Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Walizki zaciekawiły tylko w trakcie Face of Facts. Ale w ogóle powiedzieli kiedy oni mają wybrać te walki?

Żałuję, że obejrzałem powrót Brooke. Za czasów A&8 przynajmniej wizerunek był świetny, a teraz ring gear fatalny, w ringu drętwo, a już ta bitka ze Sienną to w ogóle dramat.

Drugi tydzień z nowym Rexem i jest coraz gorzej, ale jeszcze się wstrzymam przed ostatecznym osądem.

Main Event był całkiem niezły ringowo, ale ta komedia z wynikami 2 rundy to trochę zabiła. 2 minuty wyrównanej walki, a potem całą minutę Moose jest zapięty w submisionie, a i tak rundę wygrywa żeby w ogóle można było zrobić trzecią. No cyrk :)

Za to w trzeciej rundzie podobała mi się ta taktyka Drew. Zrobię low blow, stracę punkty, ale ty trzymasz się za jaja i mogę spokojnie cię dojechać bez oszukiwania ze strony sędziów. Logiczniej się nie dało :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-416314

Zupełnie inne Fact of life było genialne :D Tyrus znalazł sobie dobrą rolę, Eli Drake dalej jest gwiazdą tego segmentu, DCC z heelowej stajni idzie w kabaret i nawet Trevor Lee wreszcie mnie nie irytował.

W zasadzie to jedyna wartościowa rzecz w tym tygodniu. Czekam na dojście do władzy Jarretta i Mantella, bo może się coś ożywi.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-416329

Czekałem na walkę kobiet i trochę się zawiodłem. Booking tej walki był straszny. Rosemary przyjmowała wszystkie ostre bumpy żeby na koniec walnać tego superplexa i wygrać. W zasadzie trudno nazwać to walką, bo to była trochę taka kompilacja ciekawych bumpów jak na kobiety bez większej historii.

Swoją droga Jade mocno spieprzyła tego moonsaulta. Nie dość, że Rosemary miała na sobie ten stół z drutem to jeszcze Jade dowaliła jej skokiem centralnie na głowę.

Eddie Edwards nie wniósł nic jako mistrz to mi go nie szkoda. Ostatnio zapowiadało się, że może się coś zmieni, może jakiś heel turn albo feud z Davey'm, a tu ciach bajera dajemy pas Lashley'owi.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-416624

• Urządzenie:  Windows

Dajcie Hardasom WSZYSTKIE pasy TT z indysów!

Dlaczego Galloway znowu wychodzi przy nucie kiepskiego Rising?

Monster's Ball kobiet był spoko! Błędy swoją drogą, jednostronność też - ale podobało mi się na tyle, że to zlewam. Rosemary zasłużenie tyra z pasem.

Konley wprowadza jakąś świeżość do X-Div - ile można w kółko oglądać te same zestawienia? Inna sprawa, że Lee i Everett(SELLING) to kozaki, ale zbyt rzadko to widać w TNA.

Projekt Edwards zakończony... Pocisnęli mu pas i nie zrobili z tym nic.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-416635

Hardasy będą się TELEPORTOWAĆ, by zdobyć wszystkie możliwe pasy TT. To jest coraz lepsze :D

Zmiana theme songu Lashleya niepotrzebna.

Filmiki Rexa były jakieś. Gorszy niż wcześniej nie będzie. Nadal daję mu szanse na bycie dobrą TV, kiedyś.

Nieźle rozegrali heelowe przejęcie pasa Xów przez Trevora. Problem w tym, że mam wrażenie, jakby oni się wymieniali pasem od wieków i ciągle oglądamy to samo... a prawda jest taka, że przed reignem Zemy żaden z nich nie miał pasa od czerwca. Coś jest nie tak.

Koncept OFN i walizek wyszedł całkiem spoko. Choć można kwestionować wybory bez pasów na szali, przynajmniej pociągnęli feudy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-417193

Brandi Rhodes musi ostro popracować nad aktorstwem, bo jest czerstwa jak cholera. Ma manierę typowo charakterystyczną dla pani od wywiadów (no w sumie to od tego zaczynała).

