Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   430
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

McAfee??? O żesz ty chuju złoty, bandyto wścieknięty...:hbk:Ten ruch zrozumieć może wyłącznie tylko jakiś proktolog z wieloletnim stażem. Tak bardzo z dupy jest ten pomysł:icon_rolleyes:

• Lubię to 2
  • Haha 1

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   793
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

7 minut temu, -Raven- napisał(a):

McAfee??? O żesz ty chuju złoty, bandyto wścieknięty...:hbk:Ten ruch zrozumieć może wyłącznie tylko jakiś proktolog z wieloletnim stażem. Tak bardzo z dupy jest ten pomysł:icon_rolleyes:

Moja reakcja była taka sama :damn:

image-3.png

• Reputacja:   1 378

Boty lecą po przekroczenie 100 tysięcy, a myślę, że będzie i więcej:

Cytat

WWE’s upload revealing Pat McAfee as Randy Orton’s mystery caller has over 63,000+ DISLIKES on YouTube in the first 12 hours. It’s already the second most disliked WWE video of the year.

HFEZXPtaoAAIDwI?format=jpg&name=large

Wracając do CEO TKO można nadmienić, że prócz tego, jak mocno średnio wyczuwa to czego w danym momencie oczekują fani fedki to jeszcze prywatnie jest agentem Pata od tego roku:

Cytat

Pat McAfee hires super agent with goal of transforming ‘into the next Sylvester Stallone’

The former Colts punter, who’s became a global celebrity in his post-football career, has hired super agent Ari Emanuel to help him land TV and movie roles in Hollywood, according to Bloomberg.

Załatwił mu rolę w Tulsa King i uznał, że ten już jest taką gwiazdą, że można go wrzucić w sam środek tak istotnego programu, żeby podbić sprzedaż biletów. Mega wkurzające.

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   141

Nieironicznie mówiąc - bardziej dla mnie zrozumiałym motywem byłby ten, w którym faktycznie Randall rozmawiał ze swoimi voices in his head nawet przez telefon a nie z Patem i cały "wątek" okazałby się szaleństwem samego Ortona w swojej głowie.

Taki, chociażby KO wychodzący i dający dobre promo, a później Orton rozwalający Blondasa, czy cokolwiek innego byłoby lepszym wyborem, niż to, co zostało wymuszone i rozpisane tak, a nie inaczej. Kevin nie musiałby nawet wykonywać czy przyjmować jakąś wrestlingową akcję, a i tak wydźwięk byłby pozytywny. 

PWlnsider potwierdza to, o czym pisał Hays:

Cytat

Cody Rhodes promo responding to Randy Orton and Pat McAfee’s attack earlier in the night was not listed internally on the planned rundown for the show.

I dodaje:

Cytat

There is internal belief that some of Rhodes’ comments may have been him shooting on TKO Group Holdings for inserting McAfee into the storyline.

Bodyslam+

Cytat

Sources indicate to Bodyslam that Cody Rhodes was told from members of creative to go to the ring and shoot from the hip regarding Pat McAfee and TKO. Rhodes and other members of the creative team have legitimate gripes with TKO for sticking their nose in storylines close to WrestleMania multiple years in a row. 

Okej.

• Dzięki 1

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   793

2 godziny temu, KyRenLo napisał(a):

Sources indicate to Bodyslam that Cody Rhodes was told from members of creative to go to the ring and shoot from the hip regarding Pat McAfee and TKO. Rhodes and other members of the creative team have legitimate gripes with TKO for sticking their nose in storylines close to WrestleMania multiple years in a row. 

Czemu mnie to nie dziwi że Cody jest wkurwiony? Rhodes by chciał zbudować jakąś epicką historię z fajnym story a ci to wszystko mu knocą drugi rok z rzędu, pierw Rock rozjebał run Cena, teraz TKO dobrze zapowiadające się story Rhodesowi, ja się wgl mu nie dziwię... Wywołali totalne oburzenie i chaos, teraz jeszcze bardziej fani czują się zniesmaczeni i niech nie stękają że bilety nie schodzą bo kto by chciał na takie gówno wydać kupę siana? I dobrze im tak. 

