Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

KIIIIIIIIIIILLLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH QUEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN wróciło :twisted:

Z nowych - Amanda Rodriguez(dostała theme song Sarity, jej skilla już nie), Ava Storie(ładna, ale nic więcej), MJ Jenkins(takie słabe X-Div u kobiet).

James Storm dostał nową wersję Longnecks and Rednecks, ale lepsza raczej nie była.

DCC jest martwe. Dało to chociaż niezły segment. Tekst Storma o Tinderze mnie rozwalił :D

Nowy Davey Richards jest popieprzony. Końcówka Last Man Standing matchu na propsie. Parę słów Angeliny i skraca byłego przyjaciela o łeb.

Veterans of War? Znaleźli partnera Melendezowi?...

Zmarnowali czas na feud komentatorów, ale tyle dobrego, że był to pretekst do powrotów. Chris "Adonis" Masters - marnie, Matt Morgan - spoko(tylko po co zmiana theme songu?), a ostatni... Trzeba zobaczyć na ich stronie, bo IW się skończyło - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA (pewnie Magnus) :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/578/#findComment-420327

Veterans of War? Znaleźli partnera Melendezowi?...

Pod tą zapowiedzią na pewno kryje się Gunner. Do drugiej osoby nie jestem pewny, ale jest to chyba Crimson.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/578/#findComment-420336

Komentatorzy nie rozróżniają wrestlerów, co było słychać w walce Tagów. Swoją robotę robią kiepsko, a do tego marnują na nich czas w segmentach - same minusy.

Więcej pomyłek? EC3 chyba chciał powiedzieć "Alberto DEL RIO", ale robota edytorów rzuca się w oczy/uszy. Tak marnie to poprawić...

Kongo Kong :twisted: Jemu takie proma dawali? Gość wygląda śmiesznie.

Shane Helms wrócił do ringu. Mógłby jeszcze kiedyś stoczyć normalną walkę. Story z Everettem daje okazję.

Więc theme Morgana to zmieniona wersja "Way of the Ring" - serio nie mogli zostać przy Sleeping Giant?

Babcia, która często stoi w pierwszym rzędzie w koszulce Magnusa, wreszcie się doczekała powrotu idola :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/578/#findComment-420605

• Reputacja:   1

''Konga Kong'' jak i sam wygląd zawodnika...

Vg0JstydL8HCg.gif

Nic więcej o tym produkcie nie potrafię napisać, ale oglądam go na oficjalnym kanale ''fto''' na yt.

Edytowane przez 8693
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/578/#findComment-420613

Kolejny przyjemny w odbiorze odcinek IW.

Od kilku epizodów poziom poziom jest zwyżkowy i jak widać nie ma próżni po odejściu ( w końcu ) Hardasów.

Cieszy szansa na pas, dla Cowboya, który jako ostatni originals powinien być na rękach noszony, ale jakoś nie widzi mi się aby teraz udupił Bobyego.

Stawiam na turn EC3 i jego program z Cowboyem.

Angelina nie cieszy już oka tak jak niegdyś, w chwili obecnej przywodzi na myśl bardziej pannę lekkich obyczajów z niemałym przebiegiem, aniżeli byłą KO champion.

X Division - spoko że się pojawiają, spoko że jest tu nawet miejsce na story ale brakuje mi tempa w tych starciach.

Debiut przemilczę, ponieważ spodziewałem się jakieś KO 8)

W ME wygrali ci co musieli, czyli drużyna JB'a.

Zobaczymy co z przegranym, jak do tej chwili był mi obojętny tak po turnie zainteresował mnie nieco tym co sobą zaprezentuje.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/578/#findComment-420677

Thornstowe kontuzjowany. Jeden pozytyw IW mniej.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/578/#findComment-420784

X Division w ME. X Division w +15 minutowej walce. X Division z segmentem zapowiadającym walkę. Wreszcie można powiedzieć, że odbudowa tej dywizji to nie są same puste słowa. Wrócił Dutt (niech dadzą mu program zwieńczony zdobyciem tytułu na którymś PPV), wrócił Low Ki (akurat ja nie jestem zwolennikiem dawania komuś pasa od razu na starcie), przechuj Dezmond Xavier podpisał kontrakt. Dodajmy do tego Everetta, Iona, Lee, Suicide'a i coś wreszcie ze spot monkeys można zrobić. Wciągają nosem tych pseudo cruiserów od Micka Mahona.

