Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   677
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

26 minut temu, LegendKiller napisał(a):

Kev to postać której dałbyś storyline z matką Buffa Bagwella, a  i tak zrobiłby z tego wyborną telewizję. Zawsze byłem w pewnym stopniu fanem Kanadyjczyka, natomiast patrząc na niego z perspektywy dłuższego czasu, to jest on w moich oczach niemalże MVP całego WWE. Kapitalny jako heel, bardzo dobry jako face. Jebnie świetne promo, w ringu nigdy poniżej pewnego pułapu nie zejdzie.

Nigdzie nie negowałem umiejętności Owensa, napisałem nawet, że potrafi dać dobrą walkę i z tym nie dyskutuję. Jest przydatny w rosterze, bo kiedy trzeba zawsze wypełni konkretną lukę na danym ppv i zapewni odpowiedni poziom. Niemniej - z perspektywy WWE uważam, że są osoby bardziej nadające się na głównego mistrza - w tym też Cody. Rhodes na dzisiaj to duże pieniądze, a wiemy co dla WWE liczy się najbardziej. Gdyby o najważniejszych wyborach w fedce decydowały tylko skille to wielu nie zakręciłoby się wokół ME. Patrzę jednak nieco dalej w przyszłość i chciałbym, żeby poszli w odświeżenie ME. Co do Owensa - jeśli miałby być przejściowym mistrzem ok, ale docelowo poszedłbym po prostu w inne rozwiązanie.

• Dzięki 1

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Reputacja:   521

Ostatnie SD przed Royal Rumble, powiem wprost zapowiedzi nie są zbyt ciekawe, wygląda jakby to miał być jeden z tych słabszych ostatnich odcinków przed PLE, ale może się mylę.

Ooo zaczynamy od wywiadziku Joe z Kevinem tak samo jak kiedyś z Rhodesem, KO w końcu dostanie to czego pragnął xD "Where is my interview with Joe HA?!" xD, zobaczymy jak to wyjdzie, KO ma na pewno o wiele więcej ciekawego do powiedzenia niż Cody. Kevin się tylko zdenerwował prawie że od razu, wziął swój pas i chciał iść, ale nagle wbija CM Punk! To może być ciekawe. Czy to nie do KO on miał problemy jeszcze za czasów ROH, że walczy w koszulce? xDDDDDDDDD Do niego albo do Chrisa Hero już nie pamiętam xDDD, ale beka była jak się o tym dowiedziałem. Kev bardziej lubi 29 osób w Royal Rumble Matchu niż Punka? Bardziej lubi Romana? wtf?! Potencjalny ME KO vs Punk? Też bym brał, bardzo dobry segmencik teasujący potencjalne starcie właśnie KO z Punkiem, dobrze to wyglądało, nie spodziewałem się tak przyjemnego sega na początek.

Miz vs Andrade jeszcze dzisiaj no niech będzie.

Lecimy Jimmy vs Melo! Około 9 minut solidnego pojedynku, szkoda, że nie dostali więcej czasu, bo walkę oglądało się przyjemnie pomimo, że była bez większej historii po prostu jakieś spiny na backu i tyle, fajna walka, 9 minut dobrego wrestlingu i tyle, jutro nie będę pamiętał xD.

Green vs Michin.....mówiąc wprost nie wiem czy chcę mi się to oglądać, ale chyba zaryzykuję. 3 walka, która trwała około 6 minut i.......zapowiada się kontynuacja feudu i kolejna walka prawdopodobnie w jakimś Street Fighcie meh......Bo było DQ ze względu na użycie kija do kendo przez Green ehh i 4 ich pojedynek, ale to się okropnie ogląda.

Priest wbija na ring, no i to jest coś przyjemnego, Damian to zawsze kozak show. W sumie Priest tak naprawdę zapowiedział swój udział w RR Matchu, ale przerywa wszystko Jacob Fatu ulala, to może być ciekawe. Kurde mówiąc wprost to Jacob i Tama wyglądają legitnie i bardziej niebezpiecznie niż jak byli z Solo na czele, podoba mi się to, Fatu w sumie powiedział, że to Oni rządzą SD i no tak to trochę wygląda. Superkick dla Tamy, a potem świetna wymiana spojrzeń i brawl, kurde Priest odkąd wykorzystał walizkę legitnie wygląda jak prawdziwy main eventer niezależnie czy nosi tytuł czy nie, ale już ewidentnie na stałe zagościł w main evencie i nigdzie się nie wybiera, podoba mi się to. No Priest prawie rozwalony przez Fatu i Tame, ale na pomoc wbija LA Knight! STREET KING DAMIAN PRIEST! Świetny przydomek, ja bym go wykorzystywał na miejscu WWE, Knight idealnie nazwał Damiana i powinni w to lecieć, poza tym mamy dzisiejszy me Knight i Priest vs Fatu i Tama, to chętnie zobaczę.

