Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Joe lub Kurt i Ultimate X? Przecież każdy jest przyzwyczajony do wysokich lotów, niebezpiecznych akcji... pomimo tego, że Angle i Joe są świetnymi wrestlerami, to i tak walce by coś brakowało, tego czegoś, co zawsze można było oglądać. Kwestia przyzwyczajenia.

oczywiście to jest tylko moje zdanie... :) i moje odczucia

Dobrze, że napisałeś "moje zdanie" bo chyba bym opluł monitor ze śmiechu. Właśnie Joe w walkach dywizji X był niesamowity. Każda jego walka w 2005-2006 była niepowtarzalna. A Joe-Aj-Daniels (tudzież dla niektórych Danielson :lol: ) z 2005 to moim zdaniem nadal najlepsza walka jaką TNA może sie poszczycić. Polecam obejrzeć byś później błędnych osądów niewydawał.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-198452

Eee... przecież Joe na Destination x 06 już walczył w zajebistym Ultimate X, a taki Hernandez dwa razy brał udział w tej stypulacji i zawsze wychodziły z tego świetne walki. Joe to jeden z lepszych mistrzów X Dywizji (chodzi o pierwszy, ew. drugi title reign), dominujący, szybki, potrafiący zrobić długi i dynamiczny pojedynek, czuło się, że jedynie ktoś z pary Daniels/AJ może wyrwać mu mistrzostwo. Niestety ludzie mimo wszystko utożsamiają X Dywizję z "latającymi małpkami" (co wykluczałoby też udział w niej Siakiego, który miał świetne ring skille, a nawet był wyższy od Joe i obecnego mistrza, który sprawił, że walki o pas X Dywizji ogląda się ciekawie nie tylko z powodu umiejętności ringowych zawodników), a Joe w formie wciąga nosem niejednego "przedstawiciela X Division".
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-198457

Dobrze, że napisałeś "moje zdanie" bo chyba bym opluł monitor ze śmiechu. Właśnie Joe w walkach dywizji X był niesamowity. Każda jego walka w 2005-2006 była niepowtarzalna. A Joe-Aj-Daniels (tudzież dla niektórych Danielson :lol: ) z 2005 to moim zdaniem nadal najlepsza walka jaką TNA może sie poszczycić. Polecam obejrzeć byś później błędnych osądów niewydawał.

Wiem, że Joe był bardzo dobry w walkach X-Dywizji, ale on trochę tak jakby odstaje od niej. W końcu na moje oko X Dywizja to chłopaczki poniżej 100kg którzy latają na ringu, jak i po za nim, taki obraz przynajmniej w ostatnich czasach kreowało TNA (a przynajmniej w 2009 roku bo od wtedy wciągnięty jestem) i tak go zapamiętałem. A co do tych "błędnych osądów" napisałem, że to moje spostrzeżenie. W mojej wypowiedzi niema nic, co mogłoby oznaczać, że Joe nie nadaje się. Po prostu nie pasuje do mojej "wizji" prawdziwej Dywizji X. Dlatego też podkreśliłem na końcu swojej wypowiedzi, że to moje osobiste odczucia... jeden woli to, drugi tamto, oczywiste. Gdybym narzucał komuś swoje zdanie, "wyśmiałbym" post Enza, ale to niema sensu.

A co do Danielsona, pomylić się nie można? heh w końcu obydwoje mają na początku Daniel- . I tak wiadomo było o kogo chodzi :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-198464

W czasach feudu AJ/Daniels/Joe X-Division było tylko krok za wagą ciężką. Potem ten dystans tylko się wydłużał, a niedawno TNA postanowiło trwale odgrodzić dywizję X od main eventów, wprowadzając TV Title jako drugi w hierarchii pas. Szkoda, że tak się stało, bo gdy RVD postanowił związać się z TNA, federacja Dixie stanęła przed niepowtarzalną szansą, by coś w X-Division ruszyć. To mógł być drugi Styles, czyli wrestler, który bezboleśnie przechodzi z jednej dywizji do drugiej, wszędzie pasuje.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-198470

W końcu na moje oko X Dywizja to chłopaczki poniżej 100kg którzy latają na ringu, jak i po za nim, taki obraz przynajmniej w ostatnich czasach kreowało TNA (a przynajmniej w 2009 roku bo od wtedy wciągnięty jestem) i tak go zapamiętałem. A co do tych "błędnych osądów" napisałem, że to moje spostrzeżenie.

sięgnij dużo głębiej, od roku 2008 mniej więcej ta dywizja jest bardzo mało warta. Lata jej świetności były mniej więcej od początków do ok roku 2007. A co do 100 kilowych chłopaczków: "this division isn`t about weight limits, it`s about NO LIMITS!"

