Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   28
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Proma Cody' ego są jak te mecze piłki nożnej, gdzie wszystko trwa niby jak zawsze 90 minut, ale tutaj kibice odpalą racę, tam ktoś zwija się z bólu, tutaj pyskówka między zawodnikami, tam VAR i wychodzi na to, że piłki w piłce było z 40 minut :classic_biggrin: I tak samo z gadką Rhodesa - 5 minut wejściówki, chanty, wiwaty i jakieś 2 minuty gadania.

Feud McIntyre' a z Priestem to jeden wielki brawl, co tylko pokazuje, jak bardzo to wszystko zostało sklejone na ślinę i jak bardzo nie ma na to pomysłu. Dwóch gości, których akcje stoją w miarę wysoko, których na teraz daleko do pasów mistrzowskich, bez konkretnej walki na WM. Mam nadzieję, że to nie będzie typowy dla WM triumf garowanego face' a nad okrutnym heelem.

Ten Gauntlet Tag Team Match o shota na WM41 totalnie przewidywalny. Jak pierwsze weszły Valkyria i Bayley to wiadomo było, że dla podbudowy wyeliminują wszystkie ekipy. A dalej to już schemat gonił schemat. Ponadto Liv i Raquel jako heelowe mistrzynie były skazane na face' owe rywalki. Dni Irlandki jako mistrzyni IC są już chyba policzone. Albo będzie teamem z Bayley i zdejmą z niej pas albo sama Bayley przejdzie heel turn i bardzo możliwe, że dostanie tytuł.

P.S. Miło było zobaczyć Baszler i Stark przed rychłym zwolnieniem. :classic_tongue:

RKO dla Solo w Las Vegas? Lepsze to niż walka z Aldisem czy podkładanie Blacka lub Ruseva.

• Lubię to 3

70800448856fb97a41e5eb.jpg

• Reputacja:   284
  • Status:  Offline

12 godzin temu, Bastian napisał(a):

RKO dla Solo w Las Vegas? Lepsze to niż walka z Aldisem czy podkładanie Blacka lub Ruseva.

No nie wiem. Rozjebali walkę Jakubowi Grubsonowi, który miał (wszystko szło w tym kierunku) dostać solówę z Solo na WM_ce i najprawdopodobniej przejść turn. Nie lubię takiego "ratowania" walki wielkiego Randala czyimś kosztem.

12 godzin temu, Bastian napisał(a):

Mam nadzieję, że to nie będzie typowy dla WM triumf garowanego face' a nad okrutnym heelem.

Podejrzewam, że tak właśnie będzie.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

7 godzin temu, -Raven- napisał(a):

No nie wiem. Rozjebali walkę Jakubowi Grubsonowi, który miał (wszystko szło w tym kierunku) dostać solówę z Solo na WM_ce i najprawdopodobniej przejść turn. Nie lubię takiego "ratowania" walki wielkiego Randala czyimś kosztem.

Ja bym mocno chwalił story, w którym np. Aldis obiecuje Ortonowi rywala na WM, wpada Rusev lub Black, wygrywa i wraca do WWE w mocnym stylu. Ale ja niestety nie bookuję :icon_biggrin:  Koniec końców lepiej Randy' emu podłożyć tracącego z każdym miesiącem na znaczeniu Solo niż kogoś z powracających. :classic_rolleyes:

7 godzin temu, -Raven- napisał(a):

Podejrzewam, że tak właśnie będzie.

Też stawiam na zwycięstwo Priesta na WM, zwłaszcza, że program z Drew będzie raczej kontynuowany po WM i tam McIntyre może się odegrać.

• Reputacja:   284

16 godzin temu, Bastian napisał(a):

Ja bym mocno chwalił story, w którym np. Aldis obiecuje Ortonowi rywala na WM, wpada Rusev lub Black, wygrywa i wraca do WWE w mocnym stylu. Ale ja niestety nie bookuję :icon_biggrin:  Koniec końców lepiej Randy' emu podłożyć tracącego z każdym miesiącem na znaczeniu Solo niż kogoś z powracających. :classic_rolleyes:

Ja bym wkręcił Ortona w triple threata z mającymi między sobą kwasy Solistą i Jakubem, żeby nikt nie był pokrzywdzony. Orton mógłby wtedy sobie wygrać, Grubson nie musiałby zostać spinowany, a Sikacz spierdoliłby Jakubowi możliwość wykończenia Randala, co jeszcze bardziej zaogniłoby konflikt w New BloodLine.

• Lubię to 2

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   796

SD:

- John Cena returns

- Andre the Giant Memorial Battle Royal

- Zelina Vega, Kayden Carter and Katana Chance vs. Chelsea Green & the Secret Hervice

- WWE Tag Team Championship - Street Profits vs. Motor City Machine Guns

Jeśli nie czujecie jeszcze hype'u na WMkę to na pewno Smackdown wam w tym pomoże:diabel:

• Reputacja:   720

Godzinę temu, MattDevitto napisał(a):

Andre the Giant Memorial Battle Royal

Dawać Omosa. Idealny moment, żeby ten lubiany i szanowany zawodnik wrócił, bo dawno go nie było.

