Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Impact bardzo, bardzo średniawy lecz były perełki w postaci segmentów.

+ segmen MMG i London Brawling. Tekst Chelsea powalił mnie na kolana (w przenośni). Uwielbiam wkurzonego Nigel'a, i te miny Chelsea- miód :)

+ dość przyjemny segment Pope'a i Asshole'a

- Abyss vs Stevie, skończcie to proszę, Abyss ostatnio tak się spasł że hej... Kiedyś to był trochę przygruby, ale nie przeszkadzało mu to w poruszaniu się, a teraz? Chodzi jak 2-tonowy kloc.

- Jarret'y, Nash'e, Sting'i, proszę tylko o jedno- nie mieszać w to dziadostwo (dosłownie i w przenośni) Joe.

Elimination match- miało być tylko jedno PPV, no dobra kilka gal przeboleje z dziadziami, no ale po co tam Kendrick, po co?!

Main Event taki niemrawy był, dziwny taki, nie interesował mnie. Faktycznie, TNA za często robi akcje z panem sędzią.

2/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200404

Gratulacje dla TNA. Gratulacje dla TNA za stworzenie gali, dzięki której wystarczy mi jeden segment na którymś nadchodzącym Impakcie czy PPV, żeby przestać oglądać te dzieła sztuki wychodzące spod ręki Vince'a Russo. Gratulacje TNA. Być może kiedyś mój post urwie się na początku tych mini raportów z Impactu, którymi wyrażam moją opinię o tym show. Tej federacji nic nie pomoże. Pozwólmy jej umrzeć.

Przychodzą Hogan i Bischoff. Jest okazja, żeby pokazać nogi i tyłek Brooke Adams. Jednak zgodnie z myśleniem TNA grubas z widowni na pewno spodoba się męskiej części publiczności, do której to apeluje federacja bardziej niż Brooke. Hulk Hogan mówi. I mówi. I mówi. I mówi. I nazywa ich Fatal 4. Skądś to znam... AAAA, było takie WWE PPV Fatal 4 Way ze 2-3 miesiące temu. Oryginalność, brother. Rant o tym jak złe było to co stało się z Abyssem. Abyssem który nie został oskarżony o próbę zabójstwa, zwolniony czy nawet zawieszony. Cholera, został nawet zabookowany na tej gali do walki ze Steviem Richardsem! A propos Abyssa. Przychodzi na ring z narzędziem zbrodni, swoją zabójczą dziewoją, Janice. Którą to dziewczynę jak dobry face zostawia za ringiem. Problem? ON JEST MONSTER HEELEM~! A wszystkim w ringu tak strasznie szkoda RVD, są tak wściekli na Abyssa, ich krew gotuje się nieczym lawa, są tak niesamowicie wku*wieni, że stoją i go słuchają. DEJ pojawią się 10.10.10! 10.10.10 to data, która zdarza się raz na wiek~! ZUPEŁNIE JAK 20.10.10~! Albo 11.10.10~! DEJ usuną Dixie Carter, Hogana, Bitchoffa, Pope'a, Hardy'ego~! Hardy nie wytrzymał i uderzył Abyssa, szykuje się wielki brawl~! Wielki brawl, który trwał 1 sekundę zanim zaczęły się reklamy~! Czy po reklamach zobaczymy akcję, masakrę? Nie. Po reklamach zoabczymy hype video dla No Surrender i feudu Knockouts. Łał.

Zapowiedziano Velvet i Angelinę, wyjechały Rayne z koleżanką. Czy TNA wie o istnieniu post-produkcji? Dopiero później wtedy wyszły Velvet i Love. Walkę obejrzałem na przewijaniu, po początkowym segmencie chcę mieć ten program za sobą jak najszybciej. Rayne i Tara wygrały. Po walce nastąpiła kolejna głupota/debilizm/idiotyzm/kretynizm/nazwijtojakchcesz. Tara sama z siebie zdjęła maskę. Żadnego mask matchu, nie została upokorzona i pozbawiona maski przez face'ów, nic takiego. Po prostu zdjęła maskę. Fuck you Vince Russo.

Stevie nie boi się Abyssa. Ja też bym się nie bał. Przecież najpierw walczyli jak równy z równym, a potem Abyss czysto dostał po tyłku od Rhino. No a dzisiaj zachował się niczym rasowy babyface. Czego tu się bać?

