Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A jeśli chodzi o Grado, to taki insiderski news - na gali została puszczona Madonna, tylko w TV praw pewnie brakuje i leci ten generic dance.

w Madchesterze też

Grado TNA Impact Wrestling Manchester 2016 enterance

Liczyłem na to, że Billy Gorgan użyje swoich wpływów i przekona Madonnę by się zgodziła...

Edytowane przez lygrys
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-398659

• Urządzenie:  Windows

Miałem oglądać całość, ale szybko zdałem sobie sprawę, że nie jestem w stanie i nie przeboleje. Komentarz tak daleki sektory jak nasz skutecznie zagłuszał, więc wątpie, żeby ktoś coś usłyszał.

Na szybko, to motyw ze Spudem jest... widmem powrotu do starego storyline'u. Sprawia wrażenie odgrzewanego kotleta, aczkolwiek jakoś EC3 trzeba było od pasa odsunąć.

I jak na takie LockDown, to za duży był nacisk na takiego Havoca, który przecież żadnym wielkim graczem na tym polu nie jest. Na arenie nie widzieliśmy nic z zaplecza, więc nie można powiedzieć, że zrobili to pod publikę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-399255

• Reputacja:   1

I jak na takie LockDown, to za duży był nacisk na takiego Havoca, który przecież żadnym wielkim graczem na tym polu nie jest.

Z perspektywy TNA faktycznie jest on nikim, ale Jimmy Havoc to kozacki performer i kawał gimmicku, więc cieszy fakt, że postanowiono wyciągnąć z jego obecności ile się da.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-399287

Tigre skoczył z klatki! Szkoda, że pokazaliście mi to w zapowiedzi tydzień temu. Ale walka dobra.

Lethal LockDown... Bez dachu, z kobietami, poziom jak zwykle ;) Za to myk z Marią niezły. Power couple, dwie osoby wkręcone w ważne programy.

Eli Drake >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Gradodarg

Jimmy Havok się zbliża, będzie jakaś dobra hardkorowa walka?

Matt heelem, EC3 face'em w tym samym czasie... Teraz do mieszanki dołącza heelowy Spud. Ta kombinacja to coś, czego bym w zeszłym roku nie przewidział. Ten turn jest sensowny, co najważniejsze. I tak oto theme song wraca do prawowitego właściciela!

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-399314

• Reputacja:   607
  • Status:  Online

Tag teamy na początku wypadły średnio i nie za bardzo jest o czym mówić. Kilka akcji i po zabawie. Wynik też do przewidzenia. BOOZER CRUISER CAM... :lol:

ECIII za mikrofonem jak zawsze trzyma poziom. Segment zresztą niezbyt ciekawy jak się później okazało miał znaczenie w ME.

Walka X Division trochę lepsza, ale do zapamiętania tylko spot Tigre. Gdy walkę prowadził Lee wiało po prostu nudą. Czas na kogoś innego, bo tego zestawienia nie jestem już w stanie oglądać.

Lethal Lockdown kobiet - Maria, Maria, Maria... :D

Drake > Lashley za mikrofonem. Ogólnie walki Kurta z Roodem i Lashley'em mogą wyjść dobrze.

Odarg to Grado, niesamowite...

ME - od początku najbardziej mnie ciekawiło to w jaki sposób rozwiążą porażkę Cartera. Gdy odpadł Tyrus, była w odwodzie jeszcze Reby, ale TNA wymyśliło coś innego. To na plus. O wcześniejszym segmencie zapomniałem kompletnie, ale w momencie gdy Spud stał na schodach wszystko stało się jasne. ECIII jest teraz facem numer jeden. Wymęczyło mnie to Lockdown strasznie. Nie było już tak dobrze jak w poprzednich tygodniach. Zamiast kobiet mogli dać np. walkę Kurta, wtedy byłoby o wiele lepiej.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-399315

Decay zostali odprawieni przez Wolves, Beer Money wyrównali porachunki z brodaczami po niezłej walce (od wejścia Storma do klatki było tylko lepiej i szkoda, że nie potrwało to kilka min dłużej). Teraz nic nie stoi na przeszkodzie dream matchu. Cash in możemy zobaczyć nawet jeszcze w trakcie UK Tour.

Nie znam Havoka na tyle, żeby potrafić go ocenić. Po tym, co zobaczyłem w segmentach, mądrzejszy też nie jestem. Na pewno jego konfrontacja z kimś z Decay jest nieunikniona, być może w jakimś hardcore matchu.

