Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Podoba mi się konflikt Edwardsa i Younga. To, jak pretendent wchodzi do głowy mistrzowi. Niby nic wielkiego, ale wykonane przez Erica, który generalnie nie zawodzi.

Rhimo załatwi Heathowi tag team match. Krok po kroku, aż w końcu D’Amore się do niego przekona! #Heath4Impact

Rohit uciął promo i wypadł dobrze. Kto by pomyślał, że jeden z Hindusów stanie się poważnym graczem.

Callihan powiedział, że skopie RVD. Wierzę.

EC3 zapodał bardzo dobre promo, zarówno ze względu na treść jak i oprawę, i już całkiem zaciekawił mnie swoją nową personą. Najfajniejszy element show.

W Wrestle House nastąpił przełom, do którego chyba miało to wszystko doprowadzić. Za tydzień Rosemary vs Taya o wszystko, łącznie z Bravo i obawiam się, że na tym może się skończyć.

Deonna obroniła, czyli zostaje na dłużej. I dobrze.

Druga noc Emergence bardziej przypadła mi do gustu, bo jednak wróciły segmenty. Z tego typu wynalazkami mam tak, że walki na papierze niby są spoko, ale jak przyjdzie co do czego, to i tak nie chce mi się ich oglądać.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444158

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Na Open Challenge Edwardsa odpowiedział RVD. I został pojechany czysto. Myślałem że Callihan tu wbije, a tu nic. Tylko Young się rzucił na champa po walce. I chce walki za tydzień.

Potem jeszcze zrobili segment, by to podpromować - spoko.

Swoją drogą, promosy BFG z Ericiem są zacne.

Więcej Wrestle House, zawsze plus! Toga party! A za tydzień Taya vs Rosemary o "wszystko". Możliwe, że ten projekt się niedługo zakończy. Fajnie, że w ogóle powstał :P I pewnie story będzie i tak pociągnięte, co da podbudowane starcie kobiet na BFG.

Rhino chce swoje hajsy, więc weźmie do pomocy Heatha i za tydzień podejmą Reno Scum. Dalej się dziwię, że saga pieniędzy się nie skończyła :D

Swinger jest w domku, więc w Locker Room Talk zastąpili go Rascalz. Ace gościem. Treści tam za wiele nie było, ale nawet zabawnie.

Kolejne konkretne promo EC3. I zapowiedział rozwalenie pasa TNA. To teraz czekamy, co zrobi Moose.

Myers fuksem, ale jednak, wygrywa z Mackiem. Czyli nie będzie powtórki ze streaku z Dablju.

Iron Man o pas KO - niby pół godziny, a trochę uciekło przez reklamy - słaby pomysł. Ale i tak przez ponad 20 minut niewiele się wydarzyło. Ruszyło dopiero jak było poniżej 10 minut do końca, gdzie Grace zdobyła subem pierwszy punkt. Remis po ref bumpie. Deonna była robiona na kozaka w pierwszej walce, a teraz potrzebuje takich sztuczek? I standardowe klepanie w ostatnich sekundach. Przebieg mnie nie porwał w ogóle.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444160

Niezła walka w openerze. Głównie za sprawą tego, że Katie sporo tam broiła. Dziwne, że sędzia to tolerował. Nie bez kontekstu, krótko i na temat - tak tygodniówkowo.

RETRIBU… a nie, to Heath. #Heath4Impact

Za tydzień walka o pasy tagów w przyjaznej atmosferze. Nietypowo.

Dzisiaj w Wrestle House zrobiło się „poważnie”. Duży brawl, ważna walka. Zakończyli to z przytupem. Ten brawl to mistrzostwo. Co ty zrobiłaś Suzie?! Co dalej z Rosemary i Bravo?

Spodziewałem się czegoś lepszego po tej rzeczy Deonny… aż wpadła tam ekipa Wrestle House.

Young zgarnął pas. To zaskoczenie. Na pewno będzie ciekawszym mistrzem niż Eddie.

Scena po napisach była dobra. Konflikt pomiędzy Moosem i EC3 wyrósł na najciekawszą rzecz w IW.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444237

Callihan składa Roba, a ten go dalej leje. Nie wiem, czy jest tu dość materiału, by się nie znudzić.

