Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Może i dla McMahona to była decyzja tego typu jak wybór koloru skarpetek do zakładanego garniaka, ale smarty lucha nie wybaczają łatwo takich baboli...

I właśnie w McMahonie leży problem, dla niego jedyną świętością jest kasa, a tej na heelowym Dos Carasie(taki miał być w początkowych zamiarach, racja?) by nie zarobił, dzieci kochające Rey'a nie kupiły by gadżetów jego wroga(zamaskowany Caras feudowałby rzecz jasna z Mysterio). A dla mnie uczciwy Alberto nie jest złym pomysłem. Poza tym w razie nagłej potrzeby w FCW siedzi chyba jakiś zamaskowany wrestler, Hunico czy jak mu tam :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-189597

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

I właśnie w McMahonie leży problem, dla niego jedyną świętością jest kasa, a tej na heelowym Dos Carasie(taki miał być w początkowych zamiarach, racja?) by nie zarobił, dzieci kochające Rey'a nie kupiły by gadżetów jego wroga(zamaskowany Caras feudowałby rzecz jasna z Mysterio).

Zarobiłby, zarobił... Nikt nie każe od razu dawać w odstawkę Rey'a, tylko rozpocząć odpowiednie promowanie Carasa: feud z Mysterio, w późniejszym czasie jakiś face turn, tag z Reyem (= Mysterio trzymany daleko od pasa HW), feud 2 face'owych tag team partnerów a finalnie (jak Rey przegnie lub będzie chciał odejść) - walka "przegrany spada z WWE", którą wygrywa Caras i zajmuje miejsce Rey'a.

To nie tak, że Mysterio jest aż tak wybitny, że wszystkie szczyle go kochają. Wszystko jest kwestią mixu - umiejętności (a te Dos ma) + odpowiednie promowanie (a to już tylko zależy od chęci Vinniego)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-189637

Plusy:

* - Swagger bliski placzu.. mowiacy o tym jak zdewastowany faktem straty tytulu byl jego tata. Idealne promo dla tego gimmicku

* - The Peep Show! WWE rzadko ostatnio korzysta z tych rodzimych segmentow a'la talk-show, a zawsze je lubilem ogladac (juz nie tyle, ze to lubie i widnieje w plusach, ale na prawde wyszlo przyzwoicie)

Minusy:

* - Vickie zostawia Dolpha po porazce. Jesli to prowadzi do ich rozpadu to WWE otwarcie przyznaje sie do bledu jaki popelnilo doprowadzajac do tej historyjki. Dolph mogl na tym bardzo skorzystac i przynajmniej ta telenowela sprawiala, ze ma on czas antenowy

* - Czy oni przypadkiem nie puscili znowu tego samego proma Pana Carasa? Po co.. skoro pozniej dali nowe? Nie maja lepszych sposobow na spozytkowanie czasu? (mimo to wszystko wskazuje na to, ze polubie jego nowy gimmick)

Inne:

* - Money in the Bank: Kane vs Matt Hardy vs Cody Rhodes vs Christian vs Kofi Kingston vs Big Show i dwa miejsca wolne. Na razie szalu nie ma. Hardy promocyjnie mi tam nia pasuje, ale ze wzgledu, ze to Ladder Match to nie powinien zawiesc. Miejsca z tego co mi wiadomo, byly przeznaczone dla Punka i McIntyre'a, ale ten pierwszy leczy kontuzje, a drugi storylineowo nie ma wizy (juz tylko storyline'owo, bo sprawa jego i Barretta podobniez jest rozwiazana). Nie wykluczam dolaczenie Drew jak i wygranie calosci ze wzgledu na plotki jakoby jakis wrestler mial szybko wykorzystac walizke, by wszyscy mogli sie skupic na jednej. Patrzac na fakt, ze Rey obroni pas, to mozemy sie spodziewac triumfujacego heela, a tam na razie zadnych nie widze, chyba, ze Christian przejdzie na zla strone mocy i cos sie ruszy z jego postacia. Dziwi brak Zigglera. Mam wrazenie, ze skoro Punk leczy sie to i tak zobaczymy czlonka SES w tej walce.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-189646

Na plus:

*Mina Szwagiera jak wchodził na początku gali :)

*Świetny segment z Peep Show'em.Fajnie się kłocili ,ciekawe czy wyjdzie z tego heelturn jednego z nich , bo naprawde nie byli dla siebie mili noi doszło do rękoczynów

*Sirena mówi "papa" do SES!Swoją drogą to ciekawe jak Phillip naprawde zaregował jak widział Sirene piącą wódke w barze.Mam nadzieje ,że zrobią z tego jakiś dobry storyline'i i nie spieprzą tego jak włączenie tego tajemniczego członka SES.