Lashley jest beznadziejny. Ten człowiek nie potrafi generować emocji i chyba nawet sam Kurt w myślach prosił, żeby przestał gadać i ten segment już się skończył. Walka jednak może być zajebista, mając w pamięci to, co ta dwójka wykręciła rok temu.

Lethal Lockdown zapisał się w historii. Nie dość, że premierowo wzięły w nim udział kobiety, to jeszcze pierwszy raz wygrała drużyna złożona z heeli. Wiadomo, że panie nie będą się okładać jak faceci, ale package piledrivera na finisz się nie spodziewałem. Poor Steen Poor. :twisted:

Kolejna walka Cartera z Hardym, a ja nie czuję przesytu. Potrafią mnie wkręcić wydarzeniami w ringu. EC3 długo przyjmował wszystko na klatę do momentu pojawienia się Spuda. Historia zatoczyła koło. Rok temu mnie zeszmaciłeś na oczach rodaków, to teraz przyszła kolej na zemstę. Wszystko ma sens. Spud vs Carter w rodzinnym mieście Angola (Birmingham)? Ciekawe za kim stanie publika. A Hardy przetrwa UK Tour z pasem i poczekają na odłożoną walkę braci. Drew walizki nie zainkasuje. Bennett go przytrzyma.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-399341

Pobawili się trochę kolejnością walk. Angle z Roodem kończyli ten Impact na żywo, a zaczynali w TV. Bylem ciekaw, jak będzie wyglądać ten segment przed monitorem i jestem tak samo zmieszany. Pożegnanie Kurta, okraszone promocją walki Tagów? Sorry, ale przyszliśmy żegnąć legendę i powinni oddać mu honory bez żadnych dodatków. To miał być wzruszający moment, bo Angle na to zasłużył.

Zaraz, zaraz, My widzieliśmy segment z Gail i Maria? Przespalem ten motyw, czy był tak pasjonujący, że już go nie pamiętam?

Big Damo - tak samo słaby live, co przed kompem. Można mieć nadzieje, że Ospreay zostanie w TNA na dłużej. Reszcie bym podziękował.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-399751

Big Damo - tak samo słaby live, co przed kompem. Można mieć nadzieje, że Ospreay zostanie w TNA na dłużej. Reszcie bym podziękował.

A on przypadkiem nie podpisał kontraktu z NJPW?

Tak na marginesie możliwe, że Anderson rozstał się z TNA.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-399753

A on przypadkiem nie podpisał kontraktu z NJPW?

Podpisał na całe szczęście :)

A Big Damo powinno się szanować, bo to jeden z lepszych europejskich wrestlerów. Sam Impact solidny z bardzo dobrą walką Angle vs Roode. Reszta w zasadzie do pominięcia oprócz Marii.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-399758

Rzadko się zdarza, żeby na tygodniówce podobały mi się wszystkie walki, a tutaj tak było.

Roode vs Angle - wiadomo. Ta dwójka nigdy nie zawodzi. Po zawodach ładny tribute dla Kurta, który się szczerze wzruszył (mam nadzieję, że za tydzień, po walce z Lashleyem, wyjdzie na rampę cały roster podziękować legendzie). Fajny motyw z mlekiem i skoro Beer Money znajdowali się w ringu, od razu przeszli do Wilków. Dream match za tydzień. Finally!

Abyss vs Havoc - odnoszę wrażenie, że każda hardcorowa walka Abyssa wygląda tak samo. Zmieniają mu się tylko rywale. Jednak zawsze miło usłyszeć dźwięk łamiącego się stołu i drut kolczasty. Będą to dalej ciągnąć? Raczej niekoniecznie.

Damo vs EY - gruby, owłosiony, obleśny typ, ale coś tam potrafi. Krótkie, przyjemne starcie.

Bennett vs Galloway - The Miracle to kolejny zawodnik po EC3, którego będą pieścić i pilnować, żeby nie przegrywał z kim popadnie i z byle powodu. Drew nie mógł tego wygrać, ale na takiej porażce nic nie stracił.

Spud vs EC3 - non-sanctioned i to bez sędziego? Spodziewałem się większej młócki, ale to, co zobaczyłem, też było dobre. Spud prezentuje się w skórze lepiej niż w garniaku. Dostał mieszane reakcje, a brytole jednak kupili Cartera w roli face'a. Czas szukać dla EC3 nowych wyzwań, bo przy pasie się przez jakiś czas nie zakręci.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-399759

odnoszę wrażenie, że każda hardcorowa walka Abyssa wygląda tak samo.