Ja się nie zdziwię jak prędzej czy później wybuchnie tam jakiś kwas, zarząd TKO kompletnie nie rozumie o co chodzi Wrestlingu i podejmują popieprzone decyzję a na tym cierpią fani i sami zawodnicy taka prawda, Rhodes jak czołowa twarz powinien stanowczo wyrażać swoje niezadowolenie może cos dotrze do tych ich głupich głów, Vince'a się pozbyli a tu wraca z powrotem ten sam klimat. 

• Lubię to 2

image-3.png

• Reputacja:   184

To nie będzie opinia, tylko bardziej luźne pytanie, ale jakiś czas temu ruszyłem już ten temat.

W którym momencie powinniśmy zacząć obwiniać Cody'ego - przynajmniej częściowo - za to co się dzieje?

To jest 4 Wrestlemania z rzędu gdzie Cody będzie Main Eventem. Myślę że spokojnie możemy uznać że to jest "jego era" jako twarzy organizacji i nie ma zawodnika który jest ponad nim. Kiedy odszedł z WWE i pomógł wystartować AEW, zrobił bardzo dobra robotę więc wiemy że wie jak prowadzić (a przynajmniej pomagać) prowadzić organizację. Z całym szacunkiem dla niego, jeśli po tylu latach i tylu doświadczeniach nie potrafi spojrzeć na pomysł który - według doniesień prasowych - nie podobał mu się i nie powiedział że tego nie zrobi, to powinien wrócić do domu bo ewidentnie Brandi trzyma jego jaja w torebce. 

Cały motyw z jego odejściem z WWE był przekazem "Nie, nie podoba mi się to co ze mną robicie, pójdę gdzieś indziej i udowodnię wam że jestem gwiazdą". Opinie mogą być podzielone, ale uważam że udowodnił że potrafi być main eventerem i potrafi zrobić show. Więc z całym szacunkiem, ale zrzucanie winy na TKO jest bardzo chujowym ruchem z jego strony, bo jest w tym wszystkim tak samo winny jak oni. Cody jest w unikalnej dla tego biznesu pozycji w której było naprawdę kilka osób. On już nie musi pracować. Jego rodzina jest ustawiona na lata, jeśli nie pokolenia do przodu. To nie on potrzebuje WWE. WWE i TKO potrzebują jego. Gdyby w rozmowie z HHH'em jak powiedzieli mu jaki jest plan powiedział Nie i poszedł do autobusu, nie szykując się nawet do występu, musieli by zmienić plany. Nie mieli by innej opcji. To nie Matt Cardona czy R Truth, dla których ta praca oznacza duże pieniądze dla rodziny. Cody ma realną władzę w WWE/TKO - to czy WWE/TKO to rozumie czy nie jest bez znaczenia. Jak sam powiedział w promo "What are you gonna do? Fire me?". 

Więc podsumowując - jego teksty do mediów jak to jest niezadowolony i zły że TKO się miesza...Boo Fuckin' Hoo, womp, womp, idź popłacz w kącie biedny Cody Rhodes którego bezpłciowy i bez-emocjonalny gimmick nie działa od lat i który odmawia adaptacji do nowych realiów, mając możliwość żeby cokolwiek zmienić. Kiedy wszystko idzie dobrze, dumny z siebie bo Wrestlemanie z jego udziałem robią rekordy. Ale nagle kiedy to ON musi sprzedać Wrestlemania i to na NIM jest odpowiedzialność, składa się szybciej i mocniej niż papier do origami.

Jak on to powiedział? "And I was wrestling Roman Reigns, John Cena, and even The Rock but make no mistake about it, they were also wrestling me" - Brother in christ, najwidoczniej twój udział w tych matchach miał tyle samo znaczenia co udział Razor'a w Ladder Matchu z Shawn'em. Kiedy biznes jest łatwy i nie trzeba się starać, bo materiał pisze się sam, jest super, Cody jest mistrzem świata i gwiazdą. Ale tak szybko jak trzeba się postawić i odmówić chujowego materiału, biedny Cody nie może nic z tym zrobić i jest zmuszony powiedzieć tak żeby potem móc płakać do mediów jak to znowu złe i okropne WWE/TKO nie doceniają go i dają mu chujowy materiał. 

