Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   187
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

11 hours ago, Kaczy316 said:

Cody jest bardziej zawodnikiem typu Cena, który jak powiedzą mu co ma robić to to zrobi niezależnie czy jest to gówno czy nie i to nie ze względu na to, że nie chcę się postawić tylko na profesjonalizm, nie pasuję mu? Pewnie powie, tamci wysłuchają, oleją, Cody odbębni swoje, nie ze względu na strach czy podkulony ogon tylko właśnie przez profesjonalizm

Nie znam powodu, ale to jest właśnie problem jaki z nim mam. Nie wiem czy robi to bo jest profesjonalistą, czy dlatego że z jakiegoś powodu nienawidzi tego biznesu i jest tu tylko po to żeby się nachapać. Zwracam uwagę że w tej samej sytuacji (chujowy booking i niezadowolenie z kierunku w jakim idzie creative) w 2016 odszedł z firmy bo miał do siebie szacunek i wierzył w swoje umiejętności, mimo tego że ryzykowal karierę i możliwość zarabiania dla siebie i rodziny. Nagle w tej samej sytuacji w 2026 roku siedzi cicho i biedny nic nie może z tym zrobić, kiedy siedzi na szczycie świata i jest kluczową rolą w ostatnich 4 (licząc ten rok) wrestlemaniach. Jeśli jego profesjonalizm oznacza dla niego zgadzanie się na pomysły które *on sam* wie że są złe, to nie wiem czy bycie profesjonalistą w jego przypadku jest czymś czym powinien się chwalić.

5 hours ago, GGGGG9707 said:

Jednak czemu czepiać się tylko jego ? Reigns od miesięcy krytykuje WWE (parę wywiadów udzielił) mówiąc że to zmierza w złą stronę i nie podoba mu się produkt.

Bo jest part timerem w tym momencie. Ciężko wymagać od kogoś kto pojawia się raz na półroku żeby przejmował się tym co się dzieje. Podobnie jak Brock, on tu jest tylko po to żeby dostać kolejny czek zanim wróci na swój Island of Relevancy. To tak jakbyś obwiniał pracowników sezonowych że firma kuleje poza sezonem w którym pracują.

No to przypomnij sobie odejście Punka w 2014. Nawet na tej stronie zobacz sobie dyskusje o tym. Ile ludzi stanęło po stronie WWE i znienawidziło Punka ? Mimo że Punk miał argumenty jak Cody teraz.

Różnica polega na tym że Punk był medialnie niezadoolony z tego co się dzieje, więc odszedł. Cody jest medialnie niezadowolony z tego co się dzieje i zgadza się na rzeczy które - przynajmniej według jego własnych słów - sprawiają że jest jeszcze bardziej niezadowolony, bo ciągnie z tego kasę. I jeszcze jedna rzecz: Pod żadnym pozorem NIE jestem zły na niego że zarabia. Niech zarabia, oby jemu i jego rodzinie powodziło się jak najlepiej. Rozumiem to. Ale fakt że rozumiem dlaczego nie chce się postawić i woli być hipokrytą, nie oznacza że muszę go osobiście za to szanować. To tak jakby weganin pracował w McDonaldzie, narzekał jak to mu źle i niedobrze, ale brał dodatkowe zmiany żeby zrobić więcej BigMaców. Rozumiem że chce zarobić, ale nie będę szanował go za zarabianie na czymś, co on sam uważa za złe. 

I jak na ironie, wracając do cytatu który wrzuciłem - cały angle z nim i Rock'iem był taki że Rock chciał żeby Cody był korpochampionem dla niego. I najwyraźniej "long term planning" Rock'a wychodzi, bo co jak co, ale bycie korpochampionem Rock'a wychodzi Cody'emu najlepiej.

Myślisz o tym, że dopóki ty masz dobrze w pracy to przemilczysz temat. Możesz Cody'emu zarzucić egoizm, tu nawet będzie trzeba się zgodzić w pewnym sensie, ale nie że źle robi.

Tylko że właśnie Cody nie ma dobrze w pracy. Source: Cody Rhodes. 

Improwizują kontuzję czy coś Cody'ego. Robią Triple Threat z Fatu i Drew, lub Zayn'a rusza sumienie i oddaje pas dla Melo (lub TS i Melo jakimś roll-upem zdobywa pas) i idzie na Orton'a jako że miał z nim parę interakcji przed EC. Jasne, to nie to co Cody ale ten feud i tak już ludzi nie interesuje więc co szkodzi im to zmienić?

Dokładnie o to mi chodzi. Cokolwiek zrobią, idzie downgrade. Ludzie już narzekają a oni będą jeszcze bardziej downgrade'ować produkt. i tak, TKO się tym nie przejmie, bo jak WMka flopnie, to zwalą winę na HHH'a albo kogoś innego. Jak pisałem, TKO jest głównym heel'em tej historii, ale stanie z boku i przyglądanie się jak dom płonie, kiedy trzymasz w rękach wąż z hydrantu sprawia że jesteś też winny. 

Tak, wiem że "spodziewam się" wiele, że spodziewam że jakiegoś masowego strajku czy czegoś. Ale tu nawet nie o to chodzi. Pogodziłem się z faktem że WWE ssie i będzie ssało bardzo, bo rządzą tam osoby (TKO) które nie mają zielonego pojęcia co robią. To jest tylko naturalne. Jeśli nasz weganin z McDonalda zostałby kierownikiem, zapewne McDonald by upadł też. Mój problem z Cody'm polega na tym że wypowiada się głośno jak to jest źle i nie dobrze i jak TKO się pcha do wszystkiego...ale jak TKO powie mu skacz, to on zapyta jak wysoko. Jego pozycja + jego przeszłość + jego obecne komentarze sprawiają że tracę do niego szacunek jako człowieka, bo wiemy że ma odwagę walczyć o swoje ale świadomie wybiera godzenie się na to + próbuje udawać że mu źle. Gdyby było mu faktycznie źle, zrobiłby to samo co w 2016. Jedyne co teraz chce zrobić to odciąć się od tego i udawać że on nie ma z tym nic wspólnego, żeby uniknąć winy i odpowiedzialności za nadchodzący flop. Mógłby mieć chociaż na tyle profesjonalizmu, żeby wziąć głęboki oddech i przyznać że jest częścią problemu, ale on po prostu robi to co uważa że powinien robić.