Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Mogliby już pokazać te beer bashe, ten theme Sandmana, to czy widownia reaguje jakoś na piosenkę "Enter The Sandman".

Zgadzam się z Tobą, że moment przerwania gali był fatalny. Tak musiało być, ponieważ TNA nie ma praw do utworu "Enter The Sandman". Oznacza to, że nie może go wykorzystywać w TV, na PPV oraz na nagraniach DVD. TNA chciało jednak puścić tę piosenkę w ukłonie dla ECW i fanów, więc musieli zejść z anteny. W innym wypadku mogliby mieć kłopoty prawne.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195663

na PPV

Czyli nie ma szans na usłyszenie tego kawałka na HardCORE Justice?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195668

Po 15 minutach chciałem wyłączyć ten Impact i rzucić całe to TNA w cholerę. Uncle Scotty, czyli worked shoot. Głupota. Raven, psychopata, samotnik nie pasuje do wizerunku wujka Scotty'ego, który odwiedza starego przyjaciela w domu i siedzi z nim, Beulah i ich dziećmi w ich pokoju, uśmiechając się i mówiąc "jakie wspaniałe dzieciaki, musicie kiedyś do mnie z nimi wpaść". Promo Ravena dobre, ale krótkie.

I wtedy przyszło coś gorszego. Coś co sprawiło, że chciałem pojechać do Orlando i ubić ludzi układających tą galę. Lacey Von Erich i Velvet Sky vs Hamada i Taylor Wilde. Walka, w której 90% czasu w ring spędziła Lacey Von Erich. W tym punkcie gala była katastrofą porównywalną z uderzeniem Titanica w górę lodową. Nawet Ayako Hamada, najlepsza wrestlerka obecnie występująca w USA nie mogła nic wyciagnąć z tego beztalencia jakim jest Lacey Von Erich. Lacey Von Erich, której przy podniesieniu leciutkiej Taylor Wilde ugięły się kolana i pół dnia zbierała się do fallaway slamu. Lacey Von Erich, która to zrobiła moonsault i elbow drop, nie trafiła, nie sprzedała tego, spróbowała znowu, nie trafiła zwykłego elbow dropu i tym razem sprzedawała całą akcję jakby umarła! Lacey, która zepsuła tak prostą akcję jak spinning kick. Lacey, która nigdy nie była nigdzie na czas. Lacey, która nie umie przyjąć najprostszej akcji w historii pro wrestlingu - chopa. Lacey Von Erich o której życie bałem się gdy krzywo przyjęła german suplex. Nie ma gorszej wrestlerki od Lacey Von Erich na tym świecie. Rosa Mendes jest w porównaniu do niej niczym pieprzony Ric Flair. Och, jakże się cieszyłem, że kilka segmentów później Lacey Von Erich zginęła i mam nadzieję została na kilka tygodni usunięta z telewizji. Fuck you Lacey Von Erich! Wisienka na torcie? Bullshit z sędzią na koniec walki. Pin klepiąc kilka centymetrów od krzesła. What?

Walkę AJ vs Rob Terry po kilku minutach przerwy, jednak nadal z niesmakiem przewijałem. Sędziowski bullshit jednak zauwazyłem...

Dobry film z Anglem, niewiele więcej do powiedzenia.

Ultimate X, czyli jeden z czynników dla których przeczekałem tą galę. I cóż, walka wyszła świetnie, najlepszy pojedynek tych dwóch teamów na Impactach. Pijany Storm nie przeszkadzał, a finish był naprawdę dobry. Koło ratunkowe dla tej gali.

Bischoff, Hogan, Sting, Nash, Jarrett. Mówiący o tym, że to czas dla młodych talentów. Skoro tak, to czemu zajęliście panowie 10 minut, które można by przeznaczyć np. na walkę Douglasa Williamsa?

Orlando Jordan vs D'Angelo Dinero. 3 z 4 walk z gównianym finishem. Bookowana tak, żeby Orlando Jordan został gejem. Gratulacje TNA, ciekawe czy wiecie, że mamy rok 2010 i prawie nikt nie będzie chciał go zabić za to, że woli chłopców.

Świetny wywiad z Flairem, który cieszył się z możliwości zamordowania swojego najmniejszego czarnego brata.

