Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   16
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Jedynie za mikrofonem trochę kuleje ale myślę że to nie będzie aż tak przeszkadzać.

A teraz spójrz w swój avatar, podumaj chwilę i napisz to jeszcze raz.

Ja bym na tę całą sprawę dot. czarnych spojrzał pod kątem ich ilości w tym "sporcie". Z tego co widać czarnych zawodników jest mniej w stosunku do białych, statystycznie zatem wąchanie pasa przez czarnoskórego widzimy rzadziej. Jeśli ktoś ma charyzmę i inne cechy, które predestynują ich do bycia mistrzami, to nimi są, vide Rock.

• Reputacja:   2
  • Styl:  Klasyczny

Pierwsza walka - Chris Jericho & AJ Styles vs Curtis Axel & Adam Rose

Każdy wie jak się to miało skończyć, ale dobry pomysł. Mamy dwukrotny występ AJ'a i Jericho na jednej gali. Niechętnie współpracując zaostrzyli sobie konflikt, a Outcasts przynajmniej się rozruszali.

Segment z The Dudley Boyz

Wyjaśnienie Heel turnu na plus. Oczywiście powód oklepany, ale Bubba pokazał, że ma micu potrafi gadać jak to robił w TNA.

Druga walka - Sasha Banks vs Naomi

Muszę powiedzieć, że dziewczyny mnie wciągnęły. Mimo dominacji Naomi oglądało się to naprawdę dobrze. Może to tylko w moim odczuciu, ale czy walki lasek nie zrobiły się ostatnio... ostrzejsze? Sasha upada kością ogonową na brzeg ringu, potem deptanie dłoni i jeszcze ten front od Banks dla Taminy. :D

Chyba pierwszy wywiad ze Stylesem na zapleczu. Nie miał zbyt wiele do powiedzenia, lecz lepiej walczy niż mówi.

Segment z The Wyatt Family

To naprawdę mógł być pstryczek w noc TNA. Nie tylko muzyka z proma, ale i "Get ready to fly" z ust Braya. :D Naprawdę chciałbym poznać tą apokalipsę, lecz nie potrafię, bo i tak wiem jak się to skończy. Postać Wyatta już tyle razy przegrywała feudy, że nawet jego bardzo dobra mowa nie jest wstanie mnie zagrzać. :(

Trzecia walka - The Cosmic Wasteland vs Neville & Lucha Dragons

Niestety pierwsza rzecz bez historii na tym Smacku, chociaż dla Kalisto obejrzałem. :D

Czwarta walka - Chris Jericho vs AJ Styles

Powiem, że wynik mnie nie zaskakuje. Gdyby AJ po raz kolejny tu triumfował to stawiałbym na Y2J'a na PPV. Ogólnie naprawdę dobre starcie. Bardzo dobre jak na standardy SmackDown!.

Bardzo fajna gala. Oby niebieska tygodniówka wyglądała tak, co tydzień. Oby... .

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Zamiast Bully Raya(to jeszcze nie to) mamy Dudleyów bez stołów. Nieco inne podejście, nie wiem czy lepsze... Ale coś się dzieje. Choć nie wynagradza braku The New Day ;)

Naomi znów pokazuje, że zasługuje na miejsce w rosterze przy Sashy i Becky. Inna sprawa to jej pech, bo przez ich debiut może w życiu nie dostać pasa. Cóż, chociaż walki będą dobre.

Styles się odezwał na backu. Czekałem aż ktoś go zatrzyma, zaskoczyli mnie :D

"Evil Ways" w video Wyatta. Ładny troll.

Swoją drogą, jak mnie ten Bray nudzi... I tak chyba długo wytrzymałem, słuchając jego prom, kiedy inni już narzekali. Teraz i ja mam dość. Może coś się zmieni, jak już uwalą Lesnara na Fast Lane? Nie no, kogo ja oszukuję.

Ascension wraca! By jobbnąć, ale jednak. Wolę takie 6-man tagi niż kolejne powtórki z RAW. Nie żeby ta walka była super nowością, ale nie miała miejsca w zeszłym tygodniu, ani 2 tygodnie wcześniej.

