Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

W ogóle to odejście Hardysów rozwiązane przegłupio, Decay wchłonęło ich dusze podczas teleportacji?

Zważając na to jak były prowadzone ich postacie ostatnio, to zwykłe powiedzenie, że skończyły im się kontrakty tutaj po prostu nie pasowało ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419090

W ogóle to odejście Hardysów rozwiązane przegłupio, Decay wchłonęło ich dusze podczas teleportacji?

(Bardziej podchodzi to pod podpierdzielenie im tych pasów w czasie teleportacji. Pewnie Szatan ich wspomógł albo coś, taki normalny motywik jakich milion :P Ważne, że był, bo po poprzednim tygodniu już się obawiałem, że nowe szefostwo = twardy reset wszystkich ustawień.)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419091

Zaczynamy kolejną nową erę w TNA. Wiadomo, że na początku wiele rzeczy może się wszystkim nie podobać, ale nie można ocenić zmian po jednym Impactcie... Dajcie czasowi czas, a czas pokaże. Myśle, że Slammiversary będzie odpowiednią datą do oceny nowych rządów.

DDC vs Reno Scum. Oglądając to wydawało mi się, że walka była dłuższa. DDC przegrywa ze świeżakami, więc spodziewajmy się upadku tej grupy zwłaszcza, że Storm zaczyna szumieć. Reno Scum nie mieli zbytnio czasu, żeby się pokazać z jak najlepszej strony, ale było nieźle. Wydają się ogarnięci i coś z nich może w przyszłości być.

Walka Xów mi się podobała. Dajmy im tylko więcej czasu i róbmy coś w tej dywizji oprócz wrzucania kilku ludziów dając im pięć minut na poskakanie i będzie dobrze.

Walka KO fajna. Rachael Ellering mi się spodobałą i z chęcią bym ją widział częściej w Impact Wrestling. Pamiętając, że kontrakt dostała taka Rabel to Rachael powinno mieć pewne występy.

Bruce Prichard jako postać telewizyjna może się sprawdzić tak samo jak Dutch Mantell. Debiut Alberto el Patron bez jakiś fajerwerków, ale było dobrze. Ciekaw jestem jak się będzie pokazywał nam na Impactach. Jego późniejsza walka z Bobbym wypadła średnio. Z jednej strony budują postać Lashley'a jako terminatora, a tu przegrywa z debiutującym Alberto. Z drugiej jednak strony przegrywa on po uderzeniu pasem w głowe, więc idzie to wybaczyć. Tylko czemu za każdym razem w tego typu walkach sędzia musi zostać znokautowany? Tu poległo nawet dwóch... już oczami wyobraźni widziałem jak EC3 wbiega na ring i on kończy sędziować tą walkę. Mogli to inaczej rozegrać, ale jeśli Alberto miał wygrać z Lashley'em to uderzenie pasem wydaje się najrozsądniejsze. Lepiej to niż podłożyć czysto terminatora el Patronowi.

W przeciwieństwie do innych mi nawiązania do WWE kompletnie nie przeszkadzają. A nawet pojawia mi się uśmiech na twarzy w takich momentach.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419132

Alberto wygrywa pas w nieczysty sposób, ale że jest tak wspaniałym facem to zrzeka się go i będzie próbował zdobyć w normalnych okolicznościach. Czyli klasyczne TNA zróbmy troche szumu na pierwszym dniu tapingu, a w kolejne będziemy próbować to wyjaśnić. Pytanie tylko co jest gorsze? Takie kombinacje, aby zaszokować ludzi i wygrana Alberto nad destroyerem w nieczysty sposób czy zabieraniu mu tego pasa. Szkoda, że nigdy wcześniej nikt nie był zainteresowany tym jak Roode rozwalał butelke piwa na głowie Storma wygrywając pas i robiąc najdłuższy title run, ani jak Bully Ray wygrywał walki przez uderzenia młotkiem czy każdy inny heel, który użył przekrętu by wygrać.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419195

