Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Chodzi mi głównie o to, że ostatni Impact był pozbawiony jakichkolwiek prom, gadek - czysta nawalanka bez przerwy... (nie licząc Andersona i Hogana na koniec). Było to wbrew logice i podstawom robienia gali wrestlingowej :roll:

Przecież wystarczyłoby dać proma i backstage dodając 20 min. do Impactu, a nie wymyślać sztuczny przegadany show reaction.

Moim skromnym zdaniem, TNA chciałoby WFS wyglądało jak najbardziej jak ppv. Stąd praktycznie same walki.

Angle Kurta :lol: jest idiotyczny, bo wiadomo, że zatrzymać go może dopiero Mistrz albo przynajmniej no.1 contender. Przewidywalne zwycięstwo i to z gościem, z którym niedawno walczył w ME! Dno i szmacenie AJ-a.

Zgadzam się w 100 procentach. Za każdym razem kiedy opisuję moje wrażenia po tygodniówce, akcentuję to. Walki career threatening match'a, są w większości pozbawione emocji. To samo było, kiedy w wwe, co ppv, Flair walczył- jasne było, że przegra dopiero na WM.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197697

• Urządzenie:  Windows

Moim skromnym zdaniem, TNA chciałoby WFS wyglądało jak najbardziej jak ppv. Stąd praktycznie same walki.

Cala ta tygodniowka to po prostu Hard Justice (nie mylic z Hardcore). TNA zaplanowalo sobie PPV... naturalnie w trakcie wpadli na pomysl zrobienia gali poswieconej ECW. Jednak, zeby trzymac swoje storyline'y i nie rezygnowac z niektorych starć... sprzedali co wazniejsze walki, ktore mialy sie odbyc na Hard Justice jako The Whole F'n Show. Stad tez chociazby tekst, ze ranking TNA (zwykle aktualizowany po PPV) zostanie zmieniony dopiero po ostatniej tygodniowce.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197699

Cala ta tygodniowka to po prostu Hard Justice (nie mylic z Hardcore). TNA zaplanowalo sobie PPV... naturalnie w trakcie wpadli na pomysl zrobienia gali poswieconej ECW. Jednak, zeby trzymac swoje storyline'y i nie rezygnowac z niektorych starć... sprzedali co wazniejsze walki, ktore mialy sie odbyc na Hard Justice jako The Whole F'n Show. Stad tez chociazby tekst, ze ranking TNA (zwykle aktualizowany po PPV) zostanie zmieniony dopiero po ostatniej tygodniowce.

Myślę, że TNA takim ruchem popełniło duży błąd, bo rating nie był za dobry, a Whole F'n Show jako PPV mogło z taką kartą mieć dobry Buyrate. Wiem, że niedawno narzekałam na narzekanie (tak, wiem, masło maślane), ale czasem jak patrzę na to co robi TNA ze swoją federacją, to się zastanawiam, czy oni nie są czasem na High'u.

Przecież wystarczyłoby dać proma i backstage dodając 20 min. do Impactu, a nie wymyślać sztuczny przegadany show reaction.

A ja tam wole sztuczne przegadane show. Dla mnie Reaction ma jednak inny klimat niż zwykłe segmenty (które owszem, są potrzebne, ale "Co za dużo to nie zdrowo"), bardziej mi to przypomina Before the Bell. Poza tym jestem osobą ciekawą, wręcz wścibską czasami, więc oglądając materiał "zza sceny" czuję sporą satysfakcję ;]

ME bardzo dobry, ale to co działo się potem było bezsensu. Fortune powinno dać się Dreamerowi wypłakać po raz kolejny i dobranoc dziadki, ale nie... musi być kolejny żenujący "gangbang"...

Właśnie IMO to miało duży sens, Fortune jako heele muszą pokazać, kto rządzi, a nie ma na to lepszej chwili, niż Segment po ME, gdzie Dreamer płacze jak małe dziecko, a EV 2 jest "nieprzygotowane do walki". A propo Fortune, może mi ktoś przybliżyć skład tej frakcji? Bo nieco się pogubiłam.

tak nie znaczy to nic przy fakcie że powoli TNA zamienia się w krainę dziadyg:/

Trzech dziadów wiosny nie czyni ;] TNA powinno promować SWOJE talenty, nie ważne czy mają 5 czy 50 lat. Weźmy Stinga. Nie jest on najmłodszy, a kręci lepsze walki niż ktokolwiek ze ściągniętych w tym roku ex-gwiazd WWE (ew. Kendrick trzyma poziom, ale to chyba kwesta dobrego gimmicku). Beer Money? Zaraz będą mieli kryzys wieku średniego(no, może im trochę brakuje, ale w porównaniu z np. GM to dziady to już tacy młodzi nie są, biorąc pod uwage to, że niektórych na wrestlerów po 30 jedziecie przez ich wiek) , a na ich feud z MMG ślinili się wszyscy. Gwiazdy WWE i ECW to powinna być przede wszystkim podpórka do ratingów, a nie, że nie widuje się wogólę TNA originals w ME.