A Sin Cara to kula u nogi i nadal czekam na turn, oby po PPV. Dowód, że blokuje Kalisto? Zniknął na jakiś miesiąc, a mały luchador już 2 razy zgarnął pas :D

AJ vs Jericho - znowu fajna walka. I Styles uwalnia się ze streaku. Mnie to nie przeszkadza. Byle wygra tie breakera, który musi nastąpić.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

Nie wierzyłem, że kiedyś to napiszę, ale SD było duuuużo lepsze niż RAW czy NXT. Po prostu koniec świata, choć wciąż nie mogę patrzeć na ten zmodyfikowany odgłos publiki.

Wszystko trzymało się kupy, jeden zapychacz, który zawsze musi się pojawić. Feud Aj vs Y2J to najlepsze co spotkało SD od dawien dawna. Social Outcats biją na łeb LoN, kto by pomyślał że z największych jobberów można utworzyć tak fajnie rozrywkową stajnie.

Gdzie pojawia się Banks to trzeba to oglądnąć, nie ma innej opcji, Ta kobieta jest niesamowita, pod każdym względem. Nawet theme song ma najlepszy w całym Dablju :D Bardzo dobra walka z Naomi, ale wiem, że na WM dostaniemy perełkę od pań. Sasha zbiera coraz większy pop, nie mogę się doczekać reakcji na tą panią na WM a tym bardziej noc pózniej.

O ile Wyatta dalej bardzo lubię (jego postać, odgrywanie roli itd.) tak proma w ringu są ciągle te same. Początkowo było to coś nowego, fajnego ale teraz nudzi. Dobrze, że gość broni się swoim gimmickiem, przynajmniej w moich oczach.

AJ vs Chris - walka, która miała potencjał, wiedzieliśmy co mogą pokazać ale ja nie spodziewałem się takiego show na SD. Brawo i oby pokazali więcej na FL. Dawno fani na SD tak żywiołowo nie reagowali w czasie walki.

Zajawka z Danielem tylko pokazała mi jakim ważnym zawodnikiem był dla WWE universe i sameo WWE. Takie rzeczy zobaczyłem dopiero po ogłoszeniu kariery i o ile często mnie wkurw**ł tak bardzo będzie go brakować.

Nie było Romana, LoN, Charlotte, nudnych segmentów czy tag teamowego main eventu. Show dużo lepsze. Oby tak do WM.

Swoją drogą dlaczego RAW wypadło gorzej od SD? Wreszscie SD zostało rozpisane przed biurkiem a nie na kolanie. Przez te 1.5h zawarte były dwa bardzo ważne feudy. Nie było czasu na zbędne walki czy segmenty. Przy 3 godzinnym show o takie momenty nie trudno, to zabija odbiór gali. Gdyby RAW było 2h to napewno byłoby lepiej. Wszystkie feudy, brak jobberów i gala cud miód jak w tym przypadku przy SD. Załuję, że przeszli na te trzy godziny, mam nadzieję, że jeszcze zobaczymy krótsze, ale ciekawsze show.

CO do murzynów. W WWE nigdy nie było murzyna, który byłby dobrym aktorem, wrestlerem, miał wygląd no i wzbudzał emocje u fanów jednocześnie. To samo z Japońcami. Dlatego nie byli głównymi mistrzami. Twarz WWE musi jednak się prezentować a taki Mark Henry, Booker nie mieli twarzy lub sylwetki. Apollo niby ma jakieś walory, ale wątpię aby kręcił się w ME. To samo Azjaci. Albo byli nijacy, albo słabi za miciem, albo nie mieli charyzmy. W NXT jest Asuka, która jest barwną postacią, ma wygląd no i ma genialną mimikę twarzy, dzięki której nie musi się odzywać aby skraść segment (ostatnie NXT). Ona może być mistrzynią Div, na spokojnie. Jest też Nakamura który to wszystko ma, ale czy WWE na niego postawi? Wątpię. Rasizm nie ma tutaj nic do rzeczy.

Jak można pisać, że Vince nie jest mądry... Gość zbudował imperium jakim jest teraz WWE, to on odpowiada głównie za całą otoczkę WMki , od walk przez wejścia aż po wygląd areny. Trzepie hajs aż uszy mu się trzęsą. A to, że nie robi tego co chcą fani to nie znaczy że jest debilem. Wychował się na starej szkole, cięzko mu przmeowić że nadszedł czas mniejszych a nie gigantów no i z tym nic nie da się zrobić.

24571150556b9ddab2c677.jpg

WWE miało takich w swojej historii, np; Booker T, idealny kandydat na główny pas, w WCW dostał, w WWE nie, przypadek?