I weź tu traktuj tą federację poważnie? Debiuty nowych zawodników bez jakiejkolwiek podbudowy story-line'owej, ciągłe wspominanie o WWE (ciekawe, że dablju nie wspomina o TN...wróć, Impact Wrestling - jak myślicie, dlaczego?), Berto z dupy zdobywa title-shota by zdobyć pas mistrzowski, by później...oddać go, bo nieuczciwie go zdobył. Przecież to jest tak głupie jak oddanie pasa TNA via jutube swego czasu XD Obecnie ta fedka jest hybrydą TNA, GFW i CZW (sporo zawodników z CZW tam się pojawiło). Efekt końcowy jest na załączonym obrazku XD
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419196

Po walce Garzy i Laredo ciężko coś o nich powiedzieć. Wolałbym ich sprawdzić u Xów. A może są w Tagu, bo im brakuje skilla?

Cody uratował nas przed singlowym występem/wtopą Brandi. W sumie niezły segment.

Reno Scum w promie wypadli nieźle - jak dla mnie to było lepsze niż ringowy debiut tydzień temu. Sprawiło, że może tych gości polubię.

Bardzo fajny 4-way! Jak będą trzaskać takie walki częściej, może odzyskam wiarę w X-Div. 2 problemy: przerwa w reklamowa w trakcie i Lauren pod koniec. A co za tym idzie: Braxton w rosterze :twisted:

Powrót LAX wypadł naprawdę dobrze! Póki co to najlepsze, co widziałem na Impaktach od dłuższego czasu, nie licząc Hardasów. Ta reinkarnacja może wypalić.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419294

Może po prostu mam dobry humor, ale już dwa tygodnie po śmierci TNA, spodobał mi się pierwszy Impact. Co prawda szopka z pasem niepotrzebna, ale prowadziła do niezłej walki z EC3. U spadkobiercy Carterowego syfu narasta frustracja, więc nasuwa się pytanie, na kim ją wyładuje?

Ciekawy koncept z naradą decyzyjnych. Pytanie czy to już będzie stały element?

Pierwsze promyki nadziei dla X-ów. Znowu dostali trochę czasu, roster powiększony o Suicide'a (ciekawe komu dali kostium) i dobrze, że nie było typowego napalania się ala TNA, czyli: jak mamy nowe otwarcie, to zmieniamy wszystkich mistrzów.

Cody ma dwa takie same storyline'y w ROH i na Impakcie (i tu i tu wywołuje przeciwników). Tyle, że na Impakcie wypada mu podziękować, za oszczędzenie nam walczącej Brandi :)

Rusza z mułu też dywizja tag teamów. Za jednym zamachem wymieniamy Hardasów na trzy nowe tag teamy. Reno Scum w moich oczach póki co wypadają pozytywnie. Garza Jr. i Laredo Kid jak na razie niemożliwi do jednoznacznej oceny. Widzę jakiś potencjał w tym Garzie, ale ten drugi to bardziej chyba się nadaje do X-Division.

Za to LAX wchodzi (wraca) z buta. W ogóle, nie wiedziałem, że tam był Konnan, bo znam ich już tylko jako tag team i to u schyłku. Wejście imponujące więc mają moją uwagę. Nawet nie będę narzekać, że nową erę zaczynają kolejną stajnią.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419304

Wydarzenia z ME naprawdę nakręciły mnie na następny epizod.

Powrót LAX w nowym odświeżonym składzie ( ciekawe co z Hernandezem ? pewnie po ostatnich jasełkach związanych z LU , TNA nie brało go pod uwagę ) z wciąż genialnym i charyzmatycznym na mikrofonie Konnanem to musi się udać.

Powrót LAX do pech dla Oiowców, którzy wywarli nie mnie najlepsze wrażenie wśród debiutantów ( gimmick potrafi wiele zdziałać), będą musieli poczekać i to sporo na pasy.

X-ksi dostali w końcu sensowną ilość czasu, a do tego powrót Suicide'a to dodatkowy smaczek.

