Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Czasami nie rozumiem TNA. Startują od nowa. Nowa stacja, nowe nadzieje + polepszający się produkt (bazując na tym co widzieliśmy kilka miesięcy temu - to wszystko powinno świadczyć o tym, że jakiś progres jest. Nie mówię tutaj od razu o przywracaniu 12 PPV ale czy naprawdę 4PPV na rok to aż tak dużo?

Cały czas trąbi się o tym, że kasy mało itp.itd. Jeżeli tak, to skąd mają pieniądze na organizowanie gal w Japonii czy tour po krajach europejskich? Niby Destination America to nie Spike, ale takimi działaniami pogrążają sie już na samym początku istnienia ze stacją. DA wydaje się, że dała im duży kredyt zaufania, pokazują to wprowadzane nowe programy - czas to wykorzystać.

Btw. Live eventy jeżeli nawet są to nie prezentują się tak okazale jak kiedyś, gal PPV nie ma więc na czym oni chcą zarabiać? Na samym merchu?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-371773

skąd mają pieniądze na organizowanie gal w Japonii

Gale w Japonii są zapewne mocno współfinansowane przez Wrestle-1.

tour po krajach europejskich

Raczej po Wielkiej Brytanii, gdzie mają wsparcie stacji telewizyjnej, a hale zapełniają się większą ilością fanów niż na przeciętnej gali w USA.

Jeżeli chodzi o house showy to pieniędzy za wiele z nich nie ma, ale pozwalają nabyć zawodnikom doświadczenie, sprawdzić reakcje publiki na różne akcje, gimmicki itd., przetrenować walki przed galami telewizyjnymi i poszerzać świadomość o marce więc rozumiem czemu TNA może dalej je robić.

PPV od TNA i tak nikt nie kupował (Slammiversary obejrzało na PPV 15 tysięcy osób, śmiech na sali), więc pokazywanie ich w normalnej transmisji telewizyjnej, za którą dostają pieniądze od Destination America i obejrzą ją wszyscy ludzie oglądający Impacta zamiast w opcji płatnej, której nie obejrzy nikt (chyba że na pirackim streamie). Jeżeli programy telewizyjne będą trzymać wysoki poziom to nie będę tęsknić za PPV. Fedka jest biedna, za czasów HH zmarnowano kupę kasy, więc zamiast robić wielkie show z fajerwerkami, titantronami, monster truckami i Hulkiem Hoganem lepiej żeby skupili się na dobrym, logicznie zabookowanym wrestlingu, jak robi to obecnie np. Lucha Underground.

Mam nadzieję, że w stacji, która jest mniejsza, ale za to stawia Impact na pierwszym miejscu, w przeciwieństwie do Spike'a, który robił z niego małą, nieznaczącą przystawkę do mającego tego samego właściciela co Spike Bellatora i z programem jeszcze lepszym niż w drugiej połowie 2014 TNA wybije się na prostą i będzie dobrze prosperowało. Jeżeli jednak upadnie jak WCW to w naturze nic nie ginie i w należące do Impacta miejsce zawodnika numer 2 w USA pojawią się nowi zawodnicy (w zasadzie to już się pojawiają - ROH ze swoimi iPPV i wspierane przez AAA i Roberta Rodrigueza Lucha Underground).

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-371932

Nowa stacja, nowe nadzieje. Wrestlerzy wydawali się to potwierdzać. Widać było w nich energię, motywację. Zobaczymy na jak długo im jej starczy. Podobało mi się samo rozpoczęcie. Było to coś nowego, czego nigdy wcześniej nie było. Zamiast typowego intra dostaliśmy prezentację wrestlerów bezpośrednio prowadzące do gali. Niestety był również minus. Początek miał zachęcić do oglądania tego, pokazali najważniejsze twarze ale osoba oglądająca TNA po raz pierwszy może mieć małe problemy. "Kim są te osoby i dlaczego ten murzyn atakuje faceta w czerwonym pulowerku?"

Wielkie ogłoszenie Kurta..okazało się być "tylko" zwykły ogłoszenie. Kurt wraca do akcji i może się to okazać dobrą wiadomością. Dla samego Kurta sam fakt wejścia do ringu jako czynny zawodnik może okazać się sporym sukcesem bo nawet po tak krótkiej walce z MVP mam małe wątpliwości co do jego formy. Jeszcze dużo pracy przed nim.