EC3 turnuje się na Stormie. To było do przewidzenia po ostatnich segmentach. Szkoda Storma, ale on jeszcze pas pewnie dostanie. Wolę na razie zobaczyć program między tą dwójką, bo na papierze zapowiada się świetnie. Słabe było to, że dalej ciągną feud komentatorów.

Alberto wkurwia się, że nie miał jeszcze walki o pas. W kolejkę do Lashleya na chama wpierdala się Magnus. Ktoś tam jeszcze dołączy na czwartego oraz piątego i mamy KOTM match. Jak już Jarrett ma władzę to mogą wrócić do tego konceptu na stałe przy okazji Slammiversary.

A słabsze rzeczy? Kongo Kong do natychmiastowego wyjebania. Albo niech chociaż zmienią mu ring gear, bo oglądając jego zwisające cyce zbiera się na bełty.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/578/#findComment-420948

Wciągają nosem tych pseudo cruiserów od Micka Mahona..

Yyyy... nie? WWE ma w cruiserach dużo lepszych ludzi i to oni zjadają X-Division nosem, problemem tam jest booking.

Za to dla odmiany podpisuję się pod opinią o Kongu. Skąd to wzięli?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/578/#findComment-420949

GFW i TNA się połączyły xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

No, przynajmniej dostaną paru gości do rosteru. Dutt pomoże Xom, a Christina Von Eerie to fajny dodatek do KO. Tylko pasów powinni się pozbyć, bo w sumie będzie tego o wiele za dużo.

Mathews tydzień temu wyleciał, dzisiaj znowu komentuje - OK :roll: Do tego spierniczyli ostatnie minuty IW, ale to swoją drogą.

EC3 jest heelem, udupił Storma. No to mamy feud. I obu poza tytułowym obrazkiem, co daje nam Alberto na czele... Nie, Magnusem go nie zastąpią. Chyba że zrobią KOTM Match.

Trevor Lee, Andrew Everett, Sonjay Dutt, Suicide, Desmond Xavier, Low-Ki, Main Event, X-Div Title. Ciężko uwierzyć w odnowę dywizji, ale trzeba przyznać, starają się. Szkoda, że feud się rypnął i Andrew nie odbierze pasa Trevorowi, ale nie mogę narzekać na Łysola.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/578/#findComment-420950

No to poleć jakąś najlepszą walkę Xów z ostatniego ~roku, najlepiej z linkiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/578/#findComment-420953

Yyyy... nie? WWE ma w cruiserach dużo lepszych ludzi i to oni zjadają X-Division nosem, problemem tam jest booking.

O to właśnie chodziło. Na papierze wszystko wygląda fajnie, ale co komu po tym skoro tak ich ograniczają w ringu. Mick Mahon zabrania im polatać. A taki Aries dla przykładu przyszedł i na starcie dostał na finisher jakieś zjebane uderzenie łokciem. Myślałem, że z WWE będę sięgał po walki cruiserów. Po zobaczeniu kilku miałem dość.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/578/#findComment-420954

Zdecydowanie, np. Ho Ho Lun wirtuoz ringu jak np. Andrea Pirlo w środku pola.

A tak poważniej, sprzeczania się o to, która dywizja ma lepszych zawodników to tak jak dyskusja o wyższości Wielkanocy nad Bożym narodzeniem i vice versa.

Swoją drogą ludzie nie kupują np. Lambo po to aby jeździć nim tylko przepisowo, więc zwalanie wszystkiego na booking programu 205 to raczej przesada.

Co do IW, po ME spodziewałem się więcej ........ więcej spotów, więcej dramaturgi i lepszego tempa, ale i tak było fajnie, z tą ekipą można przywrócić blask dywizji sprzed dekady.

Tylko ten pas niech zmienią, zarówno jego kształt jak i kolorystka są do (_!_).

Z wcześniejszych wydarzeń, turn EC3 przewidziany, LAX wymiata, natomiast nieco dziwi w sumie gładka porażka ODB.