Reszta czyli Patrony, Suttery, Cartery póki co słabo mnie interesuje, ale jest nadzieja na lepsze, czyli turn ECIII - problem że Patron też jako ten zły jest lepszy.

I wychodzi, że niema odpowiednio wypromowanego ME-wego face'a.

Czekam na rozwój sytuacji, ewentualne czystki w rosterze/debiuty i powinno być dobrze.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419330

Pierwsze promyki nadziei dla X-ów. Znowu dostali trochę czasu, roster powiększony o Suicide'a (ciekawe komu dali kostium) i dobrze, że nie było typowego napalania się ala TNA, czyli: jak mamy nowe otwarcie, to zmieniamy wszystkich mistrzów.

Podobno za kostiumem kryje się Caleb Konley

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419342

Natural Born Killers - Davey i Angelina. Oby coś poszło za tym hasłem.

Nowi goście w 6 man tagu - bez rewelacji. Nie pokazali nic specjalnego. Z całej szóstki najlepszy wydaje się młody Garza.

Reno Scum ma fajnego finishera :)

6 kwietnia - Fury will be unleashed. Kto?

Nowi goście z LAX też wiele nie pokazali. Przynajmniej wejściówkę mają dobrą.

REBEL :shock: Po "słynnym" ONO nie powinna tu wracać, NIGDY. Jak wyszło dzisiaj? Ech, co ja zobaczyłem :???:

Karen Jarrett :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419557

• Reputacja:   1

Podoba mi się nowy, heelowy Richards. Z wilczego duetu to zawsze Davey > Eddie. Mam nadzieję, że po skończeniu feudu z ex-partnerem zapuka do bram main-eventów. Strasznie też eksponują i podkreślają jego związek z Angelina (swoją drogą świetnie pasuję do roli suki...i niestety trochę już zbrzydła). To już nie tyle co wrestler z valetką, tylko integralny element gimmicku, a nawet..tag team? Natural Born Killers? Coś chyba TNA pozazdrościło konkurencji i chciało mieć swoja wersję Miza z Maryse.

Zajebiście mi się podoba rozbudowane LAX. Zeszłotygodniowy powrót był z pierdolnięciem, a dzisiaj dostajemy fajny segment z gangsterską narada południowych amerykańców do westcoastowego beatu. Lubię takie klimaty. Konnan jako lider/manager/mówca, Homicide jako singlowy zawodnik, Ci dwaj nowi jako poszerzenie dywizji tagów oraz ta seksowna laska z bandaną - już ją kocham. Jest w tej stajni spójny gimmick i materiał na dobrą telewizję.

Widać, że DCC się rozpada, czego następstwem będzie face turn Storma i powrót do gimmicku wesołego kowboja. Z jednej strony spoko, bo chcę widzieć ponownie solowego Jamesa, który znów się zakręci przy głównym pasie. Daję on radę w każdej wersji. Jednak co z Bramem i Kingstonem? Martwię się o tego pierwszego, bo Brytyjczyk jest stworzony do roli psychola i dałbym mu okazję rozwinąć skrzydła. Ten drugi do natychmiastowego zwolnienia.

Karen wróciła jako face? Chyba ją przeturnują niedługo. Zaskakuje mnie fakt, że główny storyline bazuje na komentatorach, ale Matthews - o dziwo - nawet dał radę w ostatnim segmencie. Swoją drogą podobał mi się Ethan Carter tutaj. To jak kurwa chłodno obczajał Jarretową, gdy ta spoliczkowała Josha, było epicko odwzorowane od strony mimicznej. Jakby chciał niewerbalnie dać do zrozumienia "a może ten skurwiel Josh ma jednak rację paniusiu?". W ogóle można oczekiwac małej zmiany u EC3 w niedalekiej przyszłosći - tweenerowe zachowanie, heel turn lub lekka zmiana gimmicku.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419559

Opener wypadł dobrze. Powrót Suicide'a zaliczam na plus, bo w pewnym momencie stał się takim symbolem X Division według mnie. Sama walka była dobra, mimo tylko 6 minut ( co i tak jest dość długo jak na Xów :D ) to obaj panowie pokazali pare dobrych akcji. Wygrana Richardsa jak najbardziej na plus.

