Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Zostane pewnie podpiety pod grupe, ktora krytykuje za wszystko TNA, ale ten Impact naprawde byl slaby. Dawno nie zalowalem tak czasu poswieconego na wrestling jak w przypadku pierwszych pol godziny tego show. Kompletnie nic sie nie dzialo. Zawodem mozna tez okreslic walke o TV Title. Nie probuje nawet robic podzialu na plusy i minusy, bo byloby to zbedne, choc z czasem sie troche poziom podniosl. Postawa Douglasa Williamsa mi sie podobala i widac, ze Fortune niebawem straci kolejnego czlonka. Samoa Joe tez sprawil, ze pojawil sie usmiech na mojej twarzy, ale badz co badz nic wielkiego nie zrobil.

Szkoda, ze Matt Morgan dostal ten shot tylko z powodu kontuzji Andersona, bo przez to Main Event na Turning Point nie ma zadnej promocji i moze malo kogo interesowac. Hardy spokojnie obroni tytul.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210023

N!KO ja cie tam nie podepnę:P

Początek straszne nudy:)

Pół godziny nudów!

Fajnie zaczęło się z Comedy Show :D Gen M i INC!- może nie mistrzostwo ale uśmiałem się nieźle:D

OJ i Eric u psychoterapeuty he he:>??:D ( nie wsluchiwalem sie nie mam humoru):P

Pojawił się Joe Joe Joe!! hmmm to tak wychodzi na to że czeka nas niesamowite połączenie sił! Morgan Joe Anderson!- no nie da sie lepiej i na to licze!!!

Kaz i Williams fajne fajne:) dobrze że sie rozpadną!

Plusy

- Komedia w walce Gen M i INC

- Joe jako kat

- Morgan w swojej roli

- Williams ma szanse na coś wiecej niż chodzenie obok Ricka

- Abyss wyciaga fana !! Jea o to chodzi chcialem tego tydzien temu i dostałem teraz;)

Minusy

- nuuuuda na początek

- Dreamer nostalgia friends show

- trochę mało czystej walki

- jestesmy przed ppv serio? naprawde? ja tego nie czuje

- walka o TV? jaka walka:/

- pope abyss gdzie walka...

kurde no nie wiem daje 3/6 nie wiecej :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210041

Zgadzam się z N!KO. Impact strasznie nudny. Bishoff jako fighter MMA, Abyss rzucający ludźmi z publiczności, Morgan dostający shota na najważniejszy pas dosłownie za nic. Na plus pojawienie się Joe i w konsekwencji jego walka z Jarrettem na TP.

Ciekawi mnie po co RVD toczy tą osobistą wojnę z EV skoro to on powinien walczyć z Hardym w main evencie PPV, a nie z Dreamerem...Jeżeli już tak bookują to mogli zrobić walkę o ten nieszczęsny TV Title na PPV i pewnie wyszłoby coś całkiem solidnego, a tak walka została zrobiona na tygodniówce, a ktoś taki jak AJ Styles w danej chwili nie ma miejsca w karcie Turning Point(chyba, że będzie uczestniczyć w walce z EV 2.0, więc też rewelacja...).

Jeżeli chodzi o panie to wygląda to nieźle, pojawia się Sarita, która wygrywa walki(szkoda, że kosztem biednej Velvet), na PPV zobaczymy Mickie vs Tara, więc powinno być dobrze i wyglądałoby to o wiele lepiej gdyby na szali był pas, a tak wygląda średnio, zresztą Madison nawet nie pojawiła się na Impactcie(już nie nawet nie krytykuje kolejnego segmentu ze znikającą Burchill, bo nie ma sensu...).

Bardzo duża głupota to brak Jeffa, po wygraniu pasa najczęściej można było oglądać jego proma z titantronu nagrywane wcześniej, a mistrz swoją osobą powinien najbardziej promować zbliżające się PPV. Main event Hardy vs Morgan będzie totalnie bez emocji.

- Abyss wyciaga fana !! Jea o to chodzi chcialem tego tydzien temu i dostałem teraz;)

Oświeć mnie co tak przecudownego jest w tym bookingu Abyssa, który robi tak dziwne rzeczy(za które według storyline'u już dawno powinien wylecieć z federacji, trochę realizmu...fan nie może przyjść na gale, bo jest narażony na porwanie albo na łomot od pseudo potwora...) ?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210043

Oświeć mnie co tak przecudownego jest w tym bookingu Abyssa, który robi tak dziwne rzeczy(za które według storyline'u już dawno powinien wylecieć z federacji, trochę realizmu...fan nie może przyjść na gale, bo jest narażony na porwanie albo na łomot od pseudo potwora...) ?