A co do Danielsona, pomylić się nie można? heh w końcu obydwoje mają na początku Daniel

jeżeli mamy akurat dwoch takich wrestlerow o takich wlasnie nazwiskach to proponowalbym sie nie mylic. A literowka to nie nadanie nowego nazwiska a powiedzmy przeinaczenie w stylu DaMiels.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-198498

To co napiszę to moja opinia. Ja piszę tą opinię, więc jest to opinia, która należy do mnie. Mojej opinii nie chcę narzucić innym, gdyż jest ona moja, nie ich, i nie chcę nic nikomu narzucać. Gdybym narzucił innym moją opinię nie byłaby ona już moja, ale moja opinia stałaby się narzuconą dla innych i byłaby wtedy również i ich. Tak ,więc, jak wspomniałem, moja opinia jest moja i należy do mnie. Jak ktoś czyta moją opinię, to niech nie zapomina, że należy ona do mnie.

Fajnie się takie coś czyta, co?

Ja chcę jeszcze raz poruszyć beznadziejność rankingu (jak on tam się nazywa), w kontekście o którym wszyscy zapomnieli.

Ranking pojawia się po raz pierwszy. Mamy pretendentów do tytułu ponumerowanych od 1 do 10. Pierwszy jest Sting, więc to on walczy z mistrzem. Nie udało się. Wchodzi następny z listy (z tego co pamiętam był to AJ). Był on #2 condenter, a skoro #1 odpadł, to AJ przesunął się na prowadzenie i teraz on walczy o złoto. Jak się nie uda to następny...

Ale czekaj, nie! Ranking jest co tydzień aktualizowany. Czyli co z tego, że jesteś na fali i zdobyłeś numer 2, skoro za miesiąc o tobie zapomną i nie zmieścisz się w pierwszej dziesiątce. Przez tą roszadę nic nie było jasne. Ranking powinien być zrobiony jednorazowo i potem tylko konsekwentnie wprowadzany w życie.

Inna sprawa, którą chciałem poruszyć to title run RVD. Były tutaj głosu, że powinien się skończyć, bo nie lubią Roba itp. Ok (nie będę przepisywał wstępu :P ). Nie rozumiem natomiast opinii, że title run powinien się skończyć, bo trwa za długo, lub, że do niego jest długa kolejka. Niecałe cztery miesiące to nie jest długo. A wręcz krótko. Mistrz powinien panować tyle, żeby, naprawdę, rzygać nim by się chciało (np. Cena w 2006/2007, czy Angle 2007/2008). Wszyscy narzekali, jak rok temu Cena z Ortonem wymieniali się mistrzem co PPV, a 4 miechy to dużo? Zdecydowanie nie. Druga rzecz- długa kolejka? Obecnie w TNA jest tylko jeden człowiek, który mógłby z miejsca zdobyć WHC (tzn. ma umiejętności i jest wypromowany)- Kurt Angle oczywiście. Więc gdzie ta kolejka? Chodzi wam o bandę przybłędów, którzy szukają swojego miejsca w federacji? I a propo tej bandy- nie sądzicie, że jest za duża? Pamiętam czasy, za panowania Angla, kiedy na PPV mistrz często mieszał się w main eventach na PPV w 4, 6, 8 man tag team matche. Walki o WHC zwyczajnie nie było. I gdy po dwóch galach PPV przychodzi czas, kiedy ktoś w końcu ma szansę zdobyć World Heavyweight Champion. Wtedy aż się czeka na tą walkę, ma ona zasłużony szacunek. Teraz najważniejszego trofeum broni się nawet na tygodniówkach (bo jest dużo chętnych), co znacznie obniża jego renomę. Umacnia mistrza też, ale przede wszystkim "szmaci" pas, bo walczyć o niego może każdy z ulicy (jak np. przed BfG 09, kiedy szansę dostał dawno nie widziany i zapomniany Tomko).