WWE Tag Team Championship - Street Profits vs. Motor City Machine Guns

To powinno się odbyć na WM. New Day Sucks.

John Cena returns

20250411_SD_Match_Cena_16x9_fri--90d1748

No i to jest nasza gwiazda odcinka. Ciekawe, co tam przygotowali. Oby coś interesującego, żeby trochę nakręcić przed WM.

• Lubię to 1

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

Andrade w łeb nawet w tym Jobber Memorial Battle Royal… :diabel: Carmelo Hayes wygrywa, ładna pamiątka do domu i tyle, bo przecież nie zapowiedź pushu… :diabel:

TLC Tag Team Match o pasy z udziałem Street Profits, MCMG i DIY? Świetnie! Dałbym jeszcze Pretty Deadly, Angela i Berto i wrzucił to na WM... No ale lepsze epickie story z El Grande Americano i pięć minut dla New Day... :glupek2:

Urocza zbitka, zapowiedź powrotu Blacka wpleciona między walkę jego żony Zeliny Vegi, która jak tylko wychodzi na arenę to publika milknie, ale chyba nie z wrażenia...

Open Challenge dla Ortona? Tak, o ile to nie będzie ktoś pokroju Sheamusa, Andrade, Hayesa, Miza czy... Owensa.

Braun Strowman znowu przy US Title i popłuczynach po Bloodline? :rko:

Jaś w końcu wspomniał coś o propozycji The Rocka. Jakby sam Johnson choć raz pojawił się między EC a WM też byłoby miło. I to tyle o ostatniej konfrontacji promującej ME największego wydarzenia roku w świecie wrestlingu. :classic_biggrin:

• Lubię to 1

2 godziny temu, Bastian napisał(a):

Andrade w łeb nawet w tym Jobber Memorial Battle Royal… :diabel:

Zobaczyłbym Andrade w New Japan - chłop już próbował w zasadzie wszędzie, a w obecnym NJPW byłby w topce karty:D

2 godziny temu, Bastian napisał(a):

Jaś w końcu wspomniał coś o propozycji The Rocka. Jakby sam Johnson choć raz pojawił się między EC a WM też byłoby miło. I to tyle o ostatniej konfrontacji promującej ME największego wydarzenia roku w świecie wrestlingu. :classic_biggrin:

The Rock zaginął w akcji, to jest właśnie problem jak part-timerom daje się ważne story...No i Cena leży na deskach, co może oznaczać wiadomo co:diabel: Ogólnie taki sobie ten segment, zupełnie nie mogę się wkręcić w ich historię. Jedynie uśmiechnąłem się pod nosem jak Rhodes wspomniał Stinga z Starrcade 1997. Trochę mało jak na WM weak, tfu week:lol:

2 minuty temu, MattDevitto napisał(a):

The Rock zaginął w akcji, to jest właśnie problem jak part-timerom daje się ważne story...No i Cena leży na deskach, co może oznaczać wiadomo co:diabel: Ogólnie taki sobie ten segment, zupełnie nie mogę się wkręcić w ich historię. Jedynie uśmiechnąłem się pod nosem jak Rhodes wspomniał Stinga z Starrcade 1997. Trochę mało jak na WM weak, tfu week:lol:

Mnie rozbawiło pierwsze od dawna buczenie na Rhodesa :D Będzie beka jak Jaś wygra na WM ku uciesze całej hali. :D

2 minuty temu, Bastian napisał(a):

Mnie rozbawiło pierwsze od dawna buczenie na Rhodesa :D Będzie beka jak Jaś wygra na WM ku uciesze całej hali. :D

Trzeba jednak oddać mistrzowi co mistrzowskie, że głupi Amerykanie już w późniejszej części segmentu byli po jego stronie:D

• Reputacja:   613

Ostatni smak Dauna w tym sezonie. 

Tygodniówkę otwiera Syf Rollo i przemawia. Jeszcze gdzieś tam jak wysiadały postacie ze swoich bryk to ktoś kogoś zaatakował. Nevermind.

W sumie nawrzucał rywalom, powiedział prawdę i tyle. Wszystko to po turecku niczym podczas Pajp bomba. :D 

Andre the Giant Memorial Battley Royal.. ale ta walka się skasztaniła. Miała być co WM, a była na ilu? Może dwóch? Tak to jest to atrakcja na ostatnim SD przed Największą Galą. W skrócie na końcu zostają dwaj opaleni - Heyes (Hayes?) no wiecie Karmelek oraz Andrade Andrzej. Wygrał ten pierwszy <rzyg> A Rey Peniks wyleciał jak frajer :p 

Jak widzę HHH wprowadzającego samego siebie do HoF : 

1hhv9m.jpg?a484680

:D :D :D

Sorry nie chciało mi się przerabiać. Za mało czasu, za dużo zajęć. 

Wychodzi córka Ellen Ripley. Następnie Karetka (Ijo, Ijo...). No i ostatni kawałek tych puzzli, czyli Kijanka z Bel Air. I ta ostatnia zaczyna tym swoim czarnym dialektem :icon_rolleyes: Najomi się gdzieś tam wpierdala. I ofkoz Jadeitowa. Niepotrzebnie łączą te wątki przed WM. Po niech to prostują. 