Flair vs Lethal - druga z walk, które ratują tą galę. Coś niesamowitego, szalonego, pięknego. TNA często robi finishe ze screwjobami. Zwykle nic one nie znaczą. Tu jednak było widać, że to Jay jest THE MAN i został okradziony ze zwycięstwa.

Main Event nadchodzącego PPV na promowanie którego poświęcono 10-15 sekund. Brawo. Dave Meltzer jest niesamowitym optymistą przewidując buyrate rzędu 25000 wykupień.

Main Event. Czysty finish. RVD pinuje Ravena. Czemu? Nie walczą na PPV, nic to nie daje. Po walce bullshit z Abyssem, który nie jest na PPV obijającym ludzi będących na PPV. Sandman przybył, powinni pokazać beer bash z Hoganem.

3/6, gratulacje.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195671

na PPV

Czyli nie ma szans na usłyszenie tego kawałka na HardCORE Justice?

Trudno mi do końca powiedzieć. Utwór został stworzony przez Metallicę. Było on używany, chyba, bo nie oglądałem, przez ECW, następnie przez WWE, które musiało mieć do tego prawo. Nie wydaje mi się, aby organizacja McMahona straciła to prawo. Nawet jeśli WWE nie może już korzystać z tego utworu, to i tak wydaje mi się, że TNA nie zdecyduje się go użyć, bo zrobiło to wcześniej WWE. Poza tym Sandman ma swój theme w TNA, ponieważ kiedyś tu występował, więc TNA pewnie go użyje. Takie jest moje zdanie, nie znam też prawa amerykańskiego, więc może ktoś kto wie jak jest na pewno, wypowie się w tej kwestii.

Edytowane przez Diesel
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195679

promo na wstępie co najmniej GŁUPIE! Mamy tu jedną gale comeback`ową a oni wyjeżdżają z tekstem "ukradłeś mi dziewczynę" jakby chcieli rozkręcić feud na 10 gal ppv. O żesz ty kur.. Ukradłeś mi dziewczynę? Serio? Tylko na tyle było ich stać? Nie... nie mam już sił, bez dalszego komentarza.

Dobrze Mick, że zostawiłeś leżącego Dreamera samego, akurat Raven się zbierał to jeszcze mógł się na nim chwilę odegrać, polizać go chociaż jeszcze raz czy coś, może chciał ostatnio zlizać szminkę jego niedoszłej.

Walka Knockouts - what the fuck? Lacey tyle czasu w ringu? Dziś wyjątkowo nie mogłem patrzeć jak ona kaleczy. No i Tara totalnie spaliła swoją rolę najpierw ciesząc się jak Lacey jest okładana a potem rzuca jej krzesło. Fooled me twice, shame on me i już chciałem wyłączać, ale mówie nie bo w perspektywie Best of 5.

Reszta gali już wysokich lotów, albo przynajmniej powyżej średniej. Nie nudzili, fajna rola Younga, on po prostu w tej roli będzie się sprawdzał najlepiej.

They: Stinger, Nash, w następny czwartek dojdzie oczywiście Easy E, czuć to na dwa murzyńskie ch..., nie żebym coś o tym wiedział, albo że miał doświadczenie, ale stawiam na to breloczek z PZU co kiedyś dostałem za przedłużenie ubezpieczenia.

Potem pewnie dobije do nich Abyss, może Joe i Jim Cornette, no dobra trochę poleciałem, ale They z Jimbo byliby fajni :)

Co wy sie czepiacie Sandmana? Siedliście na niego jakby conajmniej podpisał 5l-etni kontrakt z TNA a jednym z podpuktów było zdobycie przez niego pasa X-Division. Gość się pojawia na jedną galę w roku i tyle. Zrobi co może, a zresztą nie w tym rzecz.

Czekam jak pocisniecie Sabu, że jest łysy, a nie tego się przecież spodziewaliście...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195681

Pope vs Pedał (A jak fanie Gagi nazwać idiote w różowych majtkach którego pociągają faceci? Nie moja wina że za dużo na 4chan siedzisz i teraz Cię to prześladuje)

Nie chodzi mi głupiutka dziewczynko o jego preferencje seksualne (chociaż jeżeli już o tym piszemy, to jest bi- a nie homoseksualny), tylko o to, jak o nim piszesz.