To tyle ode mnie. Podtrzymując nową tradycję: Mam nadzieję, że nie zbanują mnie za moje poglądy :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-198762

luki, Wypromować zawsze można. To że, AJ, czy kaz są w Fortune nie znaczy, że nie mogą mieć głównego pasa, tym bardziej, że ostatnio szwędają się po ME.

Samoa Joe - Wrestler prawie Idealny (brakuje mo nieco mic skilla, ale słuchać gościa można)

Poza tym, z wypromowanych już wrestlerów mamy Pope'a - nie najgorszy w ringu, świetny przy micu, mógłby być świetnym mistrzem, BTW jest to mój faworyt zawodów. Anderson to samo.

Chętnie zobaczyłabym Hernandeza chociażby w feduzie o pas, niekoniecznie jako mistrza.

No i Kurt - po prostu mnie irytuje przewidywaność jego walk, gdyż znając kreatywność TNA wygra on pas po prostu wygrywając walki.

Więc kolejka jako taka jest, tylko TNA nie wie kogo ma pushować ;]

Ale czekaj, nie! Ranking jest co tydzień aktualizowany

Co miesiąc! I to jest dobre. Hm, wytłumaczę to tak: Mamy takiego Hardyego z czasów feudu z Punkiem - świetna forma, dobre walki, nawet przy micu znośny. I taki Jeff se wypracuje #2, po czym zacznie się opieprzać, przytyje, poziom walk spada, mic skill też. Mija miesiąc według twojego systemu taki leniwy grubasek (jak ten obecnie) ma teraz titleshota.

Jak chce się być mistrzem to się musi cały czas być na górze.

Mnie wnerwia inna rzecz: Niby fani mogą wpłynąć na Top10. Bullshit! Nikt się z tą sondą internetową nie liczy! Bo jakby tak było, Sting i Abyss nie dostaliby titleshota. Poza tym teraz trzeba się nagrzebać by się do tej ankiety dostać.

IMO TNA po prostu olało Top10, teraz to tylko pic na wodę, który po BFG pewnie wycofają.

Czytałam spoiler z Impactu, ten będzie chyba jednym z najsłabszych w historii dla odmiany. Dark match chyba był najciekawszy. Mam nadzieję, że Katie trafi do TNA, na pewno ożywiałaby roster KO.

Rayne rości sobie prawa do themu TBP (sic!)

Szczerze powiedziawszy już sobie wyobrażałam Jeffa goniącego Abyssa z koszem na śmieci, krzesłami, rozwalających się na pinezki, a tu co? Mu si się ciamciać z Papa Hulksterem i resztą Smerfów przeciwko Armii Rica Gargamela i do tego zamiast znowu gonić Psychola z Samoróbką po walce z Assholem(sic!) próbuje pogodzić spór między Kurtem a Popem (sic!x2!), a wszyscy i tak będą walczyć przeciwko sobie na NS(super sic!). I wraca "słitaśny Jeffuś", którego miałam nadzieję już nie zobaczyć. O reszcie nie wspomne, takiego burdelu jeszcze TNA nie zaserwowało

WORDS FAIL ME

http://i123.photobucket.com/albums/o291/Aidanbro111/CornetteFace.jpg

Na tym skończę mojego głupiego jak zwykle posta, żeby nie było, moja opinia.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-198812

Co do rankingu, to mieliśmy namiastkę "władzy fanów" chyba tylko i wyłącznie przy premierowym ogłoszeniu rankingu, kiedy to dosyć wysoko znalazł się Desmond Wolfe (jak została ta sprawa rozwiązana, to już kompletnie odmienna kwestia) teraz natomiast ten ranking jest tylko po to żeby był i żeby co niektóre walki na impactach miały jakiś większy sens niż tylko dostarczyć rozrywki (że niby każde zwycięstwo i przegrana m wpływ na pozycję). Jedyne praktyczne zastosowanie dla tego rankingu to wyznaczanie kolejnych przeciwników dla Angle'a (co zostało niestety totalnie spieprzone, przez rażącą niekonsekwencję, która doprowadziła do tego, że nikt już nie wie "Who's next" :D), chociaż i to zastosowanie może się rychło zakończyć, bo obawiam sie, że ten turniej to koniec "krucjaty" Angle'a. Także bardzo niedługo ten ranking będzie jedynie "piątym kołem u wozu".
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-198895

I to jest dobre. Hm, wytłumaczę to tak: Mamy takiego Hardyego z czasów feudu z Punkiem - świetna forma, dobre walki, nawet przy micu znośny. I taki Jeff se wypracuje #2, po czym zacznie się opieprzać, przytyje, poziom walk spada, mic skill też. Mija miesiąc według twojego systemu taki leniwy grubasek (jak ten obecnie) ma teraz titleshota.

