Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 046
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

To lecimy z kolejnym SD, zapowiada się całkiem nieźle i zobaczymy czy tak też wyjdzie.

Zaczynamy od powtórki tego co działo się w ostatnich tygodniach pomiędzy Guntherem, Codym oraz Samim i widzimy jak Cody przechadza się po parkingu i podchodzi do niego Nick Aldis i w sumie tak zwyczajnie rozmawiają o niczym trochę, ale do Kodeusza podchodzą teraz The Usos, Jey mówi do niego, że zamierza wygrać King Of The Ring i zawalczyć z Codym o Undisputed WWE Championship na SummerSlam, Cody zgadza się z tym, ale ma nadzieję, że to decyzja Jeya, a nie Romana, trochę taka szpila mam wrażenie, żeby Jey ponownie zaczął myśleć samodzielnie.

Na backu mamy wywiadzik z Jade Cargill i Jej ekipą na temat Queen Of The Ring.

Opener to będzie ostatnia walka pierwszej rundy turnieju Queen Of The Ring! Charlotte Flair vs Jade Cargill vs Sol Ruca vs Lyra Valkyria, powiem tak skład tej walki jest obsadzony giga mocno, każda tutaj mogłaby wygrać, no dobra Jade by nie mogła dla mnie, ale dla WWE by mogła xD, ale jednak ringowo powinno być bardzo dobrze o ile nie postawią na całkowitą dominację Jade, a tak może być, tutaj tak logicznie to obstawiam Charlotte, która imo ma największe szanse na ten moment, żeby wygrać cały turniej, ale może się zaskoczę, bo jednak w obu turniejach, które się odbywają w tym okresie to trochę zaskoczeń jest, więc zobaczymy, ale jednak chętnie bym obejrzał Flair vs Liv w półfinale. Po 18 minutach mega dobrej i emocjonującej walki, w której patrząc na to jak została zabookowana to ciężko było przewidzieć kto to wygra, ostatecznie wygrała Charlotte tak jak myślałem przed pojedynkiem, ale mega dobra walka i mega przyjemna, bardzo dobrze zabookowana, oj tak pojedynek oddał zdecydowanie, nie wiem czy to nie był najlepszy pojedynek pierwszej rundy turnieju Queen Of The Ring, ale znamy już półfinały Liv Morgan vs Charlotte Flair oraz Iyo Sky vs Raquel Rodriguez, pierwszy mnie zdecydowanie bardziej emocjonuję i w sumie nawet bym chciał, żeby wygrała albo Liv albo Charlotte, znaczy no Raquel też bym chciał, bo walka z Liv mogłaby być ciekawa, w sumie z Ripley też, ale jest na to bardzo mała szansa, więc zostają Charlotte lub Liv dla mnie, od Iyo chcę jeszcze chwilę odpocząć xD.

Na backu widzimy jak Tiffany udziela wywiadu, ale Michin i B-Fab mają do niej problem, jednak szybko przegania Je Chelsea z kijem do kendo i dostaję przy tym mocny cheer od fanów.

Mamy w szatni Usosów, którzy skupiają się na King Of The Ring, ale podchodzi do nich Jacob i dowiadujemy się, że Fatu jest tutaj z polecenia Tribal Chiefa, żeby porozmawiać z Solo, a Jimmy chcę się upewnić, że nikt nie zainterweniuję w walce turnieju King Of The Ring, wychodzi z tego tyle, że dochodzą do wniosku, żeby każdy z nich zajął się swoimi sprawami.

Blake Monroe, która piszę w swoim pamiętniczku o Charlotte Flair i wciąż mamy zapowiedź, że Blake Monroe zadebiutuję "wkrótce" no ok, czekamy.

Nick Aldis rozmawia przez telefon, ale podchodzi do niego Gunther i dowiadujemy się, że w przyszłym tygodniu dostaniemy walkę o tytuł Undisputed WWE pomiędzy Guntherem, a Codym Rhodesem i poznajemy też stypulację Gunthera i wybrał walkę ze specjalnym gościem jako sędzią, którego sam wybierze, ale nie wiemy kto to będzie na ten moment, liczyłem na coś innego, chociaż tak sobie myślę....Sami Zayn? Obejrzałbym takie coś, jak Sami ma wątpliwości kiedy odliczać, co robić, czy atakować czy dyskwalifikować za coś, czy pomóc, czy interweniować, to byłoby dobre i mogłoby doprowadzić do Triple Threatu na Night Of Champions oj tak, liczę, że się na to zdecydują.