Gejbl ma chyba spiny z każdym luchasem :D 

MCMG vs Street Profits. No ringowo powinno być nieźle, bo zarówno maszyniści jak i ulicznice są dobzi w ringu, ale to tylko tygodniówki i to nie AEW.

Walka była o pas, ale Gałgan i Ciapek przerywają. DIY chce się wbić na trzeciego w walkę o pas. I dobrze. 

OOOOOOoooo kurwa TLC triple threat o pasy tag!!!!! ...na następnym SD. Zajebioza.. jak oni wszystko umieją spierdolić. Jak nie DIY, którzy solowo byli koksami w NXT jak i w teamie tak teraz są trzecioligowcami to i WMki nie umiejo zabookować.

Randall wychodzi. 20 WMka Ortonka? Nie spodziewałem się. Open Challenge? Ciekawe. Oby tego nie spierdolili. Please ktoś nowy. 

Niestety skoro Owensa nie ma to obstawiam jakiegoś Zayna albo Kurwa Speeda..

Ksiądz Damian wyzywa w wywiadzie DREWnianego. Nie wiem walka może być git lub kit. 

Celina Vega w dziwnym stroju. Nie wiem czy to nawiązanie do My Hero Academia czy inny chuj ale dziwnie wygląda. Walczy z nałożnicą Rydera, która mapas blee kobiet US. Wincyj pasów, Wrestling to wytrzyma. 

Co do pasów US - wbija czampion wokalista Coldplay. Wychodzi Sikacz Solista Wiolonczelista. Jakub Grubasu przerywa walkę. Z pomocą przychodzi Down Strowman. Hola Hola tag team playa! Lazy booking at its finest. Fejsowie wygrywają.

6 man tag, który wyszedł z powodu wcześniejszej kłótni na backu. Luchasi z Ryjkiem na czele vs American Made. Mexico wygrało. 

Buahahaha promo Shield i ładnie powycinali Ambrose'a :D 

No i chyba ostatni segment. Wychodzi Kodas. Nawet nie zdążył powiedzieć pedalskiego Łooo a już Cenariusz wbija. Chopoki mają 15 minut. Bring it on! Jasiek jako heel może mówić co chce. Nawet, że odejdzie, a może to nie być prawda. Ładnie buczą nudnego Homelandera. Za to cheerują heelowego Cenę, który ma pazur. Vegas jako publika daje radę. A najlepsze, że z wypowiedzi na wypowiedź zmieniali stronę. Podzielona publika. 
Walka będzie dobra i ten feud jest najlepszy, ale i tak lekko rozczarował. Można było wycisnąć więcej. Cody Górą, Jasiu z pasem na WM.

Przeciętne SD, słaba podbudowa SD, a to przecież ostatni przystanek... typy i szersza wypowiedź później w temacie o WM. 

• Lubię to 3
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   720

Ostatnie Smackdown przed WM, więc trzeba napisać dwa/trzy słowa:

Seth usiadł na ringu i dał bardzo dobrą pogadankę.

Andre The Giant Memorial 2025 Battle Royal:

Nie było Omosa. Smutno. Za dużo osób w ringu na początek. Generalnie nic ciekawego. Melo dostał swój moment chwały. Rey Fenix coś tam pokazał.

Niezbyt długa rozmowa z Charlotte, która wiele nie wniosła i równie dobrze mogłoby jej nie być.

Panie walczące na WM o pas i dwie inne Panie, które tak po prostu tutaj wrzucili:

Pierwsza na start Ripley, która mnie nie porwała swoją przemową. Iyo nie powiedziała nic, bo na chama wbiła Belair. Pięknie publika wybuczała nudziarę Biancę. Była też Naomi i jej wymiana zdań z Belair na słabiuteńkim poziomie. Jade się pojawiła, a na koniec Iyo zrobiła swoje.
Masakrycznie słaba telewizja. Niestety.

Walka o pasy tag team:

No było fajnie do momentu, aż pojawił się łysy i ten drugi. DQ i kradzież pasów.

Aldis zapowiedział walkę na następny tydzień. Miło publika zareagowała na słowa Next Week i prawidłowo. To powinno być na Wrestlemanii.

Orton i jego czas:

Czyli to, co latało na X o tym, iż to będzie Open Challenge okazało się prawdą. W sumie mi tam obojętne. Randy zapoda RKO i sobie wygra, a publiczność będzie zadowolona. Na Backlash walka, miejmy nadzieję, o pas. Tyle.

Zelina vs. Chelsea:

Zelina wygrała. Walka nie była o pas. Nic więcej do dodania.

LA Knight i Braun Strowman pokonali Solo i Fatu.

Tym razem krótka rozmowa z Tiffy, która też nie wniosła nic wyjątkowego.

Cody Rhodes i John Cena:

Mikrofonowych czarów od gwiazdy Hollywood nie było. O fani wybuczeli Blondasa. To ciekawe. Koniec końców mistrz pokazał pazur, bo odwrócił sytuację. Graty dla Kodeusza, bo fajnie mu to wyszło. Cena dostaje Cross Rhodes i tak to kończymy. Wychodzi na to, że Cena to ugra.

