Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Taka realna konkurencja ze strony TNA byłaby nie tylko pożądana co konieczna ponieważ zmusiłoby to WWE do odejścia od znienawidzonej przez większość fanów wrestlingu polityk dla dzieci i powrotu do chamstwa, wulgarnego języka i innych symboli kojarzonych z erą Attitude (Cena miałby problem ;P ). Uważam że taki kubeł zimnej wody dla Vince'a w zupełności byłby przydatny

Każdy wrestler byłby w stanie przystosować się do danej ery. Cena spokojnie mógł by jechać przekleństwami ile popadnie i uważam że do jego postaci by to wręcz pasowało.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-191040

Taka realna konkurencja ze strony TNA byłaby nie tylko pożądana co konieczna ponieważ zmusiłoby to WWE do odejścia od znienawidzonej przez większość fanów wrestlingu polityk dla dzieci i powrotu do chamstwa, wulgarnego języka i innych symboli kojarzonych z erą Attitude (Cena miałby problem ;P ). Uważam że taki kubeł zimnej wody dla Vince'a w zupełności byłby przydatny

Cena nie miałby najmniejszego problemu, a wręcz przeciwnie - mógłby w końcu zacząć używać tekstów, którymi demolował werbalnie sprzed 4kids. Widzę, że każdy sposób dobry, by dowalić się do Ceny, aczkolwiek w tym kontekście nietrafiony.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-191055

• Reputacja:   1

Widzę, że każdy sposób dobry, by dowalić się do Ceny, aczkolwiek w tym kontekście nietrafiony.
Wbrew temu co uważasz nie mam nic do Johna, zwróciłem uwagę tylko na to że dzieciom trudno by było się przestawić gdyby zaczął naraz bluzgać na potęgę... Nie uważaj każdej mojej wypowiedzi jako chęci dokopania Cenie...
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-191060

Tak masz racje TakerFan WWE straciło by sporą częśc fanów , nie będzie ery Attitude w WWE -.- nie odważą się na to , gdyż 50% fanów WWE to dzieci -.-
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-191062

• Reputacja:   1

Era Attitude była jedna i niepowtarzalna i dopóki WWE nie będzie odczuwało realnego zagrożenia ze strony TNA (tzn chyba odczuwają ale nie mówią tego oficjalnie) czyli nie polecą im ratingi na dół, bilety na gale nie będą się dobrze sprzedawać to niestety nie ma mowy o zmianie produktu nastawionego pod starszych fanów/odbiorców... Vince musiałby nieźle odczuć po kieszeni żeby zdecydować się na taki krok...
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-191064

Wrestling NIE JEST dla dzieci - to już chyba przerabialiśmy. I nie kupuję argumentu, że jeżeli odejdą od polityki 4 kids, to WWE straci fanów. Co z tego? Zyska przecież multum nowych. Gdyby powróciło bluzganie, krew i emocje w ringu to właśnie Ci co przerzucili się na TNA mogliby, uważam, w dość pokaźnej liczbie wrócić. (fani różnych niezależnych federacji chyba również) Nie byłem tego świadkiem, bo fanem wrestlingu jestem raptem 2-3 lata, ale czytałem kiedyś o tym, dlaczego Vince "wprowadził" erę Attitude - wojna ratingów z WCW, tak? A zatem i sam McMann wie, że gdyby zdecydował się na jakieś drastyczniejsze kroki ratingi podskoczyłyby do góry.

Problem w tym, że... po co to robić? TNA z ratingiem 1.-ileś nie jest w stanie zagrozić WWE, którego trzecia tygodniówka równa się z Impactem... niestety. Bo choć fanem TNA nie jestem i nigdy w pełni Impacta żadnego nie oglądałem, to jestem za tym, by federacja Dixie się rozrastała - wtedy produkt, który JA oglądam z pewnością przybrałby na jakości... przynajmniej teoretycznie.

