Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Shore to było durne rozwiązanie i nawet jakaś gwiazdeczka z "eMTiVi" nie pomoże urozmaicić tego storylinu. Wycofać i dać czas TagTeamom albo div X.

Miejmy nadzieję, że poznają się na Shore tak jak poznali się na Terrym. Myślę, że gdyby trochę na początku wypromowali walkę Joe - Abyss i może zapowiedzieli odpowiedź MMG względem 3D i właśnie zamiast Shore daliby czas tym drużynom, to być może rating trzymał by lepszy poziom.

Zgodzę się z tobą, że ludzie będą zainteresowani rozstrzygnięciem story z Kurtem i They, więc jestem optymistycznie nastawiony do następnego ratingu. Być może po pierwszym segmencie ujrzymy jakiś b. dobry pojedynek(bo potencjał jest), który utrzyma trochę widzów przed TV.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206764

Nie, zawiodłem sie i nie pije. Ale co rok, patrze sa najwieksze targi tej marki, a z ciekawosci zobacze relacje, spróbuje może coś sie zmieniło.

Ale co ja widze marka nie dosc ze sie nie zmienila, to jedzie na starej recepturze, ktora kiedys doprowadzila inna marke do bankructwa, jeszcze pojawiaja sie stare twarze z dawnej marki, , trzeba wejsc na forum smakoszy i opisac te straszne rzeczy

wrestling jest bardzo wtórny, wszystko się powtarza, każdy storyline był już zrobiony, kwestią jest umiejscowienie go w nowych realiach, dobrze o tym wiesz. Więc z góry skazywanie czegoś na niepowodzenie na pewno temu nie pomoże. Internet i tego rodziaju fora sa właśnie tutaj przekleństwem, każdy wie o wiele za dużo w teorii, ale tak naprawdę dopiero po fakcie wie "COŚ" na pewno 8)

Przyjmijmy na chwilę że jesteśmy w stanach:

Na chwilę obecną można by było zmienić nazwę tego tematu zamiast dyskusja o tygodniówkach w TOTALNA KRYTYKA TYGODNIÓWEK(lub ogólnie TNA). Wtedy Ci fani którzy nie mieli stycznośći z TNA i którzy chcieliby zobaczyć iMPACT! szybko poczytają głosy "ekspertów" i na pewno nie zobaczą iMPACT! co za tym idzie nie podbiją ratingu, byrate`u, nie kupią gadżetów a co za tym idzie federacja rzeczywiście może polecieć.

Thank You very much.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206769

Budyniu666: jeżeli tak drażni Cie moja krytyka to po prostu tego nie czytaj. Widziałem zbyt wiele w swoim życiu żeby jarać się drobnostkami i markuje coraz rzadziej. Zaznaczę jednak, że samo oglądanie wrestlingu sprawia mi ogromną przyjemność i krytykuje tylko dlatego, bo chce żeby przyjemności było więcej. Ty natomiast zadowalasz się 99% pomysłów TNA i kupujesz wszystko bez żadnego zastanowienia.

Co do WWE to mogę wkleić mnóstwo Twoich zdań w których bezpodstawnie jedziesz po WWE(jak całkiem niedawno, pojazd na Del Rio, który jest jak na razie jednym z lepszych pomysłów w federacji Vince'a od kilku lat).

Na zakończenie, bo nie chce mi się tego ciągnąć. Krytykować będę cały czas jeżeli tylko będę miał powód i jeżeli tag team Budyniu666 i Ceglak mają z tym problem to po prostu niech moich postów nie czytają. Jest opcja ignore, więc można z niej skorzystać i markować kolejnej grupie, która zdominuje TNA na długi okres czasu(naprawdę dziwi mnie, że w tak krótkim odstępie czasu, ciągle kupujecie takie pomysły) i ekscytować się segmentami z Shore.

Jeżeli ciągle będziecie tak przeżywać krytykę to zacznę bać się o wasze zdrowie, bo z tego co widzę to nie ja "ekspert" (z tego wyrażenia śmierdzi negatywnymi emocjami na kilometr, a przecież tylko wyrażam swoje zdanie) tylko wy przeżywacie każdą obrazę federacji Dixie. Więcej luzu panowie i panie. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206774

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Słabe nie było, skoro nawet śmieciami rzucali.

He, he - ponoć TNA wynajęło sporo osób, które miało zapoczątkować to rzucanie śmieciami (żeby reszta Hamburgerów to podłapała i się dołączyła), tak co by cała sytuacja przypominała numer z NWO w WCW. Raczej więc spontan to to nie był.

Co do dyskusji, to nie ma idealnej federacji i zawsze będą blaski i cienie, ale nie trawię takich postaw, że jeżeli ktoś powie, że coś mu się nie podobało (i jeszcze to umotywuje), to padają głosy: "masochista", "po co się udręczać. Daj sobie spokój i nie oglądaj!"). Każdy ma prawo do indywidualnego zdania na temat danej gali czy PPV, nawet jeżeli jest o 180 stopni odmienne od panującej na forum, ogólnej opinii (o ile oczywiście potrafi to w miarę racjonalnie umotywować). Po to jest Forum żeby wymieniać własne poglądy. Także te mało popularne.