Aron Rex podziela los swojego dawnego tag team partnera (Cody'ego) i psuje sobie nazwisko tymi gimmickami. Tak jak Stardust zniszczył Rhodesa, tak praktycznie wszystko co robi Rex po odejśćiu z WWE jest na minus...jeszcze dwa lata temu jako Mizdow był ulubieńcem większości fanów, teraz...

Niech sobie bracia Hardy zgarną wszystkie pasy jakie są! :D Szkoda, że w WWE na 100% ich nie zobaczymy, bo chętnie bym zobaczył jak zabierają pasy jakimś Alpha Of America ;)

Feud Richards vs Edwards bez pasa jakoś średnio mnie jara. Walki będą świetne, ale pas by się przydał.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-417439

• Reputacja:   1

Kolejna granica przekroczona przez Hardych, teraz potrafią się teleportować! Podoba mi się motyw ze zbieraniem przez nich pasów. Mam nadzieję, że nie skończy się na Meksyku.

Nie jest to coś co pokazałbym komuś z zewnątrz, ale wciąż Hardy Boys to najjaśniejszy punkt IMPACTów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-417443

Na początek - DCC vs Tyrus i Drake... Problem w tym, że nie mam komu kibicować. Wszyscy zwisają mi równo. Jak Eli przestał gadać, to już w ogóle.

Brandi to póki co wpadka :D Fajnie wygląda, ale nie idzie za tym nic. W NXT by jej mogli nie wrzucić do TV, a tutaj ma główny roster.

Everett przejdzie turn, co da nam walki z Trevorem, które muszą być dobre. Choć wiem, że poza TNA zrobiliby jeszcze lepsze...

Turn Richardsa - ciut za późno, mógłby poprawić reign Edwardsa, ale i tak może być niezła TV. Trochę szkoda, że DESTROYER Lashley marnie wyszedł przy okazji.

Jak zwykle - Hardasy podnoszą poziom. Teleportacje i zdobywanie pasów TT w różnych fedkach to będzie kolejna dawka zajebistości :D Za tydzień Psicosis i Super Crazy zostaną SKASOWANI.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-417459

(Mógłby mi ktoś powiedzieć, o jakie pasy właściwie oni mają walczyć w tym Meksyku? Tak konkretnie, bo jak tak potrzebne po necie, to wychodzi, że o jakieś fikcyjne.)
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-417465

Impact nadrobiony.

Brandi. Uroda jest, umiejętności aktorskich nie ma, a wiemy, że umiejętności ringowych też nie ma. Póki co klapa, ale czekamy czy się rozwinie.

Pierwszy raz od początku mojej przerywanej przygody z TNA cieszyłem się, że wyszedł Robbie E. Nowy Rex to jakiś dramat. Wygolił ciało, pedałuje, a do tego każe Spudowi śpiewać. Miejcie litość.

Za to Drew po kontuzji mi się podoba. Ograł Moose'a, zbeształ Tańczącego Hindusa i idzie jak burza. Zdobyli moje zainteresowanie tym co czeka go dalej.

Teraz czas na kolejny dramat czyli cały angle z Laurel, Saxtonem i resztą wesołej ferajny. Nie chcę tego oglądać.

I dla odmiany znowu pozytyw czyli wycieczka po złoto. Teleportacja była super, sam segment był bardzo dobry i czekamy na pierwszy skalp.

Dobry był też rozpad Helms Dynasty, bo skoro Lee nie ma już z kim walczyć, to czas na bratobójczy feud. Zanosiło, się już na to po tym, jak Everett nie pomógł w obijaniu DJa Z. Póki co Trevor jest dla mnie ciekawszą postacią, ale zobaczymy czym spróbuje mnie do siebie przekonać Everett.