To nie jest rok 2016. To jest rok 2026. Rozumiem że 10 lat temu nie miał żadnej kontroli nad tym co się dzieje i mógł robić to co mówią, albo mógł odejść i podziwiam go że odszedł i postawił wszystko na siebie, wygrywając bardzo dużo. Ale w 2026 dosłownie ma złote klucze do królestwa, siedzi na szczycie i to WWE potrzebuje jego, nie na odwrót. Nie róbmy z niego ofiary, kiedy on stoi po stronie, patrząc i bijąc brawo jak TKO które bezwstydnie morduje ten biznes. 

I zakończę to bardzo poetyckim stwierdzeniem, pewnej osoby która przez wiele lat walczyła o to żeby poprawić pro wrestling i przywrócić go do chwały i glorii, udowadniajac że nie potrzeba WWE żeby być gwiazdą. Że WWE nie jest "be all, end all", otwierając drogę dla osób takich jak MJF czy Will Ospreay żeby zostać gwiazdami BEZ udziału WWE. Osoby która miała na tyle odwagi że mając do wyboru bezpieczną pracę, dobre pieniądze dla siebie i rodziny albo pewność siebie i wiarę we własne umiejętności, wybrala ryzyko i własne przekonania. Kogoś kogo ludzie szanowali, bez znaczenia czy materiał się podobał czy nie, bo miał odwagę stanąć na własnych nogach i pokazać że WWE nie zawsze wie kim jest prawdziwy talent. Parafrazując klasyka:

"Hey Cody, go fuck yourself".

• Lubię to 1

Odniosę się do dwóch kwestii:

2 godziny temu, VictorV2 napisał(a):

W którym momencie powinniśmy zacząć obwiniać Cody'ego - przynajmniej częściowo - za to co się dzieje?

Nie, żebym był obrońcą Blondasa, bo nie jestem i nie będę, ale to druga WrestleMania z rzędu, gdzie TKO na siłę wciska mu do programu osoby, które tam nie powinny być. Rok temu był to niejaki Travis Scott, a teraz Pat. Gdzie akurat w tym wypadku wina Codasa?

2 godziny temu, VictorV2 napisał(a):

Ale tak szybko jak trzeba się postawić i odmówić chujowego materiału, biedny Cody nie może nic z tym zrobić i jest zmuszony powiedzieć tak żeby potem móc płakać do mediów jak to znowu złe i okropne WWE/TKO nie doceniają go i dają mu chujowy materiał. 

Niby spoko, ale ja ty sobie to wyobrażasz? Cody mówi coś w stylu: Hej Ari weź ty spierdalaj z tym Patem zrobimy to inaczej? Rozumiem, gdyby pomysł pochodził od samego Huntera wtedy pewnie Blondas miałby spore pole do negocjacji w kwestii jak jest prowadzony program i zapewne z samym Triple H i resztą kreatywnych by się dogadał, ale jak wychodzi coś z absolutnej góry to, co ma zrobić? 

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   280

21 minut temu, KyRenLo napisał(a):

Odniosę się do dwóch kwestii:

Nie, żebym był obrońcą Blondasa, bo nie jestem i nie będę, ale to druga WrestleMania z rzędu, gdzie TKO na siłę wciska mu do programu osoby, które tam nie powinny być. Rok temu był to niejaki Travis Scott, a teraz Pat. Gdzie akurat w tym wypadku wina Codasa?

Niby spoko, ale ja ty sobie to wyobrażasz? Cody mówi coś w stylu: Hej Ari weź ty spierdalaj z tym Patem zrobimy to inaczej? Rozumiem, gdyby pomysł pochodził od samego Huntera wtedy pewnie Blondas miałby spore pole do negocjacji w kwestii jak jest prowadzony program i zapewne z samym Triple H i resztą kreatywnych by się dogadał, ale jak wychodzi coś z absolutnej góry to, co ma zrobić? 