Swinger w Wrestle House robi dziś za drugiego Crazzy Steve'a :D

Hernandez dalej oferuje hajsy, ale Reno Scum nie uwalą Rhino nawet w handicapie. Bo Heath wbił pomóc przebrany za kamerzystę, po czym go wywalili z areny :D

Jak Moose nie zawalczy z EC3, ten będzie mu wysyłać pas kawałek po kawałku :twisted: Chce dzwonić na policję, bo porwanie. A potem się pojawiał w różnych segmentach na backu, by pytać, czy nie widzieli Ethana. Żywo.

Na koniec odcinka jeszcze wyszło, że Moose jest stalkowany 24/7 i pewnie dostanie bzika :D

W Wrestle House Deanersi dalej szukają, kto im zajumał piwerko - fajny komediowy brawl z XXXL w domu, sto razy lepsze niż zwykłe walki w WH. Super segment! I nikt nie przewidzi zwycięzcy :twisted:

A potem wyjaśniło się, kto serio ukradł. Steve. Bo przecież nie widział, że podpisane :twisted:

Rascalz pokonali Ace'a z Fultonem, a MCMG im za to zaproponowali title shota, bo na ostatnie spotkanie Dez i Wentz nie byli gotowi. No OK. Walka za tydzień.

A skoro Austin nie lubi Good Brosów, dalej nie ogarniam, jak mógł się nie przewinąć temat Hot Asian Wife Karla.

Znowu Wrestle House - Taya vs Rosemary, Bravo sędzią. Ten kretyn nawet się nie zawahał przy końcowym pinie na Rose... ale się zrehabilitował oświadczynami :twisted:

I to by było na tyle z WH. Fajne to było, ale się skończyło.

Black Tie Affair Deonny - chaos. Najpierw przerywa gratulująca Jordynne, potem wraca Tenille Dashwood, a na koniec w ringu pojawia się ekipa Wrestle House, w tym Kylie Rae, czyli no1 contender. Purrazzo nie musi się martwić o brak rywalek.

Za tydzień Bey vs TJP - dorzucając do tego TT titles match, są 2 rzeczy, które chcę obejrzeć dla ringowych wyczynów. Wow.

Eric Young mistrzem Impact. Czy ktoś się dowali, wypominając WWE? Pewnie tak. Mi to nie przeszkadza. Tu jest dużo lepszy i na pewno będzie ciekawszy niż Edwards obecnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444238

Young zaczyna od konfrontacji z Tomaszem. Zawsze to element jakiegoś story, skutek jakiegoś wydarzenia, więcej niż open challenge. Eric uszkodził następnego gościa, kuternoga nie daje o sobie zapomnieć, za chwilę będzie miał więcej wrogów, niż jest w stanie ogarnąć.

Callihan dorobił się hakerskiego szablonu pod promo. Chociaż tyle. Czekam, aż zostanie zaangażowany w coś konkretniejszego niż feud z RVD.

Sytuacja z Moosem dalej się rozkręca. EC3 go zahipnotyzował? Przekupił? Co by nie było, dobre to jest.

#Heath4Impact. Gdzie wpłacać pieniądze na reklamy?

Było trochę drobiazgów, głupotek, ale mało konkretów. No, chyba że walk.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444306

Eric Young, nowy champ, chwilę pogadał, po czym przerwała mu Alisha. Niestety. Ona jest w każdym aspekcie najsłabsza w swojej dywizji. Już miałem wreszcie pochwalić, że przyjęła piledrivera EYa, ale na pomoc przybył... Dreamer. On zawsze wyskakuje, kiedy się go nie spodziewasz.

TJP vs Bey było OK, ale liczyłem na więcej.

Locker Room Talk był po to, by przejść do Purrazzo vs Kylie Rae. Za dużo się nie wydarzyło, to tylko start.

Cheatem, ale jednak: Myers drugi raz pokonał Macka. I dalej wydaje się nudny.

Konley wrócił, jako fotografer Tenille. Meh.

Gunsi pokonali Rascalzów - tu tez mi czegoś zabrakło. Mogli im dać więcej czasu.

Potem The North atakują, Ace i Fulton też, Dobrzy Bracia na ratunek. Jest zestaw na 4-waya na BFG.

Nowe show RVD za tydzień. A zaraz po zapowiedzi - videopromo Callihana. Zepsuję wam niespodziankę: on zepsuje Robowi show :P

Taya pokonała Tashę w asyście Kiery, czy, jak je nazwała, Chihuahua 1 z Chihuahuą 2 :D

EC3 dalej robi Moose'owi sieczkę w głowie, manipulując ludzi, z którymi ten chce pogadać. Przydałoby się więcej tych segmentów.