Ja wiem ze to naiwne itd... ale 1) to monster 2) podkreślający swoją władze i niekaralność

Niby czemu ma wylecieć z federacji? To człowiek They, federacją rządzą they, a on jest człowiekiem który był wiernym sługom they:P dlatego robi co chce i to podkreśla, zwiększając nienawiść wszystkich do siebie:D

Może to tandetne ale ja czekałem na coś takiego:D, teraz jest większa nadzieja że they zostaną ukarani za wszystko licząc w tym Abyssa!:P A fani i tak wiedzą że koleś był podstawiony i miał to dostać co dostał. Raczej nikt się tego nie boi prędzej przyjdą zobaczyć co ten szalony Abyss wymyśli niż będą siedzieć pod stołem w domu, lub straszyć przy ognisku opowieściami o złym Abyssie:P

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210052

Mam pytanie. Czy Kane wyciągał co tydzień fanów z publiki i czasem wypalał im znaki na ciele(10.10.10 przed BfG!)? Nie. Dziękuję. Tak właśnie został obalony argument, że skoro to Monster to to jest fajne i cool.

A poza tym to jest debilne. Czy jako widz w Impact Zone mam się w ten sposób przestraszyć, ze Abyss po mnie przyjdzie. Czemu wątpię, żeby kogokolwiek to ruszało w inny sposób niż wybuch śmiechu?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210066

Jak tam chcecie wam sie nie podoba, a mi robi klimat.. w swoim życiu nie raz (choć rzadko) widziałem sceny w których ktoś uderzył fana wydarł mu coś itd...

Mi to nie przeszkadza traktuje to jak show ale was przekonywac nie bede

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210076

Muszę przyznać, że momentami wiało nudą.

Plusy

- Walka Sarity z Velvet Sky. Muszę tutaj pochwalić TNA za to, że dało tym paniom więcej czasu i nawet ładnie to wyszło. Sky jakby się podszkoliła troszeczke, cały pojedynek dominowała, ale niestety przegrała zostawiając po sobie dobre wrażenie.

- Walka GM & Tara vs Ink inc. & Mickie James. Dobra walka musze przyznać, że mi się podobała.

- Morgan - ten koleś już dawno powinien siedzieć w ME.

- Joe - taki jakiego lubie :) czyli wpada na ring i rozwala ludzi ;D

Jak na iMPACT przed galą PPV to wogóle tego nie czuć. Żadnego klimatu, reklamy i wogóle niczego. Gdyby nie pojawił się typer na PPV to bym nawet się nie domyślił, że to już za 2 dni.

Ogólnie iMPACT 3+/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210094

Standardowa tygodniówka TNA należąca niestety do rodzaju słabych. Oglądając Impacty, to zawsze te słabe, nieporywające można było opisać- niby z potencjałem, lecz czegos brakowało, jakieś otoczki, a booking kulał. Tak samo było 4 października 2010 roku. I to walki z paniami radowały oczy fanów niezłym wrestlingiem. Mowa tu oczywiście o pojedynku wygranym przez Saritę oraz mixtagteam matchu, w którym odpowiednio Mickie czy TARA pokazały, jak kobieta może niekiedyskopać dupę facetom.

Walka RVD, Rhyno i AJ'a została wzięta z dupy i tak też wygladała. I ten nagle pinujący przez dziwny rollup Styles, ciągłe napięcia w EV2 i wiecznie podejrzliwy Rob. Już ten moment z niecelnym Gore z szatni mogliby wrzucić do samej walki, a w segmencie poprzedzajacym pojedynek Rhino i VanDam mogli po prostu wdać się w ostrą pyskówkę i lepiej by to wszystko wyglądało.

No po walce Dougladsa i Kazariana spodziewałem się cudów wrestlingowych i ponownie spotkała nas zjebana końcówka.

A już na siwego Erica nie mogłem już patrzeć. I nagle pojawia się Morgan, który zasługiwał na push i którego cenię, lecz nie mogę się przyzwyczaić do tego, iż jest on teraz ostatnim sprawiedliwym. A gdzie jest Antychryst? Tu ważą się losy jego pojedynku na PPV (wiem, miał sie pojawić Anderson a nie Matt), a tu nie ma go na gali.

Dobrze, że przynajmniej powrócił Joe a Pope ustawił się na walkę z potworem, do której jestem trochę uprzedzony. Każdy fan będzie mógł klepnąć poza ringiem Abyssa, czy też ustawieni Drwale będą nie dopuszczać, by ktoś przypadkowo nawet dotknąłby wrestlera?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210136

Jeśli chodzi o to porywanie widzów to problemem nie jest to, czy oddaje to jakiś tam klimat lub czy pasuje to do gimmicku psychicznego potwora. Problemem jest to, że tego nikt nie kupi. Co jak co, ale fani z Orlando nie mają dziesięciu lat, nie cieszy ich latający Hornswoggle i nie stukają się głowami z Reyem.

I tu jest źródło mojego zadowolenia... ja nie muszę kupować czegokolwiek. Wiem ze to ściema i wrestling oglądam dla rozrywki jak filmy o zombie...

Bo w wrestlingu kupowanie czegokolwiek... oznacza poziom 10 latka. Chociaż to jest tak że czasem lubimy dać się oszukać

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210161

I tu jest źródło mojego zadowolenia... ja nie muszę kupować czegokolwiek. Wiem ze to ściema i wrestling oglądam dla rozrywki jak filmy o zombie...

