Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Rating iMPACT! to 1.13, przy czym autor newsa na TNAWrestlingNews podkreśla, że konkurencja tego dnia była wyjątkowo silna: Jersey Shore reunion, MLB World Series i ważne mecze NBA na TNT. Wiem, że wiele osób nie uzna tego za wytłumaczenie, dlatego proszę tylko nie powtarzać kłamstw, że jest jakaś rzeczywista (!) zależność między wysokim poziomem danej gali i jej niskim ratingiem (tłumaczyłem to już w tym temacie wcześniej).
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209247

ważne mecze NBA na TNT

To akurat jestem w stanie na 100% zanegować. Wczoraj w kalendarzu NBA odbyły się dwa mecze i żaden z nich nie był hitem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209248

Impact w porównaniu do wcześniejszych doskonały!

Początek bujeczka pań a potem wtrącenie sie Ricka... kurde jak on dostał placa a potem wystawił ręce do bójki, boskie! Ja leżałem ze śmiechu:D

Pope deklaruje śmierć abyssa, plus abys zabiera dwie owieczki :D niezłe:D i późniejsze perypetie też:P

Rick & Morgan show!! kurde jak mi sie to podobało

Robbie E. (z Cookie) vs. Jay Lethal- walka nie była tragiczna nie była fenomenalna szkoda, że pozwolili mistrzowi przegrać, jednak przynajmniej przegrał przez hmmm podstęp chociaż po gazie powinien sie wybić bo co to takiego:P a ten finisher... dupa:) zadowolenie n a 3.5/6

Lethal niech lepiej naśladuje bo jest bez jaj....

Sarita & Tara & Madison Rayne vs. Angelina Love & Velvet Sky & Mickie James

Przyjemna walka pań, ogólnie nie lubię ale ogląda się nawet nawet

taka 4/6:)

TNA Tag-Team Championship: Motorcity Machine Guns vs. Generation Me vs. Ink, Inc.

Walka ok, trochę wkurza lizanie po tyłkach.. mam pytanie czy 3d przedłużyło kontrakt na lata czy na chwile na ten ostateczny pojedynek?

4/6

AJ Styles & Douglas Williams vs. Raven & Rob Van Dam

Było tu wszystko i show i umiejetności:) walka dla mnie doskonała dzięki grze aktorskiej :) czy to Williamsa czy stylesa, a Rob robił swoje. Nie wiem co wam on przeszkadza walczy nawet nawet :) może doskonały nie jest ale jak dla mnie ok

(kolejny rozłam? hmmm coś się szykuje mam nadzieje że coś mocnego)

5/6

Chain Match: Jeff Jarrett vs. Matt Morgan

Tak wiem ! Morgan nie jest geniuszem ringu ale wybaczcie lecz swoim aktorstwem i jednak tą walką ukradł moje serce na tym impact!

Chociaz walka nie wybitna to daje mu 6/6 doskonale sie bawilem widząc jego rozmowy... a także jak przegrał tym co zrobił i jak się to skończyło... czuje że on nie popuści

gala na 4,5/6 naprawde swietna

wiem miala slabsze momenty ale co z tego

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209285

Impact obejrzany.

Mam mieszane odczucia choć bardziej przeważały te dobre.

Brawl pań. Odkąd Mickie jest w TNA oglądam KO div. Podobało mi się to mimo że bardzo długo się ciągnęło, ale jak wszedł Rick to ładnie to zakończył.

Wręcz zajebisty segment Pope'a. Nie pasowała mi tu tylko jedna rzecz, obśliniony, wrzeszczący monster. Dają czas Popowi i to mi się podoba bo za mikrofonem wymiata.

Bobbie E vs Lethal. Walka mnie zaciekawiła, i powiem szczerze nie znudziła mnie:!:. Jay szybko odzyska pas, innej możliwości nie widzę. Fakt Lethal'owi potrzebny jest charakter.