Pokazują jak Abyss zabija RVD i uchodzi z tego bez szwanku. W TNA panuje większe bezprawie niż na dzikim zachodzie. Flaira zawiesza się za brawl, Abyssowi nic nie robi się za morderstwo. No a RVD będzie w przyszłym tygodniu. Może w Gangland za tydzień pokażą środowisko palaczy trawki. A może po prostu TNA naprawdę nie wie czym jest post-produkcja i czemo ona służy.

Richards vs Abyss... Stevie robi Stevie Kick przez krzesło, co nie jest DQ, bo to TNA oczywiście. Pin 1, 2, 3. Abyss nie sprzedaje finishera przez krzesło, niszcy Steviego. EV 2.0 jest zajęte na backstage'u więc Richardsa ratuje weteran ringów ECW Brian Kendrick. Coś w tym ostatnim zdaniu chyba nie pasuje.

Segment z Popem i Andersonem niezły. Nie uratuje jednak gali, której nie da się uratować.

Nie wiem czym jest theme song Fourtune, ale to zdecydowanie nic dobrego. AJ Styles robi lepszą robotę w promowaniu PPV niż cała reszta TNA. AJ robi najlepsze promosy zaraz po Ricu Flairze. AJ, Flair, MCMG, London Brawling, Kurt, Beer Money, Douglas Williams - powody dla których oglądam to coś. AJ szykuje się do walki, zdejmuje garnitur. TO THE BACK~!

Jarrett i Joe ucinają sobie pogawędkę. A za moment walka Jarrett vs Stinger. Nash i Sting rozmawiają nie wiadomo o czym. Sting ma w głosie taką obojętność, jakby wiedział, że TNA zmierza ku swemu końcowi i wstydził sie bycia w tej federacji. Jarrett gada jakieś głupoty. Nash parę razy zainterweniował. W końcu przy finishu złapał nogę Jarretta i w takiej sytuacji jak ta heelowski manager łapie face'a za nogę, heel wpada na niego i pinuje gdy manager nadal trzyma go za nogę. Nash po prostu go wywrócił tak więc Jeff Jarrett działa zgodnie ze swoim instynktem wrestlingowym gdy Val Venis pinuje go obok pisuaru, ale gdy Sting spada na niego prawdopodobnie z max 10 centymetrów Double J nie może nic zrobić! Przyszli face'owie Sting i Nash niszczą Jarretta, wychodzi Hogan bo według TNA po tylu miesiącach ciekawych ratingów nadal działa hasło "Hulk = ratings". A to jest przecież granica 1 i 2 godziny Impactu, musi tam być Hulkster! Na szczęście sytuację uratował Joe. Szkoda, że to oznacza Joe & Jarrett vs Sting & Nash na PPV.

Powtórzę się, wszystko co sprowadza Becky Bayless do TV jest dobre. Czekam na nią, a więc czekam na Shore.

Wolfe i Magnus niszczyli każdą drużynę na Xplosion. Xplosion, którego nikt z publiczności TNA, która zapłaci za PPV nie ogląda. Dlaczego? Tej gali nie ma w USA. Nawet Chris Sabin nie widział żadnego z ich zwycięstw. Dobre proma zarówno London Brawling jak i Motor City Machine Guns. Tekst o call girl przypomniał mi to: http://www.angrymarks.com/music/TNA/alex-shelleyloveshookers.mp3 Chelsea jest lepszą aktorką od Dixie Carter. Każdy jest. Heele zniszczyli face'ów. To musiał pisać ktoś spoza creative teamu TNA.

Brian Kendrick dołączył do EV2.0. Każdy kto lubił ECW może dołączyć do EV2.0~! Tak więc fani ECW, idźcie do Tomka Marzyciela i was przyjmą.

Promo Angle'a i Hardasa na backstage'u. Istniało.

A teraz przed nami przykład jak NIE robić elimination matchu. Po Raw na którym był zrobiony naprawdę dobry elimination match, dobrze przeprowadzono eliminacje, teraz mamy walkę, w której ludzie odpadają po dropkickach! Sabu został spinowany i oczywiście tego nie sprzedał, bo po co. Nawet był zdziwiony, że było 3. Kazaran pada po dropkicku. Kendrick niszczy sędziego. Co to za gala TNA bez debilnego ref bumpu? DQ w trakcie reklamy, czemu nie? Interwencja Abyssa i brawl z Rhino. Count out tak więc. Storm spinowany po roll upie, czemu nie? Bo to robi ze spinowanych kompletnych idiotów~! A jeśli chodzi o robienie z ludzi idiotów bez umiejętności to kolejnym jest Tommy Dreamer - spinowany po pele kicku.

