Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

* Jeff Hardy vs. Kurt Angle for the TNA World Title in tournament finals

Czyżby draw na No Surrender? Ale jeśli tak, to co z Kenem i Popem?

Ciekawe przeciwko komu będą teraz MCMG bronić pasów, przeciwko British Invasion 2.0?
Ja tam jestem zadowolona, grunt żeby się Irokezy nie wpieprzyły, wg. mnie Neal jest TNA nie potrzebny (jest słaby poza tym) a Moore'a można by pocisnąć na pas X Division, bo w tej chwili nie ma kto o niego walczyć (no chyba że Red by poprawił mic skille, bo Don West to było nie najlepsze rozwiązanie)
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198186

Jeżeli te informacje sięsprawdzą, to walki o pas TT będą nadal bardzo dobre. Szczególnie chodzi mi o MCMG i Desmonda Wolfa ( może wreszcie będzie bardziej pushowany ). Zgodzę się z Budyniu666 że Jessie jest słaby i że Shanona można by spokojnie dać do walki o pas X Division. Według mnie byłby dobrym mistrzem i umie wykręcić dobre walki.

Tara & Madison Rayne vs. Hamada & Taylor Wilde vs. Velvet Sky & Angelina Love z tego pojedynku byłbym bardzo zadowolony, a jeszcze bardziej gdyby wygrały Hamada i Wilde. Napewno wprowadziłoby to świeżość do dywizji kobiet i poprawiło jakość walk w tej dywizji. Ale mam przeczucie, że to BP ( ten stary ) zgarnie pasy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198246

Według mnie byłby dobrym mistrzem i umie wykręcić dobre walki.
Oj może, tylko inni forumowiecze go niedoceniają ;P Ja wolę zwrócić uwagę na jego mic skilla, który może nie rozwala, ale bardzo przyjemnie się go słucha. A IMO champ powinien mieć gadane. Mam nadzieję, że wplączą do feudu o pas X division Lethala i Sucide, bo na chwile obecną odnoszę wrażenie, że dwie dywizje z których TNA słynęło (Knockouts i X) przeżywają teraz depresję na rzecz przeładowanej dyw. Heavyweight. I to chyba jest też powód, dla którego Impacty nie są takie jak kiedyś. Zamiast "latającyh Herosów" i rozpierdalających walk pań (których lepsza część poodchodziła niestety) mamy cały czas te same otyłe dupska na tapingach.

Teraz Dalej A propo BFG:

* Sting and Kevin Nash vs. Jeff Jarrett and a partner, with Hulk Hogan being first choice and Samoa Joe being the other name discussed

WTF? Hogan miał już nie walczyć! A Joe chciałabym jako Heela ;]

* Lethal Lockdown with Ric Flair, AJ Styles, Kazarian, Robert Roode, James Storm, Matt Morgan and Douglas Williams vs. Tommy Dreamer, Sabu, Raven, Sandman, Rhino, Brother Ray and Brother Devon. Mick Foley may be worked into the match on the EV 2.0 side.

Tu mimo średniego wieku uczestników walki mozę być ciekawie. Dlaczego? Bo EV2 + Lethal Lochdown musi się równać z dobrą walką, to jest ich styl, a na Whole F'n Show Fortune też się popisali, więc to obejrzę z przyjemnością. ECW wykręciło dobre PPV, więc ta walka też im się powinna udać.

* X Division action with the Steel Cage Asylum is being discussed

Oby, bo bez tego BFG moze rzeczywiście być ciężkostrawne. Równowaga musi być ;]
Tara & Madison Rayne vs. Hamada & Taylor Wilde vs. Velvet Sky & Angelina Love z tego pojedynku byłbym bardzo zadowolony, a jeszcze bardziej gdyby wygrały Hamada i Wilde. Napewno wprowadziłoby to świeżość do dywizji kobiet i poprawiło jakość walk w tej dywizji. Ale mam przeczucie, że to BP ( ten stary ) zgarnie pasy.

Też myślę, ze TBP zgarnie pasy i mi by to nie przeszadzało. Grunt by z dala od pasów trzymać Lacey i Rayne

I niech TBP Velvet i Love zostanie!!!! Żadnych nowych tyłków w tym teamie!

Some of this is likely to change between now and then.

