarzy). Colt Cabana jest trenerem w Straight Edge Sanctuary Dojo jak podaje Matt Striker. Serena pinuje Kx2, jeeej!

Promo Kane'a. Fragmenty interno matchu w którym Taker podpalił Kane'a. Cóż, tego to się nie spodziewałem w WWE 2010. Promo świetne, ale mogliby sobie odpuścić trochę tą muzykę, a zdecydowanie wyrzucić efekty nałożone na mikrofon w niektórych momentach.

Drew vs Christian. Niezła walka, gdy Christian prowadził było ciekawie. Drew prawie złamał Christianowi kark ciskając nim w narożnik, to nie wyglądało dobrze.

Celem pojawienia się Rosy Mendes było - jak co tydzień - pokazanie widowni skaczących piersi. Jack Swagger, który robił świetne promosy, ale jego title reign został zabookowany jakby bookowano lower midcardera feuduje teraz z lower midcarderem - MVP. Super!

Za tydzień Taker wraca. Jupi!

Ktoś w WWE ogląda CHIKARĘ! Atak Nexus był podobny do ataku BDK na Three Disted Tales. BDK ma własnego ring announcera jak Alberto del Rio. Daisuke Sekimoto robił na King of Trios german suplexy na kilku ludziach jednocześnie - Jack Swagger zrobił to później na Fatal 4 Way. Ktoś w creative teamie ogląda federację Mike'a Quackenbusha. Ricardo Rodriguez rządzi. Wejście Alberto del Rio rządzi. Alberto del Rio to przyszły main eventer. Matt Striker zawsze wrzuci coś w komentarzu - "It appears to be that this man has two faces". Dos Caras Jr wygrywa swoją pierwszą walkę. Jest naprawdę bardzo dobry w ringu, dobry na mikrofonie, ma świetny gimmick. Za kilka miesięcy może śmigac z którymś z głównych pasów.

Dobre Smackdown. 4/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-198187

Byłem bardzo ciekaw debiutu Alberto Del Rio, oczywiście towarzyszyły mi też pewne obawy, bo pamiętam, że Kizarnego też promowali filmikami przed oficjalnym debiutem a wiemy jak to się skończyło.

Rey wchodzi, mówi i przerywa mu nasz kochany Alberto którego już doskonale znamy. Segment wyszedł dobrze, Del Rio pokazał się z dobrej strony, byłem bardzo ciekaw jak on walczy, bo nigdy nie widziałem go wcześniej w akcji. Czekałem na pojedynek z wypiekami na twarzy

Kofi vs Dolph - co za dużo to nie zdrowo, mam nadzieję, że ktoś nowy pojawi się w IC tittle picture. Tak jak mówicie kolejny heel z pasem, kolejna "wspaniała" promocja zawodnika, który nie potrafi czysto wygrać

Ostatnio obserwujemy dużo zmian w WWE, które się poprawiło ostatnio, też była to zasługa tego, że Hornswoggla nie było, ale niestety..... MINUS wielki tej gali

W meczu SES vs Big Show i Kelly Kelly zapamiętałem ten tekst Strikera o Dojo, kurcze Matt jesteś geniuszem z tobą każda gala jest o jedną ocenę wyżej. Div nie oglądam ale ze względu na obecność facetów w meczu zostałem zmuszony do oglądania tego czegoś, to było okropne. Błagam niech CM Punk odłączy się od trójki tych ciot bo inaczej nie mogę ich nazwać. W tak krótkim czasie SES z zajebistego stable przekształcił się w coś czego nie chcę oglądać.

Kolejny classic w wykonaniu Kane. Może i przesadzili z efektami specjalnymi ale do Kane to pasuję. Szkoda, że tak szybko wyszło na jaw, że Kane zaatakował Takera. Mam nadzieję, że feud się skończy na Hell in a Cell. Idealne PPV na zakończenie feudu dwóch braci.

Drew i Cody jako tag team, ja tego kompletnie nie kupuję, jeszcze perspektywa konfliktu z Christianem i Hardym, dziękuję bardzo.