Jak dla mnie dobry Tag KO. Najważniejszego elementu w tej walce mi brakowało, wejścia BP! Nie było trzęsienia tyłeczkiem :(.

Również dobry mecz tagów. Obyło się bez większych fajerwerk, dużo cukru na koniec, ale dobrze że 3D nie poszli do Vinca.

I kolejna, jak na tygodniówke dobra walka. Aj & williams vs EV2 ekipa. Na pewno nie dojdzie do rozłamu EV2. Proszę o jedno, wypierdalac! Miało się skończyc na jednym ppv :evil:. Ewentualnie niech zostanie Raven bo z całej tej grupy to jedyna jak dla mnie na tą chwilę ciekawa postać.

Face turn Morgana. Dobrze lecz jak dla mnie za szybko to się działo, bez żadnego build-upu, tylko tak hop siup i mamy face'a. Ciekawi mnie kiedy wytworzy się nowa grupa walcząca z tymi złymi.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209289

Wręcz zajebisty segment Pope'a. Nie pasowała mi tu tylko jedna rzecz, obśliniony, wrzeszczący monster.

kocham takie komentarze

a kurde jaki ma być monster...

już widze abyssa wychodzi i mówi

"przepraszam ze przeszkadzam szanowny panie Pope, jednak nie omieszkasz zauważyć że niestety pańskie zamiary nie tyle są niekulturalne co zwyczajnie spalą na panewce. Jest to związane że mój szef i dobry przyjaciel który bezgranicznie mi zaufał, poprosił o odwiedzenie pana od pomysłu sprzeciwiania sie mu. Aby umocnic w panu przekonanie że działania z pana strony są bezcelowe, pragne wziąść te dwie szanowne i niewinne owieczki jako pewnego rodzaj dowód władzy mojego jakże szanowanego przyjaciela Erica. Dziekuje mam nadzieje że pana nie uraziłem"

Ludzie kurde to jest monster ma taki byc ja cie nie moge aż mam dosc tego forum czytając. Abyss zjad miesa boze jakie to niestosowne, o boze abyss nie zostal wyslany do wiezienia, o boze abyssa niewyrzucili, o boze ale on pluje i niewyraznie mówi...

jezu mam dosc

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209296

Wręcz zajebisty segment Pope'a. Nie pasowała mi tu tylko jedna rzecz, obśliniony, wrzeszczący monster.

kocham takie komentarze

a kurde jaki ma być monster...

już widze abyssa wychodzi i mówi

"przepraszam ze przeszkadzam szanowny panie Pope, jednak nie omieszkasz zauważyć że niestety pańskie zamiary nie tyle są niekulturalne co zwyczajnie spalą na panewce. Jest to związane że mój szef i dobry przyjaciel który bezgranicznie mi zaufał, poprosił o odwiedzenie pana od pomysłu sprzeciwiania sie mu. Aby umocnic w panu przekonanie że działania z pana strony są bezcelowe, pragne wziąść te dwie szanowne i niewinne owieczki jako pewnego rodzaj dowód władzy mojego jakże szanowanego przyjaciela Erica. Dziekuje mam nadzieje że pana nie uraziłem"

Ludzie kurde to jest monster ma taki byc ja cie nie moge aż mam dosc tego forum czytając. Abyss zjad miesa boze jakie to niestosowne, o boze abyss nie zostal wyslany do wiezienia, o boze abyssa niewyrzucili, o boze ale on pluje i niewyraznie mówi...

jezu mam dosc

Bardziej chodziło mi o poziom jego wypowiedzi, po prostu mam do niego takie uprzedzenie i go nie lubie. Ale to tylko moje odczucie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209314

IMPACT wypadł nieźle. :)

Robbie znowu zwycięża.ona chyba niedługo zostanie mistrzem X,tragedia.Dostaje bardzo duży push.Lethal taki bezbarwny,niczym się nie wyróżnia.

Motyw z porywaniem publiczności przez Abyssa żałosny.TNA myśli chyba,że Monster przez takie zgrania jest straszniejszy.Gówno prawda,to jest bardziej śmieszne niż straszne.