Pora na walkę, która ma sporo historii i to pomiędzy wszystkimi czterema ekipami DIY i PD vs MCMG i Los Garza, zobaczmy jak to wyjdzie. Po lekko ponad 12 minutach i sporym zamieszaniu w jednej jak i w drugiej ekipie to MCMG ostatecznie zgarnęli zwycięstwo i to sami, bo Los Garza ich opuścili przez właśnie nieporozumienia, ogólnie fajnie to zostało rozegrane storyline'owo i MCMG zdobywają ważną wygraną przed jutrzejszym pojedynkiem z DIY, ogólnie to może być showstealer, chociaż sam RR Match męski ze względu na skład też zapowiada się epicko.

Na backu Tama patrzy się na tytuły mistrzowskie, w sumie Jacob i Tama już byli mistrzami i mogą nimi być ponownie jak dla mnie, a potem DIY mają problem do Pretty Deadly xD.

JAKIE TO BYŁO ŚWIETNE WIDEO PROMO KO VS RHODES!!! Kurde to pokazało ten feud 10x lepszy niż był, a sama piosenka dobrana do tego proma tak idealnie pasowała do samej historii, że aż sam uwierzyłem, że ten feud ma mega historię i jest genialny, kurde sam nie wierzę jak dużo potrafi zrobić samo tak świetnie zrobione wideo promo, jestem mega pozytywnie zaskoczony, kozacko rozegrane promo i liczę, że przed ich walką na RR zostanie ono puszczone jeszcze raz, jest GENIALNE!

Naomi vs Liv Morgan, meh nic ciekawego zbytnio. Już żałuję swoich słów, bo to było 10,5 minuty świetnej walki, powiem nawet, że bawiłem się na niej najlepiej ze wszystkich, fajne tempo, dużo akcji, przyjemna historia, no ja jestem zadowolony, Panie dały z siebie wiele i Naomi z Liv mają fajną chemię między sobą, Naomi to wygrała po Roll Upie, ale po walce Raquel i Liv sobie to odbiły wygranym brawlem, bardzo fajny pojedynek.

Andrade vs The Miz, walka może być solidna, obaj to solidni workerzy. Około 10 minut bardzo dobrego pojedynku, kurde często zauważyłem jest tak, że walki po których kompletnie się tego nie spodziewasz to mega zaskakują i dobrze, Miz i Andrade wykręcili świetną walkę i brawa dla nich, ale ciekawe jest to, że Andrade wygrał po swoim łokciu, interesujące, chociaż ta akcja i tak wygląda mocniej niż ten jego obecny mierny finisher, jakiś Double Underhook Spinning Neckbreaker czy jakoś tak, także niech będzie.

Priest na backu i spotyka R-Trutha! JD się odbudowuje! Potem jeszcze Knight z Priestem sobie gadają, a R-Truth wita ich na Raw xD.

Ale Tiff wygląda dzisiaj ruchable, znaczy zawsze wygląda ruchable, ale dzisiaj to szczególnie xD, podoba mi się to co dzisiaj włożyła, ale zobaczmy co ma do powiedzenia! No i ten krótki wywiad przerywa Candice po małej wymianie zdań ostatecznie dochodzimy do brawlu, Nia przypadkiem zaatakowała Candice, ale potem i tak zniszczyła Tiffany, dobrze, raczej nie zwiastuję to jej wygranej chociaż, przynajmniej mam taką nadzieję xD, ale znaczy to, że program Jax ze Stratton będzie dalej trwał meh :/

