Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   847
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Aż tak słabo? :D

@ xAttitude  podaj szczegóły na temat WWE Friday Night SmackDown #1368

• Reputacja:   11
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Cześć, @IIL 

WWE FRIDAY NIGHT SMACKDOWN #1368

GREENVILLE • Bon Secours Wellness Arena • 07.11.2025
ŚREDNIA OCENA WYDARZENIA
1.84
(24 głosów)

WWE Friday Night SmackDown #1368

Szczegóły Wydarzenia

Data:07.11.2025
Promocja:World Wrestling Entertainment
Typ:TV-Show
Arena:Bon Secours Wellness Arena
Typ transmisji:Live
Data transmisji:07.11.2025
Platforma:USA Network

KARTA WALK

WWE United States Title Match
Ilja Dragunov vs. Johnny Gargano
Zwycięzca: Ilja Dragunov
Ocena: 7.22 (31 głosów) 🏆 Match of the Night 🏆

Pokaż recenzje fanów
firemanpatrol[8.00] "Ci faceci mieli dobry mecz telewizyjny, myślę, że mogą wejść na wyższy poziom, jeśli wrócą do tego starcia w przyszłości. Ilja jest po prostu tak niesamowity w swoim striking'u i w tym, jak sprawia, że wszystko wydaje się prawdziwą walką, Gargano walczył z dołu w niektórych momentach tego meczu, co jest tym, w czym jest dobry, więc było to trochę interesujące do zobaczenia, jak ci dwaj współpracują, świetna końcówka meczu, zwłaszcza z Johnnym używającym dużo ofensywy. Łatwo najlepsza część Smackdown'a w tej chwili."
Keithnelson18[3.00] "Bracie, nie będę kłamał, to była cholerna, ogromna porażka. Ostatnie kilka meczów Ilji Dragunova miało świetne czasy, ale ten dostał tylko 10 minut, co jest śmieszne. To powinno dostać 17 minut albo coś lepszego. Gargano wyglądał jak mięczak przez pół czasu, co nie powinno się dziać. Johnny Gargano i Ilja Dragunov to moi ulubieni wrestlerzy wszech czasów i zobaczenie ich w walce było fajne, ale ten mecz nie spełnił moich oczekiwań i był ekstremalnie rozczarowujący. Chciałem to polubić, naprawdę chciałem, ale nie mogłem się w to wczuć."
AfRotaker[6.00] "Dość dobrze. Chociaż wyglądało to stosunkowo jak zaplanowane i odstawione, ale prawdopodobnie jest to też dlatego, że po prostu obaj są tak dobrzy, że wygląda to łatwo. Jasne, że mogą więcej. Ale na SmackDown to było więcej niż wystarczające i bardzo mi się podobało."
Singles Match
Nia Jax vs. Charlotte Flair
Zwycięzca: Nia Jax
Ocena: 4.39 (17 głosów)

Pokaż recenzje fanów
BorrisCortes[6.00] "Nia/Flair była małym zaskoczeniem. Znacznie mniej nudna i nieciekawa niż Bliss/Nia. Charlotte zrobiła robotę. Zadowolony z debiutu Legend."
Marcelvar[3.00] "To było, jak można było się spodziewać, niestety kompletnie nic. Bardzo ociężałe i super nudne spotkanie. Przez cały czas trwania meczu po prostu w ogóle nic się nie dzieje. Absolutnie zmarnowany czas życia."
CoachKnudsen[5.00] "Dobra walka z klasycznym zakończeniem z interferencją heel'a. Ich praca w ringu była w porządku, ale stonowana, a fokus był na pracy z charakterami, co było w porządku, nie każda walka musi być wszechstronną bijatyką, więc to zadziałało. Charlotte zrobiła swoje rzeczy i wirowała dookoła, a Nia była Nią."
WWE Women's United States Title Match
Chelsea Green vs. Giulia
Zwycięzca: Chelsea Green - ZMIANA TYTUŁU!
Singles Match
Talla Tonga vs. Rey Fenix
Zwycięzca: Talla Tonga
Ocena: 4.75 (11 głosów)