*Fuck Yea , Cody wchodzi do Mein Eventu.Chyba za szybko to mwie, bo np. Ziggler na początku roku też był w ME w walce z 619 , a jakoś nic z tego nie wyszło.Wydaje mi się , że piękniś może wygrać MiTB , i wykorzystac ją pod koniec ,l ub na początku nastęonego roku ,żeby przeznaczyć troche czasu na porządny push i jakiś feud z Mein Event'erem.

Na minus:

*CM Punk będzie miał przerwe :( szkoda w h**, bo liczyłem , że może wygra walizke i wykorzysta ją w okolicach SummerSlam i zostanie face'm.

*Znowu przerywają to co zaczeli.Jak powiedzieli "a" to powinni powiedzieć "b" ,a nie tak z niczego zostawiać Dolpha Ziggler'a bez Vicnkie i na dodatek bez title shot'u.Mogło być fajnie , już myślałem ,że będzie miał tak samo jak Edge w 2008 roku.

*Troche walka Kane vs Gallows rozczarowałą.Walka div poraz kolejny ograniczyła się do 4 minutowej szarpaniny.A walka wieczoru , też jakaś specjalna nie była ,przynamniej Kofi vs Adolph nie ssaa

*Te promo tego gościa w domu s denerujące , pierwsze trwało prawie 3 minuty!Mogliby poświęcić ten czas na jakis dobry i coś wnoszący backstage a nie na pierdoły.I tak w najbliższym czasie nie dfołaczy do rosteru WWe ,to niech narazie nie kradnie czasu na promo tylko dla siebie. :cry:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-189662

SD! jak zwykle na całkiem niezłym poziomie( w przeciwieństwie do raw :/) .Segment z Jackiem na początku i peep show fajnie wyszły . Walki dawały rade , Dolph vs Kofi : całkiem niezła tylko troche zbyt krótka . Wynik i jego konsekwencje niestety mnie nie zadowalają . ME też fajny , dobrze że Rhodes w nim uczestniczył , a Swaggie poszalał z Ankle lockiem . Na minus można zaliczyć kolejną porażkę Chavo(kiedy on ostatnio wygrał ? To jest bezczelne szmacenie tego zawodnika) i do tego z mvp :/

Na koniec dodam że Rhodes mógł by założyć jakieś ochraniacze na kolana , albo długie spodnie bo trochę śmiesznie wyglądają te jego buty , jak jakieś kalosze :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-189690

Na koniec dodam że Rhodes mógł by założyć jakieś ochraniacze na kolana , albo długie spodnie bo trochę śmiesznie wyglądają te jego buty , jak jakieś kalosze

Ależ człowieku, ani ty, ani ja nie ogarniamy tej stylówy, gdyż nie jesteśmy DASHING :twisted: A to ejgo mówienie do lustra? Za czasów ery attitude pewnie by był jakiś motyw większego samo-uwielbienia przed lustrem :twisted:

Swagger mnie męczy swoimi wypowiedziami, czyli sprawdza się w roli denerwującego heela, lecz bardziej w żenujący sposób, aniżeli w jakiś straszny, okrutny itd.

Kofi za szybko pojechał Zigglera, tą walkę można było pociągnąć o wiele dłużej, lepiej ją rozpisać aniżeli stracenie uwagi przez Dolpha patrzącego na Vickie i przyjęcie Trouble in Paradise.

Peep Show mówi nam o heel turnie grubaska? Sama wymiana zdań była na poziomie, ciekawe tylko, czy Christian i Hardy będą feudować do i po MiTB, czy napięcie między będzie obopólne napięcie pomiędzy wszystkimi uczestnikami wspinania się po drabinie?

Motyw SES- Kane i ratowanie Sereny może świadczyć o słabości stajni, rozpadzie i słabej mocy Mesjasza Punka, którego nie słuchają podopieczni? Czy Kane będzie teraz dalej szukał winnego?