Pora na Main Event! Damian Priest i LA Knight vs Jacob Fatu i Tama Tonga! To może być ciekawe, ale dlaczego Netflix sam przewija gale? Było 20 minut do końca, wejście Fatu i Tongi, a nagle mamy 16:26 i Priesta w połowie wejścia do ringu, bez sensu, ale no jest jak jest. No i po walce, bardzo dobry pojedynek prawie 15 minut walki i w sumie tyle, ale ciekawe jest to, że po walce dostaliśmy jeszcze atak Jacoba na Damiana, może planują pomiędzy nimi jakiś feud w drodze do WM albo nawet i na samej WM, to mogłoby być ciekawe, chociaż storyline'owo to wolałbym feud Solo/Jacob vs Roman lub Jacob vs Solo, ale zobaczymy co zrobią, walka no....odbyła się xD, Priest jak zwykle kozak wygrywa pojedynek.

Plusy:
Segment początkowy
Jimmy vs Carmelo
Segment Priesta, Fatu, Tamy i Knighta
8-Man Tag Team Match
WIDEO PROMO WALKI KO VS RHODES
Liv vs Naomi
Andrade vs The Miz
Main Event

Minusy:
Feud Michin i Green....będzie trwał dalej.....
Program Jax i Tiff będzie dalej trwał meh
Słyszałem, że zdjęcie Nakamury w USA jest na kartonach po mleku, a sam tytuł US występuję w programie ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

Podsumowanie: Ciężko było cokolwiek skomentować dzisiaj czy wyrazić opinie, uważam, że dostaliśmy po prostu bardzo dobre ringowe show, bo sporo walk i bardzo dobrych walk w większości i dobre show ogólnie, bo segmenty były przyjemne, ale w większości to teasowanie potencjalnych starć, które mogłyby się odbyć, ale pewnie się nie odbędą lub skończy się na jednej walce i tyle, a szkoda, bo KO vs Punk to materiał na ME WM imo, ale nie zdziwi mnie wygrana Punka w RR Matchu i potem w drodze do WM feud z KO o walkę z Codym potencjalnie, tak też może być, ale wracając do SD to bardzo mocno mnie podgrzało jeśli chodzi o RR, a to nie jest dobry znak, bo oczekiwania rosną, a wiem jak to wygląda gdy samo WWE pompuję balonik......

• Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   270
  • Urządzenie:  iPhone

WWE SmackDown - 31.01.2025

Ostatnie SmackDown przed Royal Rumble miało jedno zadanie – podkręcić hype na sobotnie PPV. I w sumie… zrobiło to, ale czy jakoś wybitnie? Niekoniecznie. Było parę mocnych momentów, trochę chaosu, ale też kilka dziwnych decyzji.

Owens/Punk: Kevin Owens i CM Punk dali nam segment, który zrobił robotę, ale nie przeszedł do historii. KO był wkurzony, wyjął pas i zarzekał się, że w sobotę zgarnie kolejny. Punk wyszedł, żeby podbić emocje i przypomnieć, że zamierza wygrać Rumble. Standard. Ale najlepsze było, jak zaczęli sobie dogryzać – KO oberwał za porażkę z Loganem Paulem, co go wyraźnie zabolało. Fajna dynamika, dymy rosną, ale… zero rękoczynów? Serio? Przecież jedno uderzenie podkręciłoby atmosferę przed weekendem.

Jimmy Uso vs. Carmelo Hayes: Melo to złoto, Jimmy też swoje umie, więc na papierze to powinien być ogień. I faktycznie, były momenty, ale tempo walki wydawało się jakby… ospałe? Fajnie, że Carmelo pocisnął Usosowym atakiem na tyłek, Jimmy odpowiedział fajnym superplexem, ale wciąż – coś tu nie grało. Może za dużo sellingu, może brak chemii. Jimmy wygrał po brudnym rolowaniu z trzymaniem gaci, co jasno sugeruje, że to nie koniec. Oby kolejna runda była lepsza.

WWE Womens United States Title Match - Chelsea Green (c) vs. Michin: Nie wiem, co się dzieje, ale Green i Michin, choć miały już kilka starć, wciąż nie wyglądają na dobrze zgrane. Było parę wtop, tempo się rwało, a finał? Dyskwalifikacja po kendo sticku… Serio? Okej, doceniam, że Piper Niven coraz bardziej sprawdza się jako bodyguard Chelsea, ale ta walka nie wniosła niczego do rywalizacji. Plusy? Michin ma lepszy gear, a Green w stroju Wonder Woman wyglądała mega. Ale walka? Można było przegapić.