Bardzo dużo tych segmentów na backstage'u jak na jedną przerwę pomiędzy walkami lub segmentami w ringu, Balor udziela wywiadu, ale przerywa go Truth, który wita Balora na SD i zaprasza go do Judgment Day razem z Priestem xD, podchodzi Damian, który wita Finna na SD, ale czuć napięcie pomiędzy Finnem i Damianem oj tak, Balor odchodzi, a Priest chcę, żeby Truth się skupił tylko na tym, że są mistrzami WWE Tag Team, ale gdy tylko odchodzi do Truth się rozmarzył o Judgment Day i o tym, że powstaną ponownie jako Judgment Day z tego co zrozumiałem xD.

Brie Bella & Paige vs Fatal Influence, pojedynek, który mogą wygrać Fatal Influence, bo nie jest o mistrzostwa, więc tutaj można dać Im zwycięstwo, a ringowo no zobaczymy jak wyjdzie. Ponad 10,5 minuty pojedynku, który był w porządku i jednak wygrały Brie i Paige, ciekawe, ale pod koniec sporo zamieszania było, to raczej Fatal Influence nie dostanie szybko szansy na tytuły WWE Women's Tag Team, ale może się mylę.

Na backu mamy Samiego, który ponownie rozmawia z Gargano z depresją, Sami dziękuję Gargano za wysłuchanie go albo podsunięcie pomysłu, sam nie wiem za co i chcę iść porozmawiać z Codym.

Danhausen dostaję kasę od Los Garza, ale nie wiem za co, Angel i Berto odchodzą, a do Danhausena podchodzi Cardona, który też nie wiem czego chcę, ale mamy Kita Wilsona! Który przyciąga The Miza i mówi, żeby Danhausen go naprawił xD, od czasu porażenia prądem nie jest sobą xD, Kit się wkurzył i chciał rozwalić maszynę Danhausena, ale też został porażony prądem xDDDDDDDD, ciekawe jak to zadziała na Kita.

Sami Zayn wychodzi na stage i zmierza w stronę ringu! Zobaczmy co będzie miał nam do powiedzenia. Sami mówi, że nie chcę porównywać Amerykańskiej publiki do Europejskiej, ale mówi o swoich ride or die fanach z Europy xD, Zayn w końcu wywołuję Cody'ego Rhodesa i wychodzi nasz mistrz Undisputed WWE we własnej osobie, Cody wita się z fanami i pyta się Samiego o czym chcę porozmawiać, Zayn chcę, żeby Rhodes był przez chwilę zwykłym Codym, a nie American Nightmare i żeby był Jego przyjacielem, mówi, że kiedy Gunther zaatakował Rhodesa i Sami mu nie pomógł to Rhodes na to zasłużył i dlatego mu nie pomógł, ale tydzień temu Sami zrobił dobrą rzecz pomagając Cody'emu kiedy Gunther go zaatakował, a mimo to wciąż Sami leżał na łopatkach z tego co zrozumiałem i dzieję się to cały czas, Sami chciałby wiedzieć czy to był tylko incydent, chcę prawdy od Cody'ego, Panowie przechodzą do wspomnienia WM 40, kiedy to Sami był pierwszą osobą w ringu razem z Rhodesem i świętowali Jego moment, Zayn mówi, że wciąż jest szczęśliwy z tego powodu, bo jest dobrym gościem i w pewnym momencie Sami pyta się Rhodesa ile osób z tamtego okresu, z tych osób, które z nim świętowały i cieszyły się, są wciąż Jego przyjaciółmi teraz? Zayn zastanawia się czy problem jest w tych ludziach czy w Codym? Sami chcę, żeby Cody w końcu był z nim szczery, Rhodes się wkurzył i mówi prawdę swojemu przyjacielowi prosto w oczy czyli, że fani buczą na niego, chantują "Sami Sucks" i Rhodes mówi, że tak jest, bo to jest jedyne co Sami robi czyli "Sucks" i to wina Zayna, Sami marudzi i płacze, to nie jest ten sam Sami, którego fani pokochali i nie jest "Jego" Samim, Zayn jest zdesperowany i przeprasza Samiego, że jest mistrzem i że to oznacza, że Sami nigdy nie będzie tego miał, Cody chciał coś jeszcze powiedzieć, ale Zayn uderza go z otwartej dłoni w twarz z tych wszystkich emocji i widać, że pod wpływem impulsu, bo zaraz go zaczyna przepraszać, ale Cody ostatecznie oddał Samiemu tym samym atakiem, Sami aż wyszedł z ringu, widać, że był wkurzony, wziął krzesło i wszedł na krawędź ringu patrząc się na Rhodesa, ale koniec końców odrzucił krzesło, zszedł z krawędzi i zaczął iść w stronę backstage'u przy buczeniu od fanów, dość emocjonalny segment, na początku byłem trochę zmieszany, ale wkręciłem się w ten segment w pewnym momencie i wyszedł bardzo przyjemnie, ciekawi mnie dalszy przebieg tej historii.