Dokładnie. Można Cody'ego lubić lub nie ale nie można tu na niego winy zrzucić. Fakt, sam bym chciał żeby czołowi zawodnicy (Cody, Orton, Reigns, Punk) zrobili swojego rodzaju protest i albo wspólny statement, albo wprost grupowo do HHH'a z pretensjami co się dzieje. I razem mogliby wywrzeć presję choć ciekawe na jak długo. Ale wiadomo że musieliby być solidarni i wyjść przed szereg a tego niestety nie odważą się zrobić na poziomie na jakim powinni. 

Co do samego Pata, osobiście podobała mi się opcja że Orton sam do siebie mówi, nie wiem może mi to pasowało a może po prostu tak się przyzwyczaiłem że WWE wszystko psuje że nastawiłem się na najmniej wymagającą opcję a i tak udało im się mnie zawieść, nieźli są 😅

I tak na dobrą sprawę to nie drugi rok z rzędu TKO miesza tylko nawet trzeci, pamiętajmy jak Rock chciał zająć miejsce Cody'ego na WM40. Koniec końców wyszło jeszcze lepiej i było świetne co nie zmienia faktu że i tak ktoś z TKO (Rock) namieszał w programie Cody'ego na WM40 Rockiem, 41 Scott'em i 42 Patem...

Ciężko być fanem WWE, bardzo dobre ciekawe momenty i programy przeplatają takimi decyzjami. Skoro to wychodzi od TKO dziwne że WWE pozwala na to bez protestu. Taki Triple H mógłby spróbować się postawić a jakby za karę poleciał to część rosteru z pewnością stanęłaby po jego stronie. Tu potrzebny jest wstrząs w strukturach (jak w PZPN u nas) coś jak po odejściu McMahona gdzie od razu poszło wszystko w dobrą stronę.

• Lubię to 2

Godzinę temu, GGGGG9707 napisał(a):

I tak na dobrą sprawę to nie drugi rok z rzędu TKO miesza tylko nawet trzeci

Słuszna uwaga. Akurat wtedy Dwayne nabrał ochoty, żeby stoczyć walkę z Romanem. Koniec końców sam Johnson postanowił, iż trzeba w tej sprawie zrobić pivot i dzięki temu dostaliśmy doskonałego Final Bossa i Blondasa kończącego historię. Wszyscy wtedy wygrali z fanami w szczególności. 

Cody Rhodes, jednak nie ma takiej pozycji jak The Rock, który mówi co i jak ma wyglądać, a dwójka Khan\Emanuel słuchają chwalą i klepią go po ramieniu i jest cacy. Cody może podrzucać swoje pomysły Hunterowi i kreatywnym jak to było, w przypadku gdy Drew wygrał, a później stracił pas, ale gdy już do gry wchodzi TKO pole manewru do dyskusji z perspektywy nawet takiej wielkiej gwiazdy jak Blondas pewnie nie jest zbyt duże. Cody bankowo jest zdenerwowany, bo nie tak wyobrażał sobie ten program, ale nie bardzo jest co zrobić.

WeAreSoBack.png

3 hours ago, KyRenLo said:

5 hours ago, VictorV2 said:

Cody jest w unikalnej dla tego biznesu pozycji w której było naprawdę kilka osób. On już nie musi pracować. Jego rodzina jest ustawiona na lata, jeśli nie pokolenia do przodu. To nie on potrzebuje WWE. WWE i TKO potrzebują jego. Gdyby w rozmowie z HHH'em jak powiedzieli mu jaki jest plan powiedział Nie i poszedł do autobusu, nie szykując się nawet do występu, musieli by zmienić plany. Nie mieli by innej opcji. To nie Matt Cardona czy R Truth, dla których ta praca oznacza duże pieniądze dla rodziny. Cody ma realną władzę w WWE/TKO - to czy WWE/TKO to rozumie czy nie jest bez znaczenia. Jak sam powiedział w promo "What are you gonna do? Fire me?". 

This.