Można już oficjalnie rzecz Swagger witamy w Mid Cardzie, gratuluję! Świetny booking gdzie zawodnik jako mistrz wagi ciężkiej więcej przegrywa niż wygrywa i o to efekty. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe, a po feudzie Taker vs Kane, Swagger będzie wracał na szczyt

No i Main Event. Ricardo Rodrigez, zajebisty gość, jak bym miał wyobrazić sobie prywantego ring announcera pochodzenia meksykańskiego to tak właśnie by wyglądał. To była najlepsza wejściówka w tym roku, po prostu mega wszystko było idealne. Alberto już został okrzyknięty meksykańskim JBL, jednym to się podoba innym nie, mi zdecydowanie to odpowiada, świetny gimmick, entrance. Szczerze spodziewałem się więcej jeśli chodzi o ring skille, ale i tak nie było źle. Wygrana z Reyem przez fucking sumbission? Czemu tak nie promowali Swaggera albo Sheamusa? Ogólnie jestem pod wrażeniem, jak wszystko pójdzie dobrze, to Alberto będzie przyszłością tej federacji, ale takiego zawodnika łatwo zjebać. Kozlov, Drew oni też mieli wygrywać i miażdżyć wszystko na drodze do pasa wagi ciężkiej, a skończyło się mid cardem dla obu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-198275

World Wrestling Entertainment has reportedly released Serena from her contract. Details surrounding her apparent departure have yet to be disclosed.

The official WWE website has yet to release a statement regarding her dismissal from the organization.

Serena made her WWE in-ring debut during last week’s episode of Friday Night SmackDown, defeating Kelly Kelly in a mixed tag match.

According to Dave Meltzer, the decision by WWE to release Serena was made several days ago and, for whatever reason, news of it just got out tonight.

Meltzer also says it was a “disciplinary firing” but no more details have been given out at this point.

Ciekawe na ile jest to prawda. Na piątkowym SD! jeszcze się nie dowiemy, gdyż był podwójny taping w zeszłym tygodniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-198558

No to robi nam się lekki misz-masz, jeśli zwolnili Serene i skoro

Luke Gallows przegrał swoją walkę na następnym SD! to oznacza chyba koniec tegoż stable. Chyba że groźba bycia wykopanym z S.E.S. za przegranie walki przestała obowiązywać

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-198561

Kto by przypuszczał że gość którego kiedyś widziałem na żywo na tapingu CMLL, zostanie gwiazdą WWE, mowa oczywiście o Dos Carasie Jr.

Dos Caras słaby w fly, raczej technik, przez wiekszosc kariery gral facea, pod koniec w CMLL byl hellem (dano mu fajna maske).

Szkoda ze tak WWE spiepszylo jego gimmick, nie dosc ze bez maski to powielanie JBLa w wersji hiszpansko jezycznej.

Slabe to i to bardzo o wiele lepiej wygladalby feud Mysterio z Carasem w maskach. No ale coz..

Walke obejrzalem, nawet ok jak na WWE, jeszcze nie wiadomo jak bedzie dalej z Dos Carasem, bo jak juz pare osob zauwazylo to WWE, nagle porozwala paru main eventerow, zeby za jakis czas zostac jobberem. Nie zbadane sa wyroki McMachona.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-199071

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Punk wraca na ring (ciezko nazwac uciekanie przed Showem jako powrot). Szkoda, ze na chwile obecna wszystko wskazuje na koniec tej grupy i zapewne maly feud miedzy mistrzem, a pierwszym podopiecznym. Serena naturalnie zalapala sie na ten taping SmackDown. Ciekaw jestem jak storyline'owo wyjasnia jej brak przy nastepnej okazji. Moze przyszly Smack to ostatnia tygodniowke SES? Wkoncu Luke przegral z gigantem...