Pedał jest słowem obraźliwym, więc moja droga, nastoletnia ciemnogrodzianko, będę cię (i każdego innego) prześladował za używanie takiego słownictwa.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195692

• Reputacja:   1

Standardowo, walki na dobrym poziomie (nie wiem jak panie, bo zawsze przewijam).

AJ vs Rob - krótka, z niezłym tempem walka i bardzo dobrze, niech AJ dostanie jakiegoś przeciwnika na swoim poziomie, do tego dodać dobry feud i status pasa TV zostanie podniesiony.

Rick vs Jay - pojedynek, który spełnił swoje zdanie, które polegało na tym, aby rozbawić publiczność. Ogólnie dziwie się Rickowi, że pozwala na takie akcje, ale z drugiej strony, reakcja publiczności na tyłek Flaira... Wooo! ;)

Ultimate X - bez zaskoczeń, doskonały poziom meczu.

Jordan vs Dinero - plus, że wygrał Dinero, a zachowanie EJ, tak jak tydzień temu, rozbawiło mnie, a więc więcej Jordana i EJ w duecie, bo tylko to ich ratuje.

A teraz dwie rzeczy dzięki którym poczułem się jak mały dzieciak, który co piątek wieczór oglądał WCW Nitro. Po pierwsze cały segment Hogana i Nasha. Jako fan WCW zawsze jestem chętny na tego typu "dyskusje" w starym towarzystwie. A samo pojawienie się Stinga z czerwoną twarzą, wywołało u mnie reakcje jak za dawnych lat podczas starć Sting/nWo. Ogólnie cholernie czekam na dalszy rozwój sytuacji.

Ta druga rzecz to oczywiście pojawienie się Sandmana (ogólnie końcowy segment bardzo dobry). Miałem ochotę krzyczeć ECW, a gdyby w moim pobliżu znajdowała się jakaś puszka, pewnie przyjął bym ją na dyńkę, jak kilka osób w pierwszych rzędach na gali. ;) Ogólnie wielka szkoda, że TNA nie ma praw do utworu Mety, ale atmosferka była jak za dawnych czasów ECW. Teraz już tylko czekać na niedzielne PPV i osobiście mam nadzieję, że Sandman oraz kilka innych legend z ECW zagrzeją dłużej w TNA. A co do jego formy, już w ECW mógł pochwalić się pokaźnym brzuchem, co mu w niczym nie przeszkadza, bo to nie X Division, tylko hardcore.

Ogólnie w TNA brakuje mi śmiesznych segmentów z zaplecza, czy tych w stylu WCW. Zamiast dyskutującego Nasha i Stinga, wolałbym tą dwójkę np. razem odjeżdżającą jakimś samochodem. Więcej świeżości w tym temacie.

[ Dodano: 2010-08-06, 23:54 ]

"Enter Sandman" został zagrany po zejściu iMPACTa z anteny i prawdopodobnie będzie theamem Sandmana na HARDcore Justice.

Ciekawe czy ktoś to nagrał. Oby. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195695

Było on używany, chyba, bo nie oglądałem, przez ECW, następnie przez WWE, które musiało mieć do tego prawo. Nie wydaje mi się, aby organizacja McMahona straciła to prawo.

Domyślam się, że nie czytasz moich postów, bo nie odpowiadasz mi, gdy się odnoszę do Twoich wypowiedzi (nawet nie chodzi o opinie, bo te, jak wiadomo, każdy ma swoje - chodzi o fakty), ale prosiłbym, żebyś sprawdzał niektóre rzeczy, zanim wprowadzisz innych w błąd. Otóż WWE użyło "Enter Sandman" tylko raz - podczas ONS '05 (i to wyłącznie w czasie trwania PPV, bo już nie na oficjalnym DVD, gdzie podłożono inny theme). Nie użyło go ani na ONS '06, ani w brandzie ECW, co dowodzi, że już wtedy WWE nie miało do niego praw.

J-Ro, abstrahując od wypowiedzi Twojej rozmówczyni (zgadzam się - nie najwyższych lotów, pisząc eufemistycznie), dobrze wiemy, że stać Cię na taką wrażliwość tylko gdy chodzi o homoseksualistów (względnie dyslektyków), więc plis - bez moralizowania. Tym bardziej, gdy piętnujesz "pedała", a używasz słowa "ciemnogrodzianin", które w swojej wymowie jest nie mniej pejoratywne (z tą różnicą, w każdym przypadku, a "pedał" ma syndrom "niggera", tzn. podobno nie jest obraźliwe, gdy mówi swój do swego).