EY vs Dreamer jako ME. Nawet jak są bronie, dalej jest problem. O którym się chyba pisze za każdym razem, kiedy Tomek wchodzi do ringu, ale i tak dalej próbują.

Swann wrócił, mimo że jest o kulach. Nie wiem, czy powinien się tak szybko pojawiać.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444307

Bravo i Bahh > Sabian i Miro

Dopiero zauważyłem jaki kiepski jest finisher Trey’a (chyba że to jednorazowy wyskok, nie wiem). Wygląda to zupełnie tak, jakby Miguel atakował swoje kolana. W dodatku margines błędu jest tam niewielki. Co innego, gdy ktoś w ten sposób powala przeciwnika – wskakuje mu na ramiona i go przeważa. Tu nie wiem czy on celuje w klatę, czy w głowę, czy w co. Mega sztuczne.

Swann pcha się w gips. No nie wiem, jakoś tego nie czuję. Miesiąc temu musiał zakończyć karierę, dziś wciąż o kulach, a za miesiąc? Walka na jednej nodze, czy magiczne ozdrowienie? Jeśli walka na jednej nodze, to powinna trwać max. 5 minut, chyba że EY będzie chciał się nad nim popastwić dłużej. No, zobaczymy. Ważne, że to coś świeżego.

Podoba mi się ten cały wątek z wskrzeszaniem Mitchella. Liczę na jeszcze kilka fajnych segmentów zanim dojdzie do skutku.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444352

• Reputacja:   254
  • Urządzenie:  Android

Swann pcha się w gips. No nie wiem, jakoś tego nie czuję. Miesiąc temu musiał zakończyć karierę, dziś wciąż o kulach, a za miesiąc? Walka na jednej nodze, czy magiczne ozdrowienie? Jeśli walka na jednej nodze, to powinna trwać max. 5 minut, chyba że EY będzie chciał się nad nim popastwić dłużej.

Dobre kilka lat temu już był trochę podobny storylinie nie jaki Bret Hitman Hart też chodził o kuli a w walce z Vincem okazało się, że to była podpucha. Czuje, że teraz tez tak może być. Rich będzie chciał przechytrzyć World class maniaca.

Edytowane przez Jeffrey Nero
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444353

W TT matchu na start była mistrzyni i pretendentka, ale pin zdobywa Susie na Kimber. Na Su jest teraz więcej uwagi niż na głównym programie dywizji.

Bahh umie gadać, bo Google Translate :twisted:

Rohit unika rywali i kręci, że trudno powiedzieć, kto zasługuje na shota. Tymczasem Bey ma rewanż, TJP ostatnio pokonał Beya, a teraz Trey pokonał Perkinsa. Czyli wieloosobówka na BFG. Niby robią 3-waya o shota, ale pewnie się nie skończy normalnie.

Swann zmiękczył serducho D'Amore'a i zgarnął shota na Złoto na BFG. Mimo że jest połamany i mówi, że się wykuruje, ale teoretycznie lekarze mogą go nie dopuścić. Argumenty ma, bo ostatnio jako jedyny pinował champa, ale jednak. Rozumiem, że to chcą już teraz na PPV, ale lepiej by wyszło, gdyby z tym czekali.

Mack w końcu uwalił Myersa. I nie wiem, co dalej robić z tą dwójką.

W międzyczasie Rosemary szykuje się do ślubu i wychodzi z tego trochę segmencików na backu. Coś się dzieje.

Moose ma takiego bzika, że nawet dzwoni do Jericho, by spytać, jak ogarnąć sprawę skradzionego pasa :twisted: Złoto!

Tenille uciekła od Emmaliny, by robić sesje zdjęciowe...

Druga chihuahua pokonała Tayę, wow!

Rhino znów próbuje wyzwać Hernandeza na siłowanie na rękę, ale tylko po to, by Heath po kryjomu zwinął hajsy. Dalej jestem pod wrażeniem, że ta historia się nie skończyła :twisted:

Rascalzi zlani na backu, to do 8 man TT matchu w ME wskoczyli Gallows i Anderson. Nic specjalnego, przynajmniej Ace ma pin.

Edytowane przez aRo
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444355

3-way Xów na start, dobre rozgrzanie publ... widza.