3 hours ago, KyRenLo said:

Powiedzieć że idę do domu, zadzwońcie jak będzie mieli poważne plany na poważny storyline. Stone Cold zrobił dokładnie to samo kiedy przyszli do niego z pomysłem odnośnie Brock'a. Cody jest w takiej samej pozycji jak Stone Cold wtedy, to Cody ma karty w rękach, nie TKO. Naprawdę, to nie jest 2016 rok. Jak pisałem, to TKO/WWE potrzebuje Cody'ego. Nie Cody potrzebuje WWE. Nawet jeśli TNA by go nie mogło zatrudnić ze względu na współpracę z WWE, nawet jeśli AEW nie chciałoby go z powrotem, to ma otwarte drzwi do każdej innej organizacji. Pieniądze to już nie problem dla niego w tym momencie. Cody robi to co robi bo rzekomo kocha ten biznes, w co przestałem już wierzyć, ale niech mu będzie, skoro tak mówi. Nie możesz być "QB1", nie możesz być topową gwiazdą przez ostatnie 4-5 lat a potem udawać że jesteś ofiarą systemu i masz związane ręce. Nie wiem skąd się wziął ten kult Cody'ego który uważa że Cody tak naprawdę chciałby dobry program ale okropne TKO mu nie pozwala. Gdyby przeszkadzał mu jego booking, zrobiłby to samo co w 2016 roku - bo teraz jest w nieporównywalnie lepszej sytuacji niż był wtedy.

Szybki test: Dzisiaj pada informacja, Cody Rhodes jest zwolniony z WWE. Kto inny, poza Roman'em i Punk'iem którzy są uwiązani w swój storyline na RAW, jest w stanie main eventować WMke? TKO samo wprowadziło się w kąt, ignorując fakt że nie mają Main Eventerów - a tych którzy mieliby potencjał żeby nimi być, jak Drew McIntyre, jak Gunther, jak Jacob Fatu są uwiązywani w rzeczy które nie mają znaczenia i w żaden sposób nie promują ich. WWE nie ma main eventerów na poziomie Wrestlemani. Again, run jaki miał Roman Reigns mocno zabił wiele osób i zmarnował mnóstwo czasu w którym WWE nie przygotowywało się do zmiany warty. Cały zeszły rok był zmarnowany na tragiczny Farewell Tour Ceny, więc nie mieli czasu promować main eventerów. Miejsca które mogły posłużyć promowaniu tych osób były zabierane przez part timerów jak Roman czy Brock, albo przez influencerów, youtuberów i inne jachty czy jelly rolle. To już nie są czasy gdzie mają na aktywnym rosterze ogrom gwiazd. Jeśli ktoś chce przeczytać, w spoilerze ukryłem rozbicie listy main eventerów z ostatnich 3 dekad. 

Spoiler

Ilość unikalnych Main Eventerów WM między 2004-2014:

- Randy Orton

- Daniel Bryan

- Batista 

- Rock

- Cena

- Miz

- HBK

- Undertaker

- HHH

- Edge

- Chris Benoit

Ilość unikalnych Main Eventerów WM między 2015-2025:

- Brock Lesnar

- Seth Rollins

- Roman Reings

- HHH

- Undertaker

- Ronda Rousey*

- Becky Lynch*

- Charlotte Flair*

- AJ Styles*

- Sasha Banks*

- Bianca Belair*

- Drew McIntyre

- Daniel Bryan

- Edge

- Steve Austin*

- Kevin Owens*

- Jimmy & Jey Uso*

- Sami Zayn*

- Cody Rhodes

- CM Punk

- Cena

2004 - 2014: 11 unikalnych osób

2015 - 2025: 22 unikalne osób

I niby wygląda że business is booming. Ale teraz tak, od 2020 mamy 2 noce WMki i nie oszukujmy się. Jak bardzo WWE chce to promować inaczej, dobrze wiemy że prawdziwy Main Event WMki to ten z nocy drugiej. * oznaczyłem osoby które main eventowały pierwszą noc (8 osób). Bez nich, zostaje 14 osób. 

