Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Macintosh

Całkiem ciekawy epizod, dobre otwarcie i segment z HHH, Christianem i R-Truthem, którego obecność trochę mnie zaskoczyła. Sytuacja z Ryderem i Longiem także na plus, ciekawie to wyglądało i być może odświeży trochę piątkową tygodniówkę. Na plus z pewnością też lebell lock na Barret'cie, widać jakąś promocję Bryana, promo Gabriela też całkiem ciekawe. Cieszy także bardziej tweenerowski charakter Ortona, może wreszcie będzie można go oglądać. Zaskoczył mnie ten odcinek SmackDown!, nawet divy nie raziły. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-247905

A tak w ogóle to Tamina kiedy przeszła turn? Po romansie z Santino chyba, nagle. W ogóle nie kupuję jej postaci. BTW nie zebym oglądał divy czy coś :D ale taka ciekawostka, ot co. Na SD brakuje zawodnika, na którego występy czekałbym z utęsknieniem, będąc zaraz po poniedziałkowym RAW. Nuda. Kali bękoczący podczas gdy widownia skanduje USA - ZAŁOSNE.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-247909

-Po raz setny walka Nexus'a i Usos o pasy Tag team'u. Może to powinien być minus.

Ta? Pierwszy raz taką walkę widzę, ale pewnie dlatego że nie oglądądam NXT. :)

A tak w ogóle to Tamina kiedy przeszła turn? Po romansie z Santino chyba, nagle. W ogóle nie kupuję jej postaci. BTW nie zebym oglądał divy czy coś ale taka ciekawostka, ot co

Z tymi divami to faktycznie dziwnie jest, ja do dzisiaj nie wiem kiedy Bellaski przeszły heel-turn, kiedy na ciemną stronę mocy przeszła Rosa Mendez, ale jakoś dziwnie mam to w tyłach. :)

SmackDown nie chce mi się jak na razie opisywać, może zrobię to jutro. Napiszę tylko, że bardzo podobał mi się pierwszy segment i to, że Sheamus przeszedł face-turn.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-247944

Od początku:

JoMo vs Christian

Walka choć stała na wysokim poziomie mnie nie usatysfakcjonowała, głównie ze względu na wynik. Może nie do końca przez wynik ale powracający Morrison został czysto pojechany przez bookowanego na cipke Christiana. Christian mógł wygrać jakimś kantem i wtedy i wilk byłby syty i owca cała.

Bryan dostał mikrofon drugi tydzień pod rząd jednak tym razem niczego szczególnego nie pokazał. Martwię się o obecną pozycję Wade'a w WWE, bo na razie dla mnie jest poniżej Intercontinental Championship.

Mam wrażenie że divy na Smacku dostają tą minutę więcej niż na RAW :)

Sheamus już jest na ostatniej prostej do bycia face'm. Po pierwsze ten nagły cheer przy rozpoczęciu jego themu podczas wchodzenia na ring. Po drugie chanty"Sheamus,Sheamus". Jeśli Christian obroni pas na SummerSlam to Celtic Warrior raczej pokona Henryka i na NoC będzie walczył o pas. Tak na nawiasie co powiedział Sheamus w trakcie speecha do Henry'ego bo jakiś wyraz był ocenzurowany.

Dalej obecni TT champions i Intercontinental champion. Cała trójka jest tak nudna, tak nie rozrywkowa, i w ogóle beznadziejna, że sprowadzili swoje pasy do poziomu ładnych, nic nie wartych ozdób. Więc dlaczego nie można dać pasa IC Cody'emu który prezentował by się z nim 1000x lepiej? Ezekiel potrzymał pas 2 miechy więc na SS niech go traci i wraca low cardu. Podobnie z pasami TT. Uso's teraz są fajni i jest na nich pomysł. Więc dlaczego do cholery ci nieudacznicy Otunga i McGillicutty noszą te pasy? To są najgorsi mistrzowie od naprawdę bardzo długiego czasu, a jednak ciągle noszą i jeszcze bardziej obniżają prestiż tych pasów, jakby już nie był wystarczająco niski :roll:

Ogólnie fajnie że SmackDown kręciło się wokół Rydera bo miło go widzieć w telewizji.