Żałuje, że walka TT dostała tak mało czasu. Po tym co dostaliśmy na końcu ery Spike, oczekiwania były i są zdecydowanie większe. Wilki przegrywają, teraz czas na Hardasów. Storm wydaje się iść do przodu ale Abyss jest dla mnie tylko zapchajdziurą. W dalszym ciągu mam TNA za złe, wepchnięcie Abyssa do Storma. Czekam jeszcze na jedną rzecz: formację TT Manika i Sanady. Wtedy powiem, że Revolution miało jakikolwiek sens.

EC3 w dalszym ciągu jest genialny. To MVP i Lashley są na szczycie łańcucha pokarmowego ale to Carter jako heel z całej gromadki cieszy najbardziej. Po raz kolejny wypadł świetnie, po raz kolejny zmieszał z błotem Spuda...ale nic ważnego z tego nie wynika. W dalszym ciągu jest w tym samym miejscu w którym był kilka miesięcy temu. Czas na krok do przodu, ewentualnie face turn mając na uwadze to co się działo w main evencie.

Walka Ariesa z Ki była solidna ale nic poza tym. W dalszym ciągu to była zwykła walka IKSÓW, która dostaje tylko kilka minut.

Powrót Awesome Kong to jedna z lepszych jak nie najlepsza rzecz, która miała miejsce podczas tego odcinka. Gdy świtała zgasły nie miałem pojęcia kogo się spodziewać chociaż niektórzy na widowni świetnie zgadli. Jak narazie taką sytuację kupuję - TARYN jest mistrzynią, feuduje z innymi Knockouts ale to Havok oraz Awesome są piętro wyżej. Pomimo braku pasa walczą o miano dominatorki całej dywizji.

Nie spodziewałem się aż 3 turnów podczas jednego odcinka, tak jak nie spodziewałem się straty pasa przez Roode'a. O ile turn Low Ki (nie ma aż takiej pozycji) jak i Joe (turnują go niczym Big Showa) w niczym mi nie przeszkadza tak turn Younga był niepotrzebny. Jasne da się to w łatwy sposób wyłumaczyć (zazdrość) ale w federacji jest dość heelowych zawodników. Young w ostatnim czasie był jednym z wazniejszych face'ów a w tym momencie poza Roodem, pozostaje tylko Aries siedzący w X division, w dalszym ciągu niepewny Angle oraz Hardy, który walczy w TT.

Przyznam szczerze, że podobało mi się. Na pewno oglądało mi się to lepiej niż ostatnie odcinki Raw czy SD!. Pomimo kilku małych zgrzytów, momentami dziwnego bookingu i strasznego Matthewsa, nowy, pierwszy odcinek można zaliczyć na plus.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-372775

Impact is back!

Pierwsze video oglądałem dwa razy, bo wyszło po prostu świetnie. Jeśli tak ma wyglądać to "reality show", czyli rozmowy wrestlerów w trakcie dojazdu to jestem jak najbardziej za. Wielka bójka na początek show to zawsze dobra rozrywka i mi oglądało się to bardzo przyjemnie.

Widać było, że mało osób przyszło na halę, ale i tak byli głośni. Najbardziej irytowało mnie to, że wyłączano głos w trakcie przekleństw ze strony publiki. To było irytujące zwłąszcza jak ktoś w tym czasie przemawiał. Miałem dziwne przeczucie, że wszystkie pasy będą bronione i jak widać nie pomyliłem się. Kurt Angle wraca do roli czynnego wrestlera ( nie jest to jakieś wielkie ogłoszenie, ale dobra informacja ) i jego pierwszym rywalem od razu był MVP i to w street fight matchu, którego teoretycznie nie było. Walka sama w sobie była dobra, ale widać po Kurcie, że nie jest w pełni formy.

Walka TT wypadła ok. Wielkiego szału nie było, ale to co mnie najbardziej martwi to forma Storma. Zbyt długo nie był wykorzystywany w ringu i to widać. W takiej formie nie ma szans na upragnione złoto. Teraz trzeba podpromować troszkę Brama i Magnusa w walkach TT i rzucić ich na Revolution, a Hardasów puścić na Wilki, bo zalążek ich feudu już jest.

Miałem nadzieje, że Tyrusa już nie zobaczymy w TNA, ale niestety nadal się kręci u boku EC3. Zmiana fryzury Jeremy'ego średnio mnie interesuje, ale to pokazuje, że dostaniemy hair vs hair match z udziałem EC3 i Spuda prawdopodobnie na LockDown.