I na koniec kolejny rozpad. Ten był wyczekiwany od dawna i niestety przeprowadzony zbyt późno. Przecież Richards wyszedł tu na totalnego półgłówka. Zamiast dać Eddiemu wygrać ten pas, a potem go zmieszać z błotem, to on pozbawił sam siebie realnej szansy na złoto. No geniusz.

Tak ogólnie rzecz biorąc to ten Impact był istną sinusoidą. Od totalnej żenady/dramatu/tragikomedii, do fajnych wartościowych walk i segmentów and repeat. Więcej tych drugich i będzie ok.

PS. Eddie ma o wiele lepszy gust od swojego byłego tag team partnera :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-417524

Richards ma nowy theme i czekam na jakąś dłuższą wersję. Ciekawi mnie bardziej niż feud. Ale przyznam im, że Davey wychodzi na mocnego heela.

Wow, Drake i Tyrus się pokłócili. Emocje, pościgi, wybuchy...

Josh Barnett - może jego kolejne spotkania z Lashleyem będą ciekawe, ale ten segment mnie nie porwał.

Jak zwykle, Hardasi to must see. Sceny w Meksyku świetne, a za tydzień kontynuacja Expedition for Gold. Coś pięknego. Filmiki z Allie i Braxtonem to nie ten poziom.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-417894

(Broken Hardys chyba faktycznie są trochę magiczni, bo hype uderzył mnie tak mocno, że myślałem do samego końca, że oni walczą o jakieś pasy o których kiedyś słyszałem. Ale przynajmniej teraz oficjalnie to najważniejsze pasy w Meksyku, CMLL i AAA może nigdy się o tym nie dowiedzieć.)

(Jakie to jest smutne, oficjalnie sprawa dopingu u Barnetta może być w toku, ale takie pojawienie się na Impactcie dużo mówi o tym jak się sprawy mają. I nie wiem czemu, ale zawsze kiedy uważam kogoś z poza wrestlingowego biznesu za mówce, którego dobrze mi się słucha, to kiedy tylko staje w ringu od razu brzmi dla mnie jak jakiś lamer z ulicy, smęcący jakieś bzdety. Ale może to przez te trampki dające -100 do powagi.)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-417895

Fani w Impact Zone wiedzieli dokładnie tyle samo co ja o tym zawodniku MMA, stąd i brak reakcji. Nawet jak na tak marną publikę to raziło w oczy.

Feud Wilków prowadzony dość dynamicznie, a wiec można się spodziewać, że za miesiąc będzie już tylko odległym wspomnieniem.

Segmenty Saxtona i Alie można przewinąć do momentu, jak Saxton podkłada świnię Bennetowi. Reszta to szajs.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-417906

Barnett jest lepszym mówcą od Lashleya, ale to Bobby jest lepszym wrestlingowym mówcą. Fajnie było to zobaczyć podczas debiutu Josha. Jakie są różnicę między gadką, a wrestlingowym promem. Josh przyszedł i wydukał tekst. Bobby mocno podkreślał niektóre zwroty, zwalniał też, kiedy była taka potrzeba. Dysproporcja była duża, a mówimy tu przecież o Lashleyu, który żadnym mikrofonowym wirtuozem nie jest.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-417910

Słabo wyszły te segmenty z wieczorów kawalerskiego i panieńskiego. O ile sam zamysł, by w ogóle je zrobić był na plus, tak w praktyce mało było momentów w których można było się zaśmiać. Szczególnie w przypadku Panów zabrakło mi czegoś mocniejszego.

Przeciętnie zaprezentował się także Barnett. Wyszedł do ringu jakby miał odpowiadać na pytania w trakcie wywiadu, albo jakiejś konferencji. Tutaj doskonale zobaczyliśmy, że jednak zobaczyliśmy, że w wrestlingu trzeba dać coś więcej od siebie by zainteresować ludzi.

Ostro idą z feudem The Wolves. Ciekaw jestem ile mają motywów w zapasie. Jednak obawiam się, że jeżeli dalej będą tak mocno szli ze story, to szybko się ono znudzi.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/575/#findComment-417917