Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   865
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Spoilery! 

Czytałem że Cody wygrał pretendenta i szykuje się walka Sami kontra Cody 7 lipca XD Coś czuje że Zayn długo pasem się nie nacieszy ale to jest nagrywany taping przed piątkiem więc niech dadzą Cody'emu wygrać oglądalność szybko spadnie :hbk: Nadzieja jakaś jest że jednak Orton tam zainterweniuje i Sami jednak obroni.

Wgl Gunta dostał wolne i chyba go odsuną od pas na jakiś czas i bardzo dobrze. 

• Dzięki 1

image-3.png

• Reputacja:   1 072
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Pierwsze Smackdown po Night Of Champions pora zacząć! Przy okazji to powrót do dwugodzinnego show, ale natknąłem się też na spoilery na fb, ale no cóż czasem tak to jest jak ważne rzeczy dzieją się na nagrywanym show, ale nie widziałem całego show, więc zobaczymy co nam WWE przygotowało na to SD!

Poza powtórką tego co wydarzyło się w main evencie Night Of Champions to zaczynamy od naszego nowego Undisputed WWE Championa Samiego Zayna! Bardzo zadowolony i ucieszony Sami Zayn wchodzi do kwadratowego pierścienia i zobaczmy co będzie miał nam do powiedzenia! Mówi o tym jak dobrą reakcję dostał po wygraniu mistrzostwa Undisputed WWE, ale też, że Ci sami fani buczeli na niego przez ostatnie miesiące i mówi o tym i mówi, że Ci ludzie, którzy na Niego buczeli mogą pocałować go w tyłek i mówi o sobie jako o Last Real Good Guyu i że wybrał dobrą drogę i mówi też, że wszyscy, którzy mówili, że nie jest materiałem na World Championa też mogą pocałować go w tyłek, mówi, że jest Grand Slam Championem i że nikt nie odbierze mu tytułu Undisputed WWE z tego co zrozumiałem, ale przerywa to Cody Rhodes! Który wchodzi do ringu i pewnie będzie chciał rewanż, ale zobaczmy, może jednak nie?(kogo ja oszukuję, widziałem spoilery xD) Sami ładnie zagrał, pierwszy wziął mikrofon, podszedł blisko to Rhodesa, spojrzał się na tytuł z uśmiechem i zapytał się ironicznie o czym by chciał porozmawiać xD. Rhodes mówi, że Sami był jedną z pierwszych osób, które po zdobyciu tytułu przez Cody'ego przyszły i Mu pogratulowały, więc Rhodes zamierza zrobić to samo i gratuluję Samiemu, Cody chcę odejść, ale Zayn dziwi się, że to wszystko i zawraca Rhodesa i mówi, że Obaj wiedzą, że Cody nie jest tu tylko po to, żeby pogratulować Samiemu i chcę, żeby Cody powiedział po co tu jest naprawdę, ale rozbrzmiewa theme song Jeya Uso, który zamierza dołączyć do tej dwójki na mikrofonie! Jey przytula się z Samim i robią Swoje przywitanie z czasów kiedy Sami był w Bloodline, Jey mówi, że jest dumny z Zayna, bo zdobył to, zasłużył na to, ale dobrze wie po co Jey tu jest, Bloodline Business i chcę shota na tytuł Undisputed WWE i zabrać to mistrzostwo do Bloodline, Cody się odezwał i zastanawia się, który mają rok, że mówimy o Bloodline i Rhodes chcę porozmawiać o Jego rewanżu. Sami mówi natomiast, że obaj mieli już swoje szanse, a teraz jest czas Samiego, żeby być WWE Championem, mówi do Rhodesa to co powiedział mu nie tak dawno temu, że dopóki Cody jest mistrzem to Sami nim nigdy nie będzie, a teraz stoi tutaj z tytułem, a do Jeya mówi, że mistrzostwo musi wrócić do rodziny....Zayn twierdzi, że już w niej jest, dobre dobre. Sami mówi na koniec, żeby Obaj trzymali się z daleka od Niego. Przerywa to Adam Pearce, który mówi, że po sytuacji Aldisa z Guntherem to On na ten moment rządzi na Smackdown i Jego pierwszą decyzją będzie znalezienie przeciwnika dla Samiego, Zayn mówi o SummerSlam, a Pearce mówi, że kto mówił o SummerSlam? Adam mówi, że Sami będzie bronił swojego mistrzostwa na Monday Night Raw i dzisiaj dostaniemy walkę o pretendenta Cody Rhodes vs Jey Uso! No tak to wiedziałem i wiem kto wygra ten pojedynek, ale segment wciąż bardzo przyjemny i cieszę się, że chociaż na jednym SD mogłem obejrzeć Samiego jako mistrza(Bo pewnie straci na Raw) i to jak się cieszył było piękne, nawet jeśli to tylko nagrywane SD.