Minusy:

* - Kolejny beznadziejny segment z zielonym, zbędnym, brudnym i opoznionym w rozwoju karłem. Strach pomyslec do czego z tym dążą. Szpieguje LayCool, wiec czeka go seria starć z Kavalem... ... Roznica wzrostu niewielka

Inne:

* - Niestety Alberto dalej pojawia sie w "zyciu" Reya. Balem sie tydzien temu, zeby mu tym nie zaszkodzili i zeby mocarny kazel go nie zniszczyl w ich feudzie. Swiatelko w tunelu pozwala wierzyc, ze bedzie inaczej, bo Alberto ma byc szybko pushowany do statusu Main Eventera, ale ... plany w tym swiecie moga szybko sie zmienic. Poza tym ostatnio wywindowali szybko pewnego bladego rudzielca... ...

* - Do dzisiejszej rady Cody'ego sie nie dostosuje.

* - Milo znowu uslyszec Undertakera. Dzieciaki (PG) musza miec radoche ogladajac tak klimatyczne proma, swiatla, "potwory" i inne pierdoly. Ja mam wrazenie, ze sie cofnalem w czasie (ale nie w pozytywnym znaczeniu)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-199282

Od bardzo długiego czasu wreszcie podobało mi się SD!

Alberto niszczy Reya umacniając swoją pozycje heela, JTG szybcuitko pokonany przez Punka i co ciekawe submission Straight Edga czyli Anaconda Vise powrócił ! (chociaż tak to wyglądało jakby tylko CM wiedział ,że tak ma zakończyć sie walka). Hornswoggle będzie chyba szpiegiem Teddyego , na cholere to...,Dolph vs Kofi - według mnie jeden z lepszych ich pojedynków , nie było takiego ślimaczego tempa jak na SS. Swagger zdominował pana MVP i bardzo dobrze. Co sie stanie z Laycool vs Melina zobaczymy w Poniedziałek. Del Rio znowu niszczy! tym razem jakiegoś jobbera, faktycznie z tego Alberta może cos byc. Szkoda ,że Show pokonuje lajtowo Gallowsa. No i na koniec powrot Takera i dobre Promo z Kaneam.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-199285

Ja już kilka tygodni powtarzam, że CM Punk powinien skończyć z SES i wszystko wskazuje, że moje prośby zostaną wysłuchane. Też jestem ciekaw jak wyjaśnią zwolnienie Sereny, pewnie będzie coś w stylu, że CM Punk złapał ją w jakimś barze i nie dał jej drugiej szansy. Mam to gdzieś co się stanie z Lukiem i Mercurym po ewentualnym rozpadzie, niech zasilą mid card i będzie ok. Fajnie zobaczyć Punka w ringu, który wygrywa przez Anaconde. Ostatnio co raz więcej walk jest wygrywanych przez sumbissiony, bo swego czasu to wygrywali tylko Taker i Cena.

Alberto Del Rio będzie co tydzień podjeżdżał innymi samochodami, super. Myślałem, że Del Rio będzie takim heelem, który nie będzie rozwalać przeciwników po walkach, czyli to co zrobił dzisiaj z Reyem, ale i tak w tego typu destrukcji wygląda dobrze. Pokonanie lokalnego jobbera który miał własną wejściówkę (woow). Wszystko idzie prawidłowo. Podobało mi się mrugnięcie podczas walki, przed zrzuceniem z lin jobbera, wyglądało to zajebiście. Mam nadzieję, że przy ewentualnej kontynuacji feudu z Mysterio, Alberto nie przegra żadnej walki.

Walka Kofiego z Dolphem była ich najlepszą walką w moim odczuciu, ale jestem wkurwiony, że ciągle kontynuują ten konflikt, który jest przewidywalny jak cholera, pewnie następna walka, będzie bez udziału Vickie, albo ze stypulacją, że nawet przez wyliczenie Kofi wygra.

Konflikt Kane i Takera na płaszczyźnie metafizycznej :) miło to się oglądało, jeszcze gra świateł, gdzie połowa hali była oświetlona na czerwono a druga połowa na niebiesko.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/17/#findComment-199309