Na backu mamy Solo Sikoe, do którego podchodzi Jacob i mówi, że ma wiadomość od OTC i to dość interesującą, Reigns przekazuję, że to trwa już za długo i chcę, żeby Solo wrócił do domu. Sikoa jednak wyśmiewa to i mówi, że to psi dom z tego co zrozumiałem i pyta się to stało się z Jacobem, który był killerem, a teraz jest tylko zapleczem(?) Solo wymienia co Reigns zrobił z Fatu i mówi, że nie zamierza wracać i żeby powiedział Romanowi, żeby poszedł do diabła, Fatu odpowiada, że rozumie wszystko co Solo do niego mówi, ale stało się co się stało i jeśli Roman wysłał Jacoba po Solo, to Fatu po niego przyjdzie, Sikoa z kolei mówi, że jeśli Reigns chcę z powrotem Solo to niech sam po niego przyjdzie.

Rey Fenix vs Axiom o tytuł AAA Cruiserweight, ciekawie, rzadko tytuły AAA są bronione na galach WWE, a ten pojedynek może być bardzo dobry zdecydowanie. Po lekko ponad 12-minutowym starciu to Rey Fenix wygrywa i broni swojego mistrzostwa AAA Cruiserweight! Bardzo dobry pojedynek, fajny pokaz umiejętności zawodników.

Na backu ponownie widzimy Nicka Aldisa i Gunthera i dowiadujemy się, że Gunther podjął decyzję i tak! Sędzią specjalnym będzie Sami Zayn! Świetnie się składa, a po segmencie Rhodesa i Zayna to jeszcze lepiej się to zapowiada, ciekawi mnie co się stanie za tydzień w takim wypadku podczas walki mistrzowskiej, bo wydarzyć się może wiele!

Na arenie rozbrzmiewa theme song Tricka Williamsa i wychodzi nasz United States Champion i w końcu Lil Yachty jest z Nim ponownie i bardzo mnie to cieszy, chociaż będzie się dało kogoś słuchać na mikrofonie! Panowie rozmawiają o turnieju King Of The Ring i o przegranej Tricka, jednak Williams wciąż jest mistrzem United States i mówi kim jest i jak wiele powinno to znaczyć, ale wszystko przerywa Ricky Saints! Jednak gdy tylko wyszedł na stage i zmierzał w stronę ringu to rozbrzmiał theme song Carmelo, który wyprzedził go z mikrofonem w ręku i zaczął mówić do Tricka, że to właśnie jest problem, że odkąd zdobył ten tytuł to wychodzi do ludzi i tylko skanduję swój catchphrase, Ricky też wziął mikrofon i zaczął się irytować całą sytuacją, ale Hayes powiedział, żeby Trick w końcu coś zrobił albo wybierze Ricky'ego albo Melo, Saints mówi, że pokonał Carmelo, więc powinien być pretendentem do tytułu United States, Melo i Ricky kłócą się o to kto kogo pokonał, ale przerywa Im Trick, który mówi, że niech rozwiążą to pomiędzy sobą i kto wygra ten zawalczy o tytuł z Trickiem z tego co zrozumiałem, ale na razie niech dadzą dorosłym rozmawiać, wyszło tak, że mamy brawl pomiędzy całą trójką i Williams wyszedł z tego brawlu zwycięsko, wciąż chcę tego Triple Threatu o tytuł United States xD.

Royce Keys miał udzielać wywiadu na backu, ale podchodzi do niego Solo i mówi, że Bloodline tutaj jest i ogólnie to Sikoa chcę, żeby Royce pomógł mu w tej wojnie.

Kolejnym pojedynkiem dzisiaj będzie Tiffany Stratton & Chelsea Green vs B-Fab & Michin, no zobaczymy jak to wyjdzie, raczej wygrają Tiffany i Green, ale zobaczymy, może WWE ma inne plany. Po 8 minutach walki jednak wygrały Michin i B-Fab, Jade Im też pomogła, a Chelsea została przypięta i po walce mamy atak Jade i Jej ekipy na Tiffany, tak myślałem, jednak zobaczymy Stratton vs Jade na SummerSlam prawdopodobnie, kolejny rok z rzędu tylko tym razem o tytuł Women's United States, nie wiem czy jestem fanem, mamy tyle fajnych zawodniczek na SD, a pchamy ciągle Jade, no szkoda.