Angle Kurta :lol: jest idiotyczny, bo wiadomo, że zatrzymać go może dopiero Mistrz albo przynajmniej no.1 contender. Przewidywalne zwycięstwo i to z gościem, z którym niedawno walczył w ME! Dno i szmacenie AJ-a.

Dokładnie! I dla mnie to, że
Walki career threatening match'a, są w większości pozbawione emocji.
to poboczna sprawa. Kurt swoją "nieśmiertelnością" kogoś mi przypomina... czekaj... Cena! Cena! Overpush! Edytowane przez Rei Ashikaga
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197715

Kurt swoją "nieśmiertelnością" kogoś mi przypomina... czekaj... Cena! Cena! Overpush!

Nie to żebym się czepiał ale tego już za wiele :shock: przecież Kurt a cena to inna liga Kurt zabija movesetem 156 Jaśków cenów i praktycznie cały roster RAW proszę cię nie porównuj Gówna do złota ;) Powiedz mi jeszcze że Kurt nie zasługuje by kręcić sie w ME TNA ? A kto ma się kręcić wokół pasa ? Jeff w ciąży czy zestarzały Sting ? nie to bym się Stinga czepiał ale jego pijackie zapędy zaprowadzą go tam gdzie scoota mianowicie na odwyk ;) nie te lata oj nie te lata

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197717

A propo Fortune, może mi ktoś przybliżyć skład tej frakcji? Bo nieco się pogubiłam.

Oficjalnie to u boku Flaira stoi czworka: Styles, Kaz i Beer Money. Teraz dorzucili im Williamsa i Morgana pewnie tylko ze wzgledu na kolejna, chora wojne gangow w stylu Russo. Wkolko to samo w tym TNA. Rownie dobrze Fortune mogloby nazywac sie Frontline w starciu z EV2.0. W sumie ten temat i temat Hardcore Justice zostal przeze mnie (i prowadzacego Brejvera) poruszony w nowym (kolejnym juz z moim udzialem) "Attitude Mowi"

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197718

Beer Money? Zaraz będą mieli kryzys wieku średniego, a na ich feud z MMG ślinili się wszyscy.

My godness przecież oni mają po 33 lata jaki kryzys wieku średniego?

Co do wypowiedzi Heymana mam nadzieję że TNA weźmie ją sobie do serca. A do The Whole F'N Show to mogli trochę poczeka z tym. Podpromowac taką galę chociażby hasłami: Zobacz Impact w jakości PPV - to pierwsza i ostatnia taka okazja.

to poboczna sprawa. Kurt swoją "nieśmiertelnością" kogoś mi przypomina... czekaj... Cena! Cena! Overpush!

:lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197719

to poboczna sprawa. Kurt swoją "nieśmiertelnością" kogoś mi przypomina... czekaj... Cena! Cena! Overpush!

Tu nie chodzi o przesadny push, tylko o kolejny brak inwencji creative teamu...

"Odziedziczyli" main eventera Angle'a po starym układzie sił. Hulkowi i jego świcie staruszków (początek roku) Kurt nie pasował. Stopniowo spadał w kartach, potem wziął wolne. Od powrotu po prostu nie wiedzą, co z nim zrobić, bo publika widzi w nim ME. Dlatego dostał ten durny angle... Na przeczekanie, później się będą martwić, jak Kurt dojdzie do mistrza...

Oni po prostu improwizują i eksperymentują ze wszystkim w TNA. Ten burdel jest irytujący! Chwytanie pięciu srok na raz (rozbuchany roster z ciągłymi zmianami i nieskoordynowane długoterminowo angle).

Jest okazja - to brać dziadków z WCW, komuś z WWE kończy się kontrakt - to dawać go tu, ludzie chcą hardcoru - to wołamy chłopców z ECW, itd.

A przeciez to co najlepsze mają już od dawna: MCMG, Samoa, AJ itd.

Tylko, że w TNA to nie nowi muszą walczyć o miejsce, lecz utalentowani originals :sad:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197723

Co do Stinga to w tym roku nie wyciągnął żadnej dobrej walki! Walka np z RVD kiedy myślałem że wróci do siebie... Straszna!

