Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A w sumie teraz możemy sobie Kane'a w dupę wsadzić bo Kane doznał kontuzji. Na wwe.com piszą o "fractured fibula" co na nasze oznacza złamaną kość strzałkową. Będziemy mieli teraz o to Big Red Machine'a z głowy na 3 miechy. I co teraz Henry narobił? Pytam się bo na SD panuje bieda i posucha jeśli chodzi o face'ów. Cały mój poprzedni misterny post poszedł w pizdu, tak jak cała koncepcja budowy autostrad w Polsce.

To czy Henry na serio kontuzjował Kane'a, czy to wszystko jest utrzymywane w storyline tak naprawdę nie wiadomo.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246779

Przecież to gówno prawda, nie wierzyłbym stronie WWE. Big Show ma kontuzję, ale żeby zrobić z Heńka Monstera, wymyślili też kontuzję dla Kane'a. Chyba, że się mylę...
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246784

Nie zmienia to faktu że Kane'a ma nie być 3 miechy, co stawia nas pod ścianą, która nazywa się "Face'owy Randall Keith Orton w ME".
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246785

Z tego co mi wiadomo ,podobno Randall am rozpocząć Feud z Codym Rhodesem , ma go Wypromować (buahaha) ,oj Rhodes jak spieprzy jedna Akcję to Lowe Card ,bo ze względu na Dusty"ego go raczej nie wypieprzą.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246789

Z tego co mi wiadomo ,podobno Randall am rozpocząć Feud z Codym Rhodesem , ma go Wypromować (buahaha) ,oj Rhodes jak spieprzy jedna Akcję to Lowe Card ,bo ze względu na Dusty"ego go raczej nie wypieprzą.

A skąd ci to wiadomo jeśli można spytać? Bo właśnie miałem napisać że feud Ortona z Codym byłby bardzo ciekawy i jest między nimi jakaś historia(Legacy).

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246790

Kane=nie

Henry=tak

Kane obecnie jest lipny ,nudny jak flaki z olejem. Henry to jedyny Heel(oprócz CM Punka) ,który jest dobrze bookowany

smackdown +/-

Plusy

+ Zajebista mimika Ortona. Jedyny Orton jakiego chcę oglądać to Psycho-Orton.

+ Wywiad z Bryanem. Ciekawa informacja. O ile dobrze pamiętam to Mr.Kennedy i RVD ogłosili ,kiedy wykorzystają walizkę. Ale co to za gwiazdy ,Bryan ma prawo zapomnieć

+ Barret vs Sheamus. Liczę na Feud. Tyle w temacie plusów.

Minusy

- Nudny Kane :roll:

- Nudny Orton :roll:

- Nudny Kane i Orton razem przybijają piątke :roll:

- To z pushem dla Slatera był żart :roll:

- Nudny Ezekiel

Smackdown 3/6[/center]

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246792

- Nudny Kane

Jakaś argumentacja? Kane to jeden z nielicznych wrestlerów, który mógłby gówno robić, a i tak by mi się nie znudził, może dlatego, ze wolę go od Undertakera i nie rozumiem, dlaczego nie dostał takiego pushu jak "brat". To nie jego wina, że nie mają na niego pomysłu i pozostaje mu kręcić się wokół Main Eventu, nic więcej. Tylko niech mi tu ktoś z założeniem maski nie wyskakuje. :twisted:

Nudny jak flaki z olejem jest Swagger, Kingston czy ostatnio Orton, narzekań na Kane'a, który swoją drogą robi to samo od kilku lat (jobbuje main-eventerom), z drobnym ubiegłorocznym postojem, to jeszcze nie widziałem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246794

- Nudny Kane

Jakaś argumentacja? Kane to jeden z nielicznych wrestlerów, który mógłby gówno robić, a i tak by mi się nie znudził, może dlatego, ze wolę go od Undertakera i nie rozumiem, dlaczego nie dostał takiego pushu jak "brat". To nie jego wina, że nie mają na niego pomysłu i pozostaje mu kręcić się wokół Main Eventu, nic więcej. Tylko niech mi tu ktoś z założeniem maski nie wyskakuje. :twisted:

Po prostu Kane jest tym słabszym, gorszym "bratem".

Plusy:

- początkowy segment nawet Randy nie przynudzał no i feud z CC ożył

- niezły street fight, chociaż za mało przedmiotów użyli

- speach Daniela zauważyłem postępy przy mikrofonie

- faceturn Sheamusa może odświeżyć jego postać

- Mark Henry kupuję jego postać

Minusy:

- słaba walka championów

- Wade czeka jobberka

- speach Kane przed walką miałem wrażanie, że przejdzie heelturn, a BRM podaje rękę Ortonowi

- gdzie jest Cody?

- tracenie czasu antenowego na stare walki...

SD średnie, chociaż lepsze od słabego RAW.