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195700

IMO jeśli Enter Sandman był puszczony po IMPACTcie to na 90% nie zobaczymy go na PPV. Dlaczego? Ponieważ sam fakt, że nie został wykorzystany w TV, tylko po programie mówi, że TNA nie ma praw do tego utworu. Dla mnie koniec tego tematu, zobaczymy w niedzielę.

BTW. Co do gejów i innych biseksualistów, to nie wiem jak wy, ale ja bym nie chciał walczyć z takim człowiekiem. No cóż, możecie mi powiedzieć, że jestem nietolerancyjny, czy coś, ale w wrestling to przede wszystkim grappling, ciągle masz bliski kontakt z przeciwnikiem. Dla mnie to nie byłoby fajne (i to jeszcze w takim gimmicku Jordana).

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195706

Impact średni, od lasek się odczepcie skonczylo się szczęśliwie kiepskiej pani nie zobaczymy pewnie długo

Ale pisze tu w innej sprawie!

AJ i pas TV to najlepsze rozwiązanie jakie było dla tego pasa, nie jest to obnizenie statusu AJ ale podwyższenie rangi pasa... licze że za niedługo będą walczyć o niego lepsi zawodnicy

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195709

Co do gejów i innych biseksualistów, to nie wiem jak wy, ale ja bym nie chciał walczyć z takim człowiekiem. No cóż, możecie mi powiedzieć, że jestem nietolerancyjny, czy coś, ale w wrestling to przede wszystkim grappling, ciągle masz bliski kontakt z przeciwnikiem. Dla mnie to nie byłoby fajne (i to jeszcze w takim gimmicku Jordana).

...

Czyli jeżeli podasz dłoń gejowi czy biseksualiście to ten cię zaraz zaciągnie w ciemną uliczkę i zgwałci? To już nie jest nietolerancja a głupota totalna.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195712

Co do gejów i innych biseksualistów, to nie wiem jak wy, ale ja bym nie chciał walczyć z takim człowiekiem. No cóż, możecie mi powiedzieć, że jestem nietolerancyjny, czy coś, ale w wrestling to przede wszystkim grappling, ciągle masz bliski kontakt z przeciwnikiem. Dla mnie to nie byłoby fajne (i to jeszcze w takim gimmicku Jordana).

...

Czyli jeżeli podasz dłoń gejowi czy biseksualiście to ten cię zaraz zaciągnie w ciemną uliczkę i zgwałci? To już nie jest nietolerancja a głupota totalna.

Ech ech ech... Orlando to czysta postać komediowa która ma brzydzić i grać na naszych zabobonach i robi to dobrze... początkowo jego walki były tragiczne ale ostatnia była nawet ok

nie Lubie gościa ale swoją role spełnia nawet ok

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195720

Dobry segment na początek gali między Dreamerem a Ravenem.Mick Foley chyba jakoś wmiesza się w ten pojedynek.Może trzepnie kogoś swoim kijem. :-)

Bardzo mnie cieszy powrót Hamady do telewizji,jednak wolałbym,gdy dostała push na pas kobiet,a nie jakieś pasy TT,które praktycznie nic nie znaczą.Może jeszcze Japonka dostanie kiedyś walkę o pas dywizji kobiet.Zasługuje.Wyróżnia się swymi umiejętnościami.

Walka o Television Title słaba.Oby nie ciągnęli tego dłużej i nie dawali już Robowi walki o mistrzostwo.Niech dadzą obecnemu mistrzowi jakiegoś porządnego zawodnika np. Hernandeza czy Desmonda.

Kolejna świetna walka TT.Mogę w kółko patrzeć na ich walki.Podobało mi się to,jak James Storm pokazał,że nie da rady wejść po X,bo jest pijany. :D Czekam na kolejne ich starcie.

Ciekawie się robi między Kevinem a Hulkiem.Nareszcie powrócił "The Icon" Sting,i to czerwoną twarzą.Zapowiada się feud:Hogan/Jarrett przeciwko Nash/Sting.Może będzie jakaś walka.

