Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Dlaczego TNA używa spowolnionej wersji theme songu Cody'ego? To jest straszne. Jeśli to sposób na obejście jakiegoś prawa czy coś, nadal straszne.

Theme Barnetta to instrumental jednej z piosenek z ostatniej EPki Hardasa :D

W ringu zbyt wiele ze strony Josha nie zobaczyliśmy. Czy z Lashleyem będzie lepiej?

DJ Z niby miał uszkodzoną nogę, ale pojedynek z Trevorem miał niezłe tempo. Da się! Można się tego uwalić jako kiepskie sprzedawanie kontuzji, ale kto by się czepiał? ;) Taka X-Div jak dzisiaj jest spoko. Chodzi o walkę, nie ilość ludzi w dywizji.

Hurricanrana Everetta po walce - coś pięknego!

Najlepsze na "ślubie" były chanty DELETE :D

No dobra, niech będzie, że nie było tragedii, jak chodzi o promowanie. Jeśli chanty nie był edytowane, wyszło im. Zrobili mega face'ów i ultra heelówę, tak jak być miało.

Powtarzam się, ale nadal warto oglądać IW tylko dla braci Hardy. Expedition of Gold to ciągle, jak sama nazwa wskazuje, Złoto :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-418238

Ktoś się nie spodziewał zazdrosnego Cody'ego w pierwszym segmencie? :lol:

Czemu Josh Barnett nie walczy o Grand Championship? Chcieli MMA w wrestlingu to mają idealnego pretendenta :D

Oprócz tego niewiele ciekawych rzeczy. Ślub to dla mnie już za duży hardkor jak na wrestling i czułem żenadę po kilku minutach. Kolejna walka Rosemary vs Jade średnio mnie jara. Próbują robić z tego wielką rywalizację dając różne gimmick matche (które są dobrze wykorzystywane), ale historii w tym nie ma.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-418253

• Reputacja:   1

W ringu zbyt wiele ze strony Josha nie zobaczyliśmy. Czy z Lashleyem będzie lepiej?

Na dwoje babka wróżyła. Niby Lashley powinien bardziej odpowiadać mu stylowo, ale z Barnettem jest jeden mały "problem" (pisane w cudzysłowie, bo jest to również zaleta). Josh walczy w stricte shootowym stylu znanym z UWF-i, czy początków Pancrase. Owy styl cechuje się niezwykłą surowością i swego rodzaju "drętwotą", gdyż jego założeniem jest jak największy realizm wykonywanych ruchów, co negatywnie odbija się na widowiskowości starcia. Dlatego jako przeciwnika trzeba dobrać kogoś o podobnym stylu i Lashley spełnia te kryteria. Istnieje jednak (spore) ryzyko, że taki styl emulujący MMA uśpi publikę, zwłaszcza gdy jest ona niezaznajomiona z walką w parterze. Mam spore obawy o poziom tej walki, ale jeżeli wszystko pójdzie w miarę sprawnie, to powinniśmy zobaczyć solidny pojedynek okraszony sosiwem mieszanych sztuk walki.

Swoją drogą, w temacie o YT wrzuciłem dwie walki Josha (w tym debiut), a tu zarzucę linkiem do pierwszej walki z Lashleyem, która miała miejsce na gali IGF Genome 16:

http://v.youku.com/v_show/id_XNjA4Mzg1NTY4.html?from=s1.8-1-1.2&spm=a2h0k.8191407.0.0

Czemu Josh Barnett nie walczy o Grand Championship? Chcieli MMA w wrestlingu to mają idealnego pretendenta :D

Bo Grand Title wcale nie jest próbą naśladownictwa MMA, a bardzo old schoolowego wrestlingu z początków jego istnienia. Tak, kiedyś pojedynki pro wrestlingowe posiadały podział na rundy. Było to szczególnie rozpowszechnione w UK.

Co do samego Impacta - ślub wyszedł dobrze, nawet publika się zaangażowała. A Hardasy to jak zwykle klasa sama w sobie i must watch. Ciekawe, gdzie teraz się teleportują.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-418255

Ciekawi mnie jak jak mocno podkręcili publikę przy tym ślubie? Bo jak nie za dużo, to czy to nie była najlepsza reakcja w TNA od... lat? Bo publika tam od dawna brzmi jak na jakimś szkolnym turnieju.

