Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 112
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

1 godzinę temu, Kaczy316 napisał(a):

Recenzje są obiektywne, ja się staram obiektywnie oceniać, ale nie zawsze to wychodzi

Otóż to. Mam tak samo. Staram się być obiektywny może nawet, aż na wyrost, ale nie zawsze się po prostu da, gdy się coś kocha swoim serduchem.

Prawda też jest taka, że zwyczajnie Smackdown ostatnim czasem po prostu zdecydowanie trudniej znacząco pochwalić.

Cóż, następna tygodniówka pewnie nie dostanie od mojej osoby wysokiej oceny, tym bardziej że znając życie nawet chcąc/nie chcąc właduję się na pełne spoilery, bo odcinek nagrany wcześniej.

• Lubię to 1

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

• Reputacja:   589

1 godzinę temu, Kaczy316 napisał(a):

Recenzje są obiektywne, ja się staram obiektywnie oceniać, ale nie zawsze to wychodzi, więc traktuję to bardziej jako subiektywne opinie, ale tak ostatnio trochę przygasł mój entuzjazm, bo czuję się jakbym oglądał NXT w 2024, większość rzeczy jest robiona na jedno kopyto walka>brawl>walka>brawl>przeszkodzenie w walce i brawl i tak wygląda większość feudów, nawet jak zaczną coś ciekawego to zaraz się to kończy, ale to chyba taki okres, mało też ciekawych segmentów, Heyman to mam wrażenie od zdrady Brona i Bronsona to gada cały czas to samo tylko tym razem na dwóch tygodniówkach, Logan od x czasu jest nudny i o tym już dawno pisałem, Roman dalej jest spoko, ale od straty tytułu robi to samo walka>wypisanie z TV>powrót>walka>wypisanie z TV i tak do znudzenia, wiele postaci nie ma gimmicku, jest jednowymiarowa, narzekałem kiedyś na to w NXT, a teraz do MR to przyszło, a co było ciekawe to nagle ucięli i nic nie robili lub nie robią przykłady? Jey, miał ciekawe zawahania, nagle ich nie ma i wszystko jest git, chyba że planują coś na WG odwalić, ale no wciąż na razie nudy. Charlotte i Alexa, miały mierny run, tak ciekawie się wszystko zapowiadało, a Panie chyba nawet jednego programu nie dostały, chyba, że mówimy o tym w którym już pasy straciły. Los Americanos zapowiadał się na ciekawy projekt i w ogóle El Grande Americano i nagle jest po prostu jednym z wielu, nic się nie dzieję, niespodzianki w turnieju hucznie zapowiadane okazały się huczne, ale po prostu.....odbyły się i totalnie nic to dalej nie wniosło do niczego, do turnieju też okazało się, że to tylko moment i nawet szans nie mieli, przegrali od razu, może to ja źle widzę, ale niezbyt ciekawie się ogląda, jak oglądasz coś i nagle jest to urywane albo zmieniany kontekst czy nagły brak planu i po prostu "jest". 

No bo taki jest właśnie booking Huntera czyli jedna wielka kupa :P Z całym szacunkiem za erę Black and Gold ale to co oni teraz prezentują to no dużo się nie różni od tego co Vince serwował, tak jak pisałem w poprzednim poście różni się to tym że jednak jest mniej komediowego contentu no i zawodnicy dostają jakiś czas ale i z tym bywa różnie, ale sam booking po prostu kuleje na SD szczególnie... Ale moim zdaniem to tylko i wyłącznie wina samego Huntera, coś mu pod kopułą się zablokowało i postanowił się pobawić w teścia. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   819
  • Styl:  Jasny

37 minut temu, KyRenLo napisał(a):

Otóż to. Mam tak samo. Staram się być obiektywny może nawet, aż na wyrost, ale nie zawsze się po prostu da, gdy się coś kocha swoim serduchem.

Dokładnie nie zawsze się da, szczególnie kiedy coś kochasz czy uwielbiasz od wielu lat.