#DIY & Pretty Deadly vs. MCMG & Los Garzas: Gdyby nie idiotyczne przerywniki z reklamą filmu, to byłoby to złoto. MCMG nadal mają to coś, Los Garzas zrobili fajne sekwencje, Pretty Deadly jak zwykle zabawni, a DIY to pewniak. Problem? WWE wrzuciło filmowy spot i potem od razu reklamę. Dobrze, że chłopaki dostarczyli w ringu, bo inaczej ten match mógłby kompletnie zatonąć. Fajny wynik, MCMG wygrywają, ale Garzowie ich zdradzają. Jest drama, jest historia – w sumie okej.

Naomi vs. Liv Morgan: Dobre tempo, Naomi pokazała, że nadal ma moc, Liv dobrze sprzedawała. W tle Bianca Belair i Raquel Rodriguez, które oczywiście musiały wtrącić się w końcówkę. Nie było może żadnej wielkiej walki, ale przynajmniej rywalizacja wokół pasów kobiet dostała trochę ognia. Naomi wygrała, ale zaraz potem była bójka, więc Liv i Raquel i tak wyszły na mocne pretendentki. Ma to sens, ale serio – czasem można by pozwolić komuś wygrać czysto.

The Miz vs. Andrade: Miz po przejściu na SmackDown dalej ma problem z Wyatt Sicks, ale tym razem dostał Andrade i… no cóż, był to przewidywalny match. Andrade wyglądał jak milion dolarów, Miz swoje zrobił, ale cały pojedynek rozkręcił się dopiero pod koniec. No i gdzie do cholery była jakaś obecność Wyattów? WWE buduje ich na SmackDown, a potem kompletnie ich olewa.

LA Knight & Damian Priest vs. Tama Tonga & Jacob Fatu: Knight i Priest atakują od razu, szybki brawl – tak powinno być! Tama i Fatu dominują, Priest i Knight kontratakują. Standardowy tag team match, ale wykonany dobrze. Priest i Fatu wyglądali na gwiazdy, a ich przyszłe starcie 1 na 1 zapowiada się kozacko. Ostatecznie Knight i Priest wygrywają, ale Fatu kończy show moonsaultem i staje nad Damianem jak prawdziwy boss.

SmackDown przed Royal Rumble powinno rozpalać do czerwoności, a tutaj… było solidnie, ale bez momentów, które zapamiętam na dłużej. Pozwolę sobie zaznaczyć w następujący sposób:

Najlepszy moment: KO i Punk w otwarciu – nawet jeśli nie było mordobicia, to iskrzyło.

Największe rozczarowanie: Brak Wyatt Sicks. Po co przenoszą się na SmackDown, jeśli ich nie ma?

Najbardziej zmarnowany potencjał: Ośmiu gości w świetnym matchu, który został zniszczony reklamami.

Trzygodzinne SmackDown daje WWE dużo miejsca, ale mam wrażenie, że czasami marnują ten czas na pierdoły. Hype na Rumble jest, ale show mogło być lepsze.

• Lubię to 1

wrestlers-on-the-road.jpg

• Reputacja:   327

Ale mocno inwestują we Fatu, jeśli rozjebie Priest'a na samym starcie to będzie mocarna przyszłość przed nim, Fatu zamyka SmackDown czy ktoś by rok temu wierzył że uświadczymy taki obrazek? Wątpię :D Ale cieszy i muszę przyznać że jedno z najlepszych zakończeń SD w ostatnich miesiącach, kto wie czy Fatu nie jest budowany na Romana i to właśnie Fatu dzisiejszej nocy wypchnie Romka w Royal Rumble Matchu.

Ogólnie szkoda mi Kevina dojebany segment z Punkiem, ale w myślach już wiadomy wynik jego starcia z Cody'm ale chłop na prawdę zasługuje na duży moment w swojej karierze udowadnia to na każdym kroku.

Jak zwykle R-truth jak zwykle rozwala system :D dobry segment z Knightem i Priestem na backu. 

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   652

SmackDownRebrand2024Emoji.png

Cytat

SmackDown tonight:

• Men’s Royal Rumble winner Jey Uso appears

• Women’s Royal Rumble winner Charlotte Flair appears

20250203_SD_Match_Charlotte_16x9_Tonight

• Lubię to 1

AVM.png