Jak chce się być mistrzem to się musi cały czas być na górze.

Niby Twoja argumentacja jest dobra, ale spójrzmy na to z drugiej strony. Hernandez (abstrakcyjnie, nie chce mi się przypominać co robił przez ostatnich kilka miesięcy)- zawodnik z bardzo dobrymi umiejętnościami, które ciągle rozwija. Wygrywa feud z Morganem i jest na fali. Dostaje #3 i czeka na swoją szansę. Ale w tym momencie zarząd o nim zapomina i ni z tego, ni z owego na Impactach już go nie widać, a na Xplosion walczy w dziwnych teamach z Terrym, czy Redem. Umiejętności mu przy tym nie maleją, a wręcz przeciwnie- robi coraz lepsze walki. Jednak przez "brak na niego pomysłu" fani o nim zapominają i w kolejnym notowaniu ma, w najlepszym wypadku, #10. Stara się jak może, jest lepszy od tych z czołówki, ale swojej szansy nie dostanie... Czekaj, to głupie, bo niby z jakiej racji koleś z Xplosion ma walczyć o WHC? :P

No to inaczej- Pope ma #5. I co mu z tego, że tytułują go "number 5 contender", skoro zanim jego kolej przyjdzie spadnie z rankingu. Jaki sens jest dawanie mu numerka z numerem 5, skoro, nawet jeśli kolejka przejdzie do 8, on z niej wypadnie? To ewidentnie robienie z widza wała.

Za to zgadzamy się do tego, żeby ten ranking wycofać :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-198939

przed BfG 09, kiedy szansę dostał dawno nie widziany i zapomniany Tomko

Przepraszam mała poprawka. Tomko dostał szansę na pas przed GENESIS 2010

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-198961

• Urządzenie:  Windows

Są już wyniki z tapingów na następne 2 tygodniówki

26/08/2010 - bez wyników

1.Non-Title Match

MCMG vs Generation Me

2.Non-Title Match

Madison Rayne vs Angelina Love

3.Desmond Wolfe vs Stevie Richards

4.Orlando Jordan vs Samoa Joe

5.Kevin Nash vs Jeff Jarett

6.Tag Team Match

Bear Money Inc. vs The FBI

7.Eight Man Tag Team

Team TNA (D`Angelo Dinero, Jeff Hardy, Mr. Anderson & Kurt Angle) vs Fortune (AJ Styles, Kazarian, Matt Morgan, Douglas Williams)

26/08/2010 wyniki

1.Non-Title Match

MCMG vs Generation Me

2.Non-Title Match

Madison Rayne vs Angelina Love

3.Desmond Wolfe vs Stevie Richards

4.Orlando Jordan vs Samoa Joe

5.Kevin Nash vs Jeff Jarett

6.Tag Team Match

Beer Money Inc. vs The FBI

7.Eight Man Tag Team

Team TNA (D`Angelo Dinero, Jeff Hardy, Mr. Anderson & Kurt Angle) vs Fortune (AJ Styles, Kazarian, Matt Morgan, Douglas Williams)

02/09/2010 bez wynikow

1.Stevie Richards vs Abyss

2.Knockouts Tag Team Match

Madison Rayne & Masked Bodyguard vs Angelina Love & Velvet Sky

3.Sting vs Jeff Jarrett

4.Eight Man Elimination Tag Team Match

Fourtune (AJ Styles, Beer Money Inc. & Kazarian) vs Ev 2.0 (Rhino, Sabu, Brian Kendrick & Tommy Dreamer)

5.Tag Team Match

D'Angelo Dinero & Mr. Anderson vs Kurt Angle & Jeff Hardy

02/09/2010 wyniki

1.Stevie Richards vs Abyss

2.Knockouts Tag Team Match

Madison Rayne & Masked Bodyguard vs Angelina Love & Velvet Sky

3.Sting vs Jeff Jarrett

4.Eight Man Elimination Tag Team Match

Fourtune (AJ Styles, Beer Money Inc. & Kazarian) vs Ev 2.0 (Rhino, Sabu, Brian Kendrick & Tommy Dreamer)

5.Tag Team Match

D'Angelo Dinero & Mr. Anderson vs Kurt Angle & Jeff Hardy

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-198969

Majtas17, racja. Zawszę muszę się w takich sprawach jebnąć ;)

Nie wiem jakie są tutaj zwyczaje, ale proponuję dyskutować o rzeczach, które się wydarzyły i było nam je dane zobaczyć. Suche raporty za dużo nie dają.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-198980

W tym chaosie to i ranking musi być popieprzony...