Mamy też pierwszy w historii (I ostatni) Main Event kobiet które od czasu Main Eventu pierwszego wieczoru WM 37 miały JEDEN main event na PLE, na Elimination Chamber z Australii, gdzie Rhea pokonała Naie. Uznajcie że to nie fair, ale nie będę liczył wyjątkowej sytuacji kiedy kobiety miały Main Event, bo były w tym main evencie dla PRu bo Ronda podpisała kontrakt i "Baddest Woman on the planet" było fajnych catchphrasem przez kilka tygodni.  Bez Charlotte, Becky i Rondy zostaje 11 osób. 

Z tych 11 osób, 6 jest pogrubionych. To są osoby które main eventowały WMke zarówno w pierwszym okresie, jak i w drugim.

Przez ostatnie 10 lat w ME WMki pojawiło się 5 nowych osób. Cody Rhodes, Roman Reigns, CM Punk, Drew McIntyre, Seth Rollins. 

Wracając do mojego pytania go zastąpi Rhodes'a gdyby nagle go nie było.

Roman i Punk są zajęci sobą.

Drew jest w środku niczego, po tym jak spędził ostatni rok jobbując Cody'emu i dostając pas tylko po to, żeby oddać go Cody'emu (Obie zmiany pasa były przez interwencje osoby trzeciej, więc to nawet nie były mocne, czyste wygrane dla żadnego z nich)

Seth wrócił właśnie z kontuzji i będzie bawił się z Gunther'em. 

Zeby byc fair, zróbmy szybko listę unikalnych Main Eventerów z 1993 - 2003:

- Kurt Angle

- Brock Lesnar

- Chris Jericho

- HHH

- Rock

- Stone Cold

- Big Show

- Mick Foley

- Sycho Sid

- Undertaker

- Bret Hart

- HBK

- Bam Bam

- Lawrence Taylor

- Yokozuna

- Hulk Hogan

16 unikalnych zawodników. Z tych 16, tylko 4 ciagnęło Main Eventy w kolejnej dekadzie. Z czego 3 dalej ciągnęło Main Eventy w jeszcze kolejnej dekadzie. Z biegiem czasu WWE (a teraz TKO) staje się coraz bardziej i bardziej zależne od 2-3 Main Eventerów, trzymając ich jako brand, nie zależnie od tego czy są na topie czy nie.

Dekada 2015-2025: 11 unikalnych main eventerów drugiej nocy WMki (6 z poprzedniej dekady, w tym 3 z dwóch dekad wcześniej ; 5 nowych)

Dekada 2004 - 2014: 11 unikalnych main eventerów (4 z poprzedniej dekady ; 7 nowych)

Dekada 1993 - 2003: 16 unikalnych main eventerów. (2 z lat przed 1993)

Cody Rhodes jest w sytuacji kiedy absolutnie może powiedzieć WWE nie. Głównie dlatego że WWE nie jest w pozycji w której mogliby go zwolnić, albo nawet zrelegować do bycia poniżej Main Eventów, bo najzwyczajniej w świecie nie mają go kim zastąpić. Wypromowanie nowej osoby zajmie im trochę czasu a patrząc na to że Main Eventy WMki są w ostatnich latach albo dla członków rodziny Ana'oi albo bliskich przyjaciół HHH'a, to nawet nie mają miejsca na promowanie ich. 

Za rok WM w Riyadh. Myślę że wszyscy jesteśmy zgodni - albo chociaż w większości - że Saudi nie będą chcieli "nowych" twarzy na plakatach, patrząc że na Biggest Royal Rumble chcieli żeby Yokozuna wystąpił. Więc przyszłoroczny Main Event też będzie dla obecnych Main Eventerów. Najszybciej nowy main eventer pojawi się w 2028 roku. Biorąc pod uwagę fakt że wszystkie Main Eventy PLE są również zaklepane dla Main Eventerów WMek, to średnio jest miejsce i czas dla nowych osób.  

Więc tak, Cody Rhodes absolutnie może powiedzieć nie. Fakt że zgadza się na to co mu dają, oznacza że nie widzi w tym nic złego. Podkreślam, były przypadki w historii. HBK tak robił, Stone Cold tak robił, Brock tak robił, CM Punk tak robił - to nie tak że wymagamy od Cody'ego zrobienia czegoś zupełnie nowego, czego nikt przed nim nie zrobił. Każda gwiazda w jego pozycji - a nawet nie tak dużej pozycji (Kocham Cię, Punk, ale nie main eventowałes 3 WMek pod rząd jako poster boy) - wykorzystywali to żeby wpływać na storyline'y. I teraz, w czasach kiedy mają 2-3 main eventerów dostępnych, naprawdę uważacie że gdyby Cody uważał że program jest zły to nie ma władzy żeby powiedzieć nie? 