...No i tak. Nie byłoby chyba takiego parcia na gadżety, bo jednak łatwiej namówić mamę na urodzinowy prezent w postaci koszulki Ceny za tam 100 dolców, niż jak się jest potem dorosłym wydać kasę na takie coś. Ale to chyba błachy argument.

Uuf, ale offtop. Przepraszam. Wracając do tematu:

SD! takie sobie. Osobiście naprawdę kupuję Drew jako heela, więc teoretycznie miło było zobaczyć odwet ze strony Teddyego Longa. Ale patrząc na to z innej, nie "markowej" perspektywy - takie to sobie. Jeżeli McIntyre stanie się teraz facem, albo chociażby tweenerem straci również push. Nie mówię, że jakoś specjalnie bym płakał ale lubię go jako wrestlera i nie uważam, że jest drewnem.

Pojedynek kwalifikacyjny do MitB mocno średni. Jasnym było że Chavo nie wygra (czy jakikolwiek wrestler, nie ważne jaki, zasługuje na to, by cały czas być jobberem? Nie widziałem ANI JEDNEJ walki osobiście, którą Chavito by wygrał... a jeżeli tak, to jej nie pamiętam :P). Byłem za Dolphem i się nie zawiodłem. M.V.P. mnie nie kręci, postać nijaka i nudna w ringu. Sam pojedynek stał na dobrym poziomie co prawda, ale to przez Triple Threat Match i Vickie :-).

Hardy vs Chrystian - już się cholera cieszyłem, że zobaczymy coś fajnego. No ale nie, musieli upchnąć ich w tag teamie. Swoją drogą, idiotycznym jest, że nie ma odpowiednika pasów TT na SD!, a przynajmniej ja nie wiem o takowym jakiegoś istnieniu. Walka nudna, Chrystian heelowo zostawił naszego misia-pysia na pożarcie młokosów, Archer i Hawkins wygrywają. Dla tych ostatnich jest to na pewno potrzebne, ich postacie są dobrze prowadzone no i wygrywają pojedynki z midcarderami SD!. Hardy za tydzień pewnie weźmie jakiś odwet albo coś. Czy chciałbym zobaczyć heel-turn Chrystiana? Mi to tam lotto generalnie, chcę tylko żeby CC dostał większy push. Jeżeli kosztem jego heel-turnu - niech będzie. Jeżeli obrócą go jednak w tego złego bez wepchania go do Main Eventu, będzie to zupełnie niepotrzebne.

Fajnie było popatrzeć na znienawidzonego karła, który krzyczał z bólu :). Swagger nareszcie jest bookowany tak, jak powinien być od jakichś dwóch miesięcy. Niech i przegrywa pojedynki, ale w "niszczycielski sposób", bo to już dodaje mu trochę wiarygodności. A pas? Chciałbym, by został zawieszony i by rozegrał się o niego jakiś turniej, ale mało to realne niestety.

Fajnie, że "Dashing" dostaje szansę pokazania się w nowym gimmicku. Nie przypadła mi do gustu jego nowa wejściówka, ale pewnie tak ma być. Wygrał z bezbarwnym JTG w średnim pojedynku. I bardzo dobrze. Walki takie sobie z jego udziałem - o ile nie wpycha się jednak do ME może zostać moim zdaniem bookowany tak jak w tej chwili jest :roll: .

Tej walki Kofiego z McIntyrem nie skomentuję, najnudniejsze 10 minut w moim życiu :twisted: . No dobra, może nie było aż tak źle, ale aż spać się momentami chciało. Niech NIGDY WIĘCEJ ze sobą nie walczą... cieszy jedynie rezultat, którego się spodziewałem od momentu zapowiedzenia pojedynku przez Teddy'ego.

Swagger i jego niszczycielski Ankle Lock - fajnie, ale niech jego założenie nie równa się od razu dyskwalifikacji Jacka. Uwagi wart jedynie ostatni segment z Kanem, który to pewnie jest sprawcą ataku na Takera.

Mocno bezbarwne SmackDown, na moje trójka w skali szkolnej, no może z plusikiem :D. Liczyłem na coś więcej, zwłaszcza w sprawie tego śledztwa "Czerwonej Maszyny".