Charlotte na backstage'u udziela wywiadu na temat Jade, wywiad jednak przerywa Alexa, która ma trochę pretensje do Charlotte o to, że nie powiedziała Jej o niczym, przerywa to z kolei Tiffany, która mówi, że nie potrzebowała pomocy od Charlotte, pojawia się też Chelsea i jest trochę śmieszniej.

Pierwsza walka to Six Woman Tag Team Match Tiffany Stratton & Charlotte Flair & Chelsea Green vs Jade Cargill & Michin & B-Fab, niezbyt mi się chcę oglądać ten pojedynek, ale no obejrzę, może coś z tego wyjdzie. Lekko ponad 5,5 minuty w TV i jedna reklama to około 8 minut walka mogła trwać, nie był to zły pojedynek i wygrała go Jade ze swoją ekipą po tym jak wykonała Jaded na Chelsea i przypięła Ją, no tak myślałem, że jak ktoś miał być przypięty to Green, ciekawe co dalej.

Na backu widzimy jak Adam rozmawia przez telefon z Nickiem, ale podchodzi do Niego Sami Zayn, ale niezbyt się dogadują, Pearce jest bardzo zadowolony z tego co zrobił, a Sami znowu wyżywa się na butelce wody, ale zauważa swojego przyjaciela Johnny'ego Gargano z depresją! Chwali się mu, że udało mu się zdobyć tytuł Undisputed WWE i prosi Candice o zrobienie zdjęcia Samiemu i Johnny'emu xDDD, chcę to zdjęcie, Sami już jest mega ciekawy jako mistrz Undisputed WWE jak dla mnie.

Rey Fenix wychodzi na stage, więc pewnie pora na obronę tytułu AAA Cruiserweight! Wooooow i to przeciwko Vikingo! Który w dodatku jest AAA Latin American Championem, interesujące, ale walka jednak jest tylko o tytuł należący do Reya Fenixa, pojedynek może być giga dobry, chętnie obejrzę! Prawie 5,5 minuty walki w TV i jedna reklama czyli kolejny pojedynek dzisiaj, który trwał około 8 minut, a szkoda, bo ta walka mogłaby potrwać zdecydowanie dłużej, ale Rey broni mistrzostwa i ciekawe czy za tydzień też będzie bronił tego tytułu.

Widzimy wywiadzik na backu z Giulią na temat Blake Monroe, ale szybko przerwała ten wywiad Kiana, a następnie od razu Blake Monroe, która zaatakowała ponownie Giulię i później także Kianę i powiedziała do Nich, że miło Je widzieć xD.

Powtórka segmentu Setha i Reignsa z Raw, ale to było piękne.

Na backu widzimy jak do Jimmy'ego Uso i Jacoba Fatu podchodzi Royce Keys i mówi, że lojalność mówi o rodzinie i że to Royce jest rodziną Jacoba, Fatu jednak milczy i odchodzi razem z Jimmym.