Wiem, że "dochodzę" do dyskusji z refleksem starego szachisty... Ale Booker T nie miał głównego pasa przez kolesia który dziś dalej ten ów pas trzyma. Ego>rasizm.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Widać, że AJ miał, ma i będzie miał przypiętą łatkę byłej gwiazdy TNA. W dowód uznania dostał za finisher... Springboard Puncha. Rozumiem, że to Axel (czy tam Rose), ale bez przesady. Ciekawe, co pomyślał Big Show, widząc, jak walki kończy Styles.

Dudleyz w końcu heelami, w końcu będzie można ich z przyjemnością oglądać. Powód turnu jak najbardziej do kupienia - skoro cheer otrzymują stoły, a nie łamiące je osoby, to coś jest nie teges.

Sashka nie dość że pomogła Becky uporać się z Taminą poza ringiem, to jeszcze skontrowała roll-upa Naomi od razu po wejściu do kwadratowego pierścienia, po czym zmusiła byłą przyjaciółkę z Teamu B.A.D. do odklepania. Tak powinno się bookować kobiety w WWE! Na 2 vs 2 na Fast Lane czekam bardziej niż na walkę o pas Charlotte. Nie ta liga. Niech Brie polegnie (shota dostała w ramach podziękowań za wybór męża i nie powinna więcej oczekiwać), a Sashka i Becky szykują się na WM-kę. Tam któraś z nich zgarnie złoto i umiejscowi się na samym szczycie. Sercem i duchem jestem za Banksówną, ale na Lynch z pasem narzekać nie będę.

Co ja pacze, co ja słysze! Theme AJ-a z TNA w promie Wyattów! Tyle właśnie znaczy dla Vince'a. Przynajmniej inni podbudują się dzięki jego "marce".

Rewanż Y2J-a i Stylesa znośny, ale nie rozumiem tych wszystkich zachwytów. Znośna walka to znośna walka, a zajebista to zajebista. Ja nie czułem tutaj ani tempa, ani buzujących emocji. Jericho się odkuł i tyle. Trzecie starcie pewnie na nadchodzącym PPV.

Edytowane przez Carrik

6774900356019a1789f59a.jpg

Widać, że AJ miał, ma i będzie miał przypiętą łatkę byłej gwiazdy TNA. W dowód uznania dostał za finisher... Springboard Puncha. Rozumiem, że to Axel (czy tam Rose), ale bez przesady. Ciekawe, co pomyślał Big Show, widząc, jak walki kończy Styles.

A Big Show przyjąłby Styles Clasha? ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Big Show na pewno nie padłby po Springboard Punchu. Co najwyżej skontrowałby to na KO Puncha albo Speara. AJ używał w Indysach 450* Splasha, ma w move-secie dźwignię na nogę - to powinno wystarczyć przy większych przeciwnikach. Sory, ale strzała z wybicia z lin jest mało wiarygodna przy warunkach fizycznych AJ-a.

Edytowane przez Carrik

Big Show na pewno nie padłby po Springboard Punchu. Co najwyżej skontrowałby to na KO Puncha albo Speara. AJ używał w Indysach 450* Splasha, ma w move-secie dźwignię na nogę - to powinno wystarczyć przy większych przeciwnikach. Sory, ale strzała z wybicia z lin jest mało wiarygodna przy warunkach fizycznych AJ-a.

Przecież właśnie o to chodziło w openerze,żeby Curtis czy tam Rose (już nie pamiętam który został spinowany) poszedł na strzała,nawet nie finisher aby pokazać,że są klasę niżej od swoich przeciwników.

75945941651e276ca67216.jpg

Szczególnie, że Axel wyłapał finisher już tydzień temu, to nie tak więc, że jest on w jakiś sposób zbanowany. Tym lepiej właśnie, że Styles jest jednym z tych zawodników, którzy kończą walki na różne sposoby - wielu wrestlerów usilnie prze do swojego "mega-super-duper" finishera przez co z góry wiadomo, jak wyglądać będą ich walki...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Przecież właśnie o to chodziło w openerze,żeby Curtis czy tam Rose (już nie pamiętam który został spinowany) poszedł na strzała,nawet nie finisher aby pokazać,że są klasę niżej od swoich przeciwników.