Więc może walkę o pasy TT jeszcze dorzucą? Kto wie?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198285

Mam nadzieję, że wplączą do feudu o pas X division Lethala i Sucide

Suicide odgrywany jest teraz przez Japońca, więc niema co liczyć na jego pojawienie się na iMPACTach, bo w końcu co to za mistrz, który nawet dobrze po Angielsku gadać nie umie :) Coś czuje że Williams potrzyma sobie ten pas i po najbliższym PPV przegra z I contenderem który wyłoniony będzie na No Surrender. Wątpię aby teraz dali feud albo walki, w chwili gdy iMPACT cały się trzęsie od EV2.0 vs Fortune, ataków Stinga i Nasha no i Abyssa, który niestety w obecnej sytuacji wypada z main eventu. Ciekaw jestem tylko, czy TNA porzuci pomysł "They" bo nie trzymałoby się kupy, gdyby staruszki miały walczyć przeciwko połowie rosteru.

Coś czuje, że na No Surrender Abyss nie dostanie walki, i zaatakuje Hardyego w jego pojedynku z Kurtem, albo przed nim... i tak będą ciągnąć ten ich feud...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198289

Suicide odgrywany jest teraz przez Japońca, więc niema co liczyć na jego pojawienie się na iMPACTach, bo w końcu co to za mistrz, który nawet dobrze po Angielsku gadać nie umie :)
Miałam na myśli to, zeby go było widać, nie koniecznie jako mistrza ;] Tej dywizji teraz praktycznie nie ma! Jest Williams i Kendrick. I tyle. Jakby wciągnąc Lethala, Suicide, Moora i jeszcze kogoś dobrego z Indy zatrudnić to by można to nazwać dywizją.

Poza tym Angielskiego można się nauczyć, a sędzia poliglotą nie jest, a jakoś walkę ciągnie, więc Kyioshi może znać angielski i to dość dobrze...

Hamada niby z Japonii, a przy jakimś wywiadzie w AAA bodajże mnie zaskoczyła, bo mówiła jak rodowita meksykanka.

Coś czuje, że na No Surrender Abyss nie dostanie walki, i zaatakuje Hardyego w jego pojedynku z Kurtem, albo przed nim... i tak będą ciągnąć ten ich feud...
O.o to by była jazda xD
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198297

Tej dywizji teraz praktycznie nie ma! Jest Williams i Kendrick. I tyle. Jakby wciągnąc Lethala, Suicide, Moora i jeszcze kogoś dobrego z Indy zatrudnić to by można to nazwać dywizją.

Homicide (wywalony już) Sharkboy (jego gimmick lekko dziecinny się wydaje, ale gdyby tak odgrywał żarłacza mogłoby być ciekawie xD), Danielson (którego całkiem olali), Eric Young wystarczą? Shanon, Lethal i Suicide są face'ami, i żaden z tych dwóch pierwszych nie nadaje się na heela, a sam Suicide bez charyzmy nie pociągnie tego wszystkiego...

Kyioshi może znać angielski i to dość dobrze...

Znajomość Języka a umiejętność efektownego posługiwania się nim to dwie całkiem odrębne sprawy... Wiele osób nadrabia brak talentu swoją mimiką, ale jak ma skorzystać z tego ktoś, kto jest w masce.

Jessie jest słaby i że Shanona można by spokojnie dać do walki o pas X Division.

Ja też się z tym zgodzę, ale po chwili zastanowienia zauważ, że gdyby Shanon poszedł w swoją stronę a Jessie w swoją, to mielibyśmy tylko MCMG, GenME i British Invasion 2.0, a to już za mało... Zresztą Jesse nie nadaje się do X Dywizji, a na chwilę obecną w WHC niema co szukać, więc jest bezużyteczny, zostaje nam Moore który sam całej X Dywizji nie zmieni... może i mógłby przejąć pas, ale jego lekko kulejące wypowiedzi przed mikrofonem nawet nie umywają się do Williamsa. Jak już to BI powinno się rozpaść i do X trafić... ich ostatnie promo jakie zapodali na Xplosion pozytywnie mnie zaskoczyło.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198305