Walka o pas X Division na dobrym poziomie, ale czego się spodziewać skoro w ringu mieliśmy Low Ki i Ariesa? Zmiana mistrza była dla mnie zaskoczeniem i ciekaw jestem czy to ma być karta przetargowa w sprawie nowego kontraktu z Ariesem czy może chcieli odebrać pas Low Ki przez to co stało się w ME?

Powrót Robbiego był zapowiadany przez TNA, ale to co mnie bardziej ucieszyło to powrót Brooke. Zmartwiłem się, gdy nie weszła wraz z innymi KO do Battle Royal, ale później na szczęście się pokazała. Sama walka wypadła średnio. Finałowa trójka była znana od samego początku, a i sam finał raczej nikogo nie zdziwił. Najciekawsze jednak odbyło się po walce. Awesome Kong wraca do TNA po kilku latach! Destroyerka dawnej dywizji KO vs destroyerka obecnej dywizji KO. Chcę to zobaczyć mimo iż poziom może nie być zbyt wysoki. Cholernie się ucieszyłem jak zobaczyłem Awesome Kong w ringu.

Main Event dobry choć nie tak dobry jak ich poprzednie starcia. Przeznaczyli tutaj bardzo dużo czasu co cieszy. Zmiana mistrza jak dla mnie mocno zaskakująca. Samoa Joe, Low Ki i Eric Young dołączają do ekipy MVP i ciekaw jestem czy kryje się za tym coś większego ( chęć przejęcia przez MVP funkcji, którą pełni Angle? ) czy może w ten sposób chcą wypełnić Lethal LockDown. Zakończenie Impacta bardzo ciekawe.

Pierwszy Impact na Destination America wypadł dobrze. Widać zalążki nowych feudów, które ciekawie się prezentują, mamy zmiany mistrzów i powroty. Ciekaw jestem czy Roode zawalczy na LD z Lashley'em czy może od razu dadzą nam jego walkę z EY. Dzisiejsze tapingi szykują się ciekawie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-372783

Ciekawie wygląda taka formuła Impactu, jaką przedstawili już na samym początku. Pokazali wrestlerów zmierzających do swojej pracy, w trakcie jazdy rozmawiających i wzajemnie się motywujących. Bałem się, że przyjęcie konceptu reality tv będzie dla mnie nie do przyjęcia (gardzę tą rozrywką rodem z mtv dla ćwierćinteligentów), ale nie wygląda to najgorzej. Coś nowego, interesującego.

"Kurt Angle major announcement" okazał się powrotem legendy do pozycji czynnego wrestlera. Można było się spodziewać, że to tak się skończy. To jego pierwsza walka po rekonwalescencji i widać było jeszcze sporo braków w jego formie. Samo starcie przeciętne z małą ilością walki ulicznej, nic specjalnego.

Rewanż o pasy drużynowe wypadł już lepiej od openera. Szkoda, że Stormowi partneruje akurat Abyss, a Manik z Sanadą bezczynnie spacerują wokół ringu, ale nie można mieć wszystkiego. Dziwi brak u ich boku hinduskiego zawodnika (mam duży problem z zapamiętaniem jego nazwiska), który jest już oficjalnym członkiem stajni. Wolves pójdą teraz na Hardasów. To było pewne jeszcze przed walką, ale końcówka sugeruje, że nie będzie to program pozbawiony tarć, jak to było przy okazji best of 3 series. Podobały mi się malunki na klatach Wilków. Powinni je sobie pozostawić, bo to ładnie się komponuje z ich gimmickiem.

"You can't wrestle!", "Yes he can!" - pierwszy raz EC3 zbiera mieszaną reakcję i to punktuje, bo świadczy o tym, że coraz więcej osób docenia to, jak odgrywa swoją postać. Carter wciąż jest genialny. On musi iść po pas w tym roku. Koniec. Kropka. Najpierw musi się jeszcze pomęczyć ze Spudem. Dziwny jest ten program. EC3 miażdży krasnala na każdym kroku (trudno, żeby było inaczej), program jest jednostronny, ale ogląda mi się to świetnie. Nie widzę nadziei dla Spuda. Jedynym ratunkiem dla niego po tym segmencie wydaje się opitolenie Cartera na łyso, ale każda forma triumfu Spuda nad Ethanem, nawet jeśli nie dojdzie do ich walki, będzie ujmą dla tego drugiego.