Co do panującej mody, to bardziej niż kiedyś "jechanie po TNA", uwidocznia się obecnie moda na "obrońców TNA", którzy niczym obrońcy krzyża uderzają w lament, jeżeli ktoś odważy się krytykować obiekt ich uwielbienia (padają wtedy argumenty nie do podważenia typu: "znowu X-owi coś się nie podoba w TNA!. No przecież to już standard!").

Budyniu, gdyby ktoś miał Cię naprawdę tyrać za odmienne zdanie, to bez picu nie miałabyś życia w tematach, gdzie wypowiadasz się odnośnie WWE, bo masz do tego fedu mocno krytykancki i często nieracjonalny stosunek (np. najazdy na del Rio, bez umotywowania dlaczego nie trawisz kolesia, w którym gros osób widzi powiew świeżości w McMahonlandzie). Odnośnie różnych opinii - weź pod uwagę też to, że jeżeli ktoś ogląda wrestling trochę dłużej niż Ty żyjesz na tym świecie (i bez picu nie chcę tu uderzać w ton wywyższania się, czy podpierania się "stażem w temacie". Chodzi mi o sam ten konkretny fakt), to jednak może mieć trochę wyższe wymagania odnośnie oglądanego produktu, bo widział już sporo "wrestlingowych pomysłów" i ciężej jest zafundować mu coś, co go zaskoczy. Taka osoba ma więc chyba prawo nazwać "odgrzewanym kotletem", lub "niczym nowym" coś, co dla osoby (nie mówię tu teraz o Tobie), która w temacie jest stosunkowo od niedawna - może być pewnym novum. Weź to pod uwagę, bo nie jest do końca tak, że źli modzi chcą Cię ujebać, bo jesteś dziewczyną i jesteś od niedawna na Forum (nie trawię takiego kwilenia: "bo ktoś się na mnie uwziął". Piszesz kontrowersyjne posty, to musisz się liczyć z tym, że są osoby, które się z Tobą nie zgodzą i wejdą w polemikę. I to nie ze złośliwości, ale dlatego, że mają odmienne zdanie i kontrargumenty). Coś co dla Ciebie może być "zaskakującym ruchem ze strony TNA", dla osoby oglądającej wrestling od lat, może być powieleniem tego, co oglądał już wieki temu i nie dziw się, że taka persona nie będzie się spuszczać nad takimi rzeczami a nawet "odważy się" je skrytykować :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206796

Swoją drogą, to niby WWE jest PG, ale to Divy mają więcej nagich sesyjek w Playboy i innych. Czy Bitches z TNA mają za sobą jakąś sesyjkę?? (pytanie do ekspertów)

:)

Po pierwsze to myślałem o kimś znanym jak Velvet Sky czy Tara, po drugie myślałem raczej o sesji 18+ z w/wym. Who tha fuck is Lauren or Traci Brooks??

Stary dobry Raven jak zwykle ma rację...

Muszę jednak przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony występem Jeffa jako heel w TNA. Jak nie będzie szmatek i malowania ryja, to może będzie z niego niezły drań. Choć głosik ma jak 16 letni skate.

Nie był ten Impact taki tragiczny. Naprawdę złym rozwiązaniem jest jak dla mnie połączenie They i Fortune. Przesad i zbyt wielka dominacja. Jedyny plus to możliwe promowanie Pope i Joe, oczywiście po parotygodniowym obijaniu im mordek!

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206805

Lauren przeprowadzała wywiady na BS, a Traci Brooks to była Knockout i z tego co pamiętam, to ona miała jakieś sesje +18.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206809

wrestling jest bardzo wtórny, wszystko się powtarza, każdy storyline był już zrobiony, kwestią jest umiejscowienie go w nowych realiach, dobrze o tym wiesz.

Nie do końca. Ostatnią taka perełką było Nexus. Bo jakoś wcześniej nie przypominam sobie żeby banda totalnych świeżaków przypuściła "inwazję" na dany Fed i zdominowała go całkowicie. Daleki jestem od piania peanów pod kątem WWE, ale ten pomysł był serio dość nowatorski i dla mnie na chwilę obecną jest to angle tego roku. Jasne, że bywały różne inwazje, ale chodzi tu o tą specyficzną "modyfikację", gdzie kolesie teoretycznie znikąd zastraszają całą Federację (plus to - jak ekspresowo można wypromować "nowe nabytki"). I o to właśnie chodzi! Może we wrestlingu prochu już nikt nie wymyśli, ale chodzi o takie modyfikowanie starych pomysłów, żeby wyglądały one świeżo i smakowicie. Ja właśnie jestem niesamowicie łasy na takie "smaczki" bo świadczą one o jakimś jednak nowatorstwie danej Federacji, a nie o tym, że wali po utartych schematach.

P.S. Teachers to całkiem niezła whisky (stosunek jakości do ceny). Wiadomo, że trunku kosztującego 50 zyla nie ma co porównywać do single maltów. Nie rób jej aż takiego czarnego PR'u, bo jeszcze potencjalni nabywcy go oleją po negatywnych komentarzach :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206812

Co do ostatniego Impact'u to powiem że był dobry. Co prawda dawno nie oglądałem uż TNA, ale tygodniówka nie była zła.