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-191073

Tylko, że Rey,Batista,JBL i Taker od kiedy są w WWE nie odchodzili do konkurencji,akurat Christian tak zrobił i prawdopodobnie przez to nie dostanie pushu na pas.Chciał bym ale szanse na to są zerowe.Gdyby Christian poszedł do TNA np w 2003 czy 04 i wrócił w 2006 to raczej nic by nie było ale z racji, że TNA jest obecnie konkurencją to płaci za to karę.Kiedyś raczej to nie było taką konkurencją jak dzisiaj.

Czyli jeśli Jeff powróci do WWE to może pomarzyć o pushu jaki miał przed odejściem podczas feudu z CM Punkiem o WHC (ku rozpaczy młodszej części widowni)?

Dziwne bo jakoś McMahon nie zablokował mu pushu po powrocie z TNA w 2006 r.

Uważasz że teraz po drugim takim wybryku ze strony Hardy'ego to miałby on na bank zablokowany dostęp do ME i feudy o WHC/WWE Title?

TAK. Uważam, że kiedy Jeff powróci do WWE ( a na pewno ) to będzie siedział w Midzie i na tym się skończy.Myślę, że jak by Anderson odszedł z TNA i WWE zaproponowało by mi kontrakt wtedy na pewno WWE nie popełniło by błędu i wrzuciło kolegę Andersona do ME i miał by walki i o pas WHC,o WWE nawet nie ma co marzyć :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-191093

...No i tak. Nie byłoby chyba takiego parcia na gadżety, bo jednak łatwiej namówić mamę na urodzinowy prezent w postaci koszulki Ceny za tam 100 dolców, niż jak się jest potem dorosłym wydać kasę na takie coś. Ale to chyba błachy argument.

To nie jest błahy argument.Nawet sobie nie zdajesz sprawy ile kasy trzepie WWE ze sprzedaży marchandiseu.W obliczu powoli acz systematycznie malejących wpływów z PPV WWE nie może sobie pozwolić na większe straty.Pamiętajcie - firma Vincea to nie organizacja zajmująca się promocją wrestlingu czy non-profit,ale trzepaniem kasy.Akcjonariusze m.in. zasiadający w radzie nadzorczej nie po to nabyli akcje by cieszyć się widowiskiem ale po to by ZARABIAĆ.Póki ratingi są względnie wysokie,maski Reya rozchodzą się jak świeże bułeczki a konkurencji nie widać na horyzoncie - zapomnijcie od odejściu ery PG.Przekonał się o tym boleśnie Danielson.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-191097

Swoją drogą, idiotycznym jest, że nie ma odpowiednika pasów TT na SD!

Przecież pasy TT są zunifikowane

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-191161

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Wrestling NIE JEST dla dzieci - to już chyba przerabialiśmy. I nie kupuję argumentu, że jeżeli odejdą od polityki 4 kids, to WWE straci fanów. Co z tego? Zyska przecież multum nowych. Gdyby powróciło bluzganie, krew i emocje w ringu to właśnie Ci co przerzucili się na TNA mogliby, uważam, w dość pokaźnej liczbie wrócić. (fani różnych niezależnych federacji chyba również)

A pomyśl na kim Vince najwięcej trzepie kasy - na dzieciakach, czy starszych fanach? Dzieciak żeby obejrzeć galę live, przyciągnie ze sobą starych (tak więc mamy już sprzedaż przynajmniej 3 biletów) oraz wyżebra u nich zakup tony merchandise'u (+ żarła pokroju fast foodowych przekąsek, Coli itp. gówien). Starszy fan (bo do takich była skierowana era attitude) to większy cwaniak (nie tak łatwo nim manipulować i nakłonić go do zakupów PPV's, merchandise'u itp.) - gale i ppv's najczęściej zassa sobie z netu a na McMahonowe gadżety kładzie laskę (bo ma swoje lata i go to dawno temu przestało bawić). Teraz sobie odpowiedz - do kogo, z marketingowego punktu widzenia, lepiej opłaca się Vinniemu kierować swój produkt?