Dobry pomysł, aby wszystkich nowych wrzucić do jednej walki. Nie trzeba było przerywać tego co już się dzieje, a tak panowie dostali troche czasu, żeby zaprezentować się fanom Impact Wrestling. Kilku z nich pewnie zadomowi się tu na dłużej i bardzo dobrze. Ciekaw jestem jak będą się spisywać w kolejnych tygodniach. Widać, że postawiono na tych nowych. Np w kolejnej walce Reno Scum ( według mnie mogą coś zdziałać w dywizji TT ) pokonali Decay. Pokazali więcej niż w poprzedniej walce. Decay teraz będzie raczej taką drużyną do promowania nowszych TT. Swoje już wygrali.

LAX vs DCC wypadło dobrze. Cieszy powrót LAX, bo to jedna z fajniejszych ekip w historii TNA ( nie liczmy MA, bo to psuje cały obraz xD ). Dla tych co tęsknią za Hernandezem - jego na pewno nie zobaczymy w LAX ponownie. Konnan już to zapowiedział. Ciekawi mnie to czy faktycznie to LAX wprowadzi taki uliczny styl jak to zrobiło w 2006 roku. Spanish only! Wyjebanie komentatorów itp. Hmm w sumie jakby tak wyrzucili z Impact Zone Josha to byłoby fajnie. xD DCC powoli się będzie rozpadać. Storm powinien iść solowo i stać się facem, bo w takiej roli jest po prostu świetny. Ja bym mu nawet dał pas na długi czas. A Bram i Kingston spokojnie mogą zostać TT takim dość brutalnym i może feud z LAX?

Rebel wróciła... ODB nie porywa... Przynajmniej Earl na stare lata ma coś z życia. Ale niech zaczną robić coś w tej dywizji.

Karen wraca do Impact Wrestling i ku mojemu zaskoczeniu została bardzo pozytywnie przyjęta. "Moja rodzina stworzyła tą federację" mnie troszke kuło w uszy. Niby jej aktualna rodzina ze strony męża.. ale ona przychodziła tu już parę lat po stworzeniu federacji i z zupełnie kimś innym. Tak ogólnie segment był ok.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419570

• Reputacja:   257
  • Urządzenie:  Android

Cody paradował w bluzie Bullet Club. Jak sądzicie jest szansa na pojawienie się tej stajni w Impact Wrestling?
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419613

Cody paradował w bluzie Bullet Club. Jak sądzicie jest szansa na pojawienie się tej stajni w Impact Wrestling?

Ja mam nadzieję, że nie, bo powoli mam już dość BC. Zdecydowanie ich za dużo, a i w samym BC jest masa przeciętniaków.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419628

Zwykle podoba mi się darcie ryja w promach, ale każda reguła ma wyjątek. Kuzyn Sienny, KM był WTF momentem. W ringu już tak źle nie było, na całe szczęście.

DJZ vs Everett to kolejny krok w dobrą stronę dla X-Div. Pushują właściwego gościa. Andrew powinien kiedyś skroić Trevora z pasa.

Kończą się sensowne rywalki dla Rosemary, więc przyszła ODB. OK, reign Demonicy będzie trwał i trwał. Cała reszta kobit, które był w ringu, póki co nie powinna być przy pasie. Rayne teoretycznie zawsze może się tam kręcić, ale kto tego chce?

"Knocked Up Champ" - ODB widzi swoja przyszłość w bardzo jasnych barwach :D

EC3 i Storm przypomnieli, że są dobrzy mówcy w Dixielandzie. Jedna z fajniejszych pogadanek od dawna. Wesoły segmencik.

Reno Scum jest spoko, Garza Jr jest dobry(Laredo niech wraca do Meksyku), Decay jest OK, ale LAX zgarnia pasy TT i innej opcji nie było. Wejściówka, filmiki - robią na nich taki hype, że nie mogli przegrać. Żeby nie było - też są spoko ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/577/#findComment-419792