Flair wmieszał się w porachunki pań-bardzo dobrze,Ric uratował początek gali.Ten brawl był nudny.

EV. 2.0 mnie już nudzi,nie chce mi się już ich słuchać.

Walka kobiet nawet możliwa.Nie było źle.

Starcie o pasy TT bardzo ładne.Kilka fajnych akcji.Cieszy zwycięstwo Gunsów.

Mam nadzieję,że 3D nie zdobędą tytyłu.Teraz czas dla młodych,ich czas się skończył.Jednak Dixie bardzo ich lubię,wiec możliwe,żę Dudleye dostaną pasy.

Face turn Morgana może okazać się dobrym pomysłem.

Matt będzie kolejnym obrońcą federacji z Orlando.

IMPACT ocenię na 4/6.

;-)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209338

Czy straszniejszy jest Abyss przez porywanie ludzi?

To jest bez znaczenia, akurat w tej sytuacji chodzi o coś zupełnie innego. Przecież to tylko podkreśla władze absolutną posiadaną w ręku "they" to takie pokazanie ze możemy wszystko a wy nie możecie nic... i bardzo fajnie to wyszło.. spodziewałem się tego w trakcie tej rozmowy jednak spodziewałem się że podstawioną osobe poprostu pobije przy wszystkich a pope się wtrąci i ochrona go zatrzyma:D to by dopiero było

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209349

Nie chcę odnawiać dyskusji na temat tego, jak powinno się rozmawiać o TNA, bo oczywiście każdy powinien rozmawiać tak, jak mu wygodniej. Jednak wydaje mi się, że za dużo miejsca w tych rozmowach poświęca się rzeczom obarczonym słowem "ale" (np. gala była dobra, ale...). Doprowadza to do tego, że w tym temacie utrzymuje się atmosfera ciągłego niezadowolenia, bo zamiast rozmawiać o pozytywnej większości (skoro ktoś ocenia galę jako dobrą, to znaczy, że plusy zdominowały minusy), skupiamy się (słowo-klucz, nie chodzi mi o to, by minusy pomijać milczeniem) na negatywnych detalach. Inna sprawa, że niektórzy lubią krytykować TNA dla zasady, ale skoro w miarę zgodnie oceniamy galę jako dobrą, to nie obrzydzajmy jej sobie na siłę. Tak jak filmy są dobre i złe, bo zostawiły po sobie ogólnie dobre albo ogólnie złe wrażenie (i dlatego są godne albo niegodne polecenia), tak samo gale.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209361

SixKiller@ masz wiele racji

wynika to z tego ze chyba większość nie ma pojęcia czym wrestling jest jest to połączanie zwyczajnej telenoweli z pokazem kaskaderskim... a tu jak ktoś gra złego i nie poczytalnego to sie okazuje ze jest to wada bo jak on możne takiego grac nie podoba mi się ze taki jest...

zresztą wrestling to dolina kiczu w którym sie zatapiamy i czerpiemy z niego przyjemność i chociaż większość z nas wie ze to wszystko na niby akceptuje pewne cechy tej gry co gorzej sa tacy co robią z tego filozofie

nie wiem po co doczepiać etykietę głębszej filozofii do zwykłej rozrywki ot co

a potem powstają krytycy jak filmowi i ci zawsze nie zadowoleni...

chociaż kiedyś słyszałem ze jak krytyk filmowy dobrze zrecenzuje film to musi byc nudny

ech zaraz mi sie zbiorą obrońcy głębszej filozofii i głębi przekazu jednak to ta sama kategoria co american pie... super rozrywka i tyle

nikt o american pie nie mówi jednak w formie :

"a super film ale to mogla nie byc szarlotka lecz ciasto jagodowe, naprawdę zepsuło to odbiór tego filmu"

A taka śmieszna krytyka czy w stronę WWE czy TNA się pojawia...