Segment wypadł zaskakująco zjadliwie. Marii trzeba przyznać, że heelem jest naprawdę dobrym, bo ostatnio strasznie irytuje gdy tylko się odezwie.

Moim zdaniem dopiero promo Braxtona pociągnęło w górę segment, co mnie szczerze zaskoczyło.

Turn Everetta dał kolejną możliwą kombinację w X-Division, ale tam wciąż jest zbyt biednie. Jedynie poziom ringowy ostatnio się poprawił.

Hardasi wciąż nie nudzą, choć najlepszy był segment z Żyrafą :)

Nie kupuję tego misia z UFC. Jestem w stanie zrozumieć, że to może być ten styl o którym pisze Vaclav, ale dla mnie to po prostu wygląda zbyt sztywno. Z Lashleyem może jakoś to zatuszują niezłym mma, ale co dalej? Dostanie przeciętnego w ringu EC3 czy innego Brama i jak to będzie wyglądać?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-418325

Chyba nie będzie żadnego dalej - na 5 kwietnia Josh jest ustawiony w Japonii na galę Inoki Genome Federation (będzwał Mathews napisał "Inoke" na stronie IW). Całkiem możliwe, że Barnetta po walce z Lashleyem już więcej nie zobaczymy. I jest tak jak piszesz, blanco, jak z Bobbym nie wykrzesa dobrej walki, to z nikim innym tym bardziej tego nie zrobi.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-418403

Lee vs Everett to fajny #flippyshit, jak na IW - w PWG byli oczywiście lepsi.

Ostatnie ekspedycja Hardasów :( Zwierzątka, tytuły, Benjamin... Wszystko podsumowane jednym DELETE. Jedyne wyjaśnienie, jakie mogą strzelić za tydzień, to że teleportowali się poza czasoprzestrzeń :D

Chociaż z pasem Grand się im udało - Moose wygrywa z Drew. Oby tym razem miał lepszy run.

Lashley i Barnett... Taki sobie wrestling, mierne MMA. Jedyny plus - krótkie. Nie chcę tego widzieć za tydzień.

Oby się coś zmieniło, inaczej wyruszymy na ekspedycję z Hardasami - poza TNA.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-418514

(Muszę być słaby z biznesu, bo dla mnie puszczenie Hardych wolno to nieporozumienie, niezależnie pod jakim kątem patrze. Main event to nieporozumienie, miałem wrażenie, że część ciosów lata sobie w powietrzu, sprawiając, że reportaż z treningu ekipy KPW, wyglądał jak zajrzenie na zaplecze najbardziej profesjonalnej fedki w tej gromadzie galaktyk. Czyli ten cały hajs jaki dali Waremasterowi mogli dać Hardym, to chyba było dla nich jasne przecież, no musiało być.)

(No i to zatrzymanie gimmicku "Broken" w TNA. Ja rozumiem, że nie chce się dać zarobić konkurencji, ale w przypadku TNA, to akurat byłoby błogosławieńśtwo, gdyby ludzie w ogóle dowiedzieli się o tej federacji, jako kolebce tego cudu. Pomijam już kwestie, że to jest najlepsze co przydarzyło się Mattowi odkąd go znam, a może w całej jego karierze. Takie WWE to nawet nie chciałoby Hardych w tym gimmicku, żeby TNA nie zyskało popularności.)

(Reszta Impactu to jakieś tam rzeczy. Decay się rozpadło, bo Rosemary uznała, że wystarczy, że będzie mówić o sobie w liczbie mnogiej i sama będzie stajnią, Godderz w sumie mógłby już zniszczyć to DCC, bo takimi feudami z jedną osobą zabili tę grupę zanim się zaczęła. No i jest Cody, w sumie zawsze go lubiłem, więc może sprawdzę za tydzień jak daleko zabrną w tym absurdzie, gdzie facet nie pochodzący z bliskiego wschodu, zakłada, że lepiej żeby jego żonę rozjechała banda sekciarzy, niż żeby inny gość pomógł jej się obronić.)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-418521

No i moje obawy się potwierdziły - Barnett z Lashleyem nie dali rady sklecić porządnej walki. Samo TNA nawet nie dało im na to czasu. Ogółem wyszło gorzej niż za prawdziwym pierwszym razem w IGF, do którego swe kroki skieruje teraz Josh.