Kurt=Cena? Sorry ale kurt potrafi wyciągnąć do dzisiaj jedne z najlepszych walk, Cena jest daleki od tego!

Raven-> mocno średni, jedna walka nawet brzuszek i... ogólnie to nie to

Big Sexy-> mikrofon tak walka nie

Hogan-> pokemon który nie umie się ruszać mam nadzieje ze nie będzie walczyć

Rick-> dajcie mu spokój! TNA chcecie zabić staruszka? Kończcie jego karierę

Sandman-> po co? dlaczego? niech pije gdzieś indziej

Jeff Jaret-> ode mnie ban na walki

Brother Ray-> ech....

Sting-> od ery hogana nie pokazał absolutnie nic!!!!!

Dreamer-> niewiadoma... się okaże moooze się przydać

Może to legendy, ale co z tego!!

Niech TNA nie robi przynajmiej walk wieczoru z ich udzialem! Da tam młodszych np walka RVD z Joe! (wiem że RVD troche starszy ale trzyma poziom), piwosze z maszynowcami, Abyss np z morganem (nie czepiać się obu mocno lubie) , AJ broniący pasa....

A niespodzianki Hogana który "wspiera młodzież" w stylu lizania stóp ECW może sobie wsadzić:/

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197733

Nie to żebym się czepiał ale tego już za wiele :shock: przecież Kurt a cena to inna liga Kurt zabija movesetem 156 Jaśków cenów i praktycznie cały roster RAW proszę cię nie porównuj Gówna do złota ;) Powiedz mi jeszcze że Kurt nie zasługuje by kręcić sie w ME TNA ?

Ojoj, chyba czytamy "po łebkach" posta.

Nic nie powiedziałam o kondycji, czy skillach Kurta, tylko o tym, że jest przepushowany, nikomu go nie podłożą, w tym mi przypomina Johna. W 5 minut pinuje AJ, który ma skille na równym, alebo nawet wyższym poziomie. I może tobie to nie przeszkadza, ale mnie denerwuje sposób, w jaki dąży do pasa. IMO storyline z tym, że Kurt przegrywa, wścieka się, przechodzi heel turn i feuduje z tym, komu go podłożyli może być ciekawy.

Chętnie zobaczę Kurta z pasem, ale zdobytym inaczej. Najlepiej jakby powrócił ten z 2007/08. To były jaja! Uwielbiałam tego gościa!

Kurt=Cena? Sorry ale kurt potrafi wyciągnąć do dzisiaj jedne z najlepszych walk, Cena jest daleki od tego!

Raven-> mocno średni, jedna walka nawet brzuszek i... ogólnie to nie to

Big Sexy-> mikrofon tak walka nie

Hogan-> pokemon który nie umie się ruszać mam nadzieje ze nie będzie walczyć

Rick-> dajcie mu spokój! TNA chcecie zabić staruszka? Kończcie jego karierę

Sandman-> po co? dlaczego? niech pije gdzieś indziej

Brother Ray-> ech....

Sting-> od ery hogana nie pokazał absolutnie nic!!!!!

Dreamer-> niewiadoma... się okaże moooze się przydać

A kto ma się kręcić wokół pasa ? Jeff w ciąży czy zestarzały Sting ? nie to bym się Stinga czepiał ale jego pijackie zapędy zaprowadzą go tam gdzie scoota mianowicie na odwyk ;) nie te lata oj nie te lata

Znowu czytamy po łebkach. Mówię tu nie o Jeffie, mimo że jestem jego fanką, to musi coś ze sobą zrobić. Sting dla mnie jest jak Taker (nawet lepszy skillami chyba), nawet jakby stał jak kołek, to chętniej go zobaczę z pasem, niż takiego RVD, który też bTW jest mocnno przepushowany (Nawet mistrza się czasem podklada!). Mam wrażenie, że płaczecie, bo Stinger jest heelem. A mi bardziej on jako heel pasuje. Mówie tu o takich postaciach jak Kaz, Styles, Joe którzy siedzą bardzo długo w tej federacji, są świetni w ringu i należy im się za to nagroda.

Gwiazdy WWE i ECW to powinna być przede wszystkim podpórka do ratingów, a nie, że nie widuje się wogólę TNA originals w ME.

Czytać ze zrozumieniem!

A przeciez to co najlepsze mają już od dawna: MCMG, Samoa, AJ itd.

Tylko, że w TNA to nie nowi muszą walczyć o miejsce, lecz utalentowani originals.

No właśnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197804

Sting dla mnie jest jak Taker (nawet lepszy skillami chyba), nawet jakby stał jak kołek, to chętniej go zobaczę z pasem, niż takiego RVD, który też bTW jest mocnno przepushowany (Nawet mistrza się czasem podklada!).

Sting w ringu był lepszy od Takera gdzieś 15 lat temu, teraz jest słaby, nie stara się i ciągnie swoją karierę na pozycji którą wyrobił sobie w WCW. Co do dalszej części wypowiedzi to sobie zaprzeczasz, bo raz piszesz, że TNA ma promować swoich "wychowanków", a potem piszesz, że lepszy stojący jak kołek Sting jako mistrz od RVD(oczywiście nie mówię, że Rob jest tym wychowankiem), coś tutaj nie gra. Co do podkładania mistrza to jest to jedna wielka bzdura, mistrz powinien dominować i przegrywać jedynie po jakichś nieczystych zagraniach. Dzięki temu, że jakiś mistrz nie jobbuje zbyt często mamy długie title runy, czyli to co jest kwintesencją tego biznesu o czym wielu w świecie main streamowych federacji zapomina. Oczywiście długi run nie zawsze wzbudza pozytywne emocje, ba najczęściej budzi negatywne jak to w przypadku Ceny w WWE, ale jak po jakimś czasie spojrzy się na dłuższe trzymanie pasa to najchętniej wróciłoby się tych kilka lat i zobaczyło to raz jeszcze, więc nie ma co psioczyć na RVD. Chętnie bym zobaczył wzbudzającego tak wiele emocji mistrza jakim był w WWE JBL o którym po latach większość zmieniła zdanie i uznała za jednego z lepszych championów ostatnich lat.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197807

TNA popełnia spory błąd promując dając władze Hoganowi. Sporp tez traci federacja na tym że Flair cały czas walczy. Zgadzam się z Boknol'em Sting kiedyś toczył walki przykłady : z Goldbergiem, z Chrisem Benoit, z Bretem Hartem czy z Booker'em T wtedy w WCW to było show a teraz w TNA walczy na odwal, bo musi walczyć. Wrestler musi mieć serce do ringu by to robić jak najlepiej, (tak samo z aktorem jeśli on nie lubi kina i teatru to aktora z takiego człowieka nie bedzie). Mimo to pamiętam jeszcze walki Sting'a z Abyss'em, AJ Styles'em czy z Samoa Joe to też były dobre walki. Ale wracając do TNA ma przeciez dużo młodych wrestlerów takich jak : Motor City Machine Guns czy Ink, Inc których tez trzeba wypromować. TNA przykłada za dużą wage do starych wrestlerów patrz : Ric Flair czy Scott Hall. WWE zaczyna promować młodych zapaśników żeby kto miał zastapić main eventerów. TNA mam nadzieje zacznie wkrótce wkońcu rozumieć że w młodych leży przyszłosć organizacji i świata wrestlingu. Wiadomo Sting cz Kurt Angle mają swoje lata na karku, i końce ich karier zbliżają szybko ku końcowi. A godnymi nastepcami ich sa mlodzi.

Dzięki. Pozdro dla fanów iMPACT'a! :)

[ Dodano: 2010-08-19, 18:19 ]

Sorry chodziło mi o Bonkola. Sorry Bonkol że twój nick przekręciłem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197877

Homicide oglosil na swojej stronie na Facebook'u, ze rozstal sie z federacja TNA. Wszelkie spekulacje na temat reaktywacji LAX mozna zamknac. Domniemam, ze niebawem wroci na stare smieci do RoH.

my TNA days is over, thank u for the staff members and the boys and girls in the locker room, had a great run, bbllaattt187 for life!
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197902

Szkoda go...

Mam nadzieje że jego losu nie podzieli np Red...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197908

Szkoda to go było oglądając(a raczej nie oglądając) jego ostatni rok w TNA. Dobrze, że się wydostał, niech wraca do indys i Japonii.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197916

Nie można każdego wrestlera, który nie przegrywa przez kilka miesięcy, od razu przyrównywać do Ceny. Przypomnijmy, że zarzuty o jego przepushowanie w największej mierze wynikały nie z tego, że wygrywał, ale ze stylu, w jakim to robił. Cena wychodził cało z sytuacji, które nawet w fikcyjnym świecie McMahona, powinny być bez wyjścia; samodzielnie (mimo braku postury Goldberga) rozwalał pół rosteru i podnosił się po najbardziej śmiercionośnych finisherach.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/64/#findComment-197917