Edytowane przez Wojtax
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246795

mieciubur napisał/a:

- Nudny Kane

Jakaś argumentacja? Kane to jeden z nielicznych wrestlerów, który mógłby gówno robić, a i tak by mi się nie znudził, może dlatego, ze wolę go od Undertakera i nie rozumiem, dlaczego nie dostał takiego pushu jak "brat". To nie jego wina, że nie mają na niego pomysłu i pozostaje mu kręcić się wokół Main Eventu, nic więcej. Tylko niech mi tu ktoś z założeniem maski nie wyskakuje.

Gada jak robot tak samo jak Orton. Zero emocji ,szczególnie teraz. Ogólnie nic do niego nie mam ,ale w tym roku nic nie pokazuje. brat ma Push ,bo był dłużej w federacji i ma Streak. To żywa legenda ,a Kane się nie załapał. Ale spójrzmy na to tak: Kane niedoceniany ?? Podaj mi jego walkę z ostatnich 3 lat która była zajebista ,a przypomnijmy ,że jest młodszy ,a Undertaker? Co WrestleManie ma zajebiste walki. Co z tego,że walczy tylko na ,średnio 2 Ppv roku. Jest starą ,żywą legendą i zasłużył sobie na to.

EDIT

Dodajmy do tego to ,że cały czas ma zmieniany Gimmick ,czyli w moich oczach jest niewiarygodny ,a to jest najważniejsze w ENTERTAINMENCIE

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246796

Nie porównujmy Ortona do Kane'a bo speeche Kane'a gdy ten miał pas były bardzo dobre, szczególnie te pierwsze. Orton odkiedy jest na SD nie pokazał, nie powiedział niczego ciekawego podczas gdy Christian próbuje coś nowego (patrz. heelturn). Możę, Orton teraz się zmieni w potulnego pojeba ale potrzeba czasu.

Wracając do Kane'a jego walki nie mogą być porywające kiedy on od zdjęcia maski stał się "jobberem i zapychaczem na szersze walki o pas" dla ME. Taker ma walkę zajebistą na WM-ce bo skoro wymyślili sobie taki streak na WM-kę to trzeba to jakoś ciągnąć z fasonem. Nie ujmuję mu walka jakie stoczył wcześniej (miał kilka świetnych nawet w 2008) ale myślę że Kane powinien zając jego miejsce w ME które to dzierży co każde zmartwychstanie na Summerslam.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246799

Smackdown było kolejny raz przeciętne.

Plusy:

- Początkowy segment fajny podobało mi się prowokowanie Ortona przez CC. Zauważyliście, że w pewnym momencie przy tym segmencie, kamerzysta którego było widać w tle przewrócił się do tyłu i zniknął :D ?

- Fajna przemowa Bryana. Fajnie, że zapowiedział gdzie, i kiedy zrealizuje walizeczkę.

- Kane odkopał po RKO :shock:

- Atak Henry'ego na Kane'a. Fajnie by było jakby dostał handicap match na SummerSlam z Kanem i Bigiem.

Minusy:

- Booking Christiana w starciu z Ezekielem. Mistrz IC o krok od pokonania WHC ?? Bez sensu.

- Po raz kolejny puszczają archiwalne walki.

- Podanie ręki Ortonowi przez Kane'a. Miałem nadzieję, że jednak mu zasadzi chokeslama, no ale trudno.

SD! oceniam na 3/6, na więcej aktualnie nie ma co liczyć u niebieskich.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246801

Dodajmy do tego to ,że cały czas ma zmieniany Gimmick

Ma ten sam gimmick od 14 lat, z tym, że ściągnął maskę.

brat ma Push ,bo był dłużej w federacji i ma Streak

A no tak, to jego zasługa. Kane walczy już 14 lat, mało? Więcej od twarzy federacji - Ortona czy Ceny.

: Kane niedoceniany ?? Podaj mi jego walkę z ostatnich 3 lat która była zajebista ,a przypomnijmy ,że jest młodszy ,a Undertaker? Co WrestleManie ma zajebiste walki. Co z tego,że walczy tylko na ,średnio 2 Ppv roku. Jest starą ,żywą legendą i zasłużył sobie na to.

Nie mówię, że Taker to nie legenda, ale Kane też sobie na taki status zasłużył mimo tego, że większych sukcesów nie odniósł. A Taker dobre walki wykręca TYLKO na WrestleManii, ostatnio głównie za sprawą przeciwnika. I co ma niedocenianie wrestlera do poziomu walk? Tak, jest niedoceniany, bo pas zdobył 13 lat po debiucie (nie liczę jednodniowego reignu), a poza tym jobbuje main-eventerom i nic więcej.

I jakby ktoś źle zrozumiał - ja nie atakuję Takera, ja bronię Kane'a. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246802

mieciubur napisał/a:

Dodajmy do tego to ,że cały czas ma zmieniany Gimmick

Ma ten sam gimmick od 14 lat, z tym, że ściągnął maskę.