37 minut temu, KyRenLo napisał(a):

Cóż, następna tygodniówka pewnie nie dostanie od mojej osoby wysokiej oceny, tym bardziej że znając życie nawet chcąc/nie chcąc właduję się na pełne spoilery, bo odcinek nagrany wcześniej.

Ja już na jeden trafiłem, a nagrywane tygodniówki zazwyczaj są gorsze niestety.

33 minuty temu, Grins napisał(a):

No bo taki jest właśnie booking Huntera czyli jedna wielka kupa :P Z całym szacunkiem za erę Black and Gold ale to co oni teraz prezentują to no dużo się nie różni od tego co Vince serwował, tak jak pisałem w poprzednim poście różni się to tym że jednak jest mniej komediowego contentu no i zawodnicy dostają jakiś czas ale i z tym bywa różnie, ale sam booking po prostu kuleje na SD szczególnie... Ale moim zdaniem to tylko i wyłącznie wina samego Huntera, coś mu pod kopułą się zablokowało i postanowił się pobawić w teścia. 

Właśnie też ostatnio odnoszę takie wrażenie, że wracamy do tego co Vince nam serwował, walki co prawda są lepsze, ale story to w kółko to samo, postacie te same wszystkie, ucinamy story w połowie albo się wycofujemy czy coś, bo coś zaczyna być ciekawe "ale jednak nie" stwierdzają kreatywni czy HHH, bo jeszcze widz się zainteresuję, powiem tak przy Vincie dobre było to, że chociaż komediowo potrafił czasem rozbawić, a u Huntera komedii to jak na lekarstwo szukać, a szkoda, bo lubię się pośmiać jak przy Truthie czy Tozawie, takie coś też jest fajną odskocznią od całej powagi jaka jest serwowana przez Huntera, a przynajmniej próbuję być powagą, bo nie zawsze to tak dobrze wychodzi, tylko cały czas nie mogę ogarnąć o co tutaj chodzi, to dalej ten sam Hunter co dał nam właśnie erę Black and Gold w NXT i świetne lata 2022-2024? W sensie od połowy jakoś 2024 już się psuć zaczynało, ale no wciąż to były bardzo dobre lata, teraz to jakby nie Hunter bookował mam takie wrażenie albo tyle nacisku z góry jest, że ma związane ręce, w sumie jak podpisujesz kontrakt z taką korporacją, to tak naprawdę nie robisz to co chcesz tylko to co musisz, dlatego nie chcę obwiniać tylko HHH'a, bo uważam, że to nie tylko jego wina, ale też nie chcę go bronić, bo jednak w mediach gada różne głupoty, jak to, że nie znamy się i mamy zamknąć mordy i oglądać xD.

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

2 godziny temu, Kaczy316 napisał(a):

Właśnie też ostatnio odnoszę takie wrażenie, że wracamy do tego co Vince nam serwował, walki co prawda są lepsze, ale story to w kółko to samo, postacie te same wszystkie, ucinamy story w połowie albo się wycofujemy czy coś, bo coś zaczyna być ciekawe "ale jednak nie" stwierdzają kreatywni czy HHH, bo jeszcze widz się zainteresuję, powiem tak przy Vincie dobre było to, że chociaż komediowo potrafił czasem rozbawić, a u Huntera komedii to jak na lekarstwo szukać, a szkoda, bo lubię się pośmiać jak przy Truthie czy Tozawie, takie coś też jest fajną odskocznią od całej powagi jaka jest serwowana przez Huntera, a przynajmniej próbuję być powagą, bo nie zawsze to tak dobrze wychodzi, tylko cały czas nie mogę ogarnąć o co tutaj chodzi, to dalej ten sam Hunter co dał nam właśnie erę Black and Gold w NXT i świetne lata 2022-2024? W sensie od połowy jakoś 2024 już się psuć zaczynało, ale no wciąż to były bardzo dobre lata, teraz to jakby nie Hunter bookował mam takie wrażenie albo tyle nacisku z góry jest, że ma związane ręce, w sumie jak podpisujesz kontrakt z taką korporacją, to tak naprawdę nie robisz to co chcesz tylko to co musisz, dlatego nie chcę obwiniać tylko HHH'a, bo uważam, że to nie tylko jego wina, ale też nie chcę go bronić, bo jednak w mediach gada różne głupoty, jak to, że nie znamy się i mamy zamknąć mordy i oglądać xD.