Zjobbowanie Guerrero- standart.

Main event był ciekawyze wzgledu na promowanie nowego submissiona Swaggera. Tak więc Swagger= Angle. Niestety, lecz sepleniący, były i tragiczny mistrz wagi ciężkiej w ten sposób nie wykreuje dobrze swojej postaci. Takie podobieństwa widać było wcześniej, lecz kopiowanie finishera już razi w oczy.

Żal gali- z dziewczynkami nie było Kavala :( i nie było śmiesznie, choć emocje i zawiść widac na linii Laycool- Kelly i Tiffany.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-189709

Smackdown mi się podobało ,fajnie pod promowali MITB Smackdawnu, ale ja uważam, że ten feud na lini Hardy- Christian nie musi oznaczać heel turnu żadnego z nich po prostu na koniec podadzą sobie dłonie jak to było w przypadku Christiana i Dreamera.

ME fajne ale jak to RR, napisał awanie komuś ankle locka ciągle nic nie zdziała, najpierw był Batista, a teraz Jakc :???:

Cody w ME? Nie będe narzekał tylko niech zajmie się troche swoimi nogami bo to smiesznie wygląda jak góra jest dobrze umięśniona, a nogi ma gorzej zrobione niż ja :???:

Mam nadzieję , że Ziggler po rozpadzie z Vicki wygra MITB bo te cyrki z nim to ja nie wiem po co? :???:

Mimo, że SD! mi się podobało to znalazło się pare rozwiązań, które są mało przekonujące/ logiczne/cokolwiek wnoszące.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-189728

Bo ja wiem?Wydaje mi się,że danie submissiona Jackowi może mu tylko wyjść na dobre.Dobra,zgodzę się,że to nie wygląda tak dobrze,jak u Kurta,ale nie wybrzydzajmy,naprawdę.Mogli mu dać go wcześniej,bo wtedy nie byłoby takiej walki na OtL jaką widzieliśmy niestety

Ciekawe,że CM Punk po tym wszystkim nie wyrzucił Sereny od razu,tylko czeka tak na ostatek...Być może jej nie wyrzuci,ale będą spięcia,które doprowadzą do rozłamu SES(podobno jest to spowodowane kontuzją Punka i niemożnością feudowania z Kane'm,tak mówią plotki)

Dolpha mi nie jest szkoda,bo go po prostu nie lubię,nic w nim nie widzę,jeden submission(choć bardzo dobrze wykonywany)nie czyni go od razu zawodnikiem z chociażby IC.Zerwanie z Vicki mu w tym na pewno nie pomoże,teraz nie wiadomo,czy przez to nie zablokują mu udziału w MitB,które mógłby wygrać,gdyż chociaż go nie lubię to trzeba młodym dawać szanse.

Smackdown był dobry,ale nie rewelacyjny 3\5

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-189733

Plusy:

* - Spory heat Drew z poczatku SmackDown... Ciekawe ile w nim prawde, a ile zostalo dograne

* - Dolph w MitB. Sluszna decyzja, bo troche sie dzialo wokol jego postaci ostatnimi czasy. Mam nadzieje, ze nie zawiedzie tak jak to bylo w przypadku jego ostatniego kontaktu z ta stypulacja na WM

* - Swaggera dzieci musialy znienawidzic pozadnie po ataku na latynoskim pupilku. To krotkie wydarzenie podbudowalo jego pozycje heela. Pytanie tylko czemu WWE dopiero teraz na to wpadlo? Wczesniej narzekali na to, ze Jack nie okazal sie tym czego oczekiwali i publika nie reaguje na niego tak jakby zyczyla sobie tego federacja, a dopiero jak mu zabrali złoto to daja mu do robienia rzeczy, ktora napewno nie przejda bez echa

* - Christian odwraca sie od Hardyego. SUPER. Tylko teraz sa dwie opcje. Heel Turn bylego Cage'a pozwoli mu urosnac w piorka w niebieskim brandzie co przyczyni sie do jego czestszych odwiedzi w Main Eventach (walizka na PPV?) albo druga opcja.... ..... .... skonczy po MitB z midcardowym feudem przeciwko miałkiemu Hardyemu...