Jeszcze jedno syndrom znawcy (zresztą opisany przez psychologów ale nie pamiętam jak się nazywa)

Jeżeli krytykujesz jesteś znawcą, a jak nie robisz tego to jesteś tylko tępym biernym odbiorcą gorszym od znawców

Syndrom też odwołuje się do "kiedyś było lepiej" najczęściej w czasach których większość nie pamięta, a oni podreślają swój poziom w hierarchii wspominając te czasy

O ile w wypadku np WCW czy WWE da się wskazać te dawne dobre jak era krotko przed i początek nWo, albo Attitude w WWE to na TNA przyjdzie czas.

Co ciekawe stare czasy często wspominają osoby co maja po 14 lat (sam byłem gówniarz taki że nic nie rozumiałem)... jak se policze ile musiala mieć lat ta osoba w erze Attitude czy nWo to smiać się można. Policzcie sobie:D kurde ta technologia idzie w przód:d by w brzuszku mamusi mieć tv:D (tak wiem można wracać i ogladać te gale ale nie o to chodzi;) bo czesto takie osoby rozmawiają jak by oglądały to tydzień po tygodniu)

Ja sobie zostaje tępym odbiorcą z przebłyskami kiedy jest to warte coś dorzuce :D krytyka ogółu śmieszy mnie i ciekawi jako zjawisko społeczne (czy to w kwestii wwe czy tna czy co tam chcecie wszedzie to jest)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209379

pozwól Six że uproszczę Twoje słowa :)

chodzi o to, że jak mówimy że jakiś film(show) jest dobry i chcemy go polecić dalej to nie skupiamy się na minusach, ale na plusach. Right Six? :)

now to iMPACT!

trooooszkę przesadzili z tym całym brawlem kobiet, jednak mimo wszystko był to chyba najjaśniejszy punkt iMPACT!, szczególnie interwencja Ricka, choć z drugiej strony czemu akurat on tam się znalazł?

segmenty z Jeffem przypominające o jego nowej personie - ok.

Winter/Angelina - nad tym segmentem na chwilę się zatrzymam. Tu akurat Brian and Vinny show miało rację porównując to do segmentu Warrior/Hogan. Skoro ludzie też widzą Winter to pozwala nam wierzyć, że to Velvet ma problem z głową(i chakteryzatorka która tam siedziała) a nie Angelina, skoro jej nie widziała :)

Robbie vs Lethal - hmm Robbie nie jest złym wrestlerem, jednak ogrywa rolę która nie jest po prostu na tą chwilę akceptowana. Mimo wszystko stara się chłopak idealniew nią wczuć. Walka taka sobie, ot po prostu kolejny gimmick match na iMPACT! dla którego(gimmicku) nie ma w zasadzie żadnego wytłumaczenia. No i skoro Robbie na BfG przyznał sobie prawo do wyzwania LEthala na kolejnym PPV to czemu teraz potrzebowalismy do tego pojedynku?

I jeszcze jedna sprawa, niepotrzebnie go pchają od razu do walki o pas. Każdą nową/nieznaną postać trzeba jakoś podbudować.

Pope z trumną której nie wykorzystał, nie wyjaśnił tak na dobrą sprawę po co ją wziął i jeszcze lądujący w niej po słowach Abyssa znaczących mniej więcej tyle, że to on ją tu przyniósł :P ktoś tu czegoś nie przemyślał...

Doug Williams nawte jak wypadnie z Fourtune to nie przejdzie turnu, on się nie nadaje na face`a absolutnie, niech lepiej robi swoje w X-division.

Tag Teams - walka miła dla oka. Do tego na koniec Team 3D wygłaszający swoje promo - na PPV możemy się spodziewać czegoś z ich strony, bo przecież to się nie skończy ot tak, skoro przedłużyli kontrakty.