Tag Match w main evencie. Hardy ubija Angle'a, Anderson robi Mic Check, Pope pinuje Kurta. Chyba zasada pin - koniec kariery nie obowiącuje w tag team matchach. Po walce przeciwnicy na PPV walczą ze sobą, nienawidzę Impactu, dziękuję.

1/10 za AJ'a i promo do walki o pasy TNA Tag. Tak to byłoby 0/10.

A oto nowy theme song moich postów w temacie o TNA, jeśli utrzyma się to co na tym Impakcie: http://www.angrymarks.com/music/songs/sweetrustyb-IHateEverythingAboutTNA.mp3

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200428

Ostani Impact sponsorowane były przez 3 literki- C+J+K= Co Jest Kurwa!?!

CJK z tymi They od Abbysa? Dobrze, że Potwór znakomicie gra swoją rolę i można go słuchać, obserwować i zastanawiać się nad tymi They, lecz może to niektórych znudzić.

CJK z ujawnieniem się TAry? I śliczną niespodziankę chu..pizda strzeliła. Dobrze, że przynajmniej można sobie popatrzeć na oryginalne Beatiful People.

CJK z potworem, który daje się przypinać po superkicku od Richardsa. Czy nie powinno być dominacji Abyssa. Nie, lepiej ustawić booking tak, że po meczu jest dewastacja.- dziwota!

CJK z Kendrickiem, który wciska się by pomóc EV2. Plusem może być gadka AJa przed teamowym pojedynkiem oraz siedzenie cicho Rica. To Styles ma być liderem stajni i całe szczęścnie jakoś sobie z tym radzi.

CJK z walką dziadków, który była po prostu tragiczna. Stinga uwielbiałem, lecz jeśli ma się tak pojawiac w ringu, to ja podziękuje.

CJK ze sprzętem Wole'a? :lol: A szczerze, świetna wymiana zdań między dwoma tagteamami.

CJK z bookingiem walki EV2 kontra Fortune? Dziwne spinnowanie Sabu przez Kazariana, wykończenie Kazariana przez dropkick? Kendricka, który atakuje później sędziego. CJK? Tommy DReamer, zawodnik, którego darzę szacunkiem, lecz który jest bez formy, eliminuje BeerMoney, jeden z najlepszych tagtemów. CJK? Dobrze, że przedstawicielowi EV2 nie podłożył się jeszcze AJ, bo bym sobie słowa z początku mojego posta wytatuował sobie na czole.

Przynajmniej main event był dobrze rozegrany i podgrzał antagonizmy przed PPV.

I tak, Impact z tego tygodnia w niektórych momentach mnie rozwalił mentalnie i nie rozumiem creative teamu z TNA.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200436

Ten iMPACT wypadł słabo niestety. Wogóle ostatnie iMPACTy nie wychodzą tak jak chodziaż te z przed miesiąca.

Początkowy segment jak na Hogana przystało. Lizał dupe i tyle ( bardzo łądnie wyglądała asystentka Erica :) ). Wkońcu ujawnienie "they" jestem ciekaw kim oni są.

Plusy:

- MCMG i Brytole. I oczywiście świetny tekst Chelsea :)

- Pope'a i Asshole ( chciałbym, aby po turnieju feudowali ze sobą)

- Oryginalne BP.

Minusy to szczególnie poziom walk, który jakoś nie był zbyt ciekawy.

Ogólnie iMPACT 3/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200471

A they to wg najnowszych doniesień:

Sharkboy i Daffney :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200506

Sharkboy

Oby ,bo Shark jest naprawdę utalentowany,a nie pokazuje się nawet na Xplosion ! :?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200509

Shell yeah! Moje marzenie jako marka Shark Boya właśnie się spełnia! Tak na serio to zapewne They (jeżeli informacje Ceglaka się nie sprawdzą :lol: ), gdy się wreszcie pokażą, wywołają pewnie takie same emocje jak wyżej wymieniona dwójka (gdyby rzeczywiście była Nimi). Ta zagadka jest już tak długo przetrzymywana, że już dawno minął jej termin ważności, ale to już wie każdy.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200518

• Urządzenie:  Windows

Oby ,bo Shark jest naprawdę utalentowany,a nie pokazuje się nawet na Xplosion !