Mam dokładnie to samo. W każdej walce jeden stół zostaje złamany w narożniku, każda kończy się, a jeżeli nie kończy to zawiera spot z drutem kolczastym, a oprócz tego pozostaje jeszcze całkowicie nieodłączny element tych potyczek. Abyss zawsze, ale to zawsze straszy przeciwnika tarką i ostateczne dostaje nią poniżej pasa.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-399760

Opener, do tego krótki? Szkoda, że nie dali więcej czasu Kurtowi i Bobby'emu. Ale walka dobra, poniżej pewnego poziomu nie zejdą.

Milk Bash :D

...choć łączenie tego z promocją tagów trochę dziwne. Plus? Za tydzień nowi mistrzowie TT. Na 100%.

Jimmy Havoc nie poszalał. Strzelam, że więcej się nie pojawi. Monster's Ball taki se. Jakby brakowało im pomysłów, ciągle mielą ten sam schemat. Tu nawet zmiana koloru stołu/krzesła by pomogła :D

Muzyka robiła fajny klimacik w segmencie Gail i Marii.

Big Damo? Nie kojarzę typa. I wiele chyba nie straciłem, nie oglądając go wcześniej. Chociaż... Kto wie... Andrews zaskakuje poza IW...

Pojedynek face'owego underdoga z heelowym koksem był ekstra. Ale to było kiedyś. Dzisiaj - zmiana ról, przez co nie mogło być równie dobrze. Squash. Ale w sumie to tak powinno być.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-399769

Kolejne pożegnanie Kurta, kolejny raz nie to. Chciałbym ten emocjonalny moment zobaczyć od poczatku do końca. Bez Beer Money, bez Wolvesów, bez Lashleya, promujących siebie i swoje nadchodzące wydarzenia. Nawet jeśli jest to walka z Kurtem, to nie chce takich rzeczy. To jest coś, w czym TNA nigdy nie doścignie WWE. Zejście Flaira, czy ogłoszenie Edge'a, mogę oglądać do dziś. Nie to.

Miracle ma o wiele lepsze argumenty od Gallowaya. Przyjemne promo, ale nie czuję ich feudu. Zresztą, kiepsko się śledzi coś, co ma stanowić jakąś ciągłość, ale każdej Angielskiej publice musi przedstawić to tak, żeby oni się nie pogubili - bo nie widzieli jeszcze poprzednich Impactów z innych miast. I dla przykładu taki Drew, wyskoczyl tutaj, jakby nie przegrał z Bennettem niedawno. No bo raczej cisnął, dokuczał i się mądrzył.

Young i Kim bronią, Beer Money przejmują pasy. Zaskoczenia nie ma, bo i kontuzja Richardsa jest powszechnie znana, a i bez niej podejrzewam, że niewiele by wpłynęło na wynik rywalizacji.

Eli Drake - dalej klasa na micu. A - wracająć do Impactów luźno powiązanych - o porażce z Grado w klatce ani słowa?

Lashley wyszedł na ostrego kozaka na koniec. To, że pokonał Kurta to nic, ale zbeształ później kilku solidnych zawodników. Szykują mu feud z Ethanem, żeby odciągnąć ich od złota. Do Matta zbliży się Jeff czy posiadacz walizki?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-400204

Beer Money znowu mistrzami TT. Niestety jednocześnie dostaliśmy kontuzję Richardsa. Zbyt wielu teamów tu nie ma.

Eli Drake nadal jest ekstra. Niestety niemal na pewno Grado to zepsuje. Jak Eli wyleci, a on zostanie, to będzie chory absurd.

Rozumiem, że Angle odchodzi i już nie będzie najważniejszy, ale dziwnym było dla mnie kończenie tego odcinka Lashleyem i EC3. Ani początkowy segment, ani koniec IW nie nastawiły mnie emocjonalnie na odejście Angle'a.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-400209

Young i Kim bronią, Beer Money przejmują pasy. Zaskoczenia nie ma, bo i kontuzja Richardsa jest powszechnie znana, a i bez niej podejrzewam, że niewiele by wpłynęło na wynik rywalizacji.

Kontuzja Richardsa stała się powszechnie znana dopiero po tej walce o ile dobrze pamiętam.

O Andersonie pisałem tydzień temu, że prawdopodobnie rozstał się z TNA, a tutaj krótki filmik.

www.youtube.com/watch?v=vobZmCO5r-k

Edytowane przez Tupak
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/558/#findComment-400229