Mega słabe Smackdown przed WM.

• Lubię to 2

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• Reputacja:   621

Ostatnie SD przed WM, czy będzie tutaj coś ciekawego? Czy coś zmieni to SD? Może Orton dostanie pojedynek, ale w innych programach to nie wiem, zawsze fajnie będzie obejrzeć Andre The Giant Memorial Battle Royal, zobaczymy czym jeszcze zaskoczy to SD!

A Knight tak sobie zaatakował Tame nagle xD.

O kurde tego się nie spodziewałem, zaczynamy od Setha Rollinsa! Przywitał się, a potem pojawiły się chanty "CM Punk" i Seth sobie usiadł tak jak Punk podczas pipe bombu xD. Rollins stara się, żeby ludzie znielubili Punka i mówi prawdę, ale Punk nigdy nie zaprzeczał temu, że wrócił, żeby zarabiać hajsik, nawet mówił, że właśnie dlatego tu wrócił xD. Teraz zaczął wspominać o Romanie i o Heymanie i od czego to wszystko się zaczęło i gadał o Romualdzie głównie, że miał być kolejnym Johnem Ceną, że miał być kolejną "dojną krową" tak to zrozumiałem, ale być może źle, ale ciekawe jest to, że powiedział, że w zeszłym roku Roman w końcu przegrał dzięki niemu i na arenie zabrzmiały chanty "Thank You Seth" Czyli ludzie też mieli dość tego reignu xD. Jeszcze na koniec wspomniał o ich walce na WM i że zrobi wszystko, żeby ta federacja poszła zawsze jak najbardziej naprzód i na koniec to "That's Not A Prediction....That's A Spoiler!" Kurde Seth Ty świetny gościu, dziwne, że nikt mu nie przerwał, ale promo świetne, myślałem, że będzie zbędne, ale jednak mówił z sensem i jak dla mnie dodało to tylko do tego feudu, ja jestem zadowolony, bardzo dobry segmencik otwierający.

Oj tak lecimy z Andre The Giant Memorial Battle Royal! Szkoda, że od dobrych kilku lat jest to na ostatnim SD przed WM, bo moim zdaniem można by to dać w kick offie do WM czy coś, czy nawet w głównej karcie raczej mogłoby się znaleźć miejsce, chociaż różnie to bywa, ale zobaczmy jak to wyjdzie, niestety natknąłem się na spoiler zwycięzcy, więc wiem kto wygrał, ale może walka będzie git. Kurde jaki dobry to był Battle Royal, dużo fajnych sekwencji, sporo nawiązań do starych storyline'ów, chociażby Karrion i Miz coś tam do siebie chyba mieli, Ludwig z Petem, El Grande Americano się pojawił i wywalił Fenixa, robiąc sobie kolejnego wroga wśród luchadorów, apropo El Grande Americano to wspomnę o jego alter ego zwanym Gigachad Gable, który też miał swój moment z luchadorami, których nienawidzi, nie no naprawdę fajnie rozpisany pojedynek i na koniec Andrade z Melo, którzy mieli 7 świetnych pojedynków w Best Of 7 Series w zeszłym roku, piękne starcie i Melo zasłużenie wygrywa, było też kilka innych wyborów jak Karrion, Gigachad, Fenix, ale Carmelo na pewno złym wyborem nie jest, świetna walka, mega mi się podobała około 15,5 minuty pojedynku i zwycięzca też bardzo dobry, może jakiś push po tym? No tak poprzedni zwycięzcy też jeszcze na to czekają xD.

Meh wywiad z Flair, mam nadzieję, że to ostatni raz kiedy widzimy feud tych pań i po WM nie będzie to kontynuowane, bo Tiff spokojnie obroni oby.

Ripley wbija na ring! Zobaczmy co Mami ma nam do powiedzenia! Krótkie promo, w którym chodziło głównie o to, że na koniec Ripley powiedziała, że wyjdzie z WM jako 3-krotna Women's World Champion, chciałbym, ale to raczej nierealne, wszystko przerywa Iyo! Jednak nic nie zdążyła powiedzieć, bo Pianek od raz też przerywa xDDD, ewidentnie kolejne zlekceważenie Sky....znowu xD. No tak, Pianek wyszedł i też powiedziała, że wyjdzie z WM jako Champion po prostu xD, ale mamy jeszcze Naomi! Ulala ciekawe co ona ma do powiedzenia. I zaczyna robić się ciekawie, Naomi wypomina Belair, że nawet jak się pojawiła na SD to nie chcę z nią porozmawiać ani nic, wspominana jest Jade i Naomi mówi, że jutro czyli dzisiaj zakończy to co zaczęła, aż wszystko przerywa Jade! Czy oni skrócili ringname Jade do samego "Jade"? Tak to wyglądało, nawet na nameplate miała napisane samo "Jade" albo to ja coś przeoczyłem, tak czy inaczej Cargill wbija i w sumie Naomi wychodzi z ringu standardowo, a Pianek coś tam ją chcę uspokoić, Rhea mówi, że to nie sprawa Jade i Naomi atakuję od tyłu swoją rywalkę z WM, która wpada na Ripley, ta wpada na Pianka i mamy brawl! Iyo jak zwykle lekceważona, ale ostatecznie robi Moonsaulta poza ring na Ripley i Pianka, to co zgodnie ze starą wrestlingową zasadą "kto na ostatniej tygodniówce wygrywa brawl, ten przegrywa na PLE?" Tutaj to może się sprawdzić imo, segment spoczko, za wiele nie wniósł, jakby każda laska weszła i coś powiedziała poza Iyo i Jade, żadna nie dostała odpowiedzi od pozostałych, bo od razu przeszliśmy do brawlu, a nie Pianek do Naomi odpowiedziała, ale one nie mają na razie feudu, więc nie było to nie wiadomo co, ale spoczko segment, w sumie do feudu o tytuł Women's World nic zbytnio nie wniósł, ale ciekawiej się zaczęło robić w feudzie Jade i Naomi, a także potencjalnie Pianka.