Homicide (wywalony już) Sharkboy (jego gimmick lekko dziecinny się wydaje, ale gdyby tak odgrywał żarłacza mogłoby być ciekawie xD), Danielson (którego całkiem olali), Eric Young wystarczą? Shanon, Lethal i Suicide są face'ami, i żaden z tych dwóch pierwszych nie nadaje się na heela, a sam Suicide bez charyzmy nie pociągnie tego wszystkiego...
No, moze Sharkboy, którego nie używają. Daniels już dawno temu opuścił TNA mądralo, Young nie należy do X dywizji (był mistrzem Global, nie X). Sam gimick Suicida daje mu w pizdu charyzmy. Pogódź się z tym, że Hulkster i kompania olali X division i zostaje ci tylko marudzić na wszystko na lewo i prawo.

Ja też się z tym zgodzę' date=' ale po chwili zastanowienia zauważ, że gdyby Shanon poszedł w swoją stronę a Jessie w swoją, to mielibyśmy tylko MCMG, GenME i British Invasion 2.0, a to już za mało... Zresztą Jesse nie nadaje się do X Dywizji, a na chwilę obecną w WHC niema co szukać, więc jest bezużyteczny, zostaje nam Moore który sam całej X Dywizji nie zmieni... może i mógłby przejąć pas, ale jego lekko kulejące wypowiedzi przed mikrofonem nawet nie umywają się do Williamsa. Jak już to BI powinno się rozpaść i do X trafić... ich ostatnie promo jakie zapodali na Xplosion pozytywnie mnie zaskoczyło.[/quote']

Nikt tu nie powiedział, że Jesse ma iść do X - kaleczyłby tą dywizję. Jak ci tak zależy, aby go w TNA zostawić (chociaż wg. mnie jest to nabytek zbędny) to prędzej dać go pod Global title.

O Beer money zapomniałeś, to po drugie. Można by też z Kaza i Aj'a tag team zrobić, dać Fortune pasy by bronili pod Freebird Rule.

Po trzecie, co prawda Wolfe i Magnus to świetni techicznie wrestlerzy (u Brutusa słabiej, ale nadrabia gimmickiem), ale do X się nie nadają (jak Doug z resztą).

Skończ nabijać postcount marudzeniem, przerzuć się na ROH albo WWE jak się tak nie podoba.

IMO TNA zobaczyło jakie popełnia błędy, zmianę widać, jest hardkor, nie ma durnej rampy, do czterokątnego ringu się już przyzwyczaiłam. I myślę, że to kwestia czasu, jak wróci taki Impact jak kiedyś, albo nawet lepszy. Nic tylko czekać do wtorku na spoilery :)

Edytowane przez Rei Ashikaga
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198311

Danielson już dawno temu opuścił TNA mądralo, Young nie należy do X dywizji (był mistrzem Global, nie X)

Wspomniałem, że Danielson odszedł, ale gdyby TNA go trzymało, to byłoby inaczej :) A Younga zawsze można wcisnąć do X...

Pogódź się z tym, że Hulkster i kompania olali X division i zostaje ci tylko marudzić na wszystko na lewo i prawo.

Wiem, i to mnie boli... ale chociaż istnieje jeszcze Xplosion gdzie mogę pooglądać Amazing Reda, Suicide i pozostałych Xów. I nie marudzę tylko mówię jak jest...

Nikt tu nie powiedział, że Jesse ma iść do X - kaleczyłby tą dywizję. Jak ci tak zależy, aby go w TNA zostawić (chociaż wg. mnie jest to nabytek zbędny) to prędzej dać go pod Global title.

"Zresztą Jesse nie nadaje się do X Dywizji, a na chwilę obecną w WHC niema co szukać, więc jest bezużyteczny" o co Ci chodzi, gdzie napisałem że mi na nim zależy? :razz:

O Beer money zapomniałeś, to po drugie. Można by też z Kaza i Aj'a tag team zrobić, dać Fortune pasy by bronili pod Freebird Rule.

O BM nie wspomniałem, bo na chwilę obecną tak jak Kaz i AJ feudują jako Fortune z EV2.0

Po trzecie, co prawda Wolfe i Magnus to świetni techicznie wrestlerzy (u Brutusa słabiej, ale nadrabia gimmickiem), ale do X się nie nadają (jak Doug z resztą).