Znowu Orton w MainEvencie. W sumie niema teraz nikogo innego więc nie ma innego wyjścia. Walka niczym się nie wyrózniła. Randy w tej walce nie pokazał nic prócz kilku clothesline'ów i sygnture moves. Jednak na końcu znów fajnie się pokazał z fajnej strony i może chociaż troszkę zaostrzy się jego gimmick, który ostatnio był tak strasznie przesłodzony. Dodam że pierwszy raz od naprawdę dawna nie miałem ochoty zwrócić posiłku przy "I hear voices in my head" na koniec SD!

Podobało mi się to SmackDown i czekam niecierpliwie na kolejny piątek.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-247946

Plusy:

-Bardzo dobry segment z Triple H, Christianem i Truthem -Truth jako heel jest niesamowity

-Fajnie,że Zack Ryder został asystentem Longa na SD bo wreszcie może zacznie się z nim coś dziać

-Henry vs Sheamus to co stało się na SD zapowiada nam feud i ich walkę na NOC, którą mam nadzieję, że wygra Wkurzony Czarnuch ponieważ nie zniosę Sheamusa jako Face, dla mnie on jest urodzonym heelem,ten pop mnie wkurzył.Wszystko układa mi się w całość i myślę, że tu na NOC wygra Henry o Contendera i o Whc wygra Orton i walka na NOC czego bym nie chciał bo wolałbym zobaczyć jakis Six Pack Challenge tak jak w tamtym roku np. Orton vs CC vs Henry vs Sheamus vs Barrett vs Cody Rhodes to było by coś

-Kolejna wygrana Rhodesa to duży plus, mam nadzieję, że złączą go z Tedem i obydwaj mogą przeszkodzić Ortonowi w walce z CC na SS i potem może być feud Legacy

-To co Orton ostatnio wyprawia napawa mnie optimizmem, gdyż to zwiastuje, że niedługo może być tweenerem lub znowu hellem ta mimika i te gesty to już coś

i wogóle to wkurwienie u niego,2 RKO na stół jak na MITB

Minusy:

-Ezekiel jako mistrz jest żenujący chciałbym, aby na SS stracił pas np. na rzecz Rhodesa

-Morisson przegrywający gładko z cipowatym CC

-Divy jak zwykle nudne można popatrzeć tylko i wyłącznie na piękną AJ i Kaitlyn

-Brak Slatera xd żart

-Szkoda, że Nexus nie straciło pasów bo są nudni jak flaki z olejem niech w końcu stracą te pasy

-Pokazanie byłej walki Kofi vs Big Show co jest nudne

W tym tygodniu SD było bardzo fajne i warte obejrzenia

Edytowane przez Stifmeister96
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-247956

SD! było w tym tygodniu lepsze niż zazwyczaj.

Plusy:

- Bardzo dobry segment z Truthem, Triplem i Christianem.

- Z! asystentem Teddy'ego! Teraz nie mogę się doczekać kiedy go wygryzie :twisted:

- Dość krótka przemowa Wade'a i wparowanie Bryana.

- Ciekawe, z Heńkiem już nikt się nie chce bić. Faceturn Sheamusa może być ciekawym posunięciem, pewnie dostaniemy ich walkę na SS.

- Całkiem fajne promo Gabriela.

Minusy:

- Walka WHC Christiana jako opener. Wkurza mnie to, że nie ważne czy Randy jest WHC lub nim nie jest, i tak znajdzie się w walce wieczoru :-x

- Kolejna archiwalna walka tym razem Showa i Kofiego którą oczywiście przewinąłem.

- Walka div.

SmackDown w tym tygodniu mi się podobało, przynajmniej nie wiało tak nudą.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-247993

• Reputacja:   1

Smackdown

Początkowe Promo bardzo dobre.Nowa, druga rola Broskiego, mam nadzieje, że to zatwierdzi mu jakieś lepsze walki już na SD.Tego bym chciał.

JoMo vs Christian

JoMo od razu po returnie został podłożony,ale walka bardzo dobra.

Henry vs Jobber

Śmiesznie to wyglądało, porównać sobie postury tych dwóch to nawet nie ma porównania :D.Zaje*bista interwencja Rydera z namawianiem jobbera do walki.Biceps jak głowa.Mark niszczy w ringu i to bardzo dobrze.Faceturn Sheamusa jest widoczny, ale to nie dobrze!! Sheamus był doskonałym heelem.