Co do zatrzymania gimmicku Broken - nie wiem, jak tam wyglądają zapisy kontraktowe TNA w tej kwestii (a patrząc po tym, jak AJ Styles w tym samym gimmicku obleciał TNA, NJPW, ROH i teraz WWE to wątpię w takowych istnienie), ale federacja może zatrzymać sobie materiały video. Wszelkie pomysły wyszły od Matta, więc to on jest prawowitym właścicielem gimmicku. Federacja pomogła mu to tylko przenieść na ekran (Borash zajmował się produkcją i montażem). Stracili swoją największą atrakcje i żadne Morgany, Jarretty i inne Brutusy tego nie wynagrodzą.

Edytowane przez Vaclav
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-418532

Na początek dość przyjemna walka nokautek, choć według mnie trochę przesadzili próbując sprzedaż Jade przy okazji za nie wiadomo jakiego kozaka. Fajnie, że Rosemery wygrywa, ale mam nadzieję, że niedługo przyjdzie jakiś debiut lub powrót do dywizji, bo rzygnę jeżeli skończą się przeciwniczki i znowu dojdzie do title shota Gail.

Hardasy w sumie nic nowego nie wymyślili. Dla niektórych może być to miłe dla oka, dla mnie powoli te segmenciki i niektóre motywy stają się już nudne... w sumie według mnie dobrze dla samego TNA, że Hardasy nie przedłużyli kontraktów. Na dłuższą perspektywę ciężko byłoby stworzyć mocny team, który byłby skłonny odebrać im tytuły, a i jeżeli nie mają więcej motywów dla gimmicków, to postacie z czasem mogłyby stać się po prostu irytujące.

Próbują coś wykręcić mocniejszego z feudu Cody'ego z Moosem, ale taki brawl według mnie mogli równie dobrze zostawić na sam koniec odcinka. Miałby większy "impakt" w odczuciu. Rozumiem, że przy okazja kontynuacja story z Drew, to rozwiązanie tymczasowe, gdy nie będzie Cody'ego.

DCC męczące się od kilku tygodni z Godderzem to dla mnie totalne nieporozumienie :roll: Chyba najgorsza stajnia w jakiej był Storm. Nawet on w niej jest nijaki.

Podobnie jak przy nokautkach, tak i przyzwoity jak dla dywizji pojedynek X'ów...

No i main event. Jedynie co w miarę zrobiło na mnie wrażenie jeżeli chodzi o Josha, to jego kopnięcia. O tyle dobrze, że przynajmniej Barnett dość szybko odhaczony.

Impact jak to Impact... szału nie ma, dupy nie urywa... ale jakiś tam poziom przyzwoitości trzyma i przynajmniej da się obejrzeć (nawet jeżeli niektórzy potrzebują przewijaka :P)

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-418572

Nowe twarze, powroty, nowe grafiki(szczególnie ta pokazująca ME, najs) - czuć odświeżenie. Ale jak widzę Alberto z pasem(w dodatku po takim cyrku, jaki odstawili na koniec) czy Braxtona jako kota w X-Div, entuzjazm opada.

Borash - fajnie, że komentuje, ale na jego sprzeczki z Matthewsem poświęcili za dużo czasu. Do "authority figures" tez łatwo się dowalić. Tylko gadają, jak kiedyś było dobrze, jakie kiedyś mieli gwiazdy... a teraz co? No i miałem wrażenie, że bardziej promowali dziś... WWE.

Jak serio "TNA is dead", proponuję... zmienić główny pas.

Jedyna ekstra rzecz to sposób wypisania Hardasów z TV, pasuje do tego, co robili. Niestety, za tydzień już ich nie będzie, a co za tym idzie - gdzie ja znajdę plusy?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-419016

Nowe logo, nowe intro, nowe porządki. Drobna różnica w wystroju Impact Zone, szkoda że tyko drobna, ale przynajmniej jest minimalnie bardziej żywo. Wraz z Jarretem, od razu przybyły nowe twarze, na czele z El Patronem. Fajny speech Bruce’a Pricharda. Wspominki dawnych czasów, na początku show i w wypowiedzi Mantela. Zapowiedzi świetlanej przyszłości są huczne. Czas zweryfikuje jak będzie.