Mam wrażenie że to nie nacisk z góry a po prostu sam Hunter stwierdził że nie będzie serwował tego czego fani chcą, wystarczy zobaczyć jak potraktował Krossa to samo za siebie mówi że jednak nie jest on taki krystaliczny jak nam by się wydawało, Hunter jest opisywany jako dobry papa na zapleczu ale każdy z nas tu wie że potrafił też być kawał chuja... Ja straciłem nadzieje odkąd wypłynęły informację że pozwolił Punkowi i Rollinsowi się wyzywać pokazywać gesty, po czym wjebał czarny ekran i zaczął wyciszać te przekleństwa, podczas gal próbowali wyciszać chanty " holy shit " jedyne co zrobił to, to że przywrócił krew ale jeśli booking kuleje to i nawet wiadro krwi nie pomoże... Netflix jakiś czas temu samo się przyznało że woleliby jednak ostrzejszy produkt u siebie na platformie bo wątpię żeby to streaming był problem, to samo TKO w końcu mają pod sobą UFC więc co stoi na przeszkodzie aby serwować dość normalny produkt? Ja nie mówię żeby to było jakieś show wyjebane w kosmos albo druga Era Attitude, wystarczy robić takie show jakie robił w NXT i od razu wszyscy byliby zadowoleni... Do tego jeszcze te informacje że niby HHH stwierdził że przekleństwa czy gesty jak środkowy palec psują estetykę show XD 

Do tego jeszcze ten informacje że The Rock się niby zastanawia nad zmianami w dziale kreatywnym w głównym rosterze i chcą wsadzić tam Undertakera który ma lepsze pomysły, ja nie mówię szanuje Huntera za NXT jak pisałem w poprzednim poście ale no za ten paździerz co on serwuje w tym roku no nie zebrał u mnie zbyt dobrych opinii, wręcz je zaniżył :P Może Triple H po prostu się wypalił? Może w głównym rosterze nie czuje tego vibe'u co w NXT? Wypalenie zawodowe może się przytrafić każdemu, jeżeli tak jest to niech weźmie sobie kogoś do pomocy i ten pomysł z The Undertakerem nie byłby taki zły? Zawsze to dodatkowa pomoc, dodatkowe pomysły obaj się dogadują a show by tylko na tym zyskało... 

Wgl nie podoba mi się to jak HHH traktuje fanów chociażby ta sytuacja z Krossem itd. te głupie odzywki, albo pisanie że show przejdzie do historii ja wiem że tak działa marketing ale to jest robienie z fanów debili a ja nigdy nie będę czegoś takiego pochwalał bo uważam że to jest mega słabe... Albo ostatnio wlazł otworzył show i coś pierdolił przez dobre kilka minut, a faktycznie jego obecność była tam zbędna XD ale musiał się pokazać i podbić swojego ego... 

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   102
  • Styl:  Klasyczny

10 godzin temu, Grins napisał(a):

niech weźmie sobie kogoś do pomocy i ten pomysł z The Undertakerem nie byłby taki zły? Zawsze to dodatkowa pomoc

No ale przecież w Creative Teamie jest sporo osób, sporo mózgów i głów do pomocy.

• Lubię to 1

bkCjbFy.gif

3 godziny temu, vieiraa55 napisał(a):

No ale przecież w Creative Teamie jest sporo osób, sporo mózgów i głów do pomocy.

Chyba nie są tak wystarczająco dobrzy jakby nam się wydawało, chyba tam w CT jest Jason Jordan, Abyss? Przy takim Abyssie to produkt powinien śmigać jak ta lala pod względem ostrych walk. 

• Reputacja:   102
  • Styl:  Klasyczny

Nieeee, Jason i Abyss to są producentami walk, raczej w CT mają mało do powiedzenia. Patrząc po Unreal to tylko Bobby Roode siedział, ale wydaje mi się że też mało ma do powiedzenia.

bkCjbFy.gif