Kurde słowa pomyliłem. Chodziło mi o to ,że co około 6 miesięcy przchodzi cichy Turn czyli znika z Tv i powraca jako heel/face ,np: Heel walczący z Great Khalim ,kilka mięsięcy później walczy z McIntyre o IC ,znowu heel na Wm MITB ,Face walczący za brata i heel(jedyny moment ,kiedy to mi się podobało) i teraz zowu face....

mieciubur napisał/a:

brat ma Push ,bo był dłużej w federacji i ma Streak

A no tak, to jego zasługa. Kane walczy już 14 lat, mało? Więcej od twarzy federacji - Ortona czy Ceny.

nie chodzi mi o to ,że krótko ,w tej chwili zjechał Undertakera. Ma wyrobioną marke to w niego inwestują. Kane nie ma osiągnięć ,Wrestling oglądają prawie tylko dzieci (takie jak ja) ,które nie wiedzą co to Wrestling i co to Masked Kane i Kane'a mają w dupie. Słyszą ,że UT jest niepokonany to jest zajebisty jak Cena ,czy Orton...

mieciubur napisał/a:

: Kane niedoceniany ?? Podaj mi jego walkę z ostatnich 3 lat która była zajebista ,a przypomnijmy ,że jest młodszy ,a Undertaker? Co WrestleManie ma zajebiste walki. Co z tego,że walczy tylko na ,średnio 2 Ppv roku. Jest starą ,żywą legendą i zasłużył sobie na to.

Nie mówię, że Taker to nie legenda, ale Kane też sobie na taki status zasłużył mimo tego, że większych sukcesów nie odniósł. A Taker dobre walki wykręca TYLKO na WrestleManii, ostatnio głównie za sprawą przeciwnika.

Częściowo się zgadzam. UT walczy prawie tylko na WM ,więc trudno ,by miał jakieś inne dobre walki ,ale 3 lata temu One Night Stand TLC UT vs EDGe ,jedna z najlepszych walk jakie widziałem. A Kane? Jestem za młody by pamiętać MASKED KANE rozpierdalacza ,a legenda zostanie. Pierścień HoF ma W kieszeni ,ale za całokształt kariery UT należy się więcej. Tak naprawdę wszystko Ut ma z losu na loterii. Po prostu ktoś wpadł na Gimmick grabarza i ,że będzie niepokonany na WM ,padło na UT....

EDIT

Też nikogo nie atakuje ,po prostu UT miał farta. Kane i tak na tym skorzystał ,bo inaczej pewni nic by nie osiągnął. Dostał gimmick jako brat Ut to też jest wysłannikiem piekła. Proste i logiczne... To śmierdzi trochę offtopem...

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246806

Częściowo się zgadzam. UT walczy prawie tylko na WM ,więc trudno ,by miał jakieś inne dobre walki ,ale 3 lata temu One Night Stand TLC UT vs EDGe ,jedna z najlepszych walk jakie widziałem. A Kane? Jestem za młody by pamiętać MASKED KANE rozpierdalacza ,a legenda zostanie. Pierścień HoF ma W kieszeni ,ale za całokształt kariery UT należy się więcej. Tak naprawdę wszystko Ut ma z losu na loterii. Po prostu ktoś wpadł na Gimmick grabarza i ,że będzie niepokonany na WM ,padło na UT....

Tak, tylko, ze 3 lata temu prezentował jeszcze jakąś formę i nie walczył raz na pół roku. ;)

Kurde słowa pomyliłem. Chodziło mi o to ,że co około 6 miesięcy przchodzi cichy Turn czyli znika z Tv i powraca jako heel/face ,np: Heel walczący z Great Khalim ,kilka mięsięcy później walczy z McIntyre o IC ,znowu heel na Wm MITB ,Face walczący za brata i heel(jedyny moment ,kiedy to mi się podobało) i teraz zowu face....

Tak, z tym to akurat nieźle mieszają, ale nic dziwnego, kiedy nie ma się na jakąs postać pomysłu (niczym Matt Hardy i przenoszenie go na każdym drafcie do innego brandu).

Proste i logiczne... To śmierdzi trochę offtopem...

Dlaczego. Jest to temat dotyczący SmackDown, ale nikt nie rozkazał nam rozmawiać jedynie na temat gal. Kane to wrestler niebieskiego brandu... :)

Edytowane przez Sebu
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246813

• Urządzenie:  Android

Coś na temat Kane'a :

Na oficjalnej stronie WWE.com można przeczytać komunikat, w którym federacja oznajmiła, iż na skutek wydarzeń z końcowych fragmentów ostatniego Smackdown, jedna z największych gwiazd piątkowego brandu - Kane, będzie pauzować przez co najmniej 3 miesiące. Jak poinformował doktor Michael Sampson, po ataku ze strony Marka Henry'ego, Kane doznał złamania kości strzałkowej. Zdaniem lekarza przerwa 3-miesięczna to termin optymistyczny, gdyż według niego komplikacje wynikające z tego typu kontuzji mogą spowodować nawet dłuższą, czasowo nieokreśloną absencję zawodnika. To oczywiście storyline, podobny jak w przypadku Big Showa, który ma na celu pushowanie World's Strongest Mana na największego monster-heela na Smackdown. 

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/114/#findComment-246823