Turn Morgana źle przeprowadzony, mógł już tydzień temu wzbraniać się przed atakowaniem kontuzjowanego Kena. Dzięki temu wszystko wyglądałoby na ostatnim iMPACT! o wiele lepiej i sensowniej. Sprawa jego turnu sensowna z zaplecza - Kurt idzie na wakacje, Anderson kontuzjowany, Joe teoretycznie kontuzjowany, brakuje ludzi do walki z Nieśmiertelnymi.

Coś nie widziałem Dixie. Czyżby już sie pogodziła ze stratą firmy?

I nawet podoba mi się to że NIeśmiertelni nie pierd... się z usuwaniem elementów nie pasujących do ich układanki, jak szakale rzucili się na Morgana. Z drugiej strony zabrakło jakichś segmentów gdzie wręcz by się wyśmiewali albo i nawet reagowali agresją na jego akt dobrej woli w kierunku Kena.

iMPACT! na plus.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209415

Mam pytanie bo czegoś nie rozumie... Dlaczego Hernandez który był szykowany do pasa mistrza.... teraz prawdopodobnie nie dostanie kontraktu? ech...
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209807

Ponieważ rzekomo zarząd TNA nie widzi w jego osobie postępów i to jest główny powód. Właśnie przez to występował ostatnio tylko w AAA, osobiscie powiem ze to wielki błąd gdyż Supermex to dobry wrestler, ale TNA ostatnio pozbywa się przecież takich sami znacie przykłady. Niema juz Homicide'a teraz padło na Hernandeza, a jeszcze przed odejściem Homicide'a miała byc reaktywacja LAX a teraz nikogo z nich nie bedzie. Hogany pewnie zatrudni na jego miejsce jakiegoś dziadka który bedzie zabierał czas młodym Orginalsom.

Nam zostaje tylko narzekać bo nic innego zrobić nie możemy a w TNA i tak zrobią po swojemu, wywalą utalentowanych zawodników a wezmą staruszków lub odrzutków z WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209810

Muszę pochwalić TNA. To rzadkość z mojej strony i niektórzy pomyślą, że albo żartuję, albo mnie całkowicie porąbało, ale storyline z wstrząsem mózgu był bardzo dobry. Face turn Morgana był do dupy(przegrać czysto po wielkim turnie nie wypada), ale ze storyline'u wynikła ważna zmiana. Jaka? TNA zabrania niechronionych chairshotów w głowę. Nie zobaczymy już uderzeń w stylu tego, które Rob Terry zarobił od Homicide'a, zawodnicy będą podnosić ręce do przyjęcia uderzeń, lub będą to uderzenia w plecy. Trzeba dbać o wrestlerów i dobrze, że TNA o tym pomyślało.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209886

• Urządzenie:  Windows

ale ze storyline'u wynikła ważna zmiana. Jaka? TNA zabrania niechronionych chairshotów w głowę. Nie zobaczymy już uderzeń w stylu tego, które Rob Terry zarobił od Homicide'a, zawodnicy będą podnosić ręce do przyjęcia uderzeń, lub będą to uderzenia w plecy. Trzeba dbać o wrestlerów i dobrze, że TNA o tym pomyślało.

Przecież już w zeszłym roku Jesse Neal dostał spory heat od zarządu na backstage'u po Final Resolution za przyjęcie od Hernaneza hairshota na "gołą głowę"... Zresztą Terremu i Homicide'owi też się oberwało.

Nie tyle chodzi tu o chairshooty w głowę co dokładniej w potylicę. Zresztą nie ma się co dziwić, że teraz zrobili małą aferę: Wystarczy zobaczyć zdjęcia dziury w głowie Kena po tym nie do końca celnym strzale od Jeffa (tak btw to głównie z winy Andersona, który dał krok w bok na moment przed uderzeniem).

Tak w ogóle to Anderson nie ma ostatnio szczęścia... Jeszcze przed pierwszym tapingiem po Bound for Glory uszkodził sobie przedramię, a na drugim nabawił się kilku szwów za uchem. oby nie zaczęło się to samo co w końcówce jego przygody z WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/98/#findComment-209894