Jordan mnie obrzydza.Jak oglądałem to jego ssanie palca,a później jeszcze to ocieranie w narożniku to nie dobrze mi się zrobiło.Cieszy mnie,że wygrał Pope.Young mnie rozbawił tym zbieraniem pieniędzy.

Street Fight wyszedł nawet dobrze,patrząc na wiek Rica.I znów ten tyłek. :lol: Doug się wmieszał,więc pewnie niedługo zobaczymy walkę Jay vs Brytyjczyk.Może Williams dołącz do Fortune.Oby Lethal powrócił na stałe do walk X-divison,tam jest jego miejsce,a nie w wadze ciężkiej.

Jest i Jerry Lynn,bardzo go lubię.Ni stąd ni zowąd podszedł do Roba i powiedział,że mają walkę w niedzielę.Fajnie to wyglądało.

Main event wyszedł tak sobie,ale wrestlerzy mają już swój wiek, z wyjątkiem Monstera.U Sandmana z formą raczej nie jest najlepiej,widać po sadełku,ale przyjemnie się patrzyło jak okładał kijem.

IMPACT! wyszedł dobrze,jednak ciekawe czy przeniesie się to na wysoką oglądalność.Galę oceniam 7/10.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195721

Niestety promo na początku gali w wykonaniu Dreamera i Raven'a mocno zabolało, "Uncle Scotty"? Really?

Raven chciałby żeby dzieciaki Tomcia mówiły do niego.. tatusiu? Really!?

Nooosz kuuurwa.. Rozumiem że jakiś storyline był potrzebny, ale coś takiego?

Dalej... Tak jak Velvet i Taylor dawały radę, tak Hamada i Lacey dały mocno ciała.

Panna Von Erich już od dawna mocno mnie irytowała, nie dość że przypomina mi córkę Hogana to na dodatek za cholerę nie potrafi ruszać się w ringu.

Cieszy zmiana pasów, miejmy nadzieję że Hamada zrehabilituję się za swój niezbyt udany występ.

Tajemnicza pani motorynka też zaczyna wkurwiać, nie dość że ten dupny kask irytuję to na dodatek robią szopkę w stylu Mercury i S.E.S. ...później okażę się że to Tara i pfff... czar prysnął.

Walka o TV title - który nadal denerwuję mnie czerwoną oprawą.

Dominacja Freakazoid'a zakończona szykbim low blow + 450 i pozamiatane.

Rozumiem że AJ jest heel'em ale nie takiego w ringu chcę go oglądać, nie rozumiem dlaczego w ostatnich czasach stało się popularne to że heel NIC nie pokazuję w ringu lub/i z niego spierdala, potem wygrywa kantem i basta.

Przy face turnie nagle zaczyna zapierdzielać w ringu jak mały samochodzik i w ogóle szkoda gadki na temat takiej polityki.

TBP się rozpadło. Lacey nie żyje :( amen.

The Motor City Machine Guns vs Beer Money INC. - cód, miód i orzeszki! Miz twierdzi że jest "Awesome"? ... Nie! Właśnie to było kurwa AWESOME!

Ciekawy jestem czy w WWE będzie nam kiedyś dane zobaczyć coś tak pięknego (Yeah right :D )

Bitchoff zapowiada kartę i super.

Nash łapię stresa (a modliłem się o Jacknife'a na Hoganie) i później Sting w barwach czerwonych, czyżby? Wolfpack in da house?

To trochę dementuję ploty, jakoby Sting był połączony z "They"... Wolfpack nie mogą być tajemniczą grupą bo jak na mój gust Abyss (i Raven?) nie ich miał na myśli mówiąc o ludziach którzy wydawali mu polecenia.

Całość Street Fight komiczna........... Widok Flaira w tym pantalonach i w ogóle, fucking PRICELESS! Osoba Williams'a szczerze jest mi obojętna.

Da Main Event, średni i to mocno!

Raven jak zwykle podłożony, no bo kurwa czemu by nie.

Później Abyss posprzątał całe EV.2.0. i shiiit........ THE SANDMAN, OMG! i jego super-hiper-ultra-mięsień piwny ratują sytuację.

the end.

HardCORE Justice?

Grubo obawiam się tego PPV.

iMPACT! średni w tym tygodniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195722

znacie moze raiting ?
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/57/#findComment-195732