Szczególnie, że Axel wyłapał finisher już tydzień temu, to nie tak więc, że jest on w jakiś sposób zbanowany. Tym lepiej właśnie, że Styles jest jednym z tych zawodników, którzy kończą walki na różne sposoby - wielu wrestlerów usilnie prze do swojego "mega-super-duper" finishera przez co z góry wiadomo, jak wyglądać będą ich walki...

To najlepiej niech wszystkie walki z leszczami kończy po zwykłym dropkicku. Wszyscy wiemy, że to prawdziwy kozak, więc po co ma się przemęczać... Szkoda czasu i sił ;)

Ale w czym właściwie problem? Styles używa normalnie finishera, a chyba nie rozchodzi się o to, że Oustcasts są w jakichś sposób szmaceni. A co ma do tego łatka TNA to nie wiem.

To najlepiej niech wszystkie walki z leszczami kończy po zwykłym dropkicku. Wszyscy wiemy, że to prawdziwy kozak, więc po co ma się przemęczać... Szkoda czasu i sił ;)

Może nie po dropkickach, ale po signature movesach owszem. Byłbym jak najbardziej za. Finisher jest przez to bardziej wypromowany. Oczywiście ten ruch musi też jakoś wyglądać, bo jak ktoś ma za signature 5 Knuckle Shuffle to nie przejdzie, ale np. Fameasser Zigglera czy Blue Thunder Bomb Zayna idealnie się nadaje na kończenie walk z jobberem. Punch AJ'a z lin wygląda dobrze, porównywalnie z Superman Punchem Reignsa, a ten jest "mocarny".

Edytowane przez LAN

Punch AJ'a z lin wygląda dobrze, porównywalnie z Superman Punchem Reignsa, a ten jest "mocarny".

I przez to, że wygląda porównywalnie z Superman Punchem, niedługo nie będzie już go używał. Nikt w fedce nie chce przyćmić Reignsa przybyszem z TNA. Ja tam się nie zdziwię, jak ukrócą mu moveset jeszcze bardziej i zostanie mu tylko ten hold na nogi. Ze Styles Clashem jak widać jest różnie.

Punch AJ'a z lin wygląda dobrze, porównywalnie z Superman Punchem Reignsa, a ten jest "mocarny".

I przez to, że wygląda porównywalnie z Superman Punchem, niedługo nie będzie już go używał. Nikt w fedce nie chce przyćmić Reignsa przybyszem z TNA. Ja tam się nie zdziwię, jak ukrócą mu moveset jeszcze bardziej i zostanie mu tylko ten hold na nogi. Ze Styles Clashem jak widać jest różnie.

Tak,a później wszyscy zawodnicy przestaną chodzić bo przecież Roman też chodzi,po co robić mu konkurencję skoro ma być twarzą WWE na lata..

Ja nie rozumiem po co te przytyki w stronę przeszłości AJ'a skoro na dzień dzisiejszy WWE nic złego mu nie zrobiło,a cały czas promuje pod kątem występów w Japonii i tamtejszych dokonań.Poza tym Styles Clash poleci w ważniejszych pojedynkach i nie wiem po co tu się rozwodzić nad openerem SD. ;)

75945941651e276ca67216.jpg

• Reputacja:   1

Początek smackdown dobry, i podsycił atmosferę przed Main Eventem. Styles i jego finisher w tej walce wyszedł mocarnie. Superman Punch Styles >......................... a dopiero potem Superman Punch romka

Heel turn wychodzi Dudleyom na dobre, ale powód był oczywisty. Bubba ma gadane i dopiero teraz to pokazują

Divy bardzo zaciekawiły. Kolejny dobry punkt tego smackdown, który oglądało się bez większego przewijania.

Bray sobie pogadał, ale ja na to mówię I don't care

6 man tag team match - I don't care

Main event czyli bardzo dobra walka. Kurde, takich walk dajcie więcej. Były emocje, była bardzo dobra walka, były kontry, no było wszystko co powinno być w znakomitej walce. Publika albo mi się wydawało, albo oglądała tą walkę na stojąco.

W tym tygodniu smackdown miało tylko 1 słaby punkt. Wszystko pozostałe było bardzo dobre, i tak powinno być zawsze na Smackdown

Mamy mundial 4K: Kolumbia, Kazań, Klęska, a czwarte "K" proszę sobie dopisać - Jacek Laskowski

http://tenzwyklyblog.blogspot.com/ - zapraszam

User dnia - 16 Kwietnia 2016

Recaper roku 2016