Pozwólcie że podkreślę jeszcze jedną ważną kwestię. NIE uważam że cała wina jest po jego stronie. Absolutnie nie. TKO/WWE jest pierwsze do zebrania winy, HHH jest kolejny ale Cody jest na liście osób które powinny być obwiniane za to co się dzieję. On nie jest ofiarą tej sytuacji, on jest wspólnikiem w tej zbrodni. 

2 hours ago, KyRenLo said:

Cody Rhodes, jednak nie ma takiej pozycji jak The Rock, który mówi co i jak ma wyglądać, a dwójka Khan\Emanuel słuchają chwalą i klepią go po ramieniu i jest cacy. Cody może podrzucać swoje pomysły Hunterowi i kreatywnym jak to było, w przypadku gdy Drew wygrał, a później stracił pas, ale gdy już do gry wchodzi TKO pole manewru do dyskusji z perspektywy nawet takiej wielkiej gwiazdy jak Blondas pewnie nie jest zbyt duże. Cody bankowo jest zdenerwowany, bo nie tak wyobrażał sobie ten program, ale nie bardzo jest co zrobić.

Jak pisałem wyżej, Cody absolutnie ma taką pozycję. Tylko że z jakiegoś powodu, nie chce jej wykorzystać. Woli płakać w mediach jak to jest ofiarą tego wszystkiego i on by chciał dobrze, ale niestety źli, niedobrzy ludzie w TKO są jacy są i trzymają pistolet przy jego głowie, więc on absolutnie musi się na wszystko zgadzać bez marudzenia. BS. Cody się sprzedał i nie ma ani grama motywacji żeby cokolwiek zmienić, bo zmiana oznaczałaby że musiałby oddać swój stołek innym, młodszym gwiazdom które powinny przejąć po nim pałeczkę. 

• Dzięki 1

Godzinę temu, VictorV2 napisał(a):

Jak pisałem wyżej, Cody absolutnie ma taką pozycję. Tylko że z jakiegoś powodu, nie chce jej wykorzysta

No niezależnie, z jakiej strony na to patrzę nie mogę się zgodzić. Dwayne jest absolutną gwiazdą znaną na całym świecie. Osoby, które pojęcia nie mają o wrestlingu, a i również samym Blondasie wiedzą, kim jest Johnson. The Rock ma swoje łapki w TKO. Dwayne prywatnie jest w bardzo dobrych relacjach z ludźmi u samej góry TKO. 

Naprawdę bardzo mocno można docenić to, co osiągnął Cody po powrocie do WWE. Niezaprzeczalnie dobra pozycja wyjściowa, ale no Dwayne w jego sytuacji mógłby bez trudu rozdawać karty, a w moim odczuciu Cody nie - Moje zdanie. Gdyby nie chodziło o TKO, a o Huntera i jego ludzi to mogę przyznać w pełni rację. Wtedy Codas mógłby mówić nie i we wspólnej komunikatywnie pewnie porozumieliby się w kontekście tego, co trzeba w danym momencie z rywalizacją Blondas vs. RKO zrobić. Jest inaczej. Temat zaklepał Ari i Hunter jedynie mógł przytakiwać, a sam Rhodes w mojej ocenie też nie mógł sobie pozwolić na zbyt wiele.

Gdyby rzeczywiście Blondas chciał iść na wojnę zamknął się w swoim busie i powiedział, że ma w dupie ME WrestleManii i nie chce Pata w programie to ktoś z tych u góry TKO przyszedłby do niego na kolanach prosić, żeby ten łaskawie zmienił zdanie? Pewnie byłby jakieś rozmowy/jakieś kontakty, ale nikt przed Blondasem by nie klękał zwłaszcza tacy goście jak Khan czy Emanuel. 