Lecimy Street Profits vs Motor City Machine Guns o tytuły WWE Tag Team! Oj to powinna być bardzo dobra walka, coś widziałem na FB, że DIY z pasami byli i nie wiem o co chodziło, czy jakimś cudem je wygrali w ustalonej walce tak z niczego czy coś, czy ukradli, nie wiem, ale chętnie się przekonam, to na szczęście ostatni spoiler na jaki się natknąłem xD. Po lekko ponad 8,5 minutowej walce DIY zaatakowali Street Profits i ostatecznie to tak się zakończyło, walka bardzo fajna bardzo przyjemna do obejrzenia, ale zakończona DQ, a DIY zabrali tytuły, więc jednak je ukradli, no i niech tak będzie, może dostaniemy ostatecznie jakiś ladder match o te pasy na WM, przydałoby się!

Chelsea na backu standardowo chciała się wycwanić, a jedynie wpakowała się w większe bagno, bo zamiast Six Womanu, który miał być to dostaniemy singles match rewanż Green z Zeliną xD, w sumie i jednego i drugiego nie miałem ochoty oglądać, zobaczymy jak to wyjdzie. Serio WWE? Serio? Za tydzień dostaniemy TLC Match pomiędzy MCMG, DIY i Street Profits ZA TYDZIEŃ?! Czemu nie na WM? Ale to jest bez sens, ale super na WM dostaniemy walkę bez żadnej podbudowy War Raiders vs The New Day, a na tygodniówce, walkę, która ma bardzo dobrą podbudowę i historię i to w dodatku z idealną stypką i dostaniemy to właśnie na tygodniówce.....tragiczna decyzja, nawet fani wybuczeli Aldisa jak powiedział "Next Week" nic dziwnego.

Randy wbija na ring! Może dostanie jakiegoś oponenta na WM, zobaczmy co ma nam do powiedzenia! No w sumie wylał swoją frustrację, że nie ma walki na WM i ostatecznie dowiedzieliśmy się, że na WM w niedzielę wyjdzie do ringu i będzie czekał na swojego oponenta, więc w sumie ogłosił Open Challenge na WM i fajnie mi się to podoba, 7 walk pierwszego i drugiego dnia dostaniemy, ja to kupuję, ten segment też był dobry i treściwy.

Pora na Green vs Zelina meh, nie jestem fanem, ale może to zniosę. Lekko ponad 3,5 minuty okej pojedynku, jakby dać im więcej czasu to byłoby lepiej, Zelina wygrała po Code Red z narożnika, czyli title shot w przyszłości, w sumie nieźle sobie radzą w ringu, więc może ich przyszły pojedynek nie będzie taki zły.

Lecimy Knight vs Solo, nie jest to walka o tytuł, ale chętnie obejrzę ten pojedynek. Małe promo odnośnie tego co Knight zrobił praktycznie zaraz po tym jak SD się zaczęło i tyle, walka oczywiście zaczęła się jeszcze przed gongiem xD. Nie wiem ile do końca walka trwała, bo gong zabrzmiał podczas reklam, a przed gongiem był brawl, więc z brawlem to walka trwała prawie 7 minut, ale i tak wszystko zakończył Jacob, który zaatakował Knighta, ale na pomoc przybył mu Braun! A no i ostatecznie Nick zmienił pojedynek w tag team match, Solo i Jacob vs Braun i Knight, no okej xD. Wydaję mi się, że starcie trwało około 8 minut, spoko walka, feud podbudowany leciutko, ale dalej wygląda średnio dla mnie i tyle, Knight i Strowman wygrali hmm, więc może jednak na WM Jacob ugra?

Wywiad z Tiff meh.

Lecimy Rey Mysterio, Rey Fenix i Dragon Lee vs American Made! Kurde ten pojedynek może być naprawdę ciekawy! I miałem rację bardzo fajny pojedynek ponad 10 minutowy, fajne momenty jak potrójny Flying Headbutt czy potrójny Foot Stomp z narożnika od Dragona, dobrze to wyglądało, pojedynek naprawdę mocny solidny, przyjemnie się oglądało, a luchadorzy wygrali, może na WM jednak El Grande Americano odniesie zwycięstwo? Zobaczymy.