* - Powoli ... powoli, ale Hawkins i Archer wchodza wyzej w hierarchii tagow i zasluguja na shota bardziej niz bracia Uso. Musza cos im ciekawego wymyslec i cos z tego bedzie

* - Zmiana wejsciowki Codyego bez glebszego sluchania jest zdecydowanie krokiem do przodu. Wreszcie jego postac w moich oczach nabiera kolorkow.

Minusy:

* - Koniec z przywilejami dla Drew. Odcieli go od storyline'u z Vincem. Pomysl byl bardzo fajny i mam wrazenie, ze w osobie McIntyre'a nie wykorzystali potencjalu jaki tam drzemał.

* - Drugi minus (i to wiekszy) z tego samego segmentu jest taki, ze upokorzyli postac na rozwoj ktorej poswiecili tyle czasu. Brak konsekwencji z zarzadu konczy sie brakiem nowych super gwiazd na co ciagle WWE narzeka

* - Nie dosc, ze Rey jest maly i przez to w swiecie "wielkoludow" Vince robi z niego gwiazde o wielkim sercu, ktorej wiatr wieje w oczy i nikt nigdy nie upatruje w nim faworyta ... to jeszcze robia storyline z kontuzja kostki. Mysterio bedzie kulał na PPV, ale naturalnie obroni tytul... ... chyba, ze (OBY) ma inna kontuzje, ktora zmusza federacje na odebranie mu tytulu

* - Rosa Mendes zostala sprowadzona do poziomu idiotki z segmentow, czyli juz jest tylko zapychaczem rostera i mozliwe, ze federacja z niej zrezygnuje, gdy dorwa jakas nowa latynoske z prawdziwego zdarzenia

Inne:

* - Alberto del Rio znowu dostal dwa segmenty na SD .. z czego jeden stary. Chory pomysl, ktory myslalem, ze byl bledem federacji tydzien temu...

* - Ciezko mi pozytywnie rozpatrywac to co dzieje sie w SES. Plus jest taki, ze cos sie dzieje i dostaja swoj zasluzony czas, ale wszystko wskazuje na jakis rozpad. Punk idzie za Serena i wychodzi, ze to Gallows trzyma sie twardych zasad. Dobrze by bylo jakby jakis przyszly feud na linii Luke - CM skonczyl sie zwolnieniem tego pierwszego i zastapieniem Gallowsa w stajni kims nowym. Bron boze, zeby skonczylo sie to face-turnem Punka o ktorym sie mowi ostatnimi czasy

* - DAMN. Cholernie mi sie podobala ta tygodniowka. Mniejsza o minusy, ale dawno nie mialem takiego SmackDowna (czy jakiejkolwiek innej tygodniowki) o ktorym bym mogl tyle napisac. Brawo. Nie wazne co bylo dobrze.. co zle... wazne, ze wszystko było jakies

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-190822

Dobry SD! , wiele rzeczy mi się podobało .

Na plus można zaliczyć przede wszystkim uzupełniony skład Mitb o Zigglera(dobrze że mvp się nie wcisnął zamiast niego) i Drew(na początku gali mocno zeszmacony :/) . Walki o miejsca były całkiem niezłe , Drew vs Kofi nieco zbyt długa.

Następnie Christian odwracający się od Matta , też dobry pomysł. Mam nadzieje że poskutkuje to Heel turnem CC, zdobyciem przez niego walizki i wejściem do ME(gdzie jego miejsce).

JTG vs Rhodes , bardzo krótka walka , zwycięstwo Codiego do przewidzenia . Jego nowy theme niezbyt mi się podoba , ale to już inna sprawa.

Największym plusem gali był moim zdaniem atak Swaggiego na Reya . Bardzo mi się to podobało :twisted: nareszcie jakiś dobry ruch dla postaci Jacka . Podczas ME gdy Jack wychodził na backstage miałem przeczucie że Mysterio wyskoczy i wraz z Showem zniszczą Swaggera , na szczęście tak się nie stało 8)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-190855

Ogólnie mało przyjemny ten SD , na czele z akcją z upodleniem Drew.

Szkoda że najlepszego heela od czasu JBLa ,gdy ten już zaczął wyrabiać sobie markę, od tak sobie odcięto od "pępowiny".

Warte odnotowania jest fakt że "wybrańcowi" po raz kolejny z Kofim udało się stworzyć przyzwoitą walkę , pomimo rażąco widocznej komunikacji ze strony obecnego mistrza inter kontynentalnego.