Czesc rosteru, ktorym jest "dane" wystapic na Xpolsion to raptem garsc osob. Program ten jest olewany i ciagle ogladamy te same postacie. Podobaja mi sie wypowiedzi przed walkami, bo moge sprawdzic jak sobie radza w tej czesci wrestlingu zawodnicy, ktorzy nie dostaja (i moga nigdy nie dostac) czasu na Impactcie ... ... i na tym moje ogladanie sie konczy. W ostatnim odcinku chociazby, blysnal znowu Briak Kendrick. Fajny ma gimmick, ale jak juz wspominalem ciezko mi pochwalac to jak go teraz wykorzystuja w federacji...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200519

Daffney oczywiście w starym gimmicku Shark Girl? :lol: Shell Yeah! :twisted:

A tak na serio, to Sharky ostatni raz pojawił się chyba w TNA Fantasy prowadzonym przez K-Pela, Sickmana i mnie jakieś pół roku temu, a w rzeczywistości to chyba niedługo po przejściu TNA na HD w zeszłym roku (nie licząc paru występów w Spin Cycle, w tym w segmentach "Dirty Laudnry" oraz kilku webmatchy)... Dziwne, bo wciąż ma podpisany kontrakt (może działa coś na zapleczu?).

Vaclav słyszał, że "they" to bracia Castro, którzy po zniszczeniu Dixie, Hogana i Bishoffa przeniosą TNA z Orlando do Havanny.

A jeśli chodzi o prawdopodobniejsze informacje, to ludzie piszą o Jamesie Mitchellu i Judasu Messiasu (o ile stosunki Jamesa do TNA są niewiadome, to sprowadzenie tego drugiego jest dosyć prawdopodobne z racji współpracy na linii TNA - AAA).

Ostatni iMPACT! nie był może tak dobry jak te ostatnie z walkami Gunsi vs. Beer Money, ale nie był tak gówniany, żeby przestać przez niego oglądać TNA. Brakowało w nim dobrych walk i trochę logiki, ale za dwa tygodnie wszystko powinno wrócić na właściwy tor.

Szczerze powiem, że podoba mi się obecny gimmick Kendricka, koleś o zupełnie rozstrojonej jaźni, nie potrafiący dokładnie określić, po której stronie stoi, a decyzje podejmuje pod wpływem chwili... W sumie to tym można wyjaśnić jego postępowanie podczas ostatniej gali.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200521

Jako mark Sharky'ego doprecyzuję, że ostatni raz Sharky w telewizji pojawił się w lutym 2009, kiedy to poświęcił się jobbując debiutującemu wówczas Brutusowi Magnusowi. W międzyczasie Deanowi spalił się dom, przyplątały się jakieś choroby, sam Roll niezbyt pochlebnie wypowiadał się o bookingu TNA (z tego co mi się wydaje), no i zniknął nam kompletnie. Przynajmniej jeżeli nie w TV to chociaż w dyskusjach Shark Boy czasami się pojawia :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200522

Przynajmniej jeżeli nie w TV to chociaż w dyskusjach Shark Boy czasami się pojawia

Za rezimu Hogana i Bischoffa taki gimmick nie ma szans na czas TV (niczym Cody Deaner, ktorego sie pozbyli z miejsca). Shark jest pewnie lubiany na zapleczu i mogl dostac jakas mala role, choc nie wykluczone, ze ma placone od wystepu, wiec siedzi w domu bezrobotny. Dla niego nadziei nie ma... dopoki Niesmiertelny trzyma reke nad TNA.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200528

Pokazują jak Abyss zabija RVD i uchodzi z tego bez szwanku. W TNA panuje większe bezprawie niż na dzikim zachodzie. Flaira zawiesza się za brawl, Abyssowi nic nie robi się za morderstwo.

eeeeeeeeee jasne

A Abyss grzecznie powie "przepraszam pani Carter" i "juz nie bede pani Carter"

Abyss gra potwora wyjętego spod prawa i robiącego co mu się podoba! Jeżeli Abyss zostanie zawieszony i ze skruchą zniknie... to wybaczcie jest to bez sensu.

Suma sumarum nawet jak Dixie go zawiesi to powinien radośnie zlać sytuacje i zamordować jak rvd jej meża.

Mówcie co chcecie ale They jest lepsze i ciekawsze niż zamaskowany członek ses...