Rozbrzmiewa theme song Tricka Williamsa i zobaczmy co będzie miał nam do powiedzenia. Nie za wiele ma Nam do powiedzenia, bo Trickowi od razu przerywa Carmelo Hayes! Melo chwyta za mikrofon i Jego już chętniej posłucham. Carmelo od razu chcę przejść do biznesów i mówi, że po tym jak Ricky przegrał swoją walkę o tytuł United States to nie ma już żadnych przeszkód, żeby doszło do walki Trick Williams vs Carmelo Hayes o tytuł United States! Melo wymienia swoje argumenty, później do mikrofonu dochodzi Trick oraz Lil Yachty i ostatecznie widzimy jak Trick zaatakował Melo, ale Carmelo szybko się odwdzięczył! Hayes wciąż poluję na tytuł United States!

Na backstage'u widzimy Danhausena w Jego laboratorium razem z Mizem i Kitem, podchodzi do niego Matt Cardona, Danhausen ma coś dla Matta i pozwolił mu dotknąć jedno z Jego urządzeń i przekręcić jakieś pokrętło i nie wiadomo co się stało, ponoć Judgment Day mogło coś majstrować przy tym xD.

Lainey Reid vs Brie Bella, w sumie może to być ciekawy pojedynek, zobaczmy kto wygra i jak się potoczy sama walka. Po trochę ponad 3 minutach i lekkim zamieszaniu poza ringiem to Lainey pokonuję Brie! Nieźle, walkę ciężko ocenić, ale cieszę się, że WWE stawia na nowe gwiazdy.

Na backstage'u widzimy jak Truth, Damian i Fraxiom świętują bodajże jakieś Święto w Ameryce, podchodzą jednak do Nich War Raiders, którzy dalej chcą walki Titles For Titles, Damian pyta się tylko kiedy, ale nie dostajemy odpowiedzi.

Mamy powtórkę segmentu z Raw pomiędzy Paulem Heymanem, Brockiem Lesnarem i Oba Femim.

Na backstage'u widzimy jak Cody Rhodes spotyka Finna Balora i Balor mówi do Niego, że głównym powodem dla którego przeszedł na SD jest to, że chciał zmierzyć się z Codym Rhodesem, ale myślał, że będzie to o tytuł, więc niech Cody coś z tym zrobi, Rhodes odchodzi, a podchodzi do Balora Tama Tonga, który zastanawia się co ma zrobić dalej i od tyłu Finna atakuję Talla Tonga! Tama mówi, że ma zamiar zamknąć każdy rozdział swojej książki tak jak powinien do Finna, przynajmniej tak to zrozumiałem.

It's main event time! Cody Rhodes vs Jey Uso! Sama walka może być dość ciekawa pomimo tego, że znam wynik to i tak chętnie obejrzę. 10 minut walki w TV i dwie reklamy, około 15-16 minut pojedynku, dobrego pojedynku i wygrywa go Cody Rhodes, na Raw dostaniemy walkę Sami Zayn vs Cody Rhodes o tytuł Undisputed WWE, mówiąc wprost to spodziewałem się, że Zayn może stracić tytuł na SNME lub nawet już na SD, ale nie spodziewałem się, że na Raw, ale i tak dobrze, że chociaż pobędzie tym mistrzem przez lekko ponad tydzień, mam cichą nadzieję, że obroni mistrzostwo co prawda, ale raczej marna szansa na to, ale może miło się zaskoczę.

Podsumowanie: Dobre SD jak na to, że było nagrywane, fajny segment początkowy, parę dobrych walk, powrót do dwóch godzin, w sumie pewnie skrócą jedynie walki, więc może to odbić się na poziomie ringowym, ale też może być mniej zapychaczy, bo na SD mam wrażenie, że trochę ich potrafiło być, no zobaczymy jak to wyjdzie, ale to SD było całkiem w porządku według mnie.

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)