Średnio podoba mi się nowa wejściówka Rhodesa i to ciągłe powtarzanie ... "Dashing, dashing,dashing", ale faktycznie cieszy rozwój tej postaci.

Zrzynka z "olimpic hero" też zaczyna być irytująca , niech mu jeszcze medal na szyje dadzą . Tańczy jak Kurt , nosi niemal identyczny płaszczyk , ma taki sam finisher ,stara się zachowywać jak on aż wreszcie beczy jak Angle. Zero kreatywności...

Ziggler irytuje mnie jeszcze bardziej, postać Dolpha od roku albo i dalej nie ruszyła w ogóle z miejsca (no może oprócz promowania sleeper holda jako zabójczo killerskiego finishera), lecz nadal ktoś uparcie stara się uratować "to coś" przed zasileniem szeregu wrestlerów bezrobotnych. Szkoda marnować potencjału takiego dobrego storyline'u jakim jest związek z Vickie na kogoś takiego jak Ziggy, przecież jest tyle innych , lepszych opcji.

Zgrzyty na linii Hardy - Christian dają do myślenia i jak na midcardowy angle pisany od niechcenia na kolanie,obligują do dalszego śledzenia ich losów , przy czym nie zgadzam się z N!KO że heel turn będzie dobrą opcją dla Kanadyjczyka i wcale nie skróci jego poniewierania się w midcardzie a wręcz przeciwnie tylko ją wydłuży tym bardziej że zrezygnowali z "usług" młodszego , perspektywicznego Drew i eksperymentują z Rhodesem , umacniają w pushu Swaggera i Zigglera i to oni przymierzani są do przejścia na "wyższy level".

Alberto Del Rio - to jest nawet ciekawe i na dodatek czegoś takiego jeszcze nie grali - meksykański panicz z wyższych sfer, jestem ciekaw jak to wyjdzie w praniu ,bo zapowiada się niezwykle interesująco. Błękitna krew zawsze kojarzyła mi się z aroganckim europejskim heelem a tu taki eksperyment.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-190866

• Reputacja:   1

Całkiem niezły Smack... Heel turn Christiana zapewne jest tylko na czas feudu z Mattem (obstawiam że będzie on trwał aż do SummerSlam), naprawdę szkoda co robią z postacią Capitana Charismy.. Jak dla mnie Christian powinien już dawno od czasu draftu na niebieską galę brylować w ME i kręcić się wokół WHC a nie być wpychany w feud z nic nieznaczącym (i tłustym) zawodnikiem jakim jest Matt... Myślałem że skoro go przedraftowali to mają na niego pomysł, niestety WWE woli pushować takie coś jak Big Show... Cóż widać że Vince dalej ma Christianowi za złe jego przygodę z TNA....

Ciekawe jak potoczy się sprawa kontuzjowanego Reya z pasem... Czy oddadzą pas Swaggerowi ze względu na nie możność bronienia pasa przez Mysteria ze względu na kontuzję? A może zawieszenie pasa i jakiś mini turniej na jednym z najbliższych Smacków o wakatujący pas WHC?

Angle Punk & Serena vs Gallows też interesujący... Czyżby szykował się rozpad w SES? Może na jednych z najbliższych PPV zobaczymy walkę Gallows vs Punk, Serena odwróci się od Punka i będziemy mieli face turn Straight Edge'a? Co z Masked Manem (bo jakoś nie było go widać) ?

Całkiem dobrze są te storyliny prowadzone(celowo nie wymieniłem angle'a z udziałem Kane'a bo jest na 100 & pewne że on stoi za atakiem na Takera), oby nie schrzanili tego..

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-190895

Ostatni Smackdown stworzył trochę mieszane myśli w mojej głowie. Poniżany Drew i tak wygrywa, po jakże nuuuuudnej walce.

Heel turn Christiana czy tylko podgrzanie atmosferki pod PPV lub feud z grubaskiem? Oby to pierwsze, co łączyłoby się z jakimś pushem, konkretnym pushem, na który Kanadyjczyk zasługuje.

Rozłam i konflikt w SES? Gallows musi się odłączyć, w kolesiu widzę niesamowity talent ringowy, gorzej z osobowością, lecz wierze w niego.