Tylko nie do końca rozumiem, co się działo od końcówki. Najpierw obstawiałem jakiś niejasny finisz, by zrobić wieloosobówkę, a tu Trey czysto zdobywa pin. A chwilę potem od razu Rascal odpala shota, dingdong, Raju robi rollupa i mamy pierwszą obronę, po shocie. Jak to miały być mind gamesy i cwaniactwo Rohita - OK. Ale jak teraz wszyscy dostaną szansę na BFG, a to możliwe bo nie ma pretendenta, to będzie dziwne.

Susie znów wygrywa. Wolałbym tylko, by nie przyćmiewała rywalizacji o pas. Kylie powiedziała w promie, że Deonna może zapominać, że ona jest no1 contenderką. Nie zdziwię się, jak na PPV pojawi się Su Yung i bardziej zapamiętamy jej występ.

Filmik Heatha - dobre :D Szukający pracy jest najlepszy. Rhino in the wild :twisted: I ile cameo!

Filmik ECIII - króciutki. Ale dał nam numer telefonu Moose'a. Kto sprawdzi?

Wrestle House niby nie ma, ale Bravo dalej planuje ślub z pomocą ludzi stamtąd, a Dreamer dalej próbuje tworzyć walki :D

A potem Tommy fika do Myersa, bo ten się źle zachowuje. Jeśli na jakiś feud w ogóle nie czekam, to na ten.

Young zlał Deanersów, bo tak.

Wtrącił się Edwards i ma swój rematch o Złoto na... Victory Road? Robią jeszcze specjalną galę w sobotę 3 października.

RVD pokonał Callihana, ten za karę dostał parę minut z Forbes. I ją zlał. OK, to było dziwne.

Tenille w powrotnej walce uwala Jordynne. Wjeżdża grubo, tylko nie wiem, co ma teraz robić. Przydałby się jakiś feud przed PPV.

I na sam koniec Eddie zgarnia wpieprz na zapleczu od "nie wiadomo kogo". Zdziwię się, jak to nie Eric.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444387

Nie wiem kto dopuścił do tego title matchu, ale mniejsza z tym. Rohit, ty cwaniaku. Rewanż zaliczony. Wyrasta to wszystko na fajny run. Impact znowu z nikogo zrobił kogoś. Jakby zapomniana sztuka.

Susie właściwie jest teraz zamieszana w walkę o pas kobiet na BFG. Może tam coś pęknie i pojawi się Su albo jakiś mocniejszy teaser? Pisałem o tym już przed Slammi, do czegoś w końcu musi to doprowadzić – po każdej walce Susie jest na granicy.

Heath z nazwiskiem w sejfie ruszył z kampanią na poważnie. Pojawili się nawet celebryci. No i nosorożec > rekin. #Heath4Impact

Dzwonił już ktoś do Moose’a?

Podobało mi się całe zamieszanie z Youngiem i Edwardsem. Ten drugi załatwił sobie rewanż na Victory Road. Podobno ma to być jakiś Impact Plus exclusive. Już bym wolał, żeby to była tematyczna tygodniówka.

Katie dostała swoje 5 minut, ale sytuacja się odwróciła. Nieszkodliwe. Wciąż czekam, aż znajdzie się konkretne zajęcie dla Samiego.

Trafiło się nieco dłuższe promo BFG. Albo wcześniej przewijałem, nie wiem. W każdym razie bardzo spoko. Jest klimat.

Kaleb to jest dobry menago do bicia przez przeciwniczki Tenille. Można coś wycisnąć z tego duetu. Póki co weszło mocne zwycięstwo.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444392

Taya i Rosemary pokonują Havok i Nevaeh, które i tak nic nie robią - whatever. Potem wbijają Chihuahuy. Mini feudzik trwa, zaczęło się od ślubu Bravo, tyle że... nic ciekawego się już nie dzieje.

Te filmiki Younga są świetne. Konkretniej: reklamy BFG.

W sobotę Susie walczy z Deonną o pas. Wiem, że to zapychaczowa gala, ale WTF?

Tenille ma do pomocy Kaleba, ale to najwidoczniej za mało, bo odklepała Grace. Szybko się do szczytu nie zbliży.

Za tydzień EC3 chce rozwalić pas TNA na wizji. Koniec zabaw w kotka i myszkę z Moose'em, wreszcie coś ruszy.

Jej, rehabilitacja Richa idzie dobrze! Nikt się nie spodziewał.

Good Brothers zdobywają W, a Rascalz robią nadal za chłopców do bicia dla wszystkich. Czego nie rozumiem - jak chcecie robić wieloosobówkę (bo chyba nie zrobią samego GB vs MCMG?), to ich też by można było wcisnąć, a zamiast tego każdy ich leje.