W natłoku tych wszystkich wydarzeń upchniętych na pierwszy epizod coś musiało puść nie tak, jak powinno, i zdecydowanie stało się to z X Division. Po takim składzie oczekuję sporo, tymczasem było tylko solidnie. Tak szybkiej zmiany mistrza się nie spodziewałem. Będą sobie wzajemnie podbijać statystyki jak to miało miejsce w feudzie Ariesa z Sabinem? Po końcówce ME wiadomo, że tak się nie stanie, ale Aries tego pasa długo nie potrzyma. Brakuje face'a z prawdziwego zdarzenia w górze karty. Jeden Roode to za mało i to jest szansa dla Ariesa.

Knockouts tradycyjnie przewijałem, ale zwróciłem uwagę na powrót Awesome Kong. Feud z Havok o miano najbardziej dominującej KO? Może nawet zdecyduję się to zobaczyć.

Lashley vs Roode III wypadło najgorzej z całej trylogii, ale miało najbardziej zaskakujący przebieg. Szkoda, że Roode traci tytuł tak szybko, ale na pewno jeszcze po złoto sięgnie. Ciekaw jestem, jakie mają plany dla Lashleya, że tak szybko pas wrócił w jego posiadanie. Bliżej mu było do face turnu i feudu z MVP niż do powrotu na szczyt. Ekipa MVP niespodziewanie zyskała sobie nowych członków. Turn Younga wytłumaczą klasycznym przykładem pojawienia się elementu zazdrości na sukces kumpla. Bardziej mnie ciekawi, czym się kierowali Joe i Low Ki przechodząc na stronę czarnuchów. Biorąc pod uwagę to, że zbliżają się nagrania Lockdown, może to być tylko element budowy drużyny pod koronną walkę tej gali.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-372793

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Nie no, jak mawiał Obelix - ale głupie te TNA. Najpierw bezsensowny brawl, a na koniec... Co to 2005 rok i przejście na Spike TV? Znów zmiana mistrza bo zmiana kanału i przy okazji zmontowanie mega heelowej stajni?
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-372795

Nie podoba mi się a nowa koncepcja pokazywania wszystkich zakamarków Impactów. O ile zawodnicy jadący na galę wyszli w miarę zjadliwie, ale ten brawl wyglądał według mnie sztucznie, podobnie jak pokazywana później rozmowa wrestlerów na zapleczu. Może z czasem się do takiej formuły przekonam, ale jak na razie mi to nie pasuje. Wchodzenie z kamerą zbyt głęboko za kulisy programu niszczy tajemnicę, może jeszcze niedługo zaczną pokazywać w jaki sposób wrestlerzy dogadują się między sobą jak ma wyglądać walka. Nie można zapominać też o wszechobecnych zanikach dźwięku eliminujących przekleństwa publiki- momentami podczas oglądania miałem wrażenie że filmik mi się zacina, mimo że leciał płynnie.

Kurt wrócił do ringu, ale jego pierwsza walka nie była zbyt dobra. Wprawdzie wygrał, ale oprócz kilku supexów nie było tam nic do zapamiętania, a szczególnie nie podobały mi się te przejścia do dźwigni- przewroty się robi na wf-ie, tu powinien jeden drugiego ustawić, a nie turlają się po ringu.

Mimo przerwy jaką miało TNA EC3 nie zapomniał o swoim konflikcie z Rockstarem. Tym razem oberwało się również Borashowi, a ja mogę powiedzieć tylko, że nie tęskniłem za takimi segmentami- niech to jakoś rozwiążą i Ethan niech idzie na kogoś innego, bo ile można się znęcać nad biednym Rockstarem?

Nowy rok, nowy mistrz X-ów. Pewnie pierwszy z kilku w tym roku, bo nie wierzę że AA długo nim zostanie.

Kończyli ze Spike to pozmieniali wszystkich mistrzów, zaczynają z DA to zmieniają część mistrzów, co jest najbardziej krzywdzące dla Roode'a, który nie nacieszył się zbyt długo panowaniem jako mistrz. Do tego ta końcówka- nie może się obejść w TNA bez heelowej stajni. Ciekawe czy będą się bujać z MVP i resztą, czy sami będą walczyć o swoje. Wolałbym tą drugą opcję, bo zbyt liczna stajnia mogłaby być zbyt dominująca i z czasem stałaby się nudna. Zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie nie jestem zachwycony nową wersją IW.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-372821

iMPACT Wrestling 07.01.2015

Spk początek fajne intro pokazujące ostatnie minuty przed startem.Bardzo zdziwiło mnie 2 busy face'ów i heel'i którzy na sam początek rzucli się na siebie.

Szlak mnie trafia przez te ciągłe cenzury fucków itp od fanów itd,

Kurt Angle vs MVP

I to miało być to wielkie ogłoszenie Angle aktywnym wrestlerem... Kurt wygrywa bo dość zjadliwej walce, był to niby street fight ale większość akcji działa się w ringu. Myślałem, że będzie gorzej z formą Kurt'a lecz nie było aż tak źle.

James Storm,Abyss vs The Wolves

Hardasi przy ringu hmm... Mistrzowie bronią pasy dzięki zamieszaniu z Hardasami a już myślałem, że pasy wrócą do wilków szkoda wielka. Walka była fajna dzięki Wilkom.

Jeju a Clay nadal w TNA niech go w końcu zwolnią on nie jest tam potrzebny.

JB porwał się z motyką na słońce i dostał za swoje będzie musiał zainwestować w tupecik :D

Low-Ki vs Austin Aries

Uuu obaj panowie w jednym ringu na przeciwko siebie to może być walka iMPACT'U.Nie zawiodłem się na nich dobrą walkę skleili. YEAH !! Aries nowy mistrzem ja jak najbardziej na tak. Nie lubie tego łysego z Brooklynu :D.

Knockout Battle Royal

Przewinołem nigdy jakoś walki pań nie kręciły mnie.WOW co za niespodzianka Awesome Kong wróciła.No to mamy walkę lub feudzik tych pań. PS. Taryn jak zawsze śliczna :D

Bobby Roode vs Lashley

Rozpoczeli od ostrej wymiany ciosów bardzo dobrze przynajmniej nie ma nudy na początku. WHAT ?! Low-Ki i Samoa joe kombinują coś z MVP i atak Eric'a WHAT ?! Lashley znowu mistrzem WHAT ?! WHAT ?! Co oni wymyślili WHAT ??!

Podumowując debiut TNA na nowej stacji zaliczam jak najbardziej na plus. Impact nawet fajny podobał mi się.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-372826

Ktoś wie jak nazywała się piosenka z intra. Z reguły sam znajduje piosenki z seriali/filmów itd. wpisując w google odpowiednie słowa, jednak tutaj przepisuje całą zwrotke a i tak "wujek google" nie pomaga. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-372827

Ktoś wie jak nazywała się piosenka z intra. Z reguły sam znajduje piosenki z seriali/filmów itd. wpisując w google odpowiednie słowa, jednak tutaj przepisuje całą zwrotke a i tak "wujek google" nie pomaga. :)

https://www.youtube.com/watch?v=tlbYPBqhaak

Też tego szukałem ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-372829

Nie oglądałem TNA przez okrągły rok, bo mnie męczyło i nie działo się nic ciekawego (w moim odczuciu oczywiście). Postanowiłem jednak zobaczyć pierwszy odcinek "nowej ery" i w sumie całkiem dobrze się bawiłem. Początkowy brawl jak najbardziej na plus... ale powrót Kurta do ringu już niekoniecznie.

Pierwszy odcinek musiał się zacząć z wysokiego C, więc musiały polecieć zmiany mistrzów. Póki co mam do tego neutralny stosunek, bo muszę wejść z powrotem we wszystkie feudy itp.

Ciekawy jestem też feudu tej całej Havok (?) z Awesome Kong.

I tak się zastanawiam... skoro mamy Revolution Storma, EC3 z Clay'em, Ekipę Brosów, Bram z Magnusem (o ile oni jeszcze razem) i teraz rozszerzoną stajnię MVP (jeśli się to do tego sprowadzi)... To kto tu będzie robił za tego dobrego xD ?

Wyprowadźcie mnie z błędu jakby co ale... został Kurt, Roode, Wilki, Hardasi, Aries, Mr. Anderson...

Jest ktoś jeszcze z dobrze wypromowanych face'ów ?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-372846

Fajne intro wykminili na start, ale ten brawl był chyba lekką przesadą :D

Kurt Angle znowu w akcji! Miło to widzieć. Trzeba się nim nacieszyć, póki jest.

Walki mistrzowskie jaj nie urwały, z naciskiem na Battle Royal. Najlepiej chyba wypadło starcie o X-Division Title. Zaskakująca zmiana mistrza. Mogli wyciągnąć znacznie więcej z dawnej wizytówki cruiserów jako champa, a jak sobie przypomnę ten film przed walką...

ECIII znowu dobrze wypadł za mikro. Tyle że stoi w miejscu. Story ze Spudem się nie rozkręca. Łysy Borash to nie jest to, co było tu potrzebne.

AWESOME KONG! Brawo, zaskoczyli mnie :D Potencjalny feud z Havok średnio mnie grzeje, jednak w zasięgu jest jeszcze Gail Kim. Nic tylko czekać.

Końcówka - świetne wprowadzenie nowej grupy. Mogę mieć wątpliwości co do paru osób(EY?!) i skrojenia Roode'a z pasa tak szybko, ale ogólna akcja przeprowadzona dobrze. I zachęca do oglądania za tydzień.

A, jeszcze jedno: przeginają z cenzurą. Toż to TV-14, a takiego "Holy Shit" publiki ci i w WWE nie ocenzurują...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-372862

Stacja i oprawa może są nowe, wciąż jednak jest to stare TNA - ze wszystkimi swoimi plusami oraz minusami. Z niezłym rosterem i żywiołową publicznością, ale również fatalną produkcją oraz durnym, wtórnym bookingiem. A symbolem tego bałąganu jest sam początek gali kompletnie zarżnięty przez namolne ingerencje cenzury. Rozumiem PG itp, ale takie wyciszanie co drugiego słowa po prostu cholernie psuje odbiór. Fuck, ass, cunt, shit, piss :twisted:

Największa zmiana? Josh Mathews > Mike Tenay. No i miło zobaczyć Awesome Kong w dobrym zdrowiu - dywizję kobiet ubarwi ona na pewno znacznie bardziej, niż mocno przerysowana Havok...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-372870

Nowa stacja, niewiele się zmieniło. Jedni uznają to za pozytyw, inni i tak się będą czepiać. Nie czułem, że kiedykolwiek się z tym Impactem rozstałem. Ci co mnie bawili, nadal mnie bawią, Ci którzy byli obojętni, dalej mi zwisają. Na pewno jestem mocno zaskoczony zmianą mistrza X-Division, ale widocznie Aries mówił głośno o odejściu, to go na trochę ugłaskali złotem, żeby przemyślał kolejne 80x. Awesome Kong nie jest na pewno żadym zwiastunem zmian, czy lepszych czasów Dixielandu, ale miło, ze wraca do ringu. Jeśli Vince zapragnie, to pewnie szybko stanie się Kharmą. Zwiększenie stajni heelowej, heelowy mistrz... już nawet mnie nie ruszają w tej federacji. Elementu zaskoczenia w sumie żadnego. Ciekaw jestem wyjaśnień, choć pewnie je też już słyszałem :roll: Na ten moment jest to moja fedka nr.4, a przy takich Impactach, spadnie jeszcze niżej - inni serwują zwyczajnie ciekawszy produkt.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-372872

Nie podobał mi się ten Impact. Miał być nowy start, a się nic nie zmieniło. Przede wszystkim, fatalnie się to prezentuje wizerunkowo, brak titantronu, ciemna hala, puste krzesła. Przygnębiające wrażenie. TNA powinno znaleźć jakieś stałe miejsce, z niewielką widownią, z żywiołowymi fanami i zmienić oprawę na podobną do tej z NXT (nie sądziłem nigdy, że rozwojówkę będę stawiał za wzór dla 13 letniej federacji). Poza tym, storyliny. Cały czas te same historie wałkowane w kółko aż do pożygu. Kolejne "wielkie" ogłoszenie, które nic nie znaczy. Kolejna heelowa stajnia. Mam wrażenie, że historie zmierzają do nikąd (no bo jaki sens ma chociażby gnębienie Spuda przez EC3 po raz setny?). Nic mnie w tej federacji obecnie nie interesuje i nie przyciąga uwagi. Nigdy bym nie pomyślał, że z totalnego fana TNA od 2005 roku zmienię się w osobę, dla której produkty WWE będą o wiele ciekawsze (zwłaszcza NXT). Dobra robota Dixie.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/525/#findComment-372875