Postać Swaggera nabiera jakiegoś wyrazu, lecz

A)jest to za późno, gdyż stracił mistrzostwo

B) on nabiera wyrazu, czy kopia, którą tworzy/karzą mu stworzyć?

Szkoda, ze walka Dashing z JTG była taka krótka, ci młodzi mogliby coś ciekawego razem w ringu sklecić, pokazać.

Zwagger jest w pojedynku o walizeczkę i chyba lepiej, że tak się stało, MVP traci barwę, traci show, robi się miałki że ja pierdole.

Szkoda marnować potencjału takiego dobrego storyline'u jakim jest związek z Vickie na kogoś takiego jak Ziggy, przecież jest tyle innych , lepszych opcji

Błagam, wziązek ze świanią przestał byc dobra historią. Edge, Big Show, Escobar, Ziggler. Już wolałem wdowę po Guerrero gdy pozostawała w świecie div, a nie doczepiają do niej kolejną miłość, co zdaje się nudne.

Szkoda że najlepszego heela od czasu JBLa

No proszę, nie porównuj gówna do budyniu

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-190902

Andrew napisał/a:

Szkoda że najlepszego heela od czasu JBLa

No proszę, nie porównuj gówna do budyniu

Tyle, że to prawda. Od odejścia Bradshawa w WWE nie było "uber heela". A, mimo wszystkich zarzutów wobec Drew, miał on wszystko żeby nim zostać. Od narodowości, akcentu i manieryzmu aż po storyline ze wsparciem prezesa. O ile odcięcie go od Vinca (mam nadzieję, że tylko chwilowe) jest logicznym posunięciem ze względu na uraz McMahona spowodowany atakiem Barretta i spółki, o tyle poniżający go Long jest dla mnie ciężki do przełknięcia (choć i to można jeszcze obrócić na rzecz Szkota).

Błagam, wziązek ze świanią przestał byc dobra historią

Związek z magnesem na heat jakim jest Vickie może zdziałać cuda dla każdego heela, chyba że jest on tanią podróbką Razor Ramona.

Ogólnie WWE wreszcie robi coś z uzewnętrznianiem osobowości młodych zawodników - Cody, Swagger, Ziggler, DiBiase - w każdym z nich widzę potencjał i widać, że federacja szuka na nich sposobów. Spójrzmy jak rozwinął się Sheamus od swojego pierwszego runu z pasem.

Lekko sygnalizowany turn Christiana zupełnie niepotrzebny. Creepy Little Bastard jest tak over z publiką, że każda zmiana w charakterze może mu tylko zaszkodzić. Nie mówiąc już o wizji dłuższego wplątania w feud z jedną z najnudniejszych postaci federacji. Mam nadzieję, że WWE zaprezentuje tu jakiś zwrot akcji, ewentualnie potraktuje to jedynie jako podbudowę pod MITB.

Jak już przy turnach jesteśmy to osobą, która najbardziej go potrzebuje jest MVP. Nie umiem sobie przypomnieć wrestlera, który by się w ostatnich latach aż tak cofnął w rozwoju. Jedyną nadzieją dla Portera jest powrót do bycia heelem, w której to roli wypadał nadzwyczaj przekonująco.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-190958

Mi się Smackdown podobał

Na plus:

Konfilkt w S.E.S.-na pewno się przyda i można z tego zrobić dobry feud Gallowsa z Punkiem po jego powrocie na ring,choć słownie można co tydzień

kontynuacja storyline'u z Kanem-może w tym kierunku ubędzie kolejny podejrzany i się okaże,że to Kane w swoim szaleństwie napadł na niego?

segment Drewa i Longa-klasyk,nie ma to jak odwet za całe poniżenie ze strony Szkota

Striker i Vicki-komizm sytuacyjny :)

na minus:

szmacenie M.V.P. i ogólnie zakończenie walki triple threat-ja bym to zrobił tak,że M.V.P. by poszedł do MitB,a Chavo i Dolph mieliby feud,wreszcie by Chavo wykorzystali inaczej niż żeby jobował a i Dolph by mógł zaistnieć,bo na drabinach nie widzę go

prawdopodobny heel turn Christiana-na co to komu?To zdecydowanie za późno

Nudna walka Kofiego z Drewem

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/10/#findComment-190959