Mamy wywiadzik z Kianą James na backstage'u i mówi o tym jak Jej przyjaciółka Ją zdradziła, pojawiła się też Giulia i cyk uderzenie z otwartej dla Kiany po krótkiej wymianie zdań!

Balor przechadza się po backstage'u i spotyka Tama Tonge, który mówi, że dużo czasu minęło i to wszystko, fajny smaczek, z tego co pamiętam to mieli wspólną historię w Bullet Club w NJPW.

Cody rozmawia z Nickiem na backstage'u i niezbyt podoba mu się to, że Sami jest specjalnym sędzią Jego walki za tydzień o tytuł Undisputed WWE, mówi, że Zayn jest rozbity obecnie emocjonalnie i pojawia się Sami Zayn za Codym xDD, Ale jest napięcie pomiędzy tymi zawodnikami, toć to na main event WM by się nadawało w tym momencie.

Next Week: Cody Rhodes vs Gunther z sędzią specjalnym Samim Zaynem o tytuł Undisputed WWE, czekam na ten pojedynek mocno, bo zapowiada się, że dostaniemy tam kawał porządnej historii i na to bardzo liczę, mam nadzieję, że się nie zawiodę. Carmelo Hayes vs Ricky Saints o pretendenta do United States Championship na Night Of Champions! Ulala w końcu oficjalna walka o pretendenta pomiędzy tą dwójką, bardzo dobrze, Panowie nie zawodzą w ringu, a sam przyszły title shot dodaję powagi tej walce! R-Truth & Damian Priest vs MFT o tytuły WWE Tag Team, ciekawe czy tutaj dostaniemy zmianę mistrzowską, jest taka opcja, chociaż mam wrażenie, że MFT co chwila walczy o te pasy. Charlotte Flair vs Liv Morgan w półfinale Queen Of The Ring oj tak, chociaż myślałem, że to na Raw się odbędzie, ale na SD też będzie git, zapowiada się bardzo dobry przyszłotygodniowy odcinek według mnie.

Na backu mamy wywiad z LA Knightem, który wciąż ma problem z tym, że Bloodline może powrócić i to silniejsze niż kiedykolwiek.

It's main event time! Ostatnia walka pierwszej rundy turnieju King Of The Ring! Finn Balor vs Jey Uso vs LA Knight vs Royce Keys, jestem podekscytowany, to może pójść w każdą stronę, mogą chcieć odbudować Balora, mogą chcieć pokazać dominację Bloodline i pójść w wygraną Jeya, mogą chcieć jeszcze bardziej pokazać Knighta, który nie chcę dopuścić do powrotu Bloodline i postawić na niego, a mogą też zrobić tak, że MFT pomagają Royce'owi wygrać, bo chcą go zwerbować lub zwyczajnie Keys to wygra, bo jest mocno pokazywany jako zawodnik, jest masa możliwości, każdy tutaj ma sens jako zwycięzca, a ringowo też powinno wyjść bardzo dobrze, więc przekonajmy się jak to wyjdzie i na który scenariusz postawią, a może na jeszcze jakiś inny? Osobiście stawiam na Balora i nawet bym go chciał, ale no zobaczymy na kogo WWE postawi. Walka trwała około 18,5 minuty i wygrywa to Jey Uso! No powiem tak, mimo wszystko była to dla mnie najmniej prawdopodobna opcja, a jednak zaskoczyli po raz kolejny, ale czy pozytywnie? Ciężko stwierdzić, bardzo dobry pojedynek, mega mi się podobał i kolejny półfinał to Jey Uso vs Je'von Evans, zapowiada się nieźle, ale walka bardzo dobra i zdecydowanie można obejrzeć, kolejna walka w turnieju, która dostarczyła dużo emocji według mnie.

Podsumowanie: Bardzo dobry odcinek Smackdown według mnie, sporo rzeczy miało sens, historie poszły do przodu w wyraźny i ciekawy sposób, historię Rhodesa z Samim ogląda się bardzo dobrze, walki w turniejach King Of The Ring oraz Queen Of The Ring były świetne według mnie, były mniej znaczące momenty w tym odcinku, ale dla mnie jako całość to wypadło bardzo dobrze i jestem usatysfakcjonowany, nie jest to jeden z tych odcinków, które się "odbyły" i można zapomnieć, ale to moja subiektywna opinia, ja bym obejrzał jeszcze raz z przyjemnością.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   1 582
  • Styl:  Ciemny

@ Kaczy316  naprawdę podziwiam - napisać tyle o SD, są osoby, które szybciej obejrzą tę tygodniówkę niż ty pisałeś posta:D

• Lubię to 4
  • Haha 2

...