Jestem ciekaw jak dalej się potoczy kariera Jwoow :P

Mam jeszcze jedno pytanie:

Co to za grupa tworząca sie "za pomocą" Hogana i Bischoffa??

I czemu będzie miała ona służyć??

Pytam bo dawno nie oglądałem Impactu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206836

midern, to heelowa stajnia która będzie rządzić TNA. Jej przybycie zapowiadano od ponad pół roku.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206845

Teachers to całkiem niezła whisky (stosunek jakości do ceny). Wiadomo, że trunku kosztującego 50 zyla nie ma co porównywać do single maltów. Nie rób jej aż takiego czarnego PR'u, bo jeszcze potencjalni nabywcy go oleją po negatywnych komentarzach

a widzisz Raven, powyzej niejako sam sobie tu odpowiedziałeś na rzecz która wczesniej opisałeś następująco:

Co do panującej mody, to bardziej niż kiedyś "jechanie po TNA", uwidocznia się obecnie moda na "obrońców TNA", którzy niczym obrońcy krzyża uderzają w lament, jeżeli ktoś odważy się krytykować obiekt ich uwielbienia (padają wtedy argumenty nie do podważenia typu: "znowu X-owi coś się nie podoba w TNA!. No przecież to już standard!").

Jeżeli ciągle będziecie tak przeżywać krytykę to zacznę bać się o wasze zdrowie, bo z tego co widzę to nie ja "ekspert" (z tego wyrażenia śmierdzi negatywnymi emocjami na kilometr, a przecież tylko wyrażam swoje zdanie) tylko wy przeżywacie każdą obrazę federacji Dixie. Więcej luzu panowie i panie.

nam radzisz uzyc opcji ignore? ok, niezla opcja. natomiast Ty ja sobie uzyj co do TNA to nie bedziesz musial srać żarem na ten produkt.

Dwie odpowiedzi na wasze wpisy w waszych wlasnych odpowiedziach, fajnie ze nie musialem sie wysilać :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206850

nam radzisz uzyc opcji ignore? ok, niezla opcja. natomiast Ty ja sobie uzyj co do TNA to nie bedziesz musial srać żarem na ten produkt.

Ale czy Ty jesteś w stanie zrozumieć, że ja lubię oglądać ten produkt mimo jego wad? Bo widzę, że nie jesteś w stanie zaakceptować ludzi, którzy nie kupują tej federacji tak jak Ty. 8)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206851

a widzisz, w końcu napisałeś coś prawie z sensem. Prawie, bo skoro lubisz to nie okazujesz zbytnio tego. Może to kwestia przełamania pewnych barier lub większej wrażliwości :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206853

Pisałem już wcześniej, że oglądanie wrestlingu sprawia mi ogromną przyjemność, ale krytykuje to co mi się nie podoba, bo przeżyłem już setki lepszych okresów w tym biznesie i mam nadzieje na poprawę. Kwestia gustu, podejścia, interpretowania wrestlingu jako całości. Po prostu.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206854

-Raven- napisał/a:

Teachers to całkiem niezła whisky (stosunek jakości do ceny). Wiadomo, że trunku kosztującego 50 zyla nie ma co porównywać do single maltów. Nie rób jej aż takiego czarnego PR'u, bo jeszcze potencjalni nabywcy go oleją po negatywnych komentarzach

a widzisz Raven, powyzej niejako sam sobie tu odpowiedziałeś na rzecz która wczesniej opisałeś następująco:

-Raven- napisał/a:

Tylko, że ja nie napisałem: "Znowu Ceglak się przypierdala do Teachersa. Po co w ogóle pije whisky?" :twisted: Napisałeś, że Teachers Ci nie smakuje, ja napisałem własne zdanie na ten temat, bez żadnego napinania się, czyli tak jak to powinno dziać się na Forum. Nie bronię Teachersa jak cnoty własnej siostry - ma prawo Ci nie smakować, tak samo jak ma prawo mi smakować i mam też prawo o tym napisać. I tyle. Kwestia tego jak się traktuje opinię strony drugiej. Na light'cie, czy jakby chodziło o życie członków rodziny ("uśmieszek" dodany na końcu mojego tekstu o "czarnym PR'rze" świadczył o tym, że była to tylko ironia i parafrazowanie Twoich słów, jakie użyłeś w stosunku do TNA).

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206856

więc tym razem własny komentarz dołoże do Twojej ironii o PR: swoimi wpisami sprawiacie, że nowy użytkownik nie zwróci uwagi na TNA bo są na ten produkt ciągłe pociski.

A sprawa mody na obronę TNA - proszę Cię, broni tutaj TNA góra trzech użytkowników i napiera dużo więcej, więc gdzie ta moda? ja myślałem że to moda jest zawsze w przewadze. Widocznie coś przespałem.

To na tyle, do kolejnej tygodniówki, bo co wpis to każdy z was ma coraz to lepszy sposób na odwrócenie kota ogonem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/92/#findComment-206890