Ahh i to świetne wideo promo, które wwe dodało wczoraj na yt o main evencie pierwszego dnia WM czyli Seth vs Punk vs Roman, oglądałem je, genialne promo, liczę, że wyświetlą je też przed ich walką, ale będzie hype!

Czas na main eventowy segment, face to face Johna z Rhodesem, czy zobaczymy coś ciekawego dzisiaj albo coś nowego? Możemy mieć nadzieję, Cody wbija tym razem jako ten pierwszy. Jednak nie zdołał nic powiedzieć, gdyż Lider Cenation od razu mu przerywa! Ulala Cena wspomniał w końcu o The Rocku i o tym, że to był moment, kiedy zrozumiał, że Cody jest do pokonania czy jakoś tak, kurde no muszę powiedzieć, że Cena świetnie tutaj wypada i to będzie genialna walka psychologiczna w niedzielę, aż robi mi się hype na to starcie oj robi. Kodeusz też dał czasu, nazwał Cenę overrated, a potem jeszcze powiedział, że to ponad 20 lat, a on "Still can't wrestle" kurde grubo jest naprawdę. Cena w sumie nieźle odpowiedział, że w niedzielę nie będzie musiał umieć walczyć, zarąbał mu cheap shota i prawie AA, ale ostatecznie kontra na Cross Rhodes....które znowu wyglądało miernie, ale no cóż jest jak jest, Cody dwa razy stoi nad Johnem, czy to oznacza, że jednak przegra na WM? Może to co powiedział Cena ma jakieś głębsze przesłanie i pojawi się po prostu Rock, dlatego Cena nie będzie musiał umieć "Wrestle" xD, nie wiem, ale segmencik bardzo dobry, podbudował mi hype na ten drugi main event i ostatecznie mogę przyznać, że feud jest godny WM, pomimo niewielu tygodniówek, na których pojawił się John to robota została zrobiona, obniżyłem trochę oczekiwania i jestem usatysfakcjonowany.

Plusy:
Segment otwierający
Andre The Giant Memorial Battle Royal
Segment Ripley, Iyo, Pianka, Naomi i Jade
Street Profits vs Motor City Machine Guns i ogólna sytuacja z pasami WWE Tag Team
Ogłoszenie Open Challenge na WM Randy'ego Ortona
Zelina vs Chelsea
Knight vs Solo, a potem Solo i Jacob vs Knight i Braun
Rey Mysterio & Rey Fenix & Dragon Lee vs American Made
Świetne wideo promo main eventu pierwszego dnia WM
Segment końcowy

Minusy:
TLC Match o pasy WWE Tag Team za tydzień, zamiast na WM

Podsumowanie: Bardzo dobra ostatnie SD przed WM, ogólnie jestem naprawdę zadowolony, Raw wyszło dość przeciętnie, ale SD? Kurde mówiąc wprost to nawet bym powiedział, że tak powinno wyglądać ostatnie show przed WM, feudy podbudowane w większości, walki fajnie wyglądały, story ciągnięte dalej i najważniejsze obydwa ME podbudowane, trzeba obejrzeć! 

• Lubię to 2

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   133
  • Urządzenie:  Android

Kuuuurde, SmackDown o wiele lepsze niż Raw, było w końcu czuć że to końcowa tygodniówka przed największą galą roku.

Promo Rollinsa cu-do-wne. Niech on wygrywa, bierze Heymana pod pachę i jazda, ku zachodzącemu słońcu. Najlepiej nie po pas, bo bez pasa jest zdcydowanie ciekawszy :D 

Battle Royal bardzo sprawne i idealnej długości. Każdy dostał moment i ciężko było się chociaż chwilę nudzić. Doskonale wykorzystany potencjał tego pojedynku.

To co tam gadała Mami przewinąłem, absurdalnie jednowymiarowa postać pomimo starań sprzed kilku tygodni - to promo na backu po stracie pasa zapowiadało jakąś głębię, a skończyło się na tym co zawsze -> aj em Rija Riplej end aj em stronk, tylko że z niesłuchalnym, australijskim akcentem. Krąg modlitewny w intencji Iyo nadal otwarty, zapraszam do zapisów.

Randy Orton zrobił swoim promem coś niemożliwego, czyli nakręcił mnie na walkę Randy'ego Ortona. Ciekawe kto tam będzie. Oba Femi? Rusev? Szkoda, że nie Aleister, no ale on już zapowiedziany swoim filmikiem na przyszłotygodniowe SD.

Promo Ceny fajne, fajne, ale zupełnie się nie spodziewałem że na Kodiego zaczną buczeć. Kodi nam jednak zaprezentował, że jest profesjonalistą i weteranem, no i obrócił o 180 stopni reakcję w jakąś minutę. Piękna sprawa. Pomimo tego, że dwa ostatnie spotkania kończyły się Cross-Rhodesem i komicznym sprzedawaniem przez Cenę, jakoś tak mi się wydaje, że Cody może to ugrać. Chyba dalej wierzę, że Nochal pomyśli tak jak ja i uzna, że droga Ceny do 17. mistrzostwa będzie lepsza, kiedy wygra je po serii porażek, już jako face.