Cody jest gwiazdą wrestlingu. Cody jest gwiazdą WWE. Cody jest złotym chłopcem WWE. WWE zawdzięcza mu bardzo dużo za ostatnie lata, ale nie wierzę, że byłby w stanie przekonać upartego na coś Szefa TKO, który sobie coś upatrzył i tyle.

Godzinę temu, VictorV2 napisał(a):

i trzymają pistolet przy jego głowie, więc on absolutnie musi się na wszystko zgadzać bez marudzenia.

Może i pistoletu przy skroni nie trzymają, ale gdyby to było takie łatwe to sam Paul Michael Levesque pewnie zasugerowałby Ariemu, że to nie jest zbyt dobry pomysł i odbiór będzie bardzo przeciętny.

Oczywiście mogę w pełni się mylić. Nie wiem i nigdy się nie dowiem jak to dokładnie wygląda od środka. Swoje zdanie przedstawiłem. 

Podsumować to można tak:

Generalnie nie uważam, że pozycja Blondasa w najbliższych latach się zmieni. To dalej będzie Main Eventer z krwi i kości, ale uważam, że jeżeli ktoś napisał, że Cody był/jest wkurzony na obecną sytuację to jestem skłonny się z tym zgodzić. Nie myślę też, iż Blondas byłby w stanie odwieść ludzi u góry od głupich pomysłów, ale tak jak pisałem wyżej mogę w tym zupełnie się mylić.

WeAreSoBack.png

1 hour ago, KyRenLo said:

No niezależnie, z jakiej strony na to patrzę nie mogę się zgodzić. Dwayne jest absolutną gwiazdą znaną na całym świecie. Osoby, które pojęcia nie mają o wrestlingu, a i również samym Blondasie wiedzą, kim jest Johnson. The Rock ma swoje łapki w TKO. Dwayne prywatnie jest w bardzo dobrych relacjach z ludźmi u samej góry TKO. 

Prosty sposób żeby to sprawdzić.

Nie wiem kiedy powiedzieli mu jaki jest plan, powiedzmy że powiedzieli mu miesiąc przed WMką (A patrząc na ostatni pomysł z Ceną, równie dobrze mogli powiedzieć mu godzinę przed Smackdown). Cody mówi nie, nie zrobię tego, pomysł jest chujowy i nie rusza się nawet na milimetr w swojej opinii, chyba że zrobią coś normalnego i poważnego.

Co w tej sytuacji robi TKO, kiedy ich jedyny dostępny Wrestlemania level Main Eventer mówi że ma dość, zabiera piłkę i idzie do domu? Ogłaszają że sorry, Wrestlemania która już jest biedna jeśli chodzi o star power, traci największą (Albo chociaż jedną z największych) gwiazd na rosterze i zastąpi go....hmmmm...kto? 

Tu jest właśnie sytuacja patowa (Pun not intended) że TKO może sobie nie rozumieć wrestlingu, ale rozumie że największe show roku potrzebuje gwiazd i nazwisk. A tego nie mają na ten moment i na dłuższy czas nie będą mieli. Jasne, mogą na szybko wcisnąć tam Drew z powrotem żeby jobnął Randy'emu. Ciągle jest to downgrade przed show którego sprzedaż biletów już teraz, z Cody'm na czele, kuleje tak bardzo że tak - musieli iść błagać Cenę żeby przyszedł podratować sprzedaż biletów.

Zgadzam się że TKO nie ma pojęcia o wrestlingu. Ale kiedy wiedzą że mają 2-3 gwiazdy i jedna z nich mówi że idzie do domu, to nie machną na to ręką miesiąc przed największym show roku.

Jaka byłaby sensowna alternatywa dla TKO, które nie rozumie tego biznesu i musi załatać największą dziurę jaką mogli by mieć w momencie kiedy na każdym kroku słyszymy ze sprzedaż biletów jest sporo poniżej oczekiwań? Również przyznaję że mogę się mylić, ale po prostu nie widzę sposoby w jaki TKO mogłoby zignorować sobie fakt że Cody odmawia współpracy.