Coś co przyciągnęło moją uwagę: na xplosionach Brytyjczycy niby wywalczyli sobie no 1 contendership, a jednak na reaction zapowiedziano walkę na impact - MCMG vs. Generation ME - z komentarzem, że jak bracia Buck wygrają tą walkę, to zostaną no 1 contenders... To ja już nic nie rozumiem, a nie chcę spoilerów dotykać :-)

Druga sprawa: odnośnie Division X. Zamiast dziadów, też chętnie oglądałbym małpki, ale dopóki mamy w TNA motto Legends=Rating,s to nic się nie zmieni...

Hogan zapatrzony na WWE zgwałcił X Division, tak jak Vince Cruiserweight kiedyś.

Nie oglądałem wcześniej TNA, ale X Division powinno być "domem" dla tych mniejszych. Parafrazując Flaira " smallest wrestling brothas" 8-) Jednak to nie to samo co heavyweight...

Zresztą przypomnijcie sobie debiut Hardy'ego w TNA - wpieprzał się do X Division... Potem Jeff się spasł, a Hulkowi koncepcja się zmieniła odnośnie X :lol: i wrzucił umalowanego spaślaka do ME :sad:

Jest jeszcze nadzieja dla X - feud Doug vs. JAy Lethal... Chciałbym jeszcze zobaczyć Jay'a przedrzeźniającego Flair'a, bo to było piękne :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-199007

Zresztą przypomnijcie sobie debiut Hardy'ego w TNA - wpieprzał się do X Division... Potem Jeff się spasł, a Hulkowi koncepcja się zmieniła odnośnie X :lol: i wrzucił umalowanego spaślaka do ME :sad:

Chyba masz na myśli jego powrót do TNA. Jeff, zaraz po swoim debiucie w 2004 roku, od razu został wrzucony do wagi ciężkiej. Wtedy było to duże zaskoczenie, ponieważ nie miał on za sobą żadnego doświadczenia w tej dywizji. Dość szybko dostał szansę walki o pas NWA wagi ciężkiej. Dopiero w jego drugim podejściu do TNA w 2010 roku, początkowo miał wejść w konflikt z Homicide'em, ale słusznie uznano, że jest za dobry na X-Division i dano go tam, gdzie trzeba.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-199010

• Urządzenie:  Android

Ostatnio w internecie pojawią się takie informacje (na zagranicznych portalach wrestlingowych)

Team 3D did not appear at this week’s TNA iMPACT tapings because their contracts expired. The tag team isn’t booked for No Surrender but is still penciled in for a match at Bound For Glory. People in TNA expect 3D to re-sign with the company.

Regarding a WWE return, there have been people pitching for The Dudleys to return, which would lead to a DVD release. So far, 3D returning to WWE is just an idea that has been pitched and nothing anyone with power has made a call on.

Patrząc na raporty z tapingów Impact na ten i przyszły tydzień nie można się doszukać 3D ani w walkach, ani w segmentach. Czyżby TNA na dobre pożegnało się z 3D po gali HcJ oraz WF'nS (gdzie wyszli razem z EV2.0)? Zdziwiłoby mnie to, zwłaszcza, że teraz do EV2.0 dołożyli

Kendricka

który ma prawdopodobnie zastąpić Sandmana wg raportów nieobecnego na tapingach.

As noted before, The Sandman was scheduled for this week’s TNA iMPACT tapings and missed them. Word is that Sandman missed his first flight and then was told not to bother with taking a later flight to Orlando.

It’s believed by some that the former ECW Champion is already done with the company. There have been some people in TNA against the idea of bringing in some of the ECW talent, some of who are still working on a pay-per-appearance deal.

Nie wiem czy to jest dobry ruch ze strony TNA z pożegnaniem się z 3D. Może i nie byli teraz w jakiejś wyśmienitej formie, ale czegoś bez nich będzie mi brakowało. Zwłaszcza Devona.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/70/#findComment-199060