Pokaż recenzje fanów
BlackMattKray[5.00] "Myślałem, że może być kandydatem na Najgorszy Mecz Roku, a zamiast tego nie było aż tak źle, nie przechodzi i nie jest niczym wartym oglądania, ale podobał mi się sposób, w jaki Fenix sprzedał ofensywę Hikuleo, to był jeden z nielicznych razy w karierze Hikuleo, kiedy wydawał się akceptowalny."
robbyplaha[4.00] "Ten mecz był w porządku. Oczekiwałem, że będzie to squash z Reyem Fenixem mającym trochę ofensywy, potem chokeslam, i mecz się skończy. Ale Rey Fenix wyszedł walcząc i uderzając mocno. I nie było to tylko przez parę sekund; były momenty w tym meczu, gdzie widziałeś, jak Rey Fenix ma chwile, w których osłabiał Talla Tongę, ale to nie zadziałało, bo Talla Tonga wygrał z Chokeslamem. Potem chcieli zadać Reyowi Fenixowi więcej obrażeń, ale Sami Zayn przyszedł i dokonał ratunku z krzesłem, podczas gdy Solo Sikoa i Talla Tonga uciekli. Rey Fenix i Sami Zayn, spodziewam się, że wkrótce będą mieli jakąś formę tag team matchu przeciwko MFT."
Marcelvar[5.00] "Talla Tonga jest niestety ani szczególnie utalentowany, ani zwinny. Nawet Rey Fenix i jego salta i tym podobne nie mogą tego zamaskować. Widziałem już gorsze mecze tego typu, ale dobre to nie było."
Non Title Match
Cody Rhodes vs. Aleister Black
Zwycięzca: Cody Rhodes
Pokaż recenzje fanów
firemanpatrol[7.00] "Ci dwaj mieli znacznie lepsze mecze w przeszłości, więc jasne jest, że to był po prostu oni powstrzymujący się dla głównego wydarzenia w TV, chciałbym zobaczyć, jak Black jest bardziej budowany i staje się prawdziwym zagrożeniem dla Cody'ego w pewnym momencie, ponieważ podobało mi się dużo ich wcześniejszej pracy pomimo niektórych z tych cheesy części Cody'ego. Black to miły dodatek do sceny głównego wydarzenia, ale muszą sprawić, by wydawał się prawdziwym zagrożeniem dla Cody'ego zamiast wypełniacza między blowoffem Cody vs Drew."
BorrisCortes[6.00] "Cody/Black był poniżej moich oczekiwań, ale nadal jest dobry. Wyobrażam sobie, że następne mecze pomiędzy nimi będą lepsze. Zakończenie jest dziwaczne. Z zawieszeniem McIntyre'a i kontynuacją feudu Black/Priest, nie jesteśmy pewni, kim będzie przeciwnik Cody'ego."
Marcelvar[6.00] "Solidne TV-Match. Było co prawda bardzo niespektakularne, ale dało się to obejrzeć w porządku. Tego finiszu w takiej formie bym nie potrzebował."
OGÓLNE RECENZJE WYDARZENIA
BorrisCortes — [5.00] "To lepsze niż zeszłotygodniowy SD, ale daję mu tę samą ocenę z powodu segmentów lunarnych. Cody i Black zrobili znacznie lepszy segment otwarcia niż RAW, bo jest krótki. Było zaskakujące zobaczyć, jak Black konfrontuje Cody'ego, ale w tamtej chwili pomyślałem, że to dobry pomysł, bo Aleister Black jest bardzo utalentowany. Ilja/Gargano jest bardzo fajny. Walka jest krótka, to prawda, ale jest w linii z doskonałymi meczami o tytuł US. Ponownie było mnóstwo przemocy. Segment z R-Truth sprawia, że chce mi się płakać. Czy po to sprowadzili tego faceta z powrotem? Hańbiące. Promo Cargill jest lunarny. Właśnie została