No jest jaranko przed WMką, przyznam. Nie było, ale nakręcili mnie tym epizodem.

• Lubię to 1

6427638215a28716991f4b.jpg

• Reputacja:   621

Pierwsze SD po WM, zobaczymy jak wyjdzie, Rhodes jest na nie awizowany, szkoda, po WM moim zdaniem powinien zrobić sobie przerwę, ale no zobaczymy jak to wyjdzie, ogólnie TLC Match zapowiada się kozacko, zobaczymy co się wydarzy!

Zaczynamy od Lidera Cenation! Oj tak zobaczmy co ma nam do powiedzenia, szczególnie o tym co było na ostatnim Raw czyli po tym pięknym RKO! A jednak Cena nawet nic nie powiedział, bo pojawił się Ponton! Oj tak, jego to też chętnie posłucham. W sumie Orton mówi o tym kim Cena był kiedyś dla dzieci i ogólnie kim kiedyś był. Hohohooooo grubo, Cena nie ma dzieci, bo spędził ostatnie 25 lat na wychowywaniu dzieci fanów! Mocne. Randy próbuję mu cały czas jakoś przemówić do rozumu, interesujące. Ostatecznie wyszła z tego bardzo przyjemna wymiana słów, kurde około 20 minutowy segment i to świetny segment klasyk pomiędzy tymi zawodnikami, Cena atakuję Randy'ego, ale to Orton wychodzi zwycięsko z brawlu i wznosi tytuł w górę, a Wade powiedział, że oficjalnie na Backlash Cena vs Orton oj tak dajcie mi to, ringowo szału nie będzie, ale jaka to będzie historia jakie emocję! Genialny segment.

Ulala Fraxiom wbija na SD i ich rywalami będą Los Garza! No ten pojedynek nie może się nie udać! Prawie około 8,5 minuty starcia, bardzo dobrego debiutanckiego starcia, Fraxiom wygrywa i świetnie się pokazują na SD, to na NXT nie będzie żadnego wartego uwagi Tag Teamu już xD, szkoda, ale jest jak jest, Fraxiom zalicza solidny debiucik.

Cyk Tiffy wbija na ring! Oj tak nasza mistrzyni co pokonała Charlotte, ale waleczke dostała 1 i 3/4* xDDD nie dziwi mnie to, naprawdę dziwna to była walka i w pełni rozumiem tę decyzję, ale zobaczmy co ma do powiedzenia nasza mistrzyni! Było tylko o pokonaniu Charlotte i wszystko przerywa Jade! Nie no miałem rację, teraz pokazuję się samo "Jade" na jej nameplate, czyli może planują skrócić jej ten ringname, nie wiem. Ale że już teraz dostaniemy Tiff vs Jade? Oj będzie ciekawie! Pytanie kto to przerwie, raczej ani jedna ani druga tutaj nie przegra xD. Co się dzieję z Tiffy? Prawie zbotchowała swojego finishera spadając z lin, ja wiem, że się zdarza, ale od WM to wygląda jakby jej się nie chciało już, nie wiem o co chodzi. Naomi wbija i atakuję Jade i koniec walki, tak jak się spodziewałem, ktoś tu wbije, walka sama w sobie była przyjemna i dobra około 10 minut walki jakoś tak i wyglądało to nieźle, a Naomi rozwala Jade, czyli to nie koniec, ciekawie, Naomi spojrzała na Tiff, która weszła do ringu i ostatecznie Naomi z niego wyszła, a Tiff została zaatakowana przez Jax ehh czyli wracamy do takich nudów? Szkoda, w kobiecej dywizji na SD dzieję się tragedia, dwa tytuły, a ani jeden nie jest ciekawie prowadzony.

NEW UNITED STATES CHAMPION WBIJA NA RING RAZEM Z SOLO! Zobaczmy co nam dzisiaj Panowie ugotują! Fatu solidna reakcja, a Solo zapowiada Jacoba. Solo przypisywał sobie zasługi Fatu, ale Jacob widać miał tego trochę dość i wyrwał mu mikrofon i powiedział, że zrobił to co mówił, że zrobi czyli przyniósł ze sobą tytuł do rodziny! Wszystko przerywa LA Knight! Knight chcę rematchu i chcę go już teraz, ale wbija Drew! W sumie powiedział trochę o tym, że to była przyjemność upokorzyć Damiana przed jego rodziną, mówi, że miał w planach wyzwać Cenę, ale Orton go wyprzedził, Knight ma w to totalnie wywalone, leży sobie na narożniku xD, a na koniec mówi, że chcę zawalczyć z najbardziej Bad Ass Championem In The Yard, wiadomo mowa o Jacobie Fatu! Potem mocne słowa do Knighta, który to ewidentnie lekceważył, Drew mówi o tym, że ostatni US reign Knighta to był żart, a LA ładna kontra, powiedziałby, że ostatni US Reign Drew to żart, ale go nie pamięta, bo go nie miał hehehe. Ostatecznie Nick Aldis wszystko przerywa i zapowiada, że dojdzie później do Drew vs Knight o pretendenta do tytułu United States! Kurde spodziewałem się Drew w jakiejś walce o World Title, ale no jest jak jest, bardzo przyjemny segment.