Moim zdaniem na TT szkoda ich, więc powinni zająć się czymś innym. TV Title niema odpowiedniej grupy, która mogłaby rywalizować o ten pas, więc tam nie pójdą, WHC odpada, pozostaje tylko X Dywizja. Może i nie pasują, ale jak nie oni to kto pójdzie tam walczyć? Trzeba sobie jakoś radzić...

Skończ nabijać postcount marudzeniem, przerzuć się na ROH albo WWE jak się tak nie podoba.

Wyjaśnijmy coś sobie... inni marudzą, ja mówię jak jest dodając swój komentarz :D . Mówiłem już wcześniej, że na początku roku też było nieprzyjemnie, ale potem wszystko ucichło i walki były nawet dobre. Teraz TNA znowu zaczyna kombinować, ale jeżeli kolejny iMPACT zyska rating poniżej 1.0 to z pewnością wszystko znowu wróci do normy, czyli X Dywizja ruszy i TagTeamy w końcu wezmą się w garść. A co do Twoich propozycji, to w WWE już kiedyś oglądałem i całkiem zraziłem się do tej federacji po paru głupich błędach ze strony ich Creative Teamu i oczywiście zakazów Vince'a, a co do RoH... wolę CZW xD

Twoja wizji przyszłości TNA jest dość interesująca... dodam od siebie: "Co cię nie zabije, to cię wzmocni" jeszcze trochę, a total nonstop wrestling po wielu błędach, tak dostosuje się do widzów, że będziemy mieli naprawdę show na wysokim poziomie :) w końcu "nasz klient nasz pan"

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198321

Total Nonstop Action Wrestling ( taki mały błąd popełniłeś :D )

Trzeba przyznać Ci racje, że TNA po poprzednich swoich błędach wzięło się w garść i pokazali na co ich stać i show było bardzo dobre. Teraz niestety znów się zamieszali z starym ECW, ale powoli będzie się to rozkręcać i miejmy nadzieje, że dostaniemy wkrótce znów takie show jakie chcemy ( choć każdemu dogodzić się nie da :D )

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198324

Budyniu666 wspomniała że Magnusa ludzie tu nie docenią:P a ja doceniam i lubię i szanuje:) zresztą Desmond i Magnus jako tag? Wole to od ciągłego podkładania się Wolfa

Suicide może być mistrzem dobra gra gestów i menager i już jest ok:P z każdego można zrobić mistrza nawet batista może być mistrzem dywizji kobiet....

A zresztą Williams... może jest dobry ale mam dość dywizji w takiej postaci niech zacznie się coś dziać:D COKOLWIEK!!!

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198326

Czas na moją cotygodniową ocenę Impactu.

Xplosion:

1. Eric "Psycho" Young vs Buck

Walka i komediowo i fizycznie na przyzwoitym poziomie. Jak dla mnie, to spokojnie mogłaby mieć miejsce na głównym show. Gimmick Erika- tak głupi, że aż śmieszny. Na koniec OJ idealnie odgrywający swoją rolę ( kolejny zawodnik, który mógłby zagościć spokojnie w upper midcardzie i być głównym heelem w federacji). Ogólnie dobry segment.

2. Doug vs Red

Kolejna walka na dobrym poziomie. Od jakiegoś czasu walki na xplosion są lepsze niż niektóre na głównym show. Szkoda trochę Reda, na którego TNA nie ma wyraźnie pomysłu. Zaczyna się feud między anglikiem a Lethalem- też bez sensu. Po co, więc był push dla Jay'a, skoro teraz wraca na swoją poprzednią pozycję.

Impact:

3. Brawl między Jeffem a Monsterem

Fajne rozpoczęcie feudu, dobry pomysł. Nie rozumiem jedynie po co tam na koniec Gunner i Murphy? Mam nadzieję, że nie zostaną bardziej zaangażowani. Czy Jeff nie nosi majtek? ;)

4. Przemowa Bisfoffa

Po raz kolejny nic szczególnego, oprócz wiadomości, że pas został zawieszony i organizowany jest turniej. Moim zdanie, turniej można by bardziej rozłożyć w czasie, bez sensu, że wszystkie walki na jednym show. Zostają tylko dwa pojedynki i walka o pas- trochę zmarnowali okazję na lepszy storyline. Nie lubię także pomysłów z odbieraniem pasa- wiadomo, zostanie on przejęty przez jakiegoś heel'a, wróci RVD, powie, że nigdy nie przegrał złota itd. Sama kontuzja Roba też słabo wymyślona, ale już o tym pisałem w zeszłym tygodniu.