mistrzynią WWE i to jej przemówienie? Gratulacje dla Road Dogga za brak ambicji. Nia/Flair to mała niespodzianka. Znacznie mniej nudna i nieciekawa niż Bliss/Nia. Charlotte zrobiła robotę. Cieszę się z debiutu Legenda. I to najbardziej hańbiący moment tego show. Oczekiwałem fajnej walki między Giulią a Green, co to za bzdura? Sprawienie, że Giulia przegrywa w ten sposób z Green, to oburzenie. To wzmacnia słabe bookowanie Giulii i także znaczenie tytułu US, który jest zdecydowanie najbardziej losowym tytułem w tym roku. To zmiana tytułu bez wartości, a Chelsea Green będzie miała panowanie na poziomie wszystkich innych panowań, czyli losowe. Wzmianka o segmencie Kabuki, który jest fajny. Tonga/Fenix jest średni. Łokcie i clothesline Talli są fajne, dzięki szczególnie Fenixowi, który zrobił robotę. Talla wygrywa czysto, co jest pozytywne, ale Fenix staje się coraz bardziej jobberem i nie zasługuje na to. Nadszedł czas, by postawić go z Pentą, ale dotrzemy do tego w 2037 roku. The Miz dał dobry wywiad, ale zbyt się ociągamy, by naprawdę uruchomić feud Hayes/Miz. Cody/Black był poniżej moich oczekiwań, ale nadal jest dobry. Wyobrażam sobie, że następne walki między nimi będą lepsze. Zakończenie jest dziwne. Z zawieszeniem McIntyre'a i kontynuacją feudu Black/Priest, nie jesteśmy pewni, kim będzie przeciwnik Cody'ego. Gdzie są SD-y sprzed trzech tygodni?"
deeterm04 — [0.00] "WWE jest obecnie na historycznym dnie i jedyne, na co idą, to celebryci i chwile hype'u. Wypychanie niewłaściwych talentów, o których nikogo nie obchodzi, pobieranie tak dużo pieniędzy za bilety i brak storyline'ów, które są naprawdę intrygujące. Robi się blisko poziomu z 2019 roku i to prawdopodobnie najgorszy rok ever dla WWE."
rikoPW — [2.00] "Daję temu 2 z szacunku dla Ilji i Johnny'ego, ale cholera, ten SmackDown to podsumowanie tego, jak okropna była WWE przez ponad rok. Różnica polega na tym, że wszystkie złe decyzje, które podjęli w przeszłości, teraz ponoszą swoje konsekwencje. Jak Giulia mogła, po okropnym panowaniu spowodowanym WINĄ BOOKERA, stracić tytuł w 1 minutę? WWE musi przemyśleć swoje booking i kto teraz dowodzi, zwłaszcza Triple H, który wydaje się bardziej zainteresowany polityką wokół WWE niż byciem bookerem."
Gwar138 — [1.00] "Przegapiłem pierwsze 15 minut, ale żałuję, że w ogóle zdecydowałem się obejrzeć. W żaden sposób, kształt czy forma wrestling, który widziałem w tym show, nie był dobry – był poniżej poziomu, a szczerze mówiąc, najbardziej bez życia produkt w ringu, jaki kiedykolwiek pokazano w telewizji, a do tego nie ma żadnej narracji, w którą naprawdę można by się wgryźć, to wrażenie, że po prostu im nie zależy. Najbardziej obraźliwa rzecz w tym była Giulia przegrywająca z Chelsea w 2 minuty i po prostu tak zakopali ją, nie ma z tego powrotu. Szczerze, w tym momencie odesłać ją z powrotem do NXT, bo nie mają dla niej nic. Naprawdę zły odcinek – spal ten odcinek z katalogu WWE, bo nie da się być bardziej obraźliwym niż to."