Mi się też nie podoba taki stan rzeczy, ale McMahon to biznesmen a nie altruista, tak więc z jednej (finansowej) strony go rozumiem (choć z drugiej - za "erę 4 kids" najchętniej bym mu nakopał do dupy :twisted: )

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-191348

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Segment Showa i Punka ratuje dosc slabe show. Paul swietnie sie spisuje w komediowych promach co potwierdzil kolejny raz. Punk zostal zdemaskowany.. Niepotrzebny manewr. Gdyby nie kontuzja federacja by lepiej to wykorzystala

* - Pojawienie sie "Papa Jacka" i cala postawa Swaggera byly godne pochwaly w tym tygodniu.

Minusy:

* - Tragiczny wywiad z Reyem Mysterio. Mistrzowi takie cos nie wypada.

Inne:

* - Drew pokonuje Christiana i Dolph Hardyego ... w moim odczuciu ich szanse na zdobycie walizki maleja.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-192165

Walka otwierająca galę Rhodes vs Kingston . Dała redę , zakończyła się interwencją Kane.

Następnie Drew McIntyre vs Christian . Walka całkiem mi się podobała , wygrana Drew . Ja jednak sądzę że to nie przekreśla możliwości wygrania walizki przez CC i jego oczekiwanego heelturnu.

Segment SES i Showa bardzo mi się podobał. Na koniec mieliśmy ściągniecie maski i Big Showa Juniora :twisted: , mogli by z tym jeszcze poczekać bądź rozwiązać w inny sposób , ale przynajmniej zmniejszyło to prawdopodobieństwo walki mask vs mask między Punkiem a Reyem bo i tak pewna była by wygrana ryjka.

Ziggler vs Hardy , tu akurat wynik mnie nie zdziwił . Dolph wygrał przy nie wielkiej pomocy Vickie.

Końcowy segment ze Swaggim i jego ojcem podobał mi się , fajny pomysł( i te zdjęcia z jakiegoś wyścigu , łowienia ryb - całkiem dobrze to wyszło).

Na koniec pytanko : czy Alberto Del Rio ten którego proma( to akurat przewijam :oops:) puszczane są ostatnio na każdym SD! będzie Heelem czy Facem ?

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-192285

SmackDown podobało mi się. Ciekawy ostatni segment z Kane'em i Swagger'ami. Nudne są już te proma... Po co takie coś? Walka Cody'ego z Kofi'im. Tutaj bałem się, że wygra "piękniś". Nowy gimmick Rhodes'a sprawił, że jeszcze bardziej go nie lubię. McIntyre-Christian. Cieszy mnie wygrana Drew. Mam nadzieję, że w niedzielę to on ściągnie walizkę. Ziggler-Hardy. Ciekawy pojedynek. Zwycięstwo Dolph'a z pomocą Vickie - nic dziwnego. Szkoda, że Show ściągnął maskę Punk'a. Ale z jednej strony może być na następnym SD segment ze ściągnięciem maski przez tajemniczego członka SES. Z drugiej strony za szybko to się stało od założenia.

SmackDown dobre. 8/10

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-192289

Minusy:

* - Tragiczny wywiad z Reyem Mysterio. Mistrzowi takie cos nie wypada.

Tu moim zdaniem wychodzi twoja niechęć do niego jako mistrza wagi ciężkiej bo jego wypowiedz była dość wiarygodna i mogła się podobać, ale nie było to zarazem na miarę oscara.

Wracając do tematu

Kurcze całe show było dobre bez wyjątku, żadnych minusów, ale zawsze mogło by być lepiej :P .

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-192312

mnie załamał pewien fakt a mianowicie to iż PUNK JEST NADAL ŁYSY !!!

Myślałem że zapuszcza z powrotem włosy od tamtego czasu i zdejmie maskę jak już chociaż w połowie będą odrośnięte a tu takie coś :/ wygląda na to że punk będzie występował łysy :/

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/12/#findComment-192567