Zelina vs Chelsea o tytuł Women's United States! Ostatnio ich walka była całkiem niezła, może dzisiaj to powtórzą! Dobra walka, Prawie 7,5 minuty starcia i po zbotchowanej końcówce Zelina wygrywa tytuł xD Nie mam pytań.

Miz nie dostał nawet wejściówki? Albo dostał ale podczas reklam, smutne, bo przewinęło mi na Netflixie do momentu kiedy już zaczynał mówić do mikrofonu, więc Mizanin zaczął się irytować o to, że nie dostał miejsca na WM w tym roku, no szkoda Mizanina, on zawsze daje dobre show, jak zwykle świetne promo od The Miza, ale MAMY POWRÓT! ALEISTER BLACK!! PRZY STARYM THEME SONGU!!!! OJ TAK DAJCIE MNIE TO!!! Piękne chanty "Welcome Back" A potem jeszcze Miz wyrwał Black Mass xD, no w sumie powrót taki jak Ruseva, obił jobbera, ale i tak lepszy niż Ruseva, bo w przypadku Blacka jest szansa na coś więcej, a Rusev raczej przepadnie imo xD, ale zobaczymy.

Za Piankiem powinien pojawić się Kross, wszyscy wiemy co by to oznaczało.

Lecimy Knight vs Drew, pojedynek może być całkiem ciekawy, w sumie nawet mnie ciekawi kto tutaj wygra, McIntyre nie powinien czysto być pojechanym przez kogoś, kto nie wygrał na WM, a Drew odniósł mimo wszystko całkiem spore zwycięstwo, chyba, że wjedzie kontra na Drew w postaci Crucifixa, wtedy to wybaczam wszystko xD. Hmm Solo wykonał Samoan Spike na Knighcie poza ringiem kiedy sędzia nie patrzył czyli chyba chciał pomóc Drew, McIntyre był zdziwiony, a kiedy szykował się do Claymore'a to Priest zaatakował Drew! Czyli to nie koniec tej rywalizacji? Drew wygrał przez DQ po około 9-10 minutowej walce swoją drogą bardzo dobrej walce, ale dziwne zakończenie, w sensie co to oznacza? Jakaś wieloosobówka o tytuł US na Backlash? Być może, bo brawl się rozwinął, Knight problem do Priesta, a ostatecznie to Jacob jeszcze atakuję Knighta i Priesta, mocny skład to będzie, taki skład to o główny tytuł mógłby walczyć imo.

R-Truth jest złotem xDDD, Cena to Last World Champion, a kiedy Truth dorośnie to chcę być taki jak on hahaha.

Next Week: The Miz vs Aleister Black, o ta walka może być ciekawa. To wszystko xD no ok.

Czas na TLC Match o tytuły WWE Tag Team! Oj tak, ten pojedynek powinien oddać fest, DIY vs Street Profits vs Motor City Machine Guns! To powinno być na WM, ale no jest jak jest. WOOOOOOOOOWWWWW CO TO BYŁ ZA POJEDYNEK STREET PROFITS BRONIĄ TYTUŁY PO 23 MINUTOWYM GENIALNYM TLC MATCHU!!! NIE MOŻNA TEGO BYŁO DAĆ NA WM NAPRAWDĘ?! No nie można było, bo by poziom zawyżyło, a Hunter wiedział, że ta WM wyjdzie średnio, to lepiej działa dać na Raw i SD po WM i w sumie opłaciło się, przegenialny pojedynek, jeden z najlepszych TLC Matchy jakie w życiu oglądałem, to nawet przebiło The Lucha Dragons vs The New Day vs The Usos, które też było genialne dla mnie, kurde to będzie pamiętne starcie oj tak tyle ile tutaj spotów było ile ring skilla, nie spodziewałem się AŻ tak dobrej walki, a ona była świetna, zdziwi mnie tutaj brak five stara naprawdę, dużo emocji, dużo akcji ringowej, praktycznie od początku do końca non-stop akcja, ja jestem mega usatysfakcjonowany i czas też idealny.

Plusy:
Segment początkowy
Debiut Fraxiom
Jade Cargill vs Tiffany Stratton
Segment Jacoba, Solo, Knighta i Drew
Powrót Blacka
Drew vs Knight i ogólna sytuacja wokół US Championship
TLC MATCH!

Minusy:
Kobieca dywizja na SD to jest dramat
Zelina z tytułem Women's United States

Podsumowanie: Podsumowując to SD było bardzo dobre, poza kobietami w większości to wszystko inne dowiozło i to niesamowicie, niesamowity main event, brak Rhodesa, a myślałem, że się pojawi, bo był awizowany przez stronę WWE, ale lepiej, że się nie pojawił, segmenty oddały, debiucik Fraxiom, powrót Blacka i walki jak TLC Match czy Drew vs Knight, kurde genialne SD polecam obejrzeć!

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)