• Reputacja:   1 066

Dobra. Czas ocenić tygodniówkę swoimi oczami. Lecimy z niebieskimi.

Smackdown:

Jest i Cody. Cóż. No Ameryka nie została odkryta. Blondas był po prostu blondasem. Fun show? Good time? Weź nie rób sobie jajec mistrzu. Rhodes za długo się nie nagadał i zabrzmiała muzyka. Ooooooo jest i Black. Trafiłem.
Black vs. Rhodes w Main Evencie odcinka. Podsumowując jedyne, co było godne do zapamiętania z tego to ten fajnie wyglądający plaskacz od Zeliny dla obecnego mistrza. Aż tyle i tylko tyle.

Dragunov pokonał Gargano w walce o swój pas. Pojedynek zasłużył na pochwałę, ale skoro wrzucasz do jednej walki dwóch zawodników o takich umiejętnościach ringowych to raczej oczywiste, że istnieje duża szansa na godne starcie.

Aldis i Zayn. Nic ciekawego.

Odnalazł się R-Truth. My balls in your hand (Dobre). To było jak najbardziej spoko.

Jade wyglądająca jak gwiazda wychodzi na ring i wtedy niestety cały blask znika. I tyle? No w sumie co niby miałaby gadać więcej? Wracając Jade minęła dwie zawodniczki, które choćby stawała na głowie nigdy nie dogoni poziomem.

Chelsea to Chelsea. Dobra w swojej pracy. Dobra w swojej postaci.

B-Fab? Serio? No nawet nie będę tego komentował.

Walka Jax z Charlotte nie była kompletnym niewypałem. Była po prostu średnia. LASH?!!! Zajebiście. Mam nadzieję, że zostaje na Smackdown na stałe. Elegancko.

Turniej o walkę z Ceną:

The Miz vs. Jey Uso. Dawaj Mike. Musisz to wygrać.

LA Knight vs. Surprise. O widzę, że szykowane jest jakieś specjalne starcie, ale nie bardzo chce mi się zgadywać, o kogo chodzi.

Walka o pas US Pań to żart. Ja wiem, że panowanie mistrzyni było na absurdalnie niskim poziomie, ale odpalić ją po jakiejś minucie z groszami? No nie spodobało mi się to. Nie rozumiem tego.

Tytuł wraca do rąk pierwszej właścicielki. Chelsea zapewnia dobrą telewizję, więc tutaj żadnych pretensji z mej strony w jej kierunku, bo jestem przekonany, że świetnie będzie się ją oglądać.

Asuka i Kairi wbiły na Smackdown. The Kabuki Doctors. Interesujące rozwiązanie.

Rey Fenix przegrał swoją walkę.

Mike jest spoko. Zawsze go doceniałem. Ma naprawdę gadane.

Main Event:

Pojedynek sam w sobie nie był jakoś bardzo długi i nie był zły. Można zaliczyć go do udanych. Drew wystrzelił z Claymore w sędziego. Był też Priest. Ogólna awantura na całego. Dwie rywalizacje w jednym. Znośnie się to oglądało. Aldis zawiesił Drew. Ciekawe, ciekawe, ale chyba na Survivor Series będzie mógł wystąpić prawda?

Oceny typu 0 czy 1 są oczywiście przesadzone, ale muszę napisać, że rzeczywiście był to jeden z najgorszych odcinków Smackdown w tym roku. 3,5 na 10 w mojej ocenie.

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

• Reputacja:   560

giphy.gif 

O kurwa jaka ocena niska! XD W sumie tak patrzę na to SmackDown i nie było ono najgorsze tylko nie wiem skąd taka ocena, ale patrząc na to co się stało na końcu i jak Cody zaś pojechał Drew'a po rajtach to się nie dziwię że taka kiepska ocena, no i zawiało też grozą Jey Uso został uwzględniony w turnieju który wyłoni ostatniego przeciwnika Cena :D Może stąd taka niska ocena, ale no taka fatalna ocena powinna dać im do myślenia. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   212

53 minuty temu, Grins napisał(a):

giphy.gif 

O kurwa jaka ocena niska! XD W sumie tak patrzę na to SmackDown i nie było ono najgorsze tylko nie wiem skąd taka ocena, ale patrząc na to co się stało na końcu i jak Cody zaś pojechał Drew'a po rajtach to się nie dziwię że taka kiepska ocena, no i zawiało też grozą Jey Uso został uwzględniony w turnieju który wyłoni ostatniego przeciwnika Cena :D Może stąd taka niska ocena, ale no taka fatalna ocena powinna dać im do myślenia. 