Podobał mi się początek show i sprzeczka komentatorów. JB na komentatorce na plus. Pomijam fakt, że rozmawiał przez telefon mając aktywny ekran główny. Diabeł tkwi w szczegółach. :twisted:

DCC to na papierze fajny projekt, ale w praktyce grupa została błyskawicznie zarżnięta. Po co tworzyć stajnię, skoro nie ma się najmniejszego pomysły na programy z jej udziałem?

Cody zaprezentował idiotyczny segment pod tytułem „Nie ruszam się stąd dopóki…” Piszę o tym, żeby zwrócić uwagę na fakt, że dobrze zrobił to chyba tylko CM Punk. Swego czasu w ROH, nie wyszedł on z ringu mimo rozpoczęcia w nim kolejnej walki. Punk siedział na krześle i czytał książkę, czekając na Samoa Joe. To jedyny znany mi przykład logicznego przeprowadzenia tego typu segmentu. :-)

Hardy znikli. Tym razem na dobre.

Na widoczne zmiany będzie trzeba poczekać, ale i tak na obejrzenie tego Impactu zeszło mi znacznie więcej czasu niż zwykle.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-419018

Przez jeden epizod zrobili więcej nawiązań do WWE niż przez ostatnie 5-10 lat. Czyżby przyzwyczaili się do bycia indysem ;)

Na plusy powrót JB do stołu komentatorskiego i promo Colt... tfu Mantella ;)

Del Rio ledwo wszedł i już jakieś cyrki z nim robią... to raczej pasuje do starego TNA, niż do nowego Impact.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-419020

• Reputacja:   257
  • Urządzenie:  Android

Ogólnie fajnie, że coś się dzieje wiadomo, że wszystko nie wypali od razu. Trochę nowych twarzy to na plus. Po tylu zwolnieniach dużych nazwisk musiał się pojawić ktoś nowy z rozpoznawalnym nazwiskiem. Koszulki sędziów nie przypadły mi do gustu podobnie jak theme song Alberto El Patrona. Rozumiem, że Cody paraduje z pasem z innej federacji bo to pas GFW, ale z jakiej racji Reno Scum wchodzą sobie z pasami jakiejś federacji indy? Ciekawe czy teraz każdy kto ma pas w indysach będzie mógł z nim paradować. Na razie trzeba poczekać na kilka epizodów żeby ocenić dokładniej a wet na kolejne tapingi, które już w kwietniu.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-419079

Więc to był ten nowy Impact... niby nowy, a oglądało się jak stary ;) Chaos dalej króluje (nie ma to jak zacząć nową erę od brawlu z dupy i przydługiej kłótni komentatorów), booking się nie zmienił (DCC dalej jest jedną z najgorzej bookowanych stajni w historii, o main evencie nie wspomnę)... Mantella i spółkę czeka dużo roboty by wyciągnąć to na prostą ;) A nie będzie łatwo... szczególnie, jeśli prawdą są plotki o złych nastrojach w szatni, gdzie "starszy" skarżą się, że robią głównie za jobberów dla ludzi ściągniętych z GFW...

Cóż, TNA is dead (Niko się cieszy), make Impact great. Dajmy im szansę...

PS: RIP Vanguard1 ;(

PS2: Mówiłem już, że Rosemary is hot? Taka luźna uwaga...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-419083

• Urządzenie:  Android

PS2 - zgadzam się całkowicie :)

Kurczę, wkurzający ten Impact, do tego fakt, że komentatorzy zamiast opowiedzieć cokolwiek o nowych zawodnikach wolą kłócić się o to, kto jest lepszy. "Ty nie umiesz nazywać akcji!" "A ty nie komentowałeś Wrestlemanii!" Co to ma być, czerpanie z najlepszych wzorców Cole'a i Lawlera?

W ogóle to odejście Hardysów rozwiązane przegłupio, Decay wchłonęło ich dusze podczas teleportacji?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/576/#findComment-419089