Bo w wrestlingu kupowanie czegokolwiek... oznacza poziom 10 latka. Chociaż to jest tak że czasem lubimy dać się oszukać

pieknie powiedziane :)

iMPACT! dobry, niezły poziom walk, nienajgorsze segmenty, chociaz nic nowego na dobra sprawe. Bitcha znieważającego sędziów pamietam sprzed ok 13 lat. Wejscie na koniec Morgana dało klimat, ludzie juz łykali po wczesniejszych segmentach ze bedzie to Anderson, byc moze i ludzie sie zawiedli ze to wlasnie nie byl on, ale dalo to Morganowi bardzo fajny motyw zaskoczenia. Za malo podbudowany Matt, ale co zrobic...

Wejscie Joe bardzo fajne, miejmy nadzieje ze to poczatek bookingu "Joe`s gonna kill U." Pamietam ze ktos sie wychylil ze Jarrett pociagnie Joe na dno, no coz, przy obecnej pozycji Jarretta i tym wlasnie storyline nie wydaje sie to mozliwe, bo naprawde osoba Jeffa jest prowadzona swietnie i znowu mozna go kupic bez zmruzenia okiem.

W sumie to tez czekam z niecierpliwoscia na walke Mickie/Tara. Gdyby to bylo lepiej podbudowane to mielibysmy cos na zalążek feudu Kong/Kim, ale moge w ciemno przyjac ze w ringu dadza panie mocno rade.

Promo Gunsów i Team 3D do przyjecia.

I na sam koniec - szkoda ze nie bylo Hardy`ego

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210173

a co jest takiego nierealistycznego ze walniety wrestler moze wyciagnac kogos z tłumu, skoro idąc w drugą stronę zdarzało się ze sfrustrowani fani wbiegali na ring robiąc zamieszanie?
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210180

To, że taki wrestler w tej chwili siedziałby w areszcie w centrum Orlando za napaść. TNA jest main streamową federacją, która z definicji stawia na realizm. Zresztą efekty takich zabaw były widoczne na Impakcie po BfG, gdy to Impact otworzyło się z ponad pół miliona nowych widzów, aby po 2 godzinach stracić ich i około 100 tysięcy die hard fanów.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210183

Tak jak nierealistyczne jest przezycie w teorii finisherow wielu zawodnikow....

Ja juz mówiłem to wasze zdanie ja mam swoje:) po co się o to kłócicie:P??

ale jak już jechać to wiem co sie stanie na impact!

Dixie Carter wynajmie prawnika, zaskarży Erica i Hogana o oszustwo, i na każdym impact będzie sprawozdanie z sejmu, a także przypomnienie dowodów nieuczciwego przejecia spółki.

Wszyscy trafia do wiezienia i wypłaca Dixie odszkodowania takie że przejmie WWF, musi być realizm... litości k@!#

Każdy ma swoje podejście do wrestlingu ja mam takie, kolega może mieć inne, a jeszcze jeden może mieć inne!

Nie przekonujcie na sile kogoś kto uznaje że możecie mieć inne zdanie, bo wychodzicie na ludzi którzy mają "jedyne słuszne podejście a inni są be"

I już się w tej kwestii nie odzywam

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210193

• Urządzenie:  Android

Wyjaśni mi ktoś sytuacje Joe? They porwali go, potem kazali mówić, że przybędą, potem go wypuścili, a teraz Joe walczy przeciw nim? Nie czaję tego w ogóle.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210209

To, że taki wrestler w tej chwili siedziałby w areszcie w centrum Orlando za napaść. TNA jest main streamową federacją, która z definicji stawia na realizm. Zresztą efekty takich zabaw były widoczne na Impakcie po BfG, gdy to Impact otworzyło się z ponad pół miliona nowych widzów, aby po 2 godzinach stracić ich i około 100 tysięcy die hard fanów.

ze tak powiem: HAHAHAHAHAHAHA

a Eric Bischoff bedzie pozwany o mobbing i sedzia zwolniony w ten sposob ostatnio pozwie TNA na grube miliony i federacja pojdzie z torbami.

prosze Was ludzie, ogarnijcie troche wasz "realizm."

Stone Cold juz dawno by siedzial za celowanie z pistoletu do Vice`a i takich przykladow mozna wymieniac na peczki, ale nieeeeeeee wszyscy przyjebmy się do TNA, w szczegolnosci w tym wypadku do Abyssa, bo bije "widzów" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wyjaśni mi ktoś sytuacje Joe? They porwali go, potem kazali mówić, że przybędą, potem go wypuścili, a teraz Joe walczy przeciw nim? Nie czaję tego w ogóle.

nikt nie wie o co chodzi, nie jestes sam ;) moze ma zaprogramowany przelacznik w glowie i uruchomi mu sie w jakiejs dziwnej chwili i przylaczy sie do They w ramach wielkiej "niespodzianki." Akurat to jest przyklad nielogicznego i nierealistycznego bookingu, a nie jakies tam obijanie widzow :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/99/#findComment-210211