• Reputacja:   845
  • Styl:  Ciemny

9 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

@ Kaczy316  naprawdę podziwiam - napisać tyle o SD, są osoby, które szybciej obejrzą tę tygodniówkę niż ty pisałeś posta:D

Też go podziwiam mi oglądanie SD zajmuje 20 minut czasami pół godziny jak coś dobrego się tam przytrafi, resztę sprawdzam na głównym kanale WWE :D

Wiedziałem że spierdolą ten King of The Ring na 100% we finale zobaczymy Jey kontra Dominik masakra, znowu Jey jeśli tu nie będzie Heel Turn to ja się poddaje, nie widzę znowu sensu robienia programu face'owy Jey kontra Roman to będzie tak bezsensowne że szok, no chyba że mają na to jakiś gruby kaliber :P Chociaż dużo się mówi że Zilla trenuje już w PC więc może za nie długo zadebiutować i utworzą TT z Jacobem Zilla/Jacob kontra Usos z chęcią bym obejrzał... Ale no wszystko wskazuje na to że Jey może to wygrać i co gorsza na SummerSlam pokonać Romana XD wtedy to chyba pierdolnę, odstawić takie złoto jak Fatu a postawić na Jey'a to będzie totalne samobójstwo.

Orton pewnie wróci za tydzień, albo po prostu Sami odwali jaki wałek i walka będzie bez rozstrzygnięcia, jestem takiego zdania jeśli Arab sobie zażyczy Sami'ego z pasem na NoC to go dostanie, teraz jest taki okres że wgl by mnie to nie zdziwiło, ba nie zdziwię się jak sypną nawet siano aby dali mu ten pas... Więc żeby nie było zdziwienia, projekt Gunther rzeczywiście jest już przemielony że raczej nie widzę w nim żadnego większego kalibru aby mógł coś na prawdę wygrać wartościowego chyba że Orton go wyeliminuje punt kickem na NoC przez co Cody wygra, serio nie ma nikogo kto mógłby z Guntherem zawalczyć na SS. 

• Lubię to 2

image-3.png

10 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

Godzinę temu, Grins napisał(a):

Też go podziwiam mi oglądanie SD zajmuje 20 minut czasami pół godziny jak coś dobrego się tam przytrafi, resztę sprawdzam na głównym kanale WWE :D

Dziękuję Panowie, miło być podziwianym, z pasji człowiek różne rzeczy potrafi przetrwać, a u mnie WWE to na dobre i na złe, jedynie 2019-2021 to były u mnie lata, co gal praktycznie nie oglądałem, 2019 to był dla mnie straszny rok pod prawie każdym względem, a jak w 2020 się poprawiało i chciałem wrócić to pandemia i era Thunderdome wszystko zepsuła, że człowiekowi się nie chciało oglądać tego bez publiki i jedynie wyniki śledziłem i sprawdzałem co się dzieję, ale oglądać nie oglądałem, na AEW się przerzuciłem wtedy, hype był mocny, a od końcówki 2021-początku 2022 ponownie powrót do WWE, dobry był taki odpoczynek od tej federacji wtedy :D 

Top 3 Walk 2k18

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

• Reputacja:   113
  • Styl:  Attitude

W ramach grupowej pochwały dla kol. @ Kaczy316 dodam od siebie, że odkąd usunąłem instagram z telefonu, to dzięki jego postom, wiem co dzieje się w WWETKO. Zajebiste raporty - krótko mówiąc. 

• Lubię to 1

11419143584d2847a0e25f5.jpg

2 minuty temu, StuPH napisał(a):

W ramach grupowej pochwały dla kol. @ Kaczy316 dodam od siebie, że odkąd usunąłem instagram z telefonu, to dzięki jego postom, wiem co dzieje się w WWETKO. Zajebiste raporty - krótko mówiąc. 

Dziękuję, te raporty to tak w sumie przypadkowo mi wychodzą, staram się bardziej wyrazić opinię, ale do tego też staram się opisać co się działo, żeby było wiadomo skąd taka opinia, ale cieszę się, że dzięki temu pomagam w śledzeniu produktu i byciu na bieżąco :D 

Top 3 Walk 2k18