No właśnie co do tych dwóch z Nexusa pisałem właściwie przed chwilą, ale ich

pozostało tylko 2, nie będe piasał czego,bo kto czyta newsy ten wie czego dwóch.Powinni już zmienić nazwe Nexusa, bo to było coś a teraz zostały w nim 2 odpady, na których prócz pasów TT jest brak pomysłu.

Bryan nadal ma stare theme.Bardzo dobry mówca i teraz na jego postać można mieć mnóstwo pomysłów. Chociażby, dla tego że ma nowy, dobry image podobnie jak u Gabriela.

Henry pojechał podobnym tekstem z SOAD ''I bring Your system''.

Handicap Match:

Teraz to Ted okazuje się być tym lepszym od Rhodesa według mnie, ale i tak to Rhodes jest lepszy. Uzasadniając to Ted zyskał wiele, a Cody stracił tyle, że ten pierwszy dla amatora w oglądaniu wrestlingu może wydawać się, że to właśnie Ted rządzi.Gdyby jeszcze nie te segmenty z nimi to tak bybyło np.dla mojego brata.

Mam pytanie o co chodziło w segmencie Mahala??

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-248006

Plusy:

*~ Pierwszy segment z udzialem Triple H'a, Christiana oraz R-Trutha

*~ Zack Ryder na SmackDown jako asystent Longa, to wyjdzie na dobre i tygodniowce i jemu

*~ Pojedynek pomiedzy Christianem, a Johnem Morrisonem. Wypadl dobrze, tylko sa dwa minusy tego.

Po pierwsze, ze to opener

Po drugie, porazka powracajacego Johna

Minusy:

*~ Jestem ciekawy, dlaczego do cholery nie dadza pasow Tag Team braciom Uso, nie moge patrzec na tych pseudo-wrestlerow (Nexus)

*~ Orton vs. Truth jako Main Event - to jakis zart, nawet gdy Viper nie ma pasa to i tak w walkach wieczoru musi wystepowac.

Inne:

*~ Strasznie denerwuja mnie te miny jakie strzela Randy Orton, to jest dla mnie zalosne.

*~ Feud pomiedzy Sheamusem, a Henrym. Jestem "za", gdyz jeszcze nie walczyli nigdy ze soba, a licze, ze potrafia stworzyc dobre show. Jeszcze dodam, ze mnie cieszy to, ze Sheamus przechodzi turn face. Chetnie zobacze go jak sie sprawdzi w tej roli.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-248037

Feud pomiedzy Sheamusem, a Henrym. Jestem "za", gdyz jeszcze nie walczyli nigdy ze soba, a licze, ze potrafia stworzyc dobre show. Jeszcze dodam, ze mnie cieszy to, ze Sheamus przechodzi turn face. Chetnie zobacze go jak sie sprawdzi w tej roli.

Nie dalej, jak pół roku temu właśnie Sheamus i Henry mieli feud. Feud jednak był na RAW, a Sheamus był heelem, a Henry face' em.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-248042

Fakt, walczyli ze soba, ale..

mieli feud

feudem tego bym nie nazwal.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-248044

Na +:

- Christian vs Morrison - nie było takie i fajnie, że robią takie pojedynki między brandowe.

- Ryder podobnie jak Sting na impactie był manager'em i fajnie mu to nawet wyszło.

- Sheamus jako face zebrał nawet niezły pop. Chwilowo zapowiada się kolejny pojedynek gigantów. Tym razem chyba jednak na ss.

- Początkowy segment Triple h'a, Christiana i R-trutha - Szczerze podoba mi się Triple H jako chyba COO. Nie jest taki ciotowaty jak np. Teddy Long jako gm co robi tylko tag matche, ale bardziej jest to coś w stylu Austina jako gm raw w 2003.

- Segment Gabriela - trochę cukierkowo, ale co tam. Przynajmniej ma jakiś gimmick i coś sobą prezentuje, nie to co Heath Slater.

-Segment Barretta z Bryan'em - pokazują chociaż, że Daniel dla nich coś znaczy. Chętnie zobaczyłbym ich walkę na ss.

Na -:

- Nexus z themem Gabriela - wtf? Nie lepiej było zostawić im stary theme Punka lub najlepiej stary theeme Nexus (we are one czy jakoś tak)

- Truth vs Orton - tak wiem, że Orton jest teraz kimś w stylu Batisty w latach 2005-2008, ale dlaczego to gówno jest main eventem, a walka z mistrzem i powracającym Morrisonem to opener?