Ludzie też chyba nie są zadowoleni ze sposobu, w jaki Giulia straciła US Title. Mistrzynią była kiepską, ale fanom nie spodobała się porażka po bodaj 100 sekundach. :P 

• Lubię to 1

70800448856fb97a41e5eb.jpg

• Reputacja:   1 210

23 minuty temu, Bastian napisał(a):

Ludzie też chyba nie są zadowoleni ze sposobu, w jaki Giulia straciła US Title. Mistrzynią była kiepską, ale fanom nie spodobała się porażka po bodaj 100 sekundach. :P 

Jestem ciekawy co dalej z Japonką, bo chyba nie tak wyobrażała sobie karierę w Stanach. W NXT wyglądało to jeszcze w miarę ok (choć też powinno być lepiej), a w głównym rosterze buja się z jakimś pasem drugiej kategorii. W Japonii nieważne, gdzie by się pojawiła byłaby gwiazdą numer 1:icon_wink:

~AGAINST MODERN AMERICAN PRO-WRESTLING~

newok.jpg.66f31db45aada9882177f70c00d7c8ba.jpg

• Reputacja:   560

23 minuty temu, Bastian napisał(a):

No nie dziwię się, ogólnie nie wiem co tam się w tym bookingu odpierdala ostatnio ale to było mega słabe i dobrze że wystawili tak słabą ocenę... Niech zmienią ten booking, ja to wgl się nie dziwię że ludzie są wkurwieni płacą za to grube siano, tak samo za to żeby być wśród publiczności a oni serwują taki syf, nie wiem co się stało z Triple H'em ale no źle to wygląda, nie mogę uwierzyć że te gale rozpisuje ta sama osoba co rozpisywała Takeover'y. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

1 minutę temu, MattDevitto napisał(a):

Jestem ciekawy co dalej z Japonką, bo chyba nie tak wyobrażała sobie karierę w Stanach. W NXT wyglądało to jeszcze w miarę ok (choć też powinno być lepiej), a w głównym rosterze buja się z jakimś pasem drugiej kategorii. W Japonii nieważne, gdzie by się pojawiła byłaby gwiazdą numer 1:icon_wink:

Mnie bardziej zastanawia, jaki WWE miało pomysł na Giulię w głównym rosterze? Kim miała być jej postać? Młoda gwiazda biorąca Smackdown z buta? No nie, utkwiła w niebycie z tym US Title. Wrestlingowy kozak? Nie, bo jej walki trwały kilka minut. Co miała dać jej managerka w osobie James? Nie dała nic, obie panie kompletnie do siebie nie pasują. Trzeba było chyba trzymać jeszcze Japonkę w NXT i tam budować jej postać.

• Lubię to 1

1 minutę temu, Bastian napisał(a):

Trzeba było chyba trzymać jeszcze Japonkę w NXT i tam budować jej postać.

Ja do dzisiaj nie mogę dojść do siebie jak w NXT okradli wszystkich z normalnego, długiego programu Giulii z Vaquer. Zamiast czegoś co można było wspominać latami dali jakieś ochłapy na szybko...

• Lubię to 1

Plus ciekawostka z x:

1 minutę temu, MattDevitto napisał(a):

Plus ciekawostka z x:

Koszmarna jest ta bieda kobiecego rosteru na Smackdown. Pokazał to title reign Stratton (ciągłe utarczki z Jax i Cargill), pokazał też reign Giulii, dla której mieli jedynie Zelinę i Michin. Bliss i Charlotte to gotowe pretendentki, ale kiszą pasy TT. Teraz będą miesiąc szukać pomysłu na Tiffy bez pasa :D Bianca nadal kontuzjowana. Dlaczego nie dać walk Nikki Cross, chociaż w midcardzie? Można zrobić transfery z RAW, np. Kabuki Warriors. Taka Bellaska plącze się po tym RAW bez celu od miesięcy, może na Smackdown zrobiłaby coś więcej...

• Reputacja:   375
  • Urządzenie:  Android

Z tą stratą pasa to miała 3 obrony😂 ja takie podsumowanie znalazłem i dodatkowo nie uważacie że Black i Zelina zajęli miejsce Krrosa i Scarlett nawet nazwisko jej zabrali tak jak Scarlett tu prywatnie małżeństwo i tam też.

Screenshot_2025-11-08-09-30-23-00_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg