Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W przeciwieństwie do paru osób powyżej ten Impact bardzo mi się podobał. Podobało mi się to co mogło się głównie podobać, czyli akcja ringowa, a dodając do tego parę mniejszych plusów otrzymałem show, które z większa przyjemnością obejrzałem niż Raw.

Na początku duże zaskoczenie. Kawałek, który był w intro był niespodzianką. Myślałem, że to kolejna zapowiedź dwóch Bobów. Trzeba przyznać, iż świetni wybrali. Miła odskocznia od typowo rockowych wejściówek, bardzo wpadające w ucho.

Brawl na początku show, może i bezsensowny. Lepsze to niż 20 min pierdzenia w mikrofon.

Kurt v MVP

Przyzwoita walka jak na sam początek. Nic tu nie było co by urywało balls, ale jest bardzo duży plus w postaci powrotu Angle'a na ring. Mam nadzieję, że to się równa z wyciągnięciem EC3 z szamba.

TT Championship

Gdy na ringu byli Wolves i Storm z przyjemnością się to oglądało. Niestety Abyss nie zrobił nic co by sprawiło, że chciałbym go oglądać w ringu. Dodatkowo cieszy, że jest tam jakaś historia i Wu-Tang of Wrestling nie jest jedyną rzeczą, którą będzie się pokazywać fanom. Co prawda jakość nie najwyższych lotów, ale z niecierpliwością czekam na kolejne walki.

Tyrus

Czy naprawdę tak trudno dać dinozaurowi całkowicie odmienny gimmick?! Na litość... Dobra niech będzie tym ochroniarzem, ale nich, do cholery, wygląda inaczej niż w WWE. A tak bardzo go lubiłem za czasów NXT...

AA v Low-Ki

Dla mnie walka wieczoru. Pas wraca do osoby, która może podnieść cała dywizję.

Battle Royal

Wiadomo było, że pas nie zmieni właścicielki, ale... sweet lord Jesus... cudowny tyłeczek Rebel 11/10. Poza tym cieszę się z powrotu Awesome Kong. Nie jako fan wrestlingu, ale raczej bardziej jako człowiek, który nie życzyłby najgorszemu wrogowi, aby musiał przejść przez to co ona musiała przejść. Nic dziwnego, że jest facem :P

Lashley v Roode

Podobały mi się obie ich walki. Tym razem nieco spuścili z tonu, ale na pewno nie będę się skarżył, że dostaliśmy jakiś shit. Same ich pojedynki to jedno, ale to co dziej się wokół... Moje uszy krwawią, a dusza zaczyna umierać niczym wchłonięta przez Dementora kiedy słyszę Lashleya. Moim zdaniem osoba w ME powinna prezentować mic skille co najmniej na poziomie AJa, a Bobby jest zdecydowanie pod tym względem parę półek niżej.

Stajnia

Tak trudno kur... wytrzymać chociaż rok bez stajni typu nWo?! Ale jakby tak Joe zaliczył solidny run z pasem WHC to bym się nie obraził :roll:

strona techniczna

Strona techniczna tego impacta była tragedią na miarę Henry v Show. Praca kamer oraz dźwięk dopiero pod koniec prezentowały się przyzwoicie. Osoby odpowiedzialne za to powinny jak najszybciej to poprawić, bo przy takim wykonaniu gale na salach gimnastycznych wypadają lepiej.

Zobaczymy za tydzień czy klątwa impacta jest aktualna. Jedno dobre show na parę miesięcy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-372880

• Reputacja:   1

Czy federacja ta nie może przeprowadzić Heel Turnu bez dołączenia kogoś do jakiejś stajni? To się robi już nudne, drużyny w wrestlingu są potrzebne, tylko że TNA to taka wielka wojna gangów. Wiadomo że zbliża się Lockdown i trzeba na sile szukać dwóch drużyn, lecz to się już nudzi.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-372918

• Urządzenie:  Windows

Pierwszy Impact ani mnie nie powalił na łopatki, ani nie spowodował, że jakoś bardzo się rozczarowałem. Z pozytywów było to, że wszystkie pasy mistrzowskie znalazły się na szali, przez co ten Impact miał wejść z przytupem do nowej stacji telewizyjnej. Czy wszedł? Można powiedzieć, że tak, choć końcówka trochę obniżyła moją ocenę całości. Podobał mi się początek, pokazanie jak zawodnicy przygotowują się do wyjazdu na galę, ich rozmowy w autobusie i brawl... akurat to było dla mnie bardzo klimatyczne jeżeli chodzi o TNA. Walki też nie schodziły poniżej jakiegoś poziomu i większość oceniłbym ** i 1/2* lub ***. Powrót Awesome Kong lekko mnie zaskoczył, ale nie spodziewam się, by jej pojedynek z Havok porwał tłumy. No i zmiany głównych mistrzów, czyli X-Division i World Heavyweight dla mnie miały pokazać, że to ma być nowy początek dla TNA.

Zobaczymy jak będzie dalej. Na razie zbyt bardzo nie odczułem tego całego formatu reality show i oby tak zostało.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-372930

Nie oglądam TNA szczerze powiedziawszy od ładnych kilkunastu miesięcy. Jedno z postanowień noworocznych to właśnie powrót do regularnego oglądania iMPACT'u. Pierwsze co rzuca mi się w oczy, a raczej w uszy to Josh Matthews - zawsze tego typka lubiłem i tutaj się nic nie zmieniło, jakoś mam do niego sentyment z WWE więc nie fajna zmiana komentatorska jeśli chodzi o drugie życie tej tygodniówki. Niestety, ale pozytywów nie związanych z samym poziomem walk czy storyline'ów jest raptem dla mnie dwa - pierwszy jak już wspomniałem Josh oraz to promo, które otwierało iMPACT i naprawdę nakręciło mnie do oglądania dalej. Problem był jednak gdy już wrestlerzy przenieśli się do samej areny - wygląda bardzo biednie. Raptem 500 osób na widowni, dziwnie zbudowana sama hala. Do tego dziwne ujęcia z kamer, brak titantronu, no nie było nic co łączyłoby się jednak z "normalnym" wyglądem hal dla WWE czy TNA. Narazie co do storyline'ów nie będę się odnosił bo jak mówiłem, jestem kompletnie aktualnie zielony i nie wiem z czym to się je. To moje tylko pierwsze wrażenie na nowy iMPACT.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-372942

Nowa stacja, nowe logo, nowa formuła, nowe nadzieje...Jak to wypadło w praniu?

Pierwsza podstawowa rzecz - nagle, właściwie z niczego, doszło do trzech heel-turn'ów. Low Ki, Samoa Joe oraz Eric Young przeszli na złą stronę mocy. Nagle face'ów zaczyna nam brakować. Jak do tego dodamy stajnię Storma to okaże się, że tych "dobrych" jest garstka: Austin Aries (w sposób naciągany, ale mimo wszystko), Bobby Roode, Kurt Angle...Mało, wręcz bardzo mało. Tag-team'ów nie liczę. Być może do tej trójki wspaniałych dołączy Lashley. Przynajmniej na to by wskazywała sama końcówka tego sioł. Mina Lashley'a bynajmniej nie wskazywała, by był zachwycony z tego, w jaki sposób zgarnął zwycięstwo. Skądinąd jestem ciekaw, jak wytłumaczą turny Low Ki'kiego i Samoa Joe...

Druga sprawa - od kiedy to TNA cenzuruje "wulgarne" chanty? Momentami brzmiało to tak, jakby materiał wideo był uszkodzony... Już nawet dablju pod tym względem jest bardziej liberalne, a przecież tam jest pełne PG, zaś w wypadku TNA niby TV-14. Niby, gdyż tak na dobrą sprawę wiele z tego nie wynika. Przykładem był opener. Niby Street Fight, ale mało było w nim samego Street Fightu. Mało przedmiotów użytych, mało akcji poza ringiem...Niby czasu obaj panowie dostali stosunkowo mało, lecz na pewno można go było w lepszy sposób wykorzystać.

Kolejna rzecz - powróciła nam Awesome Kong. Jej feud z Havoc może być okraszony zarówno świetnymi walkami, jak i totalnymi gniotami. Wszystko zależy tutaj od bookingu obu pań. Mam nadzieję, że rywalizacja obu zawodniczek będzie naprawdę zacięta i zwyciężczyni na długo przejmie pas mistrzowski. Bo to, że Havoc tak krótko była mistrzynią uważam za kiepskiej jakości żart...

Oprócz wyżej wymienionych punktów, to AA ponownie został mistrzem dywizji X, sekta Storma z nim samym na czele obroniła pasy tag-team'owe, zaś ECIII ponownie (celowe powtórzenie) pokazuje się ze świetnej strony jako heel. Reasumując nowe rozdanie wypadło zachęcająco. Oby oficjelom, jak i samym zawodnikom, nie zabrakło paliwa ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-372952

Nagle face'ów zaczyna nam brakować. Jak do tego dodamy stajnię Storma to okaże się, że tych "dobrych" jest garstka: Austin Aries (w sposób naciągany, ale mimo wszystko), Bobby Roode, Kurt Angle...Mało, wręcz bardzo mało.

Aries nie jest i nigdy nie był facem. Austin to tweener pełną gębą, i za to uwielbiam jego gimmick (kto nie lubi?), bo tego typu zawodników jest jak na lekarstwo. Nigdy prom nie słucha się lepiej niż wtedy, kiedy ktoś jedzie po całości, a publika jeszcze go cheeruje.

Dla ciekawskich, bardzo malutki spoiler, wręcz kosmetyczny, ale jednak spoiler:

Stajnia Portera od przyszłego tygodniowa zyska oficjalnie nazwę "The Beatdown Club", co w wolnym tłumaczeniu znaczy "Ekipa Wpierdolu" :D

I fajnie, że ktoś jeszcze widzi w stajni Storma sektę, bo myślałem że tylko ja mam takie skojarzenie jak widzę nowe włosy na pysku Storma i ten theme. Jeszcze tylko zwerbować Spuda, zafarbować na czarno, załatwić od dablju jakiś kostium kota (w tym zwierzyńcu na pewno taki się znajduje), dać mu kieliszek wódki do łapy i zamiast impactu zrobi się inscenizacja "Mistrza i Małgorzaty". Storm wygląda identycznie jak Woland więc nie ma problemu. W TNA też roi się od heeli jak od dupków w Moskwie, jest duży kolos miażdżący wszystko na swojej drodze (Abyss), no wykapana świta Wolanda. Tak na marginesie, Storm i jego paczka to jeden z tych powodów dla których jak nie oglądam całego impactu to chociaż te proma oglądam. Zajebiści to mało powiedziane, kandydaci na gimmick roku.

Ostatnio przestałem oglądać impacty, ten włączyłem z ciekawości. I zostaję. Powód? Kazali w końcu zamknąć Tazowi ryja i już nie wkurza swoją heelową gadką. Tenay z głowy to też jak najlepszy pomysł.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-372963

Oprócz nowego intro i nowej grafiki nue ma nic, co zaczęci mnie do ogladania TNA. Liczyłem na show z jebniecim. Poza powrotdm Awesome Kong nic mnie nie zdziwiło. Przed Lockdown mizna bylo sie spodziewać nowej frupy i tak też się stało. Teraz TNA do federacja heeli... walki byly w porządku, ale story i booking dalej pozostawia wiele do życzenia.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-372986

Przed Lockdown mizna bylo sie spodziewać nowej frupy i tak też się stało. Teraz TNA do federacja heeli... walki byly w porządku, ale story i booking dalej pozostawia wiele do życzenia.

Gdzie, kto? Ja o czymś nie wiem? Nowa stajnia?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-372988

Aries nie jest i nigdy nie był facem. Austin to tweener pełną gębą, i za to uwielbiam jego gimmick (kto nie lubi?), bo tego typu zawodników jest jak na lekarstwo. Nigdy prom nie słucha się lepiej niż wtedy, kiedy ktoś jedzie po całości, a publika jeszcze go cheeruje.

Zgadza się, dlatego też w nawiasie dodałem, że w sposób naciągany. Dla mnie również jest tweenerem, lecz wobec obecnego deficytu face'ów, na upartego można go za takiego traktować :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-372991

i zmienić oprawę na podobną do tej z NXT (nie sądziłem nigdy, że rozwojówkę będę stawiał za wzór dla 13 letniej federacji).

Ale NXT to nadal WWE. Dziwne, żeby mieli gorszą oprawę skoro kasę na to daje Vince...

I tak się zastanawiam... skoro mamy Revolution Storma, EC3 z Clay'em, Ekipę Brosów, Bram z Magnusem (o ile oni jeszcze razem) i teraz rozszerzoną stajnię MVP (jeśli się to do tego sprowadzi)... To kto tu będzie robił za tego dobrego xD ?

Wyprowadźcie mnie z błędu jakby co ale... został Kurt, Roode, Wilki, Hardasi, Aries, Mr. Anderson...

Jest ktoś jeszcze z dobrze wypromowanych face'ów ?

Mamy heel turny to teraz trzeba czekać na face turny. :D

Strona techniczna tego impacta była tragedią na miarę Henry v Show. Praca kamer oraz dźwięk dopiero pod koniec prezentowały się przyzwoicie. Osoby odpowiedzialne za to powinny jak najszybciej to poprawić, bo przy takim wykonaniu gale na salach gimnastycznych wypadają lepiej.

Reżyserem tym razem był ktoś inny przez co wyszło jak wyszło. Również mam nadzieje, że tapingi skleją znacznie lepiej niż ten odcinek. :D

Skądinąd jestem ciekaw, jak wytłumaczą turny Low Ki'kiego i Samoa Joe...

Pod koniec show wytłumaczył to Samoa Joe - kasa.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-373003

• Reputacja:   1

Tak na marginesie, Storm i jego paczka to jeden z tych powodów dla których jak nie oglądam całego impactu to chociaż te proma oglądam. Zajebiści to mało powiedziane, kandydaci na gimmick roku.

A dla mnie to lekko zmarnowany gimmick. Owszem, Storm na facjacie wygląda odpowiednio, nawet speacha solidnego da... Tylko czegoś tu brak. Moim zdaniem powinni zrobić z niego takiego południowego kaznodzieje. Mógłby nadal mówić o diable i potępieniu. No i wtedy ta pętla by bardziej pasowała, bo przecież na południu najsprawiedliwszą karą za jakieś przestępstwo/grzech było powieszenie właśnie. A tak mamy sobie sektę bez jakiegoś wspólnego motywu przewodniego.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-373008

Newsy z tapingu, ktoś bardzo mocno oberwał:

Jeff Hardy spadając z klatki walnął głową w schodki, co go znokautowało

http://instagram.com/p/xqISpvAbN6/

http://i.imgur.com/0QhWJPk.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-373023

Musieli jakoś wytłumaczyćjego nieobecność na UK Tour

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-373024

Prawdopodobnie taki był zamysł, ale Jeff naprawdę odniósł poważne obrażenia.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-373076

Co za idiota w celu storyline'owego kontuzjowania zawodnika rzuca go w wielki kawałek metalu? Rozumiem federacje hard'coreowe, ale przecież nie musieli odrazu dziadka Hardy zabijać

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/526/#findComment-373077