Zadziwiające, że Josh Mathews wywołuje u publiki zebranej w IZ większe emocje niż walka o WHT albo celebracja po zdobyciu pasa X.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/578/#findComment-420982

Czytając na tą dyskusje wszedłem w roster Impact Wrestling na ich stronie internetowej i muszę przyznać, że na papierze dywizja X jest bardzo fajna. Low Ki, Trevor Lee, Sonjay Dutt, Eddie Edwards, Davey Richards, Everett, Konley, Ion, a teraz prawdopodobnie jeszcze Matt Sydal.

Tak więc pod względem nazwisk dywizja jr ciężka stoi na podobnym poziomie co w TNA to jednak mimo, że w WWE nie wygląda to idealnie to jednak jest lepiej niż w ostatnich latach w federacji z Orlando. Przynajmniej raz na kilka tygodni podczas 205 live można zobaczyć na serio dobrą walkę, a i na ostatnich ppv było dość solidnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/578/#findComment-420983

LAX vs jobberzy wypadło fajnie jak na niecałe 3 minuty walki. Mistrzowie mieli pokazać dominacje i rozgromić swoich rywali i tak też się stało. Podoba mi się cała otoczka wokół LAX. Konnan zapowiada przemoc i ogólny rozpizd jak w 2006 roku i to może wypalić. Nie tak bardzo jak wtedy, bo to inne czasy i tam widok krwi był czymś normalnym, ale i tak może być ciekawie. Podczas przemówienia Konnana miałem wrażenie, że powtarza on promo z właśnie 2006 roku.

Karen Jarrett oświadcza, że Impact Wrestling i GFW staje się jedną federacją. Kto by przypuszczał? Ja! Co prawda obstawiałem, że Jarrett wykupi udziały Dixie wraz z Toby Keithem, a nie Anthem, ale i tak dobrze wyszło. Dixie zniknęła, Jeff dobrze poprowadzi TN... Impact Wrestling, a mając wcześniejsze układy z innymi organizacjami możemy się spodziewać wielu zawodników, którzy pokażą się na jednych tapingach. X Division w Main Evencie? Jak najbardziej trafny pomysł. Zwłaszcza, że powrócił Sonjay Dutt, pojawił się nowy Xavier oraz powrócił TNA Original Low Ki w gimmicku Hitmana. Jestem ciekaw czy pasy obu federacji zostaną połączone czy zostawią pasy Impactu, a tamte wywalą.

Walka KnockOuts przeciętna. Cieszy fakt, że Rosemary wygrywa. Czas dać jej nieco lepsze rywalki może ze sceny niezależnej.

Impact Wrestling World Heavyweight Title Match – Lashley vs James Storm

Dobra walka z solidnym tempem jak na takich chłopów. Chciałbym, żeby Storm wkońcu zdobył to mistrzostwo na długi czas, ale od początku miałem wrażenie, że nie będzie to dzisiaj. Jak ma zdobyć to niech będzie to Slammiversary. I skoro Jeff Jarrett wrócił to będzie to King of the Mountain match, w którym zobaczymy Lashleya, Alberto, Storma, EC3 i kogoś jeszcze może jakiś powrót. Po ostatnich wydarzeniach można było przypuszczać, że EC3 przejdzie heel turn. Już mi się uśmiech robi na twarzy na myśl o jego feudzie ze Stormem. W gadce to może być najlepszy feud ostatnich lat.

X-Division Title Match – Trevor Lee vs Sonjay Dutt vs Andrew Everett vs Suicide vs Dezmond Xavier vs Low Ki

Bardzo dobra walka na zakończenie Impactu i chyba najlepsza walka Xów od bardzo długiego czasu. Fajne tempo, w ringu każdy miał odrobine czasu, aby pokazać co potrafi. Wystarczy dać im troche czasu i potrafią zrobić wspaniałe widowisko. Z dobrej strony pokazał się Xavier i chciałbym go widywać częściej na Impactach. Powrót Sonjay Dutta mnie cieszy choć w środku walki troszke ucierpiał. Low Ki wrócił i od razu zgarnął pas... Ciekaw jestem jak to dalej pociągną, bo to dość ryzykowne zagranie z ich strony. Dodatkowo Low Ki występuje w nowym gimmicku i ciekawi mnie jak się w nim spisze.

Ogólnie Impact bardzo mi się podobał. Nie licząc walki kobiet i Kongo Kong to wszystko mi się podobało, a te walki były krótkie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/578/#findComment-420984