- archiwalna walka - wtf? Co to ma znaczyć? Dlaczego coś takiego dostajemy na tygodniówce? To można dać do jakiegoś vintage collection czy coś w tym stylu, ale na sd? i to ma być druga tygodniówka? Przedraftujcie tu takiego Morrisona czy Trutha albo dajcie walkę Bryan'owi, ale nie puszczajcie jakiegoś starego shitu.

Inne:

- rekordowo długi tag match div aż 2:12!!!!!!!

- Jinder Mahal & Great Khali - prawie o nich zapomniałem, a oni musieli mi o sobie przypomnieć :x . Zwolnić ich, bo nic fajnego sobą nie przentują i dla nich nie widzę przyszłości.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-248050

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Sheamus z Henrym walczyli ze sobą wielokrotnie, gdy rudy był WWE Championem, jednak głównie były tu squashe na korzyść mistrza. Pamiętam, że 21 lutego również ze sobą walczyli i właśnie wtedy wygrał WSM i było to ich ostatnie starcie. Chętnie zobaczyłbym ich walkę na SummerSlam, choć trochę szkoda, że przerwali nieźle zapowiadający się program z Barrettem.

R-Trutha jeszcze w tym roku nie lubiłem niczym Kingstona. Nawet gdy przeszedł heel turn uważałem, że jako ten zły również ssie. Zmieniło się to do tego stopnia (gdzieś po Over the Limit), że w tej chwili mu markuje. Po prostu jak gada sam do siebie, czy do swoich wyimaginowanych przyjaciół to mnie niszczy. Do tego w pierwszym segmencie mieliśmy Triple H'a oraz Christiana i idzie on na duży plus.

Szkoda, że JoMo przegrał z Christianem - uważam, że nawet mógłby wygrać jakimś głupim roll-upem, a CC nic by nie stracił przez to. Chociaż z drugiej strony - wynik cieszy. Mam nadzieje, że Kanadyjczyk jakoś zachowa pas, choć ciężko będzie pokonać Ortona, jedynym ratunkiem byłby atak trzeciej osoby, ale w Jericho na razie nie wierzę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-248051

- Nexus z themem Gabriela - wtf? Nie lepiej było zostawić im stary theme Punka lub najlepiej stary theeme Nexus (we are one czy jakoś tak)

Czyli ktoś jeszcze to usłyszał? :) Tydzień temu na superstars dostali nowy theme a teraz nagle mają ten co Gabriel. Nie ogarniam czy to błąd czy specjalny zabieg

-Hellturn dla Ortona? Mam nadzieje

Ta każdy kto starci pas od razu do turnu bez przesady.... Poza tym Orton idealnie pasuje do tego psycho face'a a w WWE brakuje takiego

-Po raz setny walka Nexus'a i Usos o pasy Tag team'u. Może to powinien być minus.

Po raz pierwszy widzę taką walkę odkąd Usos przeszli turn ale ok.. I nie była ona o pasy

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-248110

Fajnie ,że po raz kolejny Walka Tag Team , z Tagami co trwają dłużej niż jedno Show ,,szkoda że Usos nie zdobyli Pasów ,ale myślę ,że z nimi będzie jak z Hart Dynasty ,którzy z początku marnowali Title Shooty ,ale w końcu zdobyli Pasy. A i jeszcze jedno z Face Turn Gabriela zabije ta Postać , dlaczego? A no dlatego ze będzie z niego drugi Kingston ,taki Cukierkowy Face , może utworzą Tag Team " The West Africans" , albo "The Boring Sugars" :P. Praktycznie gdyby nie Punk ,to Smackdwon! miażdżyłoby RAW, na którym prócz Storyline z Punkiem i powrotami JR"A i Hunter"a to nic się nie dzieje.Ludzie stęsknieni za Facemi a"la Rock czy Austin, wiec mam nadzieje że z Sheamusa będzie taki Tweenerowy Face . Bo najlepsze są Gimmicki Tweenerowe . bo wszak tacy ludzie są.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-248130

Cytat:

Po raz pierwszy widzę taką walkę odkąd Usos przeszli turn ale ok.. I nie była ona o pasy

A właśnie, że ta walka była o pasy. Gdzieś po którymś segmencie była zapowiadana jako WWE Tag Team Championship Match.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/116/#findComment-248138