5. Rob vs Jeff

Walka beznadziejna. Po cichu liczyłem, że wygra walijczyk jako hater Jeffa, jednak Rob nie nadaje się do TNA. Mógłby przejść do wwe, gdzie jako rookie w nxt3, mógłby zacząć podbijać świat :) Hardy na "diecie hamburgerowej". Jakby postawić obok siebie aktualnych Hardy boysów z tymi sprzed 10 lat, to nie ma się co dziwić.

6. Hulk twierdzi, że chce odejść

Bardzo dobrze! Krzyż na drogę! Niestety wiemy, że tak się nie stanie.

7. Jay vs Kennedy

Kolejny ćwierćfinał bez historii. Szkoda Jay'a, ale tez szkoda Kena, wiadomo, że nie zdobędzie on pasa. (Chociaż następną walkę toczy z Popem, jeżeli zwycięży to w finale spotka się z Kurtem)

8. Angelina vs Raine

I słowo ciałem się stało. To co przeczuwaliśmy stało się faktem. Velvet wróciła do Love, pewnie jeszcze się przyłączy do nich Lacy i Beautiful People reunited.

9. Fortune vs EW 2.0 początek

Początek feudu pomiędzy dwoma stajniami. Naprawdę wszyscy członkowie EW otrzymali kontrakty? Jakoś mi się nie chce wierzyć. Szkoda, że fortune składa się z samych heeli, fajnie by było gdyby jakiś face zaliczył turn.

10. Kurt vs Doug

Najlepsza walka tygodniówki, szkoda, że Doug odklepał tak szybko. Oczywiście zwycięzca znany przed walką.

11. Sting, Nash, JJ, Hogan & Fortune

Feud między tą trójką zawodników rozkręca się jak krew z nosa. Panowie pojawiają się co dwa tygodnie i nic z tego nie wynika. Atak fortune, też bez sensy- lepiej by było gdyby zdobyli jakieś pasy- utrwalili swoją dominacje w federacji.

12. Morgan vs Pope

Kolejny ćwierćfinał i wszyscy półfinaliści okazują się być face'ami. Czy pomiędzy Pope'm a Mattem jest jakiś feud? Być może- jednak, jeżeli tak,m to bardzo marny.

13. AJ "tattoo" Styles vs Tommy "Kluska" Dreamer

Aj jes, moim zdaniem, aktualnie najlepszym zawodnikiem tna. Spokojnie mógłby być posiadaczem głównego pasa i liderem fortune. Jednak lepiej toczyć feud z 40stolatkami. Dreamer w ringu- tragedia. Najgorzej dotąd w tna. Mam nadzieję, że po zakończeniu feudu zostanie managerem/trenerem jakiegoś młodego zawodnika. Abyss nie chce się mieszać? Świetnie, przynajmniej robi to co każą mu "oni" i ma to jakiś sens.

Ogólnie impact najgorszy od wielu tygodni, jednak wiele feudów dopiero się zaczyna i zobaczymy jak się całą sytuacja rozwinie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198345

Wspomniałem, że Danielson odszedł

a ja sie cały czas zastanawiam, który to ten Danielson... A to po prostu dzieci sie dorwały do neta.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198350

Danielson odszedł

Aby odejść skądś, trzeba najpierw być tamże. Bryan Danielson jest zupełnie kimś innym niż Christopher Daniels.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198352

Co byście powiedzieli na to, gdyby Tommy Dreamer po zakończeniu czynnej kariery w TNA został managerem Reda? Według mnie może by coś z tego wyszło i częściej Amazing Red był w głównym show. Może zdobyłby pas X Division.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198384

• Urządzenie:  Android

Może zdobyłby pas X Division.

Przecież miał już pas X-Division, a jako managera miał Dona Westa. Pojawiał się owszem częściej, ale to były czasy kiedy jeszcze coś się działo w dywizji X. Natomiast teraz jest ona zaniedbywana na korzyść walk i segmentów z Hoganami, Nashami, Flairami czy Dreamerami.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/68/#findComment-198387