Dreamer vs Myers już w sobotę - i oby się nie przeciągnęło do BFG, skończcie to.

Bravo się zna na sędziowaniu, nie będzie przy nim oszustw! Swinger przegrywa, Bahh został Best Manem. Czekamy na ślub.

Rohit rzuca wyzwanie na Victory Road - ale nie dla TJP, Beya i Treya. Każdy inny. OK, skoro to i tak zapychacz. Na BFG pewnie trafią wszyscy.

Sami pokazał Eddiemu, kto go napadł. Wyszło że... Shamrock.

Teraz się zaczynam obawiać, że ta karta PPV, co wyciekła jakiś czas temu, może się jeszcze okazać prawdziwa. Bo walki się zgadzają, tylko kwestia pasa nie. Ale jakby Edwards odzyskał tytuł w sobotę... :/

North jadą Ace'a i Fultona w ME. A że ci pierwsi za tydzień mają walkę z Gunsami, to wygląda słabo. Na koniec 4 wiadome Tagi brawlują. Ekipa Ace'a w tym wszystkim odstaje. Czemu on się w ogóle bawi w TT...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444477

EC3 zapowiedział konkrety.

U Swanna jednak zamiast walki na jednej nodze będzie ozdrowienie.

Heath dorobił się kolejnej walki pod banderą IW. Jeszcze trochę i kontrakt.

Good Brothers oficjalnie chcą pasy, a chętnych jest więcej. Ten 4-way tagów będzie fajny.

Początek segmentu z Hawkinsem i Dreamerem to złoto. Pojedynku w samo południe nie było, zamiast tego będzie walka na Victory Road. To już mniej atrakcyjne, ale przynajmniej ma sens.

John E. nawet na sędziowskiej emeryturze musi pilnować zasad.

Sami wyszedł do Eddiego, zaczął się kręcić w towarzystwie poważniejszym niż RVD… i jest z Shamrockiem. Przed oczami pojawiła mi się przypuszczalna karta BFG, która jakiś czas temu wyciekła. Wszystko jest możliwe. Mamy kolejny duet. Grunt, że Callihan ma robotę, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Su znowu o sobie przypomniała. BFG.

Niby to Victory Road to zbędna przeszkoda na drodze ( ;) ;) ) przed Bound for Glory, ale jednak karta jest spoko i wszystko tam jakoś podbudowali. Z drugiej strony pewnie tylko tak gadam, a jak przyjdzie co do czego, to nie będzie mi się chciało tego oglądać. Zobaczymy.

Edytowane przez Rogos
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444478

Problemy techniczne to już niestety Impaktowska tradycja, i tak jak kogoś przypadkiem interesował opener, no to był nieoglądalny. Victory Road nie przyniosło zaskoczeń, przetasowań, pasy nie zmieniły posiadaczy. Heath jest o krok od podpisania kontraktu (czekam na zwrot akcji), a na BFG już na 100% pojawi się Su Yung.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444499

Kolejne Myers vs Dreamer. A głupio liczyłem, że więcej nie będzie :/

Myślałem, że już niczym nie zaskoczą. A tymczasem Rohit znowu robi open challenge'a i odpowiada Jordynne Grace. Byłem przekonany, że zrobili z niej champa :twisted: Ale Raju uznał, że to jednak nie było o pas. Ciekawe, ile jeszcze takich cyrków przeprowadzi. Tak, ciekawe. Coś się dzieje.

6-way Scramble na BFG. Trafi tam każdy niedawny rywal. W tym Grace. Wow.

Fallah chce hajsy Hernandeza, bo potrzeba więcej na ślub Bravo :D

Już miałem pisać, że Rascalzów chyba każdy pojechał, a jednak wygrali z XXL. Światełko w tunelu.

O, Rich jest JUŻ gotowy na BFG, super rehabilitacja. A tu nagle podmianka i za doktora wskakuje Young - to było dobre.

Chihuahuy pokonane, to chyba wystarczy już tych walk z Tayą.

Swinger i Steve będą walczyć jako team? Jak nawet Deanerów nie potrafią przejść, to nie widzę tu sukcesów w przyszłości.

Na koniec MCMG pokonują Ace'a i Fultona po wbiciu innych teamów. Taka typowa podbudowa wieloosobówki.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/602/#findComment-444530