Zwróciło nam monstera

Dzieki nim zobaczyliśmy jak Abyss wpycha pierścien Hoganowi

Uwolnili nas od RVD

A fakt ma jedną wade, ciągnie sie... jednak dzięki temu zobaczymy finał w najlepiej pasującej dacie

10.10.10 brzmi wręcz jak apokalipsa:D :twisted:

A kim są?

Sprawa jest oczywista: paru zawodników Roh, góra jeden były z WWE, plus AAA i jeden lub dwóch z TNA z młodszych nieużywanych

W całej mieszaninie jeden gwiazdor... nie koniecznie zapaśnik na przywódce np w stylu byłego menago Takera

I dla mnie to rozwiązanie marzenie :D nie chce wiecej super wyciagajacych kase gwiazd

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200539

DOG, i my mamy czekać na "they", by na końcu okazało się, że to osoby, który przeciętny main streamowy widz, nie widział na oczy? No sory, ale już bardziej czekałem, na ujawnienie się Mercurego. Pewnie, Dixie napisze na twitterze, że na BoG dojdzie do czegoś, co na zawsze zmieni TNA, jak to miało miejsce na Sacrafice i na Hardcore Justice...I co było? To co zwykle, wielkie gówno..
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200540

Abyss gra potwora wyjętego spod prawa i robiącego co mu się podoba! Jeżeli Abyss zostanie zawieszony i ze skruchą zniknie... to wybaczcie jest to bez sensu.

A kto mówi o znikaniu? Niech go zawieszą, niech go wyrzucą, a on niech atakuje i tak. Ale nie może być tak, że próba morderstwa uchodzi mu na sucho. Jak ostatnio patrzyłem to wrestling jest symulacją rzeczywistości. Nie wiem w jakiej rzeczywistości ktoś za próbę morderstwa dostaję nagrodę w postaci możliwości następnego morderstwa. Niech go zawieszą, niech go zwolnią, niech on ma to w dupie i atakuje od czasu do czasu, ucieka, a na BfG niech razem z DEJ pojawią się i zniszczą całe TNA(storyline'owo oczywiście, ale jeżeli to byłyby głosy w jego głowie to mogłoby to się zmienić w prawdę). A teraz idę kogoś zabić deską z powbijanymi gwoździami licząc na to, że nic mi się nie stanie.(mam nadzieję, że nikt nie weźmie ostatniego zdania dosłownie, bo już były problemy po których należałoby się zastanowić nad wprowadzeniem tagu [ironia][/ironia])

Danielss, czyli lepiej będzie jeżeli DEJ to będą Hogan i Bischoff? Konnan mówił ostatnio w Figure Four Daily, ze TNA niedługo sprowadzi kilku wrestlerów AAA do siebie. Być może pojawią się wrestlerzy z New Japan i będzie inwazja z prawdziwego zdarzenia, a nie inwazja w wykonaniu ludzi, którzy od roku są obecni w TNA i dosłownie próbują zniszczyć tą federację uważając, ze ich punkt widzenia jest tym jedynym i słusznym.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200541

Chyba musiałbym trochę odświeżyć sobie roster z AAA bo aktualnie nie mam pojęcia kto znajduję się w tejże federacji.

Nadal mam wizję i nadzieję na 4 postacie które mogłyby zasilić ICH szeregi, a są to Judas Mesias, father James Mitchell, SiNN Bodhi oraz (tu mark mode) Raven.

Generalnie wydaję mi się że niektórzy po kilka razy wspominali już że kładą lachę na to kim ONI będą itp... itd...

A jednak jest to temat numer jeden, zawsze dyskusja sprowadza się do tego kim są They i każdy chętnie chciałby żeby TNA uchyliło chociaż rąbka tajemnicy dla swoich fanów.

To poruszyłoby pewnie cały temat o iMPACT! w sposób masakryczny i nie piszcie że NIE.

Drugą sprawą nie wiem czy narzekanie na akcje typu czynna napaść na RVD czy inne WTF!? mają sens...

W czasach kiedy Wrestling Entertaiment każe nam wierzyć w skrzaty, teleportujących się ludzi czy też fakt że każdy może przepierdolić się przez barierkę i zaatakować czynnego wrestlera jest to po prostu śmieszne.

Wiadomo, trzeba to potraktować z przymrużeniem oka, ale żeby